28/05/2008 10:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ορφάνεψαν οι Κόνδορες.

Εφυγε ένας μεγάλος. Ο Σίντνεϊ Πόλακ. Ο δημιουργός θρυλικών επιτυχιών του αμερικανικού κινηματογράφου. Οπως οι «Τρεις μέρες του Κόνδορα», αυτό το περίφημο κατασκοπευτικό και άκρως ρεαλιστικό φίλμ που τόσες και τόσες φορές απολαύσαμε στο σινεμά, κυρίως στους καλοκαιρινούς, και θα το ξανααπολαύσουμε, όσες φορές ακόμα κι'αν το δούμε. 'Η το άλλο ωραίο, το «Πέρα από την Αφρική». Ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και πανέξυπνος παραγωγός, Σίντνεϊ Πόλακ, πέθανε στα 74 χρόνια του από καρκίνο. Αραιώνουν εδώ και καιρό όλοι οι μεγάλοι και δυστυχώς τα κενά πάρα πολύ δύσκολα καλύπτονται. Πρέπει να τρέξουμε γρηγορότερα για να τους προλάβουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sratis avatar
  Sratis 28/05/2008 16:28:01

  *
  "....ο κύριος μέτοχος [ΑΤΕ] αποφάσισε να προχωρήσει στην κατεύθυνση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας.[ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ] "


  Ν. ΣΜΥΡΝΗ 28/5/08

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Νο 19/2008


  Συνάδελφοι,
  Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τους κ.κ. Δ. Μηλιάκο και Π. Βαράγκη, Πρόεδρο και Aντιπρόεδρο αντίστοιχα του Δ.Σ. της Εταιρίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δεσηνιώτης που τοποθετήθηκε σήμερα από το Δ.Σ. της εταιρίας.
  Από πλευράς Διοίκησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους λόγους που ο κύριος μέτοχος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατεύθυνση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας.
  Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατέθεσε κατ αρχήν τις απόψεις του για αυτή την επιλογή του μετόχου και ζήτησε να αξιολογηθεί και πάλι η πρόταση μας για ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, εντός του ομίλου της Α.Τ.Ε., θέση που καταθέσαμε και στην πρόσφατη Γ.Σ. των μετόχων.
  Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως, προκειμένου να εκτιμήσει της εξελίξεις και να καθορίσει τη στάση του. Για τις αποφάσεις του Δ.Σ. θα ενημερωθείτε αναλυτικά αμέσως μετά την συνεδρίαση του.

 2. Sratis avatar
  Sratis 28/05/2008 16:32:12

  ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.
  (27-5-2008).


  Στα πλαίσια της άκρατης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ξεπουλήματος των πάντων, μέσα από αδιαφανείς και ύποπτες διαδικασίες, εντάσσεται και η επιχείρηση πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, από τη διοίκηση Μηλιάκου.

  Οι λόγοι των οποίων γίνεται επίκληση, αποτελούν προφάσεις των φορέων της σύγχρονης δεξιάς, η οποία έχει ΄΄ξεπεράσει΄΄, κατά πολύ, εκείνη της περιόδου 1990-93.

  Τα ερωτήματα που ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, κατέθεσε κατά την πρόσφατη γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, είναι όχι μόνο καίρια, αλλά και αναπάντητα :

  Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει κέρδη από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα στην ΑΤΕ;

  Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που ως επένδυση κόστισε 25 εκ. € και σήμερα η αξία της ξεπερνάει τα 350 εκ. €;

  Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που η ακίνητη και μόνο, περιουσία της υπερβαίνει σήμερα τα 140 εκ. €;

  Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που με ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεματικών και του bancassurance μπορεί να προσφέρει ετήσια κέρδη άνω των 35 εκ. €;

  Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία που μέσω των δραστηριοτήτων της προσθέτει στην μητρική Τράπεζα μεγάλο αριθμό πελατών και εργασιών;

  Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που απασχολεί με εξαρτημένη σχέση 530 εργαζόμενους και χιλιάδες συνεργάτες, οι οποίοι ανταποδίδουν τα μέγιστα στη σχέση αυτή;  Καταγγέλλουμε την πολιτική ξεπουλήματος μιας ισχυρής και κερδοφόρας εταιρείας του Ομίλου της ΑΤΕ και θ΄ αντιδράσουμε με κάθε μέσον που διαθέτουμε, στην ιδιωτικοποίησή της.

  Εκείνο που χρειάζεται η ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι μια ξεκάθαρη στρατηγική, παραπέρα, ανάπτυξής της, στα πλαίσια του Ομίλου της ΑΤΕ, με πολιτικές αξιοποίησης των δυνατοτήτων της σε κάθε τομέα και κυρίως σ΄ αυτόν του ανθρώπινου δυναμικού της, το οποίο τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται με πολιτικές αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων.

 3. Sratis avatar
  Sratis 28/05/2008 17:19:32

  ..ΠΕΡΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ..

  -Ο Παππούς μου εγκατασταθηκε, στις αρχες του προηγούμενου αιωνα με το αδερφι του σε μια γεωργικη εκταση 8 περιπου στρεμματων. Παντρευτηκαν και εκτισαν τα σπιτια τους, μοιραζοντας δια λογου το οικοπεδο. Εκαμαν απο 5 παιδια ,τα οποια τους κληρονομησαν χωρις κανενα χαρτι ή δηλωση αποδοχης κληρονομιας. Απο τα 10 παιδια ζουν μονο τα δυο,και περιπου απο τα 26 παιδια τους ζουν τα 17. Τα παιδια κληρονομησαν ,παλι χωρις κανενα χαρτι. Απο τα 8 αρχικα στρεμματα εμειναν 6 γιατι η αγροτικη εκταση μπηκε στο σχεδιο και χαραχθηκαν δρομοι. Μεσα στην εκταση ,οποιος ήταν πιο δυνατος καταπατουσε και εκτιζε. Σημερα υπαχει και η νεα γενια -δισεγγονα και τρισεγγονα - τα οποια εχουν αστικοποιηθει. Για να βγει τωρα ακρη, θα πρεπει να ερθουν οι επιζοντες συγγενεις στα μαχαιρια.
  -Δεν θα σου κανουμε τη χαρη σοφλια, ελλα απο τωρα και παρτα στο δημοσιο , να τα παρει ο αλο..., να τα δωσει στη δικαια να τα πουλησει στου ξενους.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/05/2008 19:38:22

  συγνώμη, εγώ θα ξαναπάω στου κόνδορες.

  «όταν θα κρυώνεις τον χειμώνα επειδή δεν θα έχεις πετρέλαιο να ζεσταθείς, θα έρθεις στην κυβέρνησή σου που δεν φρόντισε να μην ξεμείνεις»

  «τώρα είναι το πετρέλαιο, σε 15 χρόνια πλουτώνιο, φαγητό, που ξέρεις, ίσως νωρίτερα»

  Η ταινία αυτή έγινε το 75, λίγο μετά την πρώτη κρίση του πετρελαίου το 73-74.

  Μήπως αυτές οι προτάσεις είναι επίκαιρες και σήμερα;

 5. Suhoi avatar
  Suhoi 28/05/2008 19:57:21

  Ωραίος ο archaeopteryx

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/05/2008 21:03:56

  Οχι εγώ suhoi, η προπαγανδα του holywood... (θα έλεγε ο Προφήτης -- ιδού, προσπαθώ να περάσω την θέση του)

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/05/2008 10:57:04

  Sydney Pollack In memoriam

  "Αν είχα το Hollywood θα κατακτούσα τον Κόσμο"
  Στάλιν
  Το είχαν οι Αμερικανοί και τον κατέκτησαν αυτοί.

  Ορίστε, αρχαιοπτέρυξ, δόθηκε και πολιτική χροιά.

  Αλλά, τώρα, δεν αναλύουμε, την κοινωνία του θεάματος.

  Θρηνούμε την απώλεια του Sidney Pollack.
  Όπως πέρυσι το καλοκαίρι τούς κορυφαίους και αγαπημένους Ingmar Bergman και Michelangelo Antonioni.

  Γιατί θρηνείς, ίσως απορήσουν ορισμένοι , φίλοι σου ήταν ;

  Κάθε χρόνο, στον Επιτάφιο, οι άνθρωποι θρηνούν.
  Όχι για τον θάνατο ενός ιουδαίου ξυλουργού.
  Αλλά για την Μοίρα του Ανθρώπου.

  Στον θάνατο των μεγάλων σκηνοθετών, θρηνώ το πέρασμα κάποιων ανθρώπων που άφησαν τον Κόσμο καλύτερο απ΄ ότι τον βρήκαν.
  Ανακαλώ τα απογεύματα σε σινεμά, της νεότητας.
  Την επαφή με τις μεγάλες φυσιογνωμίες, σκηνοθέτες και ηθοποιούς.
  Την έξαψη, τη συγκίνηση, το γέλιο. Τον προβληματισμό.
  Την απόλαυση της 7ης Τέχνης (πριν να γίνει την τελευταία 10ετία σκουπίδι στα χέρια των marketers).

  Ο Sydney Pollack δεν ήταν ο «larger than life» τύπος που τόσο λατρεύουν να προβάλλουν οι αμερικανοί.
  Ήταν περισσότερο ο συμπαθέστατος οξυδερκής all too human.

  Στις «3 ημέρες του κόνδορα» είπε για τις μυστικές υπηρεσίες και τις «καλυμμένες» αμερικανικές επεμβάσεις περισσότερα από 1500 δοκίμια και βιβλία, θέτοντας τα standards για την κατηγορία «κατασκοπευτικό θρίλλερ».

  Η έκφραση - τίτλος «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» πέρασε στην καθημερινή καθομιλουμένη ως κοινωνική σημειολογία.

  Οι γυναίκες θα κλαίνε πάντα για την Streisand στο «The way we were».

  Και η «Tootsie» θα μας διασκεδάζει πάντα με την τραγική ευρηματικότητα της ανεργίας της.

  Ανήκε σε αυτούς που έχουν υπηρετήσει τον κινηματογράφο στις 3 (από τις 4) σημαντικότερες θέσεις : ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός.
  Είχε πει ότι «αν έχεις υπάρξει ηθοποιός έχεις πλεονέκτημα όταν βρίσκεσαι πίσω απ΄ την κάμερα».
  Θα τον θυμόμαστε και για τις ρολίστικες παρουσίες του σε σημαδιακές ταινίες.

  Οι κατ΄ αυτόν 10 καλύτερες ταινίες στην ιστορία :

  Casablanca,
  Citizen Kane,
  The Conformist,
  The Godfather Part II,
  Grand Illusion,
  The Leopard,
  Once Upon a Time in America,
  Raging Bull,
  The Seventh Seal,
  Sunset Boulevard

  Καλό Ταξίδι …

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.