#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2011 09:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα υπέγραφαν τέτοιες συμβάσεις κ. Πεταλωτή

Είπε ο κ. Πεταλωτής για την παραίτηση της ασυλίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων των περιουσιακών στοιχείων.. "για να μας δώσουν 110 δις, προκειμένου να μπορούμε να καλύπτουμε τις δανειακές μας ανάγκες, κάποιες εγγυήσεις θα έπρεπε να υπάρχουν".

Στην συνέχεια κατηγόρησε την Ν.Δ ότι, χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία γενικά και αόριστα, ότι ψεύδεται και ανέφερε ότι υπάρχουν και τα όρια των ελληνικών νόμων.

Τέλος δε είπε ότι αυτά που λένε είναι φυσικά ψευδή, καθώς το Δίκαιο Αναγκαστικής Κατάσχεσης προφυλάσσει τη δημόσια γη και τα κοινόχρηστα αγαθά. Είναι στοιχειώδη νομικά ενός πρωτοετή φοιτητή της Νομικής. Αλλά, προφανώς, στη Ν.Δ. αυτά δεν έφτασαν ακόμη..

Δεν είναι κάποιες εγγυήσεις...η απώλεια των κυριαρχικών δικαιωμάτων, των περιουσιακών μας στοιχείων κ. Πεταλωτή.

Όχι και κάποιες εγγυήσεις, μην τρελαθούμε τελείως..

Εμείς θα αντιστρέψουμε αυτά που είπε ο κ.Πεταλωτής λέγοντας:

Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα υπέγραφαν τέτοιες συμβάσεις.

Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Πεταλωτής, ή μάλλον ξέχασε,  ποιο δίκαιο διέπει το μνημόνιο;;

Για να θυμηθούμε τι ισχύει:9.Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.

10.Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.

11.Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_4765.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zap-zap avatar
  zap-zap 17/02/2011 10:01:00

  διαβάστε τα άρθρα του Μαριά στα Επικαιρα εδώ και 1 χρόνο να δείτε πως τους ξεφτιλίζει.

 2. σούλα η κομμώτρια avatar
  σούλα η κομμώτρια 17/02/2011 10:10:35

  Εφοσον ειναι έτσι γιατι ο αντιστασιακός ΣΑΜΑΡΑΣ ,λεεί ότι θα τιμίσει την υπογραφή τους?Ο κοσμος εχει καταλάβει τι συμβαίνει....

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ σούλα η κομμώτρια 17/02/2011 10:16:08

   Αυτό περιμένουμε όλοι. Αυτή την Άγια μέρα. Μια μόνο δήλωση του Σαμαρά περί μη αποδοχής της σύμβασης, θα κινήσει εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα κοιμούνται ήσυχοι, γιατί θεωρούν δεδομένη τη στάση Σαμαρά, υπέρ τους.
   Αν ο Σαμαράς αμφισβητήσει την ισχύ της σύμβασης, με τη δικαιολογία ότι απαιτούνταν 180 ψήφοι βάση του συντάγματος, πολλοί στην Ευρώπη θα χάσουν τον ύπνο τους.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ kakofonix 17/02/2011 10:33:05

    Εδώ δεν αμφισβητεί την ισχύ της σύμβασης ως αντιπολίτευση (έχει δηλώσει ακριβώς το αντίθετο),θα την αμφισβητήσει ως κυβέρνηση ;

    • σούλα η κομμώτρια avatar
     σούλα η κομμώτρια @ Κάποιος 17/02/2011 10:54:20

     Δεν μπορεί πιά να παιχτεί το παιχνίδι της κακής κυβέρνησης και της καλής αντιπολίτευσης …Κανένας δεν πιστεύει πως ένας απατεώνας, όπως είναι ο Giorgo, είναι υπεύθυνος για τη μη εύρεση λύσης και πως, αν αντικατασταθεί με έναν άλλον απατεώνα , θ' αλλάξουν τα πράγματα.Οι σημερινοί εξουσιαστές είναι …αλλά και δυστυχώς φαίνονται …υπάλληλοι άλλων "αφεντικών"

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Κάποιος 17/02/2011 10:54:34

     Αυτό ακόμα παίζεται.
     Αρκεί πάντως να το κάνει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να γίνει χαμός στις Βρυξέλλες.

     • juliet avatar
      juliet @ kakofonix 17/02/2011 11:15:00

      γιατί να γίνουν ανακοινώσεις; σε αυτή τη περίπτωση ο αιφνιδιασμός είναι πάντοτε προτιμότερος ..οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις έχουν αποδειχτεί οχι και τόσο ...οι άλλοι καραδοκούν να ανακοινώνουν ,να οικιοποιούνται κατα πως τους συμφέρει,ξέρουν καλά το βαλτοπόλεμο.Ο πρόεδρος να μιλήσει τη κατάλληλη στιγμή και έχετε καταλάβει τον Μιχελάκη τον φοβούνται.

   • man8os avatar
    man8os @ kakofonix 17/02/2011 10:39:53

    Τα ΜΜΕ ειναι φανατικα εναντιον του επειδη στηριζουν το μνημονιο.

    • Misha avatar
     Misha @ man8os 17/02/2011 10:54:21

     Mάνθο

     Απλά : τα μεγάλα ΜΜΕ τα έχουν όσοι ωφελούνται κατ εξοχήν από το μνημόνιο: εφοπλιστές, εργολάβοι και ΚΥΡΙΩΣ τραπεζίτες.

     Καραγκιοζάκια σε γνωστό έργο και με σενάριο υπαγορευμένο στα οτοκιού.

     • kakofonix avatar
      kakofonix @ Misha 17/02/2011 11:00:39

      Ας μην ξεχνάμε Μάνθο, ότι τα ΜΜΕ είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες και ανταλλάσσουν διαφημιστικό χρόνο έναντι δόσεων δανείων (για αυτό και ανεστάλη η καταβολή φόρου)

      Αν αντέξεις να παρακολουθήσεις ένα break, θα καταλάβεις ότι ουσιαστικά οι μόνοι που διαφημίζονται είναι οι τραπεζίτες. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λεφτά για πέταμα, απλά σημαίνει ότι, αφού έτσι κι αλλιώς τα λεφτά τους είναι χαμένα, τα μετατρέπουν σε διαφημιστικό χρόνο.

      Όσο το μνημόνιο εφαρμόζεται και όσο εκταμιεύονται οι δόσεις του δανείου, τόσο παίρνουν παράταση ζωής οι χρεοκοπημένες τράπεζες έναντι μιας καταστροφικής (για αυτές) αναδιάρθρωσης.

      Σκέψου τι πίεση θα ασκούν στα (εξαρτημένα) ΜΜΕ, αφού πρόκειται ουσιαστικά για την επιβίωσή τους.

 3. Misha avatar
  Misha 17/02/2011 10:47:16

  Eπειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τα «μα» και «μου» δεν περνάνε πιά , και η επαμφοτερίζουσα τακτική που ακολουθούσε έως πολύ πρόσφατα η ΝΔ έκανε ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΚΟ, κυρίως στην ομάδα Σαμαρά, ζητάμε μια ΕΥΘΕΊΑ ΕΞΗΓΗΣΗ από τον Φαήλο, τον Χρύσανθο και τους άλλους συνεργάτες του Α.Σ. που τους διαβάζουμε στο φιλόξενο ΑΝΤΙ:

  Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που ψήφισαν η ληστοσυμμορία του ΓΑΠ μετά των εξαπτερύγων του, είναι όπως καταγγέλεται στο παρόν άρθρο:τόσο κατάπτυστη που ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ.
  Πώς δεσμεύεται λοιπόν ο Α.Σαμαράς ότι θα τιμήσει τις υπογραφές του ΓΑΠ , με τις οποίες ξεπουλάνε την Ελλάδα σε ξένα κράτη και «διεθνείς δανειστές» ;

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Misha 17/02/2011 11:19:30

   Misha, σοβαρά πιστεύεις ότι εφόσον γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα απεμπλακεί από την δανειακή σύμβαση ;
   To ερώτημα φυσικά είναι κατά βάση ρητορικό, γιατί μέχρι το 2013, αν δεν ξεσηκωθεί εντωμεταξύ ο λαός, ο ΓΑΠ και η συμμορία του θα κυβερνάνε.

   • Misha avatar
    Misha @ Κάποιος 17/02/2011 11:39:00

    Κάποιε,
    η ΝΔ έχει καταγεγραμμένη ιστορία ευρωλιγουρισμού και τραπεζολαγνείας.
    Απο τη ΝΔ δεν περιμένω τίποτα περισσότερο από όσα έκανε ο Μητσοτός και ο ΚΑΚ.
    Από τον Φαήλο , τον Χρύσανθο και τον Σαμαρά που έριξε δυο φορές στον Καιάδα τους μητσοτάκηδες, έχω παραπάνω προσδοκίες.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Misha 17/02/2011 13:41:56

     Καλά να'μαστε να τα ξανασυζητήσουμε αυτά μετά από καμιά τριετία!

 4. μετρό-στάση γουδί avatar
  μετρό-στάση γουδί 17/02/2011 10:57:14

  μια μικρη διόρθωση χωρίς παρεξήγηση: " ουτε πρωτοετείς θα υπέγραφαν" και όχι " ούτε πρωτοετείς δεν θα υπέγραφαν". δύο αρνησεις κάνουν κατάφαση

  • lampros avatar
   lampros @ μετρό-στάση γουδί 17/02/2011 15:17:45

   > δύο αρνησεις κάνουν κατάφαση

   Όχι στην καθουμιλουμένη Ελληνική, όπου συνηθίζουμε αυτού του είδους την σύνταξη...

 5. Zio avatar
  Zio 17/02/2011 11:33:02

  Πλέον είναι ΠΟΛΥ αργά για "άρνηση". Αν βγεί αύριο και πεί ότι δεν το αναγνωρίζει επειδή είναι αντισυνταγματικό και επειδή έτσι και γιουβέτσι, τα spread θα πάνε 1200 και το ευρώ 1.1 σε dt και θα ξεκινήσει τότε πολύ μεγαλύτερο ντόμινο.

  Να μην κάνουμε και εμείς αυτά που κατηγορούσαμε, ε?

  θα ναι σαν να έβαζε το μπαρούτι ο ΓΑΠ για να έρθει ο Σαμ να πατήσει το κουμπί.

  αυτά πλέον, καλώς ή κακώς, ΔΕΝ γίνονται.

  • Misha avatar
   Misha @ Zio 17/02/2011 11:40:34

   Θα πάνε τα spread 1200 και το ευρω 1,1 .
   Ε ΚΑΙ;
   Φοβάται ο βρεγμένος να βραχεί;
   Οι στεγνοί όμως;

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Zio 17/02/2011 11:50:39

   Τα spreads δεν αποτελούν πια πρόβλημα. Τα spreads (ή μάλλον η παρακολούθησή τους) είναι παραμυθάκι. Όταν τα spreads περνούν τις 500, είτε είναι 900 είτε 30.000 είναι το ίδιο πράγμα.

   Σαφώς και θα λυσσάξουν οι Ευρωπαίοι, μα αυτό είναι και το ζητούμενο. Σε μια, όποια, διαπραγμάτευση, δεν πρέπει να σε θεωρούν δεδομένο.

   Ο Σαμαράς πρέπει να απαντήσει στο μεγάλο δίλημμα, στο οποίο απάντησαν λάθος οι προκάτοχοί του: Ή θα δώσει μια κλωτσιά στις τράπεζες και στη σύμβαση, ή θα ξεπουλήσει ότι απέμεινε.

   Δεδομένου του ότι το μάτι του ανδρός γυαλίζει ''επικίνδυνα'', είμαστε σε θέση να ελπίζουμε.

   Αν δε το κάνει, θα μας χάσει όλους και θα κυβερνήσει τελικά με την Ντόρα, τον Κουβέλη και τον Ανδρουλάκη και πρόεδρο δημοκρατίας τον Καραμανλή.

 6. kakofonix avatar
  kakofonix 17/02/2011 11:52:32

  Τον Ανδρουλάκη είπα; Τον Ανδριανόπουλο εννοούσα.

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 12:00:16

  Μπορει να μας σχολιασει ο Σρεκ το ακολουθο..??
  "*Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το αιτιολογικό ότι η χώρα μας διατηρεί επενδυτικούς περιορισμούς κατά παράβαση των ενωσιακών κανόνων σχετικά με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων."..????!!!!!!!!!!!!!!

  Τι θελει να πει ο ποιητης?? εχω αποριες.. δεν μπορουν να βαλουν βαθεια το χερι στην τσεπη μας?? οχι οσο βαθεια θελουν?? εκει στη ΝΔ το γνωριζουν??

  ΠΠ

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 12:18:52

   Τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση προσπάθησε να ανασχέσει (ανεπιτυχώς φυσικά) την αθρόα φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες εξαιτίας της επερχόμενης κατάρρευσής τους.

   Μία από τις κλασσικές γκάφες του ''παιδιού'', ήταν να φορολογήσει τα μεν κεφάλαια που έφυγαν με 8%, τα δε κεφάλαια που θα γυρνούσαν πίσω με 5% (τους έκανε δηλαδή και ... έκπτωση 3%).

   Φυσικά η βασική αρχή της Ε.Ε. είναι ότι πολίτες και κεφάλαια διακινούνται ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς μεταξύ των χωρών - μελών. Αυτό το γνωρίζει και ένα παιδάκι του δημοτικού στην Εσθονία.

   Συνεπώς το αν έχεις την έδρα της επιχείρησής σου στην Πολωνία, ζεις στο Λονδίνο και τα χρήματά σου είναι στη Μάλτα είναι αυτονόητο για το ενωσιακό γίγνεσθαι.

   Φυσικά είναι επίσης αυτονόητο ότι ο super global thinker γνώριζε τους κανονισμούς, αλλά θέλησε να στήσει ακόμα ένα γκεμπελικό παιχνιδάκι, αξιοποιώντας το μηχανισμό που είχε ήδη στήσει από τότε που ήταν (ο καψερός) εκπρόσωπος τύπου του σοσιαλιστικού (καλό ε?) κόμματος.

   Θέλησε με λίγα λόγια να εκβιάσει, τόσο αυτούς που έφυγαν πανικόβλητοι, όσο και αυτούς που σκέφτονταν να το κάνουν.

   Φυσικά τον πήρε χαμπάρι η επιτροπή και του τράβηξε το αυτί.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kakofonix 17/02/2011 12:35:12

    σωστοφωνιξ..

    ΠΠ

  • Misha avatar
   Misha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 12:20:55

   Ωρέ Θανάση Διάκο, γιατί έχεις τόσο σκληρό διάφραγμα και δε μπορεί να περάσει εύκολα η σούβλα και βασανίζονται οι τζελάτηδες ;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 17/02/2011 12:35:38

    μου χει κατσει το σκορδο...

    ΠΠ

  • ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ avatar
   ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 18:20:46

   στην Ν.Δ. κάνουν εγκαίνια

 8. δημης avatar
  δημης 18/02/2011 01:26:21

  ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΕΙΣ ΟΜΩΣ;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.