#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2013 14:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι υποψήφιοι της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογέςΟνόματα-εκπλήξεις αναμένεται να δώσουν τη γαλάζια μάχη στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Οι συσκέψεις στη λεωφόρο Συγγρού είναι πυρετώδεις καθώς πρόθεση είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τον Δεκέμβριο και οι υποψήφιοι να έχουν πάρει το «χρίσμα» για να μπουν στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα.

Ονόματα-εκπλήξεις αναμένεται να δώσουν τη γαλάζια μάχη στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Οι συσκέψεις στη λεωφόρο Συγγρού είναι πυρετώδεις καθώς πρόθεση είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τον Δεκέμβριο και οι υποψήφιοι να έχουν πάρει το «χρίσμα» για να μπουν στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ν.Δ. φαίνεται να καταλήγει για τους υποψηφίους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τους υποψηφίους στους δήμους του Λεκανοπεδίου:

Στο Δήμο της Αθήνας, τα γαλάζια στελέχη φαίνεται να καταλήγουν στο πρόσωπο της  Ολγας Κεφαλογιάννη, εκτιμώντας ότι είναι η καταλληλότερη υποψηφιότητα για τη «μητέρα των μαχών». Η υπουργός Τουρισμού είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας στις εθνικές εκλογές, ενώ κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική η υπουργική της πορεία. Οι συζητήσεις και οι εκτιμήσεις έχουν πάρει φωτιά στο γαλάζιο επιτελείο και έχει προβλεφθεί ακόμη και το «ακραίο» σενάριο στην περίπτωση που η κ. Κεφαλογιάννη δεν «κατέβει» στις εκλογές με φόντο την πλατεία Κοτζιά: να συζητήσει η Ν.Δ. κοινή υποψηφιότητα του Σπύρου Λυκούδη, σενάριο όμως αδύναμο τόσο γιατί η Ν.Δ. έχει στελέχη να χτυπήσουν το Δήμο της Αθήνας όσο και γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει δεσμευθεί για στήριξη στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Επίσης «παίζει» το όνομα του Μάκη Βορίδη τόσο για το Δήμο Αθηναίων όσο και για την Περιφέρεια Αττικής. Αν «κλείσει» το πρώτο ενδεχόμενο, τότε το σενάριο που επεξεργάζονται τα γαλάζια επιτελεία είναι να «κατέβει» στην περιφέρεια ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στον Πειραιά τη στήριξη της Ν.Δ. θα έχει ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ φαίνεται ότι κερδίζει «πόντους» ο Γιάννης Ιωαννίδης για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο Μαρούσι το χρίσμα θα έχει και πάλι ο Γιώργος Πατούλης, ενώ στον Αλιμο η Ν.Δ. προσανατολίζεται στη στήριξη του Νίκου Τσαρπαλή. Στη Γλυφάδα η Ν.Δ. θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες του επαφές και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του τον Δεκέμβριο. Στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης η Ν.Δ. σκέφτεται να στηρίξει τον Μιχάλη Γαζή, στην Καισαριανή τον Θόδωρο Ιωαννίδη,  ενώ νέα υποψηφιότητα εξετάζεται σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: σύμφωνα με πληροφορίες, το χρίσμα θα πάρει ο πιλότος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέναντι στον εν ενεργεία δήμαρχο που εξελέγη με τη σημαία της Ν.Δ. Σπύρο Πανά.

Στην Αγία Παρασκευή η Ν.Δ. θα στηρίξει το νυν δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, όπως επίσης στον Βύρωνα τον Νίκο Χαρδαλιά, στο Δήμο Δάφνης- Υμηττού τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στο Ηράκλειο τον Παντελεήμονα Βλασσόπουλο, στην Πεντέλη τον Δημήτρη Καψάλη, στο Χαϊδάρι τον Δημήτρη Μαραβέλια, στο Χαλάνδρι τον Γιώργο Κουράση, στον Ωρωπό τον Γιάννη Οικονομάκο, στην Κηφισιά τον Νίκο Χιωτάκη, στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας τον Γιώργο Δρίκο και στα Μέγαρα τον Γιάννη Μαρινάκη.

Το γιατρό Χρήστο Πρεκετέ αναμένεται να στηρίξει η Ν.Δ. στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, ενώ τη μάχη στο Δήμο Ζωγράφου θα δώσει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο Νίκος Πέτσας.

Ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους έχει να επιλέξει η λεωφόρος Συγγρού για το Δήμο Ηλιούπολης, καθώς το χρίσμα διεκδικούν ο Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο Γιάννης Αναγνώστου και ο Αναστάσιος Ευσταθίου. Γαλάζια μάχη και στον Ασπρόπυργο μεταξύ του εν ενεργεία δημάρχου Νίκου Μελετίου και των Ηλία Γιάννη και Γιώργου Λιάκου που διεκδικούν το χρίσμα, όπως και στο Γαλάτσι, όπου δεν αποκλείεται η Ν.Δ. να στηρίξει τον Γιώργο Μαρκόπουλο.

Στην Καλλιθέα «επιστρέφει» διεκδικώντας το χρίσμα ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ενώ ο γαλάζιος Δημήτρης Κάρναβος έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα. Στη Νέα Σμύρνη θα «κατέβει», όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Στέφος, στο Πέραμα η Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, ενώ στο Περιστέρι το χρίσμα «διατηρεί» ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Με τη Ν.Δ. θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ο Χάρης Τομπούλογλου, στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ο Παντελής Χαροκόπος, στο Π. Φάληρο ο Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ συνεχίζονται οι βολιδοσκοπήσεις για τον υποψήφιο για το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Στο Δήμο Αχαρνών, το χρίσμα «γέρνει» προς τον Θανάση Κατσιγιάννη, στον Διόνυσο προς τον Νίκο Πέππα, στη Μεταμόρφωση στον Δημήτρη Τζίτζιφα, στον Μαραθώνα το γαλάζιο Νίκο Καραχάλιο, στο Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας τον Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη.

Στην Ελευσίνα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Αργύρη Οικονόμου, στην Αίγινα του Τάκη Γρηγορόπουλου, στο Αγκίστρι του Αναστασίου Λογοθέτη, στον Πόρο «παίζει» το όνομα του Σπύρου Σπυρίδωνα, όπου δήμαρχος είναι ο γαλάζιος Δημήτρης Στρατηγός, όπως και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όπου φέρεται να διεκδικεί τη στήριξη της Ν.Δ. ο Θανάσης Αδαμόπουλος.

Στην Παλλήνη δύο είναι οι γαλάζιοι που διεκδικούν το χρίσμα, ο Νεκτάριος Καλαϊτζής και ο Δ. Μερτίδης, όπως και στην Παιανία, όπου επιθυμούν να «κατέβουν» ο Ισίδωρος Μάδης και ο Λάμπρος Κασαγιάννης. Στη Νέα Ιωνία αναμένεται να «κατέβει» ο Νίκος Κουκουλάρης και στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού ο Νίκος Κούκης.

Για το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης διεκδικεί τη γαλάζια υποστήριξη ο Αναστάσιος Μαυρίδης, στο Δήμο Σαλαμίνας η Ρούλα Νανου, στο Δήμο Σαρωνικού ο Γιώργος Σοφρώνης, ενώ στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος επιθυμούν οι Δημήτρης Μάρκου και Θανάσης Μαργέτης και στην Υδρα ο Κώστας Αναστόπουλος.

Περιφέρειες

 Η Ν.Δ. θα δώσει το χρίσμα στους εν ενεργεία γαλάζιους περιφερειάρχες και συνεχίζει τις συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα μπουν στη μάχη για να «χτυπήσει» τις υπόλοιπες περιφέρειες. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στις συσκέψεις της λεωφόρου Συγγρού παίζει δυνατά το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του Νίκου Παππά, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της Χριστιάνας Καλογήρου, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη του Γιώργου Παυλίδη, στη Δυτική Ελλάδα του Κώστα Τζαβάρα, στην Κρήτη του Μάξιμου Σενετάκη και του Απόστολου Τσόκα, ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει «κλειδώσει» καμία υποψηφιότητα.

 Κατερίνα Κατσαβού στον Τύπο της Κυριακής

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ραβινος avatar
    Ραβινος 16/11/2013 16:56:30

    Καλα θα κανει η ΝΔ να το σκεφτει 2 φορες το θεμα της ''απονομης χρισματος ''σε υποψηφιους .Το 2013 δεν ειναι 2010.Οι καιροι ειναι πονηροι και οι ψηφοφοροι καλο θαναι να αφεθουν να κρινουν με κριτηρια τα πεπραγμενα και την προσωπικοτητα ενος εκαστου υποψηφιου.Δεν μπορει πχ αλλου να υποστηριζει νυν δημαρχο που φερει την ''σημαια της '' και αλλου να μην τον στηριζει .Με βαση ποια κριτηρια το κανει ?Πολυ φοβαμαι οτι με το ''χρισμα'' θα μπλεξει ασχημα με τις τοπικες κοινωνιες .Προσωπικα δεν προτιθεμαι να ακολουθησω την υποδειξη της ΝΔ με βαση το ''χρισμα'' που φερεται να δινει η ΝΔ συμφωνα με το δημοσιευμα σε 2 περιπτωσεις .

  2. CHRIS avatar
    CHRIS 16/11/2013 19:10:13

    Η Όλγα απέναντι στον Κασιδιάρη;;;; Γουστάρω σόου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.