#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2010 12:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οταν ο... Kostas «ενημέρωνε» τις ΗΠΑH κυβέρνηση (Μητσοτάκη) είναι ανεπαρκής» και «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει». Τις διαπιστώσεις αυτές κάνει στις 4 Ιουνίου του 1993 ο τότε βουλευτής Θεσσαλονίκης και μετέπειτα πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τον Κώστα Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του στη διάρκεια συνομιλίας του με τον υπαρχηγό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τζιμ Γουίλιαμς. Η συνομιλία των δύο ανδρών περιγράφεται σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ στον οποίο δίνεται η εικόνα της επερχόμενης ήττας της Νέας Δημοκρατίας «από τον άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου» -όπως τονίζεται σε άλλο εμπιστευτικό τηλεγράφημα.

«Πολλοί από τους συνεργάτες του (κ. Μητσοτάκη) στη Νέα Δημοκρατία αντάλλασσαν «αρρωστημένα χωρατά» (''sick jokes'') », έλεγε στους Αμερικανούς ο Κώστας Καραμανλής.

«Συχνές επαφές»

Ο κ. Γουίλιαμς γράφει ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν περιοδικές συνομιλίες αλληλοενημέρωσης με τον κ. Καραμανλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετέπειτα πρωθυπουργός εκφράζει με άνεση τις απόψεις του ακόμα και όταν πρόκειται να μεταφέρει κουτσομπολιό από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Σε κάποια στιγμή της συζήτησης ο κ. Καραμανλής αναφέρεται στην επίσκεψη του Κώστα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Ο Αμερικανός διπλωμάτης περιγράφει τα λόγια του κ. Καραμανλή ως εξής: (...) «Πολλοί από τους συνεργάτες του (κ. Μητσοτάκη) στη Νέα Δημοκρατία αντάλλασσαν «αρρωστημένα χωρατά» («sick jokes») υπονοώντας πως αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στη βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας».

Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώνει τον συνομιλητή του ότι «αν και οι δημοσκοπήσεις είναι κακές εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αυτό που είναι νέο είναι η πίστη πως όλες οι θυσίες των μέτρων λιτότητας -που οι περισσότεροι συμφωνούν πως ήταν αναγκαία- έγιναν μάταια, μιας και η οικονομία δεν αναμένεται να ανακάμψει ουσιαστικά τον επόμενο χρόνο».

Ο μετέπειτα πρωθυπουργός πέφτει εντελώς έξω στις προβλέψεις του όσον αφορά την τύχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον χρόνο πραγματοποίησης των εκλογών. Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα φαίνεται να λέει ότι «παρ’ όλα τα αρνητικά, η κυβέρνηση δεν είναι πιθανό να πέσει ούτε ο Μητσοτάκης να απομακρυνθεί στο πλαίσιο κομματικής εξέγερσης». Επίσης πιστεύει «πως ο πρωθυπουργός (Μητσοτάκης) και η κυβέρνηση θα καταφέρουν «να επιβιώσουν στη θύελλα» έως την επόμενη άνοιξη, οπότε πρέπει να γίνουν εκλογές (μέχρι τον Μάιο 1994)».

Ο κ. Καραμανλής πέτυχε μόνο στην πρόβλεψη για την ήττα του κυβερνώντος κόμματος. Γράφει ο κ. Γουίλιαμς: «Ωστόσο, ο Καραμανλής δεν βλέπει να υπάρχει καμία πιθανότητα αποτροπής μιας νίκης του ΠΑΣΟΚ, εκτός κι αν απροσδόκητα ασυνήθιστα γεγονότα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόταν στην πιθανότητα να καταστεί ανήμπορος ή να πεθάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ολο το κείμενο του εμπιστευτικού τηλεγραφήματος προς τις ΗΠΑ

4 Ιουνίου 1993, Ωρα: 15.44
Από: Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα
Προς: τον υπουργό Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον

ΘΕΜΑ: Ο (Κώστας) Καραμανλής βλέπει βαθύτερη κρίση στο κόμμα, αλλά πιστεύει πως ο Μητσοτάκης μπορεί να αντέξει μέχρι τον επόμενο χρόνο

1. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - Ολόκληρο το κείμενο

ΣΥΝΟΨΗ: 2. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής υποστήριξε στον υπαρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής (ADCM) στις 3 Ιουνίου πως το κλίμα εντός του κόμματος έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας α) μιας εντεινόμενης ανησυχίας πως το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας είχε εκπονηθεί μάταια και β) μιας ενισχυόμενης πεποίθησης πως «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει». Εν τούτοις, ο Καραμανλής πιστεύει πως ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να αποφύγει μια εσωκομματική ανταρσία και πρόωρες εκλογές και έτσι να επιβιώσει έως το τέλος της θητείας του. Σχετικά με τη Μακεδονία, ο Καραμανλής διατύπωσε την άποψη πως ο Μητσοτάκης έχει επιτύχει μια πανέξυπνη πολιτική μανούβρα αποφεύγοντας μια κομματική ή κοινοβουλευτική ψηφοφορία με θέμα τη συμβιβαστική πρόταση των Βανς/Οουεν η οποία ενδεχομένως να είχε οδηγήσει στην πτώση του, και υποστήριξε πως η χρονικά απροσδιόριστη καθυστέρηση σχετικά με το όνομα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και του Μητσοτάκη και του Γκλιγκόροφ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

3. Ο Υπαρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής (ADCM) συναντήθηκε στις 3 Ιουνίου με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή για μια από τις περιοδικές συνομιλίες τους σχετικά με την ελληνική πολιτική σκηνή. Οπως συνήθως, ο Καραμανλής ήταν ανοικτός και στοχαστικός στις απόψεις του.

Α. ΟΛΟΕΝΑ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

4. Ο Καραμανλής σημείωσε πως η θέση του πρωθυπουργού έχει αποδυναμωθεί σημαντικά τους περασμένους έναν-δύο μήνες, από την αποτυχία της πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης και μετά, και πως υπάρχει στο κυβερνών κόμμα μια εξαπλούμενη αίσθηση επερχόμενης ήττας. Αν και οι δημοσκοπήσεις είναι κακές εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αυτό που είναι νέο είναι η πίστη πως όλες οι θυσίες των μέτρων λιτότητας -που οι περισσότεροι συμφωνούν πως ήταν αναγκαία- έγιναν μάταια, μιας και η οικονομία δεν αναμένεται να ανακάμψει ουσιαστικά τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση εντός του κόμματος πως η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής και πως «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει».

5. Προσφέροντας κάποια ανεκδοτικά παραδείγματα του κλίματος στο κόμμα, ο Καραμανλής διηγήθηκε πως κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατης επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη (την οποία αντιπροσωπεύει στο κοινοβούλιο), τα συγκεντρωμένα πλήθη στις δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού ήταν δυσάρεστα μικρά. Επιπροσθέτως, πολλοί από τους συνεργάτες του στη Νέα Δημοκρατία αντάλλασσαν «αρρωστημένα χωρατά» («sick jokes») υπονοώντας πως αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στη βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ;

6. Εν τούτοις, ο Καραμανλής έχει καταλήξει πως, παρά όλα τα αρνητικά, η κυβέρνηση δεν είναι πιθανό να πέσει ούτε ο Μητσοτάκης να απομακρυνθεί στο πλαίσιο κομματικής εξέγερσης. Αντιθέτως, πιστεύει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα καταφέρουν «να επιβιώσουν στη θύελλα» έως την επόμενη άνοιξη, οπότε πρέπει να γίνουν εκλογές (μέχρι τον Μάιο). Ωστόσο, ο Καραμανλής δεν βλέπει να υπάρχει καμία πιθανότητα αποτροπής μιας νίκης του ΠΑΣΟΚ τότε, εκτός κι αν απροσδόκητα ασυνήθιστα γεγονότα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο.

7. Ο Καραμανλής υποστήριξε πως ακόμη και ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει πως η ΝΔ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές τώρα. (ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΛΙΠΟΤΑΞΙΕΣ

8. Ερωτηθείς γιατί ο Μητσοτάκης θα σκεφτόταν να ζητήσει πρόωρες εκλογές με τόσο δυσοίωνες προοπτικές νίκης, ο Καραμανλής υποστήριξε πως ο ηγέτης του κόμματος ενδεχομένως να έκανε αυτήν την επιλογή εάν φοβόταν επικείμενη λιποταξία στο κοινοβούλιο από τους υποστηρικτές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους υπολόγιζε σε «μόνο τρεις ή τέσσερις» (αλλά αρκετούς να προκαλέσουν την πτώση του). Ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει εθνικές εκλογές πριν από μία τέτοια λιποταξία, ο Μητσοτάκης θα ήταν σε θέση να διατηρήσει την πρωθυπουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας έως τις εκλογές. Από την άλλη, εάν αναγκαζόταν να προσφύγει στον Πρόεδρο ως αποτέλεσμα της απώλειας της πλειοψηφίας του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος θα αναμένετο να ορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση για να διενεργήσει εκλογές.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΗ «ΡΗΞΗ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

9. Σχετικά με τη «Μακεδονία», ο Καραμανλής έχει μιλήσει με αναπάντεχα κολακευτικά λόγια για τον χειρισμό του θέματος από τον Μητσοτάκη. Θυμίζοντας στον υπαρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής (ADCM) πως αυτός πάντοτε (ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ) θαύμαζε τα εξαιρετικά πολιτικά προσόντα του Μητσοτάκη, ο Καραμανλής υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός είχε ελιχθεί πανέξυπνα απορρίπτοντας την πρόταση των Βανς/Οουεν για το όνομα, αφήνοντας τον Σαμαρά χωρίς ξεκάθαρο στόχο βολής. Μολονότι ο Μητσοτάκης έχει δεχθεί ευρεία κριτική για την υποστήριξή του στην ονομασία «Σλαβομακεδονία», το γεγονός ότι απέρριψε το «Νέα Μακεδονία» και το σχέδιο των Βανς/Οουεν σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωμένος να φέρει το θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα ούτε στο κοινοβούλιο, όπου αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είχε οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης. Ο Καραμανλής πιστεύει πως, δεδομένων των παρόμοιων συμφερόντων εκ μέρους του Γκλιγκόροφ, ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να καθυστερήσει μια «ρήξη» σχετικά με το όνομα για μια χρονικά απροσδιόριστη περίοδο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

10. Ο Καραμανλής καταλήγει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πιθανό να συνεχίσει να χάνει σε δημοφιλία και σε αξιοπιστία ως αποτέλεσμα της οικονομίας και των εκτεταμένων σκανδάλων, αλλά μάλλον θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της.

Υπογραφή: ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

* Εμπιστευτικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ημερομηνία: 11 Μαρτίου 1994, Ωρα: 17.17, Παράγραφοι 11 και 12 του τηλεγραφήματος.

ANAΦΟΡΕΣ - ΣΟΚ TO 1994
Εξωφρενικά σχόλια για Ανδρέα-υπουργούς

«Ο Χάροντας φαίνεται να έχει γίνει υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο σ’ αυτή την ελληνική κυβέρνηση». Η εξωφρενική αυτή φράση περιλαμβάνεται σε εμπιστευτικό αμερικανικό έγγραφο που εστάλη στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ στις 11 Μαρτίου 1994 (ώρα Ελλάδος 17.17) και αναφέρεται στο υπουργικό συμβούλιο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Οπως σας είχαμε γράψει μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου (1993), ο ελληνικός λαός εναπόθεσε το μέλλον του Εθνους στα χέρια δύο ηλικιωμένων και άρρωστων ανδρών: του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο πρόσφατος θάνατος από καρκίνο της Μελίνας Μερκούρη εστιάζει την προσοχή στο «εύθραυστον» της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πράγματι ο Χάροντας φαίνεται να έχει γίνει υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου σ’ αυτή την ελληνική κυβέρνηση».

Ο συγγραφέας του τηλεγραφήματος, που είναι ο τότε πρέσβης Τόμας Νάιλς, συνεχίζει:

«Ο πρωθυπουργός είναι εξασθενημένος με χρόνια προβλήματα υγείας, κάτι που έχει μειώσει εξαιρετικά τις ώρες εργασίας του. Ο διάδοχός του Γιώργος Γεννηματάς πεθαίνει από καρκίνο και σύντομα θα ακολουθήσει τη Μελίνα στον τάφο. Ο Γεννηματάς αναγκάστηκε να παραδώσει ένα από τα υπουργεία του και είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα κρατήσει το δεύτερο. Ακούσαμε μία φήμη που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ότι ακόμα ένας από τους δελφίνους, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης, έχει καρκίνο. Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής (Απόστολος) Κακλαμάνης που αποτελεί το «μαύρο άλογο» για τη διαδοχή του Παπανδρέου, επίσης σύμφωνα με φήμες πάσχει από καρκίνο».

Σύμφωνα με τον κ. Νάιλς, αυτή η κατάσταση ακυβερνησίας φέρνει σε αντίθεση τους δελφίνους (τους ονομάζει «Πρίγκιπες») του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι τσακώνονται μεταξύ τους ο κ. Πάγκαλος με τον κ. Παπούλια, ο κ. Σημίτης με τον κ. Γιαννόπουλο, ενώ ο κ. Τσοχατζόπουλος μεταφράζει τα λόγια του κ. Παπανδρέου, όπως πικρόχολα σχολιάζει ο Αμερικανός πρέσβης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΝΤΙΟΥ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=23718951

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 08/08/2010 14:24:16

  Α, βλέπω ότι τότε μιλούσε ο Δάμαλος.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Στέργιος 08/08/2010 15:07:58

   Πολύ επιτυχημένο!

 2. Kapoios avatar
  Kapoios 08/08/2010 15:49:37

  Έτσι... οι αμερικάνοι συνεχίζουν το παιχνιδάκι τους και οι ιθαγενείς της μπανανίας τσιμpάνε. "Μπράβο" στον (US. Soldier) Ιγνατίου... Τύφλα να'χει το wikileaks


  Σε λίγο θα μας πούνε ότι σκότωσε και τον Κέννεντι ο Καραμνλής

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Kapoios 08/08/2010 21:39:10

   Αυτά παθαίνει όποιος λέει ΟΧΙ στο Κυπριακό - ΟΧΙ στα Σκόπια - ΟΧΙ στο Αιγαίο - ΝΑΙ στους αγωγούς με τους Ρώσους και όποιος αρνείται να φέρει το ΔΝΤ για ναδιαλύσει την χώρα.
   Προσωπικά πιστεύω οτι ακόμα δεν τελειώσαν (τιμώρησαν αρκετά )με τον Κ.Καραμανλή μπορεί να τον πάει ο Υπάλληλος του ΔΝΤ μέχρι το ειδικό Δικαστήριο κι ακόμη παραπέρα....

 3. vassilis avatar
  vassilis 08/08/2010 16:02:32

  Εντυπωση προκαλει οτι απευθυνεται ως να μην ειναι ο ιδιος Ελλην.Φαινεται να μην τον ενδιαφερει η ονομασια των σκοπιων και οτι αυτο ειναι προβλημα της κυβερνησης μητσοτακη.Ετσι εκτιμουν τη χωρα τους οι Ελληνες πολιτικοι και φανταζομαι καπως ετσι θα απευθυνονται στα αφεντικα τους και οι υπολοιποι 300 της βουλης.

 4. kapoios avatar
  kapoios 08/08/2010 16:04:47

  Εξαιρετικά αξιόπιστο! χα χα μπράβο στον (Us. Soldier) Ιγνατίου! και από ότι βλέπω είδη τα ψαράκια - ιθαγενείς της μπανανίας τσίμπησαν ήδη.

  Αγωγοί, βέτο στην τουρκία και την επέκταση του ΝΑΤΟ, όχι στο σχέδιο Αννάν και άλλα τέτοια "φιλοαμερικάνικα" έκανε ο Καραμανλής, γιαυτό τον γούσταραν.

  Τώρα με τον Jefrey τα έχουν βάψει μαύρα είναι η .. "αλήθεια"....

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ kapoios 08/08/2010 16:45:53

   Τελειωσε το μαυρο χρωμα απο τηα αγορα!!! σε περιεργη συγκυρια ερχονται αο αποκαλυψεις. Οι ΗΠΑ ποια γνωμη εχουν για την κατασταση στην ΕΛΛΑΔΑ; Ποτε θα μας την αποκαλυψει ο κ. Ιγνατιου;

   Αγωγοί, βέτο στην τουρκία και την επέκταση του ΝΑΤΟ, όχι στο σχέδιο Ανάν ....Εχουμε αποκαλυπτικα εγγραφα για αυτα;..Η τα αποκαλυπτουμε ολα η τιποτα...

 5. Baroso avatar
  Baroso 08/08/2010 18:52:38

  Shoot the messenger!

 6. exo_matia avatar
  exo_matia 08/08/2010 20:05:54

  Τι να πει κανείς....
  Η εκδίκιση των Αμερικανών στο πρόσωπο του Καραμανλή θα είναι ανελέητη....
  Τους ΕΤΣΟΥΞΕ ο Αγωγός, το Βετο τετ-α-τετ με τον πλανητάρχη στο Βουκουρέστι, το οχι στο Σχέδιο Αναν, τα 12 ναυτικά μίλια με την Αλβανία κλπ κλπ.....

  Πρόσεχε Αντωνάκη μην ενδώσεις στις πιέσεις όσο δύσκολο θέλουν να σου παρουσιάσουνε το δήθεν "βαρύδι" Καραμανλής... Οι Καραμανλικοί σε έβγαλαν στην εξουσία αυτοί θα σε κατεβάσουν μέσα σε μια νύχτα αν πουλήσεις τον τελευταίο ΗΓΕΤΗ που είχε τα κότσια να πάει κόντρα στις μεγάλες προδοσίες που ετοίμαζαν για την Ελλάδα....

 7. Misha avatar
  Misha 08/08/2010 20:23:47

  Γιατί θα πρέπει να γίνουν πιστευτά τα αμερικάνικα ραβασάκια;
  Όταν έχουμε ιδιόχειρη επιστολή του Νικ Παπάντριου να λέει ότι είναι αμερικάνος με ελληνική μάσκα, τι ψάχνουμε;
  Ο Γκιοργκάκις είχε την φανερή στήριξη της Μαντλίν Ολμπράιτ λίγο πριν τις εκλογές του 2004 και ψάχνουμε για αμερικανιές στον Κωστάκη;
  Ας μη ξεχνάμε πως το Εθνος παίζει πολύ βρώμικο ρόλο.Περυσι είχε ενα ολοκληρο δισέλιδο με διθυραμβικές κριτικές αφιρεωμένη στο ετήσιο συνέδρο των ελληνόφωνων ιαχωβιτών.Είναι δε πασίγνωστο ότι η μητρική εταιρεί Σκοπιά ιδρύθηκε από μασονους και εδράζεται στο Μπρούκλυν από όπου και κατευθύνονται τα παραρτήματα της σέχτας ανά την υφήλιο.

  Μπομπολας ...αυτός δνε είναι που εφτιαξε με 3πλάσιο κόστος τα ολυμπιακά έργα επί Σημίτη;

  • Dimi avatar
   Dimi @ Misha 09/08/2010 09:22:09

   Νίκος Παπανδρέου: «Είμαστε μεταμφιεσμένοι Έλληνες με Αμερικάνικη καρδιά»

   Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ –
   Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004

   «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900.

   Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60.

   Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του.
   Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».
   Νίκος Παπανδρέου

   *
   Π. Καμμένος στον Γ Παπανδρέου:
   «Nα κλείσεις φυλακή και τον αδελφό σου» - Οlympiada 6/5/2010

   Η τάπα της δεκαετίας ήταν η ατάκα του Καμμένου στον ΓΑΠ που τον μπλόκαρε και τον έκανε να μιλάει για …άλογα!

   Ο Παπανδρέου μπλόκαρε και μετά έχασε τα λόγια του. Η ατάκα έπεσε ακριβώς όταν ο ΓΑΠ μίλησε για τις κουρτίνες των 28,000 Ευρώ από υπουργό της Νέας Δημοκρατίας και ο Πάνος Καμμένος σηκώθηκε και του φώναξε το απίστευτο:

   «Και βέβαια να τον κλείσεις φυλακή αυτόν με τις κουρτίνες, όπως πρέπει να κλείσεις φυλακή και τον αδερφό σου που πήρε με την υπογραφή σου το Προεδρικό Αεροσκάφος για να διαπραγματευτεί τις μίζες για τα υποβρύχια και έκανε… 28,000 δολάρια (είπε Ευρώ δολάρια όμως είναι το σωστό) λογαριασμό στο Handling του αεροδρομίου!!!»

   Όπως καταλαβαίνετε, το συμβάν μπλόκαρε τον cyborg πρωθυπουργό που έχασε τα λόγια του.

   Χυδαία πρόκληση: Ντόλτσε βίτα με τα λεφτά του Ελληνικού λαού κάνει ο Πρίγκηψ Νικόλαος - Οlympiada 23/3/2010

   ... «Οσον αφορά το κόστος της χρήσης και μετακίνησης, αυτό βαρύνει την Πολεμική Αεροπορία και περιλαμβάνει πέρα από τη χρέωση των 7,022.02 Ευρώ ανά ώρα πτήσης, 1,460 Ευρώ γιά διαμονή και διατροφή πληρώματος 656 Ευρώ γιά catering στην Ελευσίνα, 2,024 USD γιά handling στη Δαμασκό και 26,146 USD γιά handling και catering στο Abu Dhabi.

   Στο αεροσκάφος, πέραν των δύο υπουργών, επέβησαν δύο συνοδοί ασφαλείας, ο συνεργάτης της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σπυρίδων Παγκράτης, η συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας κα Παναγιώτα Πουλοπούλου, ο κ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και η φωτογράφος κα Σιμέλα Παντζαρτζή.»...

   ***
   Ο οποίος Πρίγκηψ Νικόλαος, εργάζεται «πυρετωδώς» λέει, γιά τη διάδοχο κατάσταση του Γιώργου. Ερήμην των Ελλήνων, ως είθισται με τη χολερική δυναστεία του, βεβαίως! Κι ο οποίος Πρίγκηψ Νικόλαος μέχρι σήμερα, Δεν μάς έχει αποσαφηνίσει ούτε το «πολιτικό του παρών» στην Ελλάδα, ούτε διαψεύσει τις έντονες φήμες γιά τις μυστικές σχέσεις συνεργασίας του με την Εθνική Τράπεζα!...

   ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΗΣΙΣ:

   Mineiko-Βilderberg is the name of the blame game
   ή, πέφτει αυτός, ή χάνεται η Ελλάδα!
   ή, Τώρα, ή, Ποτέ!

 8. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 08/08/2010 20:52:41

  Έχετε ιδέα ποιος είναι ο Ιγνατίου; Διαβάστε το Σεμινάριο της Ρώμης και μετά αφήστε υπόνοιες για τον πατριωτισμό του.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιάννης Σ. 08/08/2010 22:29:37

   Δεν αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό του αλλά η είδηση που μας δίνει δε μας λέει τίποτε. Δηλ. αν εγώ αύριο είμαι βουλευτής και με ρωτήσει ένας πρέσβης για την εκτίμηση της κατάστασης και του απαντήσω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η απάντηση είναι η πραγματική μου άποψη, πάει να πει ότι εγώ είμαι πληροφοριοδότης τους;
   Δε νομίζω. διαφορετικά ο κάθε πολιτικός παράγων θα έπρεπε να είναι μουγκός.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ anonymous 08/08/2010 22:54:27

    Εμένα η είδηση μου λέει πολλά για το Μητσοτάκη.

 9. nina avatar
  nina 08/08/2010 20:53:44

  μετά από αυτό μάλον πρέπει κάτι να πει γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ οι σύμμαχοί μας μας λένε ότι ο τέως πρωθυπουργός 'οταν ήταν βουλευτής υπήρξε το μάτι και το αυτί τους . να δεις πως τους λέγανε αυτούς παλιά,πώς τους λέγαν πώς τους λέγαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Misha avatar
   Misha @ nina 08/08/2010 21:01:09

   και μετά είπε ΟΧΙ στο Ανάν, όχι στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ναι στο ρωσικό αγωγό...

   ντάξ....μασάμε κουτόχορτο δε λέω, ο Κωστάκης βαριόταν και πεινούσε συνέχεια , είχε μαζέψει δίπλα του ιπτάμενους χοντρούς σουπερμαν σαν τον Ζαχόπουλο...
   αλλά να ...το σημερινό σανό που σέρβιρε ο Μπόμπο πέφτει κομματάκι βαρύ, δε μασιέται και δε μηρυκάζεται...ακόμα και από βόδια του γένους Νιτρους Μπομπόλουμ

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2010 21:16:03

  Άν είναι αλήθεια, μόνον οι συζητητές είναι βέβαιοι.
  Άν, λέω άν, ναί, τότε ο μέν πέρα από τον Ατλαντικό "μπάρμπας" έπαιρνε κανονική (έστω και ολίγον εσφαλμένη) ενημέρωση, οι δέ εντεύθεν Φράγκοι, Βέλγοι, Γότθοι και λοιποί "ξαδελφοι", ληγμένες Αλογο-μαιμουδιές.
  Ωχ Θεούλη μου, τι βρισίδι θα έπεσε όταν κατάλαβαν που τρώμε, που πίνουμε και που τον δίνουμε!

 11. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 08/08/2010 22:16:51

  ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΙΑΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΚΟΥΤΟΓΙΩΡΓΑΣ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΟΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ. ΕΙΧΑΝ !!!!!!!!!1
  ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΕΚΥΨΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΑ ΦΟΡΑ.

 12. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 08/08/2010 22:24:42

  Το άλλο το κείμενο με τον εξωγήινο που συναντήθηκε με το Αμερικανό Πρέσβη και το Μητσοτάκη στα υπόγεια τούνελ της Αθήνας το 1991 όταν φτιαχνόταν το μετρό το δημοσίευσαν?

 13. Johnny X avatar
  Johnny X 08/08/2010 22:59:08

  γατι το βγαλανε τωρα τα αμερικλανακια?

  τι θελουν παλι?....

 14. Νιόνιος-διονύσης avatar
  Νιόνιος-διονύσης 08/08/2010 23:09:23

  ΜΕΓΑΛΕ ανωνυμε 54δις(αν δεν κανω λαθος) χρεωσε την χωρα ο Καραμανλης οσα η λιγοτερα ειχε η χωρα χρεως απο το 1821 μεχρι το 1990 ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ θα μας πεις σε λιγο οτι τον εφαγε η CIA γιατι παρολιγο να κανει την Ελλαδα υπερδυναμη ΕΛΕΟΣ.τωρα αν πιστευεις οτι μπορουσε να πει ναι,οχι μονο αυτος αλλα και ο γαπ η οποιοσδηποτε αλλος να πει ναι στα σκοπια στο ΝΑΤΟ τοτε ζει σε αλλη χωρα.ειπαμε ειμαστε πολλα αλλα ολα εχουν και τα ορια τους.Τωρα για το ΑΝΑΝ και ναι ελεγε η αντιπολιτευση της Ελλαδας(ετυχε τοτε να ειναι η ΝΔ,καλιστα θα μπορουσε να ηταν το ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ ΣΥΝ ΛΑΟΣ)πιστευεται οτι θα ειχε τετοια δυναμικη ωστε να επηρεασει την γνωμη της Κυπρου?

  • γαλάζιος avatar
   γαλάζιος @ Νιόνιος-διονύσης 09/08/2010 13:19:36

   Νιόνιο χωρίς νιονιό...
   δεν ξέρεις ή αποσιωπάς ότι μόνο 8 δισ είναι το πρωτογεννές ελλειμα των πεντέμισι χρόνων του ΚΚ και ότι όλα τα υπόλοιπα ως τα 54 είναι δανεισμός για την αποπληρωμή των χρέων που άφησαν οι πράσινοι κλεφτες-φιλοι σου.και αυτά και όλα τα υπόλοιπα ως τα 300 οπήγαν στην πράσινη μιζοκλεψιά. Αντε να γίνει αυτή η κωλοεξεταστική να δούμε που θα κρυφτείτε...

 15. Νιόνιος-διονύσης avatar
  Νιόνιος-διονύσης 08/08/2010 23:11:26

  Α..για τον αγωγο οντως του βγαζω το καπελο ηταν οντως επυτιχια για την Ελλαδα

 16. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 08/08/2010 23:36:10

  Ρε νιόνιο-διονύση 120 δισ ευρώ χρέωσε σε 5,5 χρόνια,δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα, παρέλαβε χρέος 180 δισ ευρώ και άφησε περίπου 300 δισ ευρώ.Ρε αθεόφοβε η Ελλάδα ιδρύθηκε το 2004; δεν υπάρχουν τοκοχρεωλύσια;Ο Σημίτης άφησε και κρυφά χρέη με την βοήθεια της Goldman Sachs προκειμένου να δείξει χαμηλότερο έλειμμα. Αλλά τέλος πάντων θα έλθω στην παράλογη λογική σου και θα σου πω ότι ο δικός σου ο Κουτόγιωργας εδώ και 10 μήνες έχει αυξήσει το χρέος κατά 45 δισ ευρώ.Πρόσεξε τώρα τι μπορούν να κάνουν τα μαθηματικά, από το 1821 έως το 2009 δηλαδή σε 179 χρόνιατο χρέος ήταν 300 δισ ευρώ ενώ ο δικός σου σε 10 μήνες μόνο μέσα έχει 45 δισ ευρώ. Ωράια λογική δεν νομίζεις. Φιλαράκο όλος ο κόσμος γνωρίζει πολλά, και μια μέρα θα δεις το θρυλικό come back.

 17. Ελληνας avatar
  Ελληνας 08/08/2010 23:36:39

  πολύ θέλουν να ασχολούμαστε με τον Κωστάκη...(όχι ότι δεν θα 'πρεπε)
  Μήπως όμως επιδιώκουν, να μην ασχολούμαστε με τον Γιωργάκη και τα κατορθώματα του?

 18. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 08/08/2010 23:40:44

  23:36 έκανες λάθος είναι 188 χρόνια αλλά αυτό δεν μειώνει το σκεπτικό σου που το βρίσκω πολύ καλό. Όπως και για το θρυλικό come back υποθέτω πως εννοείς από άλλο πόστο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.