#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2010 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ουκρανία: ένα έργο που έχουμε ξαναδείΑκόμη και πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στην Ουκρανία, η Yulia Tymoshenko προειδοποιούσε πως αν τυχόν χάσει από τον Viktor Yanukovych, θα κινητοποιήσει τον κόσμο σε αντίσταση «…που κανένας δεν έχει ξαναδεί». Τώρα που όπως όλα δείχνουν, οι εκλογές κρίθηκαν υπέρ του αντιπάλου της, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, καθώς όπως υποστηρίζει η Tymoshenko, οι εκλογές ήταν σικέ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις εκλογές της Γιουγκοσλαβίας το 2000, όταν η αντιπολίτευση που έχασε τις εκλογές από τον Milosevic, τον ανέτρεψε και μάλιστα πυρπόλησε και το κοινοβούλιο. Το 2009, η ιρανική «πράσινη αντιπολίτευση» απείλησε πως αν δεν χάσει τις εκλογές ο ο Mahmoud Ahmadinejad, τότε το αποτέλεσμα θα είναι οπωσδήποτε νοθευμένο, και θα βγουν στους δρόμους. Όπως και έκαναν. Το καθεστώς δεν ανατράπηκε, αλλά σίγουρα έχει αποδυναμωθεί από τις συνεχείς διαμαρτυρίες.

Το κοινό σε όλες τις «δημοκρατικές» αντιπολιτεύσεις της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράν, και της Ουκρανίας, είναι ότι αποτελούν τα «εκλεκτά παιδιά» των Αμερικανών. Μπορεί η Tymoshenko να μετρίασε κάπως την αντι-ρωσική της ρητορική, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ΗΠΑ προτιμούν αυτήν, που κάποτε συμμετείχε στην υποκινούμενη από τους ίδιους «πορτοκαλί επανάσταση», παρά τον αντίπαλό της Viktor Yanukovych, που επιζητεί την ουκρανική ουδετερότητα και δεν επιθυμεί την  ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Οι αντιπολιτεύσεις αυτές ωρύονται για νοθεία, πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι  εκλογές, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πως η Αμερική και η Βρετανία θα στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους. Ξέρουν επίσης πως τα δυτικά ΜΜΕ θα τους χαρακτηρίσουν ως «δημοκράτες» ενώ οι αντίπαλοί τους θα μείνουν με τη ρετσινιά του «απατεώνα».

Οποιοσδήποτε αντίπαλος των υποστηριζομένων από τη Δύση αντιπολιτεύσεων, αντιμετωπίζει ένα δίλημμα. Ή να υποχωρήσει και να παραδώσει την εξουσία, ή να αντιδράσει βίαια απέναντι στις μετεκλογικές διαδηλώσεις, και άρα να καταδικαστεί από τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα».

Τα κριτήρια με τα οποία η Δύση αντιμετωπίζει τις αμφισβητούμενες εκλογές είναι πάντα διπρόσωπα. Στις εκλογές του Μεξικού το 2006, τα επίσημα αποτελέσματα ήθελαν το κόμμα του νέο-φιλελεύθερου φιλοαμερικανού Felipe Calderon να νικάει με διαφορά μόλις 0.58%.  Ο αριστερός συνασπισμός που έχασε τις εκλογές, κατήγγειλε περιστατικά νοθείας σε περισσότερα από το 30% των εκλογικών κέντρων και οργάνωσε μαζικές διαδηλώσεις. Κανενός όμως δυτικού ΜΜΕ το αυτί δεν ίδρωσε, και η εκλογική αμφισβήτηση δεν αναφέρθηκε καν. Γιατί; Μάλλον διότι η «σωστή πλευρά» νίκησε.

Η ίδια αδιαφορία εκ μέρους των δυτικών ΜΜΕ παρατηρήθηκε  και το 2004 στη Γεωργία, όταν το φανατικά φιλοαμερικανικό κόμμα του Mikheil Saakashvili κέρδισε με το «περίεργο» ποσοστό 96%.  Όταν όμως ο αριστερός και ανεξάρτητα σκεπτόμενος Alexander Lukashenko συγκέντρωνε το 83% των προτιμήσεων στις δημοσκοπήσεις των προεδρικών εκλογών της Λευκορωσίας, τότε οι εκλογές «ήταν στημένες». Η Δύση και τα δυτικά ΜΜΕ στήριξαν τον αντίπαλό του Alexander Milinkevich, που παρά το γεγονός ότι έλαβε μόλις το 6% των ψήφων, ζήτησε την ανατροπή της κυβέρνησης και το θάνατο του Lukashenko!

Αν δεν είσαι με τη μεριά του Θείου Σάμ, τότε μάλλον δεν σου επιτρέπεται να κερδίσεις οποιεσδήποτε εκλογές. Και όπως θα αντιληφθεί σύντομα ο νικητής των ουκρανικών εκλογών Viktor Yanukovych, θα πρέπει να προετοιμάζεσαι για μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες θα μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο χάρη στο CNN και το BBC.

 First Post

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 08/02/2010 18:56:16

  Πως είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται για νοθεία μιας και η ίδια η Γιούλια είναι πρωθυπουργός? Η μόνη νοθεία είναι να ψαλιδίσει την νίκη του αντιπάλου της.
  Οι επαναστάσεις αυτού του είδους φέρνουν φτώχια και εξαθλίωση στις χώρες όπου γίνονται. Δείτε τα χάλια της Ουκρανίας, της Σερβίας, της Γεωργίας και της Ελλάδας. Γιατί ο Δεκέμβρης 2008 μια τέτοια κατάσταση ήταν. Η τοποθέτηση puppets στην ηγεσία των χωρών αυτών μόνο δεινά έφερε. Κι εμείς ετοιμαζόμαστε να τα βιώσουμε.

 2. anonymous avatar
  anonymous 08/02/2010 19:08:23

  Το άρθρο καλό είναι αλλά αγνοεί την ιδιαιτερότητα της Ουκρανίας η οποία αντικατοπτρίζεται και σε εκκλησιαστικό επίπεδο.
  Η ανατολική Ουκρανία είναι ρωσόφωνοι και ρωσικής συνείδησης υπαγόμενοι στο πατριαρχείο της Μόσχας. Ο Γιανούκοβιτς είναι από εκεί.
  Η Δυτική Ουκρανία είναι πολωνόφωνοι (διάλεκτο της πολωνικής μιλάνε) και έχουν αυτοκέφαλη εκκλησία.
  Το κράτος πάει για διάσπαση και με τις ηλιθιότητες της ξανθιάς θα διασπαστεί μια ώρα αρχύτερα. Το ανατολικό κομμάτι καθώς και η κριμαία θα ενωθούν με τη Ρωσία το Δυτικό θα μείνει μόνο του.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 09/02/2010 12:51:55

   Όπως τα περίμενα. Η Τιμοσένκο, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών, που διενήργησε η ίδια.
   Αν Ουκρανία πάει σε διάσπαση το δυτικό τμήμα θα περάσει οριστικά στη σφαίρα επιρροής της Δύσης και αυτό βολεύει τη Δύση. Το ανατολικό κομμάτι μπορεί να το πάρει η Ρωσία αλλά πλέον θα συνορεύει με ένα κράτος δορυφόρο της Δύσης.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ anonymous 09/02/2010 19:58:03

   H Πολωνία όταν κάποτε ήταν ένα πολύ μεγάλο κράτος μαζί με την Λιθουανία είχε ένα μεγάλο κομμάτι της Ουκρανίας. Για αυτό και στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας είναι και καθολικοί. Οι Ρώσοι της Ουκρανίας είναι κοντά στα 9 εκατομμύρια σε ένα πληθυσμό 39 εκατομμυρίων Ουκρανών. Η Ουκρανική γλώσσα δεν είναι ίδια με την Ρωσική, είναι μάλιστα και πιο παλιά από τη Ρώσικη. Με όλα αυτά μην την θεωρείς πια την διάσπαση της χώρας δεδομένη. Τότε οι Ρώσοι να πάρουν και τη μισή Εσθονία και Λιθουανία.

 3. trochalos avatar
  trochalos 08/02/2010 19:19:43

  Orestie έχεις πολύ δίκιο

  • Orestios avatar
   Orestios @ trochalos 08/02/2010 21:42:21

   Δεν χρειάζεται να σε ευχαριστήσω. Σου ζητώ να σκεφτείς.
   Ξέχασα να αναφέρω το Λίβανο. Αυτό έζησε και έναν πόλεμο μετά την "επανάσταση".

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 08/02/2010 19:46:50

  Ανέκαθεν, αυτή ήταν η στάση των δυτικών, απο τον καιρό της Σοβ. Ένωσης.
  Κι εμείς, ως πιστοί σύμμαχοι, ακολουθούσαμε. Όπως στις σκυλοπαρέες που μπροστά πηγαίνουν τα μεγάλα σκυλιά και στο τέλος τρέχουν και τα μικροκαμομένα μειονεκτικά.

 5. kanis avatar
  kanis 08/02/2010 21:38:51

  Σωστή προσέγγιση, με την επιφύλαξη όσων αναφέρει ο ανώνυμος.
  Κατα τα άλλα η Δύση...παρακμάζει και υποκρίνεται....!

 6. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 08/02/2010 21:51:57

  εγώ πάντως έχω μια ξαδερφούλα εξ αγχιστείας απο Ουκρανία ... πολύ μέγκλα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.