Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα
14/10/2014 06:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα

«Επίθεση εφ’ όλης της ύλης και σε όλα τα επίπεδα» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εάν μείνουν αναπάντητα τα όσα κυκλοφορεί η Κουμουνδούρου να ενισχυθεί το κλίμα της συνωμοσιολογίας.

Την ευθεία και ανοικτή αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί της πραγματικής πολιτικής είναι ο βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά η ολισθηρή και επικίνδυνη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας, αλλάζει τα πλάνα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αν και αρχική επιδίωξη του Πρωθυπουργού ήταν η σύγκριση της πολιτικής των δυο κομμάτων, ώστε να ξεκαθαριστούν οι διαφορές και να προκύψουν ανάγλυφα οι αδυναμίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα και λύσεις για μια σειρά βασικών θεμάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες, εντούτοις, οι αθλιότητες του Πάνου Σκουρλέτη, τον οποίο στήριξε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του Αλ. Τσίπρα, αναπροσαρμόζουν το σχέδιο της ΝΔ.

«Επίθεση εφ’ όλης της ύλης και σε όλα τα επίπεδα» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εάν μείνουν αναπάντητα τα όσα κυκλοφορεί η Κουμουνδούρου να ενισχυθεί το κλίμα της συνωμοσιολογίας που υπάρχει σε σημαντικό τμήμα της κοινωνίας και να εδραιωθεί η άποψη ότι όντως «εξαγοράζονται» βουλευτές ενόψει της Προεδρικής εκλογής.

Από εδώ και πέρα ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, για την οποία κανείς δεν ξέρει πόσο πιο χαμηλά θα πέσει, θα βρίσκονται στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς, όπως αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, μόνο η «αποκάλυψη» και η σύγκρουση μπορεί να δείξει στον ελληνικό λαό ποιοι είναι και τι πραγματικά επιδιώκουν.

Εξάλλου, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Δραγασάκης, εκ των «σοβαρών» του ΣΥΡΙΖΑ, αν και έκανε και αυτός αόριστες καταγγελίες, τελικά δεν είπε τίποτα για τους δήθεν επιχειρηματίες, εκδότες, κ.α. που τηλεφωνούσαν στον Πρωθυπουργό για να ακυρωθούν διατάξεις, ενώ και ο Αλ. Τσίπρας ήπιε το αμίλητο νερό στη Βουλή.

Παρά την ήττα τους στο Κοινοβούλιο, οι Συριζαίοι επανήλθαν με την υιοθέτηση των μυθευμάτων της εφημερίδας Kontra news του Γιώργου Κουρή, που έχει στήσει επικοινωνιακό οχυρό κατά της κυβέρνησης, νομίζοντας ότι κάνει πόλεμο στη Μέρκελ και τα λυκόσκυλά της, επιλέγοντας να βουτήξουν για τα καλά στη λάσπη…

Το μείζον θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι να μην πέσει στην παγίδα και ακολουθήσει το δρόμο τους… Γι’αυτό και συζητείται να υπάρξει συνδυασμός, δηλ. και επίθεση για τα όσα λέει και να μην εστιάζεται η ΝΔ στη σκανδαλοθηρική επιχείρηση της Κουμουνδούρου, αλλά να γίνει επί τη βάσει των προγραμμάτων και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα.

Εκεί ακριβώς, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει τεράστια αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ρεαλιστική πολιτική, μια και έχει επιλέξει λαϊκίστικη προσέγγιση όλων των κοινωνικών ομάδων με υποσχέσεις για παροχές και εκπτώσεις παντού.

«H συζήτηση περί των διαπλεγμένων δεν έχει νόημα να συνεχίζεται» εκτιμούν στελέχη της ΝΔ, «διότι είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα των οποίων τις υποδείξεις ακολουθεί κατά γράμμα». Γι' αυτό ακριβώς θεωρούν ότι δεν εξυπηρετεί την πολιτική αντιπαράθεση η διαιώνιση αυτού του κλίματος καθώς δημιουργεί απέχθεια στην κοινή γνώμη.

Αντιθέτως, στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν πολλά να κερδίσουν «σε μια ανοικτή συζήτηση για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συσκοτίσει με γενικές θέσεις που δεν χαλάνε χατίρι σε κανέναν». Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να λασπολογεί ασύστολα και χωρίς αιδώ...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χμμμμμ avatar
  χμμμμμ 14/10/2014 09:35:11

  χα χα και με ποιο επικοινωνιακό επιτελείο θα γίνει αυτή η ολομέτωπη επίθεση? Χίλια κομμάτια να γίνει ο Σαμαράς πάλι δεν τα προλαβαίνει όλα μόνος του. Εδώ δεν σκέφθηκαν το αυτονόητο για τον ΕΝΦΙΑ. Να προσθέσουν μια στήλη στο εκκαθαριστικό που θα έλεγε... με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνετε πχ 100 ευρω,,, με τον φορο μεσω ΔΕΗ θα πληρωνατε 120..αλλα επειδή αυτό ειναι σχεδόν αδύνατο για τους φωστήρες της μηχανοργάνωσης του ΥΠΟΙΚ... το επικοινωνιακό επιτελείο έπρεπε να βρει άλλο τρόπο για να το μεταδώσει στον κόσμο. Εκτος κι αν ο ΕΝΦΙΑ ειναι οντως ακριβότερος του φορου μεσω της ΔΕΗ οποτε δικαιως λουφαξαν ολοι.

  • ΦΟΙΒΟΣ Α.. avatar
   ΦΟΙΒΟΣ Α.. @ χμμμμμ 14/10/2014 12:42:15

   χμμμμμ, το κατάλαβες τελικά. Αν ήταν να βγάλουν λιγώτερα με τον ΕΝΦΙΑ δεν θα τον έφτιαχναν, ούτε θα τον δεχόταν η Τρόικα.

 2. ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ avatar
  ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ 14/10/2014 10:17:56

  Επειδή είδαμε πόσο επιτυχημένοι είναι οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι όλη αυτή η επίθεση λασπολογίας δεν γίνεται για να αποσταθεροποιήσει την χώρα αλλά για να χαμηλώσει την εικόνα του Πρωθυπουργού. Αν μια φορά μπουν στον κόπο και καταλάβουν τι τους γίνεται θα αντιληφθούν κάποια στιγμή ότι από το 2012 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πολιτική του ώριμου φρούτου και τους έχει βγει απίστευτα. Αν μπουν στον κόπο να διαβάσουν καμιά δημοσκόπηση τότε θα καταλάβουν ότι για τον μόνο που υπάρχει θετική γνώμη είναι για τον Σαμαρά. Και πλέον αυτός και μόνο αυτός έχει μπει στο στόχαστρο. Και δυστηχώς ο στόχος είναι τεράστιος

 3. Seagull avatar
  Seagull 14/10/2014 11:22:16

  Ετοιμάζεται και ο κύριος Ταμήλος για μιά ολομέτωπη επίθεση γι αυτό και παίζει σκάκι στο κινητό του για να βρίσκεται σε εγρήγορση.... άσε δε που ανακάλυψε ότι το κινητό του παρακολουθείται..... από μεγάλους σκακιστές που θέλουν να του κλέψουν τις κινήσεις.. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, πραγματικά είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι είναι θέμα επίθεσης ή επικοινωνίας, το πρόβλημα είναι τόσο υπαρκτό και τόσο καυτό που ξεπερνά και αυτές τις καλές προθέσεις του πρωθυπουργού που δεν έχει πλέον χώρο ελιγμών. Οταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σιδεροδέσμια κάτω από τις εντολές των δανειστών και της εφαρμοζόμενης ουτοπικής λιτότητας τι ζητάμε αλήθεια να κάνουν, πολιτικοί είναι οι άνθρωποι δεν είναι θαυματοποιοί. Μου έλεγε φίλος Φινλανδός για τα μέτρα που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν και εκεί, περικοπές συντάξεων και όλα τα γνωστά, υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας και τα όργανα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν καθ' ότι το κόστος διαβίωσης εκεί είναι υψηλό. Να την χαιρόμαστε την ΕΕ που φτιάξαμε που συνεχώς γίνεται καλύτερη, δυνατότερη, ευρωστότερη !!!

 4. Το ιπτάμενο χαλί avatar
  Το ιπτάμενο χαλί 14/10/2014 16:11:01

  Εμένα αυτού του επιπέδου η αντιπαράθεση με απωθεί και δεν πιστεύω οτι συμβάλλει στη διαμόρφωση της ψύχραιμης και σωστής κρίσης του Ελληνικού λαού. Καλύτερα να προκληθούν πολλές ανά τομέα σοβαρές και κόσμιες δημόσιες συζητήσεις του κ. Α.Σαμαρά με τον κ. Α.Τσίπρα. Αυτές μονάχα θα είναι χρήσιμες και διαφωτιστικές ώστε να αποφασίσουμε το σωστότερο για εμάς και για την πατρίδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.