#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2012 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι τρεις «τάσεις» του ΠΑΣΟΚΠολιτικά χαρακτηριστικά παίρνουν σιγά σιγά τα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της εκλογής της νέας ηγεσίας του.

- Ο Λοβέρδος λέει ότι θα γίνει «μακελειό» αν κάποιος πειράξει τον ΓΑΠ. Διότι επιχειρεί (με άκομψο τρόπο) να προσεταιριστεί τα στελέχη επιρροής του ΓΑΠ.

- Ο Χρυσοχοΐδης κάνει αυτοκριτική ότι δεν διάβασε το μνημόνιο και αυτό ήταν τεράστιο λάθος του. Διότι (όπως και η Κατσέλη που παραδέχθηκε ότι της έδωσαν περιθώριο τρεις ώρες να το διαβάσει…) διαμορφώνει αντιμνημονιακό προφίλ ως προς το σύστημα που ζητάει να τον εγκρίνει, ενώ γίνεται ρεζίλι στον κόσμο που ζητάει να τον ψηφίσει.

- Ο Βενιζέλος ασχολείται με το PSI, δηλαδή με την συνέχιση και την ένταση της σημερινής (μνημονιακής) πολιτικής. Διότι λειτουργεί με όρους συνέχειας και επιβολής της υφιστάμενης εξουσίας και δεν έχει ανατρεπτική αντίληψη.

Προφανώς όλα αυτά απηχούν εσωκομματικές τακτικές των υποψηφίων προέδρων, και γι’ αυτό οι πολίτες (που τα καταλαβαίνουν) «δεν τσιμπούν» - όποιος θέλει ας δει τα σχόλια στο twitter για τον Χρυσοχοϊδη, που υποχρεώθηκε σε διευκρινιστική δήλωση ότι το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ήταν πως δεν διάβασε το μνημόνιο. Όμως βλέπουμε πως θα κινηθούν οι κύριοι υποψήφιοι. Για παράδειγμα ο Βενιζέλος εμμένει στο ότι δεν ασχολείται με τα εσωκομματικά και ελπίζει ότι του αρκεί η ομάδα που έχει συγκεντρώσει και τα λάθη των άλλων υποψηφίων. Θεωρεί δε ότι όποιος σήμερα ανακατεύεται με το θέμα της διαδοχής, θα καεί.

Ο Λοβέρδος, που δεν έχει οργανωτικές δυνάμεις, επιχειρεί να «δανειστεί» τις δυνάμεις των παπανδρεϊκών που ξέρουν πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Η επιλογή κρύβει δύο ρίσκα: αφενός δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αφετέρου τον εμφανίζει να ταυτίζεται με το πιο αρνητικά φορτισμένο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε πολιτική αποδρομή. Υπενθυμίζεται ότι ο Λοβέρδος είχε το προφίλ του πλέον μνημονιακού υπουργού, οπότε τώρα είναι σαν να πατά σε δύο βάρκες.

Αντίθετα ο Χρυσοχοΐδης επιχειρεί να τοποθετηθεί εδώ και καιρό πολιτικά και μάλιστα στο αντιμνημονιακό μπλοκ – γι’ αυτό και οι τελευταίες «παράταιρες» δηλώσεις και η αυτοκριτική.

Η κρίσιμη ερώτηση: η «ψυχή» του ΠΑΣΟΚ είναι αντιμνημονιακή; Αν είναι, ο Χρυσοχοΐδης θα κερδίσει (και θα «ψαρέψει» ανάμεσα στους παπανδρεϊκούς).

Και το δεύτερο ερώτημα είναι: μπορεί να «παντρευτούν» ο αντιμνημονιακός λόγος του Χρυσοχοϊδη με το άνοιγμα του (πολιτικά μνημονιακού) Λοβέρδου στον ΓΑΠ; Αν ναι, θα βγει ο νικητής των εκλογών.

Ραγκούσης υπέρ Λοβέρδου, εναντίον βουλευτών ΠΑΣΟΚ

Η έλλειψη πολιτικού κέντρου οδηγεί σε πλήρη διάλυση το ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Σκανδαλίδη (που ζήτησε εκ μέρους του Βενιζέλου η Κοινοβουλευτική Ομάδα να εκλέξει τώρα νέο αρχηγό), ήρθε ο Ραγκούσης που τα βάζει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει τον Λοβέρδο.

Στη δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανοίγει έως και θέμα νέου κόμματος ή αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην ταυτιστεί με τους «βραδυπορούντες» βουλευτές. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε επαγγελματικής ομάδας να επιδιώκει την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών της.

Σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα του βουλευτή να αποφασίζει όπως αυτός κρίνει.

Αποτελεί, όμως, και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα να μην μπορώ να δικαιολογήσω την κοινοβουλευτική απόφαση που βάζει το συμφέρον 12.000 επαγγελματιών πάνω από το κοινωνικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον 11 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αποτελεί και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα να πιστεύω βαθιά πως, αν η χώρα μας παραμείνει κι άλλο εγκλωβισμένη στο καθεστώς του φόβου για την χρεοκοπία, εξαιτίας κι άλλων παλινωδιών και παλινδρομήσεων, οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις θα είναι καταστροφικές λόγω της ύφεσης που θα παραταθεί.

Αποτελεί και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα να μην επιθυμώ πλέον την ταύτιση με τους φορείς της αντίληψης, της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, η οποία όποτε τα δυο τελευταία χρόνια επικράτησε στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση και στο  κοινοβούλιο, εμπόδισε  την Ελλάδα να πράξει το αυτονόητο, και σε τελική ανάλυση το κοινωνικά δίκαιο, με αποτέλεσμα να βαλτώσει η οικονομία στην παρατεταμένη αβεβαιότητα.

Η Βουλή που θέσπισε σειρά μέτρων σε βάρος του εισοδήματος τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων δεν μπορεί να προστατεύει άλλο τις μικρές ολιγαρχίες, ακόμη και αυτά τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που καθορίζεται το μέλλον του τόπου και της νέας γενιάς.

Είναι για εμένα ζήτημα πολιτικής ηθικής, κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοσίου συμφέροντος».

Σκανδαλίδης: Σύγκληση Κ.Ο. για εκλογή προέδρου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pirandello avatar
  pirandello 25/01/2012 14:42:31

  Ανούσιοι ελιγμοί και από τους τρεις. Πρόκειται απλά για παιχνίδι τακτικής χωρίς ξεκάθαρο στόχο και προσανατολισμό. Έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα και τους προσπερνάνε τα γεγονότα συνεχώς. Θυμίζουν τα ποντίκια που όταν μπάζει το πλοίο νερά τρέχουν να σωθούν. Οτι θα πνιγούν είναι βέβαιο μαζί με το άθλιο κόμμα που εκπροσωπούν. Το θέμα είναι να φύγει μαζί τους και το πασοκικό σύστημα που οικοδόμησαν και προσπαθούν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο. Και αυτός πρέπει να είναι ένας πρωταρχικός στόχος του Σαμαρά και της νέας του κυβέρνησης. Να ξεριζώσει το διεφθαρμένο, συντεχνιακό, διαπλεκόμενο, πελατειακό και κρατικοδίαιτο πασοκοσοσιαλισμό που μας οδήγησε στην καταστροφή που ζούμε...

 2. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 25/01/2012 15:12:28

  Τελευταίες ώρες στο υπόγειο της καγγελαρίας(συμπτωματικά ο Σαμαράς στην Μόσχα),οι "Ρώσοι" ισοπεδώνουν το καθεστώς και αυτοί ονειρεύονται νίκες και δάφνες!!!Κανείς τους δεν θα ξεφύγει,είναι όλοι συνυπεύθυνοι και θα πληρώσουν το τίμημα της καταστροφής!

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/01/2012 15:14:18

  Ήθελα να ξέρω: τον χαμπουργκεροπώλη της Πάρου, τον ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του (άντε, και οι δημότες του δήμου του) πριν γίνει "της προσκολλήσεως" στον ΓΑΠ όταν ο τελευταίος πήγαινε για διακοπές στο νησί;

 4. manos avatar
  manos 25/01/2012 15:28:23

  ...Απ'την Κική και απ'την Κοκό ποιά να διαλέξω,
  την Κική την αγαπώ, μα μ'αρέσει και η Κοκό...

  Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση: Απ΄την σκύλλα στην χάρυβδη.

  Τέλος υπάρχει και ο "αδιάβαστος".

  Και επίκαιρο ανέκδοτο:

  - Μαμά, Μαμά. Τα παιδιά το σχολείο με κοροιδεύουν. Με φωνάζουν Χρυσοχοίδη.
  - Γιατί παιδί μου?
  - Επειδή δεν διαβάζω...

 5. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 25/01/2012 15:29:04

  Οι τρείς τάσεις στο ΠΑΣΟΚ:

  Α) Η 12βαλτη (όσο 12 βάλτοι) είναι του Λοβέρδου, λιτοί βάλτοι και διακριτικοί, ύπουλοι, ξέρουν τις σπάνιες φορές που πρέπει να ενεργοποιηθούν και να σε ρουφήγουν

  Β) Η 110βαλτη (110 βάλτοι), σχεδόν όσες και οι χιλιάδες ψήφων θα ήθελε να πάρει στις επικείμενες εκλογές. Λοβέρδος ladies and gents, καθότι νομίζει ότι είναι large και οι βάλτοι μιας περιφέρειας δεν τον χωρούν.... συμβατή η τάση και με αμερικάνικα βύσματα

  Γ) Η 220-240βαλτη (240 βάλτοι) δικαιωματικά στον Βενιζέλο. Μαξιμαλισμός στο μάξιμουμ, όλα τα κάνει όλα τα καταπίνει...

  Πείτε μου τώρα πως χωράνε κυκλώματα 3 διαφορετικών τάσεων σε ένα κόμμα που από μονοφασικού ρεύματος τείνει να γίνει αφασικού..

 6. ΜΠ avatar
  ΜΠ 25/01/2012 15:38:16

  Τα τρία κάκά της μοίρας του !!!!!!!!!!!!

 7. Bohemian avatar
  Bohemian 25/01/2012 15:55:35

  Το θέμα είναι ποια απήχηση έχει πλέον το κόμμα του οποίου θέλουν να ηγηθούν.
  Δημοσιεύεται αύριο δημοσκόπηση γνωστής εταιρίας με το πασοκ πέμπτο κόμμα στο 12% .

 8. Y. avatar
  Y. 25/01/2012 16:24:20

  “Ο Βενιζέλος ασχολείται με το PSI....”, ...και με το να καθοδηγεί τη τρόϊκα και τους άλλους στο Γιούρογκρουπ, να υποχρεώσουν την Ελλάδα, την χώρα που Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, να δεχθεί ταπεινωτικούς όρους και αποφάσεις
  Αν αυτό δε λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ, τότε τι λέγεται προδοσία

 9. YY avatar
  YY 25/01/2012 17:03:40

  MHN STENAXORIESTE BRE PAIDIA H FYLAKH KONTA EINAI

 10. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 25/01/2012 18:43:29

  ..μην ανησυχείτε της σχολής του ΓΑΠ είναι όλοι , δηλαδή της μεγάλης του ΠαΣοΚ σχολής! Ο Μπένι με non parer προσπαθούσε να πείσει τους Ευρωπαίους να ζητήσουν υπογραφές πολιτικών ηγετών και φαίνεται οτι πέτυχε, αυτό που έκενε και στις Κάνες!
  Ο Χρυσοχοίδης αναπαράγει ένα νέο mea culpa!
  ο μέγας Lowerdi απειλεί με μακελιό .
  Ο Σπόρος που έσπειρε η δυναστεία Παπανδρέου είναι βαθειά ριζωμένος και δεν καταπολεμάται με τίποτα!!! Είναι όλοι τους ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

 11. Ρομαντικος avatar
  Ρομαντικος 25/01/2012 19:31:31

  Ο χοντρος, ο κακος και ο ασχημος...πασοκογουεστερν τελευταιας διαλογης

 12. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 26/01/2012 02:25:44

  Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται:
  Οι δελφίνοι , οι μεγαλοδημοσιογράφοι , οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ .
  Δεν ασχολούνται :
  ο κόσμος , η κοινωνία , οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του 2009, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (οι οποίοι μαζικά κατευθύνονται στη ΔΗΜΑΡ και λιγότερο στο ΣΥΡΙΖΑ).
  Μπορεί να γίνονται υψηλής στρατηγικής κινήσεις στην κοματική σκακιέρα (πολύ αμφιβάλλω) αλλά δυστυχώς δεν θα τις μάθει κανείς και χαίρονται μόνο αυτοί που τις κάνουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.