#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2014 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «75» του ΠΑΣΟΚ είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός κόμματος που ψυχορραγείΤελικά δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε από τις ομάδες, ομαδούλες και παρεούλες που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και θέλουν να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής ακόμη και αν ο κόσμος τους έχει αποβάλει ως ανεπιθύμητους. Έχει και η ΝΔ τέτοιους αλλά στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός. Έτσι, λοιπόν, ξαναβγαίνει στο προσκήνιο η «κίνηση των 75», μια ομάδα Παπανδρεϊκών που κάνουν αντιπολίτευση στον Βενιζέλο, αλλά δεν τολμούν και να τον ανατρέψουν. Με επικεφαλής τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Καρχιμάκη, Παντελή Οικονόμου, Γρ. Νιώτη, Κατερίνα Μπατζελή εξέδωσε ανακοίνωση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διάλυση. Κι αυτό φυσικά μπορεί να σημαίνει και «ατύχημα» για την κυβέρνηση.

Όμως, είναι τέτοια η… πρεμούρα τους για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν το κρύβουν. Οι «75» φαίνεται ότι βλέπουν την Κουμουνδούρου κι αυτοί σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ετοιμάζονται να μπουν για να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ το… ΠΑΣΟΚ που ονειρεύονται.

Δεν ξέρουμε αν τους βάζει όλους αυτούς ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή αλλά δεν τολμάει να το κάνει μόνος του. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στην… δήθεν δημοκρατική παράταξη ετοιμάζονται να πουλήσουν την ψυχή τους στο διάβολο προκειμένου να ξαναβρεθεί το ΠΑΣΟΚ να το παίζει ρυθμιστής των εξελίξεων. Η ανακοίνωση με την οποία επιτίθενται στον Βενιζέλο και ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανότατα μια προαναγγελία συνεργασίας με τον Τσίπρα. Αλλά αυτό που προκαλεί περισσότερο στην ανακοίνωση είναι ότι μας κάνουν και μαθήματα πολιτικής ιστορίας και μας υπενθυμίζουν τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που ζήτημα είναι αν μπαίνει στη Βουλή, ψυχορραγεί και οι «75» είναι απλά οι τελευταίοι σπασμοί πριν το θάνατο. Καλύτερα είναι να αποφασίσουν και οι «75» και ο Βενιζέλος να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί να τελειώνουμε μια και καλή.

Η ανακοίνωση της κίνησης των «75», που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι βολεύονται με ένα "μικρό" ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο.

Διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, γιατί εξέφρασε τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και συνδέθηκε μαζί τους. Την κοινωνία που ασφυκτιούσε έξω από τα «συστήματα», τη νεολαία και τους μη προνομιούχους.

Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει ως σταθερά εκφρασμένη βούληση να μην προκαλέσει πολιτική αστάθεια, θέση με πολιτικό κόστος. Δεν είχε όμως την ίδια στάση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη Κυβέρνηση και - ακόμη και όταν εκλέχτηκε - διακινδύνευε την προοπτική της χώρας, με βάση τους μικροπολιτικούς του σχεδιασμούς, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της ΕΡΤ.

Για μας, όμως, δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την Ν.Δ.

Υπήρχαν εναλλακτικές που αποκλείστηκαν.

Η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει με Οικουμενική Κυβέρνηση ή με το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό συγκεκριμένους όρους και εγγυήσεις, βάζοντας διαφανείς, πράσινες γραμμές προγραμματικής συνεργασίας.

Η είσοδος άλλωστε του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς πρώτα να έχουν συμφωνηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι αυτής της συμφωνίας, τραυματίζει την αξιοπιστία αυτής της συγκατοίκησης. Δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη η πρακτική, πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές.

Οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Απαιτούν, επίσης, να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά, με ή χωρίς «Ευρωπαϊκή παράταξη», «Νέα Ελλάδα» κλπ, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι η επαναθεμελιώση των σχέσεων του με τους πολίτες και η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βάζει σε δεύτερη μοίρα τη διαρκή προσπάθεια επαναγεφύρωσης των σχέσεων μας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν προκύπτει με αποκλεισμούς και δεν εξαντλείται σε επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής. Ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών. Η αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα προκύψει, κυρίως, με συγκλίσεις μέσα στην κοινωνία. Με λαϊκή ενότητα, πάνω σε ένα προοδευτικό πλαίσιο πολιτικών αλλαγών.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για πρόοδο και αλλαγή στη χώρα.

Να πρωτοστατεί στον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Δεν κόβουμε τις γέφυρες με την αριστερά, αλλά και δεν τρέφουμε αυταπάτες, για το πώς μας αντιμετώπισαν ως ΠΑΣΟΚ, ότι πολιτικά επιδιώκουν να μας «κατασπαράξουν», να μας αφομοιώσουν, να μας καταστήσουν συμπληρωματικό μέγεθος. Αυτό το επιδιώκει τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή συντήρηση.

Δεν δίνουμε σε κανένα «λευκή επιταγή».

Για αυτό ασκούμε κριτική στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που αποδέχθηκε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς να προηγηθεί προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας.

Διαφωνούμε πλήρως και με όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργάζεται προς τα δεξιά, όσους «μετά βδελυγμίας» απορρίπτουν κάθε προοπτική μελλοντικής προγραμματικής συμφωνίας με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Ό,τι μπορεί να δώσει ασφάλεια, σταθερότητα, ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρώ, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να το στηρίζει και να επιδιώκει την διασφάλιση και υλοποίηση του. Και με τον πολιτικό του λόγο να λειτουργεί ως δύναμη εγγύησης της Δημοκρατίας, της πολυφωνίας, της σταθερότητας και της διασφάλισης των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με ανθρώπινο πρόσωπο.

Λέμε ξεκάθαρα, λοιπόν, σε όσους μας ρωτάνε τι προτείνουμε:

Ο κύκλος της κρίσης πρέπει να κλείσει.

- Τώρα πρέπει να πάμε στον κύκλο της ανάπτυξης με αλλαγή πολιτικής

- Αυτή την άλλη πολιτική αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να την υλοποιήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά.

- Χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

Και πρέπει να το επιδιώξουμε, για να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη.

Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε μια δίκαιη

Ελλάδα, με μέλλον για τις νέες γενιές.

Να στηρίξουμε την Ελλάδα της εργασίας, της παραγωγής, της εξωστρέφειας, της δημιουργίας από τους νέους ανθρώπους.

Για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο, εάν αυτά συνεχίσουν πρακτικές του παρελθόντος και δεν σταθούν στο ύψος του πατριωτικού καθήκοντος που επιβάλλει η συγκυρία. Συγκρούσεις με όλους εκείνους που αναχαιτίζουν, υπονομεύουν, χωνεύουν, υφαρπάζουν και παρεμποδίζουν τη διεύρυνση του πλούτου στη χώρα, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι εύκολοι στόχοι, οι αδύναμοι και οι άνθρωποι της πραγματικής δημιουργίας που έγιναν και τα μεγάλα θύματα της κρίσης.

Επανατοποθέτηση της πολιτικής πάνω από την οικονομική διαπλοκή και τα συμφέροντα που βουλιάζουν τη χώρα. Ξεσκέπασμα όλων εκείνων που μέσα από το πολιτικό σύστημα συνεχίζουν να τους υπηρετούν. Που αντιπάλεψαν κάθε δημοκρατική μεταρρύθμιση, κάθε δημοκρατική έκφραση, όπως το δημοψήφισμα. Που σκόρπισαν το μίσος και το «όλοι ίδιοι είναι», για να εξυπηρετούν ανενόχλητοι τα συμφέροντα τους, σε βάρος των πολλών και του τόπου.

 

Η ελπίδα είναι στα χέρια μας, αρκεί να παλέψουμε ενάντια στις εστίες της συντήρησης και της φθοράς. Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία, οι επόμενες γενιές και η πλήρης επανάκαμψη της χώρας».

 

Ποιοι είναι οι «75»

 

Αδαμόπουλος Κώστας μέλος ΝΟΕΣ Β1- Νότιας Αθήνας, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Αλαΐσκας Βασίλης μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Β’ Πειραιά

Αλέξάκης Βασίλης μέλος ΝΟΕΣ Κέρκυρας

Αντωνάκος Μανώλης μέλος ΝΟΕΣ Λακωνίας, υποψήφιος Βουλευτής

Αξαρλής Γιάννης μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Α’ Πειραιά

Αυγητίδου Γεωργία πρώην μέλος Γραμματείας Τομέα Εθελοντισμού

Βαγενά Αγγελική πρώην Γραμματέας Ν.Ε. Λάρισας

Βαϊνάς Γιάννης πρώην Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Βαλυράκης Σήφης μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Υπουργός

Βεζύρης Σπύρος μέλος ΝΟΕΣ Α΄Αθήνας, μέλος Π.Ε. Αθήνας

Βόλης Κώστας μέλος ΝΟΕΣ Βοιωτίας, μέλος Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας

Βολωνάκη Έφη μέλος ΝΟΕΣ Ηρακλείου

Γεωργιάδης Δημήτρης πρώην μέλος Ν.Ε. Μαγνησίας, πρώην δ/νων συμβουλος Οργανισμού Λιμένος Βόλου

Γιαννακάκος Βασίλης μέλος ΝΟΕΣ Β3- Δυτικής Αθήνας, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Γιουματζίδης Βασίλης μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Βουλευτής Πέλλας

Γκόλφη Λένα αναπληρώτρια Γραμματέας Ν.Ε. Β2- Βόρειας Αθήνας

Γραμμένος Βαγγέλης μέλος ΝΟΕΣ Λάρισας, υποψήφιος Βουλευτής

Διαμαντίδης Γιάννης μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Υπουργός

Διαμαντοπούλου Κατερίνα μέλος ΚΟΕΣ, υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας

Ζέρβας Φώτης μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Πρέβεζας

Ηρακλείδης Τέλης μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας Π.Ε. Νότιου Αιγαίου

Καρχιμάκης Μιχάλης μέλος Γραμματείας ΚΟΕΣ, πρώην Υφυπουργός

Κατσαρού Άννα μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής

Καψής Κώστας μέλος ΝΟΕΣ Α΄Αθήνας, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Κολιάτσος Μέμος μέλος Τομέα Επιστημόνων

Κονής Κώστας αντιπρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Κοντοπίδη Άννα μέλος ΝΟΕΣ Κυκλάδων

Κυτίδης Κώστας μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Κωνσταντίνου Θύμιος πρόεδρος Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ΕΛΤΑ Αθήνας

Λαμπρόπουλος Τηλέμαχος πρώην Γραμματέας Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής

Λιονάκης Μανούσος μέλος ΝΟΕΣ Χανίων, Αντιδήμαρχος

Μάνεσης Σωτήρης μέλος ΚΟΕΣ

Μπαϊρακτάρης Τάκης μέλος ΝΟΕΣ Αιτωλοακαρνανίας, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ

Μπατάκης Νίκος μέλος Τομέα Επιστημόνων, μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Μπατζελή Κατερίνα μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Υπουργός

Μπαλτατζίδου Δώρα μέλος ΚΟΕΣ, υποψήφια βουλευτής Ημαθίας

Μπουρδάρας Αριστείδης πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταφορών

Μπουρδούβαλης Χρήστος μέλος ΝΟΕΣ Αιτωλοακαρνανίας, πρόεδρος Εφοριακών Αιτωλοακαρνανίας

Μουρμπούλης Κώστας πρώην Γραμματέας Ν.Ε. Σάμου

Μπρέγιαννης Άρης μέλος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Νικήτας Γρηγόρης μέλος Γραμματείας Τομέα Επιστημόνων

Νιώτης Γρηγόρης μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Α΄ Αντιπρόεδρος Βουλής

Νούσιος Βασίλης μέλος ΚΟΕΣ

Νούτσος Θανάσης μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Γρεβενών

Ξενικάκη Μαρία μέλος ΝΟΕΣ Αιτωλοακαρνανίας

Οικονόμου Παντελής μέλος Γραμματείας ΚΟΕΣ, πρώην αναπληρωτής Υπουργός

Πανταζής Σπύρος μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Θεσπρωτίας

Παπαηλιού Άσπα μέλος Γραμματείας ΚΟΕΣ, πρώην μέλος Πολιτικού Συμβουλίου

Παπουτσής Γιάννης μέλος ΝΟΕΣ Δράμας

Παυλίδου Μαρία μέλος ΚΟΕΣ, πρώην μέλος Πολιτικού Συμβουλίου

Πετκίδου Νικολέττα μέλος ΝΟΕΣ Ροδόπης

Πετρόπουλος Κώστας μέλος ΝΟΕΣ Αχαΐας, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Πετρόπουλος Νίκος μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Κορινθίας

Πόκκιας Γιώργος μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Νότιας Δωδεκανήσου

Πολίτη Ελίζα αναπληρώτρια Γραμματέας Π.Ε. Αθήνας, αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Πολυχρονάκος Γιάννης μέλος ΝΟΕΣ Ανατολικής Αττικής, Γραμματέας Ν.Ε. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής

Ραγκάβας ‘Αρης Γραμματέας ΠΑΣΠ Κορίνθου

Ράσσιος Θανάσης μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Έβρου

Ροτζιώκος Γιάννης μέλος ΝΟΕΣ Κορινθίας, υποψήφιος Βουλευτής

Σαμιωτάκης Αντώνης μέλος ΚΟΕΣ, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Σαουλίδης Στέλιος πρώην Γραμματέας Ν.Ε. Σερρών

Σπαθής Γιώργος πρώην δήμαρχος Τρικάλων

Στάμου Αλέκος πρόεδρος Ταμείου Υγείας Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπέζας

Στρατάκης Μανώλης μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Υφυπουργός

Σωτηρίου Γιάννης μέλος ΚΟΕΣ, πρώην Δήμαρχος Αντίκυρας

Τάχος Δημήτρης πρώην μέλος Π.Ε. Θεσσαλίας, μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας

Τζιώλης Χρήστος μέλος ΝΟΕΣ Τρικάλων

Τσάρας Θανάσης μέλος ΝΟΕΣ Τρικάλων, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας

Τσαρτσάρας Αχιλλέας μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Ξάνθης

Τσίκας Θόδωρος μέλος Γραμματείας Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος μέλος ΝΟΕΣ Ιωαννίνων, υποψήφιος Βουλευτής

Χατζηχρήστου Νϊκος μέλος ΚΟΕΣ, Γραμματέας ΝΟΕΣ Καβάλας

Χρουμπ Ιωσήφ μέλος ΝΟΕΣ Καρδίτσας, γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Ψήμμα Μαρία Γραμματέας ΝΕ Λέσβου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 06/01/2014 09:08:49

  Τώρα θέλουν να μας πουν πως οι ΙΔΙΟΙ τα πιστεύουν αυτά που γράφουν;

 2. George Ν avatar
  George Ν 06/01/2014 10:47:37

  Τελικά δεν μας λένε το (μ-λ) πασοκ θα συνεργασθεί στις ευρωεκλογές με το πασοκ (μ-λ)? Μας έχει φάει η αγωνία...

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/01/2014 10:48:52

  Μπουμπουκια τοπικης ,περιφερειακης εμβελειας του ρουσφετολογικου μηχανισμου της 25 ετους πασοκολαμογιας φανατικων υποστηρικτων της θεωριας των συγκοινωνουντων δοχειων της αριστεριστικης γιαλαντζι εξουσιομανιας .Τοχουν στο DNA τους να συγχνωτιζονται με ο,τι μυριζει χρημα και εξουσια και τωρα τους ερχεται η αυρα της συριζοσαπιλας της παλαβης αριστερας της σαμπανιας & των εκατομμυριουχων παπατζηδων .Μαζι με το πλοιο του ΠΑΣΟΚ πρεπει να πνιγουν και τα ποντικια κλεισμενα στ'αμπαρια πριν προλαβουν να φυγουν.Ισως η επερχομενη ευκαιρια των εκλογων του Απριλιου -Μαιου ναναι μια ευκαιρια να τελειωνουμε με αυτους η να τελειωσει η Ελλαδα μια και καλη μπας και με την επομενη ημερα {εαν υπαρξει ποτε } τεθουν οι βασεις για κατι που να ανηκει στον κοσμο της λογικης και της παραγματικοτητας μακρυα απο την αλλοπαρμενη αριστεροσυνη της βλακειας .Ιδωμεν.

 4. Χάρης Χ. avatar
  Χάρης Χ. 06/01/2014 11:28:49

  "Για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο, εάν αυτά συνεχίσουν πρακτικές του παρελθόντος και δεν σταθούν στο ύψος του πατριωτικού καθήκοντος που επιβάλλει η συγκυρία.".
  Όταν τα λένε αυτά οι Πασόκοι σήμερα και όχι το 1981, οι γελοιογράφοι έχουν σκληρό ανταγωνισμό. Αυτό δείχνει πόσο αφελή θεωρούν τον λαό και τι θράσος έχουν.

 5. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 06/01/2014 11:59:32

  Ένας ΝΤΙ-ΠΙΕΤΡΟ δεν υπάρχει στην Ελλάδα? Κλεφτοκοτάδες και λαμόγια θα σώσουν τη χώρα....Όσες κινήσεις και να κάνετε ο Λαός σας έχει πλέον στείλει στο χρονοντούλαπο της βρώμικης ιστορία σας. Καλό είναι να την κάνετε σιγά-σιγά και να.....χαρείτε τα κλοπιμαία, και οι νεότεροι ας πάτε στο σύριζα.

 6. δημης avatar
  δημης 06/01/2014 13:05:14

  Τώρα δηλ ..αντί του 45 Γιάννηδες .... θα λέμε ..75 ..πασοκοι;;;;;;;;;
  Πάντως λόγω ..συνωστισμού πείτε στα "παιδιά " του ..."προοδευτικού χώρου ότι θυμόμαστε ...
  -ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ....
  -ΤΟΝ ΟΞΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ...
  -ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ "τα προοδευτικά στελέχη " που ακολουθούσαν ... και να ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.....
  -Για τις ..αδέκαστες προοδευτικές συνειδήσεις τους μα δεχτοόύν την απόφαση 2-3 ...
  -Πείτε τους ότι το .."προοδευτικό πρόημο είναι και ήταν για το πασοκ το (-)...
  Νοικιάστε τους ,από τώρα και έναν τηλεφωνικό θάλαμο για την κεντριοκή τους προεκλογική συγκέντρωση...σαν πασοκ ..μιάς και οι σαν ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαγμένοι ξεχνούν και μας κουνάνε τοα δάχτυλο...

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ δημης 06/01/2014 17:48:10

   ΄Η για το στήσιμο γιαλαντζί σκανδάλων -όπως το του Βατοπεδίου-για τα οποία "σκάνδαλα" ο γέροντας Εφραίμ έχει σωρεύσει πλήθος αθωωτικών αποφάσεων δικαστηρίων, οι οποίες βεβαίως βεβαίως δεν βγαίνουν σε ευρεία δημοσιότητα.
   Για να μην ξεχνάμε, ο φωστήρας Μ.Καρχιμάκης ήταν από τους συντονιστές της υπόθεσης αυτής.

 7. JIM BIM avatar
  JIM BIM 06/01/2014 13:14:10

  Μπουλούκια ατάκτων πριν την τελική καταστροφή, τρέχουν να σωθούν .... Αλλά δεν έχουν ελπίδα !!!!!

  Ούτε το υποκατάστημα που έφτιαξαν με τον Τσίπρα θα τους σώσει .... Είναι πολιτικά νεκροί

 8. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 06/01/2014 14:13:16

  αναμφισβήτητα η ανακοίνωση και οι υπογράφοντες κινούνται στα όρια γραφικότητας και γκροτέσκου. συμφέρει όμως τη ΝΔ η πλήρης διάλυση του ΠΑΣΟΚ τώρα; σαφώς όχι. εκτός αν θέλουμε να συνεχιστεί περισσότερο η στροφή μας προς τα δεξιά η οποία, όπως αποδεικνύεται - εκλογικά - δεν αποδίδει. διάλυση του ΠΑΣΟΚ με στροφή προς πιο κεντρώες θέσεις θα δώσει, πάλι, στη ΝΔ την άνεση να κυβερνήσει με τον τρόπο που θα έπρεπε.

 9. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 06/01/2014 14:20:04

  Ανύπαρκτοι είναι ..... και κάνουν ότι δεν το ξέρουν.....!!!! Είτε 75 , είτε 175.....

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/01/2014 14:48:52

  Tελειωμενα κατακάθια.Σε περιπτωση που ριξουν την κυβερνηση θα σαρωθουν και θα εξαφανισθουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

 11. ΑΝΤΟΝΙΟ Β avatar
  ΑΝΤΟΝΙΟ Β 06/01/2014 15:01:20

  Καλά τα πασοκια είαι μεγάλα νούμερα , 22 χρονια στην κυβέρνηση , διέλυσαν τα πάντα ,εφαγαν τα δις στις μίζες και τώρα ερχονται να το παίξουν σωτήρες , σίγουρα η Ελλαδα δεν υπαρχει περίπτωση να βγάλει μεγαλύτερα νουμερα .
  Αγαπητοι 75 το πασοκ εχει πεθάνει , καιρός είναι να το θάψετε γιατί εχει αρχίσει να βρωμάει , αρκετα βρώμισε την Ελλαδα τοσα χρίνια !!!
  Αααα και κλά θα κανετε στις ερχόμενες εκλογικ[ες αναμετρησεις να εχετε και από ενα κιβωτιο ηρεμιστικα για να ξεπερασετε το πατατρακ που θα πάθετε !! Καλά σαράντα !!!

 12. elmatador39 avatar
  elmatador39 06/01/2014 15:08:37

  Το απύθμενο θράσσος, κυρίως αυτών,που μας κατήντησαν στην σημερινή κατάσταση.Ας διαβάσουν τίποτε άλλο,μόνο τις καταθέσεις των κ.κ.Καντά και Ευσταθίου,μπάς και καταλάβουν κάτι,αλλά αυτοί υπέγραφαν μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν,και θα κάνουν κριτική και αυτοκριτική?Μιλάνε στην ανακοινωσή τους και για το δημοφήφισμα,δεν πήραν είδηση για τους χαρακτηρισμούς των ευρωπαίων,των τότε ομολόγων του ΓΑΠστην συνεδρίαση του Ευρογκρούπ.Ξεχνούν ότι δεν ήξεραν τι να κάνουν (λόγω του πολιτικού κόστους)μέσα στην Βουλή και βάλαν τους ευρωπαίους να απαιτούν υπογραφή και από τον Σαμαρά.Ξεχνούν τον κύρ-Απόστολο Κακλαμάνη που δήλωνε μέσα στην Βουλή ότι η υπογραφή και από τον Σαναρά είναι πράξης λύτρωσής τους,ώστε να μην έχουν το άγχος(του κόστους και της κατακραυγής) μόνο αυτοί, που τότε ήταν κυβέρνηση ΠΑσΟΚ.αλλά και αυτοί που τότε δεν κυβερνούσαν.Τι να πρωτο θυμηθεί κανείς,και τι να πρωτοσχολιάσει.Θρασσος και αναίδια,από τα τομάρια των 75, των 105, και δεν ξέρω και πόσων άλλων γκρουπόσκυλων,για την κατάντια μας.Έβλεπα χθες στο RAInews(F.T.A,δορυφορική) ανταπόκριση απο Αθήνα την ανταποκρίτρια να μπαίνει σε κάποιο διαμέρισμα της Αθήνας και ηοικοδέσποινα να ανάβει εκείνη την στιγμή την θερμάστρα αλλογόνου,και μιλούσαν απ'όσο κατάλαβα για την θέρμανση και τα συνακόλουθα και σε άλλο σημείο κάποιος μεσίτης να της δείχνει ένα πολυτελέστατο διμέρισμα άδειο να πωλείται προφανώς επισημαίνοντας το ασύμφορο πλέον της "κυριότητας και κατοχής" του.Εκεί μας έφθασαν,οι οργανωμένοι και επί έτη σπουδάζοντες στην Εσπερία και όχι μόνο, ανεπάγγελτοι πτυχιούχοι,καβαλλώντας την εξουσία εκμεταλευόμενοι την τότε διαμορφωθείσα συγκυρία της μεταπολίτευσης,δημιουργώντας ΒΟΛΗ προς άνομο πλουτισμό για τους ίδιους αντί ΒΟΥΛΗΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τονΛΑΟ της.Έχουν ακόμη το ΘΡΑΣΣΟΣ.

 13. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 06/01/2014 15:20:23

  Μιά και δημοσιεύθηκε αυτή η λίστα με τα ονόματα , θα είχε ιδιαίτερο...κοινωνιολογικό ενδιαφέρον να μάθουμε τι δουλεία κάνουν όλοι αυτοί! Γενικά το βιογραφικό του καθενός....

  Θα ήταν ιδιαίτερη έκπληξη αν βρέθεί έστω και ένας που δεν είναι κρατικοδίαιτος!

  (εκτός αν το σκέφτηκαν, και έψαξαν και έβαλαν σκόπιμα και κάποιους απο τον ιδιωτικό τομέα!)

 14. elmatador39 avatar
  elmatador39 06/01/2014 15:53:42

  Τους τα είπε ο "σύντροφος Χαραλαμπίδης"σε κάποιο συνέδριό τους,"ότι οι επιλογές που ΄κάναμε (ανέφερε μάλιστα και την Πορτογαλία στην ίδια της εποχής, μοίρα)δεν ήταν επιλογές Βάθους, αλλά επιφανείας,και αντί να πάμε από την Κομοτινήέως την Κρήτη,και από τα Γιάννενα έως την Ρόδο, εμείς προτιμήσαμε να πάμε από τα Σεπόλια μέχρι την Δάφνη,ΙΣΩΣ γιατί δεν είχαμε την σωστή ηγεσία και ότι έτσι η Ελλάδα μια μέρα θα καταντήσει, ή "ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΡΟΚ, ή ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΝΤΕΝ"τον φάγανε μεν,(προφανώς),αλλά επαλληθεύθηκε πανηγυρικώς δε.Αυτοί να κάνουν Κράτος, άμ δε.Αλλά και οι από εδώ μεριά, δεν είναι πολύ καλλύτεροι.ΣΙΕΜΕΝΣ,(ίσως από παλιά),πηδήματα αυτοκτονίας από τον 5ο όροφο,γκομενιλίκια και σκοτωμοί στις σκάλες Πολυκατοικίας,Χρησιμοποίηση Λαθρομεναστών ανασφάλιστων,Συμβόλαια μεταβίβασης δημ.περιουσίας νόμιμα και όχι ηθικά,Βίλα με άδεια οικοδομής αναψυκτηρίου,τους γιούς μας να υπηρετούν κοντά μας στο πολεμικό Μουσείο και να χαριεντίζεται το παιδί με την παρθένα "Αλεξανδράτου"και ας είναι αφύυλακτα τα σύνορα να παινοβγαίνει ο κάθε ιλιρ,ισμέτ, Κούπα και δεν συμαζεύεται,πλαστές πινακίδες,απλήρωτα τέλη λόγω κρίσης,και επιδοτήσεις και άλλα που θα προκύπτουν,μέχρι να τους εξαφανίσουμε άν,άν μπορέσουμε.

 15. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 06/01/2014 20:15:26

  Οι τελευταίοι σπασμποί ενώς πτώματος είναι. Μην δίνετε σημασία...

 16. naruto avatar
  naruto 06/01/2014 22:21:08

  Το ερωτημα ειναι πως μας προεκυψαν ολα αυτα τα λαμογια ,πιστευω οτι μεγαλη ευθυνη φερει το πολιτικο συστημα. Η γιαγια μου ελεγε οτι αμα ειναι στραβη η πινακωτη στραβα θα ειναι και τα ψωμια δηλαδη δεν μπορει να ειναι ολοι λαμογια. Ειναι το συστημα που μετατρεπει σε κλεφτη και απατεωνα ακομα και τον πιο εντιμο .Λιγοι ειναι αυτοι οι ηθικοι που θα αντιδρασουν στο ευκολο χρημα και στην εξουσια της πολιτικης.Οποτε ακομα και αγιο να ψηφισουμε σε λιγο καιρο θα γινει λαμογιο.Η λυση μπορει να ειναι δραστικες αλαγες στο πολιτευμα ,συνταγμα και γενικα στους θεσμους

 17. Marsal avatar
  Marsal 07/01/2014 13:26:54

  Εκείνο που εμένα με προβληματίζει είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει, δημοκρατία έχουμε. Το ζήτημα είναι όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκυρήσσει μετα βδελυγμίας τον χαρακτηρισμό νέο ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα αφήνει τον καθένα να λέει ότι θέλει και να θεωρεί τον εαυτό του μέλος του. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο. Ο Τσίπρας τα αφήνει να λιμνάζουν. Καμία σοβαρότητα, καμία ντροπή. Αν τους κάνουμε και κυβέρνηση, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και αυτή την φορά δεν υπάρχει δικαιολογία ότι... δεν γνωρίζαμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.