Ομολογεί χρεοκοπία ο Τσίπρας;
05/05/2015 11:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομολογεί χρεοκοπία ο Τσίπρας;

Ο Τσίπρας «τρόμαξε» την Λαγκάρντ όταν της είπε ότι μπορεί η Ελλάδα να μην πληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ. Είναι ο ίδιος που διαβεβαίωνε ότι δεν θα προκύψει πιστωτικό γεγονός. Αλλά είναι και το αφεντικό του Βαρουφάκη ο οποίος έξω από το κτίριο του ΔΝΤ έλεγε ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τα χρέη της στο διηνεκές.

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να βρει λεφτά να πληρώσει δόσεις, μισθούς και συντάξεις ενώ έχει «ξύσει» τον πάτο του βαρελιού. Έχει σαρώσει τα ταμεία των φορέων του δημοσίου και παρ’ όλα αυτά δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά. Ο Τσίπρας «τρόμαξε» την Λαγκάρντ όταν της είπε ότι μπορεί η Ελλάδα να μην πληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ. Είναι ο ίδιος που διαβεβαίωνε ότι δεν θα προκύψει πιστωτικό γεγονός. Αλλά είναι και το αφεντικό του Βαρουφάκη ο οποίος έξω από το κτίριο του ΔΝΤ έλεγε ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τα χρέη της στο διηνεκές.

Όμως το τι έλεγαν και το τι λένε οι απίθανοι ερασιτέχνες της Συριζοανέλ κυβέρνησης έχει ελάχιστη σημασία. Είναι τόσο ψεύτες, τόσο υποκριτές και τόσο «λίγοι» που πλέον κάθε κουβέντα τους είναι και ένα σκουπίδι στον πολιτικό και οικονομικό κάδο.

Το χειρότερο όλων είναι η συλλογική ψευδαίσθηση, είναι αυτό που οι Έλληνες πιστεύουν και με τη στάση τους αυτή δίνουν αβάντα στη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας της χώρας.

Εντάξει, ο Σαμαράς ήταν κακός, νεοφιλελεύθερος, πήρε αντιλαϊκά μέτρα και άλλα πολλά. Όμως, τουλάχιστον η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έφτασε ποτέ στο χείλος της αβύσσου τη χώρα. Δεν είπε ποτέ ότι «δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις ή τις δόσεις στο ΔΝΤ». Δεν άρπαξε τα αποθεματικά γιατί δεν υπάρχουν άλλα φράγκα στο ταμείο. Έστω και με επώδυνα μέτρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού το ταμείο ήταν νοικοκυρεμένο και είχε πολλές πιθανότητες να είναι και γεμάτο με πλεονάσματα. Τώρα το ΔΝΤ μας λέει ότι θα έχουμε έλλειμμα 1,5%. Γιατί; Μα γιατί δεν παράγεται τίποτε και ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρά σε αυξήσεις δαπανών κάνοντας προσλήψεις ή ανοίγοντας την ΕΡΤ.

Ο κόσμος λοιπόν δεν επιθυμούσε την προηγούμενη κακή αλλά έστω και με δυσκολίες νοικοκυρεμένη κυβέρνηση. Επέλεξε τον κ. Τσίπρα και μαζί επέλεξε και τη συλλογική ψευδαίσθηση για το πώς βρίσκονται τα λεφτά στον κόσμο αυτό.

Για παράδειγμα κάποιοι πίστεψαν ότι τα χρήματα έρχονται από τον ουρανό που βρέχει ευρώ, τα παίρνουν οι Έλληνες, ξοδεύουν όσα θέλουν, πληρώνουν τα χρέη τους και η ζωή συνεχίζεται χωρίς κόπο και χωρίς τους κακούς δανειστές να σε πιέζουν.

Άλλοι πίστεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ που τους έλεγε, όπως ο Παπανδρέου το 2009, ότι «λεφτά υπάρχουν». Τα ψάχνει ο Τσίπρας και ο Νικολούδης σε διάφορες λίστες και καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά από ουσία μηδέν. Και να δείτε ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η απόλυτη φούσκα της κυβέρνησης αυτή η ιδιότυπη «μάχη» της φοροδιαφυγής. Διότι αν αφήνεις την εγχώρια φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα να κυκλοφορεί εντός της χώρας (γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ) τότε έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό.

Υπάρχει και η κατηγορία των Ελλήνων που νομίζουν ότι με τις κάλπες έρχεται και το χρήμα. Με το που ψηφίζεις σε εθνικές εκλογές ή σε δημοψηφίσματα αμέσως ανοίγουν οι κρουνοί και γεμίζει η χώρα λεφτά. Το ίδιο ακριβώς που σκέφτονται τώρα ορισμένοι φανατικοί Συριζαίοι. Να πάνε σε εκλογές ή δημοψήφισμα γιατί η «λαϊκή εντολή θα τους δυναμώσει». Μα δεν τρώγεται η λαϊκή εντολή σύντροφοι. Δεν πληρώνεις μ’ αυτήν δόσεις και συντάξεις. Δεν κάνεις κοινωνική πολιτική με τις ψήφους. Αυτό είναι συλλογική ψευδαίσθηση από εκείνες που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Και από την άλλη, δεν μπορεί όλος ο υπόλοιπος πλανήτης να είναι τόσο ηλίθιος και να μας κοροϊδεύει και εμείς να είμαστε οι «εξυπνάκηδες» που περιμένουμε τον… Θεό της Ελλάδας να κάνει κάποια στιγμή το θαύμα του, λίγο πριν το τέλος.

Το χρήμα έρχεται μόνο αν το δημιουργήσουμε. Βγαίνει από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που έπρεπε να ξεκινήσει να υλοποιείται εδώ και χρόνια. Ένα μοντέλο που θα αναγκάζει το κράτος να δίνει κατευθύνσεις στους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν. Που ανοίγει νέους δρόμους για τον κόσμο και του δίνει επιλογές επιβίωσης κι όχι εύκολες διεξόδους στο δημόσιο τομέα.

Είναι ένα μοντέλο που δεν δαιμονοποιεί την επιχειρηματικότητα, που οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες γιατί αυξάνουν τις θέσεις εργασίες, φέρνουν πλούτο στις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα, γεμίζουν τα ταμεία με φόρους. Είναι τέλος ένα μοντέλο που μπορεί να βγάλει τους πολίτες από τον καναπέ, να την «ψάξουν τη δουλειά» και να μην περιμένουν αποχαυνωμένοι το επίδομα ανεργίας βρίζοντας την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει τίποτε.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εγκληματήσει στο ζήτημα αυτό. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έρχεται να διαλύσει και την τελευταία ελπίδα να παραχθεί πλούτος που δεν θα έχει σχέση με δανεικά. Όταν απειλείς τους ξένους επενδυτές, όταν διώχνεις επιχειρηματίες, όταν ικετεύεις για λίγα δανεικά ενώ δεν έχεις φέρει ούτε μια διάταξη αναπτυξιακού χαρακτήρα στη Βουλή και όταν το μόνο σχέδιο που έχεις είναι η έξοδος από το ευρώ, τότε είσαι επικίνδυνος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τρέφεται από τη συλλογική παρανόηση και η συλλογική παραίσθηση του «εύκολου χρήματος» τρέφεται από την Αριστερά της αφασίας. Κάποτε, όχι πολύ μακριά, θα το πληρώσουμε αυτό ως χώρα. Ήδη πληρώνουμε την εξάρτηση από τους δανειστές. Αν το καράβι δεν στρίψει πορεία προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα φέρνει χρήμα χωρίς Λαγκάρντ και Σόιμπλε, τότε θα είμαστε μια ζωή υποτελείς και ικέτες. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια για την Ελλάδα που είχε πάντα έξυπνους πολίτες αλλά και εξυπνάκηδες. Και που είχε πολιτικούς που βολεύονται με το κράτος αδιαφάνειας, διαφθοράς, ωχαδερφισμού και κυρίως ενός βολεμένου κρατικοδίαιτου παραγωγικού μοντέλου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 12:34:49

  Αν την τρόμαξε αλήθεια , τότε ίσως οι "θεσμοί" να υπογράψουν τη συμφωνία μέχρι τις 11 Μαίου. Αλλοιώς θα πληρώσουν μόνοι τους την επόμενη δόση του ΔΝΤ και όλες τις επόμενες δόσεις των δανείων της ΕΚΤ, αφού έχουν λεφτά, αν θέλουν να αποφύγουν το Grexit που Τσίπρας θέλει να αποφύγει, αλλα δεν έχει τα λεφτά...

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 13:03:56

   Θα σας βόλευε ε;! (έρχεται Ρόδος και Πήδημα.)

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ πΔπ 05/05/2015 13:58:23

    . Ναι αλλά εγώ θα το γλυτώσω , μαζί σου συνάδελφε...Δεν θάσαι ο μόνος που θα το γλυτώσει.

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 14:13:02

     "συνάδελφε";! Από που κι ως που βρε Οδυσσέα; (το σύνθημα: "στο Βιτσι και στον Γράμμο, σας χώσαμε στην άμμο", θ' αλλάξει! Κάτι με ασβέστη θα έχει να κάνει, για να τελειώνει ο Ελληνισμός από τα μιάσματα, μιά και καλή!)

    • ΙΑΣΩΝ avatar
     ΙΑΣΩΝ @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 14:35:58

     μόνο οι ηλίθιοι επιλέγουν τις εύκολες λύσεις

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ ΙΑΣΩΝ 05/05/2015 19:57:23

      Ακριβώς. Και ο Τσίπρας επέλεξε την αδράνεια, τη ρήξη και το δημοψήφισμα για να πάει η ευθύνη στο λαό εν μέσω χάους στα ΑΤΜ. Εύκολα πράγματα χωρίς να κουνήσει δαχτυλάκι εδώ και 4 μήνες. Ενώ ο έρμος ο Σαμαράς είχε επιλέξει δουλειά 20 ώρες τη μέρα και έξοδο από μνημόνια με υπομονή. Το δύσβατο αλλά σίγουρο δρόμο. Και επιλέξαμε τα εύκολα. Και θα πληρώσουμε πολύ ακριβά...

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ πΔπ 05/05/2015 17:18:59

    Μπα...μονο ΠΗΔΗΜΑ... Ροδος δεν εχει.

  • Geros avatar
   Geros @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 13:04:37

   Δηλαδή αυτό ήταν το περίφημο σχέδιο του Τσίπρα? Να καταστρέψει την χωρα σέρνοντας την στον οικονομικό στραγγαλισμό για να πείσει τον Ντράγκι να πληρώσει 700 εκατομμύρια στο ΔΝΤ? Ιδιοφυές .....

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ Geros 05/05/2015 14:03:32

    .Βρέ Γέρο πού την είδες εσύ την καταστροφή? Εξη χρόνια τώρα η εκάστοτε αντιπολίτευση μας έχει ζαλίσει με το να λέει ΚΘΕ ΜΕΡΑ: "καταστρέφετε τη χώρα" και την "πάτε στα βράχια", στους αντιπάλους της. Εντάξει, περάσαμε μια ακόμα οικονομική κρίση (την 24η? απο το 1930 αν θυμάμαι καλά) αλλά η Ελλάδα είναι όπως ξέρεις η τελευταία χώρα που θα πεθάνει στην Ευρώπη για τα λεφτά...

    • Geros avatar
     Geros @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 14:57:58

     Έλα ντε! Ποιά καταστροφή? Ιδέα μου θα είναι. Και γιατί παρακαλώ μετράμε από το 1930 και μετά? Γιατί δεν μετράμε τις κρίσεις που έχει ζήσει αυτή η χώρα από το δύο χιλιάδες προ χριστού και μετά? Εκεί να δεις κρίσεις ...... Ένα τίποτα είναι αυτό που μας συμβαίνει σήμερα σε σχέση με την πανούκλα την εποχή του Βυζαντίου! Σοβαρά τώρα, εγώ εδώ μέσα έχω ακούσει ουκ ολίγα όταν εξέφραζα την γνώμη ότι υπερβάλλουμε στην περιγραφή της κρίσης. Αλλα όταν βγαίνουν αυτοί που μέχρι χτες ισχυρίζονταν ότι έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας και ότι ο κόσμος αυτοκτονεί μαζικά στους δρόμους, και με το που αναλαμβάνουν την εξουσία σου λένε "έλα μωρέ τώρα! Σιγά τα αβγά! Είδες εσύ καμιά κρίση? Ο χειμώνας του 1942 ήταν κρίση, αυτό είναι πταίσμα", συγγνώμη αλλά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι .....

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Geros 05/05/2015 18:24:48

      Κι εγώ γι' αυτό στό 'γραψα!...

    • Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
     Δημήτρης Τραπεζιώτης @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 15:13:43

     Οδυσσέα μήπως είμαστε ήδη πάνω στα βράχια και δεν τα βλέπεις;

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Δημήτρης Τραπεζιώτης 05/05/2015 18:21:19

      .Περιμένω να τα δούνε οι "εταίροι" πρώτα...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 13:43:19

   Τωρα μαλιστα !Θα τρομαξει το ΔΝΤ απο τον τσιπρα και την απειλη δεν θα πληρωσω την δοση .Εδω ειμαστε και θα δουμε τουμπες στις τουμπες αλλα τσιρκο Μεντρανο.Οσο ο στραγγαλισμος της εσωτερικης ρευστοτητας παει καλα τοσο οι δανειστες και το ΔΝΤ δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα για να προβουν σε συμφωνια στις 11.5.15.Δουλευει γι'αυτους η εκροη καταθεσεων .Ριξτε μια ματια το τι γινεται την τρεχουσα εβδομαδα με τις εκροες καταθεσεων .Μην φοβασαι λοιπον την εκτροπη απο το προγραμμα των τσιπρολαφαζανιστων για grexit παει καλα.Το προβλημα ειναι να παντα οι αριστεριζοντες χαμαιλεοντες της πολιτικης τυπου τσιπρα να μαθουν να ξεχωριζουν το θελω απο το μπορω .Τα σοβιετ πεθαναν και ως γνωστον νικη του θανατου δεν εχει βρθει ακομη .Υπομονη .

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 14:21:45

   ναι ναι θα σου πληρωνουν αγαμες θυγατερες κατρουγκαλους εφαπαξ ανυπαρκτα ερτ και αλλα πολλα. αυτο θα γινει. μεσα επεσες.

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 05/05/2015 16:07:55

  Το κοραλλίτο ξεκινάει σιγά-σιγά. Ηδη συζητάνε το 1 τοις χιλίοις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.