#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2013 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι φίρμες της ΕΡΤ επιπλέουν πάντα – Αγωνία για τους εργαζόμενουςΧαμένοι στη μετάφραση είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν την απόφαση του ΣτΕ για τη συνέχιση της μεταβατικής λειτουργίας της ΕΡΤ. Αντιθέτως μεγάλες φίρμες της ΕΡΤ από κάθε πολιτικό χώρο κυρίως δε από αυτόν του ΠΑΣΟΚ, κυκλοφορούν με τον αέρα της συνέχισης της παρουσίας τους στο Ραδιομέγαρο. Η ίδια η Ελλη Στάη, που δέχθηκε τα πυρά αρκετών συναδέλφων της επειδή οργάνωσε πάνελ όχι και τόσο διαστρωματωμένο κομματικά και πολιτικά την Κυριακή το βράδυ (διευθυντής Έθνους, Γιώργος Νταλάρας κ.ά.) θεωρεί περίπου βέβαιη την παρουσία της στην ΕΡΤ και την επόμενη ημέρα της απόφασης του ΣτΕ. Ωστόσο όσο περνά η ώρα και αναλύονται οι λεπτομέρειες της απόφασης που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ΕΡΤ, τόσο πυκνώνουν τα σύννεφα για τους εργαζόμενους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όπως γίνεται πλέον σαφές η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου δεν έχει καμία αναφορά στα εργασιακά θέματα των υπαλλήλων της ΕΡΤ που σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις θεωρούνται απολυμένοι που απλώς θα συνεχίσουν να εργάζονται και να πληρώνονται. Αυτό το μεταβατικό καθεστώς ανησυχεί τους εργαζομένους οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν ως απολυθέντες υπάλληλοι εργαστούν για την προσωρινή εκπομπή της νέας τηλεόρασης, αλλά δεν είναι σαφές ποιος θα τους πληρώνει και με ποια σύμβαση.

Κάθε πλευρά της τρικομματικής κυβέρνησης ερμηνεύει την απόφαση του ΣτΕ κατά το δοκούν και όπως φαίνεται όλα παραπέμπονται στη νέα σύσκεψη των «3» την Τετάρτη, κατά την οποία θα αναζητηθεί η συμβιβαστική φόρμουλα. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η ΕΡΤ θα λειτουργήσει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης. Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση... του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.
Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.
Όπως έγινε εξάλλου γνωστό, εκ μέρους του Δημοσίου δεν αναμένεται κατάθεση αίτησης αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.

Επί της ουσίας θα πρέπει να συσταθεί σύσταση διακομματική επιτροπή (αναλογικά σύμφωνα με τη δύναμη των κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση) και θα είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη 300 εργαζομένων. Οι συγκεκριμένοι που θα αποτελούνται από διευθυντές, δημοσιογράφους και τεχνικούς, θα λειτουργήσουν τη μεταβατική κατάσταση στην ΕΡΤ μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος και να λειτουργήσει ο νέος φορέας. Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα θα λειτουργούν και οι τρεις συχνότητες της ΕΡΤ, δηλαδή, η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΡΤ3, με κοινό πρόγραμμα.

Τέλος να πούμε ότι ο νέος φορέας αναμένεται να λειτουργήσει περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου και θα στελεχώνεται μάξιμουμ από 1.000 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panas avatar
  panas 18/06/2013 14:23:25

  Στη χώρα που το ρουσφέτι αποτελεί ακόμη παλλαϊκό αίτημα (μέχρι και για διορισμούς στον ιδιωτικό τομέα τρέχουν οι ιθαγενείς μας στους πολιτευτές μας) θα συμβεί το εξής αυτονόητο για την χώρα μας που είναι σκάνδαλο για οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα:

  Τα χοντρά ρουσφέτια θα απολυθούν, θα αποζημιωθούν και θα επαναπροσληφθούν από τον νέο φορέα, ενώ τα απλά ρουσφέτια θα απολυθούν και μόνο θα αποζημιωθούν.

  Τα παλαιά ρουσφέτια, πολλά του Πασοκ και αρκετά της ΝΔ, θα πάρουν και τις χοντρές αποζημιώσεις, όπως και την αποκατάσταση στον νέο φορέα, λόγω της μοριοδότησης της μεγάλη προϋπηρεσίας με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Τα ρουσφέτια "χαμηλής εμβέλειας" των συμβασιούχων και των χαμηλοαμειβόμενων θα πάρουν κάποια πενιχρή αποζημίωση και μετά στον Καιάδα... Η "μεταρρύθμιση" μεταφοράς του λογαριασμού από την παλαιά και ζοφερή γενιά προς την νεότερη θα συνεχιστεί...

  • cp avatar
   cp @ panas 18/06/2013 15:40:23

   +1.000.000

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/06/2013 14:32:52

  Τωρα στην μεταβατικη ΕΡΤ θα υπαρχει και μεταβατικος συνδικαλισμος;
  Εχει σκεφθει κανεις αν μπορουν και νομιμοποιουνται να απεργησουν;Εγω αυτο θα εκανα τωρα που κερδισα εστω μια μικρη μαχη.Ως μελλοντικος απολυμενος τι εχω να χασω;

 3. Παύλος avatar
  Παύλος 18/06/2013 14:42:23

  Παρακολουθώ τον προβληματισμό πολλών :
  " Με ποιούς δημοσιογράφους και τεχνικούς θα λειτουργήσει προσωρινά η τέως ΕΡΤ" ; και φρίττω!
  Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε επισήμως και δημοσίως, ότι υπάρχει πλειάδα δημοσιογράφων ( απατεώνων με τη βούλα ), οι οποίοι - φερ' ειπείν - πληρώνονταν κανονικά κατά τις μέρες που φερόταν ως απεργοί !!!
  Πόση σοφία απαιτείται, για να συμφωνήσουν οι πάντες, ότι τέτοια λαμόγια - και άλλα παρεμφερή -
  θα ήταν όνειδος και κατάντια, να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε νέα έκφανση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης;;;;;;;
  Πόσο δύσκολο είναι να τα μετρήσουμε ;
  Πόσες ώρες χρειάζεται ένας λογιστής, ή μια επιτροπή να τους καταγράψει ;

  Δεν απαιτείται βεβαίως, να καταγραφεί ολόκληρο το πέλαγος των παρανομιών. Αυτό θα το καταγράψουν οι επόμενοι αναλυτικοί έλεγχοι, εν καιρώ τω δέοντι. Απλώς να διαχωριστούν αδρά οι αμνοί από τα ερίφια !

 4. foros1 avatar
  foros1 18/06/2013 15:04:37

  δεν θα ηταν καλύτερα να ειχε τεθει ενα πλαφον ανωτατης αποζημίωσης - μισθού στα 1500 πχ ευρω, που θα απενεργοποιούσε τις φιρμες;
  ειναι καλύτερο αυτο που συμβαίνει τωρα;
  οσο για τις απολύσεις, εδω ισοδύναμα δεν χωρούν;

 5. Έσσετ΄ήμαρ avatar
  Έσσετ΄ήμαρ 18/06/2013 15:14:21

  Και γιατί να πετάξουμε τόσα ΔΑΝΕΙΚΑ χρήματα σε απολύσεις; Αξιολόγηση και μετά οι αναγκαίες απολύσεις. ΟΛΑ τα ατάλαντα κομματικά ρουσφέτια, ΕΞΩ, χθες. Επιτροπή αποτελούμενη από υπερκομματικές προσωπικότητες και ειδικούς ανά τομέα, που θα κρίνει αντικειμενικά τους εργαζόμενους.

 6. Μια Ιδέα avatar
  Μια Ιδέα 18/06/2013 17:02:12

  Μήπως όσοι επαναπροσληφθούν να μην λάβουν την αποζημίωση αλλά να τους αναλογιστούν τα χρόνια προϋπηρεσίας;

  Θα ήταν πιο τίμιο, ως προς αυτούς που θα απολυθούν και θα δημιουργούσε ένα αίσθημα αποτροπής του ρουσφετιού.

  Καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χτυπήσουν τα τηλέφωνα .

 7. Dimitris avatar
  Dimitris 18/06/2013 18:44:43

  Εγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί που θα επαναπροσληφθούν στο νέο φορέα θα πρέπει να λάβουν και παχυλή αποζημίωση? Αφού ο νόμος δίνει την δυνατότητα στο προσωπικό φορέων και οργανισμών που καταργούνται (βλ. ΕΡΤ) να μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους φορείς του Δημοσίου (ΒΛ. νέα ΕΡΤ). Άρα αποζημίωση μόνο σε αυτούς που θα απολυθούν και θα μείνουν άνεργοι. Οι υπόλοιποι που θα εργαστούν στο νέο Δημόσιο φορέα Ραδιοτηλεόρασης γιατί θα πρέπει να λάβουν και την παχυλή αποζημίωση.

 8. PA avatar
  PA 20/06/2013 10:24:57

  Απόλυση με αποζημίωση (χοντρή κατά τα φαινόμενα για κάποιους) και επαναπρόσληψη ύστερα από 1-2 μήνες για την ίδια δουλειά (ανεξάρτητα πως θα λέγεται ο νέος δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης, μην κοροϊδευόμαστε τώρα), συνιστά ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ!! Αν το δούμε αυτό, όλα τα περί εξυγίανσης, κάθαρσης κτλ είναι απλή υποκρισία.

 9. Δημητριος avatar
  Δημητριος 20/06/2013 11:01:17

  Καμια αποζημιωση.
  Να τους προταθουν θεσεις σε ειδικοτητες αναγκης (πχ οδοκαθαριστες) στην ακριτικη Ελλαδα κι αν αρνηθουν να απολυθουν αζημιως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.