Ομπάμα σε Μέρκελ: Βρείτε ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα
18/03/2015 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομπάμα σε Μέρκελ: Βρείτε ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μπάρακ Ομπάμα με την Αγκελα Μέρκελ για το ελληνικό πρόβλημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να υπάρχει μια λύση για την Ελλάδα που να οδηγεί στην ανάπτυξη τη χώρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη ηχηρή παρέμβαση του κ. Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας και σύμφωνα με το Mega, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη γερμανίδα καγκελάριο «να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο κ. Ομπάμα, μιλώντας στο CNN είχε αναφερθεί εκτενώς στην κατάσταση στην Ελλάδα ζητώντας και πάλι λύση προς την κατεύθυνση της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει: «Δεν μπορείς να στύβεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε:«Αυτό που είναι αλήθεια, ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε:«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική. Νομίζω ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα.

Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει και θα μείνει στην Ευρωζώνη και γι' αυτό πρέπει να γίνει συμβιβασμός. Οι ΗΠΑ έπαιξαν σημαντικό ρόλο όταν ξέσπασε η κρίση. Η Γερμανία γνωρίζει πως είναι προς το συμφέρον όλων να μείνει η Ελλάδα. Στις αγορές δεν αρέσει η περίπτωση να φύγει η Ελλάδα. Με απασχολεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, αλλά η αμερικανική εμπειρία μας δείχνει πως μόνο με στρατηγική ανάπτυξης μπορείς να προχωρήσεις και όχι με πίεση σε ένα λαό που δεινοπαθεί ολοένα περισσότερο», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

imerisia.g

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. 18/03/2015 21:58:54

  Aν η Μέρκελ δεν "γράφει" κανονικά τον πλανητάρχη, τότε η λύση είναι απλή. Μπορεί να επιτρέψει στον Ντράγκι να ανοίξει πάλι την κάνουλα της ρευστότητας και τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Μέχρι το 2017 που η Γαλλία θα ψηφίσει Πρόεδρο, υπάρχει χρόνος να τυπωθεί τόσο χρήμα απο την ΕΚΤ που να αποτραπεί και η εκλογή της Λεπέν και ο αποπληθωρισμός και η ύφεση στην Ε.Ζ. με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας. Αλλοιώς, αντίο Ε.Ε.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/03/2015 22:27:58

  Το μήνυμα από τα επεισόδια στην Φραγκφούρτη θα το λάβουν άραγε αυτοί που πρέπει;...

 3. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 18/03/2015 23:23:03

  Ομπάμα: - Άντε κυρά μου, προχώρα επί τέλους! Μέρκελ : - Στάσου καλέ, μη σπρώχνεις. Να μας προφτάσει κι ο Βόλφαγκ με το κανισάκι του τον Γερούν...

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 18/03/2015 23:43:36

  Η παρέμβαση του αχυρανθρώπου Ομπάμα πιστεύω ότι ερμηνεύεται ως εξής: Οι Αμερικάνοι, θέλουν ελεγχόμενο χάος στην Ευρωζώνη, όχι ανεξέλεγκτο. Τόση ακριβώς ανακατωσούρα όση χρειάζεται για να μην μπορέσει ποτέ το Ευρώ να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του δικού τους νομίσματος και να μην γίνει η ΕΕ αυτοτελής παίκτης στο παγκόσμιο οικονομικό και διπλωματικό στερέωμα - να μείνει απλώς ένα «Ευρωμαντρί», που θα περικλείει όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, για να μην μπορούν να κάνουν άλλες συμπράξεις. Η Γερμανία τους χρησιμεύει ως «μαντρόσκυλο». Δεν θέλουν όμως οι Αμερικάνοι μεγάλες αναταραχές μην τυχόν καταρρεύσει το μαντρί. Γι'αυτό υπενθυμίζουν στους Γερμανούς ότι δεν κάνουν μόνοι τους κουμάντο εκείνοι και ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι Αμερικανικές ανησυχίες. Για την Ελλάδα θα ήταν επιβλαβέστατο να βγει την δεδομένη στιγμή από το ευρώ αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της Αμερικανικής παρέμβασης. Πρόκειται απλώς για μια ευμενή για μας σύμπτωση αυτού που συμφέρει εκείνους με αυτό που συμφέρει εμάς βραχυπρόθεσμα.

 5. Naruto avatar
  Naruto 18/03/2015 23:49:05

  Η Γερμανία είναι θυγατρική εταιρεία των ΗΠΑ και εκτελεί τις εντολές της μητρικής . Παλιά ο όρος ήταν <<φόρου υποτελής >>,δηλαδη δεν είναι ανεξάρτητη χώρα , ακόμα και το Σύνταγμα της το έχουν συγγράψει οι αμερικάνοι το 1949 . Κάθε νέος καγκελάριος είναι υποχρεωμένος να υπογράψει ενα πρωτόκολλο υποτέλειας . Οπότε το πρόβλημα της Μερκελ περιορίζεται στο πως θα περάσει στο κόμμα της και τους άλλους Ευρωπαίους τις εντολές του αφεντικού .

 6. Aegean Light avatar
  Aegean Light 19/03/2015 08:48:26

  «Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%» Αυτή την απλή, απλούστατη αλήθεια γιατί αρνείται να την κατανοήσει ο herr Schäuble και οι συν αυτώ αχυράνθρωποι ; Απάντηση : διότι είναι εμμονικός στόκος !

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Aegean Light 19/03/2015 14:10:36

   Ή είναι άλλοι οι στόχοι.

 7. George N avatar
  George N 19/03/2015 13:33:06

  Η συγκεκριμένη παρέμβαση Obama εξηγείται καλύτερα κοιτώντας το Capitol Ηill και λιγότερο τα γεωστρατηγικά. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχει ανησυχία και παρέμβαση στη Γερμανία αλλά όχι και τέτοια που θα δικαιολογούσε δολάρια. Την άποψή του την έχει εκφράσει πολλές φορές και την είχε πει και στον Σαμαρά: Μεταρρυθμίσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.