#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οχετός διαπλοκής με ...τροχονόμο τον θείο Λουκά

[caption id="attachment_141970" align="alignnone" width="580" caption="Ο κ. Παπαδήμος στον εορτασμό των 100 χρόνων της Ζήμενς στην Ελλάδα"][/caption]

του Γιώργου Χαρβαλιά

 Από ψέματα μας έχει χορτάσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Προχθές όμως υπήρξε αφοπλιστικά ειλικρινής. Την ώρα που σύσσωμο το πολιτικό σύστημα κόπτεται και αγωνιά, υποτίθεται, για την διασφάλιση του τραπεζικού μας συστήματος, ο πρώην πρωθυπουργός, αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας για να…πάρουν έγκριση σε ένα(της πλάκας ως προς το ποσό, αλλά  «ευαίσθητο» ως προς τον αποδέκτη)δάνειο. Σα να λέμε, πηγαίνετε στον διευθυντή για σφραγίδα και υπογραφή…

Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την γλαφυρή διήγηση του λατρευτού μας Γιώργου, που διαθέτει και εμπειρία στην διαπόμπευση της χώρας. Τα πράγματα έτσι μάλλον έγιναν. Γιατί παρότι το ελληνικό δημόσιο, με τη στενή έννοια, διατηρεί ένα αμελητέο ποσοστό στην μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας, οι διορισμένοι από την κυβερνήση του ΠΑΣΟΚ «μάνατζερς», έβλεπαν τον πρωθυπουργό ως προιστάμενο και ευεργέτη. Γι αυτό έσπευδαν να του προσκομίσουν όλα τα ευαίσθητα αιτήματα δανειοδότησης. Ωστε να ξέρουν οι αιτούντες, πως σε περίπτωση έγκρισης, χρωστούν χάρη στο μπάρμπα απ’ το Καστρί…

Αδικημένος της υπόθεσης είναι ασφαλώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Γιατί με ποσοστό 1,5 % στην Εθνική Τράπεζα η Εκκλησία της Ελλάδος κατέχει…δεσπόζουσα θέση. Τα δάνεια επομένως, θα μπορούσαν να εγκρίνονται και με χρυσόβουλα. Πόσο μάλλον όταν τα αιτήματα προέρχονται από πρώην διοικητή του Αγίου Ορους…

Αλλά και οι Γερμανοί απ΄τη πλευρά τους, δικαίως θα επιθυμούσαν τα αιτήματα να υποβάλλονται απευθείας στον Ράιχενμπαχ(που μεταξύ μας, αμφιβάλλω αν συγκινείται από πελατειακού τύπου εξυπηρετήσεις σε μπατιρημένους εκδότες…)

Διερωτώμαι λοιπόν με ποια επιχειρήματα θα μπορέσει μεθαύριο, ο πρώην τραπεζίτης και νυν μεταβατικός πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος να αντικρούσει την αξίωση του Βερολίνου για κρατικοποίηση και κατ΄ουσίαν «τροικανοποίηση» των ελληνικών τραπεζών μέσα από την υπαγωγή τους στο ΤΧΣ, με την χορήγηση κοινών μετοχών.

Θα μου πείτε βεβαίως, από πού κι ως πού να αντικρούσει γερμανικές απαιτήσεις ο κύριος Λουκάς. Προχθές ομολόγησε ότι στα κέφια των δανειστών, δεν χωρούν κόκκινες γραμμές...

Μόνο που σε λίγο η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα παραπέμπει πλήρως σε βαλκανική…Κολομβία, καθιστώντας εύλογο και επιτακτικό το αίτημα των Γερμανών επιτηρητών να ξαναχτίσουν από την αρχή «δομές διοίκησης» στην Ελλάδα(σ.σ. στην αποικιοκρατική αργκό…nation building).

Ας μη γελιόμαστε. Το ξεκατίνιασμα Παπανδρέου-Ψυχάρη, για τα χαριστικά δάνεια και τα κρυφά χατίρια είναι μόνο το κερασάκι στη τούρτα μέσα σε συνθήκες ολοσχερούς διάλυσης του ελληνικού κράτους και των θεσμών του.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Εισαγγελείς που διερευνούν το οικονομικό έγκλημα καταγγέλλουν παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και επιχειρηματικών συμφερόντων στο έργο τους, αλλά αμέσως μετά διολισθαίνουν στα «είπα-ξείπα» και βρίσκονται εγκαλούμενοι από άλλες βαθμίδες της δικαιοσύνης. Διορισμένοι κρατικοί λειτουργοί επιφορτισμένοι με την επίβλεψη της φοροδιαφυγής διώκονται για κακουργηματικές παραλείψεις και ταυτόχρονα κατηγορούν δημόσια εν ενεργεία υπουργούς, ότι αυτοί έκαναν τα…στραβά μάτια στις παραβάσεις. Πανάκριβα αεροπλάνα, αγορασμένα με το υστέρημα του Ελληνα φορολογούμενου, εκποιούνται έναντι πινακίου φακής σε ύποπτα εταιρικά σχήματα, με κρυφές αμοιβές ξένων «συμβούλων» που μεσολάβησαν.  Και μέσα σε όλον αυτό τον οχετό της κρατικοδίαιτης διαπλοκής που ξεχύνεται σαν πύον από κακοφορμισμένο απόστημα, ένας εντεταλμένος πρωθυπουργός περιορισμένου αναστήματος, επιχειρεί να εκβιάσει την κοινωνία ζητώντας νέες θυσίες «για να μη πάμε στη δραχμή».

Μπορεί στ΄αλήθεια ο οποιοσδήποτε θείος Λουκάς να ελπίζει ότι οι πολίτες θα τον ακούσουν, όταν δίπλα τους περιφέρονται «ελεύθεροι και ωραίοι» οι υπαίτιοι αυτής της οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κατάπτωσης;

(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 07/01/2012 09:12:04

  O θείος απο την Αμερική ο Λουκάς

 2. Στρυμών avatar
  Στρυμών 07/01/2012 09:24:37

  Η ΝΔ πού είναι να πάρει και να ξαναπάρει θέση πάνω σ' αυτό το σοβαρότατο πολιτικό θέμα;;;
  Αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα σε ΄σχέση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , όλοι οι δημοσιογράφοι και κόμματα θα είχαν βγει στα κεραμίδια!

  • Αλέξης avatar
   Αλέξης @ Στρυμών 08/01/2012 22:32:17

   Τους αφήνει να φαγωθούν μόνοι τους και το διασκεδάζει.

 3. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 07/01/2012 10:43:26

  Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση,άλλο είναι η σωτηρία της Ελλάδας και άλλο η σωτηρία του λαού.Αυτά βέβαια έρχονται μετά την σωτηρία φίλων και συμμάχων

 4. madprof avatar
  madprof 07/01/2012 12:13:59

  "Και μέσα σε όλον αυτό τον οχετό της κρατικοδίαιτης διαπλοκής που ξεχύνεται σαν πύον από κακοφορμισμένο απόστημα",
  η πλειοψηφία των πολιτών χάνουν ότι είχαν αποκτήσει-κατακτήσει εργαζόμενοι τίμια και αξιοπρεπώς, οδηγούμενοι στο κοινής διαχείρησης κοινωνικό κρεματόριο των "σωτήρων" τους και το σφαγείο τους, με μόνη επιλογή ο "φούρναρης" ή ο εκδορέας να είναι "σύντροφος"!
  Κάθαρση, Τιμωρία και Δήμευση των Ληστευθέντων, η μόνη ελπίδα οι Έλληνες να ανακτήσουν Ηθικό σθένος!
  "Φυγάς ο φεύγων τον πολιτικόν Λόγον"
  Μ. Αυρήλιος: "Εις εαυτόν"

 5. Θέμις avatar
  Θέμις 07/01/2012 13:03:55

  Η τροϊκανοποίηση τόυ ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχει ήδη αρχίσει, με ηγέτιδα φυσικά την ΕΤΕ.
  Παραθέτω ανακοίνωση του Δ.Σ. της Εθνικής της 2.1.2012.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (ΕΤΕ) ανακοινώνει ότι την 30.12.2011 το Διοικητικό Συμβούλιό της πιστοποίησε την ολοσχερή καταβολή του ποσού της αύξησης κεφαλαίου που εγκρίθηκε με την από 22.12.2011 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, κατά το ποσό των 1.000.000.000 Ευρώ, με την έκδοση 200.000.000 νέων εξαγοράσιμων προνομιούχων μετοχών η οποία καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3723/2008 «Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης», όπως ισχύει σήμερα, και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.
  Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ ενισχύει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας κατά 1,5%, με αποτέλεσμα ο δείκτης των κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) να υπερβαίνει το 11% με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2011.
  Μετά την αύξηση, τo ολοσχερώς καταβεβλημένο Μετoχικό Κεφάλαιo της Τράπεζας αvέρχεται στo πoσό τωv Ευρώ 6.137.952.410 και διαιρείται (α) σε 956.090.482 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας Ευρώ 5 η κάθε μία, (β) σε 25.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές άνευ δικαιώματος ψήφου και άνευ σωρευτικού μερίσματος, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του Ευρώ (€0,30) η κάθε μία, και (γ) σε 270.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές Ν.3723/2008, ονομαστικής αξίας πέντε Ευρώ (€5) η κάθε μία.

  Πηγή: www.nbg.gr

 6. Nik avatar
  Nik 07/01/2012 13:44:59

  Οταν κάποιοι έκλεβαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Κομισιόν ήξεραν την κατάσταση. Την ήξεραν επειδή κάποιοι Ελληνες το είχαν επισημάνει με στοιχεία. Ο Γ.Χ. ξέρει πράγματα και καταστάσεις. Ομως οι κύριοι της ΕΕ επέλεξαν να μην κάνουν τίποτε. Στην σύνθεση της μπανανίας συνέβαλαν και αυτοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.