#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2014 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «Άβερελ» και το χαμένο 45άρι της 17ΝΦυσικό ήταν μετά το «φιάσκο» του Χριστόδουλου Ξηρού, να συλληφθεί ο –κατηγορούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»- Κώστας Σακκάς. Αναφέρθηκε βέβαια, ότι είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Αλλά και να μην τους είχε παραβιάσει, και πάλι θα το έκαναν, από τον φόβο να αποφύγουν καλού-κακού ένα ακόμα φιάσκο. Εκτός πια κι’ αν εκτιμούν οι «αντιτρομοκρατικοί ιθύνοντες» ότι μέσα από τις φυλακές οργανώνεται «νέο αντάρτικό» και γι’ αυτό στέλνουν στο βουνό, όπως άλλες εποχές, φυλακισμένους. Μόνον που όσοι την κοπανούν ή σκέφτονται να το κάνουν, είναι «καμένα χαρτιά». Και οργανώσεις «τουπαμάρος» με καμένα χαρτιά δεν γίνονται.

Το καθεστώς της άδειας

Για μια ακόμη φορά, πολλοί έσπευσαν να στηλιτεύσουν τους αρμοδίους για την «ελαφρότητα», με την οποία λειτούργησαν στην περίπτωση Χ.Ξηρού. Δεν είναι όμως, τόσο απλό. Ο Ξηρός είχε πάρει περί τις επτά φορές άδεια, και πάντα γυρνούσε πίσω. Βέβαια, επτά φορές άδεια μέσα σε 15 μήνες, παραπάει, και σίγουρα γεννά σοβαρά ερωτηματικά ως προς την «προνομιακή μεταχείριση» του Χ.Ξηρού. Αρκετές φορές μάλιστα, είχε θεαθεί στην πατρίδα του, την Ικαρία, να κάνει διακοπές, παρουσιάσεις μουσικών οργάνων, ακόμα και να πηγαίνει στην εκκλησία, όπου, όπως λέγεται, επαναλάμβανε -τρείς φορές κιόλας- το «απεταξάμην τον σατανά». Ναι, αυτός ο γραφικός τύπος, είναι που μας τον παρουσίαζαν στις αλήστου μνήμης εποχές Χρυσοχοΐδη, όπως και άλλους, ως έναν από τους φοβερούς και τρομερούς «εκτελεστές» της 17Ν. Εν πάση περιπτώσει, ο Ξηρός πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για να ξαναπάρει άδεια. Τι έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιοι, να μην του την δώσουν; Μα αν καταργηθεί αυτός ο κανόνας στις φυλακές, «πάει βόλτα» όλη η βάση του σωφρονιστικού συστήματος.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η μια μετά την άλλη συνεχιζόμενες αποδράσεις ατόμων που έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται για τρομοκρατία, δείχνουν ότι Δικαιοσύνη και αρμόδιοι σωφρονιστικοί λειτουργοί θα πρέπει να εξετάζουν κατά περίπτωση και ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία τις άδειες που δίδονται. Να σημειωθεί πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται «αποδράσεις» μετά από άδεια. Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις κρατουμένων του υποκόσμου (εμπόρων ναρκωτικών, ατόμων που διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα, κ.λ.π.) που εξαφανίστηκαν ενώ ήταν σε άδεια. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανατραπεί το καθεστώς της χορήγησης αδειών, είτε για τους ποινικούς είτε για τους τρομοκράτες. Άλλωστε, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι κρατούμενοι που παίρνουν άδεια, επιστρέφουν πίσω.

Νέοι «Ρωχάμηδες»;

Η πλέον γνωστή –πλήν όμως, όχι η σημαντικότερη- περίπτωση ατόμου που, ενώ είχε κάνει μάλιστα αποδράσεις, του είχε δοθεί άδεια, και βέβαια είχε αποδράσει και πάλι, ήταν ο ποινικός Ρωχάμης. Να σημειωθεί πως στα 26 χρόνια της δράσης του και των φυλακίσεών του, έχει καταφέρει να δραπετεύσει οκτώ φορές.

Ως γνωστόν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον είχαν κάνει «Θεό» τους, και ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρομοίαζαν με τον Αμερικανό γκάγκστερ, Τζων Ντίλιγκερ. Τόνοι μελάνης χύνονταν κάθε φορά που έκανε απόδραση, και άλλοι τόσοι για να γραφτούν σενάρια από κυνηγητά με την αστυνομία, γλέντια του στα μπουζούκια, τις γυναίκες του, κ.ο.κ. Άραγε, το «πρότυπο» Ρωχάμη θα επαναληφθεί και τώρα με τους δραπέτες της τρομοκρατίας; Για τον Μαζιώτη, η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι ξαναβγήκε στο «κλαρί». Ωστόσο, οι αποδείξεις που παραθέτει, έως τώρα δεν πείθουν. Ο Χ.Ξηρός, πάντως, είναι κάπως μεγαλούτσικος για «αντάρτικο».

Η δημιουργία, λοιπόν, της –κατά κάποιον τρόπο- εικόνας ενός ή πολλών «νέων Ρωχάμηδων», μάλλον είναι υπερβολική, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, και, εν πολλοίς συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας και των μέτρων που διαλύουν τη ζωή του.

Το ιστορικό 45άρι της 17Ν

 Τι θα γίνει με τον Χ.Ξηρό, ακόμα παραμένει θολό. Θα τον πιέσουν οι «σύντροφοί» του εντός και εκτός των φυλακών να επιστρέψει, διότι έτσι κάνει κακό στον ίδιο τον θεσμό των αδειών; Κάτι που και οι κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φυλακισμένων, αλλά συχνά και οι ίδιες οι τρομοκρατικές οργανώσεις, υπερασπίζονται. Θα επιστρέψει, λοιπόν; Θα παραδοθεί και, άρα, συλληφθεί; Είδομεν. Εάν πάντως, τα καταφέρει, όπως έως τώρα ο Μαζιώτης, μένει να δούμε τι θα γίνει με εκείνο το περίφημο ιστορικό 45άρι της 17Ν, που μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί. Κάποιοι, ως γνωστόν, ισχυρίζονται ότι το έκρυψε ο Κουφοντίνας, άλλοι λέγουν πως ουδείς γνωρίζει ακριβώς τι απέγινε. Του έχει ανατεθεί λοιπόν, η «αποστολή» να «ξαναρίξει» το 45άρι στο παιχνίδι της εγχώριας τρομοκρατίας, ή απλά ο λαϊκός «οργανοπαίκτης» σε μια «επαναστατική» παρόρμησή του αποφάσισε να αποδράσει; Όπως και να’ χει, οι επόμενοι μήνες μέχρι τις εκλογές θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και αναμένεται ότι το χαρτί της τρομοκρατίας θα παίξει ρόλο.

Να σημειωθεί πάντως, ότι όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, στο στερέωμα της τρομοκρατίας, δεν είναι πρωτοφανή. Τα ίδια ακριβώς είχαν γίνει με την δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γενιά της –μετά τις Ερυθρές Ταξιαρχίες- τρομοκρατίας στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Κάθε γενιά απομακρυνόταν ολοένα περισσότερο από τα «λενινιστικά χαρακτηριστικά» της κλειστής συνωμοτικής οργάνωσης, και αποκτούσε όλο και πιο πολλά αναρχικά –έως και «λούμπεν»- χαρακτηριστικά. Και όσο συνέβαινε αυτό, τόσο πιο εύκολη γινόταν η εξάρθρωση και η διάβρωση των νεοεμφανιζόμενων οργανώσεων. Τέλος, όσον αφορά τις αποδράσεις, το ίδιο συνέβαινε και στην Ιταλία. Πολλοί μάλιστα, είχαν επιστρέψει στην ένοπλη δράση. Μέχρι που τόσο το καθεστώς των αδειών για τους «τρομοκράτες», όσο και οι ίδιες οι συνθήκες γι’ αυτούς στις φυλακές, έγιναν πολύ πιο αυστηρά και σκληρά. Άραγε, κάτι τέτοιο είναι και εδώ στο πρόγραμμα;

Le canard

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 08/01/2014 14:02:38

  Le canard, όπως λέμε ...το καρδάρι.

 2. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 08/01/2014 14:38:56

  Μολις αθωώθηκε ο Σακκας......

 3. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 08/01/2014 15:14:22

  Νομίζω ότι προτού λαλήσει τρις, ο canard επιβεβαιώνεται:"Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο ο Κώστα Σακκάς για την παραβίαση των περιοριστικών όρων. Ο Σακκάς ήδη αποφυλακίστηκε". Και μετά μου λέτε ότι η υπόθεση Ξηρού δεν έχει κωμικές διαστάσεις. Προφανώς, εκεί στην Κατεχάκη, τους έχει ξεφύγει ο έλεγχος. Σε λίγο η ΕΛΑΣ θα είναι πιο επικίνδυνη για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από την ίδια την τρομοκρατία.

 4. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 08/01/2014 15:17:16

  Εάν ο Ξηρός δεν εμφανιστεί, απλά θα αποδειχθεί ότι είναι ο "ταχυδρόμος" που θα βγάλει και πάλι στην πιάτσα το "ιστορικό 45άρι" της 17Ν. Καραμπινάτη "δουλειά" παρακράτους, δηλαδή, η σύσταση μια "νέας 17Ν", ενόψει των εκλογών. Σαφής στόχος, η περαιτέρω μπαχαλοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης.

  • fantomas avatar
   fantomas @ kosmasindikopleustis 08/01/2014 18:09:18

   η ιστορία όταν επαναλαμβανετε ,,,,,, την δεύτερη φορά είναι παρωδία !!!

 5. Nεστωρίδης ο Πύλιος avatar
  Nεστωρίδης ο Πύλιος 08/01/2014 16:12:10

  H αποφυλάκιση Σακά απο τους ψευτοδικαστές δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς και ανομίας που επικρατεί. Τον επελευθέρωσαν δεχόμενοι ή δικαιολογία του ότι ξέχασε να επιστρέψει γιατί ήταν στο σπίτι της φίλης του. ΑΙΣΧΟΣ
  ΚΑΜΜΙΑ άδεια στους τρομοκράτες
  να μπούν φυλακή οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους έδωσα άδεια!!

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/01/2014 16:52:06

  Πρέπει να είσαι πολύ......... χαζός......για να πιστέψεις ότι ο χοντρός αυτός έκανε 5 φόνους στην Αθήνα και διέφυγε!!!!!!!!!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΠΕΛΙΑΣ 08/01/2014 19:32:18

   Ελα ντέ!

   Αυτός με το σπινθήροβόλο βλέμμα της αγελάδας, προσπαθούνε να μας πείσουν πως ήταν η πιό πετύχημένη τρομοτκρατική οργάνωση της Ευρώπης ,αν όχι του κόσμου!

 7. fantomas avatar
  fantomas 08/01/2014 18:26:50

  Αγαπητέ και εύστοχε Le canard θα ήθελα να σου θυμίσω την κουβέντα που είπε ο κρητικός στο δικαστήριο της 17Ν : «ήμουν άτυχος για να τους βρω, και τυχεροί αυτοί που δεν τους βρήκα».
  Περισσότερο πιστεύω ότι ο Αβερελ,,,,, τρέχει να κρυφτεί για να μην τον βρει ο Ρα τα πλαν!! (και ξέρεις ότι συνήθως ''πέφτω μέσα'')

  • fantomas avatar
   fantomas @ fantomas 08/01/2014 18:34:40

   Αγαπητέ Le canard για περισσότερα και αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την ''ψυχοσύνθεση'' της οικογένειας Ντάλτον στο βιβλίο με τίτλο '' ο σταυρός του Ελ Γκρέκο'' (όταν κάποτε θα τελειώσει!!)

 8. Αγρότης avatar
  Αγρότης 08/01/2014 19:07:01

  Τι μας λέτε τώρα; Τι κοινό έχουν ο Ρωχάμης και οι Ξηροί;

  • mezapos avatar
   mezapos @ Αγρότης 08/01/2014 19:59:58

   @Aγρότης Απλά γράφουν ότι τα ΜΜΕ σε επικοινωνιακό επίπεδο, επιχειρείται να μετατρέψουν τον Ξηρό, σε Ρωχάμη.

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Αγρότης 09/01/2014 12:10:51

   Οτι ολοι τους ειναι σεσημασμενοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και σε μια σοβαρη χωρα η θα ειχαν εκτελεστει η θα ηταν σε υπογεια κελια για το υπολοιπο του αθλιου βιου τους... οχι να μου παιρνουν εβδομαδιαιες αδειες και να κανουν και διακοπες το καλοκαιρι...

   • Αγρότης avatar
    Αγρότης @ Νικηφορος Φωκας 09/01/2014 12:30:25

    Κε Φωκά σταθείτε...
    Είπαμε να βάλουμε μια τάξη αλλά όχι να τα τσουβαλιάζουμε όλα. Ο Ρωχάμης δεν είναι δολοφόνος ούτε καν ληστής τραπεζών(το κατάστημα του τχ του χωριού του λήστεψε), πόσο μάλλον τρομοκράτης. Οι αποδράσεις του τον έκαναν "ήρωα (των μμε)" και τίποτα άλλο.
    Όσον αφορά τις άδειες, ενόχων , που είναι στη φυλακή,συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
    Τώρα για το αν είναι οι ένοχοι και μόνον οι ένοχοι στις φυλακές.....

    • Νικηφορος Φωκας avatar
     Νικηφορος Φωκας @ Αγρότης 09/01/2014 12:39:24

     Εχετε δικιο , δικο μου το λαθος, μπερδεψα τον Ρωχαμη με τον Πασαρη...

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 09/01/2014 00:09:53

  Στο 45άρι είχε προσαρμόσει μηχανισμό που πετάει μικρή τρίαινα ο Τζωρτζάτος. Για λαυράκια και μαγιάτικα.
  Είναι σαν το αντάπτερ για καύσιμο αέριο σε παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα: Παράνομος μηχανισμός.
  Σε κάποιο μουσείο εφευρέσεων βρίσκεται, σε ποιό θα σας γελάσω.

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 09/01/2014 00:14:05

  Μας δολεύουν, συνάδελφοι.
  60 στικάκια με "λίστες" τραπεζικών καταθέσεων σκουριάζουν στην πίσω αποθήκη του ΣΔΟΕ.
  Και μεις συζητάμε για την 45άρα τρίαινα του ψαροτουφεκά, για το μπαγλαμαδάκι - αγιαστούρα του Χριστόδουλα Ξηρού και για το καπνιστήρι του μελισσοκόμου...
  Για σκότωμα είμαστε, ως πολίτες. Σε άλλη χώρα, θα είχαν "μπουκάρει" σαν την Σαπφώ Νοταρά άλλοτε ...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Uncle Stgm 09/01/2014 13:31:03

   Δολ-εύουν έγραψα;
   Γλώττα λανθάνουσα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.