#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/10/2011 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οφειλόμενες απαντήσεις για την ProtonΌλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε αρκετά τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.  Γνωρίζουμε την πληθωρικότητά του, τη δεινή ρητορεία του, την αμφιλεγόμενη ευφυΐα του.  Γνωρίζουμε τη ροπή του στην πολυτέλεια, τον αριστοκρατικό γάμο του, την αδυναμία του στο λεπτό γούστο.  Γνωρίζουμε τις άριστες σχέσεις του με την οικονομική ελίτ της χώρας, τη στήριξη που απολαμβάνει από συγκεκριμένο μέρος των ΜΜΕ και τον άσβεστο πόθο του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Εκείνο που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε, ήταν οι μέθοδοι που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο ισχυρός άνδρας της οικονομίας, προκειμένου μα πετύχει όλα τα παραπάνω.  Στην αρχή είδαμε κάποιες αμυδρές φήμες να εκτοξεύονται από την ‘’Ελευθροτυπία’’, αλλά το θέμα αφέθηκε να ξεχαστεί.  Μετά έσκασε η βόμβα Λαυρεντιάδη και σύντομα είδαμε να διασώζεται η αμαρτωλή Proton με πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις.  Μας ζώσαν τα φίδια.  Και ξαφνικά, ακούμε έκπληκτοι τον κ. Βενιζέλο, ζωντανά στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, να ψελλίζει διάφορα εκπληκτικά πράγματα και μένουμε κυριολεκτικά άφωνοι.

Η επίθεση του κ. Βενιζέλου στον δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη, σε μια στιγμή απώλειας της ψυχραιμίας του, ενδεχομένως να τον καταδιώκει για πολλά χρόνια.  Δεν θα σταθούμε όμως σε μια στιγμή αδυναμίας του κ. Βενιζέλου, ούτε στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την άσκηση της εξουσίας ή τον δημοσιογραφικό έλεγχο.  Θα αναζητήσουμε εναγωνίως απαντήσεις για σοβαρότερα θέματα που προέκυψαν και που έχουν να κάνουν με το δημόσιο λειτούργημα του ανδρός.

Θα θέλαμε λοιπόν ο κ. υπουργέ να απαντήσετε στα εξής:

Με ποιο σκεπτικό προχωρήσατε στην καταφανώς παράνομη κατάθεση 100.000.000€ από τα αδιάθετα του δημοσίου, ενώ γνωρίζατε και για την υπεξαίρεση Λαυρεντιάδη και για την τραγική κατάσταση της τράπεζας, ενώ μάλιστα το γενικό λογιστήριο του κράτους γνωμοδότησε ότι κάτι τέτοιο ήταν παράνομο;  Παράκληση να αναλύσετε τα πραγματικά σας κίνητρα και όχι τις γνωστές ρητορείες περί ‘’συστημικού κινδύνου’’, καθώς, ως προς τον κίνδυνο αυτό, σας διέψευσε η ίδια η πραγματικότητα με την κατάρρευση και διάσωση της τράπεζας, που στοίχισε στο κράτος το σεβαστό ποσό των 800 εκ, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Βάση ποίας περί δικαίου αίσθησης φροντίσατε να αμνηστεύσετε προκαταβολικά όσους εμπλέκονται σε ευθύνες περί απιστίας, νομοθετώντας το τερατούργημα του 4002 και του επίμαχου άρθρου;
Αφού σύμφωνα με δικές σας δηλώσεις γνωρίζατε την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Proton, πώς ενεργήσατε ως προϊστάμενος του οικονομικού επόπτη  (ΤΤΕ) και τι ελέγχους διατάξατε;
Πως κρίνετε το περιβόητο νομοθέτημα 3904/2010 με το οποίο αμνηστεύονται οι καταχραστές;  Κρίνετε δίκαιο εσείς, ως κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, ο κ. Λαυρεντιάδης να βρίσκεται ελεύθερος και ακαταδίωκτος ανάμεσά μας, έπειτα από μια περιπέτεια που μας φέσωσε κοντά 1δις, την ώρα που δεν αισχύνεσθε να περικόπτετε συντάξεις των 500 ευρώ με τερτίπια περί αφορολογήτου και χαράτσια στο ρεύμα;
Παρακολουθήσαμε τον κ. Πρωθυπουργό να επιτίθεται κατά της δικαιοσύνης και να διαμαρτύρεται για την υπόθεση απελευθέρωσης  Ψωμιάδη, αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος δεν ήταν απόλυτα ενήμερος για την υπόθεση Λαυρεντιάδη.  Τελικά, πείτε μας, ποια είναι η επίσημη άποψη της κυβέρνησης ως προς τα θέματα αυτά, και η κυβέρνηση νομοθετεί με γνώμονα το ακαταδίωκτο των πολιτικών της φίλων, τι φταίνε οι δικαστές στον κ. Πρωθυπουργό και τους επιτίθεται ;
Μπορείτε να μας πείτε αν η Proton Bank έχει προσφέρει τίποτα στο κόμμα σας;

Αναμένουμε με αγωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. berbantis avatar
  berbantis 21/10/2011 09:25:05

  Καλημέρα φάκτορα....
  εύστοχα τα ερωτήματα που θέτεις για να μαθαίνει και ο υπόλοιπος κόσμος τι κρύβεται πίσω από το καλοστημένο παιχνίδι τους! Όμως.......πιστεύεις μεταξύμας ότι θα απαντηθούν όλα αυτά ενώπιων όλων;
  Δεν υπάρχει έστω ένας που να μπορέσει να θέσει τα καίρια αυτά ζητήματα υπό μορφή ερώτησης εντός της βουλής;;;;

  ΥΓ: προφέσορ μπένυ είδαμε όλοι οτι το επίμαχο άρθρο 37 είναι κατασκεύσμα μεταξύ της κυβέρνησης των δοσιλόγων και των μεγαλοεργολάβων της χώρας!! αλλά είπαμε.......omerta!!

 2. YANNIS avatar
  YANNIS 21/10/2011 10:08:10

  Ο Λαυρεντιαδης εχει ταισει πολυ κοσμο ενθεν και ενθεν...... Γι αυτο μια αορατη δυναμη κραταει αυτο το θεμα στα ψιλα εως ανυπαρκτα!! Δειτε ποιοι καυαγγελουν, ποιοι προσπαθουν να δικαιολογησουν και ποιοι κανουν την παπια και θα καταλαβαιτε.

 3. η Κατινίτσα της γειτονιάς σας avatar
  η Κατινίτσα της γειτονιάς σας 21/10/2011 11:19:51

  Α!! γειά σου τώρα πασιάκα factorx. Έθεσες μέρος του πολιτικού προβλήματος επί τον τύπον των ήλων, που λένε και οι γραμματιζούμενοι. Με το κείμενό σου με ταξίδεψες πίσω στο χρόνο τότε που εναγωνίως περίμενα την κυκλοφορία ενός περιοδικού που ενημέρωνε και έπλαθε ελεύθερες συνειδήσεις. Εναγώνια τώρα θα περιμένω και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ απαντήσεις από κάθε σχετικό με τα τεθέντα ερωτήματα. Σκέψου μόνο μήπως η έρευνα πρέπει να επεκταθεί και στην εταιρεία Alapis που είχε δημιουργήσει ο όμιλος Λαυρεντιάδη, όπου εύρισκαν κατανόηση και κάποιοι άλλοι υπουργοί και νεωστί δελφίνοι.

  Επιπλέον, μετά τις τελευταίες υποδείξεις του πρωθυπουργού μας προς τους δικαστές και εισαγγελείς που αποσκοπούσαν αποκλειστικά στην απονομή δίκαιης δικαιοσύνης δεν πρέπει οι τελευταίοι να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα εκ των νόμων και των θεσμικών τους καθηκόντων, για να μας πείσουν ότι ο ΓΑΠ ομιλούσε, αν και ελληνιστί, ορθώς;

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/10/2011 12:59:49

  ''■Μπορείτε να μας πείτε αν η Proton Bank έχει προσφέρει τίποτα στο κόμμα σας;'' και στους ομοτραπεζους του Λαυρεντιαδη θα προσθετα εγω ? Απαντηση:Τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια ?

 5. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 21/10/2011 13:08:53

  Εμενα μπορει κανεις να με διαφωτισει εαν η Proton σχετιζεται καπως με τον κο Χασδαϊ Καπον, αντιδημαρχο οικονομικων της Θεσσαλονικης;

  Επισης, μπορει κανεις να μου πει το σκεπτικο που υπαγορευσε στην Protοn να τοποθετησει διευθυντη της τον τεως πρεσβυ των ΗΠΑ στην Ελλαδα;

  Αλλα δυο μυστηρια προς επίλυσιν...

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Theoprovlitos 21/10/2011 16:32:22

   H Αναρτησις θα διευκολυνε να κατανοηθη το θεμα αν ενημερωνε οτι, κατα το προσφατο παρελθον, η PROTON BANK εξαγορασε την ΩMEGA BANK. Στην τελευταια μελη του ΔΣ ησαν Νικ. Παπανδρεου ( αδελφος του πρωθυπουργου) Μπακατσελος ( πεθερος Ε.Βενιζελου), Λ.Λαυρεντιαδης και διευθυνων συμβουλος ο Χασδαι Καπον (ανεγραφη οτι ειναι ισραηλινης καταγωγης) Ιστοσελιδες εμφανισαν φωτοτυπια του σχετικου φυλλου της Εφημεριδος της Κυβερνησεως. Ο Λαυρεντιαδης αγορασε την PROTON τον Δεκ. 2010, αφου αυτη ειχε εξαγορασει ηδη την ΩMEGA...Επισης πρεπει να διευκρινσθη η σχεσις Λαυρεντιαδη με Πετρο Κυριακιδη με τον οποιο ανταλλασουν συνεχως μετοχολογια που αφορουν διαφορες επιχειρησεις κυριως στο χωρο των ΜΜΕ.

 6. dead by dawn avatar
  dead by dawn 21/10/2011 14:47:46

  Ο αντιδημαρχος οικονομικων Καπον δεν εχει πλεον καμια σχεση με την Proton Bank,ηταν ομως αντιπροεδρος της Omega Bank,η οποια αγοραστηκε απο τον Λαυρεντιαδη και εγινε Proton Bank.(στο διοικητικο συμβουλιο της εν λογω τραπεζας,ειχε μια θεση και ο αδελφος του ΓΑΠ,Αντρικος Παπανδρεου)

 7. tweety avatar
  tweety 21/10/2011 15:24:26

  Σε ολα αυτα ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα κανει η επομενη κυβερνηση της ΝΔ; Εκτος και αν λεω τωρα...μηπως;....ισως; μπα αστο σκεφτομαι κατι χαζα ωρες ωρες.

 8. kakofonix avatar
  kakofonix 21/10/2011 15:42:45

  Ξέρει κανείς στη Θεσσαλονίκη αν οι Μπακατσέλοι έχουν δάνεια στη Proton?

  • YANNIS avatar
   YANNIS @ kakofonix 21/10/2011 15:56:03

   Δεν εχουν.

  • David avatar
   David @ kakofonix 12/10/2012 10:31:17

   Εχει όμως ο Καπόν.
   Δάνειο 650.000,00 Ευρώ απο την Proton Bank
   και 350.000,00 Ευρώ απο την Omega.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.