#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2010 23:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι φωτογραφίες που «καρφώνουν» τις ελλείψεις της ΕΛΑΣΜάλλον εκεί στην Κατεχάκη και στη ΓΑΔΑ, κόλλησαν από την κυβέρνηση και κάνουν άλλα αντ’ άλλων. Είναι ποτέ δυνατόν να διαρρέουν ότι οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων είναι σημερινές και να δίνουν δύο μπαγιάτικες, αν και όχι και τόσο παλιές, φωτογραφίες τους; Και ναι μεν, είναι κατανοητό ότι δεν θέλουν να δώσουν σημερινές, επειδή, πολύ πιθανόν δεν θέλουν να φανούν τα…συνοδευτικά των συλλήψεων , όπως το ίδιο έγινε με φωτογραφίες από συλληφθέντες για τον Επαναστατικό Αγώνα. Όμως, το να βάζουν και παπαγαλάκια, τηλεοπτικούς δημοσιογράφους να λένε ότι είναι σημερινές (μα καλά, αυτοί οι «δημοσιογράφοι» ούτε κριτήριο, ούτε και επαγγελματική αξιοπρέπεια έχουν;) παραπάει το πράγμα.

Μα καλά, δεν παρατηρούν ότι ο ένας φαίνεται να κάθεται χαλαρός και άνετος –κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι στα φιλόξενα κρατητήρια της ασφάλειας- και ο άλλος απλά να περπατάει; Κατ’ αρχήν, οι φωτογραφίες είναι κομμένες γύρω-γύρω από τα πρόσωπα. Άρα, δεν θέλουν να φανεί το περιβάλλον και, κατά συνέπεια, από πού προέρχονται, αν τους φωτογράφισαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ή αν τις «έκλεψαν» τις φωτογραφίες, π.χ. στη διάρκεια κάποιας «διάρρηξης». Άλλωστε, και τα δύο πρόσωπα ηλικίας 22 και 24 ετών, δεν φαίνεται να είναι κατά τι νεότερα στις φωτογραφίες. Όπως και να’ χει δείχνουν ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τα πρόσωπα αυτά για καιρό. Επίσης, δεν φαίνονται να είναι και πολύ παλιές (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=4610&Itemid=726&lang=).

Και στη μεν περίπτωση του υπόπτου για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ΕΛΑΣ, αλλά δεν τον έβρισκαν –λέει- είναι φυσικό να έχουν φωτογραφίες του. Τον άλλον, που λένε ότι δεν τον ήξεραν και ότι, είτε συνδέεται –με κάποιον τρόπο- με τη «Σέχτα», ή ότι ο αδελφός του έχει σχέση με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», πως και έχουν τη φωτογραφία του; Άρα και αυτόν τον ήξεραν.

Κατόπιν τούτου του αστυνομικού ερασιτεχνισμού, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι ο πρώτος τους ξέφευγε, ο δεύτερος που ήξεραν ότι και αυτός ήταν ύποπτος, επίσης τους ξέφευγε; Είναι εμφανές ότι οι αντιτρομοκρατικοί μηχανισμοί της ΕΛΑΣ έχουν ατονήσει. Και εάν δεν είναι έτσι, τότε προκύπτουν άλλες «πονηρές» υποψίες. Τέλος, απορίας άξιον είναι γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ τα ονόματα των δύο συλληφθέντων τη στιγμή που έδωσε τις φωτογραφίες τους.

Μάλλον τα έχουν μπλέξει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. karamanlikos avatar
  karamanlikos 02/11/2010 00:26:47

  Ε! καλά τώρα... με δεδομένα όλα αυτά που γράφεις, ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για αλλαγή ατζέντας, μετά μάλιστα και τη μ@λ@κία Πάγκαλου χρειαζόταν επείγουσα δράση!

  Εύκολο ήταν να φτιάξουν βόμβες αλληλογραφίας, αφού φαίνεται πως κατέχουν καλά την τεχνογνωσία ύστερα και από τα δοκιμαστικά που έκαναν δίπλα στο γραφείου του Χρυσοχοϊδη. Μπορεί να έχασαν σύντροφο, αλλά η δουλειά είχε γίνει... error by correction!

  Αναμενόμενη παρακρατική δράση με ιδιαίτερα αστυνομικά εφέ, καλά σκηνοθετημένη...
  Και μη μου πείτε ότι θα ψάξει κανείς για τους δολοφόνους του Γκιόλια!

  • Orestios avatar
   Orestios @ karamanlikos 02/11/2010 00:32:13

   you got a point!

 2. Δημήτρης ο Άπιστος avatar
  Δημήτρης ο Άπιστος 02/11/2010 01:19:00

  Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι το υπουργείο το έχει αναλάβει όντως ο Παπουτσής. Για βιτρίνα πήγε ο Golden στο Ανάπτυξης.

 3. Σαος avatar
  Σαος 02/11/2010 09:40:13

  Βλέποντας και τις φωτογραφίες των άλλων κατηγορούμενων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν ξέρω, αλλά νιώθω πως έχουν μια δόση από fake. Δεν ξέρω αν είναι οι πόζες των κατηγορούμενων στις εν λόγω φωτογραφίες ή αν είναι η υφή από πιθανή επεξεργασία με photoshop, gimp κτλ κτλ.

  • Superfrog avatar
   Superfrog @ Σαος 03/11/2010 13:08:29

   Πιο photoshop και Gimp...? Αυτό το πράγμα είναι ερασιτεχνικό 100% στο paint των windows, και μάλιστα από φωτογραφίες κινητού. Από κανά facebook θα τις βρήκαν.

 4. ANNITA avatar
  ANNITA 02/11/2010 09:58:49

  σκέφτηκε ποτέ κανείς πέρα από τη σάπια νοοτροπία που έχουν οι αστυνομικοί, δηλ.στο τρόπο που αντιμετωπίζουν μεταξύ τους την δουλειά τους ότι είναι άνθρωποι που χρήζουν και αυτοί αφάλειας που το κράτος δεν τους την παρέχει;Ο ευρωπαίος, ο αμερικάνος αστυνομικός καιο κάθε αστυνομικός κάθε ανεπτυγμένου υποτίθεται κράτους είναι καλυμένος από την πατρίδα του με νόμους και εξοπλισμένος με έξοδα της πατρίδας του. Στην ελλάδα ότι στραβό ανάποδο κλπ γίνεται ρίχνουμε το βάρος στην αστυνομία,τα λάθη στην αστυνομία λες και αυτοί χειραγωγούν το κράτος και τους πολίτες. Οσο για τα πολιτικοποιημένα στελέχη της αστυνομίας ας συνετιστούν και να λειτουργούν πτος το ομαδικό συμφέρον των συναδέλφων τους και όχι για την προσωπική τους προβολή. Ας δώσουν προτάσεις ουσίας [εκτός από μισθολογικές προτάσεις] που να δύναμώσουν το σώμα αλλά και να βοηθηθούν στην κατάλληλη εκπαίδευση της προσωπικότητάς τους οι αστυνομικοί, υπάρχουν θέματα που χρήζουν σημασίας και προσοχής στην αστυνομία

  • A.M. avatar
   A.M. @ ANNITA 02/11/2010 10:27:57

   Πονεμένη ιστορία τα σώματα ασφαλείας στην Ελλάδα.
   Εκπαίδευση ανεπαρκέστατη.
   Προσλήψεις με διαδικασίες που δεν εγγυώνται την καταλληλότητα όσων προσλλαμβάνονται. (οι πανελλήνιες εξετάσεις και ο καλός βαθμός ΔΕΝ εγγυώνται σε καμμία απολύτως περίπτωση την καταλληλότητα κάποιου για αστυνομικού. Σε καμμία απολύτως περίπτωση! Ούτε βέβαι τα τέστ της πλάκας που κάνουν. Βλέπει κάποιος στον δρόμο αστυνομικούς που δεν θα μπορούσαν να προστατεύσουν ούτε τον εαυτό τους αν χρειαστεί.)

   Όταν η αστυνομία πετυχαίνει κάτι καλό όλοι μιλάνε για τις επιτυχίες «μας» εννοώντας προφανώς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και κυβέρνηση.
   Όταν συμβεί μια στραβή ή μια ενέργεια της αστυνομίας αν και σωστή κοστίζει πολιτικά τότε μιλάνε όλοι για τα λάθη «τους» εννοώντας προφανώς τους αστυνομικούς υπαλλήλους αποκλειστικά και μόνον.

   Άσε την αντιμετώπιση των αστυνομικών απ τα μέσα ενημέρωσης.
   Όταν η αστυνομία παρεμβαίνει ώς οφείλει για να επιβάλει την τάξη μιλάνε για «φασίστες, γουρούνια, δολοφόνους, υπέρβαση καθήκοντος κλπ»
   Όταν η αστυνομία τηρεί διακριτική στάση και είναι λίγο συγκρατημένη μιλάνε για «αδιαφορία της αστυνομίας».

   Η αστυνομία και οι αστυνομικοί στην Ελλάδα είναι κάτι που ο καθένας το παρουσιάζει όπως κάθε φορά τον βολεύει πολιτικά.

   Κάποτε σαν κοινωνία πρέπει να αποφασίσουμε τι είδους αστυνομία θέλουμε, ποιό ακριβώς έργο και με ποιόν τρόπο θέλουμε να το επιτελεί και να εκπαιδεύσουμε τους κατάλληλους για αστυνομικούς να επιτελούν αυτό το έργο με τον συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο πότε κάνουν και πότε δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

   Αυτό βέβαια πρόκειται να γίνει το ΠΟΤΕ στην Ελλάδα.

 5. A.M. avatar
  A.M. 02/11/2010 10:13:49

  Τρομοκράτες.
  Πάλι;
  Όποτε πάμε να χάσουμε τον έλεγχο της μάζας δημιουργούμε και μια νέα «τρομοκρατική ενέργεια» και μερικούς «τρομοκράτες.»

  «Μή μιλάς, μή γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς και η κυβέρνηση!»
  Ασχολήσου με τα ηλίθια κανάλια της τηλεόρασης και ρούφα το παραμύθι που σου σερβίρουν οι δημόσιοι παραμυθατζήδες.
  Μην σκέφτεσαι, μην αντιδράς, μην συμμετέχεις!
  Εκτός και αν οι σκέψεις σου, οι αντιδράσεις σου και η συμμετοχή σου μας βολεύουν.

  30 χρόνια πασοκ, 30 χρόνια αποβλάκωση.

  Τρομοκρατία είπαμε;
  Μάλιστα
  .
  Συλλάβετε αμέσως τον αρχιτρομοκράτη που τρομοκρατεί τους Έλληνες με «μειωμένη εθνική κυριαρχία», με «Εγώ ή το χάος» με «ΔΝΤ ή θάνατο»!

  Από αυτόν κινδυνεύουμε.

 6. ΚΟΥΡΙΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΤΑΣ 02/11/2010 11:08:32

  ΦΑΕ ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΙΜΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΤΟΥΣ.

 7. zackii avatar
  zackii 02/11/2010 14:37:03

  Γίνονται εκρήξεις. Αυτά θέλετε? Ψηφίστε ΓΑΠ γιά να έχετε στεθερότητα. Μνημόν ιο και ασφάλεια. Εμεις θα σας κρατήσουμε με ασφάλεια στην αγκαλιά μας...

  • zackii avatar
   zackii @ zackii 02/11/2010 14:37:31

   Αχάριστοι..

 8. peripeton avatar
  peripeton 02/11/2010 19:08:41

  Aρα; Τι σημαίνει αυτό...αν αυτά που λες είναι αυτονόητα αλλά οι "τρομοκράτες" δεν τα πράττουν, μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Όπως δηλαδή συμβαίνει με κάθε σχεδόν τρομοκρατικη΄οργάνωση;

  Π.χ. NATO's Secret Armies: Operation Gladio And Terrorism In Western Europe by Daniele Ganser
  http://www.doxtop.com/browse/86a7c00b/natos-secret-armies-operation-gladio-and-terrorism-in-wester.aspx
  State-Sponsored Terror in the Western World
  http://www.philipcoppens.com/stateterrorism.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.