20/05/2010 14:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οχι στην πληρωμή παράνομων χρεώσεων μέσω sms

«Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληρωμή των παράνομων χρεώσεων μέσω sms από εταιρείες – φαντάσματα», απαντά η  Κομισιόν σε σχετικές ερωτήσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Η αρμόδια επίτροπος κ. Κρόες τονίζει ακόμα πως «δεν έχουν επίσης το δικαίωμα να διακόπτουν τη σύνδεση ή να αφαιρούν τον αριθμό του τηλεφώνου από τον καταναλωτή εξαιτίας της μη πληρωμής των παράνομων χρεώσεων».

Στην απάντησή της μεταξύ άλλων η επίτροπος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ξ συνεχής και ανεπιθύμητη εμπορική άγρα πελατών μέσω sms θεωρείται επιθετική πρακτική, απαγορευμένη σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την Οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Η Οδηγία απαγορεύει επίσης την πώληση αυτόκλητων υπηρεσιών και οι εμπορευόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν άμεση ή μεταγενέστερη πληρωμή για προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχουν , τα οποία δεν είχαν ζητηθεί από τον καταναλωτή».

«Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να διατηρούν τον ή τους αριθμούς τους ανεξάρτητα από την επιχείρηση που παρέχει την υπηρεσία».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.