#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2008 04:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ονομασία με …. «Νέα Δημοκρατία»;

(Ανανεωμένο κείμενο). Τρεις εναλλακτικές ονομασίες των Σκοπίων για διεθνή χρήση πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς στη χθεσινή συνάντησή του με τους διαπραγματευτές: «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας ή Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» και» Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)». Από τις δηλώσεις και τις διαρροές, φαίνεται ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην δεύτερη ονομασία, καθώς διπλωματικές πηγές εκφράζουν αισιοδοξία ότι κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ θα υπάρξει συμφωνία πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σε δυο εβδομάδες. Να σημειωθεί ότι το Μαξίμου βολιδοσκοπεί αυτές τις ημέρες δημοσιογράφους για να διαπιστώσει τις αντιδράσεις στο ενδεχόμενο αποδοχής μια ονομασίας με το «Νέα Μακεδονία». Τα Σκόπια πιέζουν η νέα ονομασία να ισχύει μόνο στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, ενώ η Αθήνα θέλει να ισχύει παντού και ο Νίμιτς προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές.

Στο μεταξύ, η Βουλγαρία εμφανίστηκε επιφυλακτική στον γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της ΠΓΔΜ. «Ο γεωγραφικός προσδιορισμός στο συνταγματικό όνομα της FYROM, πρέπει να εκτιμηθεί πολύ σοβαρά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της, Γκεόργκι Πίρινσκι, χθες στην Αθήνα. Ως γνωστό η Βουλγαρία θεωρεί ότι η «Άνω Μακεδονία» είναι δική της, η «Μακεδονία του Πιρίν» όπως την ονομάζουν. Όλα αυτά ενώ χιλιάδες Σλάβοι των Σκοπίων σπεύδουν να βγάλουν βουλγαρικό διαβατήριο και μεταξύ των άλλων και ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων ο  Γκεοργκιέφσκι. 

Αυτό σημαίνει ότι το «Άνω» μάλλον φεύγει και μένουν τα άλλα δύο. Όλοι όμως αντιλαμβάνονται ότι το «Νέα Μακεδονία» θα μείνει σε λίγα χρόνια σκέτο «Μακεδονία». Και κανείς δεν θα τους αποκαλεί «Νεομακεδόνες», αλλά απλά «Μακεδόνες». Εκτός αν προκριθεί το «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τους λένε …«Νεοδημοκράτες»,

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/03/2008 09:20:42

  Άρα καλά έγραφαν στα σχόλια σε ένα άλλο πόστ ότι πίσω από τα Σκόπια κρύβεται η Βουλγαρία. Μετά θα τα απορροφήσει και θα ζητάει ολόκληρη τη μακεδονία.

 2. wert01gf avatar
  wert01gf 18/03/2008 10:55:11

  Άνω-κάτω Βουλγαροσκοπιανοί

 3. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 18/03/2008 11:14:27

  Τρωγοντας ερχεται η ορεξη.... Πρωτα τα σκόπια μετα η Μακεδονια και μετα η Θρακη, τα νησια ενδεχομενως και η Λιβυη.....

 4. timoros avatar
  timoros 18/03/2008 11:41:46

  Σημασία έχει ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΟΥΝΙΜΙΤΣ

 5. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 18/03/2008 13:54:27

  Το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που πρότεινε ο Νίμιτς. Να αποκαλούνται το έθνος και η γλώσσα μακεδονικά. Αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να επιδιώξει η Ελλάδα. Να μην μονοπωλήσουν το όνομα σε εθνολογικό και γλωσσικό επίπεδο.

  Σλαβομακεδόνες ο προφανής όρος που πρέπει να κυνηγήσουμε.

  http://pea-kyanea.blogspot.com/

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/03/2008 17:28:20

  Εξάκτινε, βρήκα το έντυπο περι Βουλαγαρομακεδονοσκοπιοκαβαλλας. Εχει τίτλο "Σύνορα Συμβολα Σταθερότητα" γραμμένο από την "Κίνηση Πολιτών" το 1993. Είναι 15 σελίδες με έγρωμους χάρτες. Να το σκανάρω και να το στείλω ή να το στείλω σε κάποια διεύθυνση (ή να το στείλω με email στον factorx?)

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/03/2008 17:36:06

  Αν μπορείς ανέβασέ το κάπου π.χ. rapidshare και στείλε το λινκ να πάμε να το πάρουμε όχι μόνο εγώ αλλά όσοι ενδιαφέρονται. Θα σου άφηνα εδώ το Email μου αλλά θα με πεθάνουν στο σπαμ αν το πάρουν. Άσε αρκετά τράβηξα από βρισίδια ορισμένων αθλίων.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/03/2008 18:08:17

  εξάκτινε το scan είναι λίγο χάλια αλλά διαβάζεται. Κατά πόσον μπορεί κανείς να το κατεβάσει θα δείξει...

  http://rapidshare.com/files/100496169/symbola.pdf.html

 9. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 18/03/2008 18:39:31

  Περί νεο- Ελλήνων και νυν Ελλάδας

  Το 1821, η ιδέα που είχαν οι κάτοικοι της Ελλάδας για τους Έλληνες ήταν η εξής: «Οι Γ έ λ λ η ν ε ς (σσ. στην Θεσσαλία "Λήνηδες") μια φορά περηφανεύτηκαν κι ήθελαν να φτάσουν το Θεό. Για να τον φτάσουνε, έχτιναν ένα κάστρο τον ανήφορο. Λέει ο Θ ε ό ς: - Έτσι είστε σεις; Σας κάνω γω και δε βλέπετε ένας τον άλλον! Τους έδωκε οργή, κι όθε βρίσκεταν ο καθένας πέθαινε αδεκεί. Επειδή ο καθένας γνώριζε πως θα πεθάνει, έφκιανε τον τάφο του μοναχός του, κι έβανε ό,τι χρειάζεταν: το κανατάκι του, το λιχναράκι του, το πιατάκι του, κι άλλο ό,τι του χρειάζεταν. Άμα τ' άφκιανε ούλα αυτά, πάαινε μοναχός του κι έμπαινε μες στον τάφο του. Άμα πάαινε μέσα, λάλαε ένα κουνούπι στ' αυτί του, και πέθαινε εκεί μέσα που βρίσκουνταν. Έτσι έπαθαν μια φορά οι Γέλληνες, και βρίσκουμε τα μνήματά τους σήμερα ακόμα από ράχη κι εκεί μέσα τα κανατάκια τους, τα λυχναράκια τους κι ούλα τα στράγκια τους. Οι Γέλληνες μια φορά ήταν άντρες θεριά, όχι σαν τ' εμάς σήμερα τους κακαντράκηδες. Σήκωναν βουνά ακέρια. Δεν τηράτε τα παλιά τα κάστρα με τί πέτρες είναι χτισμένα; Εκειές τις πέτρες τις σήκωναν με τα χέρια τους και τις απίθωναν», (Ν. Πολίτης, -ΑΙΤΩΛΙΑ, 19ος Αιώνας. Στράγκια = πήλινα αγγεία για ψάρεμα).
  Και: «Ο λαός δε θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα, αφού στους Έλληνες έδινε υπερφυσικές δυνάμεις και τοποθετούσε την ακμή τους ακόμα και πριν τον Αδάμ. Και όταν όμως ο Κορνάρος, στον 17ο ακόμα αιώνα, ανοίγει την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας με τους στίχους (Ι, 19κ.):
  Τσι περαζόμενους καιρούς που οι Έλληνες ό ρ ι ζ α
  κι οπού δεν είχε η πίστη ντως θεμέλιο μηδέ ρίζα,
  μας δηλώνει έμμεσα αλλά απαρεξήγητα, πως ούτε τον εαυτό του ούτε τους συγχρόνους του τούς λογάριαζε Έλληνες», (Ι. Θ. Κακριδής, «Οι αρχαίοι Ελληνες στην νεοελληνική λαογραφική παράδοση», Αθήναι, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, δ' έκδοση).

  Εν τω μεταξύ, οι Άραβες- Μουσουλμάνοι που δεν είχαν απαγορεύσει τίποτα από την Ελληνική Γραμματεία, -όπως οι Ρωμαιο-"βυζαντινοί" ή Καθολικο-Ορθόδοξοι Χριστιανοί-, περνώντας από την Αφρική στην Ισπανία έφεραν τον Αριστοτέλη, τον Πυθαγόρα και τους Ίωνες στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα, αφ' ενός ήταν η "Ιερά Εξέτασις", ως άμυνα της Εκκλησίας στην Γνώση που γκρεμίζει την δεισιδαιμονία του σκοταδιστικού ή ..."αποκαλυπτικού" Μονοθεϊσμού, και αφ' ετέρου, επειδή η Α-λήθεια μπορεί να κρυφτεί για χρόοοονια, αλλά ΠΟΤΕ να γίνει "λήθη", είχαμε στην συνέχεια την "Αναγέννηση" και τον "Διαφωτισμό", που έφεραν τον "Ρομαντισμό" (ρομάντζο = ονειροπόληση, "ρομαντικός" = ο υπερβολικά συν-αισθηματικός, ο έχων την τάση προς το ιδανικό, το περιπετειώδες).

  Οι "Καλαμαράδες" (= οι Έλληνες γραμματιζούμενοι) που βρίσκονταν στην Ευρώπη δια-φωτίστηκαν κι αυτοί, συστήνοντας κάποιοι εξ αυτών Μασόνοι την "Φιλική Εταιρεία". Αυτοί επέλεξαν να ξαναζωντανέψουν τα "Ελλάς", αντί "Ρωμανίας", και το "Έλληνες", αντί του "Ρωμηοί". Πολιτικοί ήταν οι λόγοι της επιλογής: η μεν ιντελιγκέντσια- Διανόηση της Ευρώπης βρισκότανε στο πρώτο -και πάντα πιο ενθουσιώδες!- στάδιο του Έρωτα για την Ελλάδα και θα τάσσονταν σίγουρα δίπλα τους, η δε Δυτική Εκκλησία, αφού αυτοί έτσι κι αλλιώς δήλωναν πίστη στον "Χριστό", θα τους υποστήριζε στον αγώνα τους κατά του τουρκικού "ψυχή τε και σώματι" θεσμού του Πατριαρχείου, (σήμερα, το Πατριαρχείο είναι ο πιο παλιός θεσμός της Τουρκίας!), που η πολιτική του ήταν: "ΣΦΑΞΕ ΜΕ. ΑΓΑ ΜΟΥ, Ν' ΑΓΙΑΣΩ! Ή: "«Αδελφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έ λ λ η ν ε ς, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ' είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί», (Κοσμά Αιτώλου [+1779]: Διδαχαί, Βίοι, Ακολουθίαι, έκδ. Αρχιμανδρίτου Α. Ν. Καντιώτου, 1959), ή "Ένα πράγμα σας συμβουλεύω Χριστιανοί μου: Αν θέλετε να μαζώξετε όλοι σας τα άρματα, να τα δώσετε εις τους ζαπιτάδες -αστυνομικούς και να τους ειπήτε: «Δεν είναι ειδικά μας. Εμάς ο Χριστός μας τον σταυρό μάς εχάρισεν να έχωμεν για άρματα"- του ιδίου, (πατήρ Φιλόθεος Φάρος, «Η Εκκλησία ως σκάνδαλο και ως σωτηρία», εκδ. Αρμός, 2003, σελ. 58), ή, -για να πούμε την τελευταία, πρώτη-, «ο Θεός έδωσε στον Ρωμηό τον Τούρκο, για να τον φυλάει σαν σκύλος, από τους Φράγκους»!

  Οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις "ψήθηκαν", τελικά, -και απ' τους Φιλέλληνες και από το πολεμικό φρόνημα των Ελλήνων, αλλά, κυρίως, ένεκα της αδήριτης πολιτικής ανάγκης του διαμελισμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας-, και μας έκαναν κράτος με την ναυμαχία του Ναβαρίνου. Αν ήξεραν τι επρόκειτο να πάθουν με το να ξαναϋπάρξει ως ανεξάρτητη πολιτική συνιστώσα η "Ελλάς" των "Ελλήνων", μάλλον, δεν θα το τολμούσαν.
  Διότι, αυτοί που περιχαρακώθηκαν μέσα στα σύνορα της Ελλάδας και άρχισαν να αποκτούν ελληνική συνείδηση, ήτοι, να προσπαθούν λόγω "ΦΙΛΟ-ΤΙΜΟΥ" (αμετάφραστη μονολεκτικά η λέξη σε άλλες γλώσσες!) να προσομοιάσουν στους αρχαίους Έλληνες, ως νέοι Αχιλλείς, Λεωνίδες, Κυναίγειροι κι Αλέξανδροι, πολεμούσαν από το 21 ως το 1946 συνεχώς, για την απελευθέρωση προαιώνιων ελληνικών εδαφών και την άμυνα της εκάστοτε υφιστάμενης χώρας τους, που ήταν/είναι/θάναι ο ανέκαθεν προμαχώνας της Δ. Ευρώπης. Έλαβαν, μάλιστα, με τέτοια αυταπάρνηση μέρος με την πλευρά των νικητών και στους δυο παγκόσμιους πολέμους (δημιουργώντας στον Β΄ και το ισχυρότερο κι ενδοξότερο αντάρτικο όλων των εποχών), ώστε ο ηγέτης της Δύσης Churchill να πει: "ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ -κι όχι οι Έλληνες σαν ήρωες".
  Η Ελλάδα, όμως, είναι συνώνυμη της Τραγωδίας. Αυτοί που πολέμησαν στα βουνά τους Γερμανοϊταλούς και στις πόλεις τούς προδότες συνεργάτες τους, βρέθηκαν στις φυλακές και τα πρωινά το αίμα τους σιγοντάριζε τα πορφυρένια χρώματα της αυγής. Δηλαδή, όποιοι δεν άφησαν τα κόκαλά τους στα βουνά ή τα πόδια τους στα χιόνια πολεμώντας τους ξένους εισβολείς φασίστες, εξολοθρευτήκαν από τ' ...αδέλφια τους, τους ταγματασφαλίτες δωσίλογους που τοποθετήκαν από τους Δυτικούς ...συμμάχους "αντ' αυτών" στην δια-Κυβέρνηση της χώρας. Εξ ου δεν είναι ν' απορεί κανείς με την φθίνουσα πορεία του ελλ. κράτους, έκτοτε, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πατριωτών εξωλοθρεύτηκε στους πολέμους και τα αποσπάσματα.

  Όμως, σήμερα, 60 χρόνια μετά, κι αφού έχουν μεσολαβήσει τα "ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι μας" και "άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο" ή, just, σκέτος "κουμπούρας" -όπως αυτοκριτικά οι ίδιοι οι αναλφάβητοι κουμπουροφόροι παππούδες μας έλεγαν τους εαυτούς τους-, έχει αναπληρωθεί και πάλι, αυτή η κρίσιμη μάζα Ελλήνων = πολιτών- οπλιτών. Οι σημερινοί πενηνταφευγάρηδες Αλέκοι, Μήτσοι, Τζένες, Πόπες κλπ, είμαστε η π ρ ώ τ η γενιά Ελλήνων που ζήσαμε εν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ, από το 146 π.Χ. έως σήμερα! Δεν είναι τυχαίο που ρίξαμε την Χούντα μέσα από το καλύτερο ελλ. Πνευματικό ίδρυμα, αφού παππούδες + γονείς + θείοι + ξαδέρφια δούλευαν νυχθημερόν και φανατικά επένδυαν στην Παιδεία του έθνους μέσω ημών, ούτε ότι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το ΜΑΚΡΑΝ όλων των εποχών ενδοξότερο και μακροβιότερο Αντάρτικο Πόλης του Δυτικού Καπιταλιστικού Ιμπεριαλιστικού Κόσμου, ή Πολιτισμού, από αυτούς που μεγάλωσαν ορφανά από πατεράδες ή, οι πιο ...τυχεροί, χωρίς το χέρι τού "όλο λείπει ταξίδι" μπαμπά, στα -ακριβώς γι' αυτό- "ταξιδάκια αναψυχής μ' ένα κρυμμένο τραύμα".

  ΟΜΩΣ, ΟΜΩΣ, ΟΜΩΣ, σήμερα, τα παιδιά μας "τα παίρνουνε στην κράνα" και δεν θέλουν με τίποτα να τα λέμε Αλέκο, αλλά, Αλέξανδρο, ούτε Μήτσο, μα Δημήτριο, ούτε Τζένη, αλλά Ευγενία, ούτε Πόπη, μα Πηνελόπη! Είναι τα παιδιά της Αποκάλυψης του ...Παπα-Ιωάννου στην τελετή έναρξης των καλλίτερων Ολυμπιακών, ever! Είναι οι "σήκωσέ το το "τιμημένο"" της Λισσαβόνας (ιδρυτής: Οδυσσέας) και οι εξω-φρενικοί "κλεφταράδες" των τελευταίων δευτερολέπτων, ή αυτοί που έβαλαν τους Αμερικανούς στα καλάθια! Σιγά τα ωά, κι ας είναι "βυζαντινά" ή τούρκικα, είπες; Καλά. Άκου λίγο τι μας σιγοψιθυρίζει η ΙΣΤΟΡΙΑ (= ΓΝΩΣΗ, εκ του "οίδα"), δια του Αλή πασέως από το Τεπελένι:

  «Εσείς οι Ρωμιοί, μπρε, κάτι μεγάλο έχετε στο νου σας. Δεν βαφτίζετε πια τα παιδιά σας Γιάννη, Πέτρο, Κώστα, παρά Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Αριστείδη. Σίγουρα κάτι μαγειρεύετε», (Δημήτρης Φωτιάδης, «Η Επανάσταση του 21», τόμος πρώτος, σελίδα 182, εκδόσεις «Μέλισσα», Αθήνα 1971. Το ίδιο φαινόμενο).

 10. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/03/2008 22:10:26

  @ archaeopteryx To scan καλό είναι δεν είναι χάλια όπως λες. Κατέβηκε μια χαρά και σε ευχαριστώ. Θα το διαβάσω αργότερα.

 11. Dzi avatar
  Dzi 19/03/2008 00:30:30

  "I would like to see how prepared Greece would have been if we were speaking about the constitutional name of the Republic of Greece," says Mr Milososki.

  BBC News

 12. factorx avatar
  factorx 19/03/2008 01:50:03

  O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι απέρριψε τις τρεις εναλλακτικές ονομασίες που πρότεινε προφορικά ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
  «Καμία από τις προτάσεις που παρουσίασε στη Βιέννη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη διευθέτηση της διένεξης για την ονομασία δεν συνιστά λογική βάση για την εξεύρεση λύσης καθώς καθεμία από αυτές τις προτάσεις έχει απορριφθεί από τη μία ή την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε ετών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά την επιστροφή του τελευταίου από τη Σλοβενία. Στη συνάντηση θα παρίσταται και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία Νίκολα Ντιμιτρόφ.
  Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Μιλοσόσκι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε πως οι «σημερινές δηλώσεις του κ. Μιλοσόσκι επιβεβαιώνουν την απόλυτη αδιαλλαξία της άλλης πλευράς»

 13. ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΑ avatar
  ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΑ 19/03/2008 05:30:07

  >είναι οι “σήκωσέ το το “τιμημένο”" της Λισσαβόνας

  Το τουρνουά αυτό ήταν και στα στοιχήματα των ασιατών bookmakers;

  Φάκτορα, εδώ σε θέλω.... εγώ σου δίνω πρωτη ύλη, εσύ βάλε τη φαντσία σου να οργιάσει και γράψε...

 14. ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΑ avatar
  ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΑ 19/03/2008 05:34:06

  >ΙΣΤΟΡΙΑ (= ΓΝΩΣΗ, εκ του “οίδα”), δια του Αλή πασέως από το Τεπελένι:


  για τον ε-πολίτη..

  άλλο ένα τέτοιο να γράψεις κι αποκλείεται να ξεκολλήσω απο το εγκεφαλικό τιλτ στο οποίο περιέπεσα, προσπαθώντας να διαβάσω - να αποκωδικοποιήσω το μήνυμά σου!

  Στα φόρουμς - στους διαλόγους, δε γράφουμε διαθήκες υποθήκες, παρακαταθήκες ή εξομολογήσεις... ή πτυχιακές διατριβές!

  Πάνω από 10-15 σειρές (και με χωρισμένες παραγράφους), το κείμενό μας κάηκε!

 15. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/03/2008 12:55:35

  http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3200815,00.html

 16. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 19/03/2008 15:20:05

  ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΓΚΑ,
  "πασέως" - "καναπέως" = χιούμορ, φίλε. Ίσως τραβηγμένο, αλλά δεν πιστεύω ότι δεν το πήρες χαμπάρι. Κάτι άλλο σε ενόχλησε εσένα και κάνεις "την τρίχα τριχιά". Ευχαριστώ πολύ, πάντως, και για τις συμβουλές, αλλά δεν θα πάρω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.