07/12/2009 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολική επαναφορά (πάλι περί της γυναίκας του Καίσαρα)Επιτέλους οι αρμοδιότητες των υπουργών ξεκαθαρίζουν αργά- αργά , αλλά σταθερά (π. χ γόρδιος δεσμός τουρισμού -πολιτισμού).

Όσο για του  γραμματείς, μπορεί να διορίζονται με τους ρυθμούς σεμαγί της οθωμανικής μουσικής, αλλά πάνω από όλα... η Διαφάνεια κι η Ανανέωση.

Μόνο που αρχίζουν να ξεπροβάλλουν δειλά- δειλά κάποια  «άνθη του Σημιτισμού».

Δεν μιλάμε βέβαια για τις πρόσφατες- μάλλον αναγκαίες- επιλογές στο οικονομικό επιτελείο, που φέρουν  έντονο άρωμα εποχής Σημίτη, αλλά για κάποιες πιο «ταπεινές περιπτώσεις», που όμως  «βγάζουν μάτι».

Κι επειδή, όπως γράψαμε εδώ στο antinews, η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια, όπως επίσης και ο σύζυγος της υπουργού, o λόγος για τον σύζυγο της υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, Γιάννη Σαβαλάνο ο οποίος ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Κατ' αρχήν, δεν  νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί τις ικανότητες του πολυπράγμονα πολιτικού μηχανικού Γιάννη Σαβαλάνου.  Επί διακυβέρνησης Σημίτη, όταν η  κ. Διαμαντοπούλου ήταν Επίτροπος στην Ε.Ε, ο κ. Σαβαλάνος  προήδρευε του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων,  δημόσιου οργανισμού με πολυσχιδή  αλλά και μεγάλη εκδοτική δράση. Ουδέν μεμπτόν θα μου πείτε στην τήρηση της δημοκρατικής μας παράδοσης να αξιοποιούνται οικογενειακώς τα ταλέντα στα δημόσια αξιώματα!

Την ίδια ώρα,  όμως,  από το 1993 και μέχρι το 2001 ο κ. Γιάννης Σαβαλάνος  εμφανίζεται να έχει   αναλάβει και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου  της  εταιρείας  ΕΡΓΟ -ΠΛΑΝ ΑΕ..
Αυτή μάλιστα η εταιρεία, μέτοχος της οποίας εμφανιζόταν η κ. Διαμαντοπούλου  από το 1992 μέχρι το 1993, μαζί με την ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ που είχε ιδρύσει η ΕΡΓΟ- ΠΛΑΝ το 1995, είχαν υπογράψει μεγάλης έκτασης συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης του Β' ΚΠΣ και των ευρωπαϊκών κοινοτικών ταμείων με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε τουλάχιστον 5,2 εκατ. ευρώ (1,7 δισ. δρχ.) για την περίοδο 1998-2003.

Μήπως, λοιπόν, ο κ. Σαβαλάνος  ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε., μέσω της διαδικασίας συνέντευξης; Λέμε τώρα, γιατί  σε μια τέτοια περίπτωση, τι στο καλό τους έφταιγαν  τότε οι  περίφημες συνεντεύξεις. Παυλόπουλου, κι έσπευσαν να τις καταργήσουν;

Ε.Λ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2009 15:52:57

  Φάκτορα να το γράψεις και στα Αγγλικά για να πληροί την επιθυμία της Υπουργού.

 2. Vass avatar
  Vass 07/12/2009 16:28:42

  Ο εν λόγω σύντροφος δεν πέρασε από συνέντευξη αλλά από οντισιόν. Μπορεί εκτός του βιογραφικού να τραγούδησε ακαπέλα Ηλία Ανδριόπουλο.
  Τα ΔΣ τέτοιων εταιρειών θέλουν ικανά και ψημένα στους αγώνες στελέχη. Επίσης πρέπει να γνωρίζουν την αγορά. Τα περί κουμπάρων δεν αγγίζουν το ΠΑΣΟΚ. Εδώ μιλάμε για οικογένειες.

 3. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 07/12/2009 17:32:37

  Καλά δεν ντρέπεται ο Γιωργάκης να βάζει τον άντρα της Υπουργού του σε μία τόσο νευραλγική θέση στο δημόσιο;
  Πού είναι η αδιαφάνεια που έλεγε ότι θα κτυπήσει ο γιός της κυρίας τσάντ;
  Που είναι οι αδιάβλητες διαδικασίες και το οpen.gov;
  Πόση διπροσωπεία μπορεί να χωρέσει σε ένα κόμμα, βρε παιδιά;
  Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατάνε;
  Φαίνεται ότι οι σοσιαλιστές του Γιωργάκη αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν δουλειές μέσω κουμπάρων.
  Τίς κάνουν μέσω συγγενών πρώτου βαθμού.

 4. Γιάννης Συμεωνίδης avatar
  Γιάννης Συμεωνίδης 10/01/2011 11:53:50

  Με τέτοια οικογενειοκρατία δεν πρόκειται να κάνει ούτε μισό βήμα προόδου η Ελλάδα. Ας ελπίσουμε τα δεινά που επίκεινται, εξαιτίας τέτοιου είδους διακυβέρνησης, ν' αποτελέσουν αφορμή συνειδητοποίησης μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.