Ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από Λαφαζάνη: Καλύτερα να παραδώσουμε την σκυτάλη της διακυβέρνησης!
03/05/2015 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από Λαφαζάνη: Καλύτερα να παραδώσουμε την σκυτάλη της διακυβέρνησης!

Βόμβα μεγατόνων...

Βόμβα μεγατόνων από Λαφαζάνη που ξεφεύγει από τα «συνηθισμένα» που πιστεύει όπως η έξοδος από το ευρώ. Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα πρέπει να παραδώσει την κυβερνητική σκυτάλη!

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν πρόκειται να κάνει κωλοτούμπα η Πλατφόρμα για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντάει ότι «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα “η εξουσία για την εξουσία” ή, για να χρησιμοποιήσω διαφορετικά μια άλλη φράση, από την τακτική «πάση θυσία και με κάθε τίμημα στην κυβέρνηση». Δεν θεωρώ, επίσης, ότι είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση, να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του. Η κυβέρνηση και η εξουσία –αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εξουσία, η οποία βρίσκεται ακόμη στα χέρια μιας ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων “προστατών” μας– δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο και μέσο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη. Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στις αρχές μας».

Η συγκεκριμένη απάντηση του Λαφαζάνη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ομολογία αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Ακόμα περισσότερο η απάντηση αυτή του Λαφαζάνη δείχνει ότι στην πραγματικότητα ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στις θέσεις της για έξοδο από την ευρωζώνη και προτιμάει στο όνομα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την διακυβέρνηση και να επανέλθουν στην αντιπολίτευση ασκώντας κριτική εκ του ασφαλούς.

Άλλωστε την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει εφαρμόζοντας το πρόγραμμά του αλλά και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους στη βάση του προγράμματος με το οποίο εκλέχτηκε στη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ την ομολογεί ο ίδιος ο Λαφαζάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και για το αν έχει δικές του «κόκκινες γραμμές». Λέει χαρακτηριστικά: «Οι “κόκκινες γραμμές” ασφαλώς έχουν την αξία τους. Δεν παύει, όμως, η λογική των “κόκκινων γραμμών” να είναι μια αμυντική λογική, πολύ περισσότερο αν προσπαθεί κανείς να βάλει “κόκκινες γραμμές” σε ένα άκρως δυσμενές πολιτικό πλαίσιο κι ένα πλαίσιο αρνητικών μέτρων και αρνητικών κατευθύνσεων, όπως αυτές που θέλουν να μας επιβάλουν οι θεσμοί. Αυτήν την ώρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς κάποιες “κόκκινες γραμμές”, που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο και αν αυτό είναι αναγκαίο. Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο, το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό. Οι νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις, η σφοδρή πίεση στα λαϊκά στρώματα και οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών κερδοφόρων επιχειρήσεων αφήνουν ανέγγιχτη την υπερεξουσία των διαπλεκόμενων ολιγαρχών, και δεν παράγουν νέο πλούτο αλλά κέρδη για λίγους, μείωση εισοδημάτων, ύφεση, ανεργία, τέλμα και απογοήτευση. Οφείλουμε να κινηθούμε στον αντίποδα αυτών των μίζερων και ασύμμετρων δογματισμών, που μοιάζουν προτεραιότητα για τους θεσμούς».

Αφού δεν μπορούν να κυβερνήσουν γιατί προκάλεσαν εκλογές τον περασμένο Χειμώνα για να γίνουν κυβέρνηση; Όταν ένα κόμμα εκτός του ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του δεν θέλει κιόλας να αναλάβει το κόστος της επιλογής του να κυβερνήσει τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς τι είδους «σκληρή διαπραγμάτευση» μπορεί να κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά πίσω από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ηττοπαθής και δημαγωγική κυβέρνηση που δεν πίστευε ούτε η ίδια αυτά που έλεγε. Αυτό που προκύπτει όμως από τις δηλώσεις Λαφαζάνη είναι η προτροπή του προς τον Αλέξη Τσίπρα για «ηρωική έξοδο» αλλά και κάτι ακόμα περισσότερο.

Η σημερινή συνέντευξη Λαφαζάνη αποδεικνύει ότι η πρωτομαγιάτικη προαναγγελία για εκλογές από την Ίσκρα δεν ήταν «λάθος εκ παραδρομής» όπως δικαιολογήθηκε αργότερα η ιστοσελίδα του Λαφαζάνη, αλλά το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο διαπραγματεύεται ο Τσίπρας με τους εταίρους. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρεωθεί δύο φορές εκλογές που είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους και μετά από ένα 6μηνο τους προσφέρει με τη στάση του όλα τα όπλα για να μπει η χώρα στο τρίτο μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 03/05/2015 12:25:01

  Αυτό που εννοεί είναι ότι αν είναι ο Έλληνας να μουρλαθεί επειδή θα κλείσουν τα ΑΤΜ και γι' αυτό δεν μπορούμε να πάμε σε ρήξη, τότε να το αφήσουμε καλύτερα. Προφανώς βλέπει ότι δεν τους παίρνει για ρήξη, οπότε σου λέει, ας την κοπανήσουμε καλύτερα. Από τη στιγμή που ακούστηκε αυτό, πάμε για αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Θα φύγουν χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε.

 2. GLAD avatar
  GLAD 03/05/2015 12:44:58

  Το ΚΚΕ σας περιμένει. Εξ άλλου τι σας χωρίζει πιά ?

 3. airman avatar
  airman 03/05/2015 12:54:08

  "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Κατ’ αρχάς θα ήθελα να αποσαφηνίσω ότι τα εντατικά «ανοίγματα» που πραγματοποιεί η κυβέρνησή μας στην Ρωσία, την Κίνα, αλλά και την Βραζιλία, την Ινδία και πολλές άλλες χώρες σε όλα τα σημεία του πλανήτη .... .... συνδέονται .... ασφαλώς με την ανάγκη να διαμορφώσει η χώρα μια νέα ανεξάρτητη πολιτική και αναπτυξιακή πορεία με ένα καινούριο πλέγμα διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων. Θέλω να επαναλάβω ότι ακολουθούμε μια εναλλακτική στρατηγική, πέρα και έξω από το δόγμα της ευρωατλαντικής υποτέλειας." Η Κυβέρνηση φαίνεται να απέκτησε και άλλον εταίρο πέραν του Πανούλη. Ο δύο συνώνυμοι προκύπτει σαφώς ότι συμπλέουν όσον αφορά την "εναλλακτική στρατηγική" εκτός ευρώ. Ο δε Πρωθυπουργός φαίνεται να συμφωνεί και γι' αυτό ως ανεύθυνος σκοπεύει να μεταθέσει το δίλημμα στο λαό. Υ.Γ. Εκεί στο Μαξίμου να κλειδώνεται το βράδυ όλες τις εξόδους και τα κλειδιά να τα πετάτε έξω, κατά προτίμηση στον αναγκαίο Πάνο. Κάποιο πρωΐ πιθανόν να μη ξυπνήσετε κανένας μέσα! Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τώρα "προπονείται" το φάντασμα!

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 03/05/2015 13:01:48

  ...εντάξει: έντιμος,συνεπής,χαμηλό κοινωνικό προφίλ...να του αναγνωρίσουμε όλες τις συναφείς αρετές...το θέμα όμως είναι η εφηρμοσμένη πολιτική, σε δεδομένο χρόνο και πολύ σαφείς συσχετισμούς...και τί σημαίνει η φράση, "άν δε μπορέσουμε ν'αλλάξουμε την κοινωνία, πρέπει να παραδώσουμε την σκυτάλη" ;... κατ'αρχήν,οι "κοινωνίες" δεν αλλάζουν,εδώ και τώρα, επειδή κάποιοι βολονταριστές επείγονται...κι'ύστερα: να παραδώσει τη "σκυτάλη";....για να σώσει την ιδεολογική του ακέραιότητα;...μα οι ψηφοφόροι σε ψηφίζουν για κάτι καλύτερο, όχι για τη σωτηρία της ψυχής σου... αρχίζει να αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής εσχατολογίας... οι κουκουέδες, τουλάχιστον,δε βάζουν το κεφάλι της "κοινωνίας" και το δικό τους στο ντουρβά, όταν δεν τους παίρνει, απολαμβάνοντας,στο μεταξύ, τις "συστημικές" παροχές...είναι,βέβαια,αμοραλιστές αλλά δε μετράει αυτό στη παρούσα συγκυρία.... Ο Τσίπρας πρέπει να επιλέξει,τώρα!...δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει... ζήτησαν με πείσμα την εξουσία...να κάνουν ό,τι είναι εφικτό... τα υπόλοιπα είναι παλιά φιλολογία... ζούμε σε πολύ σκληρή περίοδο και δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικού αυτισμού, ούτε τα ελάχιστα!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ βαγόνι 03/05/2015 20:22:39

   1 βήμα πριν περάσουμε στο "οι κοινωνίες δεν αλλάζουν αν δεν αλλάξουν οι άνθρωποι" - οπότε θα πρέπει να μας αναμορώσουν - πάμε για "πολιτιστική επανάσταση σύριζα" - η ελπίδα έρχεται - νέες μέθοδοι

 5. tt avatar
  tt 03/05/2015 13:34:38

  Ψυχραιμία, όλα βαίνουν καλώς στην Σομαλια του βορρά. Οσο ο Γιάνη βγαίνει βόλτες, όλα καλα.

 6. ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ avatar
  ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ 03/05/2015 13:44:09

  να ξεκουμπιστούν από προσώπου γης τα ρετάλια της ρεφορμιστικής αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ , οι ντροπές που κουβαλάν τη Βάρκιζα πάντα μέσα τους. να αποχωρήσουν πάραυτα όλα αυτά τα ηττοπαθή βδελύγματα . υπάρχει αριστερά, επιτέλους, να λάβει τη σκυτάλη. υπάρχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΕ!!

  • tt avatar
   tt @ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ 03/05/2015 20:34:37

   Είπαμε, οχι ημίμετρα. Αφου άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου και μας κυβερνάνε τα ορφανά της Βάρκιζας, οπως σωστά λέτε (αλλα και της Κηφησιάς και του Κολωνακίου

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/05/2015 16:56:45

  Τελικά αν καταφύγουν ξανά σε εκλογές και τις κερδίσουν πάλι,τότε τί θα κάνουν; Και ποιό θα είναι το βασικό προεκλογικό τους επιχείρημα; Ψηφίστε μας για την ολική ρήξη με τους θεσμούς και την Ευρώπη,ή για να τα βρούμε μαζί τους με μιά καλή συμφωνία; Είμαστε εγκλωβισμένοι όλοι κυβερνώντες,πολίτες και δανειστές,σε έναν φαύλο κύκλο μη διακυβέρνησης,μή εξεύρεσης λύσεων,μή ρήξης και μή συμφωνίας. Κάτι θετικό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και τα χάπια τελειώνουν...

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/05/2015 17:06:47

   Δεν μπορούν να κάνουν εκλογές αν δεν περάσει 12μηνο. Έτσι διάβασα φίλε, έτσι λέω!

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ πΔπ 03/05/2015 19:31:14

    Δεν το ήξερα.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ πΔπ 03/05/2015 20:37:25

    Oμως υπάρχει η διέξοδος του Συντάγματος αν υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα, να γίνει ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.α.η οποία και θα διενεργήσει τις εκλογές ή να πάμε σε διερευνητικές εντολές από τον πτΔ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά στον τρίτο για να δεί αν μπορεί να σχηματισθεί κυβερνηση. Για τον λόγο αυτό δηλ. ότι οι εκλογές θα γίνουν με αλλη κυβέρνηση από αυτή του Τσίπρα, ο τελευταίος αντιπροτείνει δημοψηφισμα που θα το διενεργήσει η κυβέρνησή του. Τουλάχιστον να υπάρχει ο έλεγχος. Οσον αφορά στον Λαφαζάνη, αυτά ακριβώς πρέπει να πεί αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά έστω και ως βουλευτής αντιπολίτευσης.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ πΔπ 03/05/2015 20:37:54

    Καμία σχέση. Πώς έγιναν το 2012 δεύτερες εκλογές μέσα σε ένα μήνα; Πώς έγιναν το 1989-1990 τρεις απανωτές εκλογές μέσα σε δέκα μήνες; Καμία σχέση, μια χαρά μπορούν να γίνουν εκλογές και κάθε μήνα, εάν δεν βγαίνει κυβέρνηση. Ποιος θα τις πληρώνει, είναι το θέμα, με τη σημερινή κρίση.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ πΔπ 03/05/2015 21:27:37

    Για ζήτημα εξαιρετικής εθνικής σημασίας μπορεί ο ΠτΔ (μετά από πρόταση του σύριζα που είχε πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης) να διαλύσει τη βουλή και να πάμε σε εκλογές προκειμένου για ανανέωση της λαϊκής εντολής.

   • ΑΜΠΑΛΟΣ avatar
    ΑΜΠΑΛΟΣ @ πΔπ 04/05/2015 13:34:47

    Δεν μπορει να διαλυσει την Βουλη. Αλλα μπορει να παραιτηθει η Κυβερνηση οποτε οριζεται υπηρεσιακος πρωθυπουργος που οδηγει την χωρα σε εκλογες. Οπως ακριβως το 2012 που πρωθυπουργος ηταν ο Πικραμενος

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2015 17:04:45

   Συμφωνώ σε όλα εκτός του ότι θα γίνουν εκλογές από επιλογή. Σε δημοψήφισμα θα θελήσουν να μας πάνε και θα καταρρεύσουμε προ αυτού. Και μετά το χάος. Οικουμενική δύσκολο να γίνει με Σύριζα, Ανελ, ΚΚΕ και ΧΑ στη Βουλή. Είμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο αδελφέ. Θα πληρώσουμε πικρά την ανοησία μας τούτη τη φορά και ο Θεός βοηθός.

 8. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 03/05/2015 17:33:33

  Είναι πολύ λυπηρό για μένα να διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει ίχνος λογικής σε μια κυβέρνηση που σήμερα την υποστηρίζει το 60% και πλέον του ελληνικού λαού. Οι θέσεις αυτής της κυβέρνησης μοιάζουν σε μένα παράλογες όμως ακούγονται ευχάριστες στα αυτιά των συμπολιτών μου. Η λύπη μου μεγαλώνει όταν συνυπολογίζω τα χρόνια που πέρασα στα φοιτητικά έδρανα και στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου αναζητώντας τη λογική των επιστημών και στη συνέχεια μετανιώνω για το βίτσιο να σπουδάσω και οικονομικές επιστήμες! Όλα άχρηστα!!! Πλέον είναι ολοφάνερο. Ανήκω στο 27% του ανόητου ελληνικού λαού που δεν γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι αέρας κοπανιστός. Μου το παν οι κτηνοτρόφοι και οι αμόρφωτοι του χωριού μου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 03/05/2015 18:22:53

   Mορφωμένε, επιστήμονα των Αθηνών, προφανώς δεν ανήκετε στα 2.000.000 των ανέργων, ούτε στις 300.000 των βιαίως εκπατρισθέντων νέων επιστημόνων, ούτε στις χιλιάδες κακοπληρωμένων, φτωχοποιημένων και μίζερων πλέον νεοΕλλήνων (εργαζομένων και συνταξιούχων). Εκτός από το IQ, υπάρχει και η ΕQ αν έχετε ακουστά. Εξασκηθείτε λοιπόν σ΄αυτό, για να αναπληρώσετε τα πιθανά κενά στην κατανόηση των συνανθρώπων σας. Ευτυχώς που εσείς όμως, δεν πάθατε και τίποτε 5 χρόνια τώρα. Αυτοί που δοκιμάστηκαν, έχουνε πλέον για ...moto τους, το ''Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρώ, μα πίσω δεν γυρίζω''. Δεν φταίνε, ας πρόσεχαν οι ... φωτισμένοι που ξεπέρασαν τα όρια του σεβασμού, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τώρα είναι αργά. Δεν γυρίζει πίσω ο χρόνος...

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 18:34:09

    Συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την υπερβολή στα γραφόμενα και είμαι σίγουρος και στα λεγομενά σας. Τα 2 εκατ άνεργοι στο μεγάλο ποσοστό τους είναι νεαροί που τους ταίζει ο μπαμπάς με τουλάχιστον 300 ευρώ έκαστος το μήνα. Γιατί να δουλέψουν με 500; Όσοι βγήκαν στο εξωτερικό δεν οδηγήθηκαν από τη φτώχια. Επίσης το μεγάλο ποσοστό αυτών πήγε στο εξωτερικό γιατί δεν μπορεί πλέον να ακούει φανφαρολογίες όπως τις δικές σας και βαρέθηκε τη μικρότητα της καθυστερημένης ελληνικής κοινωνίας η οποία ψηφίζει εν έτει 2015 αριστερά.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 03/05/2015 18:50:13

     Τέτοια λέγατε, τέτοια λέτε και έρχεται μετά η πραγματικότητα των ...άλλων και σας χαστουκίζει ηχηρά και πονάτε. Ποιός σας φταίει; Ο εαυτός σας... https://www.youtube.com/watch?v=KWswxF0rI_s

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 18:59:34

      Η ελληνική αριστερά.... βαφτίσια.... μετονομασίες... άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. https://www.youtube.com/watch?v=3P3mu8tbBfc

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 03/05/2015 20:40:23

      Όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του και μηρυκάζει τα ίδια και τα ίδια ξεφτισμένα ''επιχειρήματα'', είναι καταδικασμένος να υποστεί κι άλλες ήττες, μέχρι να συνειδητοποιήσει την πλάνη του. Ηθελέστα και παθέστα λοιπόν.

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 20:46:19

      Είσαι πράγματι άλυτη...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 04/05/2015 05:27:47

      Κι εσείς πράγματι, ερασιτέχνης ...Μάντης :-)

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 20:42:41

      Το νησί μου κύριε-α "βούλιαξε" από κόσμο το τριήμερο της πρωτομαγιάτικης αργίας και οι ταβέρνες ξεπούλησαν και το τελευταίο παϊδάκι τους από τους ελληνες που ξέσκασαν για λίγο. Με τί κύριε-α πλήρωσαν; Μια συντοπίτισσά μου κραυγάζει ότι είναι ανεργη (δεν δουλεύει) και δεν πρέπει να πληρώνει φόρους, όταν έχει μηνιαίο εισόδημα 1500 ευρώ από ενοίκιο στο νησί και έκανε αποδεκτή και κληρονομιά μακρινού συγγενούς. Οπως γνωρίζετε στην τελευταία περίπτωση ο φόρος είναι υπερβολικός. Γιαυτούς τους ανέργους μιλάτε;

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/05/2015 08:21:07

      Γιατί κυρία μου; Αμφισβήτησε ποτέ κανείς οτι ένα ποσοστό 20-30% συνεχίζει να φοροκλέβει ασύστολα, να καλοπερνά μασουλώντας συσωρευμένα ''μαύρα'' και να συνιστά ...σύνεση και ...σοβαρότητα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εις βάρος της πλειοψηφίας ευημερία του; Τα παραδείγματα που αναφέρετε, καθόλου δεν αποδυναμώνουν τα αρνητικά δεδομένα. Αντιθέτως.

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 18:56:10

      Μόλις σήμερα αγαπητέ-ή έσκασε η είδηση ότι αναπλ.υπουργός συριζα έβγαλε προσφάτως χρήματα στο εξωτερικό.

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ MantisKalhas 03/05/2015 19:05:11

     Η Στατιστική Υπηρεσία στους "νέους" προσμετρά και τα παιδιά των 15 χρονών. Απ' ότι έχω ακούσει απο τους πιτσιρικάδες στο χωριό, δεν μπορούν να δουλέψουν ΝΟΜΙΜΑ, αν δεν γίνουν 18. Αντιφατικό δεν είναι;! Να θεωρείσαι "άνεργος", ουσιαστικά από μαθητής 15 ετών έως και 24, ενώ δεν μπορείς να δουλέψεις αν δεν είσαι 18;!

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ MantisKalhas 03/05/2015 19:24:05

     Τα άρθρα στο "κουλούρι" εσύ τα γράφεις?

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Βαγγέλης 03/05/2015 20:14:53

      Υπάρχουν ομοϊδεάτες;

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 03/05/2015 20:33:59

      Kαι εξωγήϊνοι υπάρχουν και ζωή πριν από το θάνατο, αποτυχημένε Μάντη μας! :-)

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ MantisKalhas 04/05/2015 10:48:49

      Ως επί το πλείστον θα έλεγα πως είναι ομοϊδεάτες.

   • tt avatar
    tt @ Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 20:38:18

    Συνεχιστε με το μιζεραμπιλισμο, βγήκατε κυβερνηση κι ακομα καταστροφολογειτε. Δεν έχετε να προσφέρετε ΤΙΠΟΤΑ θετικό, μονο καταστροφή. Συνεχίστε έτσι. Η πραγματική εθνική καταστροφή ερχεται.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 17:09:20

    Που τους βλέπεις τους 2 εκατ. άνεργους; Κόψε το ποτό γιατί τα βλέπεις διπλά και βάλε. Στον ΟΑΕΔ έχουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ κάτω του 1 εκατομμυρίου και στο 5μηνο πρόγραμμα για θέσεις σε δήμους που έγιναν αιτήσεις στον Απρίλιο δεν έκανε αίτηση ούτε το μισό όσων είχαν διακίωμα. Όποιος μπορούσε και δεν έκανε αίτηση ΔΕΝ είναι άνεργος. Είναι εργαζόμενος μαύρα ή βολεμένος σε συγγενή. Πάντως όχι σε φτώχεια και πείνα. Κόψτε τις υπερβολές πια. Όλοι έχουμε ανέργους στις οικογένειές μας αλλά δεν είναι και τόσοι.

 9. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 18:11:21

  Αυτό που εννοεί, είναι οτι αν πρόκειται απλά να καταντήσουνε αυτός και οι σύντροφοί του, μιά δράκα ανέμπνευστων κακοδιαχειριστών της εξουσίας, μιά κακόμοιρη ομαδούλα εκβιαζόμενων εκτελεστών έξωθεν διαταγών, αν μεταλλαχθούν σε άχρωμους νταλαβεριτζήδες ανίκανους να πραγματοποιήσουν κανενός είδους ''επανάσταση'' ούτε σε κοινωνικό (αξιοκρατία-δικαιοσύνη), ούτε σε οικονομικό (ανάπτυξη-παραγωγική ανασυγκρότηση), ούτε σε πολιτικό (κατάθεση αριστερής πρότασης και εφαρμογής της) επίπεδο, τότε θα μας είναι παντελώς άχρηστοι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μας. Πολύ καλά και ρεαλιστικά τα λέει ο κ. Λαφαζάνης. Από αποτυχημένους, ψευταράδες, ανήθικους και ατάλαντους, πήξαμε. Όποιος δεν έχει ψυχή, κάτι πολύτιμο και μοναδικό να καταθέσει, να παραδίδει το τιμόνι σε νεότερον , αδοκίμαστον και αύθαρτον. Τα ψέματα σε καιρό πολέμου, δεν εξαργυρώνονται.

  • MantisKalhas avatar
   MantisKalhas @ Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 18:18:33

   Λόγια λόγια λόγια....γειά σου φανφάρα φαφλατά!!! Ένα τεράστιο τίποτα θέλει να μας πεί ο ίσκρας ο οποίος σε διαβεβαιώ το μόνο που τον νοιάζει είναι να κάτσει όσο γίνεται περισσότερο στην καρέκλα του υπουργού. Κάθεται και βουλιάζοντας αναπαυτικά αναρωτιέται πόσο μάγκας είναι που λέγοντας μπαρούφες πήρε την εξουσία...Ξύπνα Βασίλη!

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 03/05/2015 22:15:23

    Οι συνήθεις απλοϊκές εξηγήσεις, ενός πικραμένου κι εκατοντάκις διαψευσμένου Μάντη, που κρίνει τους πάντες και τα πάντα σύμφωνα με τα μεγέθη που έχει συνηθίσει να προσκυνά και να λατρεύει.

   • airman avatar
    airman @ MantisKalhas 04/05/2015 06:21:55

    "φανφάρα φαφλατά!!!" Ο άνθρωπος τιμά το όνομά του! Λαφαζάν στα τούρκικα σημαίνει αυτό ακριβώς! Όσο για το "επαναστατικό", μόλις ψηφίσει "ναι" στην "έτοιμη συμφωνία" μαζί με τη Ζωή θα τα πούμε! Αλήθεια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τί έκανε; Η Ζωή έστειλε θετική επιστολική ψήφο πάντως!

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Άλυτη Εξίσωση 03/05/2015 19:07:42

   Μας εξηγείτε τον Λαφαζάνη;! Μεγάλη μας τιμή αλλά, ελληνικά μάθαμε! (και τον καταλαβαίνουμε στο προτόπτυπο!)

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ πΔπ 03/05/2015 20:04:24

    Αν προσπαθούσε κι ο ίδιος να ερμηνεύσει τον εαυτό του έτσι,μάλλον θα προτιμούσε να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο...

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ πΔπ 03/05/2015 22:24:02

    Αγαπητέ πΔπ, σας εξηγώ αυτά που δεν θέλετε να καταλάβετε κι αυτά που προσποιείστε οτι δεν αντιλαμβάνεσθε, παρά τη γνώση των Ελληνικών σας. :-) Αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, αφού προτιμάτε ...πρωτότυπο, επικεντρωθείτε στον επίλογο της συνέντευξης, που τα λέει όλα με σαφήνεια : Δημ.: Ακούγεται συχνά στην πιάτσα πως “ο Λαφαζάνης και η Πλατφόρμα” θα κάνουν την δική τους κωλοτούμπα, γιατί θα προτιμήσουν την εξουσία. Πως σχολιάζετε αυτή την διαδεδομένη εκτίμηση;

    Π.Λ : ''Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα «η εξουσία για την εξουσία» ή για να χρησιμοποιήσω διαφορετικά μια άλλη φράση, από την τακτική «πάση θυσία και με κάθε τίμημα στην κυβέρνηση».
    Δεν θεωρώ, επίσης, ότι είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση, να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του.
    Η κυβέρνηση και η εξουσία –αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εξουσία, η οποία βρίσκεται ακόμα στα χέρια μιας ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων «προστατών» μας- δεν είναι για μας αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο και μέσο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία.
    Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη. Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στις αρχές μας.''

 10. ΓΒΚ avatar
  ΓΒΚ 03/05/2015 18:37:18

  Σοβαρά; Τι λέτε ωρε παλληκάρια; Έτσι θα φύγετε; Διαπιστώσατε μετά από 70 χρόνια ότι οι ιδεοληψίες σας δεν έχουν εφαρμογή και μας λέτε τώρα "ελαφρά τη καρδία" ότι θα παραδώσετε τη σκυτάλη; Η ομαλή μετάβαση αγαπητοί μπουρδολόγοι μου θα γίνει μόνο εάν ζητήσετε ταπεινά συγνώμη από τον ελληνικό λαό ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Σε διαφορετική περίπτωση "όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια".

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΓΒΚ 03/05/2015 20:21:30

   Περιμένεις συγνώμη από αυτούς που κάνουν χειρότερα από αυτά που κατηγορούσαν; Αντί για συγνώμη πχ., ο Τόσκας που πήγε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο αντί για το υπουργικό αυτοκίνητο,κατηγορεί για μονταζιέρες! Κι ας πόζαρε ο ίδιος μπροστά στο helicopter. Από ανθρώπους που την αυτοκριτική την θεωρούν ελάττωμα,μην περιμένουμε συγνώμη,απλά να φύγουν...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/05/2015 20:43:03

    Και βέβαια δεν θα έχουν την ηθική γενναιότητα απλώς να φύγουν. Ο Λαφαζάνης είναι ίσως ευφυέστερος πολιτικά των υπολοίπων και σου λέει, μήπως να την κάνουμε πριν την καταστροφή. Όμως οι υπόλοιποι, σαν τον Τόσκα, πώς θα χάσουν αυτό που αλλιώς ποτέ δεν θα είχαν. Όχι, θα είχε διαφορετικά τη δυνατότητα ο κ. Τόσκας να πάρει ένα ελικοπτεράκι να πεταχτεί στο Αίγιο; Αυτά μόνον κάτι σούπερ-μάνατζερ των μεγάλων πολυεθνικών μπορούν και τα κάνουν ή τίποτε εφοπλιστές, στα ελληνικά δεδομένα. Να χάσει την ευκαιρία για τέτοια δόξα; Τι κι αν φάγανε όλα τα αποθεματικά του δημοσίου τομέα για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις! Αλλά έχει απωλέσει ο Έλληνας την αίσθηση αυτού που συμβαίνει από το μίσος του για τους "Σαμαροβενιζέλους". Θα έρθει η ώρα που θα νοσταλγήσει πάρα πολύ τους "Σαμαροβενιζέλους", αλλά τότε θα είναι αργά.

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ Διογένης 03/05/2015 20:55:02

     Α βρε Διογενη... Και αλλοι εχουν κανει τα ελικοπτερα Ι.Χ. αλλα καποιος το εθαψε το θεμα..... http://zantepress24.gr/index.php/pages/mostviews/11779-kamenos

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Vassilis 04/05/2015 17:14:00

      Αυτός το έκανε χρόνια πριν. Και επί Καραμανλή. Αλλά αφού είναι αντιμνημονιακός αυτά είναι πταίσματα. Αλήθεια έχει σχολιάσει τη ΔΙΩΡΗ συνάντηση Τσίπρα-ΓΑΠ ο Καμμένος;

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Διογένης 03/05/2015 21:06:01

     Έτσι. Και το χειρότερο δεν είναι ότι ξεφτιλίζονται για τη δόξα,αλλά οι δικαιολογίες που εφευρίσκουν για να καλύπτουν τις πράξεις τους. Ο εν λόγω Υπουργός εν προκειμένω,κατηγορεί και τη Ν.Δ. και το μέσο που προέβαλλε το θέμα,λέγοντας ότι η ''μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο...''

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2015 17:12:35

    Ακριβώς έτσι. Είναι χειρότεροι όλων. Και σε ήθος (ανύπαρκτο) και σε ανικανότητα. Και θα φύγουν όταν τελειώσουν την Ελλάδα μας. Δυστυχώς.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ΓΒΚ 04/05/2015 05:36:29

   Αγαπητέ ΓΒΚ ελάτε τώρα....Μην είστε αφελής. Σε τι ελπίζετε; Σας πήρε όψιμα η υπερευαισθησία εσάς! Για μετρήστε τα ερείπια που άφησαν πίσω τους τόσοι και τόσοι ...αποχωρήσαντες με δόξα και τιμή, χωρίς ν΄ανοίξει μύτη! Με γεμάτα τα πορτοφόλια τους μάλιστα αυτοί και με αξιώσεις να μας ματαξανασώσουνε. χαχαχαχα! Ακούς εκεί ... ''Ισόβια''. Τα θέλετε και μας τα λέτε;

 11. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 03/05/2015 19:06:12

  Ένα ωραίο που διάβασα κάπου...Οι σκίστες των μνημονίων , οι...ράμπο της πολιτικής που θα πετούσαν τούς δανειστές στη θάλασσα, οι οικονομολόγοι που έλεγαν ότι εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τα 7,2 δις της αξιολόγησης, γιατί αξιολόγηση δεν δεχόμαστε, αυτοί που θα διέγραφαν το χρέος εν μία νυκτί και οι κήρυκες της Αριστεράς που έψαλαν το ίδιο τροπάριο με τον μητροπολίτη Άνθιμο και τη Χρυσή Αυγή άρχισαν να μαζεύουν τα κουβαδάκια τους για άλλη παραλία...Σεμνά και ταπεινά, όπως έλεγε και ο έτερος....αναμορφωτής της Ελληνικής οικονομίας,Κωστάκης ο εργατικός......

  • KM avatar
   KM @ Φιλελεύθερος 03/05/2015 19:53:03

   Τον μητροπολίτη Άνθιμο τί τον ανακατεύεις; Τί είπε συγκεκριμένα που σε πείραξε εσένανε; Ήθελες να παντρευτείς τον Μήτσο και δεν σε πάντρεψε; Αλλά με τέτοιο ψευδώνυμο που διάλεξες, τί ρωτάω... Και, αντί να επικεντρώνεσαι στους Συριζαίους, χλευάζεις αχρείαστα και τον Καραμανλή, για να τους δίνεις άλλοθι. Πολύ ευφυής είσαι.

   • Φιλελεύθερος avatar
    Φιλελεύθερος @ KM 03/05/2015 20:26:02

    Μάλλον δεν καταλαβαίνεις και πολλά...άλλωστε δεν χρειάζεται να σου απαντήσω σε κάτι. Οι πράξεις δείχνουν τα πολιτικά πρόσωπα που....σαμποτάρουν ασύστολα τον Α. Σαμαρά και...δώσανε και βοήθεια στο συριζα με δώρο τον πρόεδρο..........

    • KM avatar
     KM @ Φιλελεύθερος 04/05/2015 04:04:59

     Από την απάντησή σου, είναι εμφανέστατο ότι προέρχεσαι από τον κομματικό σωλήνα.

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/05/2015 20:24:22

  O Άνθιμος,ο Αμβρόσιος,ο Γιανναράς και ο Μπαλτάκος ήταν από τους πολλούς δεξιούς που ενθουσιάστηκαν με τον Τσίπρα επειδή ο Βαρουφάκης με έξω το πουκάμισο έκανε επεισόδιο με τον Ντάισελμπλουμ. Αυτός ο ενθουσιασμός και ο λόγος για τον οποίο υπήρξε έδειξε και τη σοβαρότητα πολλών.

  • KM avatar
   KM @ ψυχραιμια 04/05/2015 02:41:49

   Καλά στέφανα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 04/05/2015 17:15:33

   Σωστός! Γουστάρουμε ψευτοτσαμπουκάδες οι νεοέλληνες. Και μόνο όταν πληρώσουμε το μάρμαρο θα συνέλθουν κάποιοι. Οι υπόλοιποι θα τρέχουν στο φρενοκομείο...

 13. George N avatar
  George N 03/05/2015 21:06:55

  Μόλις τώρα κατάλαβε ότι εκεί που απέτυχε ο Λένιν και η Ρωσία δεν μπορούσε να πετύχει ο ίδιος και η Ελλάδα?

 14. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 03/05/2015 22:27:19

  Πάντως ο λαφαζάνης το ειχε ομολογήσει καθαρα πριν τις εκλογές οτι δεν ειναι ετοιμοι να κυβερνησουν ,οι εκλογείς δεν τον πίστεψαν

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΝΙΚΟΣ Π 03/05/2015 23:57:20

   Πολύ καίρια παρατήρηση. Ο Λαφ. θυμίζει κάτι τύπους που κερδίζουν λαχείο και μετά από λίγο παθαίνουν "ψυχολογικά" γιατί δεν έχουν μάθει να ζουν με τόσα λεφτά.

 15. greg avatar
  greg 03/05/2015 22:46:59

  ...."Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη. Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στις αρχές μας"..... Εντάξει μωρέ. Πού θά σάς πάει. Κάποια στιγμή θά αποφασίσετε άν μπορείτε ή δέν μπορείτε. Μόνο άγχος δέ χρειάζεται. Μέ τήν ησυχία σας.

 16. Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
  Δημήτρης Τραπεζιώτης 04/05/2015 00:11:07

  Θα συμφωνήσω με τον Νίκο Π ότι ο Λαφαζάνης εδήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα του 2015 και το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ 2009 έχουν ένα κοινό και οι δύο βιαζόταν να κυβερνήσουν .....

 17. Pgm avatar
  Pgm 04/05/2015 03:39:28

  Ας υποθέσουμε ότι όντως μετά την "εισήγηση" του Λαφαζάνη, παραδώσουν τη σκυτάλη. Μπορεί να μου πει κανένας ποιο το νόημα της συμμετοχής του Λαφαζάνη - και του όλου μπλοκ που είναι αυτών των απόψεων - στα ψηφοδέλτια του Σύριζα? Κατά τη γνώμη μου κανένα. Καταλήγω σε αυτό διότι θεωρώ πως είναι λάθος η αρχική σκέψη. Να "περάσει" η γραμμή Λαφαζάνη. Εάν οδηγηθούμε σε εκλογές αυτό θα γίνει άμεσα με το όταν ο Σύριζα χάσει την αρχή της δεδηλωμένης. Οπότε, αυτό σκιαγραφεί ο Λαφαζάνης. Την αποχώρηση αυτού του μπλοκ από την κυβερνητική ομάδα. Άμεσα. Επομένως, μένει ελεύθερος χώρος στον Τσίπρα να καθαρίσει τον χώρο του, είτε με τις εκλογές με δεδομένο ότι θα είναι εκλογές με λίστα, είτε με νέες συμμαχίες, ακόμα και με οικουμενική. Αλλά, εάν σε αυτό προσθέσω και το 50%-60% θετικής τάσης που κατέχει, γιατί να πάει σε οικουμενική; Αφού και ο ίδιος ανετότατα θα φέρει νέο μνημόνιο.. Γιατί να το φέρει με Σαμαρά; Μπορεί να το φέρει μόνος του βαφτίζοντάς το ως επιτυχία, έντιμο συμβιβασμό όπως το αναμεταδίδει αδιάλειπτα ήδη η αχτύπητη Συριζαϊκή προπαγάνδα. Ασφαλώς και είναι υποθετικό σενάριο. Βασίζεται στο ότι ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να εδραιωθεί, όχι να γίνει ο Πρωθυπουργός της χρεωκοπίας. Για να δούμε...

 18. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 04/05/2015 07:42:47

  Ας ελπίσουμε να μην τα παρατήσουν και αυτοί τον Ιούλιο, σαν τους άλλους παραπλανημένους της δεξιάς το 1974. Θα πληρώσουμε ως χώρα και μάλλον πρέπει να πάθουμε αυτό που ευχόμαστε μέσα στην παραζάλη. Την δραχμή. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να κυβερνήσουν μια χώρα λειτουργούν με καφενοβιακές συνθήκες. Και το χειρότερο τα πιστεύουν κιόλας. Η θα έχουμε νέο μνημόνιο που θα ψηφιστεί χωρίς να διαβαστεί, όπως επί αρχικηπουρού, με σκληρά μέτρα ή δραχμή και ακόμη σκληρότερα μέτρα γιατί τότε μόνο το ΔΝΤ θα μας δανείσει, με προκρούστιους όρους, το συνάλλαγμα που απαιτείται για να λειτουργήσει η χώρα. Παίξαμε και χάσαμε. Δεν υπάρχουν εφτάρες. Το κατάλαβε μέχρι και ο Λαφαζάνης γιαυτό θέλει να την κάνει νωρίς πριν τον πάρουν με τις πέτρες οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που πίστεψαν και αυτοί στα ευρόδενδρα. Το κακό είναι ότι το πίστευε και ο Λαφαζάνης και οι μισοί τουλάχιστον υπουργοί.

 19. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 04/05/2015 08:51:55

  Δεν βλέπω την "βόμβα" , ούτε τους μεγατόνους... Ο Λαφαζάνης σας περιπλέκει επιτήδεια. Λέει το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε και ο Σαμαράς, και οιοσδήποτε Πρωθυπουργός: AN H ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποδεχτεί να ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ αποδεχόμενη ξένη απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, θα πρέπει να παραδώσει την κυβερνητική σκυτάλη. Ξέρει όμως ο πονηρός Λαφαζάνης οτι ΔΕΝ θα υπάρξει τέτοια ξένη παρέμβαση χωρίς τη συμφωνία του Ελληνικού λαού, στα εσωτερικά της χώρας και έτσι επαίρεται εκ του ασφαλούς για την Αριστεροσύνη του που δεν φτάνει βέβαια ούτε μέχρι τον Αλαβάνο, πόσο μάλλον ως το ΚΚΕ...Επίσης ξέρει οτι ΚΑΜΜΙΑ κυβέρνηση σε Δημοκρατική χώρα δεν εφαρμόζει ΠΟΤΕ το 100% του προγράμματός της... Ομολογία ήττας της μικρής μειοψηφίας των Λαφαζανικών (2-3% των ψηφοφόρων του) δεν είναι και ομολογία ήττας του Σύριζα. Και οι ΑΝΕΛ διαφώνησαν, και μάλιστα πήγαν πολύ πιο πέρα απο τους Λαφαζάνηδες, έφυγαν απο τη ΝΔ αλλά αυτο δεν θεωρήθηκε ήττα του Σαμαρά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ οδυσσεύς Κ. 04/05/2015 17:17:45

   1/3 των ψηφοφόρων του Σύριζα επιθυμούν ρήξη παρά συμβιβασμό. Μη το ξεχνάς αυτό. Είναι πολλοί παλαιοπασόκοι και πρώην ψηφοφόροι της ΧΑ και του ΚΚΕ μέσα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.