#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2012 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα, έσπευσαν να διασώσουν την Κύπρο!Δυο πράγματα θα επισημάνω σήμερα.

1ο.Μάλλον το έχουν οι σοσιαλιστές να αλλάζουν γρήγορα θέσεις.

Ο νέος  Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί   δεδηλωμένος φίλος της Ελλάδος έσπευσε να δηλώσει,  ότι επιθυμεί την παραμονή της  χώρας μας στην ζώνη του ευρώ και θα εργαστεί για αυτό.

Όμως ευτυχώς που η απομυθοποίηση ήρθε νωρίς…

Γιατί; Ας δούμε την καινούρια του δήλωση:

«Αναμφίβολα θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σε περίπτωση ανάδειξης στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου... Το ζήτημα θα τεθεί χωρίς αμφιβολία. . . Θα ετίθετο εάν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σέβονταν τις δεσμεύσεις τους.»

Αυτά λοιπόν δεν τα είπε ο ..μισητός Σόϊμπλε, ή η φράου Μέρκελ, αλλά ο νέος  Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Για να ξέρουμε τι συμβαίνει και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Και μη βιαστούν κάποιοι να πουν ....άνθρακες ο γαλλικός θησαυρός. Οποιαδήποτε απόφαση για τροποποίηση του Μνημονίου θα είναι μια απόφαση που θα συμφωνηθεί συνολικά με την ΕΕ και όχι μονομερώς ή διμερώς..

Και κυρίως αφού εμείς προηγουμένως δείξουμε δείγματα γραφής και την απόφασή μας να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ. Τα παραμύθια, τέλος.

2ο. Κάτι γίνεται με την Κύπρο και μάλιστα με αριστερό Πρόεδρο.

Αν, τελικά, η Κύπρος αναγκαστεί να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης, όπως ακούγεται, κυρίως για να σώσει το τραπεζικό της σύστημα που έχει πληγεί  από την ελληνική κρίση, τότε θα καταρριφθεί η επιχειρηματολογία, όλων εκείνων, που παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό ότι υπήρχαν, για την Ελλάδα,  λύσεις εκτός ευρωζώνης.

Ότι, δήθεν  κάποιοι θα έτρεχαν να μας σώσουν χωρίς ανταλλάγματα.

Ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα, ούτε κάποια άλλη χώρα.... έσπευσε πρόθυμα να διασώσει τη Μεγαλόνησο.

Ούτε η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου απεδείχθησαν αρκετά.

Οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις είναι ένα αδυσώπητο δούναι και λαβείν, χωρίς συναισθηματισμούς και κυρίως χωρίς «ελευθέρας».

Και η ΕΕ, αποτελεί τη μοναδική ομπρέλα προστασίας.

Ας το έχουμε υπόψη μας, όταν ακούμε τους εγχώριους λαοπλάνους...

Έτσι απλά.

Δαναός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 04/06/2012 15:08:04

  Να προσθέσω ότι λόγω συγκριτικά μικρών μεγεθών η διάσωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος είναι εύκολη για χώρες όπως η Ρωσσία και η Κίνα, αν ήθελαν.

  • menel avatar
   menel @ Nik 24/03/2013 12:30:28

   Μα είναι δυνατό νομικά, ακομα κι αν ήθελε η Ρωσία να αναμειχθεί, να γίνουν όλα έτσι απλά; Για μένα αν υπήρχε τέτοια περιπτωση, μόνο με 3 προϋποθέσεις θα γινόταν. Πρώτον, με άμεση αποχώρηση της Κύπρου από την ΕΕ και "εθνική" συνταγματική διασφάλιση των ρωσικών δανείων. Δευτερον, αν δεν γινόταν το πρώτο, τουλάχιστον, διακοπή των σχέσεων της Κύπρου με την τρόικα, διαφορετικά ο κάθε κοινοτικός υπαλληλίσκος θα εμπόδιζε με νομικά και άλλα τεχνικά τερτίπια την απορρόφηση αυτών των κεφαλαίων. Τρίτον, εκλογές και αποχώρηση του Αναστασιάδη από την εξουσία, αφού ουδείς τον εμπιστεύεται στη Μόσχα. Όπως καταλαβαίνετε, όσο δύσκολο ήταν να γίνουν τα παραπάνω, άλλο τόσο δύσκολο ήταν η Ρωσία να αφήσει δικά της κεφάλαια να εισρεύσουν στο κυπριακό σύστημα και να ήταν έρμαιο του κάθε υπαλλήλου της ΕΕ. Όλα τα άλλα είναι για ανίδεους.
   Και τέλος, όλη αυτή η φιλολογία για "ηθική" βοήθεια της Ρωσίας, κάτι σαν μια αόρατη υποχρέωση που έχει να βοηθάει τον ελληνισμό, θα πρέπει να σταματήσει κάποτε, για να μιλάμε και σοβαρά. Δηλαδή, θέλουμε να μας χρηματοδοτεί η Ρωσία αλλα και να μπορούμε να την κατηγορούμε στο πλαίσιο της ΕΕ ως εκβιάστρια στα ενεργειακά αλλά και ως αυταρχική χώρα (νοθεία για τις εκλογές, στέρηση ελευθερίας του λόγου στο πανκ συγκρότημα, χαχαχα κοιτάχτε ποιοί μιλάνε, αυτοί που διαλύουν σαν στυγνή δικτατορία τις ευρωπαϊκές κοινωνίες).
   Αν έχει σθένος λοιπόν η ελληνική εξωτερική πολιτική, ας πάρει υπεύθυνη θέση υπέρ των υπερδυνάμεων της Ανατολής αλλάζοντας τους διεθνείς προσανατολισμούς της χώρας. Δαφορετικά, ας κάτσει με τον Σόϊμπε χωρίς να παραπονιέται. Οι εποχές και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, παρήλθαν. Στο κάτω κάτω της γραφής οι ρώσοι χρόνια τώρα προσπαθούσαν να συνάψουν σχέσεις με την ΕΕ και με την Ελλάδα και έτρωγαν πόρτα. Τα τελευταία χρόνια η στροφή τους προς την Ευρασία και γενικότερα προς το Ελ Ντοράντο της Ανατολής είναι σαφής. Γι΄αυτό έχουν αποφασίσει να έχουν σε όλα τα επίπεδα τις καλύτερες σχέσεις με την Κίνα και να αποτελέσουν ισχυρή "πόρτα" προς τις εκεί μπίζνες. Και όποιος θέλει να τη διαβεί (όπως οι γερμανοί χωρίς διάφορα ευρωπαϊκά βαρίδια) θα πρέπει να τάχει καλά μαζί τους. Από την άλλη, είδαμε στην υπόθεση της Γεωργίας, πόσο αποφασισμένοι ήταν οι ρώσοι, όταν θίγονται ζωτικά τους συμφέροντα. Κατέλαβαν τη Γεωργία σε 2 μέρες και οι νατοϊκές αρμάδες που θα έσωζαν τη "δυτικόφιλη" χώρα ακόμα στο δρόμο βρίσκονται. Όλοι το συμφέρον τους κοιτάνε, και οι μεγάλοι υπρασπίζουν τον ανίσχυρο μόνο αν η διάσωσή του συμπίπτει με τα δικά τους συμφέροντα. Διαφορετικά...

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 04/06/2012 15:26:04

  Το ερώτημα απευθυνετε σε ανεξάρτητους καμμενους εγκεφαλους

 3. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 04/06/2012 16:01:39

  Η αδελφή Κύπρος για να στηρίξει το ελλαδικό κράτος εξέθεσε αυτοκαταστροφικά από το 2009 τις τράπεζές της στα ελληνικά ομόλογα και ούτε ένα δημόσιο ευχαριστώ, ένας λόγος συμπαράστασης δεν κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα... Α, ρε τί τομάρια πού ´μαστε!

  • tak avatar
   tak @ Β.Κ.Σ. 04/06/2012 18:31:45

   Δεν πήγε εκεί ο Σαμαράς; Εξ άλλου, δεν είναι συγγενείς μας μακρινού βαθμού για να τα λέμε δημόσια... Στο σπίτι μένουν τα λόγια... Φυσικά δεν ξεχνάμε πως η Ελλάδα μετά το 1974 και για αρκετό χρονικό διάστημα είχε κωδικό "ΚΥΠΡΟΣ" στον προϋπολογισμό της...

 4. kitsos avatar
  kitsos 04/06/2012 16:09:25

  Εγω θα κανω τον συνηγορο του διαβολου.
  Για λογους επιβιωσης της χωρας αποφασιστηκε η συμετοχη της ΝΔ στην κυβερνηση Παπαδημου τον Νοεμβριο του 2011.
  Υποτιθεται οτι υπαρχει ετοιμο σχεδιο για την εξοδο της χωρας απο την κριση που θα μας βγαλει απο την υφεση μπλα μπλα ......
  Προφανως και θα εθετε ως προυποθεση την εφορμογη των μετρων (που εχουμε ετοιμα) για να εχουμε ορατα αποτελεσμα σε λιγο καιρο ωστε να πουμε στον κοσμο οτι, οριστε συμμετειχαμε στην κυβερνηση Παπαδημου και πηραμε αυτα τα μετρα που ηταν σωστα με αποτελεσμα να αλλαξει η κατασταση στα εσοδα η στα εξοδα κλπ κλπ.
  Ειδατε εσεις τπτ τετοιο η εγω ειμαι αοματος?
  Υπαρχουν τετοια μεγαλα περιθωρια ωστε τα μετρα να μπορουν να παρθουν και μετα απο 7 μηνες χωρις να υπαρχει προβλημα?

 5. Kst avatar
  Kst 04/06/2012 16:30:35

  Με στενοχωρει αυτο που σκεφτομαι και εχω παρατηρησει τον τελευταιο καιρο. Οτι δηλαδη η ΕΕ των μεγαλων οραματιστων Σουμαν, Μονε, Ντελορ εχει καταντησει μια μικροαστη εταιρεια, που ενδιαφερεται μονο για τις ανωνυμες αγορες, τα οικονομικα μεγεθη και τα νουμερα, ενω οι λαοι της υποφερουν. Δυστυχως η επανενωση της Γερμανιας συμπαρεσυρε το ευρωπαϊκό ονειρο.. Ελπιζω να δοθει η ευκαιρια στις κυβερνησεις να δουν το εκτρωμα που προσπαθουν να συντηρησουν πριν να ειναι πολλοι αργα και στρεψουν την μια χωρα εναντιον της αλλης.

 6. Εικόνα μου εισαι Τσίπρα ... avatar
  Εικόνα μου εισαι Τσίπρα ... 04/06/2012 17:03:13

  ...και μου μοιάζεις!

  Το τελευταίο έργο του Ομόδοξου του ΤσιπριΣτάν στο Νησί, πριν"τσακιστεί" να φύγει από την ηγεσία της Κύπρου!
  Ο Καταστρόφιας που κατάφερε με 1 τρις κυβικά Φυσικού αερίου να …εξαερώσει την οικονομική ικμάδα ενός κράτους που μπήκε στην Ενωση και το Ευρώ με την δυναμική του, μπορεί να δώσει την εικόνα του “μελλοντος”, για τους ανεγκέφαλους που θα επιλέξουν τον Τσίπρα και τους ομοϊδεάτες του στην Ελλάδα, σε λίγες μέρες!
  Τα παιχνίδια του στην αυλή της Μεσογείου με τους πολλούς παίκτες και τους πολλούς διεκδικητές της 3χιλιοχρονης Ελληνικής Κύπρου, ολοκληρώθηκε πρίν ενα χρόνο! Με την μεγαλύτερη συμβατική έκρηξη επί γής!
  ΣιΧαμένος!
  Πάρτε μέτρα για το πάπλωμα που θα σκεπάσει την Ελλάδα, στις 18 Ιουνίου…
  Είναι δυνατόν να "φύγωμεν το Πεπρωμένον;;;"
  Είναι;;;

 7. και για του λόγου το αληθές! avatar
  και για του λόγου το αληθές! 04/06/2012 17:04:38

  Η Αριστερή διακυβέρνηση και το παράδειγμα Χριστόφια
  Υποβλήθηκε από antibaro την Τετ, 23/05/2012 - 00:33.
  Posted in Πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας
  Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

  Η πρόσφατη εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα και σε άλλους να μιλούν για την ανάγκη αριστερής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και άλλων παρακλαδιών της Αριστεράς υπάρχει μεγάλο χάσμα, το οποίο διευρύνεται από προσωπικές διαμάχες και αντιζηλίες. Όμως ως Έλλην πολίτης που ενδιαφέρεται όχι μόνο για τα οικονομικά θέματα, αλλά και για τα Εθνικά, την Παιδεία και την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας, οφείλω να καταθέσω ορισμένες ανησυχίες και να θυμίσω απτά γεγονότα του προσφάτου παρελθόντος.

  Με Κεντροδεξιά διακυβέρνηση το 1991 ο Αντώνης Σαμαράς ως Υπουργός Εξωτερικών εξασφάλισε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας την υποστήριξή τους στο ζήτημα της Μακεδονίας, ασχέτως αν δεν αξιοποιήσαμε σωστά αυτή την απόφαση. Με Κεντροδεξιά διακυβέρνηση το 2004-2009 ο Κώστας Καραμανλής, ως Πρωθυπουργός, στήριξε το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν, άνοιξε τον δρόμο για την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία και έθεσε ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αντιθέτως με την Κεντροαριστερή διακυβέρνηση Σημίτη είχαμε τους εθνικώς αναξιοπρεπείς χειρισμούς στα θέματα των Ιμίων και του Οτσαλάν, την αναγνώριση τουρκικών ζωτικών συμφερόντων στο Αιγαίο (Μαδρίτη 1997), τα ζεϊμπέκικα με τον μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ και την υπογραφή απαράδεκτων συμφωνιών με την Τουρκία ώστε να βγάλουμε από τα σχολικά μας βιβλία οτιδήποτε ενοχλεί την Άγκυρα.

  Κάτι αντίστοιχο παρατηρήσαμε και στην ελληνικότατη Κύπρο μας, η οποία κατά τα τελευταία 4 χρόνια κυβερνάται από την αριστερή διακυβέρνηση του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ. Ενώ επί Κεντροδεξιού Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου είχαμε τη σθεναρή στάση Προέδρου και λαού κατά του σχεδίου Ανάν, οι αριστερές αγκυλώσεις του σημερινού Προέδρου έδωσαν γην και ύδωρ στους Τούρκους αναγνωρίζοντας δύο κρατίδια στην Κύπρο ( δύο συνιστώντα states), την εκ περιτροπής Προεδρία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και την παραμονή 50.000 λαθροεποίκων από τα βάθη της Ανατολίας. Η αριστερή τύφλωση Χριστόφια τον οδηγούσε να πιστεύει ότι με τα αδέλφια του τους «προοδευτικούς» Τουρκοκύπριους θα έβρισκε καλύτερες λύσεις, αλλά τελικά προσγειώθηκε ανώμαλα. Οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι πρώτα είναι εθνικιστές Τούρκοι και ύστερα είναι αριστεροί, δεξιοί, ισλαμιστές ή κεμαλιστές . Αλλά η ζημιά έχει γίνει διότι ο Χριστὀφιας προέβη σε διπλωματικές παραχωρήσεις, οι οποίες καταγράφονται διεθνώς. Κάθε νέα συζήτηση στον ΟΗΕ για την Κύπρο ξεκινά από το σημείο της τελευταίας ελληνοκυπριακής υποχωρήσεως, ενώ η τουρκική πλευρά δεν υποχωρεί ούτε ίντσα!

  Η επικινδυνότητα των αριστερών ιδεοληψιών φάνηκε πεντακάθαρα και με μακάβριες συνέπειες στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μαρί. Η κυβέρνηση Χριστόφια είχε την πληροφορία ότι ρωσικό πλοίο παρέπλεε τις κυπριακές ακτές μεταφέροντας οπλισμό και εκρηκτικά στο καθεστώς Άσσαντ της Συρίας. Ανάγκασαν το πλοίο να σταματήσει κα κατέβασαν το φορτίο στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Αντί να το καταστρέψουν ισορροπούσαν επί μήνες πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μία πλευρά ήθελαν να δείξουν στους δυτικούς ότι είναι μία σοβαρή κυβέρνηση και δεν δίνει όπλα στη Συρία. Από την άλλη πλευρά η αριστερή τους ιδεολογία τούς θύμιζε ότι παλιότερα η Συρία ήταν σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης και δεν πήγαινε η καρδιά τους να καταστρέψουν τα εκρηκτικά,. Τελικά τα άφησαν εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο της Κύπρου και φθάσαμε στην τραγωδία με τόσα ανθρώπινα θύματα. Αυτή είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση αριστερής διακυβέρνησης. Οι παλιές αγκυλώσεις της σοβιετικής περιόδου, τα μαρξιστολενινιστικά σύνδρομα, τα αντικαπιταλιστικά απωθημένα, η δήθεν αλληλεγγύη προς τους αδύνατους της γης, οι οποίοι κατά σύμπτωση είναι πάντα αυταρχικά καθεστώτα, αυτά και άλλα πολλά οδήγησαν στην αναποφασιστικότητα και στην καταστροφή. Τέτοια φαινόμενα στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην Παιδεία και σε άλλους τομείς φοβούμαι ότι θα ζήσουμε στη χώρα μας αν –ο μη γένοιτο- έλθει στην εξουσία η «αριστερή διακυβέρνηση». Τουλάχιστον ο Δ. Χριστόφιας αποφάσισε να μην ξαναπολιτευθεί, ενώ ο ομοϊδεάτης του, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ιππεύσει τον κάλαμον!

  Είναι προφανές ότι το δίλημμα στις 17ης Ιουνίου δεν είναι Μνημόνιο και αντι-μνημόνιο. Είναι σταθερότητα ή απρόβλεπτες περιπέτειες. Από τη μία πλευρά έχουμε τη Νέα Δημοκρατία που επιθυμεί να γίνει μία αξιοπρεπής αναδιαπραγμάτευση με στόχο την παραμονή μας στη λέσχη των ισχυρών (Ευρωζώνη). Μία Νέα Δημοκρατία που παράλληλα πιστεύει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, στη σκληρή στάση στο θέμα των Σκοπίων, στη διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας μέσω της Παιδείας, στην αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, στην κατάργηση του Νόμου Ραγκούση περί ιθαγενείας, στην πάταξη της εγκληματικότητας, στον σεβασμό της διαχρονικής Ιστορίας και Παράδοσης του Ελληνισμού, στο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα και στην Εμπορική μας Ναυτιλία. Και από την άλλη πλευρά έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει από τους δανειστές μας: Το πρωί μιλά για καταγγελία των Μνημονίων, ενώ το βράδυ μιλά για αναδιαπραγμάτευση. Τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει χαλάρωση της νομοθεσίας υπέρ των λαθρομεταναστών, αλλοιθωρίζει πονηρά προς τη δραχμή, επιθυμεί κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων όπως έκανα τα καταρρεύσαντα κομμουνιστικά καθεστώτα, αρνείται την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας, στηρίζει τον εθνικισμό των Σκοπιανών και υποστηρίζει την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!

  Οι αριστερές ιδέες απέτυχαν παταγωδώς στην Κύπρο. Ας αποφύγουμε την επανάληψη του πειράματος στην Ελλάδα!

 8. Αρις avatar
  Αρις 04/06/2012 17:18:57

  τα 2,5 δισ πριν 1 χρονο στην κυπρο ποιος τα εδωσε ? η ΕΕ ? μηπως η Ρωσια ?
  και μην βιαζεστε γιατι μπορει να δειτε και αλλα.

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ Αρις 04/06/2012 18:03:59

   Εχμ... με τι επιτόκιο; Και η Κύπρος δανείζεται ακόμη από τις αγορές, δηλαδή από όπου θέλει. Για βγες εσύ να δούμε με τι επιτόκιο θα δανειστείς.

  • tak avatar
   tak @ Αρις 04/06/2012 18:33:07

   Δώρο ήταν;

   • Αρις avatar
    Αρις @ tak 04/06/2012 18:44:31

    γιατι η τροικα και το ΔΝΤ ψυχικο μας κανουν και μας τα δινουν δωρεαν ;

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Αρις 05/06/2012 11:04:48

     1) Δεν είναι δωρεάν, αλλά με επιτόκιο τόσο χαμηλό (για μια χρεοκοπημένη χώρα που κανείς δεν της δανείζει) που δωρεάν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
     2) Ψυχικό μας κάνουν που δανείζουν σε μια χώρα που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, που δεν παράγει και δε θέλει να παράγει, που νομίζει ότι θα γυρίσει το ρολόι μερικές δεκαετίες πίσω κι όλα θα είναι καλά.

 9. Economist avatar
  Economist 04/06/2012 17:53:28

  Φίλε Δαναέ, είτε εν γνώσει σου είτε εν αγνοία σου, εσύ το γνωρίζεις αυτό, περνάς στον λαό μηνύματα καταστροφικά για την πατρίδα. Λυπάμαι. Τι σχέση έχει ο Τσίπρας με την Ρωσία; Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Πούτιν να υποδεχόταν τον Τσίπρα όπως υποδέχτηκε τον Σαμαρά; Ο Πούτιν γνωρίζει ότι ο Τσίπρας είναι στο απέναντι στρατόπεδο.
  Η λύση της αριθμητικής πράξης του μνημονίου βγάζει αποτέλεσμα δραχμή. Γι΄ αυτό έγινε το μνημόνιο, όχι απλώς για να μας βγάλει από το ευρώ αλλά ακόμα χειρότερα να μας βγάλει μπατιρισμένους από το ευρώ. Το μνημόνιο έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν αυτοί που το σχεδίασαν. Μας μπατίρισε και μας κατέστρεψε. Σήμερα δεν χρειάζεται να μας διώξουν από το ευρώ. Φτάνει απλώς να σταματήσουν τη χρηματοδότηση και θα πάμε μόνοι μας στη δραχμή σε μερικές μέρες. Μας οδήγησαν στον γκρεμό. Δεν θέλουν όμως να φανούν ότι μας ρίχνουν αυτοί. Θέλουν να πέσουμε μόνοι μας. Εάν προσθέσουμε τον Τσίπρα στη συνέχεια της ιστορίας καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Economist 04/06/2012 18:07:31

   Φίλε economist να μη λυπάσαι, κάνω κάποιες επισημάνσεις και να μη με αποκαλείς ότι περνώ καταστροφικά μηνύματα για την πατρίδα. Το μόνο συμπέρασμα που λέω,είναι ότι η ΕΕ αποτελεί τη μοναδική ομπρέλα προστασίας.
   Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.

   • tak avatar
    tak @ Δαναός 04/06/2012 18:35:24

    Δαναέ, προσπαθώ να βρω το καταστροφικό μήνυμα του σχολίου και δεν το βρίσκω... Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ή να ζητήσω τη βοήθεια του κοινού;

    • juliet avatar
     juliet @ tak 04/06/2012 18:51:29

     Το κοινό δεν βοηθάει......

     • tak avatar
      tak @ juliet 04/06/2012 18:58:59

      Γιατί φιόρο τηςΑχαΐας;

     • juliet avatar
      juliet @ tak 04/06/2012 19:02:39

      μάλλον τσουκνίδα....γιατί μου αρέσει να σε πειράζω.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Economist 04/06/2012 18:08:23

   "Η λύση της αριθμητικής πράξης του μνημονίου βγάζει αποτέλεσμα δραχμή. Γι΄ αυτό έγινε το μνημόνιο, όχι απλώς για να μας βγάλει από το ευρώ αλλά ακόμα χειρότερα να μας βγάλει μπατιρισμένους από το ευρώ"

   Εγώ νομίζω ότι το μνημόνιο έγινε για να "κερδίσουν χρόνο" αλλά στην πραγματικότητα η ευρώπη χάνει χρόνο που θα έπρεπε να επενδυθεί στην προσπάθεια πραγματικης σωτηρίας του ευρώ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Economist 04/06/2012 21:22:43

   Oχι,δεν ειναι ετσι.Ολη η εξωτερικη πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ οπως προκυπτει απο τις ανακοινωσεις του ταυτιζεται με τη περιφερειακη ρωσικη εξωτερικη πολιτικη.
   Μεσανατολικο,κυπριακο,Ιραν,Ιρακ,Λιβυη,γιουγκοσλαβικο σε ολα τα θεματα.
   Οι δεσμοι με την σοβιετικη εποχη παραμενουν.

   • Economist avatar
    Economist @ ψυχραιμια 04/06/2012 22:36:54

    Σήμερα στη Ρωσία δεν έχουμε σοβιετική εποχή. Και οι σημερινοί αριστεροί στην Ελλάδα δεν έχουν καμιά σχέση με τους παλιούς αριστερούς. Για να έχεις εξωτερική πολιτική απαιτείται πρώτα να έχεις κράτος. Και με την εσωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα πάψει σύντομα να αποτελεί κράτος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Economist 04/06/2012 23:39:10

   Άψογος φίλε economist. Και η Ρωσία θα βοηθήσει αλλά όχι τώρα επειδή είσαι υπό τον έλεγχο των εχθρών της. Όταν σε παρατήσουν να πεινάσεις όπως είπες και σου στείλουν και την Τουρκία για επίσκεψη οι σύμμαχοι του Νατο, τότε θα δουν όλοι πως καθαρίζει ο Πούτιν. Γιατί νομίζετε δε θέλουν Σαμαρά πρωθυπουργό οι εχθροί μας; Επειδή θα μπορούσε να βρει πατριώτη συνομιλητή ο Πούτιν. Ο Χριστόφιας δε μου φαίνεται για τέτοιος, και μάλιστα έχει εκχωρήσει δικαιώματα στους ισραηλινούς που δε του έδωσαν ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα. Το βλέπετε σωστό όταν οι Ρώσοι έδωσαν 2,5 δις και έχουν λίγα προνόμια στα κοιτάσματα της Κύπρου;

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/06/2012 18:12:50

  Δηλαδή, η ΑΟΖ δεν έσωσε την Κύπρο;
  Πω πω... και τι θα κάνει τώρα ο Καμένος, που είχε βασιστεί στην δική μας ΑΟΖ, και στα τσέκια του Πούτιν, για να μας τη βγει σωτήρας και Άη Γιώργης;

 11. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 04/06/2012 18:31:52

  Είναι πραγματικά απογοητευτικό, να παρασύρεσθε και εσείς στην αδιέξοδη γραμμή της Ευρωπαϊκής διάτρητης ομπρέλας.
  Μία ομπρέλα όπου νομίζεις ότι σε προστατεύει, ενώ αντίθετα σε αφήνει να σιγοψήνεσαι.
  Αληθινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σας έχει πείσει...

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ ο νοών...νοείτω 04/06/2012 18:58:48

   Και πού να πάμε; Να μείνουμε μόνοι μας; Πες μου για να καταλάβω κι εγώ.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Δαναός 04/06/2012 19:00:38

    Ξέρεις πόσο ωραία μπορείς να περάσεις με χίλιες περίπου δραχμές στο Μπαγκλαντές;
    Βουρ....

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Strange Attractor 04/06/2012 19:03:48

     Φύγαμεεεεε!!!!!!

  • Fotini avatar
   Fotini @ ο νοών...νοείτω 04/06/2012 23:20:10

   http://skeftikos.blogspot.be/2012/05/blog-post_29.html

   You've got guts, Common Sense!!! Shame, shame!!!

   • Fotini avatar
    Fotini @ Fotini 05/06/2012 00:52:44

    "Common Sense" meant "ο νοών...νοείτω"

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Fotini 05/06/2012 11:37:46

    Τι σας ενόχλησε;

 12. Argi avatar
  Argi 04/06/2012 19:11:02

  Ωραία ομπρέλα η ΕΕ... Έχετε δει βρεγμένο να κρατάει ομπρέλα; Επειδή ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται και επειδή μπήκαμε στο καλοκαίρι αφήστε τα περί ομπρέλας και δείτε λίγο πιο μακριά από αυτό το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ και που αποφάσισε από ένωση να γίνει Δ΄Ράιχ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Argi 04/06/2012 19:32:41

   Έχει πλάκα που μιλάτε ορισμένοι για "βρεγμένο". Κανά παππού να σας πει πως την περνάγανε στην Κατοχή δεν είχατε? Γιατί εδώ μας έχουνε ρίξει προς το παρόν ένα ποτήρι νερό στα μούτρα και νομίζετε ότι είμαστε έτοιμοι να πουντιάσουμε...

  • Σφύριζας avatar
   Σφύριζας @ Argi 04/06/2012 19:36:30

   Για ποιο βρεγμένο μιλάς; Ακόμα κάτι ψιχάλες έχουν πέσει κάτσε να δεις και τα λουκούμι της εξόδου από το ευρώ και θα στρώσεις επιδερμίδα.

 13. Δαναός avatar
  Δαναός 04/06/2012 19:17:38

  Argi προτάσεις να ακούσω. Και να τις δεχτώ αν με πείσεις για κάτι άλλο.Από αφορισμούς άλλο τίποτα!

 14. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 04/06/2012 19:34:28

  Τι λέτε ρε, πάτε καλά; Ο Παναής που θα έχει βρει με το ξανθό γένος να φέρει ρούβλια πως το προσπερνάτε έτσι απλά;

  Εγώ σας λέω ότι κάτω από την Αγ. Σοφιά ο μαρμαρωμένος βασιλιάς είναι φρουρός σε τρις ρούβλια, ότι και να λέτε η αλήθεια θα φανεί πολύ σύντομα.

  Για τον Τσίπρα από την άλλη δεν έχει ανάγκη έχει κονέ με τον Τσάβες και θα μας στέλνει πετρέλαια αλλά που να ξέρετε εσείς από τέτοια πράγματα.

 15. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 04/06/2012 19:41:46

  Τα λεφτά οι Ρώσοι και οι Κινέζοι τα κρατάνε να τα δώσουνε σε μας γιατί κάτι καλόπαιδα στην Ελλάδα έχουν πάρει νούμερο προτεραιότητας. Προηγούμεθα. Να κρατάμε τη σειρά παρακαλώ.

  • juliet avatar
   juliet @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/06/2012 20:08:36

   Γιάννη ,το νούμερο το έχει ο ''κινέζος'' ........στο Κορακοχώρι!

 16. DIMITRIS avatar
  DIMITRIS 04/06/2012 21:57:01

  Δηλαδή , οι Ρώσοι μπορούν να σώσουν τη Κύπρο?Όλες , κυριολεκτικά όλες, οι τράπεζες τους είναι φαληρημένες και κρατιούνται με τον λιγοστό δανεισμό του κράτους και θα δανείσουν τη Κύπρο?Οι τράπεζες της Κίνας αλήθεια γιατί δεν δέχονται διεθνή αξιολόγηση?Τόσο καλά είναι και αυτές.Το δε τέλος του ευρώ είναι ήδη προδιαγεγραμμένο , με ευθύνη Γερμανίας-Γαλλίας.Όπως και ο εύκολος θύτης-θύμα , εμείς . Αν εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ευρώ, τόσο το χειρότερο για μας.

 17. Διογένης avatar
  Διογένης 04/06/2012 22:21:50

  Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι ίδιο με της Ελλάδας, αλλά είναι τα χρήματα που χρειάζονται για να διασωθεί η Cyprus Popular Bank (πρώην Marfin), που έχει πρόβλημα λόγω ελληνικού PSI. Οι Ρώσοι, πολύ απλά, ζήτησαν μετοχικό έλεγχο αν ήταν να βάλουν τόσα χρήματα, πράγμα που δεν ήταν διατεθειμένοι να τους δώσουν οι Κύπριοι - το αρνήθηκαν και στην περίπτωση της Τρ. Κύπρου. Για τους Κινέζους δεν γνωρίζω, αλλά πιθανολογώ ότι κάτι παρόμοιο ίσως να συμβαίνει.

  Δεν έχει τελειώσει το πράγμα, όμως, και θα πρέπει να δούμε την τελική κατάληξη πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει τεράστιο παρασκήνιο για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διογένης 04/06/2012 23:44:35

   Αυτό που λες Διογένη ξεκαθαρίζει το τοπίο. Δε θέλουν αυτοί που έχουν την πρωτοβουλία στην Κύπρο μέσω Χριστόφια να μπει η Ρωσία στο παιχνίδι, και ο Χριστόφιας θυσιάζει τη χώρα του για να υπακούσει στα αφεντικά του εκτός Κύπρου. Η Ρωσία φταίει που δε βοηθάει; Ή οι προδότες τύπου ΓΑΠ που αρνήθηκε 25 δις του Πούτιν για να μας εγκλωβίσει στο ΔΝΤ;

 18. Δαναός avatar
  Δαναός 04/06/2012 22:40:02

  Επομένως πού διαφωνούμε;

  • Economist avatar
   Economist @ Δαναός 04/06/2012 23:16:27

   Άφησες να εννοηθεί ότι ο Τσίπρας θα ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία. Αυτά τα λένε στο ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Επίσης έγραψες ότι η Ρωσία δεν βοήθησε την Κύπρο. Γιατί της ζητήθηκε και δεν το έκανε; Με αυτό περνάς το μήνυμα ότι και εμείς δεν πρόκειται να έχουμε βοήθεια από τους Ρώσους. Ρώτα τον Αντώνη αυτή την εντύπωση του έδωσε ο Πούτιν;
   Δεν αναρωτήθηκες γιατί όλοι οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που από τις πράξεις τους έχουμε ενδείξεις ότι εκφράζουν τα συμφέροντα των Η.Π.Α. στη χώρα μας κάνουν τα αδύνατα δυνατά και έχουν λυσσάξει για να μην γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός;
   Κατά την προσωπική μου εκτίμηση επειδή πολλοί πολιτικοί που μέχρι τώρα εξέφραζαν τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ελλάδα και που ανήκουν σε διάφορα κόμματα ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία έχουν ξεζουμίσει και τους έχει πάρει και ο λαός χαμπάρι, οι αμερικάνοι προωθούν στην εξουσία το νέο τους αστέρι που έχει δυο κύρια χαρακτηριστικά: είναι άθεος και δεν πιστεύει σε πατρίδες. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός άρχισε να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται και έχουμε χρέος να μην τον μπερδεύουμε με αυτά που γράφουμε.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Economist 04/06/2012 23:41:14

    Μπράβο αδερφέ! Δε θα τα έλεγα καλύτερα! Αυτό παίζεται για την Ελλάδα μας! Το αν θα καταστραφεί ως έθνος ή όχι! Όχι τα μνημόνια. Εκεί πρέπει να στραφούμε οι Έλληνες. Στην Πατρίδα!

 19. Μαρω avatar
  Μαρω 04/06/2012 23:44:57

  Μπραβο για το αρθρο του Χολεβα που βαζει τα πραματα στη σωστη τους θεση
  Εμενα αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η μασωνικη χειραψεια του Παπουλια στον Τσιπρα μετα απο τα αποτελεσματα των εκλογων Βρωμαει το πραμα Ο Τσιπρας ειναι στο ιδιο παιχνιδι με τους προηγουμενους αι οστοχος ειναι να αποτελειωσουν την Ελλαδα μας

 20. brandus avatar
  brandus 05/06/2012 03:21:14

  Μερικές παρατηρήσεις:
  1. Δεν είναι μόνο η ΛΑΙΚΗ το πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι η καταστροφική οικονομική πολιτική του Χριστόφια. Παλαιοκομμουνιστής με αριστερές ιδεοληψίες αύξησε το εργατικό κόστος, τίναξε το έλλειμμα στα ύψη με κατακόρυφη αύξηση δαπανών και αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από 20% σε 4 χρόνια με αποτέλεσμα μετά από 35 χρόνια δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης να βυθιστεί το κράτος στην ύφεση. Ο πρώην πρόεδρος Βασιλείου, σύμμαχος του Χριστόφια μέχρι πρόσφατα επί των ημερών του οποίου η οικονομία κάλπαζε προειδοποιούσε δύο χρόνια τώρα αλλά......
  2. Ακριβώς τα ίδια έκανε και ο Καραμανλής στην Ελλάδα όχι βέβαια στις συντάξεις αλλά στους μισθούς του δημοσίου με τη μορφή αύξησης επιδομάτων, πλασματικών υπερωριών κτλπ., με κατακόρυφη αύξηση δαπανών και εκτίναξη των ελλειμμάτων. Και μία ερώτηση από που προκύπτει ότι ο Καραμανλής εναντιώθηκε στο Σχέδιο Ανάν. Δεν υπάρχει ούτε μία δήλωση ένα σχόλιο οτιδήποτε να το αποδεικνύει. Είναι μία μυθοπλασία των υποστηρικτών του. Αντιθέτως όποιος ψάξει στο τύπο της εποχής σε άλλο συμπέρασμα καταλήγει ότι το στήριζε.
  3. Η ευρώπη ολόκληρη βρίσκεται υπό πίεση γιατί οι αναδυομένες οικονομίες της Ασίας κυρίως Κίνας, της νοτίου Αμερικής και η Ρωσία χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος και στη πράξη φιλελευθερο καθεστώς αποκτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στη παγκόσμια παραγωγή διανομή και απόδοση πλούτου και είναι πιο ανταγωνιστικές συν την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Είναι εμφανές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί τα δαπανηρά συστήματα παροχών και "κοινωνικής προστασίας" που πλουσιοπάροχα προσέφερε έως τώρα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της μείωσης των δαπανών, της μείωσης του λεγόμενου κοινωνικού κράτους και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας για όλες τις ευρωπαικές χώρες. Η Γερμανία που το κατάλαβε πρώτη και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις (ΑΤΖΕΝΤΑ 2010) είναι η μόνη χώρα που η οικονομία της έχει συνεχή ανάπτυξη τόσα χρόνια. Ένα φιλελεύθερο κύμα μεταρρυθμίσεων θα σαρώσει την ευρώπη ενώ όσες χώρες αντισταθούν με ισχυρά αριστερά κόμματα ή λαικίστικα εκτρώματα όπως ο ΛΑΟΣ ή οι ΑΝΕΛ απλώς θα βυθιστούν στα ελλείμματα και τη χρεωκοπία. Η αριστερά και οι ιδεοληψίες της, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΚΕΛ, θα καταρρεύσουν και θα εξαφανιστούν ή θα είναι ασήμαντες γραφικές μειοψηφίες. Φτάνει μόνο μέχρι τότε να μην προκαλέσουν εθνική τραγωδία (ή μήπως τραγωδίες) στη χώρα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ brandus 06/06/2012 01:56:29

   Είσαι σοβαρός; «Μυθοπλασία» ο ρόλος του Καραμανλή στην εξουδετέρωση του σχεδίου Ανάν;

   Έφεραν ή δεν έφεραν τούμπα, Καραμανλής και Μολυβιάτης, τα σχέδια των Τούρκων του Ανάν και του Ντε Σότο στο Μπούργενστοκ; Σε ένα παιχνίδι που τα πάντα ήταν στημένα, μια παγίδα ετοιμασμένη από πριν, στην οποία είχαν συναινέσει ο Σημίτης με τον υπουργό του τον Γιωργάκη, κλεισμένα ΠΡΙΝ καν αναλάβει την εξουσία ο Καραμανλής. Άν ήταν υπέρ του σχεδίου, όπως ισχυρίζεσαι, τότε θα ήταν μια πολύ βολική ευκαιρία γι'αυτόν να σπρώξει τα πράγματα προς εκείνη την κατεύθυνση - όμως, αντιθέτως, τους χάλασε την σούπα και δεν πήραν αυτό που θέλαν.

   Φυσικά, ο Καραμανλής έκανε τα πάντα σε συνεννόηση με τον μακαρίτη τον Τάσσο τον Παπαδόπουλο. Αυτό επέβαλε να είναι πολύ προσεκτικός και μετρημένος στο τί βγάζει προς τα έξω. Αλλιώς θα μπορούσαν να ισχυριστούν πχ ότι η Ελλάδα τορπιλίζει την διαδικασία (σε ένα άθλιο blame game από αυτά που οι αμερικάνοι ξέρουν καλά να παίζουν) . Μην ξεχνάς άλλωστε ότι και ο Τάσσος ο Παπαδόπουλος, μέχρι την τελευταία στιγμή και το ιστορικό εκείνο τηλεοπτικό διάγγελμα, απέφευγε συστηματικά να πάρει θέση υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ δημόσια. Αυτό επέβαλε το εθνικό συμφέρον. Πώς θα μπορούσε λοιπόν ο Καραμανλής να τον υπερκεράσει;

   Και στην τελική, όταν έχεις πχ τον ΓΑΠ να βγαίνει και να τάσσεται ανοιχτά υπέρ του ΝΑΙ, προκαταβάλοντας την Ελληνοκυπριακή πλευρά, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις πώς όταν ο Καραμανλής (που γνώριζε τί θα έλεγε στο διάγγελμα ο Τάσσος) βγαίνει και λέει ότι «δεν θα εξυπηρετούσε ούτε την ελεύθερη έκφραση της γνώμης του κυπριακού λαού, ούτε την εθνική ομοψυχία η άσκηση πιέσεων με στόχο τον επηρεασμό της κρίσης του», υπάρχει λόγος που το λέει;

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/06/2012 11:54:55

  Δυστυχώς, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) δεν έχει λαικο-δεξια συνιστώσα. Ουτε στέλεχος του διαμετρήματος του κ. Καμμένου. Ουτε "πολυκατοικία" με μπλάκ-Τζάφ στο υπόγειο.
  Αφού δεν έχει, πώς να σπεύσουν να διασώσουν;

 22. Δημητρης Παπανικολαου avatar
  Δημητρης Παπανικολαου 05/06/2012 14:54:29

  Δεν ξέρω για την Ρωσία, αλλά οι Κινέζοι ανέβασαν την επένδυσή τους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας από τα 600 εκ. ευρώ στα 2 δισ.

 23. kiwi avatar
  kiwi 05/06/2012 23:39:17

  Καλά τα λέτε αλλά για δείτε κι αυτό. Κάποιοι ξέρουν να διαπραγματεύονται και ας είναι μια κουτσουλιά.

  http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=15228&title=%25CE%2594%25CE%25B5%25CE%25BD%2520%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25AD%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%2520%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B8%25CF%258C%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2585%2520%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD%2520%25CE%2595%25CE%2595%252C%2520%25CE%25B7%2520%25CF%2580%25CE%25B9%25CE%25B8%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%258C%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B1%252C%2520%25CE%25BD%25CE%25B1%2520%25CE%25B4%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B5%25CE%25AF%2520%25CE%25B7%2520%25CE%259A%25CF%258D%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582%252C%2520%25CE%25B1%25CF%2580%25CF%258C%2520%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD%2520%25CE%259A%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1

 24. katerina avatar
  katerina 06/06/2012 07:09:51

  malista ti na pis kanis

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.