25/11/2013 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομόφωνη απόφαση Συγκλήτου ΕΚΠΑ:Ανοίγουμε το ίδρυμα

Ομόφωνη απόφαση έβγαλε πριν από λίγο η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, που αποδέχεται τα πέντε σημεία του Αρβανιτόπουλου και προχωράει σε άνοιγμα του Ιδρύματος.

Κύκλοι του Υπουργείου σχολιάζουν:

"Είναι καλοδεχούμενη η απόφαση της Συγκλήτου που επιβεβαιώνει την πρόταση του Υπουργού για την αναδιάρθρωση και συμβάλει στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου.

 

Προχωράμε στην υλοποίηση για τη αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού των ΑΕΙ, μετά τη διαθεσιμότητα.

Εφ' όσον αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα το εξάμηνο δεν θα χαθεί."

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 25/11/2013 18:15:39

  Το Υπουργείο Παιδείας μαζί με τα εν Αθήναις Ανώτατα Εκπαιδευτήρια φαίνεται ότι πέτυχαν την περιπόθητη διαστολή του χρόνου ούτως ώστε μέσα σε 7 μήνες να χωρέσουν 2 "εξάμηνα". Εξηγούμαι για όσους ενδεχομένως δε γνωρίζουν:
  Κάθε ημερολογιακό έτος έχει 52 εβδομάδες. Αν αφαιρέσει κανείς το Καλοκαίρι (2 μήνες = 8 εβδομάδες), Χριστούγενα (2 εβδομάδες) και Πάσχα (2 εβδομάδες) δηλαδή συνολικά 12 εβδομάδες (αδυνατώ να πιστέψω ότι τις περιόδους αυτές θα γίνονται μαθήματα για αναπλήρωση του χαμένου χρόνου), μένουν 40 εβδομάδες και αν από αυτές αφαιρεθούν 3 x 3 = 3 εβδομάδες εξετάσεων (αυτές δεν πρόκειται να χαθούν με τίποτε, αυτό διδάσκει η εμπειρία), μένουν 31 εβδομάδες.
  Φέτος, στα Ιδρύματα της Αθήνας χάθηκαν ήδη 9 εβδομάδες μαθημάτων (μετρώ από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι αυτήν την εβδομάδα) συν 3 εβδομάδες οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου. Αν θεωρήσουμε ότι χάνονται οριστικά οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου(πράγμα άκρως απίθανο), μένουν 31-9 = 22 εβδομάδες. Επομένως (και με την προϋπόθεση ότι δε θα χαθούν επιπλέον μέρες εκπαίδευσης) κάθε εξάμηνο θα είναι κουτσουρεμένο στις 11 εβδομάδες. Να θυμίσω ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο πρέπει να έχει τουλάχιστον 13 εβδομάδες διδασκαλίας, παραβλέπω τους άλλους περιορισμούς που θέτει ο νόμος. Αν δε γίνουν και οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου (το πιθανότερο) κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο θα περιορισθει στις ~9 εβδομάδες. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Διαφορετικά, δε μπορώ παρά να δεχθώ ότι θα καταφέρουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να γίνει η διδασκαλία των μαθημάτων κανονικά και μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα!
  Το τραγικό βρίσκεται στο γεγονός ότι πολύ μεγάλος αριθμός καθηγητών θεωρούν απολύτως φυσιολογικό ένα εξάμηνο των 6 και 8 εβδομάδων! Αλλά αυτό χρειάζεται ολόκληρη διατριβή για να αναλυθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.