#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2008 10:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομπάμα: επί Μπους ψυχράθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ

"Η ΠΓΔΜ πρέπει να σταματήσει την παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας με την Ελλάδα ,να σταματήσει όλες τις εχθρικές ενέργειες και να συνεργαστεί με την Ελλάδα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος" δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Μπάρακ Ομπάμα στην Ελληνική υπηρεσία του Voice of America.Η υποστήριξη Ομπάμα των Ελληνικών θέσεων δεν σταμάτησε στο "Σκοπιανό" καθώς αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά κάλεσε την Τουρκία "να δώσει θρησκευτική ελευθερία στο Φανάρι, να επιστρέψει περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου που έχει κατασχέσει και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη".

O κ. Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στις πολύ καλές σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας οι οποίες "έχουν προς στιγμήν ψυχραθεί λόγω της διακυβέρνησης Μπους" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ολοκλήρωσε την συνέντευξή του λέγοντας: "Οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους άντλησαν από την Ελλάδα ιδέες και έμπνευση όταν έγραφαν το Σύνταγμα και θεμελίωναν την δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Θωμάς Τζέφερσον είχε πει: «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη πολιτισμένη χώρα που μας έδειξε πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος». Το προεδρικό αξίωμα που εγώ διεκδικώ τώρα είναι παράγωγο της λαμπρής αυτής κληρονομιάς."

Όπως ήταν φυσικό η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ εκνευρίστηκε εντονότατα με τις θέσεις που διατύπωσε για το Σκοπιανό ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και ο Τύπος στην ΠΓΔΜ αναφέρεται σήμερα στις "στενές σχέσεις Δημοκρατικών και Ελληνικού λόμπι στην Αμερική". Στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς "δεν είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ παίρνει τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ελλάδας…οι θέσεις αυτές όμως συνήθως "αναθεωρούνται" την επομένη των εκλογών".

http://greece-salonika.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/06/2008 11:14:42

  οι αμερικανοί κοιτάν τα δικά τους συμφέροντα. Η προδιάθεση για μας, είναι θετική σε πολλά επίπεδα. Υπάρχουν συμφέροντα εκεί εναντίον μας (και lobbying από «εχθρούς»). Ζημιά γίνεται όταν παρεξηγούν απόψεις μας που ερμηνεύουν ως παράλογες είτε εσκεμμένα ή κατά λάθος.

  ΜΗΝ περιμένουμε ο Χ να είναι πιο ή λιγότερο φιλέλλην από τον Ψ. Να εκμεταλλευτούμε τις θετικές προδιαθέσεις, και να φύγουμε από στερεότυπα που μας καλλιέργησαν άλλες «Μεγάλες Δυνάμεις» φανερές και μη. Το να φωνάζουμε «δολοφόνοι των λαών» βοηθάει τους γαλλογερμανους και τους άλλους.

  Και εν πάσει περιπτώσει να κοιτάμε τα δικά ΜΑΣ συμφέροντα και να τελειώνει η ξενομανία. Όπως είπε και η Πηνελόπη Δέλτα, δεν θυμάμαι σε ποιό βιβλίο, «κάλλιο σωβινισμός παρά ξενομανία»

  Στο θέμα της ΠΓΔΜ, ο πολύς κόσμος εκει, ακόμα πιστεύει ότι είμαστε οι δυνατοί και οι άλλοι οι φουκαράδες, που εμείς καταπιέζουμε, και η μαζα εκει είναι υπέρ του φουκαρά, του αδύναμου. Ασχετο τι συμφέροντα έχουν τα γεράκια ή οι σωληνοπετρελαιάδες

 2. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 17/06/2008 11:48:52

  Εγώ δεν θα πω τίποτα, τα λεει όλα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ : “δεν είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ παίρνει τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ελλάδας…οι θέσεις αυτές όμως συνήθως “αναθεωρούνται” την επομένη των εκλογών”.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/06/2008 12:08:29

  Ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ όταν το διάβασα.

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/06/2008 13:30:37

  ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΚΟΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ "ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ"

  “Οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους άντλησαν από την Ελλάδα ιδέες και έμπνευση όταν έγραφαν το Σύνταγμα και θεμελίωναν την δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Θωμάς Τζέφερσον είχε πει: «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη πολιτισμένη χώρα που μας έδειξε πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος». Το προεδρικό αξίωμα που εγώ διεκδικώ τώρα είναι παράγωγο της λαμπρής αυτής κληρονομιάς.”

  Όχι μόνο οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους, αλλά και ΟΛΟΙ όσοι άρχισαν να μπουσουλάνε προς την Δημοκρατία, αρχής γενομένης από το 1789. Μέχρι τότε, «η λαμπρή αυτή κληρονομιά», της «πρώτης πολιτισμένης χώρας», εξαφανίστηκε από προσώπου γης, λόγω της αναγόρευσης ως επίσημης θρησκείας της "Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας", ή «Κράτους», τού Χριστιανισμού, -αίρεσης του Μονοθεϊστικού ιουδαϊκού Δόγματος.

  Το οποίο ΔΟΓΜΑ για να υπάρξει απαιτεί μια και μόνο προϋπόθεση: την εξουδετέρωση της Α-ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΗΣ ελληνικής Παιδείας, της οποίας ήταν «παράγωγο αυτή η «λαμπρή κληρονομιά» τού «τις αγορεύειν βούλεται», ή της Δημοκρατίας και των «πολιτικών δικαιωμάτων», που λέει κι ο Ομπάμα.

  Έτσι, είχαμε για 2000 χρόνια, τους «ελέω Θεού» αυτοκράτορες- ΔΕΣΠΟΤΕΣ και την ΘΕΟ-ΚΡΑΤΙΑ, να κάθονται αναπαυτικά «στον σβέρκο» όλων των λαών του καλούμενου «Δυτικού Κόσμου».

  Η Γαλλική Επανάσταση, δε, ήταν απότοκος της «Αναγέννησης», που ήταν συνέπεια της μελέτης της Ελληνικής Γραμματείας στο σύνολό της, (όχι μόνο πλατωνικούς, ΑΛΛΑ και προσωκρατικούς φυσικομαθηματικούς Ίωνες, και λοιπούς ορθολογιστές –πχ, Αριστοτέλης). Αυτήν την φιλοσοφία, ή Γνώση, που απαγόρευε το παπαδαριό σαν «ελληνική», ήτοι: αντίθετη «τω πνεύματι» του χαλδαϊκού θεού «Ιαβώ», «Ιαχβέ», «Ιαχωβά» και της υπ’ αυτό εγκαθιδρυμένης, ...στερεο-φονικά, ΘΕΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ, ή ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΥ.

  Να, τώρα, και τα «καθρεπτάκια» του Ομπάμα, προς ανιστόρητους (= αδαείς, αφού, εκ του «οίδα» = γνωρίζω, «Ιστορία» = Γνώση): “αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά κάλεσε την Τουρκία να δώσει θρησκευτική ελευθερία στο Φανάρι, να επιστρέψει περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου που έχει κατασχέσει και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη”. (Λέξη για το Αιγαίο και την Κύπρο! Σε «αμερικανάκια» και, προσφάτως, «σοράκια», [by «Σπύρος» αυτό!], νομίζει ότι απευθύνεται κι αυτός).

  ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ, Π-Ο-Λ-Ι-Τ-Ι-Κ-Α, το «Φανάρι» και όλα τα Πατριαρχεία των Ορθόδοξων χριστιανών; (Όρα την ξεφτίλα στο Ιεροσολύμων). Έχουμε καμιά συνομοσπονδία ορθοδόξων λαών και δεν το ξέρουμε; Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ΔΕΝ είναι μόνο ελληνικό, όπως μεγαλοπιάνονται οι Ρωμηοί ...Μεγαλοϊδεατιστές, ΑΛΛΑ και ρωσικό, και αμερικανικό, και σερβικό, και παλαιστινιακό, και νιγηριανό, και φιλιππινέζικο και όλων των λαών και εθνών που έχουν Εκκλησίες του.

  Θυμηθείτε, παρακαλώ, ότι, «εθνικός» = ο ειδωλολάτρης, ο αντίχριστος, ο άπιστος. Επίσης, ο αρμοδιότερος όλων, ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έχει δηλώσει ευθαρσώς, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, τόσο, που δεν χωράει το ζήτημα συζήτηση: «Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ», αφού ο Χριστιανισμός είναι διεθνιστικής ιδεολογίας. (Η σύγχυση «εθνισμού» «εθνικισμού» είναι σκόπιμη, από τους ταγούς του Συστήματος, αλλά δεν είναι της ώρας το θέμα).

  Σημειολογικά, ο Ομπάμα επισκέφτηκε πρώτα το Εβραϊκό Συμβούλιο, άμα της επίσημης ανακήρυξής του σε υποψήφιο Πρόεδρο, και μετά έκανε τις παραπάνω «παραμύθι φούρναρης» φιλελληνικές δηλώσεις. Και άλλο δηλώσεις σε μια εφημερίδα και άλλο μπροστά στο ισραηλιτικό συμβούλιο των ΗΠΑ, -ε;

  Τεσπα, ο Ομπάμα μακάρι να βγει και να βοηθήσει, αλλά, μάλλον, ούτε θα βγει ούτε θα βοηθήσει, αν βγει. Μαύρος πρόεδρος και με όνομα που διαφέρει κατά ένα γράμμα από του «Οσάμα», αποκλείεται να βγει εν μέσω πολέμου. Γι’ αυτό και η (μικρή- χειρουργική πυρηνική) επίθεση κατά της Περσίας, από του Σιωνιστές του Ισραήλ και τους Νέο-συντηρητικούς συμμάχους τους Ευαγγελιστές, θα γίνει πριν τις εκλογές και όσο γίνεται πιο κοντά σ’ αυτές, ώστε να πολωθεί πατριωτικά στο έπακρο η εκλογή… Ίδωμεν!

 5. vassillis avatar
  vassillis 17/06/2008 13:34:08

  στα ελληνοτουρκικα οι θεσεισ αφορουν τον πατριαρχειο (περισσοτερη ελευθερια και ιδιοκτησιεσ παλιεσ)και την θεολογικη σχολη τησ χαλκησ και την επαναλειτουργια τησ.ειμαστε σοβαροι ???????
  τι μασ νοιαζει το ανθελληνικο πατριαρχειο ?
  γιατι εχουμε αυτοκεφαλη εκκλησια και στο κατω κατω ασ μου πει καποιοσ τι ωφελοσ θα εχει η χωρα απο ενα σχολειο για παπαδεσ η αν θα παρει καποια στρεμματα πισω ενα τουρκικο ιδρυμα (βλ.πατριαρχειο)
  η υφαλοκρυπιδα και οι γκριζεσ ζωνεσ και οι ερευνεσ για το πετρελαιο μασ απασχολουν και μονο
  φτανει πια με το παπαδαριο
  και στο κατω κατω οικομενικο ειναι ασ ασχοληθουν οι ρωσοι και οι αλλοι ορθοδοξοι

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/06/2008 14:46:42

  Δεν έχετε βαρεθεί κάθε τέσσερα χρόνια να φοράτε φουστανέλες και τσαρούχια στους υποψήφιους προέδρους; Για τόσο ηλίθιους μας περνάτε ; Πότε στα σταματήσετε αυτό το κακόγουστο αστείο; Το ότι τα συμφέροντα της υπερδύναμης, πάντα προέχουν, πότε θα το εμπεδώσετε;

 7. Theo avatar
  Theo 17/06/2008 15:02:41

  Από τα Σκόπια (!) ο νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας
  www.protothema.gr/content.php?id=10375

 8. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 17/06/2008 17:20:36

  Το να μιλήσει για την καταπίεση του Πατριαρχείου είναι τετριμμένο και εξυπακούεται. Αν είναι να πει κάτι ουσιαστικό, ας μίλαγε για την επιθετικότητα της Τουρκίας και το casus belli, γιατί αυτά είναι τα σημαντικά.

 9. Νἰκος avatar
  Νἰκος 17/06/2008 17:23:46

  Τα πραγματα ειναι απλα: Η Αμερικανικη πολιτικη ως προς το διδυμο Ελλαδας-Τουρκιας θα συνεχιστει ως εχει. Η αναλυση και χαραξη της ηταν -και ειναι-μακροχρονια διαδικασια που δεν επιδεχεται αλλαγες του ποδαριου, τουτεστιν της τελευταιας στιγμης. Οι ανεξοδες αναφορες σε "κοινές" ριζες οδολως μας συγκινουν. ΟΙ φονικοτεροι πολεμοι εγιναν αναμεσα σε ἁδελφα"εθνη-κρατη, π.χ. Αγγλια-Γερμανια κλπ. Οι μονες πραγματικες οντοτητες της διεθνους σκηνης ειναι τα κρατη-εθνη τα οποια εχουν συγκεκριμενα συμφεροντα. Ολα τα αλλα ειναι ιδεολογικες, ειτε αριστερες ειτε δεξιες (δεν εχουν νοημα αυτα πια, αν ποτε ειχαν) θολουρες που χρησιμοποιουνται ως εργαλεια ηγεμονισμου. Ετσι απλα. Ψυχραιμια λοιπον.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/06/2008 00:02:02

  ανώνυμε 9:05, ξέρω αρκετούς ελληνοαμερικάνους που παίρνουν σοβαρά την πρώτη λέξη στον σύνθετο προσδιορισμό, ψηφίζουν κατά το δοκούν και στα παλαιά τους υποδήματα η εκκλησία, thank you very much. Δεν μπορείς να γενικεύσεις αν είναι R ή D, μάλλον μοιράζονται όπως και οι υπόλοιποι. Ο ελληνοαμερικάνος που ξέρω πιο καλά από όλους, φίλος χρόνια, είναι R του σκοτωμού.

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/06/2008 10:20:59

  "Θυμηθείτε, παρακαλώ, ότι, «εθνικός» = ο ειδωλολάτρης, ο αντίχριστος, ο άπιστος. Επίσης, ο αρμοδιότερος όλων, ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έχει δηλώσει ευθαρσώς, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, τόσο, που δεν χωράει το ζήτημα συζήτηση: «Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ», αφού ο Χριστιανισμός είναι διεθνιστικής ιδεολογίας".

  Βρήκα σήμερα και καταθέτω επιβεβαίωση των ανωτέρω:

  (Hμερομηνία δημοσίευσης: 18-06-08)

  Φανάρι, Αθήνα και Οικουμενικότητα
  Του δρος Γεωργιου Τσετση μ. πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

  . Αποτελεί εκκλησιολογική αίρεση, ο χαρακτηρισμός μιας τοπικής Εκκλησίας ως «εθνικής», και η ταύτισή της με ένα οποιοδήποτε «εθνικό κράτος». Η Εκκλησία του Χριστού έχει υπερεθνικό και υπερφυλετικό χαρακτήρα.

  Γι’ αυτό και στην εκκλησιαστική γλώσσα δεν υπάρχει ούτε «ελληνική Εκκλησία», ούτε «ρωσική», ούτε «σερβική», ούτε «κυπριακή», αλλά «Εκκλησία της Ελλάδος», «της Ρωσίας», «της Σερβίας», «της Κύπρου», όπου όλοι οι Ορθόδοξοι, ανεξαρτήτως φυλής και εθνικής προελεύσεως, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.