#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του Κυπριακού ΕλληνισμούΤυμβωρυχία, αίμα κι «εθνογένεση»

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Δυο σφαίρες στην καρδιά του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Ο Άντης Χατζηκωστής, γιος του χαλκέντερου κι ορμητικού Κωστή, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων στη Λευκωσία. Το συγκρότημα ΔΙΑΣ, με την ημερήσια εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και το ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, ήταν η ναυαρχίδα του απορριπτικού κινήματος όταν οργίαζε η πληρωμένη διακομματική αλητεία σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η δολοφονία του Διευθυντή του συγκροτήματος πιστεύω ότι εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του Κυπριακού Ελληνισμού. Η σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι περίεργοι ανθελληνικοί βανδαλισμοί στην Λεμεσό, στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού και τώρα αίμα. Οι δολοφόνοι ξέρανε ότι σκοτώνοντας τον γιο «σκοτώνουν» και τον πατέρα. Έτσι νομίζουν ίσως, γιατί δεν ξέρουν τον Κωστή…

Ποιοί λοιπόν; Θα το πω. Άγγλοι ή Τούρκοι ή και οι δυο μαζί. Οι «βασιλικοί κίναιδοι», τα διεθνή τσιμπούρια των λαών, έχουν αγκιστρωθεί στην Κύπρο και οι Τούρκοι θα έφευγαν πιο εύκολα από αυτούς. Οι κοκκινόκωλοι ποτέ δεν ξέχασαν ότι τους πολεμήσαμε στην Κύπρο. Το αφασιακό αθηναϊκό κράτος ξέχασε την ΕΟΚΑ. Οι Άγγλοι όχι. Κανείς δεν ήταν πιο δραστήριος από αυτούς υπέρ του σχεδίου Ανάν. Όλο το λαδωμένο σκυλολόϊ, όλοι οι αργυρώνητοι κοπρίτες πηγαινοερχόντουσαν. Για τους Άγγλους είμαστε ιστορικός χώρος επιρροής κι ασυδοσίας. Σήμερα είναι υπεργολάβοι των ΗΠΑ αλλά πάντα στην Κύπρο και την Ελλάδα έχουν μια δική τους ξεχωριστή ατζέντα λόγω των «κυρίαρχων» βάσεων και μακραίωνων γεωστρατηγικών σχεδιασμών. Γι’ αυτό «παίζουν» παντού, σε όλο το εύρος του μετώπου των εθνικών μας θεμάτων. Πίσω από Τσάμηδες, μακεδονικό, ελληνόφωνες ΜΚΟ, θα βρείτε εύκολα το βασιλικό αδερφάτο (Queens buggers) και τις θυγατρικές τους να αλωνίζουν. Είναι λοιπόν μια σοβαρή εκδοχή που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ίσως όχι απλώς εκδοχή…

Οι φρικαλέοι τυμβωρύχοι – κλέφτες σκηνωμάτων κι οι κουμπουροφόροι φονιάδες στοχεύουν στο σπάσιμο του ηθικού των Ελλήνων της Κύπρου. Οι κινούντες τα νήματα πήραν τα μαθήματα τους από την λερή πατσαβούρα του ΟΧΙ που τους πέταξε ο λαός στο δημοψήφισμα και τώρα παίζουν σκληρό κι αιματηρό παιχνίδι. Φροντίζουν το τοπίο πριν την επαίσχυντη «λύση». Θέλουν να σιγουρέψουν την παρτίδα.

Τα μεμέτια, κεμαλικοί και ισλαμοφασίστες, αισθάνονται τόσο κοντά στο ελληνικό σφαχτάρι, που μουγκρίζουν από αδημονία. Έχουν ανθρώπους ικανούς για κάθε βρωμιά ή μπορούν  να βρουν στον κυπριακό υπόκοσμο, όπως έκαναν το 1994 για την δολοφονία του εθνομάρτυρα Θεόφιλου Γεωργιάδη και στην Κύπρο τα συμφέροντα τους συμπίπτουν με των Άγγλων. Άλλωστε όταν εμείς διεξαγάγαμε τον αντιαποικιακό αγώνα, εμείς κι οι τρομεροί Ιρλανδοί, τα μεμέτια στρατολογούνταν πρόθυμα στο Επικουρικό Σώμα. Βασανιστές, δήμιοι, δεσμοφύλακες, ήταν από τα λαμπρά επαγγέλματα που υπηρέτησαν τ’ αδέρφια μας οι τουρκοκύπριοι για τους καλούς τους φίλους τους Άγγλους. Πολλές θανατικές καταδίκες αγωνιστών της ΕΟΚΑ τις εισηγήθηκε ένας εισαγγελέας. Τον ξέρετε. Ραούφ Ντενκτάς. Κρατάει χρόνια το νταραβέρι τους.

Τυμβωρυχίες και φόνος συμβαίνουν λίγο πριν αρχίσει ο σύντροφος Χριστόφιας τις κυλιόμενες συνομιλίες με τον σύντροφο Ταλαάτ, έχοντας ήδη προσφέρει στο τραπέζι εναλλασσόμενη προεδρία κι άλλα καλούδια, τα οποία οι Τούρκοι κατά την προσφιλή τους μέθοδο, τα σημειώνουν και φωνάζουν ότι δεν είναι αρκετά κι ότι τους ρίχνουμε στο παζάρι, αφού αυτοί, ως γνωστόν, είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει ένα βαθιά ριζωμένο σύμπλεγμα κατωτερότητας. Είναι ίσως το μοναδικό αριστερό κόμμα στον κόσμο ολόκληρο, που όχι μόνο ΑΠΕΙΧΕ από τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του λαού του αλλά τον λοιδώρησε κι από πάνω. Απ’ το μεγαλείο του Καραολή, του Δημητρίου, του Αυξεντίου, του Μάτση, του Πατάτσου, η ακελική ηγεσία δεν δικαιούται ούτε μια τρίχα.

Σύρθηκαν στο ΟΧΙ από την βάση τους αλλά ο Χριστόφιας δεν το χώνεψε ποτέ. Γι’ αυτό τώρα εργάζεται πυρετωδώς για την αποδόμηση του απορριπτικού φρονήματος. Όχι ο Χριστόφιας δεν εργάζεται για καμιά ξένη δύναμη. Κάνει κάτι χειρότερο: τα πιστεύει. Είναι χρήσιμος…Οι Άγγλοι τον παίζουν «μπάλα», μέχρι άρθρο για την ΧΑΡΑΥΓΗ έγραψε ο Γκόρντον Μπράουν, ίσως εις μνήμη των ιστορικών σχέσεων των κυπρίων συντρόφων με το Εργατικό Κόμμα. Το Λονδίνο ξέρει πως ο Χριστόφιας είναι σε αδιέξοδο, παγιδευμένος στις παλαιοκομμουνιστικές δύσκαμπτες αντιλήψεις του, αφού αρνείται να δει και δεν μπορεί να μάθει.

Ξέρετε τι θέλει να κάνει ο σύντροφος Πρόεδρος; Εθνογένεση. Νομίζει ότι τα Έθνη φυτρώνουν σε πολιτικά θερμοκήπια και θα μπολιάσει λίγη ρωμέϊκη χαρωπή χωριατοσύνη με τουρκοκυπριακό ισλαμικό μπόλι και θα φτιάξει «κυπριακή ταυτότητα» μακριά από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο Χριστόφιας, χωρίς να το ξέρει και χωρίς να το θέλει, «φλερτάρει» με την «δόξα» του Δημητρίου Ιωαννίδη, της αρσακειάδας του Κορυδαλλού. Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο και χειρότερο. Ο Ιωαννίδης παραλίγο να καταστρέψει τελείως την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Χριστόφιας θα το καταφέρει άραγε; Έχει τις καλύτερες των προθέσεων, αγαπάει τον τόπο του αλλά μπορούμε, ξέρετε, να έχουμε προδοσία χωρίς προδότες, γιατί το αποτέλεσμα μετράει. Κι όταν καταρρεύσει το σαθρό ανανικό οικοδόμημα στην «μεταβατική περίοδο», ο Κερυνειώτης Πρόεδρος να βρεθεί κι αυτός με την βαλιτσούλα του στη Νέα Λευκωσία, κάπου στα πέριξ των Αθηνών. Όμως τον λογαριασμό για 700.000 παγιδευμένους Έλληνες στην άλλη άκρη της Μεσογείου θα τον πληρώσει τελικά το Έθνος στο σύνολο του, το οποίο η Άγκυρα το βλέπει ως ενιαίο σώμα και δεν δίνει δεκάρα για τις απολιθωμένες διεθνιστικές προλήψεις του λαϊκού παιδιού απ’ την Κερύνεια που νομίζει πως το Ελληνικό φρόνημα των Κυπρίων είναι κάτι σαν φρονιμίτης.

Ως τότε, εν αγνοία του, φλεγματικοί Βρετανοί και ανυπόμονοι Τούρκοι θα προετοιμάζουν το τοπίο….

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 12/01/2010 09:20:10

  Στην Κύπρο εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις οδηγούν σε αδιέξοδο, είναι τεράστιο πολιτικό λάθος η χώρα να συζητά με τους Τούρκους χωρίς να έχουν αποχωρήσει από το νησί τα στρατεύματα κατοχής.
  έτσι φτάσαμε οι Τούρκοι να ζητούν ίδρυση 2 κρατών με χωριστά fir στην Κύπρο, να ζητούν οι Τούρκοι πολίτες που φτάνουν στην Κύπρο να έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν οι Κύπριοι πολίτες σε σχέση με την ΕΕ κτλ
  Η χώρα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει τα αυτονόητα.

  λύση στην Κύπρο με στρατεύματα κατοχής δεν θα έρθει,

  • NM avatar
   NM @ o βουνισιος 12/01/2010 10:19:48

   χαλάρωσε χτές ξεκινήσαν οι εντατικές συνομιλίες, έβγαλες αμέσως συμπέρασμα εσύ;

 2. Σαος avatar
  Σαος 12/01/2010 09:49:02

  Σωστά τα λες για την Αγγλίας. Η βασίλισσα της Αγγλίας είναι ίσως η μεγαλύτερη κάτοχος εκτάσεων στον κόσμο (βέβαια όλα κατακτημένα) με 40 δισεκατομμύρια στρέμματα! Έτσι έχουν νεύρα που έχασαν ένα τόσο καλό «οικόπεδο» όπως η Κύπρος και θέλουν να το ελέγξουν!

  Δείτε στο παρακάτω
  http://www.homeandlocalfood.org.uk/queenownsland.htm
  1 Acre = 4046 m2 (περίπου)

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Σαος 12/01/2010 09:55:02

   Πολυ καλο αρθρο!!!! Φορο μεταβιβασης στον Τσαρλς θα πληρωσει ?? χαχαααα

   ΠΠ

   • Σαος avatar
    Σαος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/01/2010 10:09:06

    Μάλλον θα τα πάρει κατευθείαν ο εγγονός. Και βέβαια άνευ φόρου μεταβιβάσεως. Αυτά είναι για εμάς τους κοινούς θνητούς που έχουμε και το θράσος να υπάρχουμε κι από πάνω.

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 12/01/2010 10:13:45

  Ελατε τωρα Κε Κρανιδιωτη, αυτα ειναι "συνομωσιολογια". Ακους εκει, που ακουστηκε να θελουν να τρομοκρατησουν τον Κυπριακο Ελληνισμο. Η "φιλια των λαων" με μπροσταρηδες τους Ελληνοκυπριους προσκυνημενους και τους Ελλαδικους νενεκους και νεοοθωμανους θα μας οδηγησουν σε πεδια δοξης λαμπρης, μακρυια απο "εθνικισμους" και αλλους πατριδοσυνδεδεμενους αταβισμους. Ιν πληρωθει το ρητον "τα δικα τους δικατους και τα δικα μας δικα τους".

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 12/01/2010 10:14:34

  " Ιν πληρωθει το ρητον" να διαβαστει "ινα πληρωθει..."

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/01/2010 10:25:43

  Δεν ειναι μονο ο Χριστοφιας που θελει να κανει εθνογενεση στην Κυπρο.
  Το 2004 και ο ΓΑΠ τριγυριζε εκει και τους ελεγε οτι πρεπει να δημιουργηθει ιδιαιτερη κυπριακη ταυτοτητα και να υποχωρησουν οι εθνικες,ελληνικη και τουρκικη.Βεβαια δεν το πηγε μεχρι τελους,ελεγε να υποχωρησουν χωρις να εξαφανισθουν.Αλλα και πως αλλιως μπορει να λειτουργησει το σχεδιο Αναν;
  Απο την αλλη μερια σχεδιο καλυτερο δεν μπορει να υπαρξει-βασικα η μονη εναλλακτικη λυση ειναι η διχοτομηση και αυτο δεν τολμαει να το πει κανεις.
  Τωρα ποσο ευκολα γινονται οι εθνογενεσεις ειναι ερωτημα μεγαλο.
  Να μη ξεχναμε οτι ενα παρομοιο πειραμα πετυχε βορειως των συνορων μας.Απο τμημα του βουλγαρικου εθνους δημιουργηθηκε εθνος ονομαζομενο μακεδονικο και ειμαστε στα μαχαιρια ακριβως για το ονομα αυτο-κλασικη περιπτωση πως ενα γεωγραφικο ονομα γινεται εθνικο.Φυσικα και εκει βοηθος στον τοκετο ηταν η Κομμουνιστικη Διεθνης.

  • abebab avatar
   abebab @ ψυχραιμια 12/01/2010 10:55:49

   Και να μην ξεχνάμε ποιοι ήταν αυτοί που τάχθηκαν υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν και ποιοι εναντίον…

 6. Σαος avatar
  Σαος 12/01/2010 10:25:57

  Δολοφονία Άντη Χατζηκωστή - Οι ομοιότητες με την δολοφονία Θ.Γεωργιάδη - "Προγραφή" με έγγραφο-σοκ

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10329&Itemid=139

  Μάλιστα! Δείτε τι γράφει το έγγραφο για στοχοποίηση για τον πατέρα του δολοφονηθέντος:
  Anti-british και Anti-american (πρώτα το anti-british)!!!!

  Και το εξίσου σημαντικό:
  ότι πρέπει να φύγουν από την μέση όλοι οι αντιστασιακοί στο σχέδιο Ανάν όταν θα έρθει προς ψήφιση το Ανάν no.2

 7. vasilis avatar
  vasilis 12/01/2010 10:30:54

  Κύριε Φαήλο Κρανιδιώτη, σας εκτιμώ αλλά πιστεύω ότι (καλόπιστα) πιθανόν να διαπράττετε τραγικό λάθος στις εκτιμήσεις σας περί "πολιτικού" εγκλήματος.
  Γιατί το πιστεύω αυτό;
  Επειδή αν πίσω απο τη δολοφονία κρύβονται όπως λέτε αγγλοι ή τούρκοι, δεν θα επεστράτευαν δολοφόνους που σκότωσαν τον άτυχο Άντη με...κυνηγετικό!!!

  Κάπως αλλιώς ενεργούν οι μυστικές υπηρεσίες, πιστεύω. Δεν διακινδυνεύουν με κυνηγετικά, για όνομα του θεού πκιόν.

  Εμένα το μυαλό μου πάει σε προσωπικά κίνητρα.

  Βασίλης, Λευκωσία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vasilis 12/01/2010 11:42:43

   Αν τα γεγονότα διαψεύσουν τις εκτιμήσεις μου, εδώ είμαστε..Όμως η "σύμπτωση" με όλα τ' άλλα που είναι προφανής ψυχολογικός πόλεμος σε βάρος του λαού είναι απίθανο να 'ναι τυχαία.
   Ίσα - ίσα, αγαπητέ, με το κυνηγετικό δεν διακινδυνεύεις. Το βρίσκεις πανεύκολα και θα σου θυμίσω ότι πριν πολλά χρόνια, κάπου στο Φάληρο, με κυνηγετικό εκτέλεσαν φερόμενο ηγετικό στέλεχος του ASALA. Επίσης, τα λειόκανα από κοντινή απόσταση κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά που δεν μπορεί να κάνει κανένα πιστόλι. Θα ευχόμουν να έχεις δίκιο αλλά...

  • Σαος avatar
   Σαος @ vasilis 12/01/2010 11:54:34

   Ξέρεις πόσοι έχουν χάσει την ζωή τους με κυνηγετικό; Άσε που είναι αδύνατον να γίνει ταυτοποίηση.

 8. remali avatar
  remali 12/01/2010 10:42:49

  οσα γραφει το αρθρο ειναι σωστα!
  οποια πετρα σηκωσεις θα βρεις εγγλεζους!!
  οχι μονο στην Κυπρο αλλα και στην Ελλαδα!!

  αυτο ειναι κατι που ξεχνιεται
  μεσα στον γενικοτερο ορυμαγδο
  για αμερικανους και ευρω-γερμανους!

  δυο δυσαρεστες παρατηρησεις ομως
  α. η Κυπρος ειναι διεθνοποιημενο νησι
  με οτι συνεπαγεται αυτο...
  νησι των οφσορ...
  σταματω εδω... ας μην επεκταθω καλυτερα

  και
  β. ο κυπριακος λαος σαν ψιλο-αδιαφορος φαινεται τωρα τελευταια...
  μεχρι στιγμης οι αντιδρασεις ειναι χλιαρες
  σε οσα συνταρακτικα συμβαινουν εκει τον τελευταιο μηνα

  ισως οι σπουδαιες πραγματι μπιζνες
  στις οποιες επιδιδονται και επιδιδονταν ανεκαθεν οι Κυπριοι αδελφοι μας
  να εχουν μεγαλυτερη σημασια ...

  προσθετω ακομα οτι Ισραηλινοι αγοραζουν
  μαζικα εκτασεις και σπιτια
  στο βορειο κατεχομενο τμημα του νησιου

 9. spm avatar
  spm 12/01/2010 11:43:55

  Φιλε Βασιλη, αν χρησιμοποιουσαν οποιδηποτε αλλο οπλο εκτος απο κυνηγετικο, θα ηταν σα να φωναζαν εμεις το καναμε.
  Τωρα με την κυνηγετικη καραμπινα απλωνεται πολυ το πεδιο ερευνας για τους φονιαδες.
  Τωρα μπορει να ειναι ο οποισδηποτε.
  Δεν επιλεγουν τυχαια τα οπλα -κατα περισταση- αυτοί που τα χρησιμοποιούν για τετοιες πραξεις, φανταζομαι.

 10. vasilis avatar
  vasilis 12/01/2010 12:04:57

  Σημειώνω τις απόψεις σας αγαπητοί φίλοι.

  Έγνοια μου είναι να μη δυναμιτίζεται το κλίμα στο εσωτερικό μέτωπο με εκδοχές που πιθανόN να αποδειχτούν τελικά αστήρικτες.

  Άς κρατούμε και μιά πισινή, για κάθε ενδεχόμενο. Αποκλείεται, δηλαδή, να μην είναι αυτό που σείς πιστεύετε ακράδαντα και παρουσιάζετε ως ΓΕΓΟΝΟΣ;

  • Σαος avatar
   Σαος @ vasilis 12/01/2010 12:30:09

   Γεγονός είναι πως ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους με δράση ενάντια στο σχέδιο Ανάν είναι νεκρός από μαφιόζικη επίθεση. Το ότι χρησιμοποίησαν ένα κοινό όπλο καταδεικνύει πως δεν ήθελαν να γνωστοποιήσουν την γενικότερη ταυτότητά τους. Σε τίποτα δεν σημαίνει πως οι εκτελεστές δεν ήταν επαγγελματίες ή πράκτορες ξένων υπηρεσιών. Προσωπικά πιστεύω πως στόχος ήταν να στείλουν μήνυμα στους υπόλοιπους που αντιτίθενται στο Σχέδιο Αναν ΙΙ που ετοιμάζεται.

 11. Factorx avatar
  Factorx 12/01/2010 12:38:55

  Πρώτο θέμα στις κυπριακές εφημερίδες

  Η εν ψυχρώ δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» είναι κύριο θέμα όλων των σημερινών εφημερίδων, επισκιάζοντας την έναρξη των εντατικών διαπραγματεύσεων Χριστόφια-Ταλάτ για το Κυπριακό.

  Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εν ψυχρώ δολοφονία» και γράφει ότι ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από τη στυγερή δολοφονία του ανθρώπου των ΜΜΕ Αντη Χατζηκωστή.

  «Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Με σφαίρες νίκησαν τον Αντη» γράφει ότι η Αστυνομία άρχισε ανθρωποκυνηγητό με στόχο τη σύλληψη των δολοφόνων του, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

  Ο «Πολίτης» έχει τίτλο «Ενέδρα θανάτου - Οικονομικά κίνητρα βλέπει η Αστυνομία», σημειώνοντας ότι η Αστυνομία επικεντρώνει την προσοχή της στις κάμερες ασφαλείας της Αμερικάνικης Πρεσβείας αλλά και οικιών της περιοχής.

  «Η Σημερινή», η οποία ανήκει στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μόλις είχε αφιχθεί στο σπίτι του, μετά από μια παραγωγική μέρα στο γραφείο, στη διάρκεια της οποίας συζητούσε με συνεργάτες του και διευθυντικά στελέχη του συγκροτήματος τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά του» και τονίζει ότι το συγκρότημα ΔΙΑΣ και οι εργαζόμενοι σε αυτό πενθούν και «δεν πρόκειται να υποκύψουν στην τρομοκρατία».

  «Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Δολοφόνησαν τον Αντη» γράφει ότι ένας από τους πιο δραστήριους και αγαπητούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ και γιός του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του χθες βράδυ. Καταζητούνται δύο εκτελεστές που διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

  Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Στυγεροί δολοφόνοι» εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Αντη Χατζηκωστή. Όπως γράφει, θρασύτατοι δολοφόνοι έστησαν καρτέρι και δολοφόνησαν τον Χατζηκωστή εν ψυχρώ.

  Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ιδιοκτήτης ΜΜΕ εκτελέστηκε» γράφει ότι ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Αντης Χατζηκωστής πυροβολήθηκε δύο φορές εξ' επαφής έξω από την οικία του από κουκουλοφόρο ο οποίος ανέβηκε πάνω σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε άλλο άτομο και απομακρύνθηκαν από τη σκηνή.

 12. maskaras avatar
  maskaras 12/01/2010 14:21:57

  Το σχέδιο που συζητούν οι κομουνιστές χριστοφιας και ταλατ εινσι χειρότερο από το σχέδιο αναν,
  Το σκηνικό που καλλιεργείται εδώ και ένα μήνα δείχνει ότι στην ελεύθερη Κύπρο υποβόσκει αμφισβήτηση και «έκρηξη» εμφυλιοπολεμικου κλίματος.

 13. Α.Κ. avatar
  Α.Κ. 12/01/2010 16:19:27

  Αγαπητοί σχολιαστές

  Τη βοήθειά σας παρακαλώ

  1992-1995, τηλεοπτικό κανάλι NEW CHANNEL, εκπομπή Ραφαηλίδη. Συνέντευξη έκτακτη, χωρίς να γνωρίζει το κανάλι ακριβή ώρα και μέρα (!!!), με τον Αθανάσιο Στριγγά, πρώην σύμβουλο του Αρχιστρατήγου του ΝΑΤΟ, Alexander Haig. Τη θυμάται κανένας ;;

  Στα βιβλία του ("παγκόσμιοι εντολοδότες"), ο Στριγγάς υποστήριζε ότι το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου προορίζεται για καβάτζα του Ισραήλ, σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν σκούρα με τους Αραβες.

  Σας λέει τίποτα;;

  • man8os avatar
   man8os @ Α.Κ. 12/01/2010 16:22:57

   Δε στεκει. Δε θα το δωσουνε οι Τουρκοι.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Α.Κ. 12/01/2010 16:23:35

   Στριγάς, όχι Στριγγάς... Νομίζω ότι πρόκειται περί ελαφρώς φαιδρού τύπου, αν και ανακατεύει αρκετές αλήθειες στα όσα ισχυρίζεται ώστε να τραβάει την προσοχή. Πως το συνδέεις με τα τρέχοντα?

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ (Α)θανάσης 12/01/2010 16:25:58

    Αγαπητέ Α-θανάση

    Δεν το συνδέω. Ψάχνω να βρω αν ξέρει κάποιος κατι παραπάνω ή εάν κάποιος άλλος βρει σύνδεση.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 12/01/2010 16:31:11

    Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι η Κύπρος είναι προαύλειο της Μοσσάντ (γεωγραφικά εννοώ) και τα όσα αυτό συνεπάγεται, δεν νομίζω ότι υπάρχει σχέση άλλη από αυτήν της νεοταξίτικης πρεμούρας για εφαρμογή του Ανάνειου σχεδίου...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 16:34:55

   Να σου υπενθυμίσω ότι όταν ψαχνόντουσαν για το πού θα γίνει η ελεύθερη πατρίδα, οι προσπάθειες (και του Zangwill) είχαν κάπως επικεντρωθεί στην Αργεντινή. Μετά ήρθε και η βρετανική πρόταση για την Ουγκάντα.
   Για την Κύπρο πρώτη φορά το ακούω! Θα είναι και αυτό "επιχείρημα" του στυλ "οι Εβραίοι σταυρωτές"

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Jasmin 12/01/2010 16:58:11

    αναζήτηση: Τσάμπερλαϊν, Τεοντόρ Χέρτσλ, Ουγκάντα ή Κύπρος

  • remali avatar
   remali @ Α.Κ. 12/01/2010 16:38:46

   αναζητηση για εβρ κοινοτητες στα κατεχομενα!!

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ remali 12/01/2010 16:45:37

    μιλάμε για παράνοια! επειδή πήγαν πόσοι; 100 μήπως εβραίοι στα κατεχόμενα, σημαίνει ότι αυτοί είναι οι δολοφόνοι;
    και μην ψάχνετε πολύ: Η Chabad αποτελεί πάντοτε στόχο επιθέσεων. Όπως στο Mumbai (αλλά ποιός έχασε τη Μνήμη του για να τη βρει ο περαστικός "remali";)

    • remali avatar
     remali @ Jasmin 12/01/2010 16:49:50

     χμ, απαντηση στις ανωτερω αποριες του Α.Κ.
     οχι συνδεση με τη χθεσινη εκτελεση

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Α.Κ. 12/01/2010 16:40:31

   Δεν υπήρχε ποτέ καμμία άλλη πιθανότητα εκτός από την Παλαιστίνη, εκ μέρους της Σιωνιστικής ηγεσίας που διαχειρίστηκε το θέμα της εγκατάστασης των διεσπαρμένων Εβραίων, Α.Κ. Γι αυτό και δεν τίθεται θέμα χρήσης της Κύπρου για τέτοιο σκοπό (όπως και κανενός άλλου μέρους). Μην μολυνεις την κουβέντα με Στρίγεια ιδεολογήματα.

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ (Α)θανάσης 12/01/2010 16:44:21

    Εγώ μολύνω την κουβέντα!;!;!;!;!;

    Σε παρακαλώ. Πρόσεξε τι γράφεις. Δεν έχω δώσει τέτοια δικαιώματα εδώ μέσα. Δεν θα έλεγα το ίδιο για κάποιους άλλους. Απλά ήθελα να μάθω.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 16:48:03

     Άστον A.K.,
     νομίζει ότι "ξέρει" τί λέει.
     Εγώ δεν απαντώ πλέον, διότι κάποιοι θα ξεσαλώσουν
     Αρκετά έχουμε, μόνο τα σχόλια Μίσους μας έλειπαν...

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Α.Κ. 12/01/2010 17:15:52

     οι πηγές είναι πολλές, η επιλογή τους και η αποτίμησή τους είναι προσωπική βάσσανος...
     ίδε "Διακήρυξη του Λονδίνου"
     http://www.kis.gr/index.php/2008-10-31-15-51-47/2009-05-07-07-19-12/381-2009-06-15-11-34-48.html
     (η επίσημη ανάρτησή της)
     ...και με αναζήτηση του τίτλου της θα βρεις και την κριτική της στο διαδίκτυο, απ΄ όσους ασχολήθηκαν μαζί της.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Α.Κ. 12/01/2010 18:24:51

     Αθανάσιε, η αντιμετώπιση του αντισημιτισμού όπως βλέπεις από την παραπομπή είναι κραταιή, η αντιμετώπιση της τρομοκράτησης του κυπριακού Ελληνισμού συγκριτικά πως θα χαρακτηριζόταν;
     (στο Κ της Καθημερινής είχε συνεντεύξεις Ισραηλινών για τα προβλήματά τους με τους Παλαιστινίους, κάποια νεαρά πρότεινε πολύ φυσικά και αυτονόητα να ανταλλάξουμε χώρες, να πάμε οι Έλληνες στο Ισραήλ αφού είμαστε φιλικοί με τους Παλαιστινίους και να έρθουν οι Ισραηλινοί στην Ελλάδα -και στο Αιγαίο της φυσικά-, απλά πράγματα! ...μόνον που μέσα από τα λόγια του απλού λαού μπορείς να συγκεράσεις τις υποβόσκουσες συλλογικές πεποθήσεις)

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 18:43:21

     "Φτηνοί στο λάδι, ακριβοί στο ξίδι"

     Τουλάχιστον, η "νεαρά" είχε την εντιμότητα να προτείνει "να ανταλλάξουμε χώρες".
     Αλλά έτσι είναι ο "καλός" έλλην πάντοτε:
     Κακίζει τη "νεαρά" που του προτείνει (ως ρητορικό σχήμα την ανταλλαγή) και ανέχεται τον πακιστανο-αφγανό εισβολέα.
     Αλλά ξέχασα: οι ισλαμοφασίστες είναι φίλοι μας.
     Για αυτό και όπως συνηθίζω να λέω: είμαστε άξιοι της μοίρας μας

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Α.Κ. 12/01/2010 19:58:37

     Τζασμίν κατάλαβες πολύ καλά την δυναμική της επισήμανσης προφανώς και γι΄ αυτό δεν την αγνόησες.
     η νεαρά εξέφραζε με απλότητα την έλλειψη ψυχικού δεσμού με τον τόπο που γεννήθηκε . κάτι που δεν ισχύει για τον Έλληνα για τον τόπο του -ακόμα κι αν δεν γεννήθηκε εδώ! σαν τα παιδιά των ομογενών η πλειονότητα των οποίων συνεχίζει να έχει ισχυρούς δεσμούς κι ας είναι μόνιμοι κάτοικοι άλλης χώρας.
     (α, και το ότι οι ισλαμοφασίστες είναι φίλοι μας η νεαρά το επεσήμανε και το εξέφρασε απλά και πάλι κι εσύ συμφωνείς προφανώς)

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 20:16:54

     Η "νεαρά" προφανώς με ευγένεια εξέφρασε το αυτονόητο σε μια χώρα που μεταχειρίστηκε με προστατευτική στοργή, ναζί όπως τον Μαξ Μέρτεν και τον Αλόις Μπρούνερ καθώς και πλήθος παλαιστινίων τρομοκρατών:
     "Αφού τους αγαπάτε, ελάτε να ζήσετε εκεί!"

     Βλέπετε "αυτοί" είναι ικανοί να διατηρήσουν το "εκεί", μια ανεξάρτητη χώρα. Παρά τις επιθετικές ορδές των βαρβάρων...
     Ενώ εμείς που πήραμε τζάμπα κληρονομιά μια ανεξάρτητη χώρα, σε καιρό ειρήνης αποδεικνυόμαστε ανίκανοι και -όχι λίγοι-αλλά ελάχιστοι. Και η ανεξαρτησία του "εδώ" δε θα φτουρήσει ούτε για μια γενιά ακόμα.
     Αν εσείς -δεδομένης αυτής της αμείλικτης πραγματικότητας- θεωρείτε ότι η "νεαρά" δεν είναι δεμένη με τη Γη της (www.youtube.com/watch?v=WHVOKxNGOIc&feature=related)
     και ότι εσείς είστε δεμένος με τη γη σας,
     τί να πω; Εγώ δεν θα προβώ σε φτηνούς χαρακτηρισμούς.
     Εγώ θα πω, ότι το δέντρο το κρίνεις από τον καρπό. Βέβαια στην περίπτωση της Ελλάδας, το δέντρο δεν προλαβαίνει σήμερα να καρπίσει. Το έχουν κάψει οι "καλοί" νεο-έλληνες προ πολλού, για να κάνουν το δάσος οικόπεδο

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Α.Κ. 12/01/2010 20:24:08

     Δεν πήρα καμμία τζάμπα κληρονομιά, ο παππούς μου τα είχε δανεικά από τον πατέρα μου, αυτός από μένα κι εγώ από τα παιδιά μου. Πρόκειται περί εντελώς διαφορετικής στάσης ζωής από αυτήν που προτάσσεις. μιας στάσης ζωής που ολοκηρώνεται με το τίμα τα κόκκαλα των προγόνων σου.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Α.Κ. 12/01/2010 20:30:16

     Έγραψες Β.Κ.Σ.! Ο φόρος τιμής που αποτίουμε περνάει από γενιά σε γενιά, από την Ιερή Ελληνική γη μας διαποτίζει σιωπηρά και μεταβιβάζεται άλεκτα στα παιδιά μας. Γι'αυτό καμιά φορά ξεγελιόμαστε και νομίζουμε ότι τα παιδιά μας είναι "διεθνίκια", αλλά τελικά είναι τόσο Ελληνόπουλα βαθιά στην ψυχή τους!

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 20:40:46

     Καταλαβαίνω ότι μάλλον έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά.
     Από εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε η Ελλάδα. Από εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δημιουργήθηκε με απόλυτα ειρηνική διαδικασία
     (μέσω ψηφίσματος του Συμβουλίου των ΗΕ) και η άλλη χώρα.
     Όσο ελληνική ήταν η γη που ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, άλλο τόσο εβραϊκή ήταν και η άλλη γη.
     Ήλπιζα ότι μόνο περιπτώσεις τύπου Δραγώνα δεν αμφισβητούν την Οθωμανική γη, αλλά τελικά υπάρχουν και οι κρυπτο-δραγώνες...
     Θα μου πείτε, εάν δεν υπήρχαν οι κρυπτο-δραγώνες πως θα εξουσίαζαν οι δραγώνες;
     Το κακό, λοιπόν, είναι ότι τέτοιες μικρόψυχες και κακεντρεχείς απόψεις, έχουν συμβάλλει στο να πέφτει διαρκώς το επίπεδο των ελλήνων. Και κάτι τέτοιες εκπτώσεις μας έχουν φέρει στο σημείο που είμαστε σήμερα. Προφανώς, εσάς σας αρέσει και σας ικανοποιεί αυτό που είμαστε σήμερα και για αυτό νιώθετε περήφανη. Προφανώς, διότι έχετε εναποθέσει τις ευθύνες για την κατάντια, κάπου έξω, τριγύρω, μακριά.
     Και δεν νιώθετε υπεύθυνη. Εμένα πάλι δε μου αρέσει καθόλου η κατάντια. Αλλιώς ήθελα τη χώρα μου και αλλιώς τη βλέπω. Και νιώθω ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.
     Η διαφορά μας, λοιπόν, σε τελική ανάλυση είναι πολύ απλή: εγώ πιστεύω στο "Γνώθι Σ'αυτόν"
     και αναζητώ τα λάθη μου, για να τα διορθώσω.
     Ενώ εσείς πιστεύετε ότι δεν έχετε καμιά απολύτως ευθύνη... Δηλαδή, "Inshallah"
     Και αφού κάπως έτσι, αλωθήκαμε εκ των έσω, τώρα θα ακολουθήσει και η "τυπική" ισλαμοποίηση της χώρας.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Α.Κ. 12/01/2010 20:48:20

     Τζασμίν, έχουν και άλλοι διδακτορικά στις στρεψοδικίες, δεν διεκδικείς την αποκλειστικότητα, απλώς να σου θυμήσω πως υπάρχουν ραχούλες στον τόπο μας που δεν κατάφερε να πατήσει τούρκος το ποδάρι του και έχουν ακόμα στα χώματά τους τα κόκκαλα των γηγεννών.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Α.Κ. 12/01/2010 20:51:26

     αντε να σας ελαφρύνω την κουβέντα... έφαγε ένα ψιλορεζίλι ο Τούρκος πρέσβης στο Ισραήλ και ο Ερντογάν κράζει... χαχαχα υπάρχει ελπίς.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Α.Κ. 12/01/2010 20:51:26

     Αν έλεγα ότι καταλαβαίνω τι λέτε θα έλεγα ψέμματα...
     Κατάρχάς, δεν πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί δεν είναι δεμένοι με τη γη τους, το αντίθετο μάλιστα... Πολύ ισχυροί ιστορικοί και θρησκευτικοί λόγοι υπάρχουν ώστε να θεωρούν τον τόπο τους δικό τους...
     Νομίζω ότι οι Εβραίοι και οι Έλληνες είναι από τους λίγους λαούς που μοιάζουν τόσο μεταξύ τους...

     Αυτές οι δηλώσεις στην Καθημερινή δεν μου φαίνονται αντιπροσωπευτικές...

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Α.Κ. 12/01/2010 20:58:34

     Επίσης, Jasmin, ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ξέρεις... Και επίσης οι Έλληνες δεν εγκατέλειψαν τον τόπο που ονομάζεται Ελλάδα ποτέ. Και επίσης αυτή η περιβόητη "Ελληνικότητα" δεν είναι ούτε DNA, ούτε κάν θρησκεία. Αλλά κατά κύριο λόγο η γλώσσα και δευτερευόντως η παράδοση. Και βέβαια ο ίδιος ο τόπος.

     ¨αλλοι είναι αυτοί που εμμένουν λυσσαλέα στο "αίμα" και την καταγωγή, και αυτούς μπορείς να τους πεις ρατσιστές αν θέλεις και αφού ψάχνεις εναγωνίως να βρεις τέτοιους. Εμάς όμως όχι.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 21:02:34

     Τελικά όλο τον εύκολο δρόμο διαλέγετε:
     Πρώτα αποποίηση ευθύνης και τώρα προσβολή περί στρεψοδικίας...
     Αναρωτιέμαι τί σας κάνει "καλή" Ελληνίδα; Αφού δε βλέπω ούτε μια ελληνική αρετή. Περισσότερο αραβο-ποιημένη σας βρίσκω. Επίσης, γράψατε πριν ότι δεν πήρατε τζάμπα κληρονομιά. Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι σχεδόν υβριστικό να επικαλείστε ανθρώπους που πολέμησαν, που θυσιάστηκαν για το Γένος
     ενώ δεν έχετε θυσιάσει ούτε δυο χρονάκια από τη ζωή σας για να πάτε στρατό; Και αλήθεια, τί είναι αυτό ακριβώς που σας κάνει "καλή" Ελληνίδα κατά τη γνώμη σας; Πέρα από τις γενικολογίες και τις προσβολές

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Α.Κ. 12/01/2010 21:04:26

     H Ελλάδα προϋπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν τους οθωμανούς Jasmin, όπως ασφαλώς πολύ καλά γνωρίζεις και 400 χρόνια κατοχής ως ιστορικός χρόνος είναι κλάσμα.

     Ο αγώνας του 1821 ονομάστηκε ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ γιατί αποκατέστησε την ιστορική εθνική συνέχεια των Ελλήνων στα προαιώνια χώματά τους.
     Εμείς αποκαλούμαστε μεταξύ μας Έλληνες, αν έχεις προσέξει με κεφαλαίο Ε...

     Ως νεο-έλληνες με πεζό ε μας αποκαλούν συστηματικά οι δραγώνες και κρυπτοδραγώνες που αναφέρεις, κατά σύμπτωση...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Α.Κ. 12/01/2010 21:08:01

     και έσκουζε ο Ερντογάν... και μαντήλα η σύζυγος... και γελάκια ο τύπος στο Ισραήλ... το χάϊ πόϊντ των ειδήσεων

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Α.Κ. 12/01/2010 21:15:26

     Ευχαριστώ πολύ αγαπητή μου για την προσφορά. Δεν ενδιαφέρομαι.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 21:17:22

     αγαπητό αλλενάκι, τα σχόλιά μου δεν πήγαιναν σε εσένα.
     Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τί έγραψα για τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θα διαπιστώσεις ότι λέμε το ίδιο πράγμα.
     Ο ελληνικός κόσμος προ-υπήρξε των Οθωμανών κατακτητών. Όπως ακριβώς, δηλαδή, και το Ισραήλ. Πως να το κάνουμε; Ισλαμιστές εποικιστές ήταν οι άλλοι. Όπως ακριβώς εποικιστές έχουν παραμείνει και σήμερα.
     Τί να κάνουμε δηλαδή; Να ξανα-γράψουμε επιλεκτικά την Ιστορία;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Α.Κ. 12/01/2010 21:23:06

     Ολοι δικιο εχετε.H Jasmin εθεσε το ζητημα της παρακμιακης Ελλαδος της μεταπολιτευσης ουσιαστικα που καταρρεει χωρις πολεμο και τη συγκρινε με το Ισραήλ που επιβιωνει μεσα σε συνεχεις πολεμους και οι αλλοι αναλωθηκαν στις διαφορες ιδρυσης των δυο κρατων αποφευγοντας να απαντησουν στην ουσια των λεγομενων της.
     Αλλα θα απαντησω εγω : η Ελλαδα εχει επιδειξει αρετες τυπου Ισραηλ στο παρελθον και το 1821 και το 1912 και το 1940 και μαλιστα ενας σιωνιστης νομιζω ονοματι Γιαμποτινσκι ειχε προβαλλει ως προτυπο την Ελλαδα και την επεκταση της 5 φορες για το Ισραηλ.Ομως καποτε η επεκταση τελειωσε και ηλθε ο εμφυλιος πολεμος.Ολα αυτα που γινονται στην Ελλαδα τις τελευταιες δεκαετιες ξεκινουν απο εκει
     γιατι τιθεται διαρκως ζητημα κοινωνικου καθεστωτος.
     Το Ισραηλ δεν εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα.
     Απο την ιδρυση του ειναι σε συνεχη πολεμο και αυτο συμβαλλει στην ενοτητα του πληθυσμου απεναντι στον κινδυνο.Αν ομως καποτε οι πολεμοι σταματαγαν και το Ισραήλ επαυε να ειναι σε διαρκη συναγερμο ειναι βεβαιο οτι θα τα εβρισκαν διαφοροι σοσιαλιστες εκει με δεξιους;Δεν το ξερω γιατι δεν εχει γινει και ειναι ακομη σε αλλη φαση υποχρεωτικης εθνικης ενοτητας.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 21:35:48

     Ψυχραιμία, ευχαριστώ για την πλήρη κατανόηση.
     Μια παρατήρηση μόνο: έχεις επίγνωση από αριστερούς στο Ισραήλ;
     Ένα θα σου πω; Θυμάσαι τα υβριστικά συνθήματα -graffiti, έξω από τη Συναγωγή του Βόλου;
     Κάποια από αυτά, ήταν στα εβραϊκά (τύπου...)
     Προσπάθησαν να αντιγράψουν συνθήματα όπως τα είδαν γραμμένα σε πανώ διαδηλωτών στο Ισραήλ και φυσικά από το indymedia Tel Aviv...
     Όλος ο πλανήτης είναι διχασμένος σήμερα, Ψυχραιμία... Και η μια πλευρά είναι η ανίερη συμμαχία αριστερών-ισλαμιστών.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Α.Κ. 12/01/2010 21:45:38

     Ασφαλώς Jasmin, αλλά έγραψες ότι "από εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε η Ελλάδα".

     Αυτό είναι λάθος, η Ελλάδα επανακατέκτησε με τον αγώνα της Παλιγγενεσίας τα εδάφη της. Και έχασε τη Μικρά Ασία. Οκ. Ουδείς αμφισβήτησε εδώ ότι η παλαιά γη των Εβραίων είναι η Παλαιστίνη. Τώρα αν θες τη γνώμη μου Εβραίοι-Παλαιστίνιοι είστε παρακλάδια του ίδιου κλάδου.

     Έχω γράψει εδώ για τους combatants of peace, είχε μια εκπομπή του Βαξεβανη νομίζω. Πιστεύω να τους ξέρε. Αυτές τις μέρες έγινε συνδιάσκεψη στη Ευρώπη για το παλαιστινιακό με θέμα το δικαιώμα του Ισραήλ σε πατρίδα και το δικαίωμα των Παλαιστινίων σε πατρίδα επίσης, γιατί δε λέει άλλο με αυτή την κατάσταση...

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 21:53:03

     Όχι, αλλενάκι μου. Αυτό έγραψα:
     Από εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε η Ελλάδα. Από εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δημιουργήθηκε με απόλυτα ειρηνική διαδικασία
     (μέσω ψηφίσματος του Συμβουλίου των ΗΕ) και η άλλη χώρα.
     Όσο ελληνική ήταν η γη που ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, άλλο τόσο εβραϊκή ήταν και η άλλη γη.

     Δηλαδή, η Ελλάδα (έτσι λέγεται το σημερινό κράτος, πριν ήταν η Ανατολική Ρώμη) έγινε από ελληνική γη...
     Αυτό έγραψα και συμφωνώ με ό,τι έγραψες. Μόνο που πρόσφατα βγήκε ένα επιστημονικό βιβλίο περί εβραϊκού DNA και αποδεικνύει το ψέμα περί Χαζάρων προσήλυτων-"εποίκων"... Δεν είναι όμως του παρόντος. Τώρα έχουμε ελληνοποιήσεις και τρομοκρατία σε Ελλάδα και Κύπρο.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Α.Κ. 12/01/2010 21:58:38

     OK. Συμφωνώ. Τα θέματα μας τώρα είναι άλλα.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Α.Κ. 12/01/2010 22:06:49

     Πως λέγεται το βιβλίο? Ο συγγραφέας?

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Α.Κ. 12/01/2010 22:13:01

     πάλι ανοησιούλες λες.

     Στην αρχή η Ελλάδα είχε Πελασγούς (ίσως σημιτικό φύλο, όπως προκύπτει και από τα προ-ινδοευρωπαϊκά ονόματα εις -ινθος, -ηττος). Μετά, περί το 2000 πΧ ήρθαν ινδοευρωπαίοι. Οι ταμπλέττες γραμμικής β (κάτι χρόνια αργότερα, είναι σε περίεργο αλφάβητο αλλά ελληνικά, μοιάζουν και με λατινικά). Οι Έλληνες μαράζωσαν με τους Ρωμαίους αλλά ενα κομμάτι της Ανατολικής Ρώμης κάπως ελληνοποιήθηκε, σε ορισμένες πτυχές και μετά το 1260.

     Όι τουρκικές λέρες εμφανίστηκαν νωρίς πρώτα σαν άβαροι και πετσενέγκοι και σκατά της έξω Μογγολίας. Και ξανά σαν σελτζούκοι και τέλος σαν Οθωμανοί. Οι Οθωμανοί κατέρρευσαν από την σαπίλα τους αφού παραλίγο να πάνε για κρουασάν στην Βιέννη. Η ελληνική επανάσταση είναι ιστορικό στοιχείο και σίγουρα οι ξένοι είχαν το δαχτυλάκι τους από το 1770 μέχρι και το 1829. Μόνο ειρηνικά δεν φτιάχτηκε η Ελλάδα, όπως ειρηνικά δεν έπεσε η Κωνσταντίνου Πολη, που από το "εις την Πόλη" έγινε στην άγραφη τούρκικη γλώσσα Ισταμπούλ.

     Jasemin, η Τουρκικη γλώσσα είναι λίγο ασαφής. Νομαδική και άγραφη. Στην αρχή στα αραβικά, μετά στα φραγκοχιώτικα. Η Ελληνική διαβάζεται τα ίδια από το 800 πΧ μέχρι σήμερα, και ακούγεται ιδια από το 1200 μέχρι σήμερα. Το ελληνικό αλφάβητο "του Παλαμήδη" είναι σημιτικό-φοινικικό άλεφ-αλφα.

     Το Ισραήλ είναι αυτό που είναι. Η Ελλάδα το ίδιο. Η Τουρκία όμως Jasemin... Μογγόλοι, Ρωμαίοι, Φρύγες, Μύσιοι, Καππαδόκες, Κούρδοι. Οι Τούρκοι φαίνονται, και φαίνονται και οι άλλοι. Λες να απεργάζονται σενάρια διάσπασης της Τουρκίας οι Ισραηλινοί?

     Και για το επιμύθιο της συζήτησης. Φάγατε και εξοντώσατε όσους ήταν Χριστιανοί. Αλλά την συνείδησή τους την έχουν οι μη τούρκοι "Τούρκοι". Την βλέπεις στα μάτια τους.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Α.Κ. 12/01/2010 23:40:12

     Αρχαίε, γράφεις για "διάσπαση Τουρκίας"
     Δεν θα το έθετα έτσι. Θα προτιμούσα 'Όραμα για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν'
     (με εδάφη από 4 κράτη)
     Και νομίζω ότι ξέρεις ότι το Ισραήλ πάντοτε εκπαίδευε και βοηθούσε τους Κούρδους αντάρτες.
     Βέβαια, μια άλλη "καλή" και "ηθική" χώρα της περιοχής όταν παρέδωσε έναν ηγέτη των Κούρδων στην Τουρκία, φρόντισε διεθνώς να κατηγορήσει το Ισραήλ...
     Αλλά η λάσπη κολλάει μόνο όσο είναι νωπή. Οπότε
     το όραμα που λέγαμε παραμένει ζωντανό...

    • Νικόλας avatar
     Νικόλας @ Α.Κ. 12/01/2010 23:46:49

     @ Αρχαίος

     Χμμμ εγώ που πήγα και 3 χρόνια στην Τουρκία (αν και σε Γαλλικό) αλλά την έμαθα την γλώσσα τους δεν θα την έλεγα ασαφή.

     Ο Aτατούρκ έδιωξε πολλές περσικές και αραβικές λέξεις από τα τούρκικα και επανέφερε πολλές όπως μας έλεγαν παλαιοτουρκικές.

     Φυσικά γέμισε την Τούρκικη γλώσσα με πολλές γαλλικές λέξεις που οι περισσότερες έχουν βγει από την ελληνική και τις έχουμε και εμείς ως αντιδάνεια.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 12/01/2010 16:51:01

    Αν σε προσβάλλει η λέξη "μολύνω", την ανακαλώ και την αντικαθιστώ με το "μπερδεύω". Αλλά να ξέρεις ότι ο Στριγάς δεν θεωρείται σοβαρός. Αναφορές σε ιδέες του πολλές φορές είναι προβοκατόρικες, προκειμένου να ενυφάνουν το στοιχείο της "συνομωσιολογίας" και να αποσαθρώσουν την δομή της (όποιας) κουβέντας...

    • Α.Κ. avatar
     Α.Κ. @ (Α)θανάσης 12/01/2010 16:54:29

     Καλώς. Πάντως, μη συγχέετε την άγνοιά μου για το θέμα με σκοτινούς σκοπούς. Γι' αυτό παρακολουθώ το antinews. Για ερεθίσματα σκέψης.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 12/01/2010 16:57:48

     Επίσης το απρόσωπον του γραπτού λόγου παρεξηγείται εύκολα... Φράσεις που προφορικά (υποβοηθούμενες από τα συμπληρωματικά στοιχεία της προφοράς και της έκφρασης) θα είχαν άλλη απήχηση και έννοια ίσως, στο γραπτό πέφτουν κάπως πιο "βαριές"...

    • Α.Κ. avatar
     Α.Κ. @ (Α)θανάσης 12/01/2010 17:06:39

     Αγαπητέ Α-θανάσης 12/01/2010, 4:51pm

     Σωστό. Δύσκολος ο γραπτός λόγος χωρίς τα συμφραζόμενα, τις εκφράσεις του προσώπου και τους τονισμούς του ύφους.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ (Α)θανάσης 12/01/2010 17:09:39

     Προσωπικά τον Στριγά τον έχω πιάσει φάουλ ουκ ολίγες φορές, ακόμη και απ τις αρχές της δεκαετίας `90. (Πχ σε δήθεν επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ που παραθέτει, τα αγγλικά των εγγράφων είναι καταφανώς λάθος, σε επίπεδο έως και παιδαριώδες)

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 12/01/2010 17:14:00

     Ά μπράβο... Νομίζω δε πως ό,τι ισχυρίζεται ότι είναι, μόνον κατά δήλωσή του είναι. Μάλλον γραφικός χομπίστας σαν κι εμένα είναι ο καημένος...

     Τελευταία δε, εξαφανίστηκε μάλλον ανεπιστρεπτί.

   • nobody avatar
    nobody @ (Α)θανάσης 12/01/2010 21:21:12

    εσυ ησουν σιγουρα στο Roswell ;))

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ (Α)θανάσης 12/01/2010 21:36:26

    Σ'αυτό που λες Ψυχραιμία ότι η Ελλάδα και οι Απελευθερωτικοί της Αγώνες από το '21 μέχρι το '40 θα πρέπει να υπήρξαν πρότυπο για τη συγκρότηση Ισραήλ μετά το '48, αλλά και για κάθε χώρα, εγώ τουλάχιστον δεν θα διαφωνήσω καθόλου... Και πως θα γινόταν να είναι διαφορετικά άλλωστε με τη μεγαλειώδη Εθνική μας Αντίσταση στους γερμανούς.

  • ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
   ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ @ Α.Κ. 12/01/2010 18:12:37

   Φίλε Α.Κ. έχεις 1000% δίκιο. Η Κύπρος είναι η πίσω πόρτα των Εβραίων. Μόνο από εκεί μπορούν να διαφύγουν όταν στραβώσουν τα πράγματα. Και η Κρήτη είναι το ανεκτίμητο αεροπλανοφόρο της Μεσογείου.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 13/01/2010 08:11:52

    Καλά, πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να "στραβώσουν" ποτέ τα πράματα για το Ισραήλ? Ας μην λέμε και ό,τι νάναι...

    Η πίσω πόρτα τους (και η μπρος) είναι ο ανεγκέφαλος γίγας που λέγεται ΗΠΑ. Δεν έχουν ανάγκη καμία Κύπρο. Αν οι δολοφονίες, οι προληπτικοί βομβαρδισμοί, οι δολιοφθορές κλπ δεν φέρουν αποτέλεσμα, θα καθαρίσει ο θείος Σαμ. Μη στενοχωριέσαι...

   • bananiagr avatar
    bananiagr @ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 13/01/2010 17:11:29

    Καλησπέρα και απο εδώ φίλε ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Α γεια σου...Είπες την πιο σωστή κουβέντα. Και μήπως και γι αυτό οι ιστοριούλες με το δημοψήφισμα του 2012, και τις κοινές αγορές ακινήτων των τουρκοκυπρίων και ισραηλινών στα κατεχόμενα;

 14. Greek avatar
  Greek 12/01/2010 16:23:56

  ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΘΝΟΣ:

  ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!!!!!!!

  Κερκόπορτα μέσω Frontex στο Αιγαίο
  Στο φως η απόρρητη συμφωνία με την οποία επιχειρήθηκε να δοθεί «δώρο» στην Aγκυρα η Eρευνα και Διάσωση. Συναγερμός και άμεση αντίδραση από την κυβέρνηση του ΠAΣOK «E» 12/1


  Ξεπούλημα του Aιγαίου στην Tουρκία επεχείρησε ο Eυρωπαϊκός Oργανισμός για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης (FRONTEX), υιοθετώντας όλες τις τουρκικές αξιώσεις για τη διχοτόμηση του αρχιπελάγους κατά τη διάρκεια συζητήσεων της συμφωνίας συνεργασίας FRONTEX - Tουρκίας σε τεχνικό επίπεδο, που χαρακτηρίστηκαν απόρρητες, υπό τις ευλογίες της σουηδικής προεδρίας.

  ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Aνέβαλε το ταξίδι στην Kωνσταντινούπολη
  ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Kόκκινη γραμμή σε 3 σημεία
  «Τελευταία φορά»!
  «Oχι» στο γερμανικό μοντέλο
  ΣΥΝ... πλην Κουβέλη
  Τα βλέπει χειρότερα ο Δένδιας
  "Εκπνέει ο χρόνος ανοχής"
  Νέα πρόταση για τους μετανάστες
  Εκτροπή ...απόψεων για τον Αχελώο
  Περισσότερα άρθρα...Τέλος στα σενάρια για ΦΠΑΚερκόπορτα μέσω Frontex στο ΑιγαίοΜανιφέστο υπέρ συνεργασίας της δημοκρατικής AριστεράςΕνημέρωσε τον Κ. Παπούλια για το σχέδιο «Kαλλικράτης»Δολοφόνησαν εκδότη στην ΚύπροBάνδαλοι χτύπησαν τον τάφο του Σπύρου KυπριανούAνέβαλε το ταξίδι στην KωνσταντινούποληΝέος χάρτης στην αυτοδιοίκησηΣτο νοσοκομείο ο Λεων. ΚύρκοςOι βασικοί άξονες του σχεδίου «Kαλλικράτης»Ψάχνει βηματισμό η ΝΔΚαταψηφίζει την ιθαγένεια η ΝΔ"Δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα οι κάμερες"«Αλλαγές, όχι μερεμέτια»Mπαράζ μεταρρυθμίσεωνΔιορθώσεις μετά τις αντιδράσειςΓιώργος: Προχωράμε με το φορολογικό παρά τις δυσκολίες και τα λάθηΣτα δύσκολα φαίνεται η ψυχήΕπιπλέον μέτρα κατά της τρομοκρατίαςΨήφο μόνο για δημάρχουςMάχιμα στις εφημερίες του ΕΣΥΣτίγμα Σαμαρά για την αντιπολιτευτική τακτική
  Ο επίτροπος της E.E. Zακ Mπαρό και ο Σουηδός υπουργός Aσύλου και Mετανάστευσης T. Mπίλστρομ (στην πρώτη σειρά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) κατά την επίσκεψή τους στην Aγκυρα στις 5 Nοεμβρίου όπου εγκρίθηκε η συμφωνία Frontex - Aγκυρας.Tο χειρότερο όμως είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, η Eλλάδα, που επί υπουργίας Nτόρας Mπακογιάννη έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες FRONTEX - Tουρκίας, δεν ασχολήθηκε έκτοτε με το θέμα, με αποτέλεσμα οι Eυρωπαίοι τεχνοκράτες να παζαρεύουν ανεμπόδιστα το Aιγαίο με τους Tούρκους!

  Ο Mιχ. Xρυσοχοΐδης με τον εκτελεστικό διευθυντή του Frontex Iλ. Λαϊτίνεν στην Aθήνα
  Eυρωπαίοι και Tούρκοι διαπραγματευτές συμφώνησαν και αποτύπωσαν σε κείμενο τη συμφωνία τους για τη διχοτόμηση του Aιγαίου και την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης στην περιοχή στην Tουρκία.

  Tο περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν όλο το καλοκαίρι διέρρευσε ανεπίσημα (!) στην Eλλάδα τον περασμένο Oκτώβριο, οπότε και σήμανε συναγερμός. Aναγκάστηκε ο FRONTEX να αποκαλύψει το κείμενο πάνω στο οποίο συζητούσαν με την Tουρκία, την ώρα που επιχειρούσαν να καταστείλουν τις ελληνικές ανησυχίες, λέγοντας πως πρόκειται για τεχνικό κείμενο, όμοιο με τις άλλες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τρίτες χώρες.

  Καθησύχαζε
  Aκόμα και μετά την αποκάλυψη, και παρά τις έντονες προφορικές και γραπτές αντιρρήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ο FRONTEX συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος. O εκτελεστικός διευθυντής του FRONTEX, Iλκα Λαϊτίνεν, μάλιστα, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Eλλάδα (16/12/2009) χαρακτήρισε το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας στο οποίο είχαν καταλήξει οι συζητήσεις της Tουρκίας με τον Eυρωπαϊκό Oργανισμό ως: «εξαιρετικά λειτουργικό κείμενο, σκοπός του οποίου είναι η αποφυγή τυχών παρερμηνειών όσον αφορά τις πολιτικές σχέσεις των εμπλεκομένων μερών», σπεύδοντας να σημειώσει πως «συνήθως οι διακανονισμοί εργασίας είναι δισέλιδα έως τετρασέλιδα κείμενα, εξαιρετικά βαρετά αλλά και απλά».

  Λίγα λεπτά πριν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, M. Xρυσοχοΐδης, είχε δηλώσει πως ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών, κ. Δρούτσας, έκαναν απόλυτα ξεκάθαρο το εξής: «Eάν στη συμφωνία Tουρκίας - FRONTEX δεν υπάρχει η ρητή αναφορά ότι η Eλλάδα αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της Eυρωπαϊκής Eνωσης, εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια συμφωνία».

  Tο κείμενο αυτό δεν έχει ακόμα αποσυρθεί, αλλά αναμένεται -αφού ληφθούν υπόψη οι γραπτές θέσεις της Eλλάδας αλλά και της Tουρκίας- να γίνει διαπραγμάτευση και να ψηφιστεί από τους εκπροσώπους των κρατών μελών στη FRONTEX, για να περάσει με απλή πλειοψηφία, καθώς δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα σε αυτό το επίπεδο για άσκηση βέτο.

  Mε λίγα λόγια ο FRONTEX, ξεπερνώντας τις αρμοδιότητες που έχει ως Oργανισμός, και προκειμένου να επιτύχει τη συμμετοχή της Tουρκίας στις επιχειρήσεις, επιχειρεί να εμπλακεί σε πολιτικά θέματα, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας ευρωπαϊκής χώρας.

  Tην περασμένη άνοιξη η Eλλάδα με έγκριση της τότε υπουργού Eξωτερικών, Nτόρας Mπακογιάννη, έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες του FRONTEX με την Tουρκία, προκειμένου η γειτονική χώρα να συμμετέχει στις επιχειρήσεις για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Ως διαπραγματευτής από την ευρωπαϊκή πλευρά ορίστηκε Bρετανός τεχνοκράτης, ο οποίος όμως, επικαλούμενος το απόρρητο των συνομιλιών, αρνήθηκε πολλές φορές να ενημερώσει την Eλλάδα για το περιεχόμενο των συζητήσεων. Παράλληλα επιχειρούσε να καθησυχάσει τις ελληνικές ανησυχίες, λέγοντας ότι πρόκειται για κείμενο παρόμοιο με τα άλλα που έχουν υπογραφεί με τρίτες χώρες. Oι συνομιλίες διεξάγονταν εν κρυπτώ!

  Tο «καμπανάκι» κινδύνου σήμανε τον Nοέμβριο ο ευρωβουλευτής του ΣYPIZA και μέλος της Eπιτροπής Eξωτερικών Yποθέσεων του Eυρωκοινοβουλίου, Nίκος Xουντής, προκαλώντας συζήτηση στην Oλομέλεια του Eυρωκοινοβουλίου. Eκεί η Σουηδή υπουργός Eυρωπαϊκών Yποθέσεων, κ. Mάλμστρομ, αποκάλυψε ότι η σουηδική προεδρία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Tουρκία, ώστε αυτή να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις της FRONTEX.

  Επιστολή
  Aμεσα ο κ. Xουντής ενημέρωσε με επιστολή του τον αναπληρωτή υπουργό Eξωτερικών, κ. Δρούτσα, εκφράζοντας την ανησυχία του για το περιεχόμενο των συζητήσεων, καθώς η τουρκική πλευρά αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα. H σουηδική προεδρία έσπευσε στις 5 Nοεμβρίου να επισημοποιήσει τη συμφωνία για επιχειρησιακή συμμετοχή της Tουρκίας κατά την επίσκεψη του επιτρόπου Zακ Mπαρό και του Σουηδού υπουργού Tομπίας Mπίλστρομ στην Aγκυρα, ανακοινώνοντας πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εγκρίθηκε η συμφωνία συνεργασίας FRONTEX - Tουρκίας που έχει επιτευχθεί σε τεχνικό επίπεδο.

  H ελληνική πλευρά κατόρθωσε τελικά να λάβει ανεπίσημα αντίγραφο του κειμένου και διαπίστωσε ότι επιχειρείται η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Aμεσα κάλεσε τον γενικό διευθυντή της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, κ. Tζόναθαν Φολ, προκειμένου να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της FRONTEX και να καταθέσει τις ελληνικές θέσεις.

  O ίδιος ο κ. Φολ δήλωσε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι συνομιλίες έγιναν χωρίς η χώρα μας να λάβει γνώση και υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο για τον ίδιο (επικαλούμενος και σχετικό κανονισμό της FRONTEX) πως καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει αν θίγεται κάποιο κράτος-μέλος. H έκπληξή του έγινε μεγαλύτερη όταν διαπίστωσε πως στο κείμενο δεν γίνεται λόγος για ευρωπαϊκά σύνορα με την Tουρκία, αλλά χρησιμοποιείται η αόριστη έκφραση «συνοριακές περιοχές», προκειμένου να ικανοποιηθεί η Tουρκία! Aμεσα συντάχθηκε κείμενο στο οποίο η Eλλάδα επισημαίνει πως η Tουρκία επιχειρεί με πλάγιο τρόπο να περάσει τις πάγιες αξιώσεις της στο Aιγαίο.

  Kαταγράφει επίσης όλες τις θέσεις, ζητεί άμεση τροποποίηση του επικίνδυνου για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κειμένου και απαιτεί από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή και τη FRONTEX να παγώσουν αυτήν τη συμφωνία αν δεν γίνει κατανοητή και σεβαστή η ελληνική θέση. H Eλλάδα δήλωσε τη θέση της ότι επιθυμεί να συμμετέχει η Tουρκία στο επιχειρησιακό σκέλος της FRONTEX, χωρίς όμως να θίγονται κυριαρχικά της δικαιώματα.

  H EΛΛAΔA «ΣYNOPIAKH ΠEPIOXH» KAI OXI «EΞΩTEPIKO ΣYNOPO» THΣ EE!
  Tα κύρια σημεία της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματευτές της FRONTEX με την Tουρκία:

  1 Δεν γίνεται καμία αναφορά σε εξωτερικά σύνορα της Eυρώπης, αλλά αναφέρονται μόνο «συνοριακές περιοχές», ύστερα από απαίτηση της Tουρκίας και προκειμένου να ξεπεράσουν οι Eυρωπαίοι το πρόβλημα, αφού γνωρίζουν πως η Tουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα! (παράγραφος 7 της εισηγητικής έκθεσης και 2.2, 4.7, 4.8 του κειμένου της συμφωνίας).

  2 Διχοτομεί το Aιγαίο, ορίζοντας ως υπεύθυνο φορέα σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης στο Aιγαίο το Tουρκικό Kέντρο Eρευνας και Διάσωσης (παράγραφος 4.8 του κειμένου της συμφωνίας). Πάγια επιδίωξη της Tουρκίας είναι η ανάληψη της έρευνας και διάσωσης ανατολικά του 25ου μεσημβρινού.

  3 Eπιτρέπεται στον τουρκικό στρατό ξηράς να συμμετέχει σε κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, παραβιάζοντας κοινοτικούς κανόνες, που ορίζουν ρητά πως αυτές οι επιχειρήσεις γίνονται από πολιτικές δυνάμεις ασφαλείας (π.χ. Aστυνομία και Λιμενικό). Kαμία άλλη χώρα με την οποία συνήφθησαν τέτοιες συμφωνίες δεν επεχείρησε να βάλει στις επιχειρήσεις στρατιωτικά τμήματα.

  4 Oρίζεται ως επίσημη αρχή επαφής για την Tουρκία το υπουργείο Eξωτερικών της χώρας και όχι το αντίστοιχο υπουργείο Eσωτερικών όπως έγινε και στις συμφωνίες με τις άλλες χώρες (Aλβανία, Σερβία κ.λπ.) (παράγραφος 8 του προοιμίου και 3.2 της συμφωνίας).

  OI EYΘYNEΣ
  Aδράνεια από την Nτόρα, παρά τις προειδοποιήσεις

  Oταν η Eλλάδα έδινε το πράσινο φως στον FRONTEX να αρχίσει συνομιλίες με την Tουρκία, ώστε η γειτονική μας χώρα να ενταχθεί στο επιχειρησιακό σκέλος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνοριακής φύλαξης, δεν εξασφάλισε ότι θα τύχουν της ανάλογης προσοχής τα εθνικά μας θέματα.

  Oπως φαίνεται, το αρμόδιο υπουργείο Eξωτερικών επί ηγεσίας Nτόρας Mπακογιάννη αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση της NΔ δεν έκαναν τις απαραίτητες προληπτικές πολιτικές κινήσεις στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ώστε η χώρα μας να ενημερώνεται για το περιεχόμενο των συνομιλιών με την Tουρκία, αφού είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα. Tόσο το Λιμενικό όσο και το ελληνικό ΓEEΘA είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το τι αναμένεται να επιχειρήσει η Aγκυρα.

  Mάλιστα, σε συναντήσεις Eλλήνων με τεχνοκράτες του FRONTEX περίπου τον Σεπτέμβριο είχαν δοθεί προειδοποιήσεις για τις τουρκικές διεκδικήσεις, οι οποίες όμως φαίνεται ότι δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής από τον FRONTEX (εσκεμμένα άραγε;), αφού σε πολιτικό επίπεδο δεν είχε κινηθεί ανάλογο θέμα και η χώρα μας βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

  Tο αποτέλεσμα ήταν να επιτραπεί σε τεχνοκράτες μιας ευρωπαϊκής Yπηρεσίας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά γίνεται στο Aιγαίο, να διαπραγματεύονται θέματα που άπτονται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, να τα χαρακτηρίζουν «απόρρητα» και να αρνούνται να ενημερώσουν την Eλλάδα.

  Mε απλή γλώσσα, δόθηκε το δικαίωμα σε τεχνοκράτες να πουλήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Eλλάδας στο Aιγαίο, προκειμένου να μη «στενοχωρηθεί» η Tουρκία και αρνηθεί να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις που γίνονται στα ελληνικά σύνορα για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, η οποία προέρχεται από τις τουρκικές ακτές.

  H ευθύνη ιδιαίτερα του υπουργείου Eξωτερικών φαίνεται από το γεγονός ότι οι τουρκικές θέσεις που έγιναν αποδεκτές από τονFRONTEX και αποτυπώθηκαν στο προωθούμενο για υπογραφή κείμενο της συμφωνίας ελέγχθηκαν από τη νομική υπηρεσία του FRONTEX και κρίθηκαν νομικά αποδεκτές!

  IΩANNA HΛIAΔH
  ioanna.iliadi@esiea.gr

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Greek 12/01/2010 22:23:32

   Η απαντηση :

   Θα έπρεπε να ζει κανείς σε άλλη χώρα για να ισχυριστεί ότι το ΥΠΕΞ επί των ημερών της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, «αδιαφόρησε» για τα θέματα λαθρομετανάστευσης (ειδικά μάλιστα από την Τουρκία) και συνεργασίας με την FRONTEX.

   Επί της θητείας της, και με επιμονή της Ελλάδος, η FRONTEX επιμήκυνε από δίμηνη σε ετήσια την επιχειρησιακή κάλυψη όλης της συνοριακής γραμμής της Ελλάδας, ενώ επιτεύχθηκε και η ουσιαστική αύξηση των συμμετεχόντων κρατών στην άσκηση «Ποσειδών».

   Η Τουρκία υφίστατο καθημερινές απορρίψεις των διαβημάτων της -από ευρωπαϊκές πλέον Αρχές- κάθε φορά που επιχειρούσε να παρενοχλήσει τα επιχειρησιακά μέσα της FRONTEX σε περιοχές που η ίδια, αυθαίρετα, έμμεσα ή άμεσα, επεδίωκε να αμφισβητήσει.

   Για πρώτη επίσης φορά η Ελλάδα έθεσε το θέμα της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις που πηγάζουν γι’ αυτήν από τη Συμφωνία Επανεισδοχής που είχε υπογράψει με τη χώρα μας και το συνδέσαμε μάλιστα και με την ενταξιακή της πορεία. Για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος η κυβέρνηση της Ν.Δ. ζήτησε και πέτυχε να ασκηθεί πίεση από ολόκληρη πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σύναψη αντίστοιχης Συμφωνίας Επανεισδοχής με το σύνολο της Ε.Ε.

   Όλοι θυμούνται ότι τα θέματα αυτά τα έθετε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και σε συνόδους κορυφής. Όλοι θυμούνται επίσης τις εδώ επισκέψεις των Επιτρόπων και των λοιπών υψηλών Κοινοτικών αξιωματούχων που –για πρώτη φορά- συντάσσονταν ανοιχτά με τις θέσεις της χώρας μας. Οι δε Έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τα κοινοτικά όργανα σε όλα τα επίπεδα καταθέτοντας τις θέσεις μας και αποτρέποντας την υιοθέτηση άλλων μη ευνοϊκών για την Ελλάδα. Μέχρι της αποχωρήσεώς της κ.Μπακογιάννη από το Υπουργείο Εξωτερικών αυτή ήταν η κατάσταση και το αναφερόμενο στο δημοσίευμα σχέδιο συμφωνίας απλώς δεν υφίστατο. Οι οδηγίες της πολιτικής και της υπηρεσιακής ηγεσίας πάντως ήταν σαφείς : Συμμετοχή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων της FRONTEX ακριβώς για την αποτροπή υιοθέτησης μη ευνοϊκών για την Ελλάδα θέσεων. Είναι άγνωστο γιατί τρεις μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα παρουσιάζονται κοινοτικές θέσεις σαν κι αυτές που εμφανίζει το δημοσίευμα.

   Τελειώνοντας, υπογραμμίζεται ότι τα θέματα αυτά είναι λεπτά και πολύπλοκα και ότι το συμφέρον της χώρας δεν εξυπηρετείται όταν χρησιμοποιούνται για σκοπούς ξένους προς αυτό.

   Το ΥΠ.ΕΞ. επί των ημερών της Ντόρας Μπακογιάννη έκανε δυναμική και υπεύθυνη εργασία για τα μεγάλα αυτά θέματα. Μέχρι δε της αποχωρήσεώς της δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Τώρα είναι η σειρά άλλων να συνεχίσουν την εθνική αυτή αποστολή με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια υπευθυνότητα.

 15. Mara avatar
  Mara 12/01/2010 16:31:45

  Eκπληκτικό άρθρο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!
  Τα σχέδια όμως μερικές φορές... μένουν μόνο σχέδια...

 16. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 12/01/2010 17:23:21

  Τι σχέση έχει ο αντισημιτισμός σε αυτήν την κουβέντα, και γενικότερα στο antinews? Υπάρχει κάπου κάποιο αντισημιτικό σχόλιο ή αναφορά?

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/01/2010 17:32:25

  Εγώ πάλι πιστεύω πως πέρασε κάποτε από το ΝΑΤΟ και "αφαίρεσε" επιστολόχαρτα κλπ τα οποία μετά δακτυλογράφησε ο ίδιος (με ελλιπή αγγλικά) με "σούπερ απόρρητες" και καλά πληροφορίες. και έτσι έφτιαξε όνομα στα καλά καθούμενα. Απ τους πρώτους που τον προέβαλλαν στο τότε ΝΙΟΥ τσάνελ, ήταν δυστυχώς, ο καταπληκτικός κατά τα άλλα Β. Ραφαηλίδης. Μάσησε, διότι πιθανόν δεν γνώριζε τέλεια αγγλικά. Πλάκα πλάκα ο τύπος όμως έβγαλε καμια δεκαριά βιβλία και τον αναφέρουν ως ειδικό (ακόμη).

 18. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 12/01/2010 17:35:22

  Ε, κοίτα, ξέρεις πόσοι "ροζ και πράσινοι κόκκοι" διατείνονται ότι στο βάθος ο Ραφαηλίδης ήταν "εθνίκι"?

 19. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 12/01/2010 19:51:34

  του Δαίμονος:

  Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν “συμφωνημένη” διχοτόμηση. Εμείς;

  Είναι πια σαφές σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κύπρο ότι από τον Απρίλη, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα είναι παρελθόν από την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο νέος ηγέτης τους Έρογλου, που δεν κρύβει τις ακραίες του θέσεις, όλο και πιο φανερά κάνει λόγο για “συμφωνημένη” διχοτόμηση. Δηλαδή για διχοτόμηση που θα έχει την αποδοχή της ελληνοκυπριακής πλευράς, με ορισμένα ανταλλάγματα, φυσικά.

  Ποια μπορεί να είναι αυτά; Προφανώς μερικές εδαφικές παραχωρήσεις. Ακούγεται ένα 10% του εδάφους που σήμερα έχουν οι Τουρκοκύπριοι, μαζί με το έδαφος των βρετανικών βάσεων. Κι εμείς, από τη μεριά μας, θα κληθούμε να αναγνωρίσουμε αυτό που ως τώρα αποκαλούμε “ψευδοκράτος”. Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε, ή έστω να συζητήσουμε αυτή την προοπτική; Είμαστε έτοιμοι να αντιπροτείνουμε μια χαλαρή Ομοσπονδία με κάποια καινούρια στοιχεία που να την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα για τους Τουρκοκύπριους; Ή θα συνεχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με το μιθριδατισμό της εκκρεμότητας;

  Τα δεδομένα του ζητήματος είναι μπροστά στα μάτια μας, και δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε. Η Τουρκία κέρδισε έναν πόλεμο το 1974 και φυσικά δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει όσα κέρδισε με την ισχύ των όπλων. Πολύ περισσότερο δεν είναι διατεθειμένη να πάψει να βλέπει στο χάρτη ότι η Κύπρος είναι δίπλα στην Τουρκία και μακριά από την Ελλάδα. Τέλος, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω σε κανένα από τα μέτωπα της εξωτερικής της πολιτικής, κι η Κύπρος μπορεί να μην είναι το σπουδαιότερο, είναι όμως ένα σημαντικό κεφάλαιο της τουρκικής πολιτικής. Επί χρόνια διακινδυνεύει την ενταξιακή της πορεία, προκειμένου να μην κάνει πίσω στο Κυπριακό.

  Αυτά τα ξέρουμε. Εκείνο που αγνοούμε είναι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς. Της Ελλαδικής και της Κυπριακής. Τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε στο Κυπριακό, και πόσο μπορούμε τη στρατηγική μας -αν υπάρχει…- να την καταστήσουμε αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

  Το βέβαιο είναι ότι όλο αυτό το πακέτο θα έλθει ενώπιόν μας. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ξέρουμε τι θέλουμε, και πώς θα τα καταφέρουμε…

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ B.K.Σ. 12/01/2010 20:03:38

   Γεια σου συμπαθέστατη ΒΚΣ. :-)

   Πιστεύεις εσύ πως τα νέα παιδιά της Κύπρου, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι μπορούν να ζήσουν σε μία ενωμένη πατρίδα;
   Παλιά οι 2 κοινότητες επικοινωνούσαν και μπορεί αμφότεροι να μίλαγε ο ένας την γλώσσα του άλλου.
   Τώρα μετά από 36 χρόνια κατοχής και δαιμονοποίησης της μίας κοινότητας από την άλλη (και από τις δύο πλευρές) πόσο ρεαλιστικό είναι να γίνει πιστεύεις;

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Νικόλας 12/01/2010 20:32:27

    Δεν είναι ρεαλιστικό πλέον αγαπητέ μου Νικόλα. Δυστυχώς ρεαλιστικό είναι αυτό που προτάσσουν οι Τουρκοκύπριοι όπως ακριβώς το περιγράφει ανωτέρω ο Δαίμων στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα (http://www.tapragmata.gr/)
    Ρωτώντας μια Κύπρια φίλη μου εάν μπορούν να φαντασθούν την πιθανότητα διχοτόμησης δεν μου απάντησε "όχι", σιώπησε, έκλαψε και άρχισε να μου μιλά για τους αγώνες της οικογένειά της για την Ένωση. αυτήν που κάποιος "γενάρχης" μας την χαρακτήρισε ήδη εδώ και τριανταπέντε χρόνια ...μακράν.

    • Νικόλας avatar
     Νικόλας @ B.K.Σ. 12/01/2010 20:45:45

     Από εμάς που είμαστε έξω από το χορό πολλά μπορούν να ακουστούν.
     Ένα τέτοιο είχα ακούσει και ένα καλοκαίρι που έκανα πρακτική στην Αγγλία και στην ίδια εστία έμενε και ένας Τούρκος ο Taha. Ο οποίος ήταν οπαδός της realpolitik όπως έλεγε και πως θα πρέπει έλεγε να ενωθεί το νότιο τμήμα με εμάς και το βόρειο τμήμα με αυτούς και όλα θα τέλειωναν.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 12/01/2010 20:56:15

     το πρόβλημα για την ρηαλπολιτίκ είναι πως οι Κύπριοι είναι Έλληνες, όπως είναι οι Ηπειρώτες -μαζί με τους Βορειοηπειρώτες που και ενενήντα χρονώ ανεβαίνουν να κλαδέψουν τις κληματαριές του πατρικού τους, οι Κρητικοί, οι Μακεδόνες, οι Πόντιοι, οι Θεσσαλοί, οι Επτανήσιοι, οι Μωραϊτες, οι Στερεοελλαδίτες, οι Αρβανίτες, οι Δωδεκανήσιοι, οι Λημνιοί, οι Κυκλαδίτες, οι Θρακιώτες, οι χίλιοι Ρωμηοί της Πόλης και φυσικά οι εκατό κάτοικοι από τις τρεις χιλιάδες πάλαι της Ίμβρου και της Τενέδου..

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ B.K.Σ. 12/01/2010 20:24:18

   "Εμεις" δεν ειμαστε ενιαιοι γιατι οι Ελληνοκυπριοι που αποφασιζουν δεν ειναι ενιαιοι.Για το ΑΚΕΛ διχοτομηση ειναι καταστροφη αφου αμεσως μετα αναγκαστικα θα ελθει στη συζητηση η αναγακαιοτητα καποιας στενοτερης σχεσης Ελλαδος - Κυπρου που δεν τη θελει.
   Αλλα δεν μπορει και να κανει υπερβολικες παραχωρησεις στους Τουρκους για να το αποφυγει.
   Η αποψη που εχω εγω -αλλα δεν ειμαι Κυπριος - ειναι η εξης : Συμφωνημενη διχοτομηση με επιστροφη εδαφων αλλα και διαπραγματευση της θεσης των Τουρκοκυπριων στην ΕΕ (γιατι τωρα υποτιθεται οτι ολη η Κυπρος ειναι στην ΕΕ) με στοχο να αταματησει η εισροη Τουρκων στο τουρκοκυπριακο κρατιδιο.Αυτο μπορει να γινει με ενα σχημα χαλαρης συνομοσπονδιας και αμοιβαιοτητας δηλ. να απαγορευθει και στους Ελληνες περα απο ενα ποσοστο να εγκαθιστανται στη Κυπρο.
   Στο πρωτο σχεδιο Αναν υπηρχε ορος που τον ειχε βαλει ο μαρκιδης οτι μονο Ελληνες και Τουρκοι δεν μπορουν να εγκαθιστανται στην Κυπρο πανω απο 5% του πληθυσμου καθε κοινοτητας.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ψυχραιμια 12/01/2010 20:43:31

    Ψυχραιμία συμφωνώ με την αποψή σου για το σχήμα χαλαρής συνομοσπονδίας αλλά χωρίς τους όρους αμοιβαιότητας. ας την βουλιάξουν την Βόρεια στους εποίκους, χαμένη είναι πλέον για τους Έλληνες της Κύπρου, το μόνο που πρέπει να προστατέψουν αυτό που ακριβώς τόνισε και η αλλενάκι, τον φόνο τιμής στα μνήματα των προγόνων τους που έμειναν πίσω και τις εκκλησιές που λειτουργούσαν τις ψυχούλες τους, η Ουνέσκο θα τους συνδράμμει σ΄ αυτό -ελπίζω. Και ας πάρουν όσα περισσότερα μπορέσουν πίσω με αντάλλαγμα την υπσγωγή τους ως συνομόσπονδο κράτος στο ευρωπαϊκό όχημα (κερκόπορτα ασφαλώς για τους Τούρκους, αλλά αυτό είναι πρόβλημα πρωτίστως των Ευρωπαίων, εμάς ούτως ή άλλως μας διαλύσανε οι γείτονες με τους λαθρομετανάστες)

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 12/01/2010 20:44:48

     τον φόρο τιμής (να μη γίνει φόνος τιμής δηλαδή...)

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ B.K.Σ. 12/01/2010 20:52:54

     Δεν ειναι ετσι.Οι Τουρκοι αν μπαινουν στο βορειο τμημα μετα θα διαρρεουν στο νοτιο.Το φυσικο συνορο ειναι η θαλασσα.Φυσικα η ελληνικη πλευρα δεν εχει και δεν θα εχει ποτε τα μεσα να σταματησει εκει τη διαρροη.
     Αρα θελουμε συμφωνια.Εγω θα εδινα παρα πολλα μονο για αυτο-τη συμφωνια που θα ελεγχθει η θαλασσα μεταξυ Κυπρου και Τουρκιας.Ειμαι ετοιμος να δεχθω οταν πηγαινω απο Αθηνα σε Κυπρο να με ελεγχουν Τουρκοκυπριοι αστυνομικοι αν ελεγχουν Ελληνοκυπριοι τις αφιξεις των Τουρκων.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ B.K.Σ. 12/01/2010 21:19:33

   Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε:

   Απελευθέρωση των κατεχομένων!

   Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί:

   Ολική παραίτηση από αυτόν τον στόχο. Ήδη από την προδοτική εκεχειρία της 22 Ιουλίου 1974 η Ελλάδα (η "όλη Ελλάδα, δηλαδή Ελλάδα και Κύπρος μαζί) έχει παρατηθεί πολιτικά από τη στρατιωτική υπεράσπιση ή ανακατάληψη των κατεχομένων ελληνικών εδαφών.

   Ο Αβέρωφ τρομοκρατούσε τους Αμμοχωστιανούς να φύγουν γιατί δήθεν έρχονταν οι Τούρκοι, που μια χούφτα στρατός μας τους σταμάτησε και τελικά οι Αμμοχωστιανοί φύγανε και η Αμμόχωστος έγινε πόλη φάντασμα χωρίς κατοίκους, μόνον και μόνον επειδή μπήκε ελάχιστος στρατός τουρκικός σε μια άκρη της πόλης, που αν δεν τους είχε τρομοκρατήσει ο Αβέρωφ δεν θα έφευγαν και δεν θα έμπαινε. Αλλά φυσικά ο Αβέρωφ (και μαζί του και ο "Εθνάρχης") είχε συμφωνήσει στο τι θα "πάρουν" οι Τούρκοι στο "περίπου"!

   Από αυτή την κατάσταση ανομολόγητης και στρατιωτικά (τότε τουλάχιστον αδιαμφισβήτητα) αχρείαστης καθαρής ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ από προαιώνια (σχηματικώς το λέμε, νεοταξίτες, εννοούμε από την προϊστορική περίοδο) ελληνικά εδάφη ΔΕΝ έχουμε φύγει μέχρι σήμερα.

   Συζητάμε διζωνικές, συνομοσπονδίες, νομιμοποίηση της διχοτόμησης, έδαφος έναντι πλεονεκτημάτων, πόσους εποίκους θα δεχθούμε ή δεν θα δεχθούμε και το μόνον που δεν συζητάμε είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Δεν τη θέλουμε; Μα αυτό δεν θα θέλαμε, αν βάλουμε μπροστά μας όλες τις πιθανές επιλογές;

   Είναι δυνατόν να κρατάει ο ξένος κατακτητής ελληνικό έδαφος και εμείς να σιωπούμε για το γεγονός αυτό επί 36 χρόνια; Γιατί σιωπούμε. Λέμε "κατοχή της Κύπρου" δεν λέμε "κατοχή ελληνικού εδάφους". Αυτή είναι η πηγή του προβλήματος, όπως λέγαμε και χθες. μας έπεισαν να μην το βλέπουμε σαν προαιώνια ελληνικό έδαφος. Τότε τι στο καλό ασχολούμαστε ακόμη, αν δεν είναι ελληνικό το έδαφος;

   Η όλη ιστορία του Κυπριακού έχει μία και μόνον κοινή ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ όλων των ενεργειών των ξένων δυνάμεων που δεν έχουν καμία σχέση (παρά μόνον κατακτητή) με την ιστορία του νησιού: να μην έχει το νησί την πολιτική μοίρα που κανονικά θα έπρεπε να του επιφυλάσσει η καθαρή ελληνική του ταυτότητα: να γίνει δηλαδή μέρος της ανεξάρτητης ελληνικής επικράτειας, του νεοελληνικού κράτους.

   Όταν, Βασιλική μου, συνειδητοποιήσουμε ότι ΑΥΤΟ ΘΈΛΟΥΜΕ, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή είναι η ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΡΑΜΜΗ στο Κυπριακό, που θα έλεγε και ο Αντώνης, τότε μπορούμε να συζητήσουμε για τα υπόλοιπα.

   Μέχρι τότε, θα μονομαχούμε στα χαρακώματα της έσχατης υποχώρησης, πώς δηλαδή δεν θα υποχωρήσουμε λιγότερο.

   Πνεύμα αγωνιστικότητας, βρε σεις! Πώς καταντήσαμε έτσι ως χώρα, να δεχόμαστε την ξένη κατοχή τόσο εύκολα;

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Επώνυμος 12/01/2010 21:25:35

    Καλέ μου Επώνυμε, ξέρεις πως δεν διαφωνώ μαζί σου, απλώς προσπαθώ να αντικρίζω για να αντιμετωπίσω, όσο γίνεται καλλίτερα, την ασχήμια που υπάρχει εμπρός μου.

 20. Νίκος avatar
  Νίκος 12/01/2010 20:49:54

  Ιασμινη, οι παραλληλισμοι σου ειναι...κουφοι. Αλλοιως δημιουργηθηκε η Ελλαδα ως κρατος και αλλοιως το Ισραηλ. Αυτα που γραφεις ειναι πραπαγανδα χειριστου ειδους.

 21. Νικόλας avatar
  Νικόλας 12/01/2010 22:31:21

  Όταν είχα πάει στην Κύπρο με μεγάλη έκπληξη είδα πως στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου στην Λευκωσία δεσπόζει το εθνόσημο της Μεγάλης Βρετανίας,γιατί δεν το έχουν βγάλει αυτό;

 22. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 13/01/2010 14:34:54

  http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=1144&reftab=37&t=Αντης-Χατζηκωστής:-Τον-σκότωσε-(κι-αυτόν)-η-ΜΙΤ...

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ papadopoulos takis 13/01/2010 14:45:16

   Φίλε μου ο Δρουσιώτης που γράφει τα όσα λινκάρεις είναι άρρωστος, προσβεβλημένος από τον Ιό της "Ε"...

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 13/01/2010 14:39:57

  Νικολα, που ειναι το προβλημα; το ξερεις οτι τα αστερια στις επωμιδες των Ελληνων αξιωματικων ειναι εξακτινα Εβραϊκα και οχι το πεντακτινο που χρησιμοποιουν απαξαπαντες; Τι θελει το εβραϊκο αστερι εκει;

 24. vasilis avatar
  vasilis 13/01/2010 22:28:17

  Ο (Α)θανάσης έγραψε:

  "Φίλε μου ο Δρουσιώτης που γράφει τα όσα λινκάρεις είναι άρρωστος, προσβεβλημένος από τον Ιό της “Ε”…"

  Φίλε (Α)θανάση, λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Ο Δρουσιώτης έχει δίκαιο απόλυτο σε όσα γράφει. Ήδη η κυπριακή αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες της στα οικονομικά κίνητρα. Και κάτι περισσότερο απο σένα και μένα ξέρει για να αποκλείει σχεδόν κατηγορηματικά τα πολιτικά ελατήρια, που κάποιοι τα έκαναν λάβαρο τους απο την πρώτη στιγμή. Άλλωστε ο Άντης (εμείς το ζήσαμε το παιδί και γνωρίζουμε) ΔΕΝ ήταν πολιτικοποιημένος.Επιχειρηματίας ήταν και εξασφάλισε μάλιστα ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ το συμβόλαιο με το UNDP (ναι, την UNDP απο την οποία "πληρώνονταν" οι ...νεναίκοι)για να κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές μιας εκστρατείας συμφιλίωσης ενόψει της υποβολής νέου σχεδίου λύσης. Αυτά είναι ΣΤΟΙΧΕΙΑ, δεν είναι παραμύθια της Χαλιμάς, οπως αυτά που σείς σκαρφίζεστε για ΜΙΤ, άγγλους, γάλλους, πορτογάλους και πράσινα άλογα.

  Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!

  Βασίλης, Λευκωσία.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ vasilis 15/01/2010 16:25:52

   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης says:
   15/01/2010 at 1:13 pm

   Να διαβάζεις τα άρθρα και τα βιβλία του Μακάριου. Έτσι πάντα θα είσαι ενημερωμένος για την γραμμή και τις επιδιώξεις των απέναντι. Θυμάμαι δε που σε πόνημα του εμφάνισε περίπου τον Αλέκο Παναγούλη ως όργανο των…σκληρών της Χούντας που θέλανε να φάνε τον “μαλακό” Παπαδόπουλο και διάφορα άλλα βαθυστόχαστα, με αποτέλεσμα να τον “χέσουν” με ανακοίνωση – επιστολή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ φίλοι και συναγωνιστές του Παναγούλη. Υπήρξαν βέβαια και παλαιότεροι συγραφικοί του άθλοι π.χ. κατά της ΕΟΚΑ. Είναι ένας εργώδης αποδομητής με ιστορικό κύρος εφάμιλλο των καλύτερων τουρκικών πονημάτων. Την πολιτεία του κατά την προ δημοψηφίσματος περίοδο την παρακολουθήσαμε όσοι ξέρουμε ανάγνωση. Ζαλίστηκε κι αυτός από το 70 τόσο τοις εκατό του ΟΧΙ αλλά με την ανιδιοτελή στήριξη καλών παλιών του φίλων κρατήθηκε όρθιος.
   Λέει, δε στο άρθρο που παραπέμπεις, ότι δεν έγιναν πολιτικές δολοφονίες στην Κύπρο μετά το 74. Χμμμμ, κοίτα να δεις… Κι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, ο Σολωμός Σολωμού, ο Τάσος Ισαάκ; Τα ‘θελε ο απαυτός τους θα μας πει η “προοδευτικιά” δημοσιογραφία; Ή μήπως αυτοκτόνησαν; Δάκτυλος εθνικιστών; Η ΜΙΤ και οι Τούρκοι δεν κάνουν τέτοια πράγματα μας λέει ο δαιμόνιος ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Μ. Δρουσιώτης. Θα πάρω τον πατέρα του Θεόφιλου να του το πω. Αν βγουν τα βιβλία του σε Κλασσικά Εικονογραφημένα θα σας τα πάρω δώρο.

 25. smoking area avatar
  smoking area 15/01/2010 15:59:27

  Kαμια σχεση με την ...καρδια του ΟΧΙ.
  Καμια σχεση με την δολοφονια Γεωργιαδη.
  Τον καθαρισαν για τα ...ριαλια.
  Η εθνικη ...κατηχηση εχασε μια πρωτης ταξεως ...παραβολη.

  • Factorx avatar
   Factorx @ smoking area 15/01/2010 16:03:08

   Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το όπλο της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του εκδοτικού συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" , δήλωσε το μεσημέρι ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

   Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι με βάση τα ως τώρα δεδομένα δεν προκύπτει εμπλοκή στη δολοφονία προσώπου από το χώρο της δημοσιογραφίας.

   Ο κ. Λουκά δήλωσε ότι οι τρεις συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ως πραγματικοί αυτουργοί. Ο κ. υπουργός απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο αυτοί κατονόμασαν ηθικό ή ηθικούς αυτουργούς.

   Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι τα κίνητρα της δολοφονίας δεν είναι πολιτικά και εξέφρασε αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί πλήρως.

   Στο μεταξύ η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για την υπόθεση της δολοφονίας Αντη Χατζηκωστή, πραγματοποιείται σε ιδιωτική κλινική της Λευκωσίας.

   Αυτό αποφάσισε ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καθώς ο ένας εκ των τριών υπόπτων νοσηλεύεται στη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική. Η Αστυνομία έχει ζητήσει από το Δικαστήριο διάταγμα προσωποκράτησης για τους τρεις υπόπτους.

  • nobody avatar
   nobody @ smoking area 15/01/2010 16:24:56

   Παντως το Τριτο Ματι ειχε....ενδελεχως αναλυσει την σχεση MIT, Μossad και Ζωδιακου Κυκλου - νομιζω δε, χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, οτι πριν φυγουν μας αφιερωσαν και μερικα crop circles

   ...μην τους χαλας το ονειρο....παντου εχ8ροι του...'περιουσιου' Λαου, απειλες, σιωνισμος, Σορος, πετρελαια στο Αιγαιο, Τσαμουρια και ομαδα Ε

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ smoking area 15/01/2010 16:31:32

   Επτά ή οκτώ περίπου...

  • nobody avatar
   nobody @ smoking area 15/01/2010 16:38:37

   Και σαν Δικηγορος τα crop circles 8α χρησιμοποιει

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ smoking area 15/01/2010 16:40:35

   Μπορεί και εννιά...

 26. Μερόπη avatar
  Μερόπη 25/01/2010 16:46:54

  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη συγκεκριμένη δολοφονία πώς νιώθετε αλήθεια, αγαπητοί βαθυστόχαστοι αναλυτές και αρθρογράφε???????

  • skeptomenos avatar
   skeptomenos @ Μερόπη 25/01/2010 16:51:59

   meropi, δλδ έχεις εκδώσει ήδη δικαστική απόφαση? Ξέρεις κάτι παραπάνω απο μάς που δεν ξέρουμε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.