#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2013 09:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότηταΑνακοινώθηκαν τα ονόματα των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα 

Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στη «Διαύγεια».

Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους που εργάζονταν στη Σιβιτανίδειο και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. 'Αλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ… Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Δείτε τη λίστα των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα εδώ.

Δείτε τη των εκπαιδευτικών που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 01/08/2013 09:59:50

  Η τραγική ειρωνεία, μια μερα πριν ανακοινωθει το σακάτεμα της τεχνικής εκπαίδευσης σε ημερίδα του ΣΕΒ για τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα αναδεικνυότανε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της τεχνικής εκπαίδευσης και της πρακτικής άσκησης-διασύνδεσης με την παραγωγή - εξάμηνη τουλάχιστον πριν τη λήψη πτυχίου, ετήσια θα ήταν ουσιαστική.., και για τους αποφοίτους ΠΕ,
  Γεμίσαμε θεωρητικούς κι από τεχνική μηδέν...
  Θλίψη....

  • Mariana avatar
   Mariana @ Β.Κ.Σιάπκα 01/08/2013 12:43:39

   Γιατί το βλέπεις ως τραγική ειρωνία? Μη βλέπετε τα πράγματα μεταφυσικά, ηθικά ή με βάση τη λογική μιας ειρηνικής περιόδου που έχει σκοπό την πρόοδο. Διότι έχουμε πόλεμο, γεγονός φύσει ανήθικο. Άλλωστε τα περί πολέμου τα είχε δηλώσει και ο ΓΑΠ, όπως και το γεγονός του επερχόμενου τότε φαύλου κύκλου της κατάρρευσης. (Δεν βγήκε τυχαία το ότι από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια). Και έτσι γίνεται στον πόλεμο. Είναι φυσιολογικό να προσπαθείς να πλήξεις αυτό που θεωρείται χρήσιμο και ζωτικό για τον αντίπαλο. Ανεξάρτητα από το αν γίνει ένοπλη σύγκρουση, ελέγχεις την οικονομία και τη νομισματική κυκλοφορία, ώστε να δημιουργήσεις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και να πλήξεις την παραγωγική βάση. Προσπαθείς να πλήξεις την ποιότητα και την ποσότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ώστε μακροπρόθεσμα να τον υποτάξεις ευκολότερα, την υγεία για να προκαλέσεις φόβο άρα υπακοή και φυσικά προσπαθείς να κατακτήσεις αναγκαίους για τη ζωή φυσικούς πόρους, όπως ενέργεια και νερό, οπότε... τον έχεις δέσει χειροπόδαρα αφού μπορείς να παίζεις με τη ζωή του. Αυτά είναι επιμέρους κινήσεις-μάχες σε έναν πρωτότυπο, "πολιτισμένο", πολυεθνικό πόλεμο που ξεκίνησε τουλάχιστον 12 χρόνια πριν.

 2. Σπορέας avatar
  Σπορέας 01/08/2013 11:51:28

  Η ΕΡΤ ήταν ανεπαρκής και χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις και την κλείσαμε...
  Η Τεχνική Παιδεία ήταν ανεπαρκής και χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις και την κλείσαμε...
  Το Λύκειο είναι ανεπαρκές και χρειάζεται μεταρρυθμίσεις ας το κλείσουμε...
  Τα Νοσοκομεία είναι ανεπαρκή και χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ας τα κλείσουμε...
  Οι Δήμοι...
  Οι Εφορίες...
  ....
  Η κυβέρνηση ...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σπορέας 01/08/2013 13:07:58

   Πόση υπερβολή πια; Η ΕΡΤ αλλάζει μορφή και πρόσωπα. Αναγκαίο. Το τεχνικό λύκειο μειώνει 30% των ειδικοτήτων του οι περισσότερες των οποίων είτε δεν προσέλκυαν μαθητές, είτε υπάρχουν στα δημόσια ΙΕΚ. Τα νοσοκομεία δεν κλείνουν, αλλάζουν μορφή. Σε όλα που ήταν ξεχειλωμένα για να βολευτούν ψηφοφόροι καλό είναι να μπει τάξη και έλεγχος. Από την ασυδοσία πάμε στο μάζεμα και δεν αρέσει; Λογικό. Λογικό να μπει κα ιτάξη κάποτε όμως...

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 13:57:05

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας για την Τεχνική Εκπαίδευση
    "Το τεχνικό λύκειο μειώνει 30% των ειδικοτήτων του οι περισσότερες των οποίων είτε δεν προσέλκυαν μαθητές, είτε υπάρχουν στα δημόσια ΙΕΚ"
    α)Οι περισσότερες απο τις ειδικότητες ήταν απο τις πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους μαθητές(Όπως αναφέρουν οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ με στοιχεία)
    β)Μπορεί να υπάρχουν μερικές απο αυτές στα ΙΕΚ, όπως υπάρχουν και άλλες (πχ ειδικότητες Πληροροφορικής , Ηλεκτρονικής κλπ) που ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ(ΑΚΟΜΑ) απο την Τεχνική Εκπαίδευση
    γ)Ο μοναδικός λόγος που έγινε η κατάργηση των ειδικοτήτων είναι ότι ξεφορτωνόμαστε μια και καλή τους διδάσκοντες καθηγητές (Δεν υπάρχουν αντιστοιχα μαθήματα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια)

   • Εκπαιδευτικός avatar
    Εκπαιδευτικός @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 14:26:19

    Παραμύθι είναι φίλε μου ότι δεν προσέλκυαν μαθητές. Τα τμήματα υγείας πρόνοιας ήταν πάντα γεμάτα, το ίδιο και οι αισθητικοί με τις κομμώτριες. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έβρισκαν δουλειά από αυτές τις ειδικότητες. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στερούμε σε παιδάκια οικογενειών με χαμηλό εισόδημα να επιλέξουν από το δημόσιο σχολείο μια ειδικότητα που θα τους έδινε μεροκάματο. Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν δίδακτρα είτε σε ιδιωτικά είτε σε δημόσια ΙΕΚ.
    Λύση υπήρχε για τις ειδικότητες με μικρή συμμετοχή. Δημιουργία τμημάτων σε ορισμένα σχολεία ανά περιοχή. Τα παιδιά θα πήγαιναν και ας χρειαζόταν μετακίνηση, άλλωστε και στις ιδιωτικές σχολές που θα πηγαίνουν θα αναγκάζονται να μετακινούνται, αλλά το θέμα μετά ήταν ποιοι θα έπρεπε να φύγουν, έτσι τώρα βρήκαμε την λύση. Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.
    Ωστόσο κάτι ακόμα είναι απογοητευτικό από αυτά που συμβαίνουν. Αν υπάρχει αναγκαιότητα απολύσεων δεν διώχνεις από τα σχολεία αφήνοντας παιδιά χωρίς καθηγητές. Ξεκινλας από τα ρουσφέτια σου, όπως έγραψε και ο Φαήλος, 1800 κομματόσκυλα με υψηλότατες αμοιβές βολοδέρνουν στη βουλή. Πόσους χρειάζονται 500. Οι μισθοί των υπολοίπων 1300 να ψάξουν στην ελεύθερη αγορά να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος τους και πόσους μισθούς θα παίρνου. Η εξοικονόμηση θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα έχουν απολύοντας 2200 καθηγητές και θα έχεις δώσει και ένα καλό παράδειγμα στην κοινωνία ότι κανείς δεν είναι πλέον προστατευόμενος, αλλά... προτιμάμε 2200 καθηγητές, οι οποίοι δεν είναι μέσα στην πελατεία μας και είναι μεγαλύτερος ο αριθμός συμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.

   • tassos.κ avatar
    tassos.κ @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 14:54:28

    Όλα έχουν την εξήγησή τους. Η οικονομία μας πάει περίφημα!!! Τα Νοσοκομεία αλλάζουν μορφή. Το ίδο και όλα τα υπόλοιπα. Δεν μας είπες φίλε ότι και η διατροφή μας θα αλλάξει μορφή σιγά σιγά. Να αρχίσουμε να μαθαίνουμε να βοσκάμε στην εξοχή. Αν είναι δυνατόν!!!!

    • WY avatar
     WY @ tassos.κ 01/08/2013 22:26:27

     Μά γενικώς,τό νά βοσκάς στίς πεδιάδες/σταύλους τής Κουμουνδούρου αλλά καί στήν εξοχή,είναι οικογενειακή σου παράδοση,τρόπος ζωής!!!
     Καί τούτο είναι εμφανές,αφού συνεχώς
     ## αναμυρηκάζεις ##,μέσω τών σχολίων σου!!!!

   • tassos.κ avatar
    tassos.κ @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 14:57:55

    Αλήθεια , ποιός εγγυάται τις προθέσεις; Αυτοί που μέχρι χθές διόριζαν; Δηλαδή μέχρι χθές δεν έβλεπαν το χάλι και ξαφνικά το διαπίστωσαν; Π.χ. Ο Κεδίκογλου που διόριζε τους -ς κολλητους-ες ξαφνικά αποφάσισε να γίνει "καλό παιδί"; Όντως ζούμε στη χώρα της παράνοιας

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 15:20:07

    Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε !
    Η δική μου θέση είναι ότι ΠΡΩΤΑ εκπονούμε σχέδιο γενικό και κατά τομέα, ενημερώνουμε την κοινωνία για το πρόγραμμα και τους υποσχόμενους στόχους και ΚΑΤΟΠΙΝ
    προχωράμε στις αλλαγές που το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ επιβάλει.
    Αλλιώς με μια μπακάλικη γομολάστιχα λέμε ότι δήθεν κάτι κάνουμε.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ Γεώργιος Τ. 01/08/2013 17:50:23

    Κύριε Γεώργιε Τ, οι ειδικότητες που μειώθηκαν ήταν ακριβώς οι πλέον περιζήτητες, αυτές που οι ιδιωτικές σχολές κατεξοχήν θέλουν να νέμονται, τα δε δημόσια ΙΕΚ είναι μεταλυκειακή βαθμίδα.
    Αν έχετε σχέση με την εκπαίδευση φαντάζομαι γνωρίζετε.
    Όσο για τα νοσοκομεία....να μη μας τύχει...

 3. Αρίσταρχος avatar
  Αρίσταρχος 01/08/2013 17:46:21

  Nα απολυθώσιν έτι περισσότεροι Δ.Υ. δια να διατεθώσιν δια τας ανάγκας της χειμάζουσας οικονομίας μας.
  Εύγε εις τον Ελληνα Κυριάκον Μητσοτάκη!

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 01/08/2013 21:58:06

  Η μεγαλύτερη πληγή/προσβολή είναι οι αγράμματοι γιατροί που κατά χιλιάδες ήρθαν από τις χώρες του ανατολικού μπλοκ και γέμισαν τα δημόσια νοσοκομεία σκορπίζοντας το φόβο με τη χαμηλού επιπέδου ημιμάθειά τους. Διώξτε τους!

  • WY avatar
   WY @ MantisKalhas 01/08/2013 22:38:12

   @
   MantisKalhas

   Καί άκρως επικίνδυνοι!!!!!!!

 5. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 02/08/2013 00:19:43

  Το 60% στην υγεία (που πρέπει υποτίθεται να δώσει νούμερο για διαθεσιμότητα- απόλυση),και το 40% ως ωρομίσθιοι με 200 ευρώ τον μήνα ........

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΓΙΩΡΓΟΣ 02/08/2013 00:31:13

   "... 40% ως ωρομίσθιοι με 200 ευρώ τον μήνα ..."
   Πώς έτσι ; Στην αγορά δεν μπορούν να απορροφηθούν ; Αφού υποτίθεται ότι, οι καταργηθείσες, είναι ειδικότητες-φιλέτα για τα Ιδιωτικά ΙΕΚ... υποτίθεται ότι έχουν μεγάλη ζήτηση, κάτι που προφανώς σημαίνει και ευκαιρίες εργασίας στην αγορά για τους αποφοίτους ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.