#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2011 14:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε "ζωγραφιστή" δεν θα δούμε την 6η δόση που θα επιστρέψει στους ίδιους

Στημένο παιχνίδι για την ταπείνωση της χώραςΜε 8 δις ευρώ σώζεται η Ελλάδα, μας λένε. Με την 6η δόση θα έχετε να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις και δε θα χρεοκοπήσετε.

Αυτά και άλλα πολλά μας λένε οι ξένοι σε μια προσπάθεια πίεσης και ξεκάθαρου πολιτικού εκβιασμού σε όσους αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις.

Και δεν πρόκειται για απαιτήσεις του συρμού. Η υπογραφή από τον Σαμαρά δεν είναι απλά μια κίνηση του στυλό σε ένα κομμάτι χαρτί. Στο πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ οι ξένοι βλέπουν την αντίσταση στην υποτέλεια. Αν πέσουν και τα τελευταία οχυρά αντίστασης στο μέλλον η Ελλάδα δε θα μπορεί ποτέ να διαπραγματευτεί και να κερδίσει τίποτε.

Έτσι, λοιπόν, το παιχνίδι του εκβιασμού με τα 8 δις κινείται στο πλαίσιο της οριστικής υποδούλωσης στις ορέξεις των ξένων.

Ας αναρωτηθούμε μόνο το εξής: Η 6η δόση έπρεπε να εκταμιευτεί από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μετατέθηκε ένα μήνα μετά, πήγε μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ήρθε η κατραπακιά με το δημοψήφισμα, ξεκίνησαν οι διεργασίες για την κυβέρνηση και αισίως φτάσαμε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με απειλές, εκβιασμούς και επιχείρηση φόβου του ελληνικού λαού ότι δε θα πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί.

Μας λένε εδώ και μήνες ότι τα αποθεματικά τελειώνουν, ότι άδειασαν τα ταμεία και άλλα τέτοια που προκαλούν τρόμο στον απλό κόσμο που δεν γνωρίζει πολλά. Και μας λένε ότι με τα 8 δις ευρώ θα διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των μισθών και συντάξεων. Λένε ότι βρέθηκαν λεφτά και τον Δεκέμβριο δε θα υπάρξει πρόβλημα. Λένε, όμως, ότι για το δώρο και το μισθό Ιανουαρίου όλα είναι στον αέρα.

Πόσο τυχαίο είναι όμως, ότι από τον Σεπτέμβριο δεν υπήρχαν λήξεις ομολόγων και δεν χρειαζόταν η Ελλάδα να έχει λεφτά να πληρώσει, παρά μόνο μισθούς και συντάξεις;

Και φτάσαμε πλέον τώρα που θα αρχίσουν να λήγουν ομόλογα μεγάλης αξίας. Επομένως, τα 8 δις. ευρώ, αν και όποτε τα πάρουμε ουσιαστικά… δεν θα τα πάρουμε. Θα τα δώσουμε στους δανειστές μας για τις λήξεις των ομολόγων.

Από πού, λοιπόν, θα βρεθούν τα χρήματα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αν υποθέσουμε ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν και είναι άδεια τα ταμεία;

Και γιατί όλοι κόπτονται για μια υπογραφή που αξίζει, όπως λένε, 8 δις ευρώ, αν αυτά τα λεφτά δε θα τα δούμε ούτε ζωγραφιστά;

Είναι ξεκάθαρα ένα στημένο παιχνίδι με στόχο την ταπείνωση της χώρας. Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος το ανέχεται και δε βάζει τις κόκκινες γραμμές για τις οποίες γράφαμε παλαιότερα, είναι ενδεικτικό της «αποστολής» τους, όχι της φανερής για τη σωτηρία της χώρας, αλλά της «κρυφής» που επιβάλλουν οι ξένοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ίωνας avatar
  Ίωνας 23/11/2011 14:13:39

  Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Αντώνης Σαμαρας ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ! Ξέρει τί κάνει.

 2. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 23/11/2011 14:25:37

  "αντίσταση στην υποτέλεια". Δηλαδή έχετε την εντύπωση ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται για ψυχολογικούς λόγους και να ταπεινωθεί ο Έλληνας? Είναι δυνατόν? Δηλαδή ο Πορτογάλος και ο Ιρλανδός που έκαναν το ίδιο είναι λιγότερο περήφανοι από εμάς του Έλληνες?
  Δεν περνάει από το μυαλό σας ότι απλά δεν μας εμπιστεύονται οι ξένοι? Εσείς εάν ήσασταν ηγέτης Ευρωπαϊκής χώρας θα δανείζατε λεφτά στην Ελλάδα χωρίς να έχετε κάποιες ελάχιστες εξασφαλίσεις ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα τα τινάξει όλα στον αέρα?
  Προς ενημέρωσή δε, αν και μάλλον το γνωρίζετε, οι δόσεις του μνημονίου καλύπτουν τόσο αποπληρωμές ομολόγων όσο και μέρος του ελλείματος της χώρας εσωτερικά, το πρωτογενούς ελλείματος δηλαδή.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Δικηγόρος 23/11/2011 14:35:56

   Προς ενημέρωση υμών των νεοφιλελεύθερων κεκρακτών τών ευρωναζί, σας πληροφορούμε ότι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και με λιγότερα, ώστε να ρεφάρουμε το "μέρος του εσωτερικού ελλείμματος". Θα έχουμε όμως την αξιοπρέπειά μας, που πολλοί εκμαλθακισμένοι από τον ευδαιμονισμό των προ κρίσης ετών είναι διατεθιμένοι να απεμπολήσουν αδιαμαρτύρητα.

   • Δικηγόρος avatar
    Δικηγόρος @ Αυριανιστής 23/11/2011 15:15:28

    Εάν κατά τη γνώμη σας η αξιοπρέπεια κρίνεται από μία υπογραφή και όχι από πράξεις και έργα, τι να πω?

    • Αχινός avatar
     Αχινός @ Δικηγόρος 23/11/2011 15:22:53


     Την υπογραφή την απαιτούν ακριβώς ως εγγύηση για «πράξεις και έργα». Και η υπογραφή δεσμεύει και νομικά. Άμα τη ρίξεις, είσαι αναγκασμένος να κάνεις πράξη τις πράξεις και έργα που αφορά.


     Να προσθέσω απλά ότι το κουτοπόνηρο «υπέγραψε ρε, τι σου ζητάνε», το ζήσαμε και στο παρελθόν σε αυτόν τον τόπο. Τότε κάποιοι κομμουνιστές, σήμερα το ζητάνε από δεξιό αλλά η ουσία είναι ίδια. Να γίνει «δηλωσίας» θέλουν ο Αντώνης.

     Εγώ ―και ο ελληνικός λαός πλην λαμόγιων και τρομαγμένων ποντικών― λέω να βάλουν τα χαρτιά τους στον κω... τους.

     Ναι, λοιπόν, η αξιοπρέπεια κρίνεται από μια υπογραφή.

     • Δικηγόρος avatar
      Δικηγόρος @ Αχινός 23/11/2011 15:32:29

      Καταρχήν τον χαρακτηρισμό στον επιστρέφω και παρακαλώ τον admin να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.
      Δεύτερον η νομική δέσμευση δεν είναι μόνο έγγραφη αλλά και λεκτική. Αυτό δεν λέει και ο Σαμαράς? Ότι αφού το λέω ότι δεσμεύομαι γιατί μου ζητάτε να το υπογράψω κιόλας.
      Μάλλον από τον κομματικό φανατισμό σου δεν ξέρεις τι λες.

     • λαικη δεξια avatar
      λαικη δεξια @ Δικηγόρος 23/11/2011 16:13:11

      ''δικηγορος'' σε εισπρακτικη εταιρεια ειστε κυριε ;;;

   • ΝΙΚΗ avatar
    ΝΙΚΗ @ Αυριανιστής 23/11/2011 20:19:25

    !!!!!!!!

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Δικηγόρος 23/11/2011 14:42:19

   Καλά τα λες αλλά ποιος να σ' ακούσει. Οι πιο πολλοί έχουν μια ατζέντα, σπρώχνουν με "σοφές" συμβουλές το Σαμαρά και τη χώρα προς τη χρεοκοπία, γιατί μέσω της φοβερά υπεύθυνης "ενημέρωσης" από το διαδίκτυο έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι τάχα ε Ελλάδα είναι αυτάρκης, (μήπως έχει και πρωτογενές πλεόνασμα και δε το ξέρουμε; Μπράβο ρε ΓΑΠ που το κατάφερες...) οι δόσεις πάνε στους "τοκογλύφους", άρα αν κάνουμε αντίσταση μη υπογράφοντας (η αντίσταση το ίδιο γιαλατζί όσο και οι αφεντιές μας) γλυτώνουμε από τις ασχετολογίες περί αγγλικού δικαίου και άλλα που λένε οι ημιμαθείς Καζακόπληκτοι. Εγώ ξέρω ότι η συμφωνείς με μια πολιτική και την υποστηρίζεις υπογράφοντας ή διαφωνείς και δεν υπογράφεις και το εξηγείς στο λαό. Τα ναι μεν αλλά, το δέχομαι, το είπα στο "πάμε πακέτο και σε γράμμα στη θειά μου τη Μαριγώ αλλά δεν υπογράφω τώρα γιατί ταπεινώνομαι, μόνο στην ελληνική κουτοπονηριά μπορεί να την αποδώσει κανείς, και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ. Να πάρουμε τη δόση αλλά και να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε αντιμνημονιακοί. Ε, αυτό δε δέχονται αυτοί που θα πάρουν δις από τους φορολογουμένους τους να μας τα δώσουν. Θέλουν να ξέρουν ξεκάθαρα αν είμαστε in or out. Κουτόφραγκοι είναι; Τα άλλα, οι "μπέσες" και τα "σπασίματα για υποταγή" είναι για τους ελληνάρες και τη φανταρίστικη νοοτροπία τους.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ TARAMAS 23/11/2011 14:49:05

    Βλέπω ότι δεν θεωρείς ιδιαίτερα υπεύθυνη την "ενημέρωση" (τα εισαγωγικά, δικά σου) από το διαδίκτυο. Προφανώς θεωρείς "ενημέρωση" (τα εισαγωγικά, δικά μου) την τρομολαγνική προπαγάνδα των Καψήδων, των Μπάμπηδων και των Πορ-τ-οσάλτε.

    • λαικη δεξια avatar
     λαικη δεξια @ Αυριανιστής 23/11/2011 16:16:18

     τα δοσιλογα μμε και οι παραπανω δημοσιογραφοι ( και πολλοι αλλοι ) φιλε'' αυριανιστη'' , πρεπει να εχουν την τυχη των αφεντικων τους , πολιτικων και φυσικων , δηλαδη , λαικες δικες , με ενορκους συνταξιουχους , ανεργους , μισθωτους , μικροεπαγγελματιες...

   • φωνη avatar
    φωνη @ TARAMAS 23/11/2011 14:51:16

    Εσύ συμφωνείς με την πολιτική λιτότητας;
    Τη βρίσκεις πετυχημένη; Πρέπει να αλλάξει τίποτα ή όλα καλώς βαίνουν; Αν πρέπει να αλλάξει πώς θα αλλάξει αν ζητάνε να μη διαπραγματεύεσαι; Είναι λογικό ένας πολιτικός να μην έχει δικαίωμα διαπραγμάτευσης;

    Όταν ο Σαμαράς τους έλεγε να μηδενίσουμε το έλλειμμα να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία γιατί δεν το έκαναν αποδεκτό; Ο Σαμαράς ειχε πρόγραμμα μηδενισμού του ελλείμματος το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε ούτε το μείωσε. Ποιός πρέπει να απολογηθεί σε ποιόν; Να απολογηθούν οι Ευρωπαίοι και το ΠΑΣΟΚ που απέρριψαν το πρόγραμμα του Σαμαρά, εφάρμοσαν ένα άλλο που απέτυχε και τώρα μετά από 2 χρόνια που τους φώναζε ο Σαμαράς, προσπαθούν να πετύχουν πλεονάσματα.

    Δεν έβγαλε ο Σαμαράς τη χώρα εκτός αγορών ούτε μπλόκαρε αυτός την 6 δόση. Να πάτε να παραπονεθείτε σε αυτούς που αλυσοδέσανε τη χώρα και να στηρίξετε το Σαμαρά που προσπαθεί να της λύσει τα χέρια.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ φωνη 23/11/2011 15:15:08

     Το να λες συμφωνείς με την "πολιτική λιτότητας" είναι σα να λες αν συμφωνείς που χιονίζει. Η πολιτική λιτότητας έχει στόχο να μειώσεις το έλλειμμα γιατί δε μπορείς να το χρηματοδοτήσεις. Αν σου χαρίζει κανείς 20 δις ετησίως, μπορείς να μην κάνεις πολιτική λιτότητας αλλά ποιος θα σου τα δώσει αυτά; Αν μια οικογένεια βγάζει 800 ευρώ, αυτά θα ξοδέψει, δε μπορεί άλλα εκτός κι αν έχει μπάρμπα στην Αμερική. Αν ξόδευε 1000 μέχρι τώρα και δανειζόταν τα 200 και τώρα δε του δανείζουν άλλο, αναγκαστικά θα κόψει τα 200 (θα κάνει λιτότητα δηλ.) ανεξάρτητα αν "συμφωνεί ή όχι". Το θέμα είναι αν θα δεχτεί να του δανείζουν 100 για να κόψει μόνο τα άλλα 100 ή θα αναγκαστεί να κόψει εξ αρχής και τα 200 και να είναι πτωχός αλλά υπερήφανος. Να μη παραπονιέται όμως για την ύφεση και για το πόσο πεινάει ο κόσμος με το κόψιμο των 100 και συγχρόνως να πιέζει για να κοπούν και τα 200 γιατί με αυτά που προτείνει δε θα του δίνουν τίποτα.

     • φωνη avatar
      φωνη @ TARAMAS 23/11/2011 15:22:20

      Τι λες παιδί μου φυσικό φαινόμενο είναι η πολιτική λιτότητας;
      Τόση φόλα έχεις φάει από τους νεοφιλελεύθερους νεοταξίτες ή είσαι νεοταξίτης;
      Αυτούς αν τους ρωτήσεις πάντα αυτό λένε Τ.Ι.Ν.Α.
      Ξέρεις βασικό χαρακτηριστικό της επιστήμης είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μια λύση σε ένα πρόβλημα.
      Ο στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμμα. Ο τρόπος είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική. Η πολιτική λιτότητας ΔΕΝ μείωσε το έλλειμμα. Ο στόχος παραμένει ο τρόπος αλλάζει.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ φωνη 23/11/2011 17:51:44

      Απορία ψάλτου βήξ. Μόλις στριμωχτεί τε, υβρίζετε. Δώστε λοιπόν μια λύση κύριε που να μην περιλαμβάνει επιπλέον εξωτερική χρηματοδότηση και μη λιτότητα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αν έχεις έλλειμμα και δε σε χρηματοδοτούν η λιτότητα είναι νόμος της φύσης.

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ TARAMAS 23/11/2011 14:58:12

    Πρόταση: To Ταραμάς να αλλάξει σε Χαβιάρι.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ TARAMAS 23/11/2011 14:58:23

    Δικηγόρος-TARAMAS!
    Όπως λέγαμε παλιά, b>Τσίτσιο-Φράνκο!!!
    "Τσίτσιο, το λιμάνι φεύγει!!!"

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Σταύρος 23/11/2011 15:16:16

     Πόσο παλιά δηλαδή, εσύ είσαι πόσο, 15;

     • Σταύρος avatar
      Σταύρος @ TARAMAS 23/11/2011 20:37:54

      Τσίτσιο εσύ;
      Ω, κάρο μίο!!!

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ Δικηγόρος 23/11/2011 14:56:00

   Μέγα ψέμα και παραπληροφόρηση … ντροπή!!!

  • Αχινός avatar
   Αχινός @ Δικηγόρος 23/11/2011 15:17:18

   “αντίσταση στην υποτέλεια”. Δηλαδή έχετε την εντύπωση ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται για ψυχολογικούς λόγους και να ταπεινωθεί ο Έλληνας? Είναι δυνατόν?

   Ασφαλώς και είναι. Σε κάθε είδους διαπραγμάτευση ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει τεράστιο ρόλο. Αυτό είναι ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ γνώση στις διαπραγματεύσεις, τώρα το πρωτάκουσες και σου κάνει εντύπωση;

   Δηλαδή ο Πορτογάλος και ο Ιρλανδός που έκαναν το ίδιο είναι λιγότερο περήφανοι από εμάς του Έλληνες?

   O Πορτογάλος και ο Ιρλανδός είπαν και κάμποσα όχι. Εμείς ξεκινήσαμε με ΑΥΤΟΓΚΟΛ από τα αποδυτήρια.

   Δεν περνάει από το μυαλό σας ότι απλά δεν μας εμπιστεύονται οι ξένοι? Εσείς εάν ήσασταν ηγέτης Ευρωπαϊκής χώρας θα δανείζατε λεφτά στην Ελλάδα χωρίς να έχετε κάποιες ελάχιστες εξασφαλίσεις ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα τα τινάξει όλα στον αέρα?

   Α, εσύ νομίζεις ότι «δανείζουν» για να μας σώσουν, από την καλή τους ψυχή;

   Να σώσουν ό,τι μπορούν από τα δικά τους κερδοσκοπικά παιγνίδια θέλουν, και να βάλουν χέρι σε εμπράγματες εγγυήσεις. Δουλειά μας είναι αν όχι να τους πούμε «άει στο διαόλο», τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα μας πάρουν το σπίτι και τα σώβρακα (δηλαδή το κράτος και δημόσια περιουσία) για τα κωλοδανειά τους.

   Προς ενημέρωσή δε, αν και μάλλον το γνωρίζετε, οι δόσεις του μνημονίου καλύπτουν τόσο αποπληρωμές ομολόγων όσο και μέρος του ελλείματος της χώρας εσωτερικά, το πρωτογενούς ελλείματος δηλαδή.

   Και αν δεν το γνωρίζεις εσύ, προς ενημέρωση, οι ξένοι ζητάνε ρητά και γραπτώς οι δόσεις να πηγαίνουν μόνο στις αποπληρωμένες υποχρεώσεων, και όχι στο πρωτογενές έλλειμα και ειδικά όχι σε μισθούς και συντάξεις. Το έχουν ξεκαθαρίσει ρητώς σε προηγούμενες συναντήσεις.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Αχινός 23/11/2011 15:32:06

    Και αν δεν το γνωρίζεις εσύ, προς ενημέρωση, οι ξένοι ζητάνε ρητά και γραπτώς οι δόσεις να πηγαίνουν μόνο στις αποπληρωμένες υποχρεώσεων, και όχι στο πρωτογενές έλλειμα και ειδικά όχι σε μισθούς και συντάξεις. Το έχουν ξεκαθαρίσει ρητώς σε προηγούμενες συναντήσεις.

    Να παράδειγμα παραπληροφόρησης. Που το είδατε αυτό γραμμένο αγαπητέ; Μισθοί συντάξεις και δώρα θα πληρωθούν από την 6η δόση. Ότι θέλει λέει ο καθένας. Μας παραπέμπετε στις πηγές σας;

    • Περιπτερας avatar
     Περιπτερας @ TARAMAS 23/11/2011 15:39:10

     Όχι αγαπητέ Χαβιάρι … εσύ να μας παραπέμψεις στις δικές σου πηγές…που το λέει αυτό?

    • κώστας avatar
     κώστας @ TARAMAS 23/11/2011 15:47:18

     Πράγματι, πολύ καλό παράδειγμα παραπληροφόρησης, μιας και η 6η δόση είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που δεν σχετίζεται με λήξεις ομολόγων και γι' αυτό άλλωστε εκβιάζουν απροκάλυπτα οι δανειστές μας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι τους ενδιαφέρει αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον, δηλαδή με εφαλτήριο την Ελλάδα να προσκυνήσουν όλοι οι Ευρωπαίοι τις τράπεζες.

  • κώστας avatar
   κώστας @ Δικηγόρος 23/11/2011 15:19:44

   Κύριε "Δικηγόρε"
   θέλω να πιστεύω ότι το "όνομά" σας δεν αντιστοιχεί στην επαγγελματική σας απασχόληση διότι το άρθρο σας βρίθει ανακολουθιών, λογικών αλμάτων και ασαφειών. Εξηγούμαι: η μέχρι τώρα εμπειρία των -ανά τρίμηνο- εκβιασμών δημιουργεί βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει ένας ψυχολογικός πόλεμος εναντίων των Ελλήνων. Σας θυμίζω επιπλέον τα ποικίλλα δημοσιεύματα του ξένου τύπου τα οποία σαφέστατα και κραυγαλέα δείχνουν τις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου που επιχειρούνται από τους δανειστές μας. Αναφέρεστε στον "Πορτογάλο" και στον "Ιρλανδό" που "έκαναν το ίδιο" μόνο που, δεν μας εξηγείτε ποιο είναι αυτό το "ίδιο". Υπέγραψαν από κοινού το ίδιο χαρτί; Γνωρίζετε τι ακριβώς υπέγραψαν και τι ακριβώς ζητείται να υπογραφεί από τον Έλληνα; Ή τσουβαλιάζετε -με Μανδραβέλεια λογική επιτρέψτε μου να παρατηρήσω- δεσμεύσεις, υπογραφές και χώρες; Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι είναι ίδιες οι δεσμεύσεις, με ποια λογική κάτι που υπογράφει κάποιος πρέπει να το υπογράψει και κάποιος άλλος; Και με ποιο έρεισμα: μήπως οι δεσμεύσεις που υπέγραψαν οι δύο προαναφερόμενοι μπορούν να τηρηθούν; Γνωρίζετε την πορεία των μνημονίων στις χώρες των οποίων επικαλείστε εσείς (από πού κι ως πού άραγε;) τους λαούς τους; Περνάει μήπως από το δικό σας μυαλό ότι είμαστε πρωτίστως εμείς, οι Έλληνες, που δεν εμπιστευόμαστε τους "ξένους" λαμβάνοντας υπόψη ότι κοντά 2 χρόνια τώρα δεν έχει επιτευχθεί ούτε ένας (!) από τους στόχους που διαφημίζουν και πανηγυρίζουν ως "σωτηρία" μας; Επιθυμείτε δε να ενημερώσετε και αυτό φανερώνει την καλή σας προαίρεση αλλά μας αφήνετε με την αγωνία: πόσο δηλαδή είναι το ποσό από τις δόσεις που πηγαίνει σε ελάφρυνση του ελλείμματος της χώρας; Και μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσο μειώνεται το έλλειμμα;

   • Δικηγόρος avatar
    Δικηγόρος @ κώστας 23/11/2011 15:35:55

    Το επιχέιρημα δεν αναφέρεται στο περιεχόμενο αλλά στο ότι οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι αυτό που είπαν το υπέγραψαν. Ο Σαμαράς δεν λέει ότι αρνείται να δεχτεί να δεσμευτεί. Λέει ότι από τη στιγμή που το δηλώνει δεν χρειάζεται να το υπογράψει κιόλας.

 3. TARAMAS avatar
  TARAMAS 23/11/2011 14:29:20

  Πολύ απλά, θα πληρώσουν τα ομόλογα που λήγουν (2 ή 3 δις αν θυμάμαι καλά, αν πάει καλά η νέα έκδοση εντόκων γραμματίων) και θα αφήσουν μισθωτούς και συνταξιούχους αντιμέτωπους με εσωτερική στάση πληρωμών. Ήδη η αγορά στενάζει με τις απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου. Λίγη περισσότερη σοβαρότητα από όλους δε βλάπτει.

 4. Κεφαλλονίτης avatar
  Κεφαλλονίτης 23/11/2011 14:40:29

  Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η όλη ιστορία είναι μία παρτίδα σκάκι που δεν παίζεται μόνο από δύο.
  Τώρα πως γίνεται δεν γνωρίζω, μόνο που αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο κερδίζουμε χρόνο σίγουρα βγαίνει υπέρ μας. Είναι αυτό που λένε στο χωριό μου, όσο πλέει δε βουλιάζει και ας έχει φτάσει η βάρκα μέχρι τα μπούνια.

  • Δικηγόρος avatar
   Δικηγόρος @ Κεφαλλονίτης 23/11/2011 15:21:42

   Στο σκάκι υπάρχει νικητής και ηττημένος. Δεν μπορώ να δω τον παραλληλισμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα.
   Είτε παίζουμε με τους κανόνες που μας βάζουν οι άλλοι και τους οποίους (κανόνες) έχουμε δεχτεί στο παρελθόν (σύμφωνο σταθερότητας) ή αποχωρούμε από την παρέα και κάνουμε του κεφαλιού μας.
   Η Αργεντινή είχε τη δυνατότητα να το κάνει λόγω των φυσικών της πόρων, και ευνοήθηκε από τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες της εποχής (ανάπτυξη 2001-2008).

   • Κεφαλλονίτης avatar
    Κεφαλλονίτης @ Δικηγόρος 23/11/2011 16:01:54

    Σωστά με την Αργεντινή, αλλά απλά η Αργεντινή είχε έναν αντίπαλο. Εμείς έχουμε δύο αντιπάλους που είναι και μεταξύ τους αντίπαλοι, δύσκολη παρτίδα ομολογουμένως!
    Τα κέρδη τώρα θα είναι πολλά για τον νικητή μεταξύ των αντιπάλων μας και εμείς δεν θα χάσουμε περισσότερα αν ο χρόνος μας υποδείξει τον νικητή και τον ακολουθήσουμε.
    Λίγο γρίφος ε;
    Μακριά από ισοπαλία θα μας ξεσκίσουν μέχρι την επόμενη παρτίδα.

 5. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 23/11/2011 14:53:06

  Αυτή είναι η μεγάλη απάτη των διεθνών τοκογλύφων με το χρέος.
  Άμεση στάση πληρωμών των δανείων και ΜΟΝΟ.
  Κρατικοποίηση αεροδρομίου ΕΛ Βενιζέλος,ΟΤΕ , εθνικών οδών, ναυπηγείων και ταυτόχρονη προσφυγή στην χάγη για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
  Κοροϊδία τέλος.Δεν θα μας εκβιάζουν οι Γερμανοί που μας κατέστρεψαν την δεκαετία του 40

 6. letta avatar
  letta 23/11/2011 14:56:15

  Αυτόν τον προδότη που μας κατάντησε έτσι, να περιμένουμε σαν τους ζητιάνους με τεντωμένη την παλάμη για την δόση, θα τον έχουμε να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας και να κανονίζει για τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ; Τι κατάντια είναι αυτή βρε παιδιά; Δεν αντέχω άλλο το κοπροσκυλο να μένει ατιμώρητο και εμείς να ψαχνουμε τις τσέπες μας για να πληρωσουμε το χαράτσι στην ΔΕΗ. Να πάψουν οι βουλευτές της ΝΔ να εκβιάζουν τον Σαμαρά να υπογράψει. Δεν θέλουμε άλλο τα λεφτά τους. θέλουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας. Πάνω από όλα θέλουμε να τιμωρηθεί αυτή η ληστοσυμμωρία για την κατάντια μας, που δεν ξέρω εάν θα ξάνα δούμε θεού πρόσωπο. Ηλεκτρική καρέκλα σε όλους!!!!!!!!

 7. letta avatar
  letta 23/11/2011 15:05:55

  Αυτός ο Γιακουμάτος τι θέλει και πετάγεται κάθε λίγο; Τον πόνεσε τον γελοίο εάν θα φάει γαλοπούλα ο φτωχός τα Χριστούγεννα; Δεν ντρέπεται λίγο; Υπουργός ήταν, τι έκανε για το χάλι μας; Δυστυχώς αυτούς ψήφισε ο Ελληνικός λαός να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Ας το βουλώσει τώρα που υποφέρουμε. Να κάνουν εκλογές τώρα για να δουν τι θέλει ο Ελληνικός λαός. Δ΄ΡΆΙΧ ή ελευθερία.Ψωμί και ελιά καλύτερα και ελευθερία, παρά μισθό τσεκουρεμένο και την μερκελ στον σβέρκο. Ο παππούς μου πολέμησε για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και όχι οι Ευροληγούρηδες και οι μικροί -τιποτένιοι να μας ξάνα φέρουν με το ζόρι την Μέρκελ!!!!!!!!!!!!!

 8. Δαφνούλα avatar
  Δαφνούλα 23/11/2011 15:16:13

  Μόλις τώρα άκουσα τα παπαγαλάκια του mega ότι ο Σαμαράς με επιστολή του στου γιουγκερ και λοιπούς παραμένει στις θέσεις του!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!!!!!!

  • Δικηγόρος avatar
   Δικηγόρος @ Δαφνούλα 23/11/2011 15:24:32

   Και ποιες είναι οι θέσεις του? Εκεί είναι το πρόβλημα.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Δικηγόρος 23/11/2011 17:12:34

    Οι εξής... μία!
    Το ΟΧΙ!!!
    Εμ, από χασοδίκη περιμένεις προκοπή;!

    • Δικηγόρος avatar
     Δικηγόρος @ Σταύρος 23/11/2011 18:14:19

     Σταύρο από τον τρόπο που εκφράζεσαι ή είσαι πολύ μικρός ή φανατικός. Στην "τρομερή" επιχειρηματολογία σου δυστυχώς δεν έχω να αντιτάξω τίποτα.

 9. Ο Βουνίσιος avatar
  Ο Βουνίσιος 23/11/2011 15:24:26

  Αντώνη σφύρα αδιάφορα και μην υπογράφεις. Σημείωνε όμως ποιοί καταστροφολογούν και σε πιέζουν αφόρητα για να τους το αποδώσεις αναλόγως όταν έρθει η ώρα.-

 10. epsa2011 avatar
  epsa2011 23/11/2011 15:25:45

  Δεν πρέπει ο Σαμαράς να υπογράψει τίποτε και να δηλώσει καθαρά και
  ξάστερα ότι δεν υπογράφει τίποτε !

  Την "καυτή πατάτα" την έχουν οι φίλοι και εταίροι μας , οι ευρωπαίοι διεθνείς
  δανειστές και τοκογλύφοι .

  Από τα 8 δις ευρώ της 6ης δόσης , πάνω από 6 δις προορίζονται γιά πληρωμή
  ομολόγων που λήγουν τον προσεχή Δεκέμβριο 2011. Τα 1,5 δις ευρώ που υπο-
  λείπονται μπορούν πολύ εύκολα και άμεσα να καλυφθούν από εσωτερικό δανεισμό , δηλ.με έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.

  Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τα λήγοντα ομόλογά της , θα καταρρεύσουν οι
  Αγορές ομολόγων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας καθώς επίσης πολλές
  τράπεζες της Ισπανίας θα πτωχεύσουν διότι είναι πολύ εκτεθειμένες στα
  πορτογαλικά ομόλογα που υπολογίζεται ότι θα χάσουν το 80-90% της ονομα
  στικής τους αξίας !

  Άλλοι λοιπόν έχουν το πρόβλημα , όχι εμείς . Οι αλαζόνες Γιουνκέρ και Σια ,
  θα σπεύσουν εκόντες - άκοντες να αποδεσμεύσουν τα 8 δις αμέσως μόλις
  αντιληφθούν την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε . Και ο μόνος που
  απέμεινε να αντιδράσει είναι ο Σαμαράς . Όλοι οι άλλοι έχουν υποκύψει από
  αδικαιολόγητο φόβο , τελείως αδικαιολόγητο !

  Το άρθρο σας που αναφέρεται στον Σαμαρά (χθεσινό) είναι καταλυτικό :
  Πράγματι , έχει ο Σαμαράς μία μοναδική ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι
  ΗΓΕΤΗΣ και όχι απλός αρχηγός , όπως μεχρι τώρα μας έχει αφήσει να
  πιστεύουμε .

  • Δικηγόρος avatar
   Δικηγόρος @ epsa2011 23/11/2011 15:28:55

   Ας πούμε ότι τα αποδεσμεύουν. Και μετά τι θα γίνει? Η επόμενη δόση είναι ο στόχος ή μια βιώσιμη λύση για το μέλλον. Προσωπικά πέραν της συμφωνίας του Οκτωβρίου άλλη πρόταση δεν έχω ακούσει από κανέναν.
   Και για να γίνει πράξη αυτή η απόφαση δεν θα πρέπει να τα σπάσουμε με τους Ευρωπαίους.

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ Δικηγόρος 23/11/2011 15:31:58

    Τις μπατονέτες τις έχεις ακούσει?

 11. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 23/11/2011 15:37:54

  Όλα τα σχόλια που έχουνν γραφτεί και προτρέπουν τον Σαμαρά να μην υπογράψει, για κάποιο λόγο χρησιμοποιούν ρητορική ΚΚΕ. Μήπως έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις?

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ Δικηγόρος 23/11/2011 15:42:21

   Όπως θα έλεγε και ένας χασοδίκης….

  • Κεφαλλονίτης avatar
   Κεφαλλονίτης @ Δικηγόρος 23/11/2011 16:14:00

   Σωστός ορέ δικηγόρε αλλά που βρίσκεσαι, δεν έχεις καταλάβει ότι οι ιδιότροπες θέσεις
   προέρχονται από την κατάσταση «έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»;
   Λες και η πατριώτησσά μου η Αλέκα παίρνει ψηφοφόρους από την Ν.Δ.
   Μια τρέλα έχουμε γίνει!

  • Idiot avatar
   Idiot @ Δικηγόρος 23/11/2011 16:31:25

   Υπαρχει ο κοινος νους χερ αβοκατε μου.
   Καθε τρεις εβδομαδες κατα μ.ο προσφευγουμε στις αγορες για ρευστο πουλωντας εντοκα γραμματια του Ελλ.Δημοσιου,οπου καταφερνουμε υπερεγγραφες δυο και τρεις φορες πανω απο το προς διαπραγματευση ποσον με επιτοκιο 4,3-4,7%,τριμηνης η πενταμηνης διαρκειας αν δεν απατωμαι.
   Απο αυτα τα χρηματα καλυπτονται οι μη ελαστικες δαπανες του Δημοσιου.
   Τα 8 δις ουτε την μυρωδια τους δεν θ'αφησουν στην Ελλαδα.
   Η χρεωκοπημενη ΕΖ δεν θελει και δεν εχει να δωσει..
   Ο τελευταιος να κλεισει την πορτα παρακαλω..η Frau Angie θελει ησυχια να σκεφτει..

   • Δικηγόρος avatar
    Δικηγόρος @ Idiot 23/11/2011 18:12:13

    Τα έντοκα είναι γνωστό ότι καλύπτονται από τις Ελληνικές τράπεζες με τις οποίες έχει συμφωνηθεί από πριν το επιτόκιο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ισπανία πριν λίγες ημέρες πλήρωσε με μεγαλύτερο επιτόκιο από την Ελλάδα τα έντοκα.
    Αυτό βέβαια μπορεί να συνεχιστεί όσο το Δημόσιο τρέφει τις τράπεζες με εγγυήσεις. Εάν στερέψει αυτή η πηγή, τα έντοκα ξαφνικά θα πάψουν να καλύπτονται.

    • Idiot avatar
     Idiot @ Δικηγόρος 23/11/2011 18:37:00

     Eγγυησεις του χρεωκοπημενου Ελληνικου Δημοσιου προς τις φαληριμενες και κουρεμενες ελληνικες τραπεζες..συμφωνημενα επιτοκια..χμμμ..

 12. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/11/2011 15:38:09

  Το αργότερο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η σημερινή ΕΕ θα διαλυθεί, σε σχέση με τη μορφή που έχει σήμερα.
  Οι διεθνείς τραπεζίτες, τελικά θα ξεδοντιαστούν πλήρως, και όσοι ζήσουν θα είναι φαφούτηδες.

 13. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 23/11/2011 16:09:43

  Αυτό που περιμένει ο λαός από το Σαμαρά είναι να μην υπογράψει τίποτα. Επιστολές και κιχ για ημερομηνίες εκλογών τον δείχνουν σαν να έχει ήδη πουλήσει το παιχνίδι, αλλά πρέπει να βρει τη φόρμουλα του σερβιρίσματος για εσωτερική κατανάλωση στο λαό. Θα περίμενα ευθαρσώς ο Σαμαράς να βγει και να διαψεύσει τον Βενιζέλο, πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν το κάνει, γιατί οι εντολές που έχει και αυτός είναι να παραμείνει ο Παπαδήμος μέχρι τελικής εξοντώσεώς μας. Τυχαία πριν από λίγο σε ένα ψαροταβερνάκι του κέντρου, που έτρωγα, άκουσα έναν πασόκο να μιλάει για το πώς κανονίζει με το Βενιζέλο τα θέματά του (της αρμοδιότητάς του) υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του Υπ. Οικονομικών και ότι τώρα δυσκόλεψαν τα πράγματα γιατί έχει να κάνει με τρία κόμματα και όχι μόνο με το Βενιζέλο. Κατά τ' άλλα αφηνόταν να διαφανεί από τον τύπο που το άκουσα (δεν άκουσα λάθρα, αλλά μιλούσε δυνατά, χωρίς προφυλάξεις, σε δημόσιο χώρο), ότι η οικονομική πολιτική εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, όπως και πριν με γραμμή χαραγμένη από Βενιζέλο και τρόικα, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψη οι λοιποί κυβερνητικοί εταίροι. Δηλαδή Σαμαράκο και κερατάδες και δαρμένοι πάλι. Τελικά σε ένα είχες δίκιο. Δεν συγκυβερνάμε. Είμαστε απλώς το άλλοθί τους στο ξεπούλημα της Ελλάδας αλλά κυρίως των Ελλήνων. Για συμμορφωθείτε !!!

 14. Derbederis avatar
  Derbederis 23/11/2011 16:30:21

  Τελικά αποφασίστε εκει στη ΝΔ. Οι ευρωπαίοι είναι εκβιαστές ή σοβαροί εταίροι, απέναντι στους οποίους πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι. Μέσα σε ένα μήνα αλλάξατε τρεις φορές άποψη!

 15. jctergal avatar
  jctergal 23/11/2011 16:57:10

  Προς Δικηγόρο κ Ταραμά.

  Η Γερμανία τον προηγούμενο αιώνα βρέθηκε τουλάχιστον δύο φορές στην θέση που βρέθηκε σήμερα η Ελλάδα.

  Για το τότε πρόβλημα της Γερμανίας και οι ίδιοι οι Γερμανοί αλλά και οι δανειστές της (κατά κύριο λόγο ΗΠΑ) ακολούθησαν μια πολύ διαφορετική στρατηγική από αυτήν που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα. Όλως τυχαίως η στρατηγική αυτή τότε είχε επιτυχία (βλ. γερμανικό θαύμα) κ η σημερινή αποτυχία.

  Γιατί οι Γερμανοί παίρνουν για τον εαυτό τους ασπιρίνες όταν κρυώσουν, αλλά όταν αρρωσταίνει η Ελλάδα προτείνουν χημειοθεραπεία;

  Γιατί τα μέτρα, όχι μόνο δεν μείωσαν το έλλειμμα, όχι μόνο αύξησαν κάθετα το χρέος, όχι μόνο ΔΕΝ ΠΈΤΥΧΑΝ ΚΑΝΈΝΑ στόχο από τους οποίους οι ίδιοι είχαν θέσει, αλλά ΧΕΙΡΟΤΈΡΕΥΣΑΝ την κατάσταση παρά τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων.

  Τι περιμένουμε να πειστούμε ότι ο γαϊδαρος όχι μόνο δεν πετάει αλλά ούτε να περπατήσει δεν μπορεί (αν δεν ψοφήσει κιόλας).

  Πρέπει να αλλάξει κάτι στην πορεία της χώρας. Κ πρέπει να υπερασπιστούμε μαχητικά όλους τους πολιτικούς που θα έχουν τέτοια θέση, γιατί αυτοί οι πολιτικοί θα δεχθούν τεράστιο πόλεμο από το κατεστημένο κ χρειάζονται την στήριξή μας για να επιβιώσουν.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ jctergal 23/11/2011 18:05:54

   Κατ αρχάς τη λιτότητα και τις στερήσεις των Γερμανών μετά τον πόλεμο μακάρι να μην τα ζήσουμε. Κατά δεύτερο, αν βρείτε κανένα θείο Σαμ που να είναι διατεθειμένος να δώσει πακτωλό χρημάτων και στην Ελλάδα για να συνεχίσει να μην αλλάζει όσα πρέπει να αλλάξει (βλ. παραπάνω, σα να γράφουν Κνίτες, θα πάμε τον 21ο αιώνα με κρατικοποιήσεις) κανένα πρόβλημα, ούτε εμένα μ αρέσει η λιτότητα. Το 2009 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα κάποιες δεκάδες δις, τώρα κάποιοι μας λένε ότι δεν έχουμε ανάγκη τις δόσεις κι ότι τα λεφτά αυτά πάνε στους ξένους, άρα έχουμε μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμμα. Δεν είναι αυτό πρόοδος, το να ζεις με όσα βγάζεις; Η μήπως έχουμε ακόμη πρωτογενές έλλειμμα οπότε χρειαζόμαστε τα χρήματα των δόσεων για να ζήσουμε; Γιατί και τα δύο δεν μπορεί να συμβαίνουν. Διαλέξτε τι θα λέτε.

 16. Ηλίας avatar
  Ηλίας 23/11/2011 17:58:26

  Συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στην πορεία της χώρας αλλά προς μια βιώσιμη κατεύθυνση. Αλλά όλα αυτά που εσείς λέτε "θυσίες των πολιτών" εγώ τα βλέπω σαν ένα απλό εξορθολογισμό μιας κατάστασης που κάποτε έπρεπε να γίνει.
  Μέχρι πότε δηλαδή έπρεπε ο δημόσιος τομέας να πληρώνει δύο και βάλε φορές μεγαλύτερους μισθούς στους υπαλλήλους του από όσα δίνει ο ιδιωτικός τομέας (δηλ η αγορά) ? Διότι άσχετα με τις γνώσεις, τα πτυχεία και το "έργο" που παράγουν πρέπει κάποτε και αυτοί να μάθουν να ζούν μ' αυτά που μπορεί να τους δώσει ο εργοδότης τους.
  Και όσο για την περίφημη υπογραφή Σαμαρά σιγά το πράμα. Κινήσεις για εσωτερική κατανάλωση και μόνο. Λέτε ότι αν δεν υπογράψει μπορεί να κάνει τη δική του "άλλη" πολιτική. Και ποιά είναι αυτή ??
  Γιατί και στο Ζάπειο Ι και στο Ζάπειο ΙΙ δεν μας είπε κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Και δεν μπόρεσα να καταλλάβω γιατί αυτή την υποτιθέμενη "μαγική" συνταγή την παραδέχετε μόνο αυτός και κανένας σοβαρός οικονομολόγος.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Ηλίας 23/11/2011 18:25:14

   Και αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Οι στρεβλώσεις της οικονομίας, κάποιες από τις οποίες περιέγραψες, θα πρέπει να αλλάξουν και αναγκαστικά θα αλλάξουν είτε εντός ευρώ είτε εκτός , είτε με Σαμαρά είτε με Παπαρήγα, είτε με υπογραφές είτε όχι. Κάποιοι νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να διαφεντεύουν τα κοπάδια των ψηφοφόρων μοιράζοντας θέσεις στο δημόσιο, κάποιοι ότι θα συνεχίζουν να παίρνουν χρήματα που δεν κέρδισαν, κάποιοι ότι θα συνεχίσουν να ζουν σε βάρος της κοινωνίας με το να απειλούν με το κατέβασμα διακοπτών. Εδώ που φτάσανε τα πράγματα όμως, θέλουν δε θέλουν, όλα αυτά θα σταματήσουν, είτε επειδή θα το επιλέξουμε, είτε επειδή θα καταρρεύσει το κράτος κάτω από το ίδιο του το βάρος. Όσο και να φουμάρουν τον κόσμο με παραμύθια για Κινέζους και Ρώσους και Οικόπεδα και τζουμ ταρατατζούμ, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη, αν είσαι στις ράγες του τραίνου, όσο και να παραμυθιάζεσαι στο τέλος θα σε χτυπήσει, και το μόνο στο οποίο έχουν να ελπίζουν είναι η μετατροπή της χώρας σε τριτοκοσμική μήπως και μπορέσουν και κρατήσουν μέρος της λείας.

 17. Idiot avatar
  Idiot 23/11/2011 18:49:57

  Απο το 1600 μεχρι σημερα εχουν καταγραφει δεκαδες περιπτωσεις χρεωκοπιας κρατων.Απο αυτα ελαχιστα αποπληρωσαν το χρεος τους,μερικα κατορθωσαν να το επαναδιαπαγματευθουν αφου δημιουργησαν πρωτογενη πλεονασματα.Τα περισσοτερα χρεωκοπησαν με τον ενα η τον αλλο τροπο.
  Νeil Ferguson"The Cash Nexus".chapter 2,mountains on the moon.

 18. φωνη avatar
  φωνη 23/11/2011 19:46:21

  @Τaramas
  Δε σε έβρισα σε ρώτησα αν είσαι νεοταξίτης. Αν το θεωρείς βρισιά κάποιο λόγο θα χεις.

  Εφαρμόσαμε την πολιτική λιτότητας για να πετύχουμε κάποιους στόχους. Όπως η μείωση του ελλείμματος. Εξαιτίας της ύφεσης που προκαλούσαν τα μέτρα δεν μπορούσαν να πετύχουν τους στόχους. Τι πρέπει να γίνει να λέμε ότι όσο έχουμε έλλειμμα εμείς θα παίρνουμε υφεσιακά μέτρα με πρόθεση να το ρίξουμε, αλλά να στρουθοκαμιλίζουμε επί των αποτελεσμάτων (δεν πέφτει το έλλειμμα και βαθαίνει η ύφεση);

  Η αντιμετώπιση της ύφεσης είναι και αυτός ένας στόχος μπορείς να μου πεις τι μέτρα πήραν για να αντιμετωπίσουν την ύφεση; Ή είναι και αυτή φυσικό φαινόμενο και όταν δεήσει ο Κύριος θα σταματήσει η ύφεση ως δια μαγείας;
  Τώρα συμφώνησαν να έχουν και πλεονάσματα. Πώς θα έχουν πλεονάσματα συνεχίζοντας τα ιδια;

  Μπορεί να λετε οτι το Ζάππειο 2 χρειάζεται επικαιροποίηση, αλλά η λογική του ήταν να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο ώστε να είναι αυτοτροφοδοτούμενο. Και είχαν μέτρα για την ανάπτυξη χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους.

  Συμφωνείς με τις εμμονές τους πχ ως προς τους φόρους; Γιατί οι φόροι πρέπει να παραμένουν υψηλοί ενώ δεν αποφέρουν έσοδα (τώρα όσο πιο πολλούς φόρους βάζουν τόσο λιγότερα έσοδα έχουν); Τι κακό θα συμβεί αν μειωθούν οι φόροι και κινηθεί η οικονομία ακόμα και έσοδα περισσοτερα θα έχουν. Γιατί να μην μπορείς να το διαπραγματευτείς αυτό;

 19. jctergal avatar
  jctergal 23/11/2011 19:49:42

  Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Λες ότι οι Γερμανοί πείνασαν στον πόλεμο. Τι να πούμε κ εμείς (στην κατοχή πέθανε περίπου το 10% της χώρας από πείνα κ εκτελέσεις);

  Τουλάχιστον αυτοί κ ζωντανοί έμειναν (από πείνα) κ πολλά από τα κλοπιμαία (μεταξύ οποίων και τον Ελληνικό χρυσό κ το Ελληνικό κατοχικό δάνειο) τα κράτησαν στα χέρια τους.

  Κ το '30 που χρεοκόπησαν δεν είχαν πόλεμο.

 20. jctergal avatar
  jctergal 23/11/2011 19:52:31

  ΤΑΡΑΜΑΣ

  Το πρόβλημα είναι ότι:
  - Μειώθηκε το αφορολόγητο 7.000 κ 12.000 στους ελ.επαγγ.
  - Καταργήθηκαν προνόμια πολυτέκνων
  - Κούρεμα μισθών κ συντάξεων
  - Έκτακτες εισφορές σε φυσικά κ νομικά πρόσωπα
  - Περικοπές παντού
  - Αύξηση ΦΠΑ (80% πάνω σε εστίαση κ αναψυκτικά)
  - Χαράτσι ακινήτων

  Έγιναν όλα τα παραπάνω κ πολλά άλλα. Ξέρεις που είναι το έλλειμμα; Στο ίδιο σημείο με πέρσι. Μηδέν εις το πηλίκον.

  Δεν δουλεύει η στρατηγική αυτή.

 21. jctergal avatar
  jctergal 23/11/2011 19:58:42

  Το έλλειμμα παραμένει σταθερό στο 10% του ΑΕΠ (μεταξύ 2010 κ 2011). Το 2009 το φούσκωσε ο ΓΑΠ, για να πει ότι έχει πετύχει κάτι το 2010. Άρα αυτά με το πλεόνασμα είναι παραμύθια της χαλιμάς.

  Κ στην τελική, οι Γερμανοί έπρεπε να πεινάσουν (κ να πάθουν πολύ χειρότερα) έχοντας σκοτώσει πάνω από 70εκατ. ανθρώπους σε περίπου 30 χρόνια. Κ παρόλα αυτά η ανθρωπότητα τους το συγχώρεσε.

  Επίσης, πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν για το κακό που έκαναν στη χώρα μας, σκοτώνοντας τόσο κόσμο κ πηγαίνοντάς την 30 χρόνια πίσω. Πρέπει να επιστρέψουν τον χρυσό κ το κατοχικό δάνειο.

 22. TARAMAS avatar
  TARAMAS 23/11/2011 21:10:32

  @φωνη, jctergal

  Λογικό ότι δεν μειώνεται άλλο το έλλειμμα μόνο με εισπρακτικά μέτρα, υπάρχουν και όρια. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να λες "θα ρίξω χρήμα στην αγορά" (έμμεσα μειώνοντας φόρους ή άμεσα με επενδυτικά προγράμματα ή αυξήσεις μισθών λέγε με "μη λιτότητα") όταν αυτό το χρήμα δεν το έχεις και περιμένεις να σου το δώσουν άλλοι. Που δε θα στα δώσουν, γιατί αν εμείς είμαστε η τελευταία σοβιετική οικονομία στην Ευρώπη, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι έχουν τα ίδια μυαλά με μας στην οικονομία. Και το ποιος έχει δίκιο, φαίνεται από το ποιός είναι με το ένα πόδι στον τάφο. Ελάφρυνση φορολογίας δεν σημαίνει καμιά ανάπτυξη στις συνθήκες που ζούμε, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και όλες οι αντιαναπτυξιακές στρεβλώσεις είναι στη θέση τους μια και ο ΓΑΠ προτιμούσε να βάζει χαράτσια. Μιλήσατε με κανένα επιχειρηματία, σας είπε ότι αν του μειώσετε τη φορολογία θα κάνει επενδύσεις; Ποιος παλάβωσε; Στο λογαριασμό του στην Ελβετία θα καταλήξουν οι ελαφρύνσεις. Το 2009 που είχαμε λιγότερους φόρους και υπήρχε χρήμα στην αγορά, δεν είχαν γίνει ακόμη οι περικοπές, γιατί είχαμε ύφεση; Πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι είμαστε σε οριακό σημείο και μόνο ριζοσπαστικά διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Η λέξη κλειδί είναι η ανταγωνιστικότητα. Δραστική μείωση γραφειοκρατίας, κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου για να μην απομυζεί το Δημόσιο πόρους από την πραγματική οικονομία χωρίς να προσφέρει τα ανάλογα, εκσυγχρονισμός και αύξηση παραγωγικότητας σε βασικές υπηρεσίες (π.χ. εφορίες), γρήγορη απονομή δικαιοσύνης σε φορολογικές και γενικότερα οικονομικές υποθέσεις, διαδικασίες πραγματικά εξπρές για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, απλό και σταθερό φορολογικό πλαίσιο (όχι απαραίτητα ελαφρύτερο σε πρώτη φάση), απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων, θα έκαναν πολύ περισσότερα για την επανεκκίνηση της οικονομίας από κάποιες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών. Τα πιο πάνω όμως θίγουν κόσμο, και ανοίγουν την πόρτα για υβρεολόγιο από τους θιγόμενους και τους ιδεοληπτικά ανόητους. Η Ελλάδα είναι στον 21ο αιώνα καβάλα στο γομάρι και καθισμένη ανάποδα να κοιτά προς τα πίσω.

 23. TARAMAS avatar
  TARAMAS 23/11/2011 21:52:27

  @φωνή, jctergal

  Η μείωση του ελλείμματος με περικοπές και εισπρακτικά μέσα μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι κάποιο όριο. Δεν πάει άλλο. Το θέμα είναι ότι δε μπορείς να κάνεις αναπτυξιακή πολιτική μοιράζοντας (έμμεσα με φοροαπαλλαγές, άμεσα με αυξήσεις σε μισθούς) λεφτά που δεν έχεις και περιμένεις (μάταια) να σου δώσουν άλλοι . Τις δικές μας σοβιετικές απόψεις περί οικονομίας δεν τις μοιράζονται πολλοί στον κόσμο και οι χρεοκοπημένοι δύσκολα μπορούν να κάνουν μαθήματα οικονομίας στην υπόλοιπη υφήλιο. Εδώ το 2009 πριν τις περικοπές μισθών και τα χαράτσια, είχαμε ύφεση, ποιος αφελής πιστεύει ότι με φοροαπαλλαγές θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας σήμερα; έχετε μιλήσει με κανένα επιχειρηματία, ακούσατε κανένα να σας πει ότι τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα τις ρίξουν στην επιχείρησή τους; ποιόν κοροϊδεύουμε, στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία θα καταλήξουν. Αν δεν υπάρξει εμπιστοσύνη και ριζοσπαστικά διαρθρωτικά μέτρα, ανάπτυξη δεν έρχεται. Η λέξη κλειδί είναι "ανταγωνιστικότητα". Δραστική (και πραγματική όχι στα χαρτιά) μείωση της γραφειοκρατίας, κατάργηση δημόσιων οργανισμών, ισχυροποίηση και εκσυγχρονισμός βασικών υπηρεσιών όπως οι εφορίες, επίσπευση εκδίκασης οικονομικών υποθέσεων, σταθερό και απλό φορολογικό πλαίσιο (όχι κατ' ανάγκη ελαφρύτερο σε πρώτη φάση), διαδικασίες εξπρές για ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις με προϋπόθεση την εξασφάλιση της λειτουργίας του ανταγωνισμού, αιματηρή μείωση των κρατικών σπαταλών για να μην απομυζά το κράτος πόρους από την πραγματική οικονομία χωρίς να προσφέρει ανάλογα, πραγματική απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό, τον ανακάλυψαν άλλοι πριν από μας. Όμως τα παραπάνω θίγουν πάρα πολλούς και ανοίγουν την πόρτα για υβρεολόγια και αφορισμούς από τους θιγόμενους και τους ιδεοληπτικά ανόητους. Δεν είμαι αισιόδοξος, προχωράμε στον 21ο αιώνα καβάλα στο γαϊδούρι καθισμένοι ανάποδα να κοιτάμε προς τα πίσω. Και επιμένουμε ότι εμείς τα ξέρουμε καλύτερα. Δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά, ο γιαλός είναι στραβός.

 24. TARAMAS avatar
  TARAMAS 23/11/2011 22:54:18

  Λυπάμαι για το διπλό μήνυμα, το πρώτο φάνηκε να χάθηκε και το ξανάγραψα περίπου το ίδιο.

 25. jctergal avatar
  jctergal 24/11/2011 01:11:46

  Το θέμα της ανταγωνιστικότητας και της δομής της οικονομίας είναι το πιο σημαντικό, αλλά αυτό θέλει δεκαετία για να αλλάξει δραστικά.

  Δεν μπορεί από πορτοκάλια να εξάγεις νανοτεχνολογία σε 6 μήνες. Ο Έλληνας επιχειρηματίας κ καταναλωτής έχει αρχίσει να είναι πιο συνειδητοποιημένος με αποτέλεσμα τεράστια αλλαγή στο εμπορικό ισοζύγιο, αλλά χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση.

  Η αλήθεια είναι ότι ο Α.Σ., δεν με έπεισε σε αυτό τον τομέα (ειδικά στην ΔΕΘ που αναφέρθηκε για δημόσια έργα κ δρόμους). Ελπίζω να το είπε απλά για να ευχαριστήσει το Μπομπολιστάν. Ούτε πιστεύω ότι μόνο η μείωση των φόρων αρκεί. Πρέπει να δοθεί έμφαση σε κλάδους όπως:
  - Πληροφορική, λογισμικό
  - Βιοτεχνολογία
  - Μεταφορές
  - Φαρμακοβιομηχανία
  - Αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων προϊόντων κ δυνατοτήτων

  Όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Μνημόνιο είναι μια αποτυχία κ μισή κ όχι μόνο δεν έχει αποτελέσματα, αλλά οδηγεί την χώρα στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ.

  Ο Σαμαράς είναι:
  - Πιο πατριώτης
  - Πιο ικανός (σίγουρα από ΓΑΠ)
  - Πιο σκληρός διαπραγματευτής
  - Έχει πολύ καλύτερο οικονομικό επιτελείο από τους κρατικοδίαιτους Παπακωνσταντίνου

  Και το πιο σημαντικό εξωσυστημικός. Γνωρίζει ότι μπήκε από το παράθυρο λόγω του κόσμου, γνωρίζει ότι είναι ξένος στο σύστημα, οπότε είναι αναγκασμένος να βασιστεί στον κόσμο που τον στήριξε για να επιβιώσει.

  Τον πονάει τον τόπο κ θα πολεμήσει για κάτι καλύτερο. Κ εμείς χρειαζόμαστε ηγέτες κ όχι YESMEN κ υπαλλήλους της Φραγκφούρτης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.