#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οργανωμένο σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματοςΑν ήθελε κάποιος να κάνει μια «σούμα» για τα όσα συνέβησαν χθες στην Αθήνα, θα μπορούσε να πει με κάθε βεβαιότητα ότι μια ομάδα από 400-500 αναρχικούς προσπάθησαν συντεταγμένα να γελοιοποιήσουν το κράτος.

Με οργανωμένες και καταδρομικού τύπου επιθέσεις, κι έχοντας την πολιτική καβάτζα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν με ειρηνικό τρόπο στις περισσότερες των περιπτώσεων, να δηλώσουν παρών στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Ο τρόπος που έγιναν όλα δείχνει ότι υπήρξε σχέδιο. Μια ομάδα πήγε κι επιτέθηκε στα ΜΑΤ έξω από τη βίλα Αμαλία, τους αποπροσανατόλισε και καμιά εκατοστή μπήκαν στο κτίριο. Μια άλλη ομάδα, μόλις έληξε η ανακατάληψη, πήγαν κι έκαναν έφοδο στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και τα κατέλαβαν. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κατάληψη σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αν και δεν έγιναν επεισόδια.

Αμέσως μόλις έληξε κι εκεί η κινητοποίηση άλλη ομάδα αναρχικών πήγε στο Σύνταγμα για να εμποδίσει την έλευση του Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί δημιουργήθηκε μικροένταση αλλά χωρίς προβλήματα. Άλλη ομάδα επίσης, αμέσως μόλις έγινε η έφοδος της αστυνομίας στη βίλα Σκαραμαγκά συγκεντρώθηκε και αποδοκίμαζε. Όμως, μια ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τα έκανε λίμπα.

Είναι φανερό ότι οι αναρχικοί επεδίωκαν να κάνουν τζέρτζελο, να δημιουργήσουν την εντύπωση στον κόσμο, και ειδικά στην κυβέρνηση ότι μπορούν να οργανώνουν καταδρομικές επιχειρήσεις και να μην υπολογίζουν τίποτε.

Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, η ουσία είναι τι κάνει η πολιτεία και τα κόμματα. Είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι τα δύο κτίρια ήταν εργαστήρια μολότοφ και στέκια μπαχαλάκηδων. Οσο κι αν ο ανεκδιήγητος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κάποιος Διαμαντόπουλος τα χαρακτήρισε… πολιτιστικά κέντρα και μάλιστα άφησε έμμεσες απειλές. Είπε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για  «χώρους ζωντανούς» και «πολιτιστικά κέντρα» (!) τις καταλήψεις , ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. «Σας ενοχλεί γιατί είναι δομές αλληλεγγύης και  θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει…».

Αν καταλάβαμε καλά, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλύπτει ότι τα στέκια των αναρχικών θα γίνουν εφαλτήρια για επιθέσεις κατά πολιτικών τους αντιπάλων;

Πιο ξεκάθαρη στήριξη στους μπαχαλάκηδες υπάρχει; Η επίσημη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τι λέει γι’ αυτό. Αν κρίνουμε από το χιούμορ του Τσίπρα που είπε στη Φλώρινα ότι θα έπρεπε να έχουν κι αυτοί βίλα Αμαλία για να τους προσέξει η πολιτεία, τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε σοβαρότητα.

Τα πράγματα είναι, πάντως, σοβαρά πλέον. Παρά γεγονός ότι το χθεσινό μπάχαλο δεν το δημιούργησε η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει (το έκαναν οι αναρχικοί από μόνοι τους) φαίνεται να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει σε διπλό ταμπλό. Επιτίθεται για τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς στοιχεία αλλά κι εδώ που τα λέμε… περί όνου σκιάς κι από την άλλη, δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Και δυστυχώς έχει ολισθήσει σε πολύ ακραίες θέσεις και θα τις βρει μπροστά του. Σκεφτείτε μόνο τούτο. Γίνεται κυβέρνηση και υπουργός Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει ο … Σκουρλέτης. Αν οι μπαχαλάκηδες κάψουν το κέντρο με εφαλτήριο… τα πολιτιστικά κέντρα θα στείλει την αστυνομία; Ή μήπως σκέφτεται να την αφοπλίσει;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/01/2013 08:07:02

  Πολλοί από εμάς είχε δει από την προεκλογική περίοδο φαινόμενα αλαζονείας στο σύριζα. Και επιβεβαιώνονται οι φωνές μας για προσοχή στο κόμμα των συνιστωσών που είναι πιο επικίνδυνες -ως ανεξέλεγκτες και εθνομηδενιστικές- ακόμη και από συμμορίες του στυλ "ΓΑΠ και κηπουροί" μόνο και μόνο επειδή ο εμφύλιος είναι μακράν το χειρότερο σε μια χώρα. Πάντως έτσι που το πάνε στο σύριζα προκαλούν να φάνε σουτ μαζί με τη ΧΑ λόγω αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής ιδεολογίας.

 2. kas avatar
  kas 10/01/2013 08:07:26

  Οπότε τώρα ξέρουμε !

  Δύο είδη πολιτιστικών κέντρων υπάρχουν στην Ελλάδα...σοσιαλιστικοαναρχοκομμουνιστικής αισθητικής both.

  Τα σκυλάδικα...και οι βίλλες ;-)

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 10/01/2013 08:21:41

  Εμένα μου φαίνεται για οργανωμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που βιώνει. Αλήθεια, γιατί την ώρα των συλλήψεων η εικόνα της τηλεόρασης ήταν σκόπιμα θολωμένη ακριβώς στο ύψος των προσώπων; Για να μην δούμε ποιοι είναι όλοι αυτοί; Μην τυχόν και αναγνωρίσουμε και κανέναν υπάλληλο υπηρεσίας ασφαλείας ανάμεσά τους; Γελούσα την ωρα που έβλεπα αυτό το κουκλοθέατρο ή αν προτιμάτε θέατρο σκιών. Γιατί εγώ σκιές είδα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Γεώργιος 10/01/2013 10:26:49

   Έχεις δίκιο, πρέπει να μάθουμε ποιοί είναι όλοι αυτοί - να δώσει άμεσα η αστυνομία τα ονοματάκια τους στη δημοσιότητα!

  • Μπαρμπαθωμας avatar
   Μπαρμπαθωμας @ Γεώργιος 10/01/2013 16:38:48

   Πραγματικα ειναι να απορεις. Αναρχικοι που δεν σπανε τιποτα, ΜΑΤ που δεν ανοιγουν κεφαλια!!! Μιλαμε για πολιτιστικη επανασταση! Τετεια αβροτητα και πολιτισμο ειχαμε χρονια να δουμε...

 4. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/01/2013 08:56:45

  '' Σκεφτείτε μόνο τούτο. Γίνεται κυβέρνηση και υπουργός Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει ο … Σκουρλέτης. Αν οι μπαχαλάκηδες κάψουν το κέντρο με εφαλτήριο… τα πολιτιστικά κέντρα θα στείλει την αστυνομία; Ή μήπως σκέφτεται να την αφοπλίσει;''

  Δεν υπάρχει περίπτωση ο Σύριζα να γίνει ποτέ αυτοδύναμη κυβέρνηση, άρα αφοπλισμός της αστυνομίας, εξάπλωση των ''πολιτιστικών κέντρων'' και λοιπά φαιδρά που φαντασιώνονται οι ''πιστοί'', είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν.
  Η προσπάθεια μέσω των ρεσάλτων στα διάφορα κτίρια, δεν γελοιοποιεί το κράτος. Απλά, αποδεικνύει οτι η σοβαρότητα, η συνέπεια και η ψυχραιμία, πάντα κερδίζουν επί της ουσίας τις εντυπώσεις.
  Προκαλείται σίγουρα η κυβέρνηση, να παρασυρθεί σε κάποια βίαιη αντίδραση, που θα μπορούσε ενδεχομένως να καθαγιάσει τη ''δράση''των εκτός τόπου και χρόνου σαλταδόρων.... Δεν πρέπει να τους προσφέρει λοιπόν την ευκαιρία να ενδυθούν τον μανδύα του ...θύματος, έτσι ώστε να αυτογελοιοποιηθούν.

  Σε λίγο θα περάσει από τη Βουλή το σκληρότερο φορολογικό που υπήρξε ποτέ, θα αθωωθούν εν τάχει οι υπαίτιοι της σημερινής μας κατάντιας, κι ενώ ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις να ''ξεπουλήσουμε'' την κρατική περιουσία άρον-άρον στους κάθε εθνικότητας αχόρταγους γύπες, εμείς είμαστε θεατές ενός αστείου κάτω απ΄τις συνθήκες παιχνιδιού, κλεπτών και αστυνόμων στα δρομάκια της πόλης....
  Ας στρέψουμε τους προβολείς μας εκεί που διαδραματίζονται τα τραγικά και για τις ...κωμωδίες, έχουμε αργότερα καιρό.... :-)

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 10/01/2013 09:34:11

  Μα αυτό δεν είναι "σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματος". Είναι η φυσιολογική εξέλιξη της από πολύ καιρό αναγκαίας μάχης κατά των εστιών ανομίας και ταραχών που είναι οι καταλήψεις.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς ρίχνει τις μάσκες. Αποδεικνύει ότι δεν είναι απλώς "το κόμμα που στηρίζει τους κουκουλοφόρους", αλλά ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ το κόμμα "των" κουκουλοφόρων. Αυτοί οι ίδιοι είναι εκεί μέσα, τα παιδιά τους, οι δικοί τους άνθρωποι. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την πατήσει όπως την πάτησε τον Δεκέμβριο του 2008, που η έμμεση υποστήριξή του προς τις ταραχές προσγείωσε απότομα τα δημοσκοπικά ποσοστά του. Ένα τμήμα των πασοκογενών ψηφοφόρων του θα συνεχίσει να τον στηρίζει όσο η οικονομική κατάσταση είναι ακόμη δύσκολη, όμως οι αντιδράσεις αυτές θέτουν οριστικό τέλος στη μετεξέλιξή του σε αστικό κόμμα.

  Ίσως έναν χρόνο μετά να ήταν δυνατόν στον Τσίπρα να διαγράψει τους βουλευτές που στήριξαν τις "καταλήψεις" και τους νεολαίους του. Τώρα ακόμη δεν ήταν δυνατόν αυτό, ούτε καν να τους αποδοκιμάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει όμηρος των συνιστωσών. Ο Σαμαράς κερδίζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πίσω του και θέτει τις βάσεις της πολιτικής κυριαρχίας.

  Η οποία πρέπει να νοηθεί όχι μόνον σε επίπεδο υποστήριξης, αλλά και σε επίπεδο ανάκτησης του χώρου που το κράτος άφηνε στους ανθρώπους αυτούς για να εκφεύγουν της εφαρμογής των νόμων και να δημιουργούν το δικό τους κράτος εν κράτει, ασκώντας ατιμώρητα και ανεξέλεγκτα βία έναντι των λοιπών πολιτών. Η παρακρατική - με όλη την έννοια της λέξης - αυτή βία οδήγησε σε πολιτική κυριαρχία σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης, για τον επιπλέον λόγο ότι δημιούργησε ένα πεδίο ελκυστικής "κυρίαρχης" πολιτικής δράσης για πολλούς νέους, με το όλο το σχετικό excitement που αυτό συνεπάγεται: Είναι ωραία να τα σπας και να μην μπορεί να σου κάνει κανένας τίποτα!

  Η πόλωση λοιπόν είναι δεδομένη, αλλά από τη μια πλευρά είναι η σιωπηρή πλειοψηφία και από την άλλη μια μικρή μειοψηφία που εν πολλοίς ευθύνεται για τη σημερινή μας κατάντια. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει τώρα πια πίσω και έχει βάλει πολιτικό στοίχημα να εξολοθρεύσει πλήρως αυτούς τους πυρήνες ανομίας. Θα το καταφέρει, αν επιμείνει, το μόνο ζήτημα είναι να μην κάνει πίσω.

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 10/01/2013 09:34:57

  Oι ΣΥΡΙΖΑίοι κινούνται μεταξύ γελοιότητος και φασίζοντος τραμπουκισμού. Οι συμπεριφορές τους ιδίως τις τελευταίες μέρες και οι απίθανες δηλώσεις τους (μέχρι και "διατάραξη της οικιακής ειρήνης" μίλησαν αναφερόμενοι στο άδειασμα της "Αμαλίας" και της "Μαρίας Κάλλας") έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/01/2013 09:52:28

  Xρειαζεται συνολικο σχεδιο σε αστυνομικο και νομικο επιπεδο.
  1) Ανακαταληψη ολων των κατειλημμενων κτιριων.
  2) Συλληψη και μηνυση ολων των καταληψιων.
  3) Νεο αρθρο του Ποινικου Κωδικα που να προβλεπει φυλακιση δυο ως τεσσερα χρονια για καταληψιες δημοσιων κτιριων.
  4) Κλεισιμο του indymedia.
  5) Kυνηγι των αναρχικων παντου.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ψυχραιμια 10/01/2013 10:33:47

   6) ενεργοποίηση του νόμου που προέβλεπε ποινές για καταστροφή ή/και ρύπανση κοινοχρήστου χώρου (πλατείες, αγάλματα, τοίχοι κτιρίων)

 8. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/01/2013 10:12:29

  Έβλεπα χθες από τη Βουλή, το βουλευτή του Τσίριζα από τη Καστοριά
  Δε ξέρω γιατί, θυμήθηκα εποχές κοινοβουλίου ’79-’80, με τις φωτιές σε Κατράτζο, Μινιόν κλπ
  Το πρωταγωνιστών κόμμα, αλλιώς λεγόταν τότε

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/01/2013 10:23:24

  Οι συριζαυγητες εκαναν ενα μεγαλο επικοινωνιακο και επιχειρησιακο λαθος και θα το πληρωνουν για πολυ καιρο!Επικοινωνιακο διοτι με τις αλογιστες καταληψεις των τις οποιες καλυψαν με τις ανακοινωσεις τους και συμπεριφορες των εκπροσωπων των και ετσι εστρεψαν την προσοχη των ΜΜΕ {αλλο που δεν ηθελαν } στις βιλλες Αμαλια ,Σκαραμαγκα και στα γραφεια της ΔΗΜΑΡ αφηνοντας την λιστα Λαγκαρντ κατα μερος και επιχειρησιακο γιατι κλειστκαν οι αναρχο....... σε εναν χωρο χανοντας ετσι το βασικο πλεονεκτημα του ''ανταρτικου'' για οδους διαφυγης οποτε η μαχη ειχε χαθει πριν αρχισει καν γιατι οι δυναμεις των ΕΚΑΜ δεν παιζουν με φωτοβολιδες και μολοτωφ κτυπανε στο ψαχνο !Ετσι εδωσαν την πρωτοβουλια των κινησεων στον Δενδια με την ανακοινωση του και την Κυβερνηση με τις θεσεις που πηρε .Λαθος λοιπον στατηγικης και τακτικης απο τους συριζαυγητες και εαν συνεχισουν ετσι θα δουν δημοσκοπικα να πεφτουν στα πραγματικα τους μεγεθη των < απο 10 %.Το μονο πεδιο που τους εχει μεινει τωρα ειναι το μπαχαλο στην Βουλη την πλατεια και τους δρομους τους εχασαν ανεπιτρεπτι !Στην Βουλη τωρα ειναι απογοητευτικο το θεαμα που παρουσιαζει ενας εσμος συριαζαυγητων με την Ζωη να ουρλιαζει και τον Λαφαζανη να κορδακιζει με απειλες και προσβολες προς παντες .Στην Βουλη θα χασουν τις εντυπωσεις διοτι και την παιδεια δεν εχουν αλλα και τον πολιτικο πολιτισμο επιδειξης μιας συμπεριφορας ηπιας τεκμηριωσης των θεσεων τους γεγονος που κερδιζει στον θεατη των τεκτενομενων στην Βουλη.Κοιταξτε τι εγινε με την εκλογη των συμβουλων των περιφερειακων επιτροπων στην περιφερεια Κ.Μακεδονιας που ανανεωθηκαν τα μελη μετα την εκλογη του Τζιτζικωστα στην θεση του Ψωμιαδη .Ο υποψηφιος τους πηρε 5 ψηφους ! Η ανακοινωση τους ηταν ενα κλαμα ανευ προηγουμενου .Ας προσεχαν !

 10. Tassos avatar
  Tassos 10/01/2013 10:42:55

  Η Αμερική την δεκαετία του '60 και '70 έδειξε τον δρόμο. Αγρια καταστολή όπως έγινε με τους Μαύρους Πάνθηρες και τους Weathermen. Εδώ αφήνονται ελεύθεροι ξανά και ξανά.

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 10/01/2013 10:59:29

  Τα αναρχοάπλυτα πρεζόνια δίνουν (λόγω βλακείας ή λόγω μαστούρας!) μιά ιδανική πάσα στην κυβέρνηση ,που πρέπει να την αξιοποιήσει:

  Πρώτον ,για να εξουδετερώσει μια και καλή τους "'γνωστούς άγνωστους" , πριν τα αφεντικά τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό προλάβουν να τους οργανώσουν καλύτερα ,εντάσσοντας στον "αγώνα" τους και τρελαμένους Μουσουλμάνους ή Αλβανούς Ουτσεκάδες.

  Δεύτερο ,για να ξεμπροστιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθειά του να εμφανιστεί σαν αξιόπιστη κεντροαριστερή λύση.

  Ενα πρόσθετο μπόνους για τον Α.Σ θα είναι το ότι θα ξανακερδίσει ένα μέρος του κόσμου πού φεύγει προς την Χ.Α.

  Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια χρειάζεται χαλύβδινη αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, και ηγεσία που να είναι έτοιμη να δεχτει πως για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά…

 12. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/01/2013 17:09:36

  Βγαίνουν οι κουκούλες! Τηρεί την υπόσχεσή του. Πολλοί δε το πιστεύαμε και γίνεται. Ας περιμένουμε και για τις υπόλοιπες τώρα. Έρχεται η ΑΟΖ που είναι ο μόνος δρόμος εξόδου από την οικονομική συρρίκνωση και την τραγικά υψηλή ανεργία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.