#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2007 03:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι 10 τρομερές ημέρες του Χρ. Ζαχόπουλου

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση Ζαχόπουλου, μετά την καθυστερημένη ομολογία του Μαξίμου ότι είχε στα χέρια του το επίμαχο «οπτικοακουστικό υλικό». Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση: «Κατόπιν του απονενοημένου διαβήματος στο οποίο προέβη, την Πέμπτη 20/12/2007, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, απέστειλα την επομένη, Παρασκευή 21/12/2007, προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, DVD που περιήλθε στα χέρια μου με περιεχόμενο αποκλειστικώς ιδιωτικές στιγμές του κ. Χρήστου Ζαχόπουλου, προκειμένου να συνεκτιμηθεί στη διενεργούμενη για την υπόθεση δικαστική έρευνα».

Πιστεύουμε οτι η δήλωση δεν απαντά στην ουσία των ερωτημάτων που θέσαμε στο προηγούμενο post. Αντιθέτως τα επιτείνει. Καταρχήν, γιατί το Μαξίμου περίμενε τόσες ημέρες για να πει ότι είχε το DVD; Περίμενε να το βγάλουν στη σέντρα οι δικηγόροι της κατηγορουμένης- που δικαίως άλλωστε φωνάζουν γιατί η κασέτα δεν δόθηκε από την εισαγγελία στον ανακριτή, πριν ή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της κας Τσέκου; Είναι κι αυτό ένα ακόμη ερώτημα που προστίθεται στο παζλ του απίστευτου πανικού που έχει πέσει στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Το άλλο ερώτημα είναι πότε ακριβώς έφτασε στα χέρια του κ. Ανδριανού το περιβόητο DVD; Ο ίδιος αποφεύγει επιμελώς να το αναφέρει. Δημοσιογραφικές πηγές ωστόσο (πχ MEGA) αναφέρουν ότι το DVD έφτασε στο Μαξίμου «10 ημέρες πριν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτιστικού οδηγηθεί σε παραίτηση». Αν συμβαίνει, τότε προκύπτει λογικά κι ένα άλλο ερώτημα: Τι έκανε αυτές τις 10 ημέρες το Μαξίμου; Πιο άγριο παρασκήνιο προηγήθηκε ώστε να οδηγηθεί ο Ζαχόπουλος στην έσχατη λύση; Το γνώριζαν οι ένοικοι του Μαξίμου αυτό το παρασκήνιο; 

Τα ερωτήματα της απίθανης αυτής υπόθεσης δεν έχουν τέλος. «Ποιος» παρέδωσε την κασέτα στο Μαξίμου; Ούτε κι αυτό το διευκρινίζει ο κ. Ανδριανός. Οι φήμες επιμένουν πάντως πως έφτασε στο Μαξίμου από «δημοσιογράφους». Και το Μαξίμου φροντίζει να τις ενισχύει, «off the record». Αν συνέβη αυτό τότε θα πρόκειται για μεγάλη κατάντια των «δημοσιογράφων» που το έκαναν. Εμείς πάντως δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ακόμα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σε αυτή τη φάση ότι το DVD έφτασε στο Μαξίμου από άλλη οδό. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή των αποκαλύψεων…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nas avatar
  nas 28/12/2007 13:14:40

  καλά, είστε σοβαροί; εδώ πέρα παρακολουθούνται όλοι, απο όλους και θέλετε να πιστέψουμε πως τις κινήσεις ζαχόπουλου δεν τις ήξερε κανένας απο την κυβέρνηση; δηλαδή ένας τόσο προβεβλημένος άνθρωπος ξενοπηδάει και οι καραμανλήδες δεν το έμαθαν απο καμία πηγή; κυπ, σια, γκαγκεμπε; ποιός κυβερνάει επιτέλους αυτό τον τόπο; αλλά, έτσι θα πέσει αυτή η κυβέρνηση... απο πήδημα!!!

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 28/12/2007 15:06:40

  Συμφωνώ ότι τα ήξεραν όλα (τα περί σια, μια, καγκεμπε, κ.λ.π., τα παραλείπω) μέσω των παραμηχανισμών που έχει στήσει το Μαξίμου. Το ερώτημα είναι όμως: Μόνο ρτο Μαξίμου διαθέτει παραμηχανισμούς ή και άλλα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας; (βλέπε σκάνδαλο υποκλοπών). Δεδομένου πάντως, ότι ο Ζαχόπουλος δεν φημίζεται για τις φανατικές επιδόσεις του ως άνδρας, η υποψία για παγίδευση και στημένο βίντεο με την κυρία (υπάρχει μόνον αυτό;) μάλλον ενισχύεται. Ποιό κέντρο όμως, και γιατί το έστησε; Και άραγε, στόχος ήταν απλά ο Ζαχόπουλος ή η αποδόμηση του ίδιου του Καραμανλή; Να ήταν απλά η εκδίκηση της "συμβασιούχου", η οποία έλυνε και έδενε στο υπουργείο Πολιτισμού ... ; Να ήταν συμφέροντυα που δεν πήραν τις δουλειές που ήθελαν από τον Ζαχόπουλο; (τώρα ξύπνησαν, μετά από τέσσερα χρόνια;) Το Μαξίμου πάντως, σίγουρα το ήξερε εδώ και καιρό και λέγεται ότι ήδη πρίν τις εκλογές υπήρχε απόφαση να φαγωθεί ο Ζαχόπουλος. Τα βίντεο που πιθανώς συνθέτουν σκηνικό σεξουαλικού σκανδάλου, δεν αποκλείεται να πλήττουν καίρια την εικόνα Καραμανλή. Ποιός πιστεύει όμως, ότι το σύστημα που είχε στηθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο ΥΠΠΟ δεν γλεντοκοπούσε με τα δισ.ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων και του ΟΠΑΠ; Τέλος, απορίας άξιον είναι, γιατί σιωπά η "φαμίλια" Μητσοτάκη.

  Το σύστημα διαχείρισης των κονδυλίων του ΥΠΠΟ, είναι αυτό που δημιουργήθηκε επί ΠΑΣΟΚ και έγινε παράδοση-παραλαβή στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σε αυτό νευραλγικής σημασίας θέση κατέχει η "φαμίλια", όπως επίσης και πολύ γνωστά ονόματα της ελληνικής διαπλοκής.

 3. factorx avatar
  factorx 28/12/2007 15:53:47

  Προς NAS: Εγώ πιστεύω ότι δεν ήξεραν τι τους γινόταν. Ο Καραμανλής φοβόταν όπως ο διάολος το λιβάνι τους μηχανισμούς και έριξε βάρος μόνο στην επικοινωνία. Έτσι άφησε απείρακτο τον βαθύ κρατικό μηχανισμό. Όσες αλλαγές έγιναν, τις έκαναν «ρουσφετολογικά» και προσωπικά, όχι με σύστημα (Σταϊκούρας και άλλοι για κλωτσιές). Γι αυτό και κάθε φορά ο Καραμανλής έτρεχε πίσω από τα γεγονότα.

 4. Observer avatar
  Observer 28/12/2007 16:09:08

  Τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα είναι μέχρι στιγμής τα εξής: Το Μέγαρο Μαξίμου έκρυβε επί σειρά ημερών το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστές τον Χρ. Ζαχόπουλο και την προφυλακισθείσα Εύη Τσέκου. Το απέστειλε στον εισαγγελέα Εφετών Γ. Κολιοκώστα μία μέρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του. Ο Γ. Κολιοκώστας το έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τρεις μέρες αργότερα μετά την απόφαση για προφυλάκιση της κατηγορουμένης. Οι εξελίξεις αναδεικνύουν σειρά πολιτικών ευθυνών και ερωτημάτων, στα οποία η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει.

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/12/2007 17:42:01

  Αν το βίντεο δεν είναι ''πειραγμένο'' τότε μάλλον αποδεικνύεται ο εκβιασμός. Η κυρία μάλλον κάποιους υπηρετούσε. Ο Ζ. υποχώρησε όσο μπορούσε αλλά από κάποιο σημείο και μετά ξεπέρασαν τα όρια και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.
  Το θέμα είναι ποιοι κρύβονται πίσω από την κυρία.

  Η φαμίλια Μητσοτάκη τα έχει βρει και μάλλον ο Καραμανλής δε θα κάνει άλλες εκλογές. Στο μέσο θα αλλάξει με τη Ντόρα κατά το πρότυπο Μπλερ-Μπραουν. Οπότε περιμένει.

  Ο Καραμανλής δεν έθιξε το βαθύ κράτος γιατί δε μπορούσε. Για να το θίξει θα έπρεπε να αλλάξει περί του 100.000 υπαλλήλους. Σκούπα δηλ. σε εφορίες πολεοδομίες κλπ. αναδιανομή κονδυλίων μειώσεις προσωπικού σκούπισμα στα δικαστήρια κλπ. Αυτό δεν γίνεται μάγκες παρά μόνο από δικτατορία ή επαναστατική κυβέρνηση.

 6. Spyros avatar
  Spyros 28/12/2007 17:48:53

  Δικτατορία του ... προλεταριάτου σύντροφε

 7. ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ avatar
  ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ 28/12/2007 22:02:12

  Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ" ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.
  Αυτό αποδεικνύεται απο τα λάθη και τις παραλέιψεις που τους εξέθεσαν και μετατρέπονται όσο περνούν οι μέρες σε χιονοστιβάδα.
  Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται απο κανέναν η ρεμούλα και οιμάσες αυτών που ασκούν την εξουσία και των περιξ αυτών περιπλανώμενων σαλτιμπάγκων. Ποτέ δεν έλειψαν απο τη πολιτική σκηνή και οι λιγούρηδες με τους λιμοκοντόρους. Έτσι λειτουργείτο σύστημα δεκαετίες.
  Η δυστυχία στην Ελλάδα είναι όμως ότι ο λαός θεωρεί ΜΑΓΚΕΣ αυτούς που τα παίρνουν και ΜΑΛΑΚΕΣ αυτούς που δεν παίρνουν μέρος στο φαγοπότι. Ακόμα χειρότερα οι ΜΑΛΑΚΕΣ θεωρούν ΜΑΓΚΕΣ αυτούς που τα παίρνουν. Πρόκειται για το απαοτέλεσμα τηςσυστηματικής καλλιέργειας αυτής της συνείδησης με πολλούς τρόπους, απο την εκπαίδευση με τον τρόπο που γίνεται, την επαγγελματική σταδιοδρομία μαζί με τα "πολυφωνικά" ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια που δεν αφήνουν σχεδόν κανένα να γλιτώσει.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ; Επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ίσως μετά από 20 χρόνια να μιλάμε με άλλους όρους...Μέχρι τότε, αλοίμονο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.