24/05/2008 03:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οργή Φώλια εναντίον Ρουσόπουλου – Αλογοσκούφη

Χαμός γίνεται στην κυβέρνηση, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί, επιχειρούν με διαρροές να επιρρίψουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια με αφορμή την ακρίβεια και τα ορυκτέλαια. Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται φυσικά το υπουργείο Ανάπτυξης και ο επικεφαλής του, Χρήστος Φώλιας που βάλλεται ιδιαιτέρως από τις μεγαλύτερες εφημερίδες («Ελευθεροτυπία», «Νέα» και σε ένα βαθμό από το «Έθνος» του κ. Μπόμπολα) και για την ακρίβεια (το υφυπουργείο Εμπορίου ανήκει στον τομέα ευθύνης του) και φυσικά για το ηλιέλαιο.
Από την πλευρά του ο κ. Φώλιας φέρεται να επιρρίπτει τις ευθύνες για το αρνητικό εις βάρος του κλίμα, στους κ. Αλογοσκούφη και Ρουσόπουλο. Στον πρώτο, διότι εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής του και της απελευθέρωσης των τιμών σε σειρά νευραλγικών τομέων που επηρεάζουν άμεσα την τσέπη του κάθε πολίτη, εκτινάχθηκε το κόστος ζωής στα ύψη. Στον δεύτερο, διότι στην περίπτωση του ηλιέλαιου, αλλά και της ακρίβειας, βγάζει την ουρά του απέξω, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ξέχωρα από τις ενδοκυβερνητικές κόντρες, η ουσία παραμένει: Η ακρίβεια οργιάζει. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα του ηλιέλαιου εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από ερασιτεχνισμό. Όσον αφορά την ακρίβεια, υπεύθυνη είναι συνολικά η κυβέρνηση και η οικονομική πολιτική της. Το πρόβλημα άλλωστε δεν παρουσιάστηκε στον περίπου ένα χρόνο που είναι ο κ. Φώλιας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Υπάρχει στα πέντε χρόνια θητείας και διαρκώς χειροτερεύει. Άραγε, ο κ. Καραμανλής ξέχασε ότι κάποτε κατακεραύνωνε τον κ. Σημίτη, επειδή οι φτωχοί γίνονταν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι; Ξέχασε ότι υποσχέθηκε να κυνηγήσει τους «νταβατζήδες» και τα καρτέλ; Κι’ όμως, τα καρτέλ εξακολουθούν και επιβάλλουν μονοπωλιακούς και ολογοπωλιακούς όρους στην αγορά και στην τσέπη των πολιτών, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά το προ ετών σκάνδαλο των γαλάζιων κουμπάρων, ουσιαστικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Να σημειωθεί ότι ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Παπαθανασίου που ήταν αρμόδιος για την Επιτροπή, σήμερα είναι υφυπουργός Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αθανάσιος Ι. avatar
    Αθανάσιος Ι. 24/05/2008 03:11:34

    Η ακρίβεια αλλιώς πληθωρισμός η Άρρωστο χρήμα δεν οργιάζουν τυχαία ,αλλά πάντα με την καθοδήγηση των κυβερνήσεων βλέπε Φώλιας, Αλογοσκούφης ,Καραμανλής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.