#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2011 13:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι φόροι βούλιαξαν την αγορά ακινήτωνΈχουμε ξαναγράψει για το ρόλο της ελληνικής αγοράς ακινήτων στην οικονομία και το γεγονός ότι η οικοδομή είναι ατμομηχανή της ανάπτυξης. Δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ η ατμομηχανή έμεινε από καύσιμα και σ’ αυτό, εκτός από την οικονομική κρίση ρόλο έπαιξαν και οι κυβερνητικές επιλογές. Η υπέρμετρη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας σε συνδυασμό με την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία (αντίθετα όσα χρήματα πήραν τα έριξαν για να καλύψουν τους σκελετούς που είχαν στα ντουλάπια τους) βούλιαξαν την κτηματαγορά φέρνοντας σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία:

*180.000 σπίτια είναι απούλητα σε όλη την Ελλάδα και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

*Οι αγοραπωλησίες κάθε είδους (οικόπεδα, χωράφια, σπίτια, γραφεία κ.λπ.) θα φτάσουν τις 82.000 φέτος ενώ το 2005 ήταν πάνω από 215 χιλιάδες.

*Οι επενδύσεις στην κατοικία που πριν μερικά χρόνια ήταν πάνω από 11% του ΑΕΠ φέτος θα κλείσουν κοντά στο 3%.

*Πάνω από 1.500 κατασκευαστικές εταιρείες έχουν βάλει λουκέτο ενώ οι υπόλοιπες 10-15 χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας.

*Περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι στην οικοδομή έχουν χάσει οριστικά τη δουλειά τους. Σχεδόν άλλο 1 εκατ. εργαζόμενοι σε 150 συναφή επαγγέλματα είναι κατ΄ ουσία σε καθεστώς εργασιακής… εφεδρείας.

*Το κράτος χάνει τεράστια ποσά αφού ούτε μεταβιβάσεις γίνονται, ούτε νέες οικοδομές κτίζονται.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να τριπλασιάσει το 2012 τους φόρους και από 1,1 δις ευρώ να τους φτάσει στα 3,6 δις ευρώ. Το χαράτσι στα ακίνητα που μάλλον θα γίνει μόνιμο είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ακόμη κι αν οι εργολάβοι ρίξουν τις τιμές περαιτέρω δε θα υπάρχουν αγοραστές να ρίξουν χρήμα. Ετσι, ακόμη και η φούσκα στα ακίνητα να σκάσει, οι μόνοι που θα επωφεληθούν είναι όσοι έχουν ρευστό σε κάποια ξένη τράπεζα. Παρ΄όλα τα παραπάνω δραματικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, πιθανότατα από τον ερχόμενο Ιούνιο, χωρίς όμως να προσανατολίζεται σε φοροελαφρύνσεις.

Που θα πάει η κτηματαγορά λοιπόν; Θα καταστραφεί παρασύροντας την οικονομία;

Δεν είναι λίγες οι φωνές όσων λένε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας ώστε να έλθουν κάποιοι να τα πάρουν κοψοχρονιά.

Όπως και να έχει, αν η οικοδομή δεν ανακάμψει δύσκολα θα δούμε και ανάπτυξη στη χώρα. Ελπίζουν όλοι πλέον να το καταλάβουν οι επόμενοι κυβερνώντες και να δώσουν κίνητρα για ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SABI avatar
  SABI 07/12/2011 14:24:20

  "Όπως και να έχει, αν η οικοδομή δεν ανακάμψει ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα δούμε και ανάπτυξη στη χώρα. Ελπίζουν όλοι πλέον να το καταλάβουν οι επόμενοι κυβερνώντες και να δώσουν κίνητρα για ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων."
  1000+++++++++

 2. anonymous avatar
  anonymous 07/12/2011 15:15:39

  Ένα ακίνητο σε περιοχή αμιγούς κατοικίας σε μια αξιοπρεπή πόλη του εξωτερικού χωρίς παρανομίες κοστίζει όσο και στην Ελλάδα για να μην πω φτηνότερα. Απόδοση αν το εκμισθώσεις έχει περί το 4-5% ενώ στην Ελλάδα η απόδοσή του είναι περί το 2-3%. Στην Ελλάδα υπάρχει μια συνολική και συστηματική επίθεση κατά της ακίνητης περιουσίας. Η Ελληνική κοινωνία είναι αριστερόστροφη και δε σέβεται την ιδιοκτησία του άλλου. Προσπαθεί να την καταστρέψει.

  Ας πάμε τώρα σε μερικά παραδείγματα. Τη δεκαετία του 70 οι περιοχές Κυψέλης, Παγκρατίου και Πατησίων ήταν οι αστικές περιοχές των Αθηνών. Μετά το 1981 και την άνοδο του αριστερόστροφου ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, εκτελέστηκε ένα σχέδιο απαξίωσης των περιοχών αυτών. Συνέβαλαν και οι εργολάβοι που έχτισαν όλα τα αμπέλια των ΒΠ και τα πούλησαν και ξεκίνησε η απαξίωση αυτών των περιοχών διότι είχαν νέφος ήταν βρώμικες και δεν είχαν πράσινο ενώ τα ΒΠ ε άλλος αέρας. Έτσι έλεγαν. Μετά με τους λάθρο καταστράφηκαν εντελώς. Τα διαμερίσματα στις περιοχές αυτές έχουν καλή ποιότητα κι όμως είναι πλήρως απαξιωμένα. Ούτε το παιδί σου στο σχολείο της γειτονιάς δε μπορείς να στείλεις λόγω των αλλοδαπών. Ξέρετε εσείς κανένα κορόιδο που θα πάει να επενδύσει σε ακίνητο με αυτή την ανασφάλεια; Εγώ δεν ξέρω άλλη περιοχή διεθνώς που να απαξιώθηκε μέσα σε 15 χρόνια. Να βάλεις δηλ. τα λεφτά σου και σε 15 χρόνια να είσαι πένητας. Να είσαι σε 15 χρόνια 60 να έχεις υπολογίσει στο ενοίκιο για να συμπληρώνεις τη σύνταξή σου και να μην υπάρχει ούτε ενοίκιο ούτε να μπορείς να πουλήσεις έστω με ζημία για να πάρεις μέρος των χρημάτων σου και να ζήσεις. Και να σου λένε οι διάφοροι γελοίοι ας πρόσεχες.

  Το δεύτερο παράδειγμα είναι οι ημιυπαίθριοι. Δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται; Πλήρωσε ο αγοραστής ή όχι 200.000 Ευρώ; Του είπαν ότι στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ημιυπαίθριος και τον ημιυπαίθριο τον έπιασαν για κανονικό δωμάτιο ενώ είναι σκεπαστό μπαλκόνι και μετά τους κάλεσαν να τους νομιμοποιήσουν. Συγγνώμη όταν εγώ δίνω 200.000 για ένα διαμέρισμα έχω απαίτηση να είναι νομιμότατο και ποιοτικό. Θα μου πείτε γιατί τα δίνει ο αγοραστής. Τα δίνει διότι όλα έτσι είναι. Κάποια στιγμή τα κορόιδα τέλος.

  Η Ελληνική οικογένεια μαστίζεται από υπογεννητικότητα. 180.000 διαμερίσματα σημαίνει ότι αρκούν για να στεγαστούν 800.000 άνθρωποι. Που τους βρήκαμε και δεν τους βλέπω εγώ; Ή θα πάμε να διώξουμε τους ανθρώπους από φτωχότερες συνοικίες για να πουλήσουν οι εργολάβοι τα ελλαττωματικά σπίτια τους λαμβάνοντας και προμήθεια από τις τράπεζες για τον κάθε πελάτη που τους προξενεύουν; Και τι παραπάνω σε υποδομές έχουν αυτά τα διαμερίσματα από τα διαμερίσματα εικοσαετίας; Ακόμη και τα rooms to let είναι πολλά και οι τιμές για μια διανυκτέρευση πέφτουν συνέχεια και θα συνεχίσουν να πέφτουν. Άρα δε χρειαζόμαστε άλλα ακίνητα και ήδη αυτά που έχουμε είναι πάααρα πολλά.

  Με βάση τα ανωτέρω θεωρώ ότι τα ακίνητα είναι φούσκα. Η οικοδομή στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει χωρίς κάποιες καίριες παρεμβάσεις που να σχετίζονται με την ποιότητα του ακινήτου. Δηλ. δημιουργία υποδομών, μεγαλύτερα δωμάτια στα διαμερίσματα διπλές τουαλέτες, ελεύθερους χώρους, πάρκινγκ κλπ. Το σύστημα όπως δούλευε μέχρι τώρα μας τελείωσε. Αύξηση τιμών μην περιμένετε. Αντίθετα θα δείτε σίγουρα μεγάλη πτώση, και φυσικά μην περιμένετε να πάρει μπρος η οικοδομή για τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον.

 3. petros avatar
  petros 07/12/2011 15:19:05

  Το χαράτσι στη ΔΕΗ και οι δεκάδες φόροι στα ακίνητα θα ειναι η πολιτική ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου. Η μόνη περίπτωση να δει αυτοδυναμία η ΝΔ είναι να σχεδιάσει άμεση ανατροπή της οικονομικής πολιτικής τους και να δώσει ώθησε σε ναυτιλία, τουρισμό και ιδιωτική οικοδομή,μειώνοντας τους φόρους ή κλιμακώνοντάς τους ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας. Το να πληρώσουν αισχρά χαράτσια οι Έλληνες Οικογενειάρχες με ανήλικα παιδιά, ειδικά οι Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι, για τη πρώτη τους κατοικία, και να απειλούνται με διακοπές ρεύματος, είναι φασιστικό και εκβιαστικό. Αν η ΝΔ θέλει να ξεκολλήσει από το 21% πρέπει να τσακίσει το σύστημα του ΝΕΟΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου-Βενιζέλου, ΤΩΡΑ, πολιτικά και νομικά. Αλλιώς η Αριστερά θα φτάσει το 40% των ψήφων ... Ξυπνήστε και σταματήστε τους αδίστακτους εκβιαστές που ταπεινώνουν τους Έλληνες για σπίτια που κληρονόμησαν ή αγόρασαν με ληστρικά δάνεια.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ petros 07/12/2011 15:50:05

   ''Το χαράτσι στη ΔΕΗ και οι δεκάδες φόροι στα ακίνητα θα ειναι η πολιτική ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου.''

   ...με αυτή την φράση τα είπες ΟΛΑ!!!!

   Οσο για τις φοροαπαλλαγές στους πολύτεκνους, μην ξεχνάμε ως ελληνες, ότι αποτελεί στάχτη στα μάτια.
   Η πλειοψηφία της ελληνικής μέσης οικογένειας έχει ένα παιδί...το πολύ δύο. Οι πολύτεκνοι, είναι οι λαμπερές εξαιρέσεις και μάλιστα ανήκουν σε οικονομικά ευροστότατες τάξεις. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε γκρίνια , για την ελληνική υπογεννητικότητα λόγω οικονομικών δυσκολιών,
   τώρα που ανακαλύψαμε ξαφνικά, τόσους πολύτεκνους διατελόντες μάλιστα... εν ανεχεία;;;

 4. ioannis33 avatar
  ioannis33 07/12/2011 15:36:26

  οτι εγινε με τα διλυτρα αυτοκινητα καταργωντας τα τεκμηρια και τους φορους για να τα αγορασουμε και μετα επανηλθαν.αυτο γινεται κ με τα σπιτια.η ιδιοκτησια ειναι ποινικο αδικημα πλεον.ποιον να εμπιστευτεις;

 5. ΚΟΙΝ avatar
  ΚΟΙΝ 07/12/2011 15:41:16

  Το 2007 το καλοκαιρι πανω στη φουσκα των τιμων των ακινητων ,αγορασα με δανειο,το 100% τις αξιας,ενα σπιτι να στεγασουμε την οικογενεια...1 γιο 2 χρονων και 1 ακομα στη κοιλια της γυναικας μου...Η τραπεζα μου προτεινε να παρω δανειο σε Ελβετικο φραγκο.Αγορασα το δανειο μου στην Εθνικη Τραπεζα με ισοτιμια eur/chf 1,67....σημερα ειναι περιπου στο 1.20..... Το δανειο μου αυξηθηκε περιπου 25%....μετα απο την τελευταια 3 ετια ,η δουλεια μου εχει πτωση 70%(ελευθερος επαγγελματιας) . . . . .Αυτη τη στιγμη δεν μπορω να πληρωσω ουτε καν τη μιση δοση του δανειου μου(εδω να πω, πως με τη μιση δοση που θελει η τραπεζα μπορω να νοικιασω ενα υπεροχο σπιτι,που δεν θα εχει και ολα αυτα τα βαρη που επεβαλε το ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΑΣΟΚ),αλλα ουτε και μπορω να πουλησω γιατι με την αλλαγη της ισοτιμιας δεν αξιζει πια οσο κοστιζει το δανειο του.

  και πραγματικα παρακαλαω να μου παρει το σπιτι η τραπεζα γιατι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ....τους το λεω,το ζηταω δυνατα.... ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ....ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΤΕ!!!
  εχτες στο 20 τηλεφωνω της εισπρακτικης,παρακαλουσα την υπαλληλο να αναφερει πως δεν θα παρει πια μια δραχμη η τραπεζα και πως ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ....τα ιδια λεω και στον διευθυντη της τραπεζας...ΠΑΡΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΘΑ ΜΕ ΞΕΛΑΦΡΩΣΕΤΕ....και δυστυχως η κολοτραπεζα ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΚΟΛΟΕΞΩΔΙΚΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΟΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....

  ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ,ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΦΙΛΟΥς ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΘΑ ΨΗΣΩ ΚΡΕΑΤΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΚΟΙΝ 07/12/2011 16:42:42

   Δεν το χρειάζεται η Εθνική το σπίτι σου, έχει αρκετά ήδη, άσε που παρατάθηκε για έναν ακόμη χρόνο η απαγόρευση πλειστηριασμών, άρα και νάθελε δεν μπορεί να σου το πάρει. 'Εχεις το πάνω χέρι, αγαπητέ, γιαυτό έλα σε επαφή με τις οργανώσεις τύπου "δανειολήπτες σε απόγνωση" για νομική βοήθεια. Μπορείς νομίζω να ζητήσεις αναστολή πληρωμών για ένα χρόνο τουλάχιστον, καταβάλλοντας μόνο τους τόκους, με κάποιους όρους όχι ιδιαίτερα επιβαρυμένους. Άσε που το δικαστήριο θα μπορούσε να σε απαλλάξει από μέρος του χρέους. Πρέπει να το παλαίψεις! Άλλωστε η Εθνική δεν είναι και ό,τι χειρότερο...

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ ΚΟΙΝ 07/12/2011 16:44:08

   Αστα φίλε δεν είναι ακριβώς έτσι, δυστυχώς. Και να στο πάρει, θα το βγάλει σε πλειστηριασμό κι επειδή δε θα πιάσει το ποσό του δανείου θα μείνεις υπόχρεος στην τράπεζα και χωρίς ακίνητο.

   Μάλλον χρειάζονται πιό δραστικές λύσεις. Ισως εξώδικα στην τράπεζα για επαναδιαπραγμάτευση και κούρεμα στην τωρινή αξία του ακινήτου. Βέβαια, και για να είμαστε ακριβείς, η αξία του είναι 0! Αν δεν υπάρχει αγοραστής να δώσει τόσα όσα είναι η οφειλή σου στην τράπεζα, απλά δεν έχει αξία! Εκτός αν έχεις ρευστό να συμπληρώσεις ώστε να αρθεί η προσημείωση και να προχωρήσει το συμβόλαιο.

   Είμαι ομοιοπαθής και το ψάχνω. Που θα πάει;! Θα τη βρω την άκρη!

 6. Α.Τ. avatar
  Α.Τ. 07/12/2011 16:23:28

  Δυστυχώς δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με τις δομές του κράτους. Αυτά είναι πολλά αλλά θα αναφερθώ σε ένα που έχει σχέση με την ασφάλιση.

  Όταν ένας μηχανικός παίρνει το πτυχίο του πρέπει να δώσει εξετάσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ( Τ.Ε.Ε.) για την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ταυτόχρονα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος γράφεται και σε ένα ταμείο ασφάλισης το Ε.Τ.Α.Α..

  Αν κάποιος θέλει διαγραφεί από το Τ.Ε.Ε. και το Ε.Τ.Α.Α. καταθέτει σχετική αίτηση η οποία εγκρινόταν με μεγάλη δυσκολία. Ένας πολίτης που ήθελε να διαγραφεί και να αλλάξει επάγγελμα κατέφυγε στο συνήγορο του πολίτη και δικαιώθηκε. Το Τ.Ε.Ε. και το Ε.Τ.Α.Α.( τότε λεγόταν ΤΣ.Μ.Ε.Δ.Ε) υποχρεώθηκε να τον διαγράψει.

  Τι συμβαίνει όμως αν θέλει κάποιος να διαγραφεί από το Ε.Τ.Α.Α. αλλά να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα του μηχανικού; Η επικρατούσα άποψη είναι ότι δεν μπορεί. Ότι αν κάποιος διαγραφεί από το Ε.Τ.Α.Α τότε χάνει
  αυτόματα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ας μας διαφωτίσει αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό.

  Το θέμα καθίσταται πολύ σοβαρό καθώς πρόσφατα αποφασίστηκαν πολύ μεγάλες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών. Το να θέλει ένα ταμείο να είναι και να παραμείνει υγιές είναι σεβαστό. Θα πρέπει όμως να
  υπάρξει πρόβλεψη για τους μηχανικούς που δεν βγάζουν τόσα πολλά χρήματα. Να μπορούν να ασφαλιστούν στο Ι.Κ.Α. ή σε κάποια ιδιωτική ασφάλεια χωρίς να χάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Σε διαφορετική περίπτωση τι να
  υποθέσουμε; Ότι μια πλούσια κλίκα μηχανικών θέλει να μειώσει τους αδειούχους μηχανικούς στην Ελλάδα και είτε να μηδενίσει τα πέντε χρόνια σπουδών τους ή να τους οδηγήσει στη μαύρη εργασία; Ελπίζω να μην είναι έτσι.

  Μία λυση θα μπορούσε να η ενοποίηση το Ε.Τ.Α.Α με το Ο.Α.Ε.Ε. έτσι ώστε όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ασφαλίζονται στο ίδιο ενιαίο ταμείο.

  Μία άλλη λύση θα μπορούσε να είναι το ποσό της ασφάλειας να σχετίζεται με τη φορολογική δήλωση που κάνει ο καθένας ώστε να υπάρχει αναλογική συνεισφορά

  Δείτε και αυτά
  http://technews-greece.blogspot.com/2011/12/blog-post_8267.html

  http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/topikes-eidiseis/larisa/39862-2011-12-01-16-21-40.html

  Αν βάλετε στο google " διαγραφή από τσμεδε" μπορείτε να δείτε και άλλες συζητήσεις επί του θέματος και μια απόφαση του συνήγορου του πολίτη

  Α.Τ., Πολιτικός Μηχανικός

  • anonymous avatar
   anonymous @ Α.Τ. 07/12/2011 16:58:03

   Δε γίνεται τίποτε φίλε μου. Τα ίδια ισχύουν για όλους τους ελ. επαγγελματίες. Είναι λεφτά που τα παίρνουν σίγουρα. Παλιά είχα διαβάσει για το παλιό ΤΕΒΕ ότι αν ήσουν ασφαλισμένος και σε άλλο ταμείο τους πήγαινες ένα χαρτί και δεν έπρεπε να πληρώνεις διπλά.

   Το μόνο που θέλω να ψάξω είναι αν μπορείς να διαγραφείς σε περίπτωση που φύγεις για έξω. Δηλ. να είσαι γραμμένος ως μηχανικός στο ΤΕΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα στην ΕΕ αλλά να ασφαλίζεσαι στη χώρα που εργάζεσαι.

 7. JOHN avatar
  JOHN 07/12/2011 18:26:50

  Οι σημερινοι κυβερνωντες οπως και οι προηγουμενοι δεν ενδοιαφερονται ουτε για αναπτυξη ουτε για ανακαμψη ουτε....Το μονο που τους ενδοιαφερει ειναι να μαζεψουν ζεστο χρημα εδω και τωρα πασει θυσια οποιο και να ειναι το τιμημα,γιατι απλουστατα αυτες τις εντολες εχουν παρει.Και οσο εμεις ολοι λιγο η πολυ κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου τοσο οι αετονυχιδες εντος και εκτος Ελλαδας ειναι ετοιμοι ν αρπαξουν τις περιουσιες μας για ενα κοματι ψωμι!

 8. Γιάννης avatar
  Γιάννης 07/12/2011 22:07:27

  Καταλαβαίνω το πρόβλημά σου αλλά κούρεμα στο ακίνητο σημαίνει ότι χρήματα φορολογουμένων που δεν αγόρασαν σπίτι και προτίμησαν να νοικιάσουν αντί να ρισκάρουν θα χρειαστούν για να πληρώσουν το δικό σου ρίσκο.

 9. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 08/12/2011 21:50:30

  Φυσικά και δεν έχεις άδικο, το μόνο που λέω είναι πως ότι όταν το "αγόρασα" ήταν άλλες οι προοπτικές κι οι συνθήκες. Κι όσο για τους φορολογούμενους, κι εγώ είμαι. Και να προσθέσω και κάτι, φιλικά, το δάνειο το πήρα διότι δε γεννήθηκα από πλούσια ούμπαλα και παλεύω μόνος μου. Οσοι δεν πήραν δεν είναι απαραίτητο ότι είναι φτωχομπινέδες κι ίσως έχουν ήδη σπίτι που ένας θεός ξέρει αν φτιάχθηκε με φορολογημένα χρήματα. Αστα φίλε μου, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.