21/03/2008 21:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι σύγχρονοι φωτοσβέστες

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την διακοπή της
χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, με την μη-ένταξή τους στο
ΕΣΠΑ 2009-2013 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα). Η σημερινή κυβέρνηση, στην αδυναμία της να κατανοήσει τις σύγχρονες ανάγκες, επιδιώκει να επιβάλλει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό της στην εκπαίδευση με τη διακοπή της χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Με τη πράξη της αυτή η κυβέρνηση θα στερήσει, μεταξύ πολλών άλλων, από  τους Έλληνες φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ την πρόσβαση σε 13.500 ηλεκτρονικά περιοδικά που τους άνοιγαν ένα πραγματικά φωτεινό παράθυρο στον κόσμο, γεγονός που συνιστά ένα πραγματικό έγκλημα σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος συνολικότερα της χώρας μας. Την πολιτική αυτή, μιας κυβέρνησης ψηφιακά αναλφάβητων, πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες με αυξανόμενη φτώχεια, ακρίβεια και ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 22/03/2008 00:50:52

  FactorX,
  μια ώρα και βάλε και κανένα σχόλιο! "Ήρθαν τ' άγρια και έδιωξαν τα ήμερα", ή κάνω λάθος; Μπορεί να είναι και για το ότι τους είπες πως πρέπει να είναι στο θέμα των ποστ τα σχόλια, οπότε τι να πουν για τους "φωτοσβέστες" και τον Χαντζόπουλο αυτοί.
  Τι μια ώρα λέω; Αρχίζοντας με πρώτο αυτό το ποστ έχουμε τελευταίο σχόλιο στις:
  α) 0
  β) 0
  γ) [Ραγκούσης] 10:19 - και μόλις πριν λίγο 12:34
  δ) 9:12
  ε) [Λάμπρου] Μόνο αυτό έχει κάτι τις, -βέβαια!
  στ) [Ύμνος] Από τις 9:16 επόμενο 12:03 (φυσικά "ανώνυμος")
  ζ) 8:10
  η) 10:01

 2. Ο ανώνυμος λεχρίτης avatar
  Ο ανώνυμος λεχρίτης 22/03/2008 06:18:05

  Θα γράψω ένα σχόλιο που έστειλα και στο press-gr για δημοσίευση:

  Προσοχή σε κάθε Φιλελευθερη Φιλαμερικάνικη Συμμάχια, Ουράνιο Τόξο, Παρατηρητήρια του Ελσίνκι, Σαιεντολογίες κλπ. Είναι οι δούρειοι ίπποι που προσπαθούν να εγκαταστήσουν οι Αμερικανοί σε κάθε κράτος της ανατολικής κυρίως Ευρώπης. Ο σκοπός είναι να διασπαστεί και να διαχωριστεί κάθε κοινωνία σε πολλά κομμάτια με το γνωστό διαίρει και βασίλευε. Για αυτό υποστηρίζουν τις μειονότητες, τους ναρκομανείς και κάθε άλλο πιθανό μηχανισμό διάσπασης των κοινωνιών αυτών. Αυτό τους βολεύει ώστε παίρνοντας μαζί τους οι ΗΠΑ τις μειονότητες αυτές τις χρησιμοποιούν για τη διάσπαση όποιου κράτους τους προβάλει εμπόδια. Το ίδιο έγινε στη Γιουγκοσλαβία με τους Αλβανούς του Κοσόβου, το ίδιο έγινε στο Ιράκ με τον Σαντάμ Χουσείν δήθεν δικτάτορα (το θέμα είναι όμως ότι οι πολίτες καταλαβαίνοντας τις προθέσεις των ΗΠΑ ήταν στο πλευρό του Σαντάμ άσχετα αν ήταν δικτάτορας ή όχι), το ίδιο γίνεται και τώρα στην Ελλάδα με την προσπάθεια της Αμερικής για δημιουργία τουρκικής μειονότητας (καταργώντας τη συμθήκη της Λωζάννης) με μελλοντικό σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και τη διάσπαση της Ελλάδας, τη δήθεν ύπαρξη τσάμηδων, όπως και όποια άλλη διάσπαση είναι δυνατή. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούν να έχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά ταυτοχρόνως με πολλά αδύναμα κρατίδια, αντί ισχυρών κρατών.
  Σε συνέντευξη του Κρις Σπύρου (Ελληνοαμερικανός, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χαμσάίρ) στον Κούλογλου δήλωσε ότι "Για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου διαφωνώ γιατί έτσι θα είχαμε 700 κρατίδια στην Ευρώπη, αλλά αυτή είναι η στρατηγικη των ΗΠΑ"!!! Δηλαδή η στρατηγικη τους είναι να διασπάσουν τον κόσμο σε όσο πιο μικρά και αδύναμα κρατίδια υπό τον έλεγχό τους. Μακριά λοιπόν από κάθε αντιρατσιστική πορεία που διοργανώνουν, μην τους δίνετε τη δύναμη που θέλουν. Ο ρατσισμός δε λύνεται με πορείες. Λύνεται με λόγια και εξηγήσεις, οι πορείες στοχεύουν στον κοινωνικό διχασμό. Τέλος προσοχη σε κάποιους "Ιους" δημοσιογράφους βαλτούς για τον ίδιο λόγο.

 3. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 22/03/2008 07:44:36

  ανώνυμε λεχρίτη –όταν στην ίδια συνέντευξη του Κρις Σπύρου λέει «εγώ στηρίζω την Χιλάρη Κλίντον» δηλ. είμαι ξύπνιος ελληναράς και όπως στο Ελλάδα ψηφίζω «δημοκρατικά» Παπανδρέου
  και λίγο ποιο κάτω λες πάλι «Τέλος προσοχή σε κάποιους “Ιους” δημοσιογράφους βαλτούς για τον ίδιο λόγο» μας περνάς όλους στο reality show “η χειρούργος Νατάσσα».Σοβαρέψου.

 4. Maria avatar
  Maria 22/03/2008 11:46:22

  Μήπως η ΦΙΣ έχει μπλέξει τα μπούτια της; Κύριε Ελέησον. Άβυσσος το μυαλό των φιλελευθέρων. Θα σηκωθεί ο Μίλτον από τον τάφο να τους τα ψάλλει μία των ημερών.

 5. Ο ανώνυμος λεχρίτης avatar
  Ο ανώνυμος λεχρίτης 22/03/2008 23:43:40

  Συνταξιούχε πραγματικά δεν καταλαβαίνω καμιά από τις 2 παρατηρήσεις σου. Νομίζω ότι λες ότι είναι βλάκας και πρόβατο και να μη δώσω βάση σε αυτά που λέει; Κομματικό στέλεχος είναι, φυσικά θα υποστηρίξει τη Χίλαρυ. Τώρα πως μπλέκεις τον Ιό που ανέφερα με τη Νατάσσα δεν το καταλαβαίνω. Μου το εξηγείς αν θες; Γράφω για τον Ιό ακριβώς για το λόγο που θα δεις εδώ:
  http://www.resaltomag.gr/172.mag

  Αν έχεις αντίθετη άποψη ευχαρίστως να τη συζητήσουμε

 6. imwrong avatar
  imwrong 24/03/2008 11:32:04

  Το αστείο της υπόθεσης είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

  "Η ευρεία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία - που μεταξύ άλλων προβλέπει τον υπερδιπλασιασμό των σχετικών πόρων από το 0,6% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 1,5% μέχρι το 2013 - σχεδιάστηκαν και εφαρμόζονται με την πεποίθηση ότι και στους τέσσερις αυτούς άξονες, χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά. Με την πεποίθηση ότι χρειάζεται μια δυναμική ώθηση προκειμένου να ξεπεράσουμε επιτέλους το τέλμα της συντήρησης, της εσωστρέφειας, της μιζέριας που αντανακλά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με την πεποίθηση ότι πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά, ακόμη και αν αυτό σημαίνει την αντιπαράθεση με την ηχηρή μειοψηφία των εκφραστών της συντήρησης που, για δικούς τους λόγους, διεκδικούν να μην αλλάξει τίποτα στο χώρο της γνώσης". κλπ κλπ

  Ολόκληρη η ομιλία, που εκφωνήθηκε στις 19 Μάρτη, βρίσκεται στο http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=6261201

  Θέλω κι εγώ να γράφω λόγους για τον πρωθυπουργό χωρίς ν' ανοίγω εφημερίδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.