#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2013 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οχι περικοπές μισθών και συντάξεων, μόνο διαρθρωτικές αλλαγέςΠυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις που γίνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και του κρίσιμου ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα το πρωί.

Η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου κυριακάτικα στο Μαξίμου αλλά και σειρά συσκέψεων για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς δείχνουν την αγωνία της κυβέρνησης αλλά και την εκπεφρασμένη άποψη ότι μέτρα που θα πλήττουν τους Έλληνες δεν μπορούν να υπάρξουν, πέραν των όσων συμφωνηθεί τους προηγούμενους μήνες. Δηλαδή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών μόνο για όσους έχουν και δεν πληρώνουν καθώς και φόρος στα ακίνητα.

«Όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που συζητάμε είναι διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι καθαρό το μήνυμα απ' την πλευρά μας σε σχέση με θέματα κοινωνικής ευαισθησίας». Αυτό είπε ο Ευ. Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και συνέχισε λέγοντας ότι η απόσταση για το δημοσιονομικό κενό «γεφυρώνεται» ενώ ζήτησε να αναγνωριστεί και η «τεράστια επιτυχία που είναι πρωτοφανής», δηλαδή, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα του 2014 θα είναι, όχι με όρους πρωτογενούς πλεονάσματος σε εντυπωσιακό επίπεδο, αλλά και με όρους δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι κάτω από την επιτήρηση, κάτω από το 3%».  «Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί», πρόσθεσε και επισήμανε ότι φυσικά όλοι αυτοί οι στόχοι είναι στόχοι που απορρέουν από τη βιωσιμότητα χρέους.

Αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι πολύ καθαρό το μήνυμα της κυβέρνησης για θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, όπως είπε, το ζήτημα των πλειστηριασμών, για το οποίο υπογράμμισε ότι «θα γίνει πράξη και θα νομοθετηθεί σαφέστατα» αυτό που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία του φτωχού και του μεσαίου νοικοκυριού.  «Η πρώτη κατοικία του φτωχού και του μεσαίου νοικοκυριού θα προστατεύεται», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στις Κ.Ο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο του φόρου ακινήτων τονίζοντας ότι "έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και υπάρχει σύγκλιση και ικανοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων", για να προσθέσει ότι και η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα αναδείξει την πραγματικότητα των ρυθμίσεων, διότι, όπως συμπλήρωσε, έχουν γραφτεί και πράγματα ανακριβή.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα, δηλαδή τις ανακρίβειες για το νέο σχέδιο γίνονται συνεχείς συσκέψεις ώστε να κατανοήσει ο κόσμος το περιεχόμενο των ρυθμίσεων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οποιοσδήποτε νόμος για τα ακίνητα στηρίζεται πάνω σε ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες, γεγονός που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν αδικίες.

Σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ισχύει το πλαίσιο που έχει πει η κυβέρνηση, δηλαδή «η πρόταση που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και το υπουργείο Οικονομικών». Δηλαδή εξυγίανση κι όχι λουκέτο, ακόμη κι αν επιμένει η τρόικα.

 

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δει και άλλα διαρθρωτικά μέτρα «που είναι μέτρα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της οικονομίας, τα οποία είναι επωφελή για την κοινωνία γιατί είναι μέτρα που οδηγούν στη μείωση των τιμών».

 

Πάντως, τα μεγάλα «αγκάθια» της συζήτησης με την τρόικα αποτελούν το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα αυτή τη στιγμή ανεβάζει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, καθώς και οι πλειστηριασμοί με την τρόικα να ζητεί πλήρη απελευθέρωση και την κυβέρνηση να θέλει την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Επίσης, διαφωνία υπάρχει για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, για τα οποία η ελληνική πλευρά ζητεί να διατηρήσουν τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, ενώ η τρόικα θέλει να εξυπηρετούν μόνο τον ελληνικό στρατό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. politis avatar
  politis 17/11/2013 19:20:38

  Εντάξει. Να προστατεύεται η κατοικία του "φτωχού". Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει, ποιος είναι αυτός που θα πληρώσει τελικά, τα οφειλόμενα των "φτωχών"; Διότι δεν μπορεί, κάποιος θα τα πληρώσει. Μήπως για μία ακόμα φορά θα κληθούν οι "νοικοκυραίοι", οι προνοήσαντες να έχουν βάλει κάτι στην άκρη, να πληρώσουν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια;
  Ήμουν μικρό παιδάκι επί χούντας, αλλά θυμάμαι πως χάρισε τα χρέη των αγροτών στην ΑΤΕ. Και τότε, όπως και τώρα, όσοι ήταν νουνεχείς και άπλωναν τα πόδια τους μέχρι που έφτανε το πάπλωμά τους, βρέθηκαν να είναι τα κορόϊδα της υπόθεσης. Αντίθετα, σπάταλοι, ανοικοκύρευτοι, μπαταχτσήδες και άλλοι "φτωχοί", καρπώθηκαν ωφέλη που δεν τους ανήκαν.
  Δυστυχώς, η ιστορία για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως επαναλαμβάνεται.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ politis 17/11/2013 20:04:48

   Δε βλέπω πουθενά αυτό που λες. Αντιθέτως, θα παύσει η προστασία για τους έχοντες αλλά αποφεύγοντες να πληρώσουν τα δάνεια που έλαβαν.

 2. Const avatar
  Const 17/11/2013 20:22:51

  Ας μας πει κάποιος επιτέλους, ποια είναι αυτά τα περίφημα διαρθρωτικά μέτρα που θα μας σώσουν.

 3. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 17/11/2013 21:00:40

  Μήπως ο κ.Βενιζέλος βάζει παραπάνω κόκκινες γραμμές οι οποίες δεν είναι αποδεκτές από την Τρόικα; Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι θα συμφωνήσει με αυτά η Τρόικα; Εγώ πάντως όχι. Φοβάμαι λοιπόν ότι θα υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και ξαφνικά ο κ.Βενιζέλος θα εμφανιστεί ως ο επαναδιαπραγματευτής που πάλεψε κι έδωσε τις μεγάλες μάχες! Ο ορισμός του μικροπολιτικού παιγνίου...

 4. giorgos avatar
  giorgos 17/11/2013 22:13:27

  Το ενιαιο μισθολογιο δεν θα φερει μειωσεις?Ο χαρακτηρισμος των εισφορων στα επικουρικα ταμεια ως ανταποδοτικες με αποτελεσμα την μη κρατικη χρηματοδοτηση δεν θα φερει μειωσεις?Η εξωμειωση μισθων δημοσιου και ιδιωτικου τομεα δεν θα φερει μειωσεις ή ειναι διαρθρωτικες αλλαγες?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ giorgos 17/11/2013 23:14:33

   Το ενιαίο μισθολόγιο δε το έχουν εφαρμόσει όλοι οι φορείς ενώ έχει ψηφιστεί. Δε θα είναι νέο μέτρο αλλά θα εφαρμοστεί το υπάρχων με καθυστέρηση. Το θέμα με τις ασφαλιστικές εισφορές έχει αποφασιστεί 1 χρόνο πριν να εφαρμοστεί το 2015. Μιλάμε για μη υπάρχοντα μέτρα εδώ. Και δε θα αφορούν μισθούς και συντάξεις αν στυλώσει τα πόδια η κυβέρνηση. Εσύ τι θες;

   • giorgos avatar
    giorgos @ Γεώργιος Τ. 18/11/2013 09:04:11

    Οταν ο Στουρναρας συμφωνει μετα απο παζαρια οτι θα χρειαστουμε επιπλεον 1.3 δις και θα βρει τα 100 εκατομμυρια απο αυτα απο την εφαρμογη του ενιαιου μισθολογιου τοτε ειναι νεα μετρα ναι ή οχι?

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 18/11/2013 08:46:09

  Απο τον ΟΕΚ τα προ κρισης χρονια πηραν δανειο οι περισσοτεροι νομιμοι(;) μεταναστες.Με χαμηλο επιτοκιο και ευκολιες αποπληρωμης αγορασαν σπιτια σε Πατησια και Κυψελη και Αγ. Παντελεημονα. Σπιτια που ηθελαν οι Ελληνες να ξεφορτωθουν. Δηλωθηκε μονο το εισοδημα του ανδρα που δουλευε συνηθως σε οικοδομη και εβαζε ενσημα ενω καμμιας γυναικας εισοδημα δεν δηλωνεται ποτε γιατι ολες δουλευουν ως καθαριστριες σε σπιτια. Σημερα χανοντας τη δουλεια οι ανδρες λογω ανυπαρκτης οικοδομησης, δουλευουν μονο οι γυναικες με μαυρα χρηματα με τα οποια ζουν υποτυπωδως και βεβαια αδυνατουν να αποπληρωσουν δανεια στο Δημοσιο. Και βεβαια ποιος μπορει να τους πιεσει ουσιαστικα αφου οτι ωρα αποφασισουν μπορει να εγκαταλειψουν τη χωρα και τα χρεη τους. Αναρωτιεμαι ποιοι πολιτικοι αποφασισαν να διασπαθισουν χρηματα του Δημοσιου σε μεταναστες αμφιβολης οικονομικης δυνατοτητος αλλα και παραμονης στη χωρα; Και δεν θα χρειαστει καποιο "ισοδυναμο" κατα τον Στουρναρα για να ισοφαρισει τη παραπανω χασουρα; Απο που θα βγει κι αυτο; Βεβαια πολλοι Ελληνες βρισκονται σε παρομοια κατασταση αλλα γνωριζω καλα οτι παλιοτερα τα στεγαστικα δανεια δινονταν σε ανθρωπους που ειχαν μονιμα εξασφαλισμενες δουλειες και μετραγε το οικογενειακο εισοδημα. Τωρα; Διαβολοσκορπισματα.....

 6. asxetos avatar
  asxetos 18/11/2013 09:23:54

  ...ως ποτε θα διαβαζουμε για τον Βενιζελο ως αντιπροεδρο στην κυβερνηση ?

 7. asxetos avatar
  asxetos 18/11/2013 09:31:03

  politis: ...σπαταλος ,μπαταχτζης, ανοικοκυρευτος,ειναι αυτος που εκανε το κουμαντο του με το μισθο που επαιρνε ,κ τωρα τον κουρεψαν η τον εδιωξαν απο την δουλεια του κ δεν εχει να πληρωσει? ...τι θα επρεπε να κανει δηλαδη ? να υπολογισει οτι το ισχυρο κρατος του Σημιτη ,Καραμανλη, Γαπ θα πτωχευε? οτι του ελεγαν ψεματα ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.