#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι τριπλές κάλπες ισοδυναμούν με το…τρίγωνο των Βερμούδων!Εθνικές εκλογές το Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές ή κάλπες νωρίτερα, τον Απρίλιο; Το δίλημμα έχει επανέλθει ξανά τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα σενάρια συγκρούονται και ο Αντώνης Σαμαράς είναι στη μέση, ενώ δέχεται πολλές εισηγήσεις να αιφνιδιάσει και να προκηρύξει εκλογές, λίγο πριν από την επισημοποίηση από τις Βρυξέλλες του πρωτογενούς πλεονάσματος τον Φεβρουάριο.

Υπάρχει όμως και το άλλο σενάριο, το οποίο υποστηρίζουν και οι περισσότεροι στο Μαξίμου, με βάσει το οποίο ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει τις τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2014.

Ο Αντ. Σαμαράς έχει ακούσει να του λένε ότι Μάιο στις ευρωεκλογές, όπως γίνεται και σε κάθε αναμέτρηση για την Ευρωβουλή, οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να αποδοκιμάσουν εκ του ασφαλούς την κυβέρνηση.

Πολλοί του επισημαίνουν ότι η αποδοκιμασία είναι εξασφαλισμένη στην περίπτωση που ο κυβερνητικός δικομματικός συνασπισμός δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία.

Οι θιασώτες των τριπλών εκλογών που κατά πολλούς «εγκληματούν» με την εισήγησή τους, πιστεύουν (αρκετά αιθεροβάμονες) ότι οι Έλληνες θα βιώσουν ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα ευρωπαϊσμού μέσα στο οποίο η συγκυβέρνηση θα αναβαπτιστεί αφού η διενέργεια των ευρωεκλογών θα συμπέσει με το «κρεσέντο» της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πρώτης μετά το 2003, η οποία εκτείνεται σε ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο αντίλογος βέβαια από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους είναι ότι η ελληνική προεδρία θα ασκηθεί μέσα σε μια ατμόσφαιρα συμπαγούς αδιαφορίας και δεν θα έχει καμία επίδραση στη διαμόρφωση της προεκλογικής ψυχολογίας. «Το πορτοφόλι μετράει πάνω απ’ όλα. Εάν δεν έχει αλλάξει το κλίμα στην οικονομία, οι εκλογές θα είναι σαν το τρίγωνο των βερμούδων θα μας καταπιεί!».

Για τους πιο ρεαλιστές εκ των κυβερνητικών μια ήττα στις ευρωεκλογές πολύ δύσκολα θα αναστραφεί αργότερα και προειδοποιούν το Μέγαρο Μαξίμου. Οι πιο προβληματισμένοι επισημαίνουν ότι ο μόνος τρόπος να «απενεργοποιηθούν» οι ευρωεκλογές και να αναδειχθεί το διακύβευμα της διακυβέρνησης υπέρ της σημερινής κυβέρνησης είναι να γίνουν οι εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές ή να προηγηθούν.

Η χρυσή ευκαιρία να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα, δηλ. το φθινόπωρο του 2013 ή τον Ιούνιο μετά την απόφαση για την ΕΡΤ, χάθηκε, αν και ενοποιούνταν τα πιο πάνω επιχειρήματα.

Εκ των συνθηκών και του δημόσιου λόγου  προκύπτει ότι η χώρα έχει πρόωρα εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ τα κυβερνητικά κέντρα συμβάλλουν στη συντήρηση μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στη σταθερότητα και στην αβεβαιότητα, στην πειθαρχία και στην ανομία, στην τάξη και στο χάος, στο χθες και στο αύριο!

Ο στόχος είναι προφανής: τα παραπάνω δίπολα να χρησιμοποιηθούν ως διλήμματα με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα την ώρα που θα χρειαστεί. Και αυτή η ώρα δεν θα αργήσει, είτε οι εκλογές γίνουν Μάρτιο ή Απρίλιο ή στηθούν τριπλές κάλπες!

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 11/12/2013 09:17:25

  Εάν νομοθετηθεί οι εθνικές να διενεργούνται μαζί με τις δημοτικές/περιφερειακές και τις ευρωεκλογές.
  Ειδάλλως σε 4 χρόνια, ακόμα κι αν αποσύρει τη στήριξη το πασοκ, υπαρχει η δημαρ, οι ανελ

 2. aris avatar
  aris 11/12/2013 09:47:40

  Αγαπητέ Μάρκο Αυρήλιε συμφωνούμε απόλυτα!
  1."Η χρυσή ευκαιρία να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα, δηλ. το φθινόπωρο του 2013 ή τον Ιούνιο μετά την απόφαση για την ΕΡΤ, χάθηκε".
  2."Εκ των συνθηκών και του δημόσιου λόγου προκύπτει ότι η χώρα έχει πρόωρα εισέλθει σε προεκλογική περίοδο."
  3.«Το πορτοφόλι μετράει πάνω απ’ όλα. Εάν δεν έχει αλλάξει το κλίμα στην οικονομία, οι εκλογές θα είναι σαν το τρίγωνο των βερμούδων θα μας καταπιεί!».
  Αυτές οι τρείς φράσεις τα λένε όλα. Τελικά το "σχέδιο" Σαμαρά φαίνεται οτι ήταν να φτάσει στον Μάιο ως Πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως κόστους, αφού ούτως ή άλλως με το 18,5% του Μαίου 2011 χαμένος απο χέρι ήταν. Και αυτοί που θυσιάστηκαν ούτως ή άλλως δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ...
  Οι Γερμανοί, χωρίς ουσιαστική πίεση απο την πλευρά των θυσιασθέντων ήταν προφανές οτι δεν θα άρχιζαν τις φιλανθρωπίες...

  • Beppe Grillo avatar
   Beppe Grillo @ aris 11/12/2013 11:30:50

   1.”Η χρυσή ευκαιρία να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα, δηλ. το φθινόπωρο του 2013 ή τον Ιούνιο μετά την απόφαση για την ΕΡΤ, χάθηκε”.
   Αν θεωρείς ότι το "μαύρο" στην Ε.Ρ.Τ. αποτελούσε "χρυσή ευκαιρία" για διενέργεια εκλογών εκ μέρους της συγκυβέρνησης, ευτυχώς για τον Πρωθυπουργό που δε σε έχει σύμβουλο. Αν και θεωρώ και ότι και οι τωρινοί του σύμβουλοι ειδικά αυτοί επί της επικοινωνίας είναι τελείως ανεπαρκείς.

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 11/12/2013 09:57:09

  Έστω ότι γίνονται και εθνικές τον Μάιο.
  Ας πάρουμε το καλό σενάριο: Η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό πχ 28% με αναγωγή επι των εγκύρων και ο Συριζα έχει 27%. Με ποιον θα συγκυβερνήσει; Το Πασόκ δεν πρόκειται να πάρει ξανά 13%. Ούτε στον ύπνο του δεν θα δει 2ψήφιο ποσοστό. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι ένα ποσοστό κοντά στο 7%. Το κόμμα του κυρίου Κουβέλη επίσης δεν είναι καλά στην υγεία του τώρα τελευταία, έστω ότι γίνεται ξανά κάργα μνημονιακό και συνεργάσιμο, που ούτε αυτό είναι στον ορίζοντα.

  Αυτό είναι το καλό σενάριο αν γίνουν και εθνικές. Φανταστείτε τα άσχημα.

  Ένας παράγοντας αποσταθεροποίησης είνα τα ποσοστά των δύο κομμάτων που ποτέ δεν θα συνεργάζονταν σε μία κυβέρνηση: του ΚΚΕ και της ΧΑ.
  Ειδικά η ΧΑ επανακάμπτει. Έχει ξανά ποσοστά κοντά στο 12% με αναγωγή και μάλιστα σε έρευνες τηλεφωνικές όπου τα στοιχεία των ερωτωμένων είναι διαθέσιμα. Ένα 8+% δεν διστάζει να δηλώσει λίγο πολύ: "ναι, γουστάρω εγκληματική οργάνωση", ανοιχτά, με ονοματεπώνυμο.

 4. epifanios avatar
  epifanios 11/12/2013 10:16:00

  Η ποιο δεξια πολιτικη στην Ελλαδα εφαρμοζεται παντα απο κυβερνησεις αριστερας και κεντρο-αριστερας.

  Οι φοροι στα ακινητα μπηκαν απο το ΠΑΣΟΚ, το μεγαλο μαχαιρι σε μισθους και συνταξεις επεσε απο το ΠΑΣΟΚ.

  Απολυσεις στο κομμα και στις επιχειρησεις του κομματος εκανε το ΚΚΕ

  Ο Γλεζος ζηταει να καταργηθουν οι αχρηστοι οργανισμοι.

  Σαν αριστερος ευχομαι να ειναι για παντα η ΝΔ στην εξουσια

 5. Wolf avatar
  Wolf 11/12/2013 10:33:15

  Σήμερα που μιλάμε το πλάνο για Εθνικές εκλογές είναι με το τέλος της τετραετίας! Τι δεν καταλαβαίνεις? Έχει ειπωθεί άπειρες φορές.
  Όποιοι απεργάζονται άλλα σενάρια, έχω την αίσθηση ότι απλά κοιτάζουν το ίδιον όφελος -σε ότι και αν μεταφράζεται αυτό- και μέχρι εκεί.
  Και επιτέλους κάποτε πρέπει να σεβαστούμε το Σύνταγμα μας, που αυτό επιβάλει και πολύ περισσότερο τον ελληνικό λαό, που βρίσκεται μέσα στη δίνη της κρίσης και το τελευταίο που τον νοιάζει είναι οι εκλογές.
  Τέλος, αν ο Σαμαράς καταφέρει μέχρι το Μάρτιο-Απρίλιο να έχει κάνει αυτά που έχει κατά νου (που θα τα έχει κάνει, με βεβαιότητα), τότε ...θα δούμε τα αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη των ευρωεκλογών!!!

 6. George avatar
  George 11/12/2013 10:44:17

  Για άλλη μια φορά η υποτίμηση του προβλήματος οδηγεί σε headless chicken αντιδράσεις. Δεν υπήρχε quick fix και το να κλωτσάμε το τενεκεδάκι πιο κάτω δεν οδηγεί πουθενά. 55% ΑΕΠ κοστίζει το κράτος και δεν μπορεί να ασκήσει στοιχειώδη κοινωνική πολιτική! Μιά υπανάπτυκτη οικονομία ξοδεύει αναλογικά πιό πολλά από τις πιό αναπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη αντί για τα μισά. Μετά απορούμε που όλοι οι οικονομικοί δείκτες πάνε κάτω. Τώρα ή θα το ρίξουμε στις Βερμούδες και άλλα paranormal ή θα γίνουμε normal και θα ασκηθεί μια οικονομική πολιτική που χτυπάει το πρόβλημα κι όχι μια μικρή συνιστώσα που είναι το πρωτογενές. Μόνο τότε υπάρχει διακύβευμα και έτσι αποφεύγεται η συντριβή. Η αγορά προεξοφλεί και αλλάζει το κλίμα -ακόμα και σε 6 μήνες-αλλά κάτι σοβαρό πρέπει να της πεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς ακούει μόνο πράξεις, όχι δεκάρικους.

  • anarcholiberal avatar
   anarcholiberal @ George 11/12/2013 11:24:55

   "Η αγορά προεξοφλεί και αλλάζει το κλίμα -ακόμα και σε 6 μήνες-αλλά κάτι σοβαρό πρέπει να της πεις" : ό,τι πιο σοβαρό έχω διαβάσει εδώ το τελευταίο εξάμηνο!! Πραγματι, έτσι είναι! Ας έρθει κανας σοβαρός επενδυτής να προσλάβει κόσμο και σου λέω γω μετά πώς παιρνεις εκλογές, αερα. Αλλά ποιος σοβαρός θα ανεχτει τον Στουρνάρα συ μετοχο στην επιχείρησή του, διά της αγρίας φορολογίας που επιβάλλει; Ποιος σοβαρός θα ανεχτεί να πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του σε ηλίθιους φόρους ακινήτων; Ποιος σοβαρός θα ανεχτεί να μην του επιστρέφεται το ΦΠΑ αλλά ούτε και να συμψηφίζεται με τις δικές του οφειλές;; Κανείς!! Κανείς!! Κανείς!!! Ως εκ τούτου, οψέποτε και εαν λάβουν χώρα οι εκλογές, υπό τις σημερινές συνθήκες, το αποτελεσμα ειναι προδιαγεγραμμένο.

   • George avatar
    George @ anarcholiberal 11/12/2013 13:29:35

    Φοβάμαι ότι ο Στουρνάρας είναι το σύμπτωμα, όχι η ασθένεια. Σαφώς απαιτείται ασπιρίνη άμεσα :-) αλλά δεν φτάνει. Οι "φίλοι μας" οι Τούρκοι την τελευταία φορά που βρέθηκαν στο ΔΝΤ το 2001 -από τις πολλές-πρωτοτύπησαν . Φέρανε ένα άτομο που καταλάβαινε πως λειτουργεί μια σύγχρονη ελεύθερη οικονομία και τον κάνανε υπουργό οικονομικών. Όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης έπρεπε απαραίτητα να έχουν την δικιά του υπογραφή. Η αρχιτεκτονική της σημερινής Τουρκικής οικονομίας είναι δικό του έργο. Η ομολογία των πολιτικών ότι δεν ξέρουν, ότι δεν καταλαβαίνουν ήταν σωτήρια. Ο Kemal Devris μετά από 1,5 χρόνο έφυγε, η Τουρκία όμως δεν ήταν ποτέ πια η ίδια. Η αγορά άκουσε τον GAP να μιλάει στο CNN για πράσινη ανάπτυξη από την Μόσχα, είδε την Αμανπουρ να τον διακόπτει για να τον προστατεύσει και κατάλαβε-no chance. Είδε τον Βενιζέλο να διώχνει την τρόικα και μετά να βάζει ασφάλιστρο κινδύνου! και κατάλαβε τον μέγα κίνδυνο που λέγεται Ελλάδα. Βλέπει τον Στουρνάρα με 55% του ΑΕΠ δημόσια έξοδα να μιλάει για υπό-φορολόγηση και τρέχει να κρυφτεί. Καταλαβαίνει ότι ο συριζα ζητάει 65-70% και γελάει.

 7. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 11/12/2013 10:59:44

  ''Και επιτέλους κάποτε πρέπει να σεβαστούμε το Σύνταγμα μας''

  Απορώ τότε γιατί ζητάγαμε εκλογές το 2011, δύο μόλις χρόνια μετά τις προηγούμενες....

 8. Artistas avatar
  Artistas 11/12/2013 11:13:08

  Είναι τραγικό να γίνεται κάθε τρεις και λίγο λόγος για εκλογές. Δεν βοηθάει κανέναν και πουθενά. Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα κυβέρνηση θα εξαντλήσει θεωρώ την τετραετία διότι πολύ απλά, κανείς δεν θα ζητά εκλογές σε λίγο καιρό, με την οικονομία μας να παίρνει τα πάνω της και επίσημα.

 9. Vivi avatar
  Vivi 11/12/2013 11:20:03

  Όσοι διακινούν σενάρια για τριπλές κάλπες καλύτερα να γυρίσουν πλευρό! Είναι και πρακτικό το πρόβλημα ρε παιδιά. Καταλάβετε το επιτέλους... Σε κάθε περίπτωση ο Σαμαράς δεν είναι ανόητος για να ακούει τον καθέναν τι τον συμβουλεύει...

  • aris avatar
   aris @ Vivi 11/12/2013 11:34:30

   Aυτό προυποθέτει οτι θα διατηρήσει τους 151 που θα ψηφίζουν ΟΛΑ τα επόμενα μέτρα, αφ' ενός, και θα πετύχει το κούρεμα του χρέους αφ' ετέρου. Αλλοιώς οι θυσίες του φτωχού Ελληνικού λαού θα συνεχιστούν για ακόμα δύο χρόνια προκειμένου ο Σαμαράς να συμπληρώσει τετραετία στην Πρωθυπουργία. Βέβαια θα μου πείς αυτοί ούτως ή άλλως χαμένοι είναι, ούτε και τον ψηφίζουν...

 10. Leyla avatar
  Leyla 11/12/2013 11:24:16

  Μα για να γίνουν τριπλές εκλογές πρέπει να ερωτηθεί κι ο Αλέξης! Να ρωτήσει την αστρολόγο του πρώτα αν ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και ποιά ημερομηνία βολεύει την Περιστέρα! Εδώ διπλές θα γίνουν σίγουρα και το παλληκάρι έχει ξεσηκώσει επανάσταση, τριπλές θέλετε;

 11. factorx avatar
  factorx 11/12/2013 11:25:00

  Στις 18 και 25 Μαΐου, και με το ισχύον εκλογικό σύστημα, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

  Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠαΣοΚ ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με τυχόν αλλαγές στον εκλογικό νόμο

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/12/2013 11:29:11

  Προκειται για λαθος ισοδυναμο του Καραμανλη το 2009 που εκανε εκλογες και χρεωθηκε την κατηγορια της προγραμματισμενης φυγης του.
  Εκλογες χωρις αποχρωντα λογο επισυρουν παντα αυτη την κατηγορια.Το ιδιο λαθος δεν πρεπει να επαναληφθει.Η κυβερνηση πρεπει να μη διστασει να παρει οσα μετρα χρειαζονται και να το τραβηξει οσο μπορει,ισως μεχρι το Μαρτιο 2015 και την εκλογη προεδρου δημοκρατιας.Ας πεσει λογω αρνησης του Τσιπρα να συνεργασθει ή και της ΔΗΜΑΡ.Μετα δεν θα μπορει κανεις να πει οτι δραπετευσε ή ξεγελασε καποιον.Εκεινοι που θα εχουν υποσχεθει παραδεισους θα ελθουν αντιμετωποι με τις εξαγγελιες τους.

 13. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 11/12/2013 11:32:32

  Ο Σαμαρας εχει πεσει στη παγιδα που του εχει στησει ο Συριζα, και οι συμβουλοι του στο Μαξιμου κοιμουνται ορθιοι, μονο και μονο για να απολαυσουν 5-6 μηνες εξουσιας ακομα.

  Ουτε ενας δεν εχει υποψιαστει οτι ο χρονος δουλευει υπερ του Συριζα, αφου μερα με τη μερα η κατασταση στη κοινωνια γινεται ολο και πιο εκρηκτικη.

  Οπως σωστα επισημαινετε ο κοσμος ενδιαφερεται για την επιβιωση του και τιποτα αλλο, ενω τα τσιτατα απο κυβερνηση και βουλευτες περι εξοδου απο τη κριση απογειωσεων και πλεονασματων θα θεωρει υβρι στις δυσκολες ωρες που περνα.

  Καποιος να πει την αληθεια στον Σαμαρα, μηπως και τον ξυπνησει.

  Εκλογες οχι τον Μαη, αλλα ΑΜΕΣΑ !!!

  Αλλιως ας κρυφτουν ολοι οι συμβουλοι του Σαμαρα μαζι με τον ιδιο.
  Κανενας δεν μπορει να παιζει με τη Πατριδα πρωτιστως, και με τη παραταξη δευτερευοντως....
  θα κληθουν να λογοδοτησουν , οχι στον Συριζα, αλλα στους οπαδους της παραταξης που με νυχια δοντια και αιμα στηριζουν επι δεκαετιες.

 14. Απλος Πολιτης avatar
  Απλος Πολιτης 11/12/2013 13:22:42

  Οσο η ΝΔ παλευει να εφαρμοστει το μνημονιο ειναι 100% σιγουρο οτι θα χασει τις επομενες εκλογες...για ποιο λογο λοιπον σκοτωνεστε να εκτελεστει το θανατηφορο προγραμμα για τους Ελληνες αφου σε λιγους μηνες ο λαος θα σας αλλαξει...τοσο απλη σκεψη.....

  • aris avatar
   aris @ Απλος Πολιτης 11/12/2013 15:28:45

   Απόλυτα ορθή η Λογική σου φίλε Απλέ Πολίτη, όμως πότε οι Έλληνες πολιτικοί έμαθαν να σκέπτονται με Ορθή Λογική? Οι περισσότεροι μετά βίας πήραν ένα πτυχίο-εφημερίδα. Δεν ήξερε ο ΓΑΠ οτι έρχεται κρίση μεγαλύτερη απο του '29? Κι όμως ανάγκασε τον Καραμανλή με το χυδαίο εκβιασμό της καταψήφισης του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ προέδρου Παπούλια, να κάνει εκλογές για να γίνει αυτός Πρωθυπουργός στη θέση του Πρωθυπουργού έστω για μια ημέρα και μετά "γαία πυρί μειχθήτω".
   Το θανατηφόρο πρόγραμμα για τους Ελληνες πληβείους φέρνει Ευρώ στους πατρίκιους που μαζί με τον Σαμαρά απολαμβάνουν Καβάφη...Και σε τρείς μήνες είναι πολλά τα λεφτά που μπορούν αυτοί να αρπάξουν.

 15. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 11/12/2013 16:12:15

  Βουλευτικές Εκλογές???? Αστειεύεστε φυσικά!
  Για πάμε λίγο από την αρχή,, πώς είπαμε την λέμε αυτή τη λέξη για την οποία παλεύουμε? Αξιοπιστία μήπως?
  Ο Πρωθυπουργός είπε ή δεν είπε πριν λίγες μόλις μέρες για εκλογές το 2016?
  Αφού το είπε , ποιός του εισηγείται να το αναιρέσει?
  Και μετά αν πάει σε εκλογές θα πει τι? ψηφίστε με για να κάνω το τάδε και το δείνα? με τι αξιοπιστία?
  Δεν καταλαβαίνετε οτι μια που δεν μπορούν να του καταλογίσουν σκάνδαλα ή μεγάλες αποτυχίες το μόνο στο οποίο μπορούν να στραφούν για να τον πλήξουν είναι η λέξη κωλοτούμπα??

  Όσο για τους εισηγητές απορώ ακόμα πως δεν του εισηγήθηκαν 2 απλά πράγματα... Με την νέα χρονιά και την επισημοποίηση του πλεονάσματος την ιδρυση των υπουργείων εθνικής ανασυγκρότησης και του υπουργείου Πρόνοιας του πολίτη... το πρώτο θα κτίσει την μεταμνημονιακή Ελλάδα και το δεύτερο θα αποροφήσει - δημιουργησει ολους τους φορείς κοινωνικης προστασιας και σταδιακής αποκατάστασης των βαρέως πληγέντων απο το μνημόνιο.

 16. aris avatar
  aris 11/12/2013 17:56:44

  Aν υπήρχε τέτοια πρόνοια και τέτοια φροντίδα για τον πολίτη αγαπητέ Χμμμ, δεν θα γινόταν λόγος για πρόωρες εκλογές αλλά συζήτηση για το αν επαρκεί άλλη μία τετραετία στον Σαμαρά για να επανιδρύσει πλήρως το κράτος και την χώρα. Ομως τα δύο κρίσιμα και θανατηφόρα χρόνια που πέρασαν με το Σαμαρά Πρωθυπουργό, χωρίς καμμία πρόνοια ακόμα και γι' αυτούς που δεν έχουν ρεύμα, μας έπεισαν ότι αυτή η απορία σου γιατί δεν υπάρχει καν σκέψη για τα δύο σημαντικώτερα θέματα που θα είχαμε αν μπαίναμε στη νέα χρονιά με επιβεβαιωμένο διατηρήσιμο πλεόνασμα, είναι απόλυτα δικαιολογημένη και θα μείνει αναπάντητη...

 17. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 12/12/2013 04:33:57

  Τον Πρωθυπουργό τον στηρίξαμε όσοι πιστεύαμε (και όσοι ακόμα πιστεύουμε) στην "δυναμική" του. Ο Αντώνης Σαμαράς (και όχι μόνο ο ίδιος) γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ( και μόνο) θα αποτελέσουν "βαρόμετρο .... " για τις δημοτικές και κυρίως τις Εθνικές... . Η δυσαρέσκεια και ο θυμός, μεταξύ των άλλων, για τα πεπραγμένα αλλά και τα επερχόμενα είναι δεδομένη. Πολλοί ΝΔκράτες και όχι μόνο ( και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) με τις ευρωεκλογές θα δώσουν το μήνυμα και θα είναι ηχηρό. Όμως, ο ίδιος πρέπει να πράξει αυτό που γνωρίζει και δεν πρέπει να ακούσει ΚΑΝΕΝΑΝ, ο ίδιος γνωρίζει ότι οι εκλογές.... " σε συνδυασμό " δεν θα ωφελήσουν ούτε τον τόπο ούτε τους απλούς Έλληνες που δεινοπαθούν και αγωνίζονται για επιβίωση ( και όχι γιατί μειώνονται τα κέρδη τους...) αλλά μόνο και μόνο τα συμφέροντα εντός και εκτός , τα όποια συμφέροντα μικρά και μεγάλα. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης οπουδήποτε κι αν ανήκει ιδεολογικά πόσο μάλλον οι έχοντες σχέση με τον Πρωθυπουργό, με την πολιτική σκηνή αλλά και το πολιτικό παρασκήνιο.
  Θα πρέπει Εκείνος λοιπόν, να τηρήσει την δήλωσή του για εκλογές το 2016 και να αξιοποιήσει το διάστημα που μεσολαβεί (μέχρι τις ευρωεκλογές) και να στηρίξει όλους αυτούς που τον πίστεψαν και πιστεύουν, να παλέψει γι'όλους αυτούς που παλεύουν για επιβίωση (όχι μεσα στις βίλλες, πολυτελή διαμ/τα και καταθέσεις και επιχ/σεις , διαπλεκόμενοι οποιουδήποτε χώρου .....) και κυρίως γι'όλους αυτούς που είναι (και όχι αισθάνονται) προδομένοι και αδικημένοι επειδή οι όποιοι "αετονύχηδες" τους εξαπατούσαν και εξαπατούν...Οι όποιοι μικροί και μεγάλοι αετονύχηδες πάντα απεύφευγαν τεχνιοτρόπως...να πληρώσουν τ'αναλογούντα αλλά και δυσκολεύονται στο να πληρώσουν ...
  Έχει αποδείξει ότι είναι Καλός Καπετάνιος..., στη φουρτούνα φάνηκε... Έχει αποδείξει ότι είναι Άξιος Μαχητής ...μιας και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του γενναίου και ανδρείου.Το κατάλαβαν και οι αντίπαλοί του (αυτοί ίσως περισσότερο...)
  Μην παραδώσει το Τιμόνι πηγαίνοντας στο τρίπτυχο: ευρωεκλογές-βουλευτικές -δημοτικές αλλά ούτε και στο δίπτυχο βουλευτικές-δημοτικές...
  Εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους απλούς Έλληνες και όχι στους "ολίγους" θα τον στηρίξουμε όλοι μαζί και μαζί με μας και όλοι όσοι δεν είναι " προδότες " (αυτοί πάντα υπήρχαν....).

 18. aris avatar
  aris 12/12/2013 09:20:50

  Mην κουράζεσαι αγαπητή Δήμητρα με τα αυτονόητα. Αν το αποτέλεσμα των Δημοτικών και Ευρωπαικών εκλογών είναι διαχειρήσιμο και όχι καταστροφικό για την ΝΔ, ο Σαμαράς δεν είναι κρόιδο να κάνει εκλογές. Αν δεν είναι διαχειρίσιμο (όπως φοβούμαστε όλοι) ακόμα κι αν ο Σαμαράς είναι πολύ ικανός και δεν το επιθυμεί, θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές εκ τών πραγμάτων. Επομένως αυτή τη φορά όντως ο Λαός θα αποφασίσει και όχι τα γκάλλοπ των Νταβατζήδων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.