#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2011 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε ο Ομπάμα δεν μπορεί να μαζέψει το τέρας που αμόλησε η ΜέρκελΌλα όσα γίνονται μοιάζουνε με την εθελούσια έξοδο που κάνουν ορισμένοι εκδότες. "Πάρε κάτι παραπάνω, αλλά θα φύγεις" λένε στους δημοσιογράφους.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να έχει επικρατήσει και στην σκέψη των Γερμανών δανειστών μας. Οι οποίοι έχουν μάλλον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πληρώνουν πανάκριβα την παραμονή στο Ευρώ μιας χώρας που είναι μόνο του 2,5 % του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Έτσι όλα δείχνουν ότι θα μας δώσουν την 6η δόση, αλλά από εκεί και πέρα θα μείνουμε μόνοι μας αντιμέτωποι με το χάος.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα χθες βράδυ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο οποίος "αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση προς τη χώρα, πέραν εκείνης που έχει ήδη συμφωνηθεί."

Γι αυτό άλλωστε ο ΓΑΠ (αυτό το ...κατάλαβε) μιλούσε στην ΔΕΘ για επιτακτική ανάγκη να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.  (Χα χα χαααα. Χρεοκοπία, ελικόπτερα να φεύγουν από το Μαξίμου και εκλογές σε πρωτόγνωρες συνθήκες κοινωνικής όξυνση είναι το μόνο σίγουρο πως θα έχουμε μέχρι τότε)

Πολλοί ρωτάνε στο μεταξύ αν θα σώσει τον ΓΑΠ ο φίλος του ο Ομπάμα. Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν χρεοκοπήσουμε θα σκάσουν τα CDS και η Αμερική - που δυσκολεύεται οικονομικά - θα πρέπει να τα πληρώσει. Γι αυτό και χθεσινή παρέμβαση του Ομπάμα.

Προσέξτε όμως τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ;  «Η Ελλάδα είναι προφανώς το μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα. (Οι Ευρωπαίοι) κάνουν κάποια βήματα για να επιβραδύνουν την κρίση αλλά όχι για να άρουν την κρίση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τι θα συμβεί με την Ισπανία και την Ιταλία εάν οι αγορές συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις σε αυτές τις πολύ μεγάλες χώρες».

Φάνηκε με λίγα λόγια να γνωρίζει τις επιθυμίες των Γερμανών και να τους λέει επί της ουσίας "καλά η Ελλάδα, δεν καταλαβαίνετε όμως ότι έτσι θα ακολουθήσουν και η Ιταλία με την Ισπανία"; Δεν αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει μεταδοτικότητα;

Αν όμως καταλάβαιναν οι Γερμανοί δεν θα είχαν κάνει και δύο Παγκόσμιους Πολέμους λέω εγώ, αλλά δεν εισακούγομαι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα μάζεψε λοιπόν η φράου Μέρκελ και δήλωσε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να πάει σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Αν όμως η βαθιά βούλησή της ήταν να σώσει την Ελλάδα, θα έλεγε απλά δεν πρέπει να αφεθεί η χώρα να χρεοκοπήσει. Τώρα χρησιμοποιεί την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε αντιδιαστολή με την συντεταγμένη και την ελεγχόμενη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  αντικαγκελάριος  Φίλιπ Ρέσλερ που πήρε κι αυτός πίσω τα περί "ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας"  και «εξήγησε» χθες βράδυ  πως πρώτο μέλημα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Όπως όμως έχουμε εξηγήσει κι άλλες φορές το θέμα είναι ότι με τις συνεχείς υπονομευτικές δηλώσεις της Γερμανίας για τους “Έλληνες που δεν δουλεύουν” και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του Focus και γερμανικού Τύπου, η Γερμανία δημιούργησε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι το μαύρο πρόβατο.  Που όλοι πιστεύουν τώρα πως πρέπει να το διώξουν από την ευρωπαϊκή στάνη για να σωθούν τα υπόλοιπα πρόβατα. Με άλλο λόγια οι αμετροέπειες της Μέρκελ δημιούργησαν ένα  αυτοτροφοδοτούμενο τέρας που κανείς δεν μπορεί πλέον να μαζέψει

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/09/2011 10:23:09

  Αν όμως καταλάβαιναν οι Γερμανοί δεν θα είχαν κάνει και δύο Παγκόσμιους Πολέμους

  Σοφό και σωστό. Αυτό που δεν πέτυχαν οι Γερμανοί στον Α' και τον Β', το πέτυχαν εν μέρει με τον Γ' (τον Ψυχρό, που ξετίναξε οικονομικά και τους εξ αριστερών και εκ δεξιών τους) και τον Δ' τον πάνε αναίμακτα με την κίση στις ΗΠΑ, την κυριαρχία μέσω Βρυξελλών στην "Ευρώπη" και το ξεζούμισαμ των πάντων με την Πράσινη Ανάπτυξη. Με αυτή την σκοπιά, ο Ομπάμα (και η εδώ μικρογραφία του ο ΓΑΠ) είναι υποτακτικοί, ή, χειρότερα, υπάλληλοι των Γερμανών, their masters' voice προωθούν Πράσινες Γερμανικές λύσεις προς όφελος του Γερμανικού κεφαλαίου και μόνον (όμορφα, αγγελικά , οικολογικά, και αειφορικά (και τέως σοσιαλιστικά) πλασμένες λύσεις).

  • drider avatar
   drider @ archaeopteryx 14/09/2011 12:33:52

   Λάθως, το πάνω χέρι φαίνονται να το έχουν οι Αμερικάνοι. Αυτοί θα θέσουν τους όρους του παιγνιδιού, μετά την επιτυχημένη εξαγωγή της κρίσης του 2008.

   Εξηγούμαι:
   1. Οι Αμερικάνοι "σώσανε" τις τράπεζες τους το 2008 (κρίση ρευστότητας) έχοντας τη δυνατότητα να ξεζουμίσουν το σύστημα (φορτώσανε το λογαριασμό φυσικά στους φορολογούμενους).
   2. Οι Ευρωπαίοι που χτυπήθηκαν και αυτοί από τη κρίση απλώς τα μπαλώσανε ή κρύψανε τα προβλήματα, το κάθε κράτος ξεχωριστά όπως μπορούσε (εθνικοποίηση τραπεζών, παροχή εγγυήσεων κτλ).
   3. Οι αδύναμοι κρίκοι της ευρωζώνης σπάσανε υπό το βάρος της κρίσης που είχε αποσωβηθεί μόνο μερικώς από τα παραπάνω ημίμετρα αλλά και από παλιότερα δημοσιονομικά τους προβλήματα.
   4. Η δημοσιονομική κρίση χρέους αντιμετωπίσθηκε συμπτωματικά (ως κρίση ρευστότητας) γιατί κανένας δεν πολυέβλεπε στην Ευρώπη με καλό μάτι μία transfer union.
   5. Η δημοσιονομική κρίση μετατρέπεται αναπόφευκτα και σε κρίση ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, όταν οι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν ότι το κόστος διάσωσης είναι μεγάλο και κανένας δεν θέλει να "σηκώσει" το λογαριασμό.
   6. Οι Αμερικανοί ως μοχλός της παγκόσμιας ανάπτυξης ρίχνουν τους ρυθμούς τους και προσωρινά διακόπτουν τα προγράμματα παροχής ρευστότητας.
   7. Οι Αμερικάνοι παράλληλα διεκδικούν από τις τράπεζες τους τα "σπασμένα" δηλαδή τα κόστη από τα κρίση του 2008, συμπεριλαμβάνοντας και ευρωπαϊκές τράπεζες που τότε κάνανε παιγνίδι με τα subprimes.
   8. Επίσης μαζεύουν τη διαθέσιμη ρευστότητα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω των αμερικάνικων ομολόγων.
   9. Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να συζητούν τη διάλυση της Ευρωζώνης.

   Όταν έρθει ο Γκάιθνερ στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα διαπραγμευτεί τους όρους ενός κοινού πλαίσιου λειτουργίας του χρηματοπιστοτικού συστήματος (παγκόσμιας διακυβέρνησης προσανατολισμένης στα αμερικάνικα συμφέροντα) με αντάλλαγμα την παροχή ενός αμερικάνικου αναπτυξιακού πακέτου "Μάρσαλ" για την Ευρώπη (που θα το χρηματοδοτήσει εν μέρει ένας καινούργιος κύκλος ποσοτικής χαλάρωσης).

   Και έτσι για άλλη μια φορά θα ανακυκλωθούν τα πλεονάσματα που μαζεύει η Αμερική από τη παγκόσμια οικονομία ακόμα και υπό συνθήκες παγκόσμιας κρίσης, αλλά υποτίθεται τώρα πιο παραγωγικά (αναπτυξιακά) και λιγότερο καζινο-καπιταλιστικά!

   Παρεπιμπτόντως στο όλο πλάνο χωράνε και οι Γερμανοί με τη τεχνογνωσία τους στη "πράσινη ανάπτυξη"... Προβλέπω π.χ. οι γερμανικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα να γίνουν με αμερικάνικα φράγκα!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ drider 14/09/2011 13:31:05

    ειδικά οι φ/β "επενδύσεις, μάλλον με δικά μας φράγκα θα γίνουν (ο λογαριασμός της ΔΕΗ και η τσάμπα γη) που θα πάνε σε γερμανικά εργοστάσια. Τα φ/β της αμερικής φαλιριζουν το ένα μετά το άλλο
    h++p://theweek.com/bullpen/column/219187/is-there-electoral-gold-in-solyndra

    • drider avatar
     drider @ archaeopteryx 14/09/2011 13:51:19

     Είδες, απέφυγα επιμελώς να γράψω τι θα γίνει με τους ιθαγενείς (εμάς). Θέσεις εργασίας πάντως θα δημιουργηθούν αναπόφευκτα, αν γίνουν αυτές οι επενδύσεις. Τώρα, τί θα πληρώνουν αυτές οι θέσεις;;; Χμμμ...

     Μάλλον το πλάνο είναι η πλειοψηφία της παραγόμενης ενέργειας να εξάγεται (προς Γερμανία). Εμείς θα πληρώνουμε κατά κύριο λόγο τις εκπομπές CO2, έτσι όπως το πάνε (σταθερά στο λιγνίτη)...

     Οι αμερικάνοι θα βάλουν σίγουρα φράγκα για να μαζέψουν κέρδη, και όχι απαραίτητα τον εξοπλισμό (σαν τα consortium του C4I που είχαν όλα και αμερικάνικες εταιρίες μέσα... ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τα φωτοβολταϊκά θα δουλεύουν).

     Εντάξει, αρκετά διασκέδασα με τις υποθέσεις εργασίας που έκανα. Μπορεί απλώς να γράφω μπαρούφες... Εσύ είσαι ο ειδικός στα Φ/Β!

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ drider 14/09/2011 14:10:07

      Και πώς θα εξάγεται η πράσινη ενέργεια στην Γερμανία, σε κονσέρβες;

      Πώς θα πάει η Φ/Β από Κρήτη, ή η αιολική από Εύβοια στην Γερμανία;

      Ποιός θα φτιάξει και θα πληρώσει τις γραμμές ΥΤ χιλιάδων χιλιομέτρων, από πού θα περάσουν, και αν υποθέσουμε ότι αυτά θα επιλυθούν, πότε θα .... αρχίσουν οι "εξαγωγές", με τι τιμή, ποιός θα πληρώνει το δεκαπλάσιο τουλάχιστον κόστος;

      Εδώ έναν αγωγό αερίου, τον Μπουργκαζ-Αλεξ-πολη, όπου εμπλεκόταν η Ρωσία και δύο βαλκανικές χώρες τον παίδευαν 20 χρόνια ώσπου τέλειωσε πριν αρχίσει. Φανταστείτε τώρα τις γραμμές που θα διασχίζουν τα Βαλκάνια και την Κ. Ευρώπη

     • drider avatar
      drider @ Professor Moriarty 14/09/2011 14:33:58

      Έχεις δίκιο:

      "Το κυριότερο όμως είναι πως ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρχει απευθείας εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Γερμανία. Στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρχει ένα "ντόμινο" μεταφοράς ενέργειας, πιθανότατα προς το Ιταλικό Σύστημα ηλεκτρισμού, από εκεί στο Αυστριακό και τέλος στο Γερμανικό. Ακόμα κι έτσι, θα χρειαστούν υποβρύχια καλώδια προς την Ιταλία, και ενίσχυση των Συστημάτων Ιταλίας-Αυστρίας με κατασκευή των απαραίτητων διασυνδέσεων.

      Επομένως η όλη υπόθεση περί "εξαγωγής" ενέργειας εξαρτάται απόλυτα και από τα Συστήματα των χωρών αυτών: Τις ανάγκες τους, το κόστος τους και το βαθμό επίτευξης των εθνικών στόχων ΑΠΕ."

      h**p://aegean-waves--winds.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

      Ας συνεχίζει να υπάρχει ΕΕ και στο μέλλον, υπάρχουν και οι εξής χρηματοδοτικές δυνατότητες:

      h**p://ec.europa.eu/energy/infrastructure/tent_e/ten_e_en.htm

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Professor Moriarty 14/09/2011 16:12:11

      Ασφαλώς σε ένα τέτοιο σχέδιο μεταφοράς θα χρειασθεί διασύνδεση δικτύων. Έτσι κι αλλιώς ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η απόδοση των αιολικών εμφανίζεται η οσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασύνδεση. Αλλά αυτό μπορεί να ακούγεται ωραίο, στην πράξη όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα λόγω του διάσπαρτου χαρακτήρα των αιολικών και άλλων μονάδων ΑΠΕ. Υπάρχουν θέματα ευστάθειας του δικτύου και άλλα, απαιτούνται υποδομές. Όλα αυτά σημαίνουν πρόσθετα κόστη σε μία συγκυρία κάθε άλλο παρά ευνοϊκή. Ακόμη και σιδηροδρομικά δίκτυα να διασυνδέσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα σωρό προβλήματα - πόσο μάλλον όταν πρόκειται ενεργειακά δίκτυα σε ευρεία κλίμακα. Αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο όταν πρόκειται για διασύνδεση της Β Γερμανίας με Σκανδιναυϊκές ή γειτονικές κεντροευρωπαϊκές χώρες, αλλά όταν μιλάνε για μεταφορά ενέργειας από τον μεσογειακό νότο στην Γερμανία τα προβλήματα γίνονται πιο πολύπλοκα και πολύ πιο ακριβά. Γνωρίζει κανείς πρόσθετες απαιτήσεις θα υπάρξουν για το ελληνικό δίκτυο και ποιές θα είναι οι επιπτώσεις και τα κόστη; Και ποιός τελικά πληρώνει....

     • Φίλος avatar
      Φίλος @ Professor Moriarty 15/09/2011 10:59:47

      Με το φέσωμα των κρατικών ταμείων, θα φτιαχτούνε τα δίκτυα. Τα λεφτά δλδ των φορολογουμένων πολιτών.
      Και μόλις φτιαχτούν... θα ιδιωτικοποιηθούν έναντι πινακίου φακής (όπως ακριβώς συνέβει και με τις μονάδες παραγωγής των απανταχού ΔΕΗ).
      Ιστορία καρμπόν.

 2. mlvzero.blogspot avatar
  mlvzero.blogspot 14/09/2011 10:35:03

  ΑΣΧΕΤΟ...ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΔΕΗ
  ΣΕ ΑΓΓΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΖΑΜΠΑ......

 3. S.K avatar
  S.K 14/09/2011 10:35:20

  Να καταλάβουμε κάτι! Η ελεγχόμενη χρεωκοπία είναι εξίσου επώδυνη για εμάς όσο και η ανεξέλεγκτη. Και στις δύο υπάρχει στο εσωτερικό στάση πληρωμών και χάος. Απλά στην πρώτη περίπτωση συνεχίζουμε, παρότι πτωχευμένοι και δαρμένοι, να πληρώνουμε τους εξωτερικούς δανειστές μας. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια σταματάμε να τους πληρώνουμε και αυτούς και αυτό είναι που θέλουν να αποφύγουν.

  Προσωπικά, η ανεξέλεγκτη είναι περισσότερο εοίωνη γιατί γρηγορότερα το εξωτερικό χρέος θα μειωθεί και θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι πολύ αμφίβολο με την ελεγχόμενη.

 4. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 14/09/2011 10:38:51

  Την ελεγχόμενη χρεοκοπία την άρχισαν στις 21 Ιουλίου, όταν ο Βενιζέλος θριαμβολογούσε ότι μπήκε ο πάτος στο βαρέλι.

  Όσο για την Γερμανία δεν είναι οικονομικά τόσο πανίσχυρη αν την δει κανείς από μέσα. Στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα αλλά κρατάει για χρόνια χαμηλά τους μισθούς, και υπάρχει ανεργία και υποαπασχόληση, ειδικά στο ανατολικό τμήμα. Υπάρχει δυσφορία σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και σε ορισμένες ειδικά περιοχές. Η πράσινη ανάπτυξη είναι εξαγώγιμο προϊόν, αλλά μέσα στην Γερμανία προβλέπεται ότι μετά το κλείσιμο των αντιδραστήρων θα υπάρξει εμφύλιος μεταξύ των διαφόρων πράσινων αποχρώσεων. Εν τω μεταξύ, φήμες λένε ότι ετοιμάζονται να υποκαταστήσουν τα πυρηνικά με λιθάνθρακα στο μεγαλύτερο ποσοστό και άρχισαν να ανοίγουν τα παλιά τους ορυχεία.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Professor Moriarty 14/09/2011 11:45:23

   εμμ.. λογικό. Καμία μορφή πράσινης "ενέργειας" δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα πυρηνικά. ΟΛΗ η Βόρεια Θάλασσα και όλη η αντλησιοταμίευση της Νορβηγίας, δεν μπορούν. Ο λιθάνθρακας ή ο λιγνίτης (Γερμανίας ή Πολωνίας) και τα πυρηνικά της Γαλλίας, μπορούν.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ archaeopteryx 14/09/2011 12:11:36

    Αυτό για το ξεσκόνισμα παλιών ορυχείων μου το άκουσα προσφατα στην Γερμανία. Φυσικά δεν είχα την δυνατότητα να εξακριβώσω την φήμη, αλλά κάτι και εμένα μου λέει ότι μετά τον καπνό θα δούμε και την φωτιά.

    Εν τω μεταξύ η ιδέα να κάνουν γραμμές ΥΤ για μεταφορά αιολικής ενέργειας που θα πρέπει να περάσουν μέσα από δάση της Γερμανίας πυροδότησε την άνοιξη διαμαρτυρίες από τον τοπικό πληθυσμό και διάφορες πράσινες οργανώσεις. Κάποιοι είχαν αρχίσει να μιλούν ακόμη και για πράσινο εμφύλιο.

   • Κραντωρ avatar
    Κραντωρ @ archaeopteryx 14/09/2011 13:06:52

    Προ ολιγων ετων σε χωρο της Χαλυβουργικης ειχε σχεδιασθη να κατασκευασθη εργοστασιον παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας με πρωτη υλη εκ Γερμανιας λιθανθρακα. Η γενικη κατακραυγη απετρευσε το εγχειρημα.

 5. avanti avatar
  avanti 14/09/2011 10:59:29

  Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, συντεταγμένη, ελεγχόμενη, αύξηση των χρεών των κρατών, δυσκολίες δανεισμού, σπέκουλες, ασυνεννοησία (στην ΕΕ), διαφωνίες (στις ΗΠΑ,) ανεργία στά ύψη, πόλεμοι, απειλές πολέμων, εμφύλιοι πόλεμοι, πείνα και λοιμοί, πυρηνικές εκρήξεις (Fukushima) : ένας υπέροχος κόσμος με προοπτική απλώνεται μπροστά μας.

 6. φωνη avatar
  φωνη 14/09/2011 11:36:47

  Ενώ το τέρας που αμόλησε ο ΓΑΠ μπορούν να το μαζέψουν;

  Το ΔΝΤ δεν το αμόλησε η κακιά Γερμανία η καλή Ελλάδα το αμόλησε.
  Όλοι οι ηγέτες υπερασπίζονται τους λαούς τους και τα κράτη τους εκτός από τον ΓΑΠ. Η δουλειά των ξένων ηγετών είναι να υπηρετούν τις χώρες τους όχι την Ελλάδα. Ζητάτε συνεχώς να φροντίσουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί την Ελλάδα την ώρα που η ίδια η Ελλάδα υπονομεύει τον εαυτό της.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ φωνη 14/09/2011 11:42:21

   χωρίς να ξέρω όλα τα ντεσού, θυμάμαι ότι η Μέρκελ έθεσε όρο την συμμετοχή του ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει η Γερμανία στις πρώτες εκδοχές της ... Σωτηρίας μας.

   • φωνη avatar
    φωνη @ archaeopteryx 14/09/2011 11:59:24

    Ποιός μιλούσε με τον Στρος Καν υπογείως; Η Μέρκελ; Μη με τρελαίνεις , που όλο σας φταίνε οι άλλοι και ποτέ η Ελλάδα. Για ποιό λόγο ένας Ευρωπαίος να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ τους Ευρωπαίους με το ΔΝΤ ( πιστόλι στο τραπέζι);


    Και ποιός μας απαγόρευσε να δανειστούμε από τις αγορές νωρίς και να πάρουμε μέτρα μόνοι μας; Σε εμπόδισε η Μέρκελ να πάρεις δάνειο από τη Ρωσία ή την Κίνα; Ποιός άλλαγε τη ρύθμιση στην ΤτΕ και προσκάλεσε την κερδοσκοπια στην Ελλάδα η Μέρκελ; Ποιόν Υπουργό οικονομίας επιβράβευε ο κερδοσκόπος Σόρος τον Σόϊμπλε ή τον Παπακωνσταντίνου; Ποιός έλεγε ότι η Ελλάδα είναι τιτανικός και ανέβαιναν τα spreads η Μέρκελ; Σε εμπόδισε η Μέρκελ να απορροφήσεις το ΕΣΠΑ; Σου είπε η Μέρκελ να περικόψεις το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων; (επειδή το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να μειώσει το δημόσιο βρίσκει τρόπους που βλάπτουν τη χώρα για να μειώσει τις δαπάνες). Λέει μέσα το μνημόνιο να βάζεις 23% το ΦΠΑ; Λέει η Μέρκελ να κάνει ο Ραγκόυσης καρτέλ; Συμφώνησε ή δε συμφώνησε η τροϊκα με την απελευθέρωση Ρέππα και μόνοι μας μες το κατακαλόκαιρο τουριστική περίοδο ανοίξαμε αδιανόητες ιστορίες; Το μνημόνιο θέτει κάποιους στόχους, δεν επιβάλλει τον τρόπο με τον οποίον θα τους πιάσεις και είναι δουλειά της Κυβέρνησης να διαπραγματεύεται τον τρόπο με την τρόικα και να πετυχαίνει τους στόχους. Η Μέρκελ σου είπε να κάνεις νέες προσλήψεις στο δημόσιο και να καθυστερήσεις την εφεδρεία 2 χρόνια; Η Μέρκελ φταίνει που η Ελλάδα δε διεκδικεί τίποτα; Η Μέρκελ φταίνει που ο Βενιζέλος έκανε διμερή συμφωνία με τη Φινλαδία για τις εγγυήσεις; Η Μέρκελ φταίει που ο Βενιζέλος είναι χαζοπολιτικάντης και διώχνει την τροίκα; Η Μέρκελ φτιάχνει πράσινες ΜΚΟ; Η Μέρκελ έβαλε την προωπική διαφορά; Και η πορτογαλία και η ιρλανδία είναι στο μνημόνιο, αλλά δες τα δικά τους spreads & cds και δες και τα δικά μας τι πορεία έχουν.

    Δεν είναι δουλειά της Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα δική μας δουλειά είναι και δεν την κάνουμε.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ φωνη 14/09/2011 14:23:42

     Με 200.000 απολύσεις, "σώζεις την Ελλάδα";

    • Pink Floyd avatar
     Pink Floyd @ φωνη 14/09/2011 14:40:46

     πες τα επιτέλους...

 7. ataktos avatar
  ataktos 14/09/2011 11:54:58

  ούτε η φραου Μερκελ ..δεν εμπιστευόταν ποτέ τον γιωργακη ..

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/09/2011 12:08:14

  Το τέρας το δημιούργησε και το αμόλησε ο ΓΑΠ.

 9. factorx avatar
  factorx 14/09/2011 15:33:17

  Μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι ψευδαίσθηση καθώς το ρίσκο μετάδοσης είναι τεράστιο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομικά και νομισματικά θέματα, Marco Buti.
  «Υπάρχουν δύο ψευδαισθήσεις στην Ελλάδα. Η πρώτη, ότι μπορεί να γίνει ελεγχόμενη αναδιάρθρωση», δήλωσε ο Buti αναφερόμενος στο σχέδιο του Ιουλίου για εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους από τον ιδιωτικό τομέα.

  «Υφίστανται δυσκολίες αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», δηλώνει ο ίδιος. Η δεύτερη ψευδαίσθηση είναι ότι τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας μπορούν να απομονωθούν εντός των συνόρων της, τονίζει, προσθέτοντας ότι «το ρίσκο μετάδοσης είναι τεράστιο».

 10. factorx avatar
  factorx 14/09/2011 15:34:36

  Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η χρεοκοπία χώρας μέλους της, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας, Carlos Costa. Σε εκδήλωση που οργάνωσε η πορτογαλική Jornal de Negocios, ο Costa απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω δημοσιονομική ενοποίηση και κάλεσε τους ηγέτες της ευρωζώνης να επιδείξουν αποφασιστικότητα στην στήριξη του κοινού νομίσματος εφαρμόζοντας άμεσα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο στο Βερολίνο. Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μηχανισμού επιβολής κυρώσεων στις χώρες που αποκλίνουν των στόχων τους, ανεξάρτητα από τις εγγυήσεις που παρέχονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους. Η χρεοκοπία μιας χώρας, θέτει ολόκληρη την ευρωζώνη σε κίνδυνο, πρόσθεσε ο Costa.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.