#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2008 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι υποκλοπές έγιναν μέσω του C4I;

Γιατί δώσανε διακομματικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ 280 εκατομμύρια ευρώ. για ένα σύστημα, το οποίο ουδέποτε «δούλεψε», αλλά άπαντες, κυβερνήσεις και πολιτικοί, απέκρυψαν το γεγονός, στο όνομα δήθεν του να μην ραγίσει η εικόνα της ασφάλειας στους Ολυμπιακούς και να μην εξευτελιστεί η χώρα διεθνώς;  Για ποιο λόγο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την προμήθεια, αποφάσισε να αγοράσει ένα σύστημα, αντίστοιχο του οποίου ουδέποτε κατασκευάστηκε στον κόσμο όταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πρότειναν συστήματα με 60-80 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ το παρέλαβε, ενώ οποιαδήποτε άλλη χώρα και κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της θα το είχε γυρίσει πίσω; Εκτός από τις …μίζες υπάρχει μάλλον και ένας άλλο λόγος. Το «Αντί» που κυκλοφορεί αύριο αποκαλύπτει έγγραφα που συνδέουν τις υποκλοπές που είχαν γίνει στο τηλέφωνο του Κ. Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων με το αμαρτωλό C4Ι, που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τα μαύρα ταμεία.

Οι υποψίες ότι οι υποκλοπές γίνονταν και μέσω του C4Ι, όχι απλά είναι έντονες, αλλά διατυπώνονται ακόμα και σε εκθέσεις μελών της Επιτροπής που συστάθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ για την τελική παραλαβή του συστήματος. Δημοσιεύονται επίσης και άλλα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η Διεύθυνση Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ), είχε υποχρεωθεί να διαπιστεύσει ως «τεχνική υποστήριξη» περισσότερα από 2.000 άτομα της SAIC, που «αλώνιζαν» στις ολυμπιακές  εγκαταστάσεις και έκαναν ότι ήθελαν  σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ύστερα μάλιστα από συμφωνία μεταξύ των Αμερικανών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Βουλγαράκης) δόθηκε έγγραφη εντολή στη SAIC (Αύγουστος του 2004) για εγκατάσταση και διασύνδεση τερματικών GPS του Ολυμπιακού Κέντρου Ασφαλείας με την Κεντρική Υπηρεσία της NGA στο Μισούρι των ΗΠΑ). Έτσι, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλοί άλλοι γνώριζαν όλες τις κινήσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα θαφτούν τελικά και οι ΜΗΖΕΝΣ. Όπως το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών (παρακολουθούσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όλη την κυβέρνηση, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ, κ. ο .κ ) μπήκε στη ζυγαριά του συμψηφισμού έτσι θα μπει και το τωρινό σκάνδαλο.Ο λόγος; Εκτός του ότι κανείς δεν τολμά να τα βάλει με του Αμερικανούς και τον «εθνικό προμηθευτή», τη Siemens, έχουν «μπουκώσει» και πολλά στόματα με μίζες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/02/2008 14:14:49

  Δε θάβεται ακριβώς. Το κρατάμε στα υπόψιν. Αν ποτέ έρθουν και τσούζονται θα τους πούμε. Κύριοι κάνατε αυτό αυτό κι αυτό. Ιδού η πόρτα. Στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν παραγραφές. Υπάρχει το ποιος έχει το πάνω χέρι. Σήμερα το έχουν αυτοί αύριο οι άλλοι. Μια αλλαγή συμμαχίας και συσχετισμών είναι πάντα δυνατή και αν και όταν την κάνουμε θα έχουμε λόγους.

 2. Le canard avatar
  Le canard 14/02/2008 14:33:27

  Ανώνυμε διαφωνώ. Δεν λέμε να κηρύξουμε πόλεμο στους Αμερικανούς (γιατί, μόνον αυτοί ήταν στις υποκλοπές; Δεν υπήρχαν Ελληνες -εταρείες, ΚΥΠΑτζήδες, παρακρατικοί, κ.ο.κ.;). Απλά την αξιοπρέπειά μας ως λαός και χώρα να υπερασπιστούμε. Δεν είμαστε βέβαια Ρωσία για να αρχίσουμε τις απελάσεις διπλωματών. Αν και σε μερικές περιπτώσεις θα έπρεπε. Οι Αμερικανοί δεν δίστασαν να αλλάξουν τα φώτα στον Λάλα και εμείς που ξέρουμε τους κάθε λογής πράκτορές τους, ούτε μιά προειδοποίηση δεν τους στέλνουμε. Λογικό θα πεί κανείς. Χώρα υποτελής είμαστε. Εν πάση περιπτώσει, τουλάχιστον ας έβαζαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη ζυγαριά της ονομασίας για τα Σκόπια ή για κάποιο άλλο εθνικό ή μεγάλο οικονομικό θέμα. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά στα μεταπολεμικά δεδομένα, είδα να γίνεται κτύπημα (ρουκέτα) στην αμερικανική πρεσβεία, και ο αμειρκανός πρέσβης (Ρίς) να υποβαθμίζει το θέμα. Κάτι είναι κιαυτό.

 3. factorx avatar
  factorx 14/02/2008 14:36:09

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την ίδια περίοδο που η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εμφανιζόταν δήθεν συγκλονισμένη να ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό την ύπαρξη του σκανδάλου των υποκλοπών, που στην συνέχεια συγκάλυψε και το οποίο ακολουθώντας την πορεία όλων των Κυβερνητικών σκανδάλων τέθηκε τελικά στο αρχείο, η ίδια πολιτική ηγεσία με υποδείξεις της στην ΕΥΠ δρομολογούσε, ουσιαστικά, την απευθείας ανάθεση στη Siemens προμήθειας κοριών παγίδευσης 1500 τηλεφώνων!

 4. factorx avatar
  factorx 14/02/2008 14:51:06

  Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «την ίδια περίοδο που η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εμφανιζόταν δήθεν συγκλονισμένη να ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό την ύπαρξη του σκανδάλου των υποκλοπών, που στην συνέχεια συγκάλυψε και το οποίο ακολουθώντας την πορεία όλων των Κυβερνητικών σκανδάλων τέθηκε τελικά στο αρχείο, η ίδια πολιτική ηγεσία με υποδείξεις της στην ΕΥΠ δρομολογούσε, ουσιαστικά, την απευθείας ανάθεση στη Siemens προμήθειας κοριών παγίδευσης 1500 τηλεφώνων!!!

 5. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 14/02/2008 18:19:00

  Le canard,

  δεν είμαστε "χώρα υποτελής". Γιατί "υπο-τελής" = "ο υποκείμενος σε φορολογία || ο υπό την εξουσία άλλου. υπόδουλος", (Μπαμπινιώτης). Βάζε τουλάχιστον εισαγωγικά, ώστε η υπαινικτική μομφή σου να μην θίγει την μνήμη όσων στο παρελθόν άφησαν τα κόκαλά τους στα πεδία των μαχών, για να μην γίνουν, ακριβώς, υποτελείς, και όσων, σήμερα, αγωνίζονται, όπως κι εσύ θέλω να πιστεύω, για να εξαλειφθεί ο όρος, έστω, και με εισαγωγικά.
  Δεν υπάρχει κανένας "Επαναστατικός Αγώνας"! Μπορεί εσείς, λόγω ηλικίας, να μην διαβάζατε προκηρύξεις από το 1975. Εμείς, όμως, που διαβάζαμε, ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τις γνήσιες από τις πλαστές. Ένα μόνο παράδειγμα θα σου πω: αποκλείεται αριστερός να γράψει σε κείμενό του "εναντίον του άντρου"", (όταν ακόμα κι ο Κωστάκης χρησιμοποιεί το "ενάντια"), "ασθμαίνοντας", "γονυπετείς", "εναντίον του Λιβάνου", "επιτευχθεί ο στόχος", "συμπεριλαμβανομένης", "δημοσίως", "ως" (σαν), "συμπεριλαμβανομένων", "οριζοντίως", "εμφυλίου" (τρις, σε 27 σειρές μονόστηλου!!!), "πλήρως", "εύρυθμη", "συνεχώς", (ώς εδώ, προκύρηξη για την πρεσβεία, ["τα Νέα"]), "εντεινόμενη καταστολή", "βιοπραγούν ασυστόλως", "εναντίον των διαδηλωτών", "καθεστηκυία τάξη" (παρακάτω την αναφέρει κανονικά: "καθεστωτική τάξη"), "πειθήνια αφοσίωση", "μένος", "λοιδωρούσαν δημοσίως", "εναντίον του κοινοβουλίου", "ανέργων", "όλος τυχαίως (κρατήθηκε η ορθογραφία του κειμένου σε όλες τις αναφορές), "καθεστηκυίας τάξης", "αντιστεκομένων", "φειδωλή", (προκύρηξη για αστ. τμήμα Περισσού, ["Το ποντίκι"]). Σημειώστε, Le canard και λοιποί φίλοι, ότι αυτά είναι μόνο από δυο προκηρύξεις. Στις οποίες το "Καραμανλής" αναφέρεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά, κι αυτή όχι για πολιτική κριτική: "εκατό αστυνομικοί φυλάνε μόνο τον Καραμανλή". Το "Νέα Δημοκρατία" καμία!!! Φυσικά, δεν γίνεται καμία κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά κάτι γενικόλογες χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις για τους μπάτσους, (που σε πολλά σημεία, όπως το προαναφερθέν για τον Καραμανλή, είναι έμμεσα ...συνδικαλιστικά αιτήματα), και, φυσικά, τα γνωστα και τετριμμένα περί Αμερικανών στο Ιράκ! Αν αυτοί είναι αντάρτες πόλεων, μάλλον, ινστρούχτορας- καθοδηγητής τους είναι ο ...Χαρδαβέλας! Το κυριότερο; Δεν υπάρχει θύμα! Οι ενέργειες έχουν γίνει έτσι, ώστε να υπάρχουν άκρως ελεγχόμενες απώλειες, με το ελαχιστότατα δυνατό ρίσκο. Στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, μάλιστα, τότε που οι μπάτσοι μπερδεύτηκαν, λέει!, κι "έκαναν λάθος στο κτήριο", με αποτέλεσμα η βόμβα να σκάσει "τυφλά", επεδίωκαν ανυποψίαστα περαστικά θύματα, για να αποδοθεί μομφή από την κοινή γνώμη στο Αντάρτικο Πόλης, γενικά και τελεσίδικα, μια και η 17Ν πρόσεχε σαν ο διάολος το λιβάνι να μην υπάρχουν θύματα και ο μακαρίτης ο αδικοχαμένος Αξαρλιάν να αναγκάσει τον υλιστή, ως μαρξιστή, Κουφοντίνα, να επικαλεστεί την ...μεταφυσική πιθανότητα της "άλλης", της "μετά θάνατον ζωής", για να του ζητήσει συγνώμη.
  Οι Αμερικανοί, φυσικά και ξέρουν ότι είναι παρακρατική οργάνωση. Και στην φετινή έκθεση του State Department έκαναν μια ρελάνς στην ΝΔ, ξαναβγάζοντας "στην σέντρα" τον "ΕΑ", που έχει σιγήσει, ενώ θα 'πρεπε, έτσι όπως είναι τα πολιτικά ζητήματα στην Ελλάδα, να έκαναν ...υπερωρίες. Αλήθεια, πού είναι εκείνος ο θρασύτατος και γλοιώδης Μπαλάσκας, άραyes...

  Ευχαριστώ,
  για την επικοινωνία και την φιλοξενία

  ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!

 6. Le canard avatar
  Le canard 14/02/2008 18:46:55

  Καλό του Κούρβα

 7. Τα διακομματικά πάρτυ μιζών της Siemens για το C4I και οι κρυπτόμενοι όπισθεν avatar
  Τα διακομματικά πάρτυ μιζών της Siemens για το C4I και οι κρυπτόμενοι όπισθεν 14/08/2009 06:04:17

  [...]  Οι υποκλοπές έγιναν μέσω του C4I; [...]

 8. «Στάχτη στα μάτια» αυτά που αποκαλύπτει ο Χριστοφοράκος για το C4I, μπ avatar
  «Στάχτη στα μάτια» αυτά που αποκαλύπτει ο Χριστοφοράκος για το C4I, μπ 17/08/2009 13:07:20

  [...]  Οι υποκλοπές έγιναν μέσω του C4I; [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.