#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2009 23:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, λοιπόν. Απλά ερμαφρόδιτη.Τα βλέπω όλα σαν αστείο, δεν με στενοχωρούν. Έτσι με έφτιαξε ο θεός και το έχω αποδεχτεί». Αυτή ήταν η απάντηση της Caster Semenya στις κατηγορίες που δέχθηκε αμέσως μετά την εξαιρετική της νίκη στα τελικά των 800μ γυναικών στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που την ήθελαν άνδρα και όχι γυναίκα! Όταν όμως έκανε αυτή τη δήλωση, η αθλήτρια πίστευε πραγματικά πως είναι γυναίκα. Σήμερα, και με βάση τις διαρροές των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η 18χρονη Semenya έχει τόσα γυναικεία όσα και ανδρικά χαρακτηριστικά.  Το «αστείο» έχει χαλάσει. Από αστέρι, μεταμορφώθηκε σε «τέρας». Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, λοιπόν. Απλά ερμαφρόδιτη.

Η ιστορική διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών  που ισχύει στον αθλητισμό, έχει να κάνει με τις έμφυτες φυσικές διαφορές στη δύναμη και στις αθλητικές ικανότητες που ισχύουν στα δυο φύλλα. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτές οι διαφορές προκύπτουν δυσδιάκριτες;

Ο αθλητικός κόσμος είναι μια μικρογραφία του κανονικού. Οι συγχύσεις και τα πάθη που αφορούν στη σεξουαλική ασάφεια, αγγίζουν κάποια νεύρα και τα όποια πάθη αντηχούν στη κοινωνία γενικά. Όταν τα όρια μεταξύ των φύλλων είναι σαφή και διακριτά, γνωρίζουμε πώς να συμπεριφερθούμε. Όταν όμως καθίστανται ασαφή και δυσδιάκριτα, αγχωνόμαστε και αποπροσανατολιζόμαστε.

Ο  πραγματικός  ερμαφρόδιτος είναι ένας οργανισμός που γεννιέται με πλήρη εξοπλισμό γεννητικών οργάνων που είναι τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά. Υπάρχει μόνο σε άλλα είδη, όπως τα σκουλήκια. Το ανθρώπινο φύλλο όμως, καθορίζεται από την ανάπτυξη γονής μέσα στο έμβρυο. Επειδή λοιπόν γεννιόμαστε με ένα μόνο «πακέτο» γονής, τα σεξουαλικά μας χαρακτηριστικά καταλήγουν είτε ανδρικά είτε γυναικεία. Στις γυναίκες  έχουμε ανάπτυξη στις ωοθήκες και μαρασμό των αρσενικών χαρακτηριστικών. Όταν αυτά μπερδεύονται, αλλάζει και η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Σε περιπτώσεις ασάφειας, το φύλλο αναγνωρίζεται από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά της γονής. Ο αρσενικός ερμαφρόδιτος αναγνωρίζεται από τη παρουσία εσωτερικών όρχεων ενώ η θηλυκή, έχει εσωτερικές ωοθήκες. Ό κάθε ερμαφρόδιτος άνθρωπος έχει κάποιο φύλλο, άσχετα από την εξωτερική του εμφάνιση.

Πέρα από  τη πραγματικότητα της φύσης, όπου δεν υφίσταται αληθινός ερμαφρόδιτος άνθρωπος, η πιθανότητα των δύο φύλλων σε αγαστή συνύπαρξη μας ενθουσιάζει και ως φαντασίωση. Η εικόνα του ερμαφρόδιτου κυριαρχεί σε πολλές θρησκείες, και συμβολίζει την πνευματική ένωση δυο αντιθέτων, καθώς και την εσωτερική αρμονία. Σε ένα πιο πρωτόγονο επίπεδο, ο ερμαφροδιτισμός μας σαγηνεύει,  διότι υπερβαίνει τις σεξουαλικές διαφορές, και προβάλλει τη ψευδαίσθηση του να μπορεί κανείς να ζήσει την σεξουαλική εμπειρία του αντίθετου φύλλου.

Αν και ο ερμαφροδιτισμός είναι σαγηνευτικός, επειδή διαρρηγνύει τα σύνορα της φύσης, στη πραγματικότητα μας είναι και τρομακτικός για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι αυτή που μας δίνει τις βασικές κατευθυντήριες οδηγίες ως προς τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας,  αλλά και ως προς το πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. Όταν η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου άλλου είναι ασαφής, μας δημιουργεί ανησυχία και για το ποιοι είμαστε εμείς. Μπορεί επίσης να πυροδοτήσει υποσυνείδητες ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις. Ο ερμαφρόδιτος ζει και υπάρχει έξω από τα καθορισμένα όρια,  και αυτό μπορεί να μας αναστατώσει. Ο πυρήνας της ταυτότητάς μας βασίζεται στο φύλλο. Το πρώτο που ρωτάμε για κάποιο νεογέννητο, είναι το φύλλο του. Όταν αυτό μπερδευτεί, είναι σαν να χάνεται μια εσωτερική μας πυξίδα. Ο ερμαφρόδιτος, μας φέρνει σε κατάσταση ενώπιος ενωπίω με το γεγονός ότι η δύναμή μας μπορεί να χαθεί, και ότι χωρίς το φύλλο που θα μας καθορίζει, η παραφροσύνη καραδοκεί. Αυτό διαφέρει από τη περίπτωση ενός ομοφυλόφιλου ή τραβεστί ή τρανσέξουαλ, που γνωρίζει πολύ καλά το φύλλο του, ακόμη και αν αυτό δεν συμβαδίζει με τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που διέρρευσαν, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων της Semenya, δείχνουν πως διαθέτει εσωτερικούς όρχεις, και αυτό σημαίνει πως πρόκειται πλέον και «επίσημα» για άνδρα. Αυτό δεν σημαίνει απλά και μόνο ότι θα την διώξουν από το στίβο, αλλά και ότι θα πρέπει επιτέλους να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν είναι η κοπέλα, που τόσα χρόνια πίστευε πως ήταν.

Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη λοιπόν, ότι η αθλήτρια κρύβεται και μάλιστα λέγεται  ότι πάσχει από ψυχολογικά τραύματα.

 Η γενετήσια αυτή αποκάλυψη τοποθετεί την αθλήτρια σε μια μεταβατική κατάσταση όπου δεν είναι γυναίκα αλλά δεν είναι και ικανή να είναι και άνδρας. Πρέπει τώρα να συνταιριάξει το ανδρικό της σώμα με τη γυναικεία της ψυχή…  Το να συνεχίσει να δείχνει εξωτερικά σαν γυναίκα δεν πρόκειται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του διχαστικού αυτού προβλήματος. Αν και οι υποστηρικτές της θεωρούν πως η αθλήτρια δεν προστατεύτηκε επαρκώς, η δύναμή της θα είναι αυτή που έχει από την εμπειρία της αγάπης που ένιωσε ως νήπιο και από την ασφάλεια της οικογένειάς της. Αν μπορέσει να αποδεχτεί το νέο της εαυτό, θα είναι πραγματική πρωταθλήτρια σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Μας έκανε όλους να αντιληφθούμε πως η σεξουαλική ταυτότητα δεν είναι απλά ένα βιολογικό δεδομένο που μας ανατίθεται μηχανικά.

 http://www.thefirstpost.co.uk/53626,news,why-the-world-is-scared-of-hermaphrodites-like-caster-semenya

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/09/2009 00:49:53

  Το φύλο ρε παιδιά, το φύλλο είναι πράσινο.

 2. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 18/09/2009 02:04:32

  Το ποστ μ θυμιζει το ΠΑΣΟΚ. Πειραζει?? Αλλαζεις το "αθλητισμος" βαζεις πολιτικη και ολα ερχονται και κουμπωνουν.

  και το ΠΑΣΟΚ κρυβεται οχι μονον απ τους θεατες ( ψηφοφορους ) αλλα και απ τον ιδιο του τον εαυτο. Εχει και ψυχολογικα ! τι να πει? που να ακουμπισει? Δεξια ? Αριστερα? στη Μεση? Μπορουμυτα? Ανασκελα? στο πλαι ?

  προπονητες εχουν περαει πολλοι αλλα σαν τον Αντρεα ουδης !

  Σπονσορες δε.... χαχαχα αμετρητοι. μεχρι και οι συναθλητες ( Τσουκρατος ) τσονταρανε για να βγει το προγραμμα προετοιμασιας...

  ( το μπρουμυτο και το πλαι ενεχουν κινδυνο κλισματος !!! )

  παρ ολ αυτα θα την παρει την κουπα αλλα με πειραγμενα χρονομετρα και με αντιπαλο τη κοιμισμενη χελωνα.


  ΠΠ

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 18/09/2009 11:11:59

  Εκτιμώ ότι σύμφωνα με το ¨Παρατήριο της Ουάσιγκτον - Βερολίνου ¨ ( διάβαζε ¨Ελσίνκι¨ ) αυτό που προέχει KAI σε αυτή την περίπτωση είναι το ¨δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού¨ το οποίο απορρέει από τις ...¨αρχές του διαφωτισμού , της γαλλικής επανάστασης και των ... Νίκου Δήμου , Τάκη Μίχα, ¨Μπόπ-Σφουγγαράκι¨ ( ο οποίος σαν συμβολική εικόνα για την αντιρατσιστική , ¨διαφυλετική διαπαιδαγώγηση δεν είναι μόνο ασπόνδυλος αλλά δεν έχει και ¨φύλο¨ που προκαλεί τον ¨ανταγωνισμό ¨ και δεν προάγει την ¨συμφιλίωση ¨ … ) .

  Όμως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ή κατά ¨μαρξιστική άποψη ¨ η ¨πάλη των αντιθέτων ¨ για την δημιουργία μιας ¨νέας ενότητας¨ μετά από την διάσπαση του ατόμου ...

  Ας ανατρέξουμε στο μεγάλο φιλοσοφικό ερώτημα της Μαοϊκής Πολιτιστικής Επανάστασης : ¨Το ένα γίνεται δύο ¨ ( οπαδοί της Μαοϊκής διαλεκτικής )ή το ¨δύο γίνεται ένα ¨ ( ¨σταλινική - σοβιετική ¨ άποψη ) ;;;

  Σύμφωνα με τις αρχές του πολιτικού ερμαφροδιτισμού ο Γεώργιος Παπανδρέου μπορεί να είναι αυτό που είναι και να ¨αυτοπροσδιορίζεται¨ σοσιαλιστής...

  Ο Γ. Καρατζαφέρης να είναι αυτό που είναι και να ¨αυτοπροσδιορίζεται¨ Γκεβαρικός .

  Το Κ.Κ.Ε. ¨κομμουνιστικό¨ , ο Σύριζα ¨κινήματα¨ , η Νέο-Χιτλερικοί ¨σοσιαλιστές¨ και η Ν.Δ. οπαδοί της ¨δημοκρατίας¨ .

  Πρόκειται για τον ¨φρίαμβο ¨ του ¨ατομικού δικαιώματος¨ , του υποκειμενισμού , της βουλησιαρχίας , του ναρκισσισμού ... με λίγα λόγια της ¨αυτονομίας¨ ..., διότι ¨Νόμος είναι η Φαντασίωση μου¨ ...

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/09/2009 11:38:53

  Μπραβο ρε ΝΤΑΝΤΟΝ.
  Και όλοι αυτοί να "διατρέφονται" με μεταλλαγμένα, τα οποία αυτο-προσδιορίστηκαν υγιεινή τροφή (πράκτορας προώθησης στην Ευρώπη ο ΓΑΠ, με την "πράσινη ανάπτυξη").
  Και να "ψυχαγωγούνται" από "διεθνή" θεάματα/ακούσματα σε σύγχρονες αρένες, τύπου Μπάντμιντον.
  Και να "συγκινούνται" από τον ανταγωνισμό (και όχι συναγωνισμό) αθλητών-ιδιοκτησιών των εταιρειών Nike, Adidas & Puma.
  Σκυλοδρομία με ανθρώπους. Όπου να'ναι θα ξεκινήσει και στον κλασσικό αθλητισμό το νόμιμο στοίχημα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.