#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/04/2008 11:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι φίλοι του κ. Αλογοσκούφη

Ο ρόλος του κ. Γ. Παπαμαρκάκης, της North Asset Management (ΝΑΜ) στα δυο αμαρτωλά ομολόγα που έχει παραπέμψει ο Ζορμπάς στην Δικαιοσύνη (ΤΕΑΔΥ, ΤΣΠΕΑΘ) και σε ένα τρίτο που θα πάρει σε λίγο το δρόμο για εκεί (ΤΕΑΥΦΕ) είναι γνωστός στους αναγνώστες αυτού του blog. Ήταν ο εγκέφαλος, ο ιθύνων νους, που τα οργάνωσε όλα. Έχει επίσης γραφεί επανειλημμένως, χωρίς ποτέ να διαψευσθεί, ότι ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης, αν δεν υπήρξε ο ίδιος προσωπικός φίλος του κ. Αλογοσκούφη, ήταν μέλος της περί τον υπουργό Οικονομικών «παρέας του Λονδίνου», που έγινε γνωστή με τα ομόλογα.  Στην παρέα αυτή ανήκει και ένας άλλος φίλος και στενός συνεργάτης του κ. Αλογοσκούφη, ο κ. Πάνος Τσουπίδης, που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της σύγκρουσης Μαξίμου – Αλογοσκούφη. Πρόεδρος την προηγούμενη τετραετία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Τσουπίδης ήταν παράλληλα και «σύμβουλος διοίκησης» στο North Royal Estate Opportunity Fund, το οποίο ανήκει στη ΝΑΜ του κ. Παπαμαρκάκη.

Το ομόλογο στο ΤΕΑΔΥ το πούλησε ως γνωστόν η JP Morgan. Εκεί όμως εργάζεται και ο γιος του κ. Τσουπίδη, που είναι φίλος και με τον κ. Αδαμόπουλο, αντιπρόσωπο της Morgan στην Ελλάδα. Στενή συνεργάτιδα του Πάνου Τσουπίδη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (την απομάκρυνε πρόσφατα ο Άγγελος Φιλιππίδης) ήταν και η κα Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου.  Διαφημίστρια και επικοινωνιακή σύμβουλος του κ. Αλογοσκούφη προεκλογικά, η κα Γεωργακοπούλου ανέλαβε μετά τις εκλογές του 2004 υπεύθυνη διαφημίσεων και χορηγιών στο ΤΤ, όπου ήταν το δεξί χέρι του κ. Τσουπίδη. Το αριστερό ήταν προφανώς ο κ. Καπράνος. Σύζυγος της Ρουμπίνη είναι ο κ. Χρήστος Μεγάλου, κολλητός κι αυτός του κ. Αλογοσκούφη που έκανε παλαιότερα μεγάλες δουλειές με το ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ ασχολήθηκε για λογαριασμό της Credit Suisse με μεγάλες ελληνικές μπίζνες, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και η αγορά της τουρκικής Τράπεζας Financbank από την Εθνική.

Έχουμε γράψει επανειλημμένως για το διορισμό του κ. Καπράνου στο ΔΣ του ΤΤ επί Τσουπίδη. Άλλος φίλος του κ. Αλογοσκούφη κι αυτός.  Να υποθέσουμε τώρα κι εμείς ότι ο κ. Παπαμαρκάκης, ο εγκέφαλος δηλαδή του κόλπου των ομολόγων δεν γνώριζε ότι ο κ. Καπράνος ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ; Δεν του είχε μιλήσει γι αυτό ο φίλος του ο κ. Τσουπίδης; Μπορεί. Όπως, εξάλλου, μπορεί και ο κ. Καπράνος να διορίστηκε μόνος του στις άλλες επτά κρατικές θέσεις  που υπηρετούσε επί κυβέρνησης της ΝΔ - από το Φεστιβάλ Αθηνών, μέχρι το Νοσοκομείο Μεταξά – χωρίς να το γνωρίζει το μακρύ χέρι του κ. Αλογοσκούφη. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την χρηματιστηριακή ΤΡΩΙΛΟΣ. Μόνη της βρήκε και το ΤΣΠΕΑΘ και τα άλλα ταμεία, με τα οποία έκανε δουλειές. Το υπουργείο Οικονομικών δεν την βοήθησε καθόλου. Μόνη της ανακάλυψε και τον κ. Παπαμαρκάκη που προηγουμένως δεν ήξερε ούτε καν αν υπάρχει «ΤΡΩΙΛΟΣ». Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όλα μόνα τους γίνονται στον τόπο αυτό. Η κυβέρνηση δεν ξέρει τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/04/2008 13:17:53

  Το κόλπο οργανώθηκε στην Ελλάδα και απλά ο παπαμαρκάκης χρησιμοποιήθηκε. Αυτοί που το οργάνωσαν είναι στο απυρόβλητο. Ας αφήσουμε λοιπόν έξω όλους αυτούς που αναφέρεις και δεν είναι πολιτικά πρόσωπα και ας κοιτάξουμε αλλού.

 2. mediaspotgr avatar
  mediaspotgr 17/04/2008 13:30:21

  Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει αυτό, τόσες που έχει καταστεί πάγια πλέον τακτική, η μέθοδος που χρησιμοποιείται από την δικαιοσύνη για να αποδώσει «λευκούς» τους ενόχους, η παραγραφή μαζί με το «αρχείο», έχουν καταστεί τα όπλα των διεφθαρμένων ενάντια στην απόδοση ευθυνών.

  Στην έκθεση που συνέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Γ. Ζορμπάς, για το ομόλογο των 130 εκατ ευρω του ΤΣΠΕΑΘ , κάνει λογο για «επίμεμπτη συναλλαγή» όπως χαρακτηρίζει την αγορά του ομολόγου, ενώ αναφέρεται και σε «οικονομικές δοσοληψίες» που είχαν οι ανάδοχοι του ομολόγου με τον πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καρπάνο. Γι’ αυτά όλα δεν έχει τίποτα να πει η δικαιοσύνη;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/04/2008 22:13:19

  Στο παιχνίδι «κρύο-ζεστό» θα έλεγα είναι «ζεστή» η ανάρτηση αλλά δεν έχετε το πολύ ζεστό όνομα...Εξάκτινε ξέρεις κάτι ή εικάζεις και εσύ;

  Στην αστρονομία, οι μαύρες τρύπες φαίνονται επειδή κοντά τους δεν φαίνεται τίποτα...

 4. Swell avatar
  Swell 18/04/2008 11:32:30

  Δεν ξέρει τίποτα η κυβέρνηση. Κάνει μπάνιο με AJAX.

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/04/2008 13:29:44

  archaeopteryx Ξέρω ότι ο Κουρής ο πρώην Γ. Γραμματέας του υπουργείου δεν έχει φάει και τσάμπα τον έβγαλαν στη σέντρα. Προφανώς τον έβγαλαν στη σέντρα για να γλυτώσουν άλλοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.