12/06/2008 15:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολόκληρη η επιστολή Παπανδρέου προς Σημίτη

Αγαπητέ Κώστα,

Διάβασα με προσοχή όσα μου έγραψες. Το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έθεσες, έχει λυθεί με ομόφωνες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, του Συνεδρίου μας και του Πολιτικού μας Συμβουλίου. Αποφάσεις καθαρές, αναμφισβήτητες και δημόσια γνωστές. Αποφάσεις που ενισχύουν τη δημοκρατία στη χώρα μας. Άρα το ζήτημα δεν υφίσταται. Είχε απαντηθεί προ της επιστολής σου.

Η δε δημοσιοποίηση της επιστολής, η δημόσια διαφοροποίηση καθώς και η έμπρακτη άρνηση να συνταχθείς με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την υποβολή της πρότασής μας, αποτελούν αδικαιολόγητη πολιτική πράξη Δημιουργούν ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και στόχευσή μας. Δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό τη στιγμή που κάθε νοικοκυριό δοκιμάζεται από την ακρίβεια και ο ελληνικός λαός πλήττεται βίαια από την ανομία, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Δημιουργούν ερωτήματα τη στιγμή που ο λαός στρέφεται προς ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα αποτελεί και νέα ελπίδα. Ένα ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να νικήσει, για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Μακριά και απέναντι σε όσα συμφέροντα θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Γνωρίζεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχεις προσφέρει στη χώρα. Θυμούμαι πάντα την εποικοδομητική για την Ελλάδα συνεργασία μας στις κυβερνήσεις σου. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου. Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος. Διαφυλάττοντας το κύρος και τη συντεταγμένη πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογούμε πάντα τις απόψεις που καταθέτεις. Και προσωπικά θα το κάνω με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον.

Φιλικά,

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χ avatar
  χ 12/06/2008 15:58:26

  ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ- Η ΑΥΤΟΙ Η Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ Ν,Δ,

 2. Meropi avatar
  Meropi 12/06/2008 16:00:55

  Ε, δεν είμαστε καλά, μια παροιμία με τη μύγα θυμήθηκα....

 3. BANG-GR avatar
  BANG-GR 12/06/2008 16:07:27

  Mpa..ksypnhse o mikros? Ante kalh synexeia...
  Toso kairo ton rokanizei...

 4. fantomas avatar
  fantomas 12/06/2008 17:07:58

  ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΗ Η ΜΑΛΒΙΝΑ ?????

  Α!!! ΝΑΙ.....

  ''ΕΞΩ (Φ)ΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ !!! ''

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/06/2008 17:31:21

  Αν και λίγο πιο άτολμα από όσο θα έπρεπε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε ο Γιωργάκης να πετάξει έξω τον αχαμνό λογιστάκο. Να δούμε τώρα αν θα υποκινήσουν ομαδική αποστασία στη Βουλή τα εκσυγχρονιστικά απολειφάδια, το χοντρογούρουνο των εκδοτών και οι φυλλάδες της Λαμπράκως και της Πρετεντέρως...

 6. Αρις avatar
  Αρις 12/06/2008 20:07:59

  Γιώργος Παπανδρέου και τσαμπουκάς είναι τουλάχιστον αστείο... ΤΙ να πω; Αλλά ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο που θα δούμε από τον ΓΑΠ. Ο Σημίτης είχε δυο επιλογές να διαγραφεί ή να παραιτηθεί. Προτίμησε την διαγραφή για να γελάσουμε και λίγο με τον ΓΑΠ. Μ'αρέσει τόσο που ο ΓΑΠ επικαλείται και την σούπερ ντούπερ "δημοκρατική δαιδικασία" της 11/11... Πλάκα που έχει αυτός ο άνθρωπος.

 7. Vass avatar
  Vass 12/06/2008 21:51:03

  Το κείμενο της επιστολής μάλλον το συνέταξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ίσων να ήταν στις υποχρεώσεις που ανέλαβε όταν έχασε.

 8. Factorx avatar
  Factorx 12/06/2008 23:11:48

  Διαβαστε και την απαντηση Σημιτη για να υπάρχει εδω:
  «Αγαπητέ Γιώργο,
  Ελαβα το γράμμα σου. Θέλω να σου επισημάνω τα εξής: Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το ποσοστό του στην απήχηση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί δραστικά. Κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως εγώ, έχει υποχρέωση να προβληματιστεί για την εξέλιξη αυτή. Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει παλαιότερα δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Η Συνθήκη που ψηφίσαμε δεν είναι Σύνταγμα. Θεωρήθηκε σε όλη την Ενωση και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως μία από τις συνήθεις συνθήκες που δεν απαιτεί διαδικασίες όπως το Σύνταγμα. Αυτή η αρχή ακολουθήθηκε μέχρι τώρα από όλες τις χώρες.
  Δεν πρόκειται να αρνηθώ τις ελευθερίες να λέω τη γνώμη μου και να μπορώ να επισημαίνω στην παράταξή μου πότε τα πράγματα πάνε καλά και πότε όχι. Γι' αυτό άλλωστε συμμετέχω στο ΠΑΣΟΚ.
  Όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες ξέρω καλά πότε υπάρχουν και πότε είναι πρόσχημα. Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με συγκαλύψεις και ενοχοποιήσεις διαφωνούντων.
  Σχετικά με τα όσα προτείνεις κάνε ό,τι νομίζεις. Εγώ θα πράττω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και αυτό που κρίνω ως καλό για τη χώρα.
  Με φιλικούς χαιρετισμούς
  Κ. Σημίτης»

  Ετοιμάζεται δηλαδή να φυγει απο το ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.