#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2012 08:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι … φούσκες του Βενιζέλου!Όλοι  παραδέχονται  ότι ο Βενιζέλος είναι μια αυτόματη μηχανή  παραγωγής λέξεων. Αν είχε γεννηθεί στην αρχαία Σπάρτη θα τον είχαν …εξορίσει για την πολυλογία του. Παρακολουθώ τα νέα του λεκτικά κατορθώματα και έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια! Δίνει άφθονη τροφή στους επιθεωρησιογράφους του Καλοκαιριού!

Πρώτα-πρώτα εκείνο το «αρχίζουμε»!

Δηλαδή, μέχρι τώρα τι  κάνατε; Κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου; Ύστερα, όταν ακριβώς λέτε ότι  «αρχίζουμε» εννοείτε προφανώς και εμάς, γιατί τι νόημα έχει να…αρχίζεις μόνος; Αλλιώς θα έλεγες «αρχίζω»!

Μπορείτε  παρακαλώ να με ενημερώσετε τι  ακριβώς «αρχίζω» και εγώ για να μην ….αρχίσω κάτι διαφορετικό και ..τελειώσουμε προτού ακόμα…αρχίσουμε! Μη βρεθούμε αντιμέτωποι, δηλαδή!

Δεύτερον, μας ενημερώσατε  με στόμφο ότι στόχος σας είναι η «αυτοδύναμη  Ελλάδα»! Αυτό, προφανώς σας ήρθε,   για να αντικρούσετε το επιχείρημα του Σαμαρά που θέλει αυτοδυναμία! Λυπάμαι, αλλά το θεωρείτε εξυπνάδα; Σας έχω για ευφυέστερο! Με απογοητεύετε!

Κύριε Βενιζέλο μου, αυτά τα δυό χρόνια ήσασταν Υπουργός Άμυνας και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, εσείς δεν την καταντήσατε την Ελλάδα μη …αυτοδύναμη όταν προσφύγατε στο ΔΝΤ; Πως θα την κάνετε τώρα….αυτοδύναμη; Και όταν λέτε αυτοδύναμη, τι ακριβώς εννοείτε; Μια Ελλάδα ..αυτάρκη; Μπορείτε να μου υποδείξετε κάποια άλλη ..αυτάρκη χώρα για να τη ..μελετήσω;

Μια Ελλάδα εκτός ….μνημονίου; Μα το Μνημόνιο το θεωρείτε, ως επίτευγμά σας; Τι έγινε ξαφνικά, θα μας ..βγείτε και ….αντιμνημονιακός! Ειλικρινά,θέλω να το δώ αυτό!

Και κάτι άλλο, την Ελλάδα γιατί τη γράφετε με….πράσινα γράμματα; Εσείς δεν θα είστε….όλων των Ελλήνων;  Εκτός και αν μπερδεύετε την …αυτοδύναμη Ελλάδα με… τα πράσινα άλογα!

Τρίτον, είδα και την προεκλογική σας αφίσα! Καλή δουλειά ο φωτογράφος! Να του δώσετε τα συγχαρητήρια μου! Όμως, πάλι με μπερδεύετε; Ρωτάτε «γίνεται;»

Να γίνεται τι, κύριε Βενιζέλο μου; Το μόνο που βλέπω εδώ και δυο χρόνια να γίνεται είναι η καταστροφή της χώρας μου.

Την παραλάβατε ανεξάρτητη και θα την παραδώσετε  αποικία!

Εκεί θα συμφωνούσα μαζί σας όταν λέτε ότι «Ναι γίνεται!»

Γιατί μέχρι να αναλάβετε εσείς την εξουσία ποιος  τολμούσε να το φανταστεί ότι μπορούσε ποτέ να γίνει!

Ποιος να το πίστευε ότι μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα έκοβε μισθούς, θα τσεκούρωνε συντάξεις, θα φορολογούσε κάθε κινητό και ακίνητο,  θα ανέτρεπε τις εργασιακές σχέσεις και θα έφτανε τους ανέργους στο ένα εκατομμύριο!

Πάλι, όμως, διακρίνω, μια ιδιαίτερη αδυναμία για το ….πράσινο! Γιατί το «ΝΑΙ» σας πάλι καταπράσινο είναι! Προφανώς θα εννοείτε ότι όλα μπορούν να γίνουν για το κομματικό σας κράτος;

Αυτό που κατάλαβα εγώ κύριε Βενιζέλο μου είναι ότι όλη σας η στρατηγική δεν αφορά στην Ελλάδα!

Στην κομματική σας βάση απευθύνεσθε! Για αυτήν αγωνιάτε, αυτήν προσπαθείτε να συσπειρώσετε!

Όμως, και για αυτό δεν είμαι πλέον τόσο βέβαιος, αν γίνεται!

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 27/03/2012 08:24:06

  Γινεται ρε βενιζελε να πας να εξαφανιστεις σε καμια σπηλια για 40 χρονια;;; Ναι γινεται!!!

 2. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 27/03/2012 08:45:38

  Με εμπνεει αυτο το χοντρο πραμμα (τουρκογλου).
  Αλλα πιο πολυ η ομορφονια διπλα του!!!
  Δεν μπορω να φανταστω.
  Θα υπαρξουν ανθρωποι(???) που θα ψηφισουν αυτα τα ..."τετοια"??
  Ημαρτον!
  Να τεθουν κριτηρια μαμωτοοοο ,στο δικαιωμα ψηφου...

  Υ.Γ
  Δεν ακουσα ,η Ν.Δ επιμενει στο ειδικο δικαστηριο η τοκανε γαργαρα και αυτο?

  Επαναλαμβανω προσφερομαι εθελοντης στο χειρισμο των ικριωματων.
  Αφιλοκερδως...

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/03/2012 08:46:51

  Μέχρι τώρα υπονόμευε εμάς τα παιδιά μας , τα εγγονια μας ...........Μας φλόμωσε στα ψέματα ο μαλωμένος με την αλήθεια.Να τον μακαρίζουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ ότα θα πληρώνου τα χαράτσια του 12.ΟΥΣΤ.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 27/03/2012 08:55:57

  Καλημέρα "Αδέξιε". Ούτε ψυχολόγος να ήσουν. Πολύ καλό!

 5. juliet avatar
  juliet 27/03/2012 09:22:26

  Ελα,που δεν θα πληρώσουν μόνο εκείνοι, αλλά και εμείς.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 27/03/2012 09:43:45

  Λαγνα βλεμματα απο την Φωφη !Μπρρρ..

 7. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 27/03/2012 09:55:23

  Αδέξιε, για να ....βελτιωθείς διάβασε και το χθεσινό ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σχόλιο του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου για το ίδιο θέμα:

  "Σε επίπεδο πολιτικής διαφήμισης, η αφίσα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ. Και είναι να απορεί κανείς, στ’ αλήθεια πώς δεν βρέθηκαν κάποιοι επαγγελματίες του ειδικού χώρου να προτείνουν κάτι άλλο.
  Λοιπόν,έτσι για να παίξουμε και λίγο,πάρτε αμπάριζα:

  1. Η σημαία,απ τη στιγμή που δεν εμφανίζεται ολόκληρη και αναπεπταμένη, χάνει την δυναμική της, δεν λειτουργεί έτσι σαν αμόρσα που είναι.
  2.Η φωτογραφία του Βενιζέλου καλύπτει σχεδόν τον μέγιστο χώρο και κολλημένη όπως είναι πάνω στην μισοσημαία, αφήνει από τα δεξιά πολύ ελεύθερο χώρο,ανατρέποντας την οπτική ισορροπία.
  3.Ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει ένα βλέμμα καθαρά προβληματισμένο που δείχνει να μην απαντάει ευθέως στο σύνθημα,μοιάζει να αμφιβάλλει κι ο ίδιος!
  4.Το χέρι του είναι έναν τόνο πιο κίτρινο από το υπόλοιπο πρόσωπο και δείχνει άνθρωπο που… πάσχει από ίκτερο, αυτό δημιουργεί δυσάρεστο υποσυνείδητο συνειρμό στον θεατή!
  5.Όπως σωστά παρατήρησε κάποιος φίλος παραπάνω,ο λογότυπος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μικρός,αλλά αυτό λειτουργεί αρνητικά,γιατί διακόπτει την οπτική συνέχεια δεκαετιών ολόκληρων. Αν μένεις στο ίδιο κόμμα,δεν μικραίνεις την οπτική του σημασία. Αλλιώς,φτιάξε καινούργιο..
  6.Άλλη σωστή παρατήρηση από προηγούμενο σχολιαστή:Το ΕΛΛΑΔΑ είναι λάθος να τυπωθεί με μαύρα στοιχεία, και μάλιστα υπάρχει για όποιον το δει από πολύ κοντά και μια ιδέα πένθιμου…βυσσινί (!) και παραπέμπει ακριβώς απέναντι απ αυτό που θεωρητικά προτείνει η αφίσα.
  7. Το “αυτοδύναμη” μάλλον πάει να παραπέμψει όχι στο “Ελλάδα” αλλά σε μια ντροπαλή προς το παρόν φαντασίωση περί…αυτοδυναμίας στις εκλογές! Απλώς κάποιος άσχετος επικοινωνιολόγος πήγε να το περάσει… εις διπλούν ως μήνυμα!
  8. Λείπει από την έκφραση του Βενιζέλου το όραμα, η αυτοπεποίθηση,και το τζοκόντειο μειδίαμα που αχνοφαίνεται στην φωτο- όχι μόνο ανατρέπει την πρόταση του συνθήματος αλλά βγάζει έξω κάτι ανατριχιαστικό: Την έκφραση ενός ανθρώπου που μοιάζει να έχει “άλλα” πράγματα στο μυαλό του,και όχι αυτά που προτείνει εδώ.
  9.Όσο για το σύνθημα,λειτουργεί,ειδικά για τον ΄Ελληνα ψηφοφόρο,απολύτως αρνητικά,γιατί και μόνο το ερώτημα αν “γίνεται” να υπάρξει μια…αυτοδύναμη Ελλάδα, αποκαλύπτει ότι η ίδια η ύπαρξη της πατρίδας έχει τεθεί ήδη σε αμφιβολία, κι αυτό είναι αποκρουστικό για τον ΄Ελληνα, λειτουργεί στα όρια του υπόγειου τρόμου για κυριολεκτικό αφανισμό και επίσης ο συγκεκριμένος πολιτικός αν “φορέσει” συνθηματολογικά αυτή την…πιθανότητα,ασχέτως αν απαντάει “ναι”, οδηγείται ο ίδιος σε πολιτική αυτοκτονία!

  Συμπέρασμα: Ευάγγελε, άλλη φορά να απευθύνεσαι όχι σε γιάπηδες πτυχιούχους “ειδικούς’ αλλά στα αληθινά αστέρια του είδους. Δεν φτάνει η (αποτυχημένη εδώ) “επικοινωνιακή” προσέγγιση μόνο.Χρειάζεται και πολιτικό μυαλό για τέτοιες δουλειές. Και,προφανώς δεν επικοινώνησες με τον Κώστα, (τον Λαλιώτη εννοώ..), εκτός κι αν αυτός εξαφανίστηκε αυτό τον καιρό, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει..

  Ήτανε στραβό το κλίμα, τόφαγε κι η (επικοινωνιακή) κατσίκα..

  Αυτά ως προς την αφίσα του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
  Και μόνο.."

 8. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 27/03/2012 13:31:39

  "ΝΑΙ, μπορούμε!" - Το προεκλογικό σύνθημα του Βενιζέλου, στην Ελλάδα
  "YES, we can!" - Το προεκλογικό σύνθημα του Ομπάμα, στην Αμερική

  • Σωτηρης avatar
   Σωτηρης @ Ανδρέας 27/03/2012 15:40:01

   Αδελφε,προφανως αγνοεις κατι..
   Η ΙΔΙΑ διαφημιστικη/προπαγανδιστικη Αμερικανικη εταιρεια σιγονταρει και τον"εγχρωμο" και την (συν-μορια) πασοκ..

   Το ονομα της "Hamilton"...

   Υ.Γ
   Δεν θα μου φανει παραξενο παραμονες εκλογων να "πεθανει" η γιαγια του τουρκογλου!!
   Να σου θυμισω:
   Παραμονες εκλογων το 1981 πεθανε η "μητερα του ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου"..
   Παραμονες εκλογων του εγχρωμου στη Αμερικη "πεθανε η γιαγια του στην Κενυα"!!!
   Μου διαφευγει αυτη την στιγμη "ποιο/ποια πεθανε στις εκλογες μπραβογιοργο"..

   Και ενταξει μπορει το τουρκογλου να μην εχει "μαμα-γιαγια και τετοια" ειμαι σιγουρος ομως οτι κατι θα βρουν..
   Για να μας κανουν να ..συγκινηθουμε!!


   Θυμησου το ...Εδω θαμαστε..

 9. jimmys avatar
  jimmys 27/03/2012 13:40:24

  Εμ αυτο το πρασινο πραγμα εχει την τυχη να μεταλασεται !!!!! εδω μας εχουν γονατισει στα χαρατσια στις περικοπες , μας εχουν στησει πραγματικα στον τοιχο ,,και με το που εφυγε ο Γιωργακης απο 8% πηγαν στο 18% ..Καλα ρε θα μας τρελανεται ομαδικος ;;;;;;;;;;;; Αυτος δεν ηταν υπουργος οικονομικων και αντιπροεδρος στο πασοκ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ;;;;;;;;;;
  ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. regeneration avatar
  regeneration 27/03/2012 22:47:52

  Αυτοδύναμη Ελλάδα

  Αυτοάνοσο Πα.Σο.Κ.

 11. αφελής πολίτης avatar
  αφελής πολίτης 14/04/2012 21:52:06

  Το ΠΑΣΟΚ σταθερό στο πρόγραμμά του.
  Είπε το 2009: Οικονομία ανάπτυξης, σταθερότητας, συνοχής. Έκανε τα τρία χρόνια: Ύφεση 7% ετησίως, αποσταθεροποίηση, κοινωνική διάλυση, στρατιές ανέργων. Προτείνει για την αυτοδύναμη Ελλάδα: Μνημόνιο, και αφέντη Γερμανό.
  Είπε το 2009: Πράσινη ανάπτυξη. Έκανε τα τρία χρόνια: Του είπανε λέει ότι όσο έχουμε ύφεση , απαγορεύετε η πράσινη ανάπτυξη. Προτείνει για την αυτοδύναμη Ελλάδα: Μνημόνιο, και ότι πει ο αφέντη Γερμανός.
  Είπε το 2009: Αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Έκανε τα τρία χρόνια: Επέτρεψε στους απελπισμένους Έλληνες να αυτοκτονούν στο σύνταγμα. Προτείνει για την αυτοδύναμη Ελλάδα: Μνημόνιο, και περιφρούρηση του συντάγματος με δικά μας ΜΑΤ.
  Είπε το 2009: Αυτόνομο πολιτικό σύστημα, καταπολέμηση της διαφθοράς. Έκανε τα τρία χρόνια: Εξεταστικές, εξεταστικές, εξεταστικές. Προτείνει για την αυτοδύναμη Ελλάδα: Μνημόνιο, και θα περιμένουμε τι θα πει ο αφέντης για τον Άκη.
  Είπε το 2009: Ισχυρή Ελλάδα των ανοικτών οριζόντων. Έκανε τα τρία χρόνια: Υπερατλαντική σύνδεση με το Δ.Ν.Τ. , και υπέγραψε τη δανειακή μαζί με τη Ν.Δ. Προτείνει για την αυτοδύναμη Ελλάδα: Σκληρή διαπραγμάτευση μέσα στο μνημόνιο, για να πετύχουμε τη δημιουργία κατάλληλων χώρων, όπου θα παρέχονται και τα απαραίτητα μέσα για να αυτοκτονούν ανενόχλητα οι πολίτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.