#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2011 11:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι 24.000 πράσινες προσλήψεις προκαλούν 200.000 απολύσεις;Τεράστιο θέμα προκύπτει με τις απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το ζήτημα δεν δίστασε να το «σηκώσει» χθες το Βήμα: «Όμως η πραγματική αποτυχία της περικοπής των δαπανών αποτυπώθηκε στο κονδύλι της μισθοδοσίας στο δημόσιο το οποίο περιορίστηκε κατά 3,8% ή κατά 502 εκατ. ευρώ ως το τέλος Ιουλίου που υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία. Πώς όμως έγινε αυτό όταν οι αποδοχές στο δημόσιο μειώθηκαν κατά 8% από τις περικοπές επιδομάτων, την κατάργηση του Δώρου Πάσχα και επιδόματος καλοκαιρινής αδείας που ισοδυναμούν με ένα μισθό ή 7% των συνολικών αποδοχών και την αποχώρηση 34.000 υπαλλήλων κατά το 2010. Αυτοί συνταξιοδοτήθηκαν, αυξάνοντας το αντίστοιχο κονδύλι των συντάξεων κατά 4,2% ή 261 εκατ. ευρώ.Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι η κυβέρνηση - στην  κεντρική διοίκηση – προσέλαβε 16.000 νέους υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένων 1300 υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής που απορροφήθηκαν από τα υπουργεία. Αν η κυβέρνηση ακολουθούσε, όπως είχε δεσμευθεί, τον κανόνα «5 αποχωρήσεις - 1 πρόσληψη», ο αριθμός των νεοπροσληφθέντων θα έπρεπε να είχε συγκρατηθεί χαμηλότερα από τα 7.000 άτομα. Τι συνέβη όμως; Το 2011, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έγιναν μέχρι το τέλος Ιουλίου 8.300 προσλήψεις εκ των οποίων 1500 μετατάξεις από τους συγκοινωνιακούς φορείς και 250 άτομα από φορείς που καταργήθηκαν. Εφέτος, όμως, ισχύει όπως όλοι θυμούνται, ο κανόνας «10 αποχωρήσεις - 1 πρόσληψη». Άρα, θα πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο, 83.000 άτομα. Στους καταλόγους που η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα ενόψει της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας - δηλαδή της προετοιμασίας απολύσεων στο δημόσιο που επιβάλει τώρα διά ροπάλου η τρόικα - ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται οι τοποθετήσεις γενικών και ειδικών γραμματέων και των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν τοποθετηθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ στα γραφεία τους. Ο αριθμός παραμένει άγνωστος...»

«Kανόνας 1 προς 5: μία πρόσληψη ανά πέντε ψήφους»  γράφαμε ήδη από το Φεβρουάριο γιατί με τα στοιχεία για το 2010 που είχε δώσει η ΕΛΣΤΑΤ το 1 προς 5 ήταν φανερό ότι είχε καταστρατηγηθεί.  Επειδή απέτυχαν να σώσουν τη χώρα, είπαν να σώσουν τα δικά τους παιδιά; Με πρόσχημα την «απορρόφηση» εργαζομένων φορέων και επιχειρήσεων που καταργούνται, επιχείρησαν να «μαγειρέψουν» και αυτά τα νούμερα. Τώρα γιατί αυτοί της Ολυμπιακής και των συγκοινωνιακών φορέων απορροφήθηκαν και δεν μπήκαν στη διαδικασία των απολύσεων (πολυφορέθηκε η «σαχλαμάρα» της «εργασιακής εφεδρείας») είναι ένα ερώτημα κάθε άλλο παρά ρητορικό…

Οι απολύσεις είναι ένα μέτρο, το οποίο δεν εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες. Δεν μπορεί να συσκοτισθεί η αποτυχία με επιχειρήματα «ήταν βαθύτερη η ύφεση για αυτό είχαμε λιγότερα έσοδα», «δώσαμε πολλά  λεφτά στις επιστροφές φόρων λόγω των αποδείξεων» και άλλα φληναφήματα. Δεν μπόρεσαν να τηρήσουν το 1 προς 5 λόγω πιέσεων για προσλήψεις, ή κανείς αρμόδιος δεν το παρακολουθεί;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο το 2010, όσο και το 2011, υπήρξαν χρονιές αθρόων αποχωρήσεων από το Δημόσιο,  υπαλλήλων που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Άρα ήταν εύκολη (θεωρητικά) η τήρηση του κανόνα. Αλλά και σε αυτό το σημείο η Κυβέρνηση απέτυχε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα!!!

Τη στιγμή αυτή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ,  είναι άγνωστος ο αριθμός των μετακλητών που υπηρετούν στα Υπουργεία !!! Τόσο δύσκολο είναι να τους μετρήσουν; Δηλαδή που να  ζητήσει κανείς  στοιχεία  για εργαζόμενους με «μπλοκάκι» στο Δημόσιο…

Με λίγα λόγια οι ρουσφετολογικές προσλήψεις ζουν και βασιλεύουν ακόμη και τη στιγμή που χιλιάδες θα απολυθούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ άλλοι πρόλαβαν και «τρύπωσαν» στο στενό. Αλλά ούτε εκεί φαίνεται ότι θα γλιτώσουν την απόλυση, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι δεκάδες χιλιάδες θα μείνουν στο δρόμο. Ο αριθμός ποικίλει από 70 έως και 250 χιλιάδες. Η νομική οδός έχει βρεθεί και έχει ανακοινωθεί από τον Α΄ Αντιπρόεδρο εδώ και μήνες: οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι εφόσον δεν καταργούνται οι φορείς που υπηρετούν ή οι θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχουν προσληφθεί.

Το μοντέλο απολύσεων και στο στενό δημόσιο τομέα θα είναι το ίδιο με τον ευρύτερο. Καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, πρώτα απολύσεις υπαλλήλων με χαμηλά τυπικά προσόντα και υπηρετούντων σε μονάδες διοικητικής μέριμνας. Τη συνέχεια δεν την έχει ακόμη καθαρογράψει η τρόικα. Αλλά προβλέπεται ζοφερή για τους «προλετάριους» του Δημοσίου…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 14/09/2011 11:20:11

  Πράσινες μοχλεύσεις...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Απορία 14/09/2011 14:31:19

   Τώρα ισχύει το ''δέκα ψήφοι'' μία 5μηνη σύμβαση..Οι άνθρωποι θέλουν κυρίως true blue blood..

 2. κατερίνα avatar
  κατερίνα 14/09/2011 11:41:48

  Τι πήγα και θυμήθηκα τώρα.
  Θυμάστε πως άρχισε το "show" διάσωσης της Ελλάδας, που καταστράφηκε από τους δημόσιους υπαλλήλους;
  Ηταν ένα νοσοκομείο, δε θυμάμαι ποιό, που είχε πάρα πολλούς κηπουρούς 10, 20, 40; δεν ξέρω.
  Αυτοί έφταιγαν για την ανύπαρκτη δημόσια υγεία, τις υπερ-υπερ τιμολογήσεις των νοσοκομείων, τις μιζες για τις προμήθεις και τα φακελάκια.

  Είναι σαφές τώρα και θα συμφωνήσουν φαντάζομαι όλοι οι "νοικοκυραίοι, golden boys and girls, και γενικά οι επιχειρούντες της χώρας" ότι με έφεδρους κηπουρούς η σωτήρια της χώρας είναι αναμφισβήτητη.

 3. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 14/09/2011 11:44:04

  ΚΑΙ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ;;;...
  ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ MEGA Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΜΟΥ" Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ!
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΜΑΣ(!!!) ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑ 20% ΕΝΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 5% ΑΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ "ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ" ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!!
  ΑΡΑ;;; Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΡΕΙ... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!

 4. voanerges avatar
  voanerges 14/09/2011 11:57:07

  @Factor X

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Το βάζω εδώ και δημοσιεύστε το όπου κρίνετε και αφού το διασταυρώσετε.
  Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία του για συγκέντρωση εσόδων περνάει ανοιχτά στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.
  Παρατηρήθηκαν φαινόμενα να ζητούν υπέρογκα ποσά από τις ΔΟΥ σε απολυμένους υπολογίζοντας στο εισόδημα την αποζημίωση απόλυσης.
  Και αυτό μολονότι υπάρχει διευκρίνηση ότι η αποζημίωση δεν υπολογίζεται στο εισόδημα. Σε συνάδελφο που πήγε στη ΔΟΥ να διαμαρτυρηθεί, όχι μόνο δεν πλήρωσε, αλλά μια υπάλληλος του είπε, "τα στέλνουμε και όποιος τσιμπήσει".
  Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας στον πανικό που έχει περιέλθει λόγω της ανικανότητας της.

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 14/09/2011 12:06:06

  Οι ανθρωποι ειναι μαγοι εχουν τετραγωνησει τον κυκλο,βρηκαν το "σωματιδιο του Θεου",εξαφανησαν την Ελληνικη κοινωνια!!
  Δοξαστε τους!

 6. Delphi avatar
  Delphi 14/09/2011 12:21:36

  Pleon einai arga gia ipologismous. I ousia einai oti i xora mas epi dekaeties eixe kai exi sovietikou modelo oikonomiki diaxirisi tou kratos. Afinontas sinaisthimatismous apekso, me oikonomika makroprothesma kritiria eitan anamenomeno me mathitiki akrivia na ftasoume edo pou ftasame.Aplos kamia kibernisi den eperene to risko na miosi ousiastika to terastio kratos. I katastasi epidinothike dramatika epi Andrea Papandreou kai Tsobola dosta ola, pou efarmosane pelatiakes sxesis kratos-politis gia eksasfalisi psifoforon. Afti i prasini lelapa egine katestimeno kai stin sinidisi tou politi pou ithele bolema, ergasiaki asfalia, pronomia, epidomata, efapax me liges ores ergasias kai mirki paragogikotita. Kai simera to terastio kostos gia tin sindirisi tou terastio kratos kalounte na ta plirosoune afti mou DEN ta fagane mazi tous ala ergastikan sklira xoris paroxes , epidomata, efapax, ftina dania, gia na dimiourgisoun kati kai na fiaksoun perousies gia ta pedia tous. Tora me to tsunami forologion , oli i kopi tous pigane xameni. Oute o idios o Proedros mas o Antonis Samaras tolmai na pi tin leksi *apolisis*, kai as einai eksoxos oikonomologos tou Harvard, kai as gnorizi poli kala oti afto to terastio kratos efthinete gia tin oikonomiki mas katastrofi kai i apolisis mas aresoun i oxi epivalonte. Prepi na pethani o idiotikos tomeas gia na zisi to dimosio tomea? Prepi na therisi i anergia sto idiotiko tomea gia na sinexizoun na eksasfalizoun tis thesis tous kai pronomia i dimosi ipalili?Teties sovietikes antilipsis den iparxoun pouthena sto kosmo giati einai apotiximena oikonomika modela. Mexri stin komunistiki Cuba apolisane prosfata 600,000 dimosi ipalili, thelontas me arga bimata na anoixtoune sto capitalismo. Tha sas doso merika paradigmata. Gnostoi pou pou doulevoun sto OTE, ektos apo tous paxoulous misthous, efapax o kathe enas 150,000 kai 200,000 euro. Gnostos mou , stelenxos tou Taxidromikou Tamieftirio, ektos pou oti diorise olo tou to soi stin trapeza (xoris na katexoun panepistimiaka diplomata), 10,000 mistho kai pire sintaksi sta 56 tou me efapax 300,000. Pios plironi to logariamo gia tetia proklitika pronomia? Emis i ipolipi pou den ta fagame mazi tous.

  • lel avatar
   lel @ Delphi 15/09/2011 08:32:31

   Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ; ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΔΥΣΤYΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣEΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ, Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 45% ΤΟY ΑΕΠ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ, ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΦΕΘΗΚΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ (ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΡΚΕΛ); ΕΛΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ; ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

 7. ο ξένος avatar
  ο ξένος 14/09/2011 12:22:07

  Την ώρα που οι 50άρηδες του ιδιωτικού τομέα πετιούνται στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες και αρχίζουν έντονο φλερτ με την αυτοκτονία, οι 50άρηδες του δημοσίου βγαίνουν κατά χιλιάδες στη σύνταξη (τα 65 είναι για τα κορόιδα) και ετοιμάζονται για άλλα 50 χρόνια αραλίκι.
  300 χιλιάδες ψευτο-ανάπηροι συνταξιούχοι, ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ(κυρίως) και της ΝΔ, άλλες τόσες χιλιάδες άγαμες θυγατέρες κηφήνων του δημοσίου (ξέρω γιατρό με 3 παιδιά, που δεν το παντρεύτηκε το "αγόρι" για να μην χάσει τη σύνταξη του πατέρα της, ενώ τώρα πλησιάζει και η δική της !), εξακολουθούν να ρουφάνε το αίμα του ελληνικού λαού.
  Μετά φταίνε όσοι προτιμούν αντί για Έλληνα πρωθυπουργό (λέμε τώρα), Γερμανό τοποτηρητή, με τους κηφήνες να τους τη βγαίνουν απ' τα δεξιά και να το παίζουν πατριώτες!

  • Delphi avatar
   Delphi @ ο ξένος 14/09/2011 13:06:33

   +1000

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ο ξένος 14/09/2011 13:06:53

   Οι αναπηρικές συντάξεις θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση. Ακόμα και οι οριστικές. Έτσι δήλωσε ο μέγας... εκσυγχρονιστής, καθόλου... παλαιοκομματικός, υπουργός Εργασίας. Που, άλλωστε, ποτέ ο ίδιος δεν είχε βγει στον Αυτιά για να δώσει συμβουλές σε ασφαλισμένους πώς να πάρουν νωρίτερα σύνταξη!

   • drider avatar
    drider @ Αυριανιστής 14/09/2011 13:14:33

    Τα θαύματα της διακυβέρνησης πασοκ:
    * Είσαι κουτσός --> Τώρα περπατάς
    * Είσαι τυφλός --> Τώρα βλέπεις
    * και πάει λέγοντας...

    Δε λέω, να εξετασθούν οι περιπτώσεις αναπηρικών συντάξεων, αλλά να κοιτάξουν να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο που τις δικαιούται πραγματικά... Και όχι να αρχίσουν να παίζουν παιχνιδάκια με το ποσοστό αναπηρίας!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ drider 14/09/2011 13:18:21

     Αν κρίνω από το δραστικό "τσεκούρι" στις παροχές των ασφαλισμένων που θα δίνει ο ΟΠΥΥ, το οποίο θα κάνει πάλι την υγεία αγαθό για λίγους, τα... "θαύματα" του σοσιαλισμού που ανέφερες θα είναι το επόμενο, απολύτως αναμενόμενο, βήμα.

 8. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ avatar
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 14/09/2011 12:43:06

  Bαρβαρότητα! Καταδικάζουν τα παιδιά σε πείνα! Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ξεσηκωθείτε;
  http://redwildwind.blogspot.com/

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 14/09/2011 13:17:08

   αυτό είναι πρώτο θέμα...

 9. Χριστινα avatar
  Χριστινα 14/09/2011 12:51:14

  Το Υπουργίο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού κατήργησε τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης ως δαπανηρά για τον κρατικό Προυπολογισμό και απέλυσε τους υπαλλήλους,έρχεται τώρα,αν έχετε τον Θεό σας,να ιδρύσει 13 νέα Κέντρα Εφαρμοσμένης Αγροτικής 'Ερευνας σε όλη την Ελλάδα, δύο από αυτά στην καρδιά της αγροτιάς,στην Αθήνα και στον Πειραιά!!!!!Και φυσικά θα στελεχωθούν από ημετέρους!

 10. mlvzero.blogspot avatar
  mlvzero.blogspot 14/09/2011 13:06:11

  ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩς ΛΑΘΟΣ
  Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΗς ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟς ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙς ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 40%
  Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ
  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
  ΑΜΥΝΑΣ
  ΥΓΕΙΑΣ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΛΟΓΟΥΣ.
  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ mlvzero.blogspot 14/09/2011 14:32:37

   Έλα πες, δε θα σε μαρτυρήσουμε..για ποιον δουλεύεις;

 11. Σταύρος avatar
  Σταύρος 14/09/2011 13:25:55

  Από twitter στο hashtag #enas_ergazomenos.

  -Ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, ένας γιατρός ανα όροφο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ
  -Μπορεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει, αν σ' ένα ζεύγος δουλεύουν κ οι 2, θα πρέπει να χωρίσουν ή ο ένας να παραιτηθεί;
  -Θα αναλάβουν κι οι πολιτικοί κάποι βάρος λέει. "Μόνο ένα αυθαίρετο ανά υπουργό"
  -Αντί να χαίρεστε που ο #enas_ergazomenos θα δουλευει και οι υπολοίποι θα αράζουμε και θα του τα τρώμε, παραπονιέστε κιόλας. Μα πόσο αχάριστοι!
  - Ήταν ένας Άγγλος, ένας Γάλλος κι #enas_ergazomenos
  -Αντε και με το καλό #enas_ergazomenos ανά πολυκατοικία
  -Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους.που κάνω καταγγελία;
  -Προσφέρομαι να παντρευτω εργαζομενη γυναικα...ορκιζομαι να μην ψαξω ποτε για δουλεια.
  -Πόσοι ημιαπασχολούμενοι μας κάνουν έναν εργαζόμενο?
  -Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη μέχρι 22 ετών. Απαιτείται φωτογραφία ολόσωμη με μπικίνι στη διεύθυνση...
  -Ποιος φταίει πραγματικά για το #enas_ergazomenos σε κάθε οικογένεια; -Ο #enas_psifoforos του πασόκ σε κάθε οικογένεια.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Σταύρος 14/09/2011 14:33:54

   Χρόνια Πολλά Σταύρο...!!!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ ΕΥΑ 14/09/2011 15:57:51

    Ευχαριστώ πολύ Εύα κι αντεύχομαι για τους δικούς σας εορτάζοντες!

 12. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 14/09/2011 13:28:02

  καθε μερα που μενουν στην εξουσια , βαζουν την κοινωνια σε κινδυνο.η λυση ειναι ανατροπη με οποιο κοστος.
  και για να μην ξεχνιομαστε,αντιστρεφοντας αυτα που ειπε ο ''ξανθοπουλος'' του πασοκ και υπουργος του ''δεν υπαρχει σαλιο'' ( για τους αλλους εκτος νεο πασοκ αυλης ) , η 154 ( τοσοι μειναν ;;; ) + τα εξαπτερυγα + λαμογια επιχειρηματιες-δημοσιογραφοι , εσεις ολοι , ταλαιπωρειτε τα 10000000 ελληνες.
  αντε πατε και δεστε μια πετρα στον λαιμο σας και ''ντου'' στα βαθεια του αιγαιου.

 13. Berlousconication avatar
  Berlousconication 14/09/2011 13:59:43

  Α ρε Παπαχάλια "λεφτά υπάρχουν"...
  Κατάντησες τη Σταδίου πιο έρημη και απ' το 70, τον ASE πιο κάτω απ' το 80, τον εργαζόμενο πιο πίσω απ' το 60.
  :-(
  Η Ιστορία θα είναι αυστηρή μαζί σου.
  Οι διεφθαρμένοι υπήκοοι ψηφοφόροι, μάντεψε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Berlousconication 14/09/2011 14:01:31

   Ποιο '70; Πλάκα κάνεις; Θυμάσαι πώς ήταν η Σταδίου το '70; Ούτε... τρύπα δεν έβρισκες να νοικιάσεις!

 14. Stefanos avatar
  Stefanos 14/09/2011 14:49:53

  Σταματήστε μερικοί να γράφετε επιτέλους με αυτό το έκτρωμα που λέγεται greeklish. Έλεος πια !!!

  • juliet avatar
   juliet @ Stefanos 14/09/2011 16:06:19

   Πες τα Στέφανε !!!!!!!!!

 15. ΕΛΛΗΝΙΔΑ avatar
  ΕΛΛΗΝΙΔΑ 14/09/2011 17:58:39

  ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΗ ,ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΕΡΑΣΕΙ "ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ "ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ,ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΦΟΒΑΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ !!!!!!ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ !!!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΑΝΕΡΓΗ!!!!!!! ΕΧΩ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ,ΣΑΘΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!!!!!!!!! ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!

 16. λαλακης avatar
  λαλακης 15/09/2011 15:47:20

  ΠΑΣΟΚΑΡΑΑΑ !!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.