#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Άκης μπορούσε να έχει πάει στον Κορυδαλλό από το 2004
Έχουμε  γράψει πολλές φορές για την υπόθεση των ρωσικών πυραύλων TOR με πρωταγωνιστές τον Άκη και το σύστημα μιζαρίσματος ΠΑΣΟΚ. Επειδή το είχα χάσει έψαξα και βρήκα και δημοσιεύω σήμερα ένα δημοσίευμά μου στην "Απογευματινή" με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2004 στο οποίο αποκάλυψα για πρώτη φορά τους λογαριασμούς που οδήγησαν στην διαδρομή των μιζών για την  οποία διώκεται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε προηγούμενη ανάρτησή έγραψα επίσης για την σύγκρουση που είχα τότε με υψηλά ιστάμενο στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή επειδή κατά τον ίδιο η αποκάλυψη "δεν βοηθούσε τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Ρωσία και τον Πούτιν". Άσχετος όπως ήταν ούτε καν είχε πάρει χαμπάρι πως ο ίδιος ο Πούτιν είχε κλείσει στην φυλακή τους Ρώσους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται επίσης στον βουλευτή της ΝΔ κ. Τραγάκη πρόεδρο της τότε Εξεταστικής Επιτροπής για τους TOR. Γνώριζε τους λογαριασμούς και όμως έβγαλαν τον Τσοχατζόπουλο αθώο.

Με αυτά και με άλλα η κάθαρση δεν έγινε τότε , το ΠΑΣΟΚ ανασυντάχθηκε και τελικά όχι μόνο μας έφερε τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ, αλλά κάθισε και στο "σκαμνί" της εξεταστικής εκείνους που μπορούσαν να το "διαλύσουν" το 1974.

Αποδεικνύεται έτσι ότι οι πρωθυπουργοί πρέπει να προσέχουν πολύ και να ελέγχουν ακόμα περισσότερο τους συμβούλους τους. Και να μην κλείνονται σε ... "γυάλες" επειδή θα αδικήσουν τον εαυτό τους.

Ελπίζω, τέλος, ότι όλα αυτά είναι πολύτιμα διδάγματα και ότι αυτήν την φορά η ιστορία δεν θα επαναληφθεί και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει ανελέητος σε εκείνους που λεηλάτησαν την Ελλάδα

Ανοίγουν οι πρώτοι λογαριασμοίΗ «Απογευματινή» συνεχίζει σήμερα τις αποκαλύψεις της για το σκάνδαλο των TOR-M1 και δημοσιεύει συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, από το άνοιγμα των οποίων η Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να βρει επιτέλους την άκρη που θα την οδηγήσει στην αποκάλυψη όλης της αλήθειας.

Στις  24/4/2000 επίσημο έγγραφο  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Γενική Διεύθυνση  Εξοπλισμών, Διεύθυνση Αντισταθμιστικών) πληροφόρησε την κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, το INDUSTRIAL CONCERN ANTEY, ότι  πιστώθηκε με  250.817.577 $ ακριβώς για αντισταθμιστικά ωφελήματα από την αγορά των πυραύλων. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στις 3/12 η «Καθημερινή» συντάκτης της επιστολής είναι ο αναπληρωτής του Σμπώκου, ο Αντ. Κάντας. Η επιστολή εστάλη στη Μόσχα μέσω της Drumilan International Α.Ε , οδός Χατζηγιάννη Μέξη 5 , Αθήνα.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί σε ρευστό χρήμα, αλλά σε έργα και υπηρεσίες που οι Ρώσοι όφειλαν να εκτελέσουν στην  Ελλάδα ως αντιστάθμισμα της υπέρογκης δαπάνης (αντιστοιχεί με ένα …μετρό) που κάναμε για την αγορά των ρώσικων πυραύλων. Ύστερα από λίγους μήνες, όμως, και ενώ δεν είχε υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό, έφυγε  από το CONCERN ANTEYτο 10% του ανωτέρω ποσού σε «καυτό χρήμα» και κατευθύνθηκε προς την ελληνική και κυπριακή «Ντρουμίλαν». Στη συνέχεια χάθηκε σε κρυφούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες.

Στις 25/09/2000 από το CONCERN ANTEY πηγαίνουν στην  Drumilan Offset Program Ltd, 21.081.757 $ . Το ποσό μεταβιβάζεται στο λογαριασμό 001-33-142388 του κεντρικού καταστήματος της Popular Bank, Λευκωσίας,  μέσω του λογαριασμού 361-54-634 της International Moscow Bank. (Receiver’s Correspondent: Bank of New York, (1Wall Street, Floor 8, New York)

Στις 02/11/2000 πάλι από το CONCERN ANTEY πηγαίνουν και στην Drumilan International (Hellas) Α.Ε 4.000.000 $. Το ποσό μεταβιβάζεται στο λογαριασμό «125-87-81 S» της Credit Agricole Indosuez (Suisse) 4 Qual General Guissan, Geneva. (Intermediary: Account No 361.54.634 Citibank New York )

Η καταβολή των 25.091.757$ συνολικά, ποσού δηλαδή που αντιστοιχεί στο 10% της πίστωσης που βεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 24/4/200  έγινε βάση της συμφωνίας ΚΑ/3000401 της 18/7/2000, Invoice No OP 2000/1 της 14/09/2000

 Όπως η «Α» επεσήμανε και χθες υπάρχουν  και άλλες μεταβιβάσεις πολύ μεγαλύτερων ποσών. Εφιστούμε όμως την προσοχή στα 25 αυτά εκ. δολάρια επειδή μυρίζουν πολύ. Επαναλαμβάνουμε επίσης τα ερωτήματα που θέσαμε χθες:

Γιατί χρήματα που προορίζονταν , υποτίθεται, για την εκτέλεση αντισταθμιστικών στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο;
Επειδή είναι βέβαιο ότι ούτε ένα «σέντσι» δεν πήγε από αυτό το ποσό σε αντισταθμιστικά που διοχετεύθηκαν στη συνέχεια  τα 25.000.000 δολάρια;
Τα 4.000.000 που ήρθαν στην ελληνική «Ντρουμίλαν», που πήγαν;
Μήπως μεταβιβάστηκαν σε άλλους λογαριασμούς και στην περίπτωση αυτή σε ποιους ανήκουν;

Υπενθυμίζουμε ότι η «Drumilan Offset Program Ltd και η  «Drumilan International  (Hellas) Α.Ε » ήταν αδελφές εταιρείες, τώρα έχουν «λυθεί» και το πρόσωπο που κρύβονταν πίσω τους ήταν ο συριακής καταγωγής άραβας μεγαλοεπιχειρηματίας  Φουάτ Αλ Ζαγιάτ. Στο διοικητικό συμβούλιο» της εταιρείας  «Drumilan International  (Hellas) Α.Ε » συμμετείχε και ο  Βλάσης Καμπούρογλου.

Όπως αποκάλυψε ήδη η «Α» (26/10) η «Ντρουμίλαν» ιδρύθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY της εταιρείας δηλαδή που κατασκευάζει και πούλησε του TOR

Το όνομά της «Ντρουμίλαν»  εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του Ιγκόρ Κομαρόφ, αντιπροέδρου της τράπεζας «Πέρβι Κάπιταλ» , από το δικαστήριο της Ταγκάνκα στη Μόσχα για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλου χρηματικού ποσού. Στην τράπεζα όμως αυτή διατηρούσε λογαριασμό και η κυπριακή «Ντρουμίλαν» και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε λόγος για άλλα 12.000.000 δολάρια που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο.

Για την ίδια υπόθεση, εξάλλου, δικάζεται και ο Μιχαήλ Βορομπιόφ, ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε με τον Σμπώκο τη συμφωνία για την αγορά των πυραύλων και εκείνη που ακολούθησε για τα αντισταθμιστικά.

Όπως επίσης έχει αποκαλύψει η «Α» οι δίκες αυτές είναι αποτέλεσμα της κάθαρσης που ξεκίνησε στο συγκρότημα της ANTEY το 2002, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν . Ο άνθρωπος του Πούτιν που ανέλαβε το ξεκαθάρισμα στην ΑΝΤΕΥ ήταν ο Ιγκόρ Κλίμωφ, ο οποίος όμως δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του , πέρυσι το καλοκαίρι, όταν άρχισε να βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της «Αντέϊ». Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία για την Εξεταστική Επιτροπή το γεγονός, ότι όπως έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη στο ρωσικό Τύπο ο Κλίμωφ ερευνούσε ιδιαίτερα την υπόθεση των 73.000.000 δολαρίων που προορίζονταν για αντισταθμιστικά στην Ελλάδα και χάθηκαν στο δρόμο.

Επειδή λοιπόν λέγονται και γράφονται διάφορα τις ημέρες αυτές για την υπόθεση των ΤΟΡ, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη Καραμανλή,  η άποψη της «Α» είναι ότι ο αντικειμενικός στόχος των ερευνών που διέταξε ο Πούτιν συμπίπτουν απολύτως με τις έρευνες της ελληνικής Εξεταστικής Επιτροπής. Η πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού όχι μόνο δεν θα δημιουργήσει δυσχέρειες  στις παραδοσιακά καλές ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά αντιθέτως θα τις ενισχύσει περαιτέρω. Επειδή και οι δυο χώρες έχουν συμφέρον από την αποκάλυψη ενός βρώμικου κυκλώματος που εκμεταλλεύθηκε για τα συμφέροντα του την αγορά των πυραύλων.

Θα επαναλάβουμε επίσης ότι οι διάφορες απόψεις περί ακαταλληλότητας , ή όχι των ρωσικών πυραύλων είναι εκ του πονηρού. Είναι άλλο θέμα αν έπεσαν μίζες και άλλο αν οι ΤΟΡ είναι κατάλληλοι για την ελληνική αεράμυνα. Αν δεν μας απατά η μνήμη μας και οι γαλλικοί «Ματζίκ» ήταν κατάλληλοι, αυτό όμως δεν εμπόδισε κάποιους να τους χρησιμοποιήσουν προς όφελός των τραπεζικών λογαριασμών τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 26/04/2012 15:49:31

  Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Όμως όταν τον Άκη τον κάλυπταν οι πάντες και τον στήριζε το κόμμα του τι μπορούσε να κάνει ο ΚΚ ο Β';

 2. Αργοναύτης avatar
  Αργοναύτης 26/04/2012 17:14:49

  Αν αποφυλακιστεί, θα την κάνει από κάποια "μαρίνα", και κάποιος θα τα έχει "πάρει". Σας θυμίζω τον "Μάκη τον Τούρκο" κατά κόσμο Αντέμ Χουσεϊνογλου που την κοπάνησε από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου με πενθήμερη άδεια. Οι πληροφορίες λένε για 7ομύρια εκείνης της εποχής
  Παίζονται και σήμερα εκατομμύρια ευρώ. Το νου σας. Έφαγε τα λεφτά του κοσμάκη και τώρα ψάχνουν στα σκουπίδια να τυλώσουν την πείνα τους

 3. Θ avatar
  Θ 26/04/2012 20:35:22

  ήταν μεγαλόψυχος ο Καραμανλής, για ο Παυλόπουλος ;?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.