#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2011 10:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ύπατοι αρμοστές πιέζουν για σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-Ν.ΔΠεριορισμός της εθνικής κυριαρχίας(!) και νέα λιτότητα πρόκειται να είναι το «διπλό σοκ» της τρόικας με (υποτιθέμενο) στόχο την «επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας»! Η αφαίρεση από το ελληνικό κράτος του δικαιώματος διαχείρισης της περιουσίας του και η επιβολή εκτάκτων μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ(!) για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2011 αναμένεται, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», να είναι η «αδιαπραγμάτευτη προσφορά» της τρόικας προς την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η τρόικα προσανατολίζεται να αποχωρήσει από την Αθήνα την προσεχή Πέμπτη αποφεύγοντας να εισηγηθεί την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ παρά μόνο αν οι παραπάνω απαιτήσεις ψηφιστούν από τη Βουλή. Εκείνο το οποίο συζητείται αυτές τις ώρες στις εσωτερικές συσκέψεις της τρόικας είναι αν θα ζητηθεί ή όχι ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών έτσι ώστε το «νέο μνημόνιο» να είναι πλήρως δεσμευτικό στο διηνεκές και ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Σε περίπτωση που η πρόταση υπερισχύσει, τότε αυτό θα σημαίνει ότι οι δανειστές αποφάσισαν να αναλάβουν το μέγιστο (και ως χθες απευκταίο) ρίσκο της πρόκλησης εκλογών προκειμένου, όπως μεταφέρεται, να καταδειχθεί πλήρως ο κίνδυνος της κατάρρευσης και να οδηγηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημαπρο των ευθυνών του.

Αυτό που εκφράζουν ευθέως οι εκπρόσωποι της τρόικας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί πλέον σε ύπατους πολιτικούς αρμοστές, και γίνεται σαφές και από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε., είναι η ανάγκη οι βασικές πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν ώστε, όπως λένε, «να αποφευχθούν τα χειρότερα», προσθέτει η "Ελευθεροτυπία".

Σε συνάντηση μάλιστα σε υπουργείο έγινε ευθέως λόγος για «μεγάλο συνασπισμό» (grand coalition, ήταν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε) μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η ανάγκη για συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων τέθηκε ανοιχτά και από τον Ολι Ρεν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη πίεση στη Ν.Δ. για κάποιου είδους συνεννόηση με την κυβέρνηση. Παράγοντες της Ε.Ε. θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Πορτογαλίας, όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησαν στους όρους του μνημονίου και στα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η έκθεση της τρόικας, όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά δεν θα είναι θετική, όπως συνέβη μέχρι τώρα, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο την τωρινή δόση του δανείου, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο τι θα γίνει το Σεπτέμβρη.

Η σύμπραξη δεν φαίνεται ότι θα μπορούσε να γίνει με το να ζητηθούν 180 ψήφοι για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο ο Α. Σαμαράς έχει πει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει σε καμία περίπτωση. Η συζήτηση όμως θα μπει σε νέα βάση αν καταρτιστεί ένα νέο πρόγραμμα από την Ε.Ε. για τη χορήγηση επιπλέον χρημάτων για το 2012 με νέο μνημόνιο, το οποίο θα προβλέπει ανασχεδιασμό των μέτρων με επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής τους και κάλυψη των δανειακών αναγκών για το 2012 και το 2013. Συζητείται λοιπόν τότε να τεθεί ως προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν σε αυτό τα μεγάλα κόμματα (όπως έγινε στην Πορτογαλία) και να ζητηθεί έγκριση με αυξημένη πλειοψηφία. Επίσης τα μέτρα θα συνοδεύονται από ενέχυρα στην κρατική περιουσία. Η συμφωνία των μεγάλων κομμάτων στα βασικά σημεία της πολιτικής που θα ακολουθηθεί θεωρείται από την τρόικα εκ των ων ουκ άνευ, αφού βλέπουν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί καμιά απόφαση με την κοινωνία απέναντι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαφωνεί και τη μισή κυβέρνηση να διαχωρίζει τη θέση της.

Στην Ε.Ε. υπολογίζουν ότι όσο περνάει ο καιρός μειώνεται ο κίνδυνος συστημικού ρίσκου από το ελληνικό πρόβλημα, αφού το χρέος από τις τράπεζες μεταφέρεται στις χώρες, οι οποίες δεν θα πτωχεύσουν αν χάσουν μερικά δισ. από την Ελλάδα, η Ιρλανδία αρχίζει να μπαίνει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην Πορτογαλία τα μέτρα προχωρούν και στην Ισπανία ο κίνδυνος έχει μειωθεί. Το κλίμα που καλλιεργείται είναι ότι «η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση». Σ' αυτό το πλαίσιο το δημοσίευμα του «Spiegel» περί επιστροφής στη δραχμή δεν είναι εντελώς στον αέρα, αλλά απηχεί συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της Γερμανίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα τέθηκε και από έλληνα αξιωματούχο υπό τη μορφή απειλής, η οποία φυσικά δεν έπιασε...

Υπό αυτές τις συνθήκες η πίεση για κάποιου είδους πολιτική συνεννόηση θα ενταθεί, είτε με τη μορφή συμφωνίας σε κάποια μετρα είτε ακόμη και για κυβέρνηση συνεργασίας πριν ή μετά από εκλογές.

Πλειοψηφία 180 βουλευτών, ή εκλογές

Σύμφωνα με τις ως σήμερα συζητήσεις, γράφει το ΒΗΜΑ, αν οι απαιτήσεις της τρόικας δεν ψηφιστούν από τη Βουλή,ενδεχομένως,μάλιστα,με πλειοψηφία 180 βουλευτών,δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση,ενώ ώσπου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις η τρόικα θα καλύπτει μόνο τις λήξεις των ομολόγων αφήνοντας την κυβέρνηση να καλύπτει μισθούς και συντάξεις με τα ραγδαίως μειούμενα ταμειακά διαθέσιμα.Η Νέα Δημοκρατία,από την πλευρά της, αποκλείει την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου,πολύ περισσότερο των παραπάνω μέτρων. Κατόπιν τούτων η τρόικα,η οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν επιθυμεί εκλογές,ενδέχεται να οδηγήσει με τις πιέσεις της σε εκλογική εκτόνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neos agrotis avatar
  neos agrotis 15/05/2011 11:14:19

  Γιατί φοβόμαστε την πτωχευση? Το πράγμα δεν πάει αλλο. Ας το πάρουμε απόφαση.
  Οι δανειστές μας δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της χώρας ή του λαου. Ενδιαφέρονται να πάρουν οσο το δυνατό περισσοτερα και μάλιστα γρηγορα. Θα μας ξεσκίσουν!!
  Ας προσέχαμε οταν τα τέλευταία 30χρόνια ο καθένας κοιταγε την πάρτη του και αφήναμε τους πολιτικους να κλέβουν και να ξεπουλάνε την χώρα.
  Τώρα θα υποστουμε τις συνέπειες, αυτης της ιδιαιτερότητας του ελληνα (παρτάκιας).
  Τουλάχιστον ας κοιτάξουμε να αντιδράσουμε αμεσα για να σώσουμε οτι μπορούμε περισσοτερο και να τιμωρηθουν ολα τα λαμόγια που ασελγουσαν τα τελευταία 30 χρόνια πάνω στην χώρα.
  Μια καμαριέρα αντέδρασε στον πολύ στρος καν. Ενας λαός δεν μπορεί?

  • A.M. avatar
   A.M. @ neos agrotis 15/05/2011 11:51:18

   Την φοβόμαστε γιατί ...θα χάσουν οι δανειστές μας τα λεφτά τους!
   Είμαστε ελεήμονες ως λαός και δεν θέλουμε να στενοχωρούμε τους άλλους.

   Με βρίσκει σύμφωνο το σχόλιό σου ότι είμαστε παρτάκηδες.
   Μέχρι αηδίας παρτάκηδες καταντήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες.
   Δεν είμασταν όμως έτσι σαν λαός.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ A.M. 15/05/2011 12:00:33

    Ειμαστε ολοι παιδια της Αλλαγης του Ανδρεα...

    ΠΠ

    • drider avatar
     drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/05/2011 14:29:12

     Εδώ θα διαφωνήσω... Ο Ανδρέας ξέρεις που θα τους είχε στείλει όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, ίσαμε ένα χρόνο πριν.

     Τα μεσογειακά προγράμματα ήταν αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής ικανότητας του ΑΓΠ και ωφελήθηκαν τότε όλες οι χώρες τις ευρωπαϊκής "περιφέρειας".

     Και κανένας τότε δεν είχε τολμήσει να μιλήσει για Μνημόνια ή άλλες αδιέξοδες πολιτικές. Βέβαια άλλοι καιροί τότε (αν και υπήρχε ήδη το "καλό" Θατσερικό παράδειγμα στην Ευρώπη), άλλοι οι καιροί σήμερα, όπου δυστυχώς οι πολιτικοί έχουν μετατραπεί σε υπαλλήλους των τραπεζών...

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/05/2011 11:16:58

  Εχω στειλει την απαντηση μας !!!
  θα βρω και 3-4 ψυχιατρους να μιλουν αγγλικα/γαλλικα και θα τους στειλω τα ονοματα..

  ΠΠ

 3. xmmm avatar
  xmmm 15/05/2011 11:31:51

  φυσικα εχει και ευθυνες ο γαπ αλλα θα πρεπει να καταδειχτουν και οι ευθυνες των γελοιων υπηρεσιακων χαρτογιακαδων της ΕΕ και των διαφορων ουφο που το παιζουν πολιτικοι ηγετες της ΕΕ (ρεν, δαμανακηδες κλπ κλπ)

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/05/2011 11:34:54

  Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε στα κτήνη της τρόικας την απάντηση που δεν θα περίμεναν, αποχωρώντας και ουσιαστικά διαλύοντας το ευρώ ΑΠΟΨΕ;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αυριανιστής 15/05/2011 12:01:26

   Αρκει να τους τρομοκρατησουμε!! Ο φοβος φυλαει τα ερημα τοκακια!!!...
   αλλα που?? ποιος??

   ΠΠ

 5. manos avatar
  manos 15/05/2011 11:38:11

  Δεν πρέπει να υπάρξει συναίνεση.
  Το μνημόνιο απέτυχε, ο γιωργάκης απέτυχε, η Ευρωπαική ένωση είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια.
  Πραγματικά ας κυρήξουμε πτώχευση. Τις συνέπειες ας τις πληρώσουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και το λαό εδώ.
  Στην τελική, για τέτοια σοβαρά θέματα θα έπρεπε να γίνεται δημοψήφισμα.
  Η μήπως φοβάστε τι θα δείξουν τα αποτελέσματα?
  Α ξέχασα, το δημοψήφισμα δεν είναι δημοσκόπιση κατά παραγγελία. Ισως δείξει πράγματα που δεν πρέπει. τζιζ, καίει,

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 15/05/2011 11:43:13

  Αδυνατώ να αντιληφθώ τι περισσότερο από την ήδη παρεχόμενη συναίνεση (δια της υπερψήφισης δεκάδων νομοσχεδίων μπορεί να παράσχει η ΝΔ. Αδύνατο επίσης να καταλάβω σε τι θα βοηθήσει η δια 189 βουλευτών υπερψήφιση των όποιων μέτρων; Μήπως θα ήταν χρησιμότερο ο Ολι Ρεν , η τρόικα ή όποιος άλλος ενδιαφερόμενος να αναζητήσουν τη συναίνεση από τα στελέχη και τους υπουεγούς της κυβέρνησης; Μήπως να θυμίσει κάποιος στον κ Παπανδρέου ότι οφείλει να κυβερνήσει; Σχετικά ΄"Ζαππειο 2 και συναίνεση" 13.5, "Συναίνεση με τον....εαυτό της" 11.5 στο firiki2010.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ firiki2010 15/05/2011 12:02:49

   Ποσοι του ΥΣ ΠΑΣΟΚ πιστευεις οτι δεν θα ψηφισουν νεο μνημονιο και νεα δανειακη??
   Εγω σου λεω θα ψηφισουν ΟΛΟΙ !

   ΠΠ

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/05/2011 12:56:29

    Φυσικά θα το ψηφίσουν όλοι! Αλλά το να ψηφίζεις χωρίς να εφαρμόζεις ή υπονομεύοντας ή μη στηρίζοντας όσα μέτρα της κυβέρνησης σου είναι "εκτός των ιδεολογικών σου πλαισίων" όπως καταλαβαίνεις δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στον Παπανδρέου από ότι η μη υπερψήφιση από τον Σαμαρά. Σ΄ αυτούς θα έπρεπε να απευθυνθεί ο κ Ολι Ρεν και η τρόικα.

 7. A.M. avatar
  A.M. 15/05/2011 11:59:59

  Persona non grata.

  Αυτός ο χαρακτηρισμός αξίζει σε κάθε έναν εκπρόσωπο της τρόϊκα που μας έρχεται εδώ σαν νταβατζής.

  Αλλά ποιός να τους τον αποδώσει;

 8. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 15/05/2011 12:00:57

  Δεν ΠΡΕΠΕΙ σε καμία περίπτωση να συνηγορήσει θετικά η ΝΔ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ. Πρέπει με τη στάση μας να μεταφέρουμε το πρόβλημα στις Βρυξέλλες. Τελεία και παύλα.

 9. thanasis avatar
  thanasis 15/05/2011 13:01:20

  ΟΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΜΑΖΥ ΜΕΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩ
  ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΜΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΕΤΟΧΟ
  ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ
  ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΠΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ
  ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΚΛΟΓΗ
  ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
  ΥΟ ΝΕΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
  ΜΥΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ
  ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ
  ΟΧΥΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ
  ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ
  ΞΕΝΩΝ. ΑΛΛΟΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ
  ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΗ
  ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΑΠΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΥ ΤΟΥ ΚΑΙ
  ΤΑ ΕΘΕΛΛΟΔΟΥΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΣΑΛΠΙΣΗ
  ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑ
  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ
  ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΙΣ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ
  ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΚΑΙ
  ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
  ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ

 10. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 15/05/2011 13:03:20

  Έξω ΤΩΡΑ η τρόικα από την Ελλάδα. ΤΩΡΑ όμως. Μας διαλύουν σαν κράτος,σαν Έθνος και σαν κοινωνία. Ας κηρύξουμε πτώχευση κι ας τους παρασύρουμε μαζί μας ΚΑΙ αυτούς ΚΑΙ το σάπιο δημιούργημά τους, (Ε.Ε.). Έξω τώρα από την Ελλάδα ο σιχαμερός,γαμψομύτης,τσιφούτης τοκογλύφος,μαζί με τα ντόπια τσιράκια-πράκτορές του. Δεν πάει άλλο.

 11. Δανάη avatar
  Δανάη 15/05/2011 13:20:33

  Συμφωνώ με Ιωνά. Έξω η τρόικα. Ας πτωχεύσουμε. Ας καταρρεύσουν οι τράπεζες. Το θέμα είναι να σώσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τις επόμενες γενιές. Θα έπρεπε ήδη εισαγγελέας να ερευνά τη δανειακή σύμβαση και ήδη να είχε γίνει λογιστικός έλεγχος τους επαχθούς χρέους. Πρώτα είναι η πατρίδα και μετά όλα τ' άλλα.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Δανάη 15/05/2011 14:50:31

   Πάνω από όλα η Πατρίδα και οι επόμενες γενιές Δανάη μου. Αλλά όχι Ιωνάς σε παρακαλώ. Ίωνας. Στο Ι ο τόνος.

   • Δανάη avatar
    Δανάη @ ΙΩΝΑΣ 15/05/2011 18:44:53

    ok συγγνώμη!!!

 12. Νικος avatar
  Νικος 15/05/2011 14:05:42

  Λογικη ακολουθια.
  1. Δεν υπάρχει συναίνεση από Σαμαρά, η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί άλλα λεφτά και οδηγούμαστε σε πτώχευση
  2. Πάμε σε εκλογές
  3. Ο μηχανισμός ΠΑΣΟΚ ρίχνει την ευθύνη για την χρεωκοπία στη ΝΔ
  4. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές, γιατί ο Έλληνας έχει το κουτόχορτο στην κορυφή της δίαιτας του
  5. Άντε γεια...

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Νικος 15/05/2011 14:55:05

   Νίκο,τώρα πια, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού ξέρει ποιός τον οδήγησε στην τροικανή λαίλαπα του μνημόνιου και θα του το ξεπληρώσει ανάλογα στις επερχόμενες εκλογές και πολύ, μα πάρα πολύ επώδυνα γι αυτόν. (Τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ εννοώ). Μα πάρα πολύ επώδυνα.

   • Νικος avatar
    Νικος @ ΙΩΝΑΣ 15/05/2011 14:58:46

    Μακάρι Ίωνα. Αλλά εγώ λεω πάντα το εξής.

    Μεχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Η ιστορια μας έχει πολλά τέτοια διδάγματα.

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/05/2011 14:51:48

  αν και δεν ειανι το θεμα μας.. ο ΑΓΠ θα γαυγιζε και απο πισω θα ειχε στρωσει τα τραπεζια!!.. ΝΑΙ θα τους διαολοστελνε !!
  σταχτη... στον κοσμο και τα ΜΜΕ.. θα μας εβαζε ολους στον υπνο.. και τσουπ θα μας εσκαγε η Τροικια ενα βραδυ στην κρεβατοκαμαρα...

  αα ρε τιμημενα γηρατια τι εχετε τραβηξει....

  ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/05/2011 16:18:06

   Να στο θέσω λίγο διαφορετικά:

   1) Η συζήτηση τότε όπως και τώρα ήταν περί της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης και συνοχής. Κρίσιμος παράγοντας σε αυτή τη συζήτηση είναι η κατεύθυνση που επιλέγεται για την πλήρωση αυτού του στόχου. Τώρα φαίνεται να επικρατούν (πρόσκαιρα κατά τη δικιά μου γνώμη) οι κατευθύνσεις του προαλειφόμενου "σύμφωνου ανταγωνιστικότητας". Όπου οι λιγότερο (οικονομικά) ισχυροί καθίστανται ακόμα λιγότεροι ισχυροί απέναντι στους πραγματικά ισχυρούς (αφού θα έχουν απολέσει και τα εναπομείνοντα "όπλα" τους για χάραξη εθνικής οικονομικής πολτικής). Και αυτό δεν είναι ενοποίηση, αλλά αποτελεί ξεκάθαρη δήλωση οικονομικής υποταγής και υποτέλειας.

   2) Μεσολάβησε η δεκαετία του '90 με επικράτηση των πιο άγριων νεοφιλελεύθερων προτύπων και στον ευρωπαϊκό χώρο, μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Δες πόσο μονοδιάστατη ήταν η συμφωνία του Μάαστριχ, που δεν προέβλεπε καν την πιθανότητα "κρίσεων" στην Ευρωζώνη, στηριζόμενη σε νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα περί "τέλειας" λειτουργίας των αγορών.

   3) Τώρα, που αντιμετωπίζουμε τη κρίση, η οποία αποτελεί ξεκάθαρα αποτελέσμα των κατευθύνσεων και πολιτικών επιλογών στον ευρωπαϊκό χώρο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, μιλάμε για ευρωομόλογα, για επιμηκύνσεις, για αναδιορθώσεις, για "ανάπτυξη". Αλλά ξεχνάμε ότι το πραγματικό κόλπο που στήνεται, με ευκαιρία (σημαία) την κρίση, είναι η συνεχιζόμενη και με με μεγαλύτερη ένταση μεταφορά πραγματικού πλούτου από τον νότο (άντε να βάλω μέσα και την Ιρλανδία) στον βορρά.

   Ο ΑΓΠ είχε καταφέρει να ισορροπήσει ακόμα και να κοντράρει τις ευρωπαϊκές τάσεις και πιέσεις που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται ακόμα και από την εποχή του, για την εξυπηρέτηση των καλώς ενοούμενων εθνικών συμφερόντων (έστω και με όλες εκείνες τις στρεβλώσεις που οδήγησαν στην γιγάντωση των λεγόμενων σήμερα "νταβατζήδων").

   Δεν ξέρω τί άλλο να σου πω, να μιλήσω για το "Θατσερικής" εμπνεύσεως εγχείρημα του Μητσοτάκη, να αρχίσω να αναλύω τα περί "ευρωμονόδρομων" της εποχής Σημίτη ή να σχολιάσω τα περί "ήπιας" προσαρμογής της εποχής Καραμανλή, που αδυνατούσε να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις που προέκυψαν από τους "ευρωμονόδρομους"; Είναι πολλά τα θέματα...

 14. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 15/05/2011 15:02:36

  Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι το σενάριο που περιγράφει ο Νίκος είναι το πιο πιθανό. Εκτός αν υπάρξει αποτελεσματική προβολή και εξήγηση του αναγκαίου ΟΧΙ του Σαμαρά. Αλλά αυτό με τα σημερινα ΜΜΕ είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μακάρι ο λαός να ξυπνήσει και να καταλάβει τι παίζεται!

 15. Nikos Draxmi avatar
  Nikos Draxmi 15/05/2011 17:59:25

  Περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας(!) και νέα λιτότητα πρόκειται να είναι το «διπλό σοκ» της τρόικας με (υποτιθέμενο) στόχο την «επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας»! Η αφαίρεση από το ελληνικό κράτος του δικαιώματος διαχείρισης της περιουσίας του και η επιβολή εκτάκτων μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ(!) για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος του


  Αυτο ειναι πραξη εσχατης προδοσιας και καταστρατηγηση πολλων αρθρων του συνταγματος , οπως ηταν και το παρανομο μνημονιο

  2.Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3.Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

  2.Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

  Η πωληση εθνικης περιουσιας που εχει ως σκοπο το κερδος του ιδιωτη και να βλαψει την εθνικη οικονομια ( μειωση εσοδων , απολυσεις , ακριβα τιμολογια)
  Ειναι αντιθετη στα αρθρα 106 και 107

  http://press-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_4566.html

  Επισης συμφωνα με το 120 αρθρο , καλουμαστε με οποιο τροπο μπορουμε , , να προασπισουμε το ελληνικο συνταγμα που καταλυθηκε , απο μια χουφτα οικονομικων δολοφωνων (τροικα - κυβερνηση)

  3.Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4.Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


  Η νομισματικη ενωση εχει αποδειχτει περιτρανα οτι ειναι οργανο των μεγαλοτραπεζιτων , το συμφωνο του ευρω που ετοιμαζουν δεν ειναι τιποτα αλλο απο κινεζοποιηση των εργαζομενων μεσω εσωτερικης υποτιμησης και να καταστησει τα ευρωπαικα κρατη , προτεκτορατα των ισχυρων καταλυωντας την εθνικη κυρχιαρχια τους
  Η ελλαδα δεν εχει καμια θεση σε ενα τετοιο περιβαλλον

  Η επιστροφη στην δραχμη , οι νομισματικες ισοτιμιες , ο ελεγχος του τραπεζικου συστματος , ειναι σταγονα στο ωκεανο , μπρος στο τσουναμι του συμφωνου σταθεροτητας του ευρω
  Πρεπει συντομα να αναλαβουμε πρωτοβουλιες

  http://www.express.gr/news/politics/466239oz_20110509466239.php3

 16. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 15/05/2011 20:14:39

  Κάποτε είχα γράψει ότι η Ν.Δ. έπρεπε να μεριμνήσει ώστε να υπάρξει παραταξιακός τύπος αλλά και ένα τηλεοπτικό κανάλι που θα προβάλλει τις θέσεις του κόμματος. Ο Σαμαράς είναι αποκλεισμένος από αυτά τα πουλημένα Μ.Μ.Ε. που απαρτίζουν το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Δε γίνεται να έχουμε απέναντι το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και να περιμένουμε στις εκλογές την έκπληξη. Δε γίνονται θαύματα, πρέπει να δραστηριοποιηθεί το κόμμα στο επικοινωνιακό κομμάτι και να μην ποντάρει απλά στην κόπωση του κόσμου από το μνημόνιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.