#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2012 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι συνταξιούχοι αυτοκτονούν, τα παιδιά πεινάνε και οι πολιτικοί καυγαδίζουν στην Βουλή

Στη Δανία του Νότου πεινάνε 439.000 παιδιάΔυστυχώς, η αυτοκτονία στο Σύνταγμα είναι μόνον η αρχή των κακών ειδήσεων. Τα περήφανα γηρατειά προτιμούν να αυτοκτονούν παρά να ψάχνουν στα σκουπίδια.

Ισως υπάρχουν ακόμη χειρότερα νέα καθώς η έκθεση της Unicef για τα επίπεδα φτώχειας των παιδιών στην Ελλάδα, είναι συγκλονιστικά.

Στη Δανία του Νότου, λοιπόν 439 χιλιάδες ανήλικοι Ελληνες ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στην χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη θέση η Δανία με 10,9%. Μπορεί δηλαδή να απομακρυνόμαστε από το πρότυπο του κ. Παπανδρέου αλλά τη Βουλγαρία την φτάνουμε σύντομα.

Φτωχά νοικοκυριά είναι το 20,1% του συνόλου. Το 33,4% των φτωχών νοικοκυριών είναι μονογονεϊκά.

Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόντουσαν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με παιδιά 12-17 ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 34,7%

Σύμφωνα με την έκθεση, στα φτωχά παιδιά οι πιθανότητες να εκδηλωθούν προβλήματα υγείας είναι περισσότερες και συγκριτικά προς τα μη φτωχά είναι δυνατό να εμφανίσουν μεγαλύτερες υστερήσεις στην νοητική και κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη, ιδιαίτερα όταν η φτώχεια είναι μακροχρόνια.

Τα φτωχά παιδιά στην Ελλάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποσιτιστούν και να ταλαιπωρηθούν από την έλλειψη θέρμανσης ή την υγρασία στο σπίτι, από ότι τα μη φτωχά. Σύμφωνα με στοιχεία ο θόρυβος και η στενότητα χώρου είναι δύο παράγοντες που αυξάνουν την πίεση και τo ψυχολογικό στρες στα παιδιά. Στην Ελλάδα σημειώνεται μεγαλύτερη στενότητα χώρου στη κατοικία συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μεταξύ των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, το 21,6% είναι οικονομικά αδύναμα για διατροφή με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, το 37,1% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση, το 27,8% έχει υγρασία στους τοίχους ή σάπια κουφώματα και το 23,2% περιβαλλοντικό πρόβλημα (από βιομηχανίες και κυκλοφορία αυτοκινήτων).

Το 46,7% των ανηλίκων σε φτωχά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν στενότητα χώρου στην κατοικία τους. Το ποσοστό εκτινάσσεται στο 51,6% στις ηλικίες 6-11 ετών.

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό των φτωχών εργαζομένων (13,8%) στην Ευρωζώνη(8.2%) και δεύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (8.5%), στοιχείο που υποδηλώνει, ότι το εισόδημα από την εργασία δεν εξασφαλίζει και την έξοδο από την φτώχεια.

Το 81,5% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά έχουν αδυναμία πληρωμής μιας εβδομάδας διακοπών (Eurostat, 2010).

Στα νοικοκυριά με παιδιά έως 16 ετών το 16,8% του εισοδήματος πηγαίνει στα είδη διατροφής, το 13% στις μεταφορές, το 10,4% στη στέγαση, ύδρευση κ.λπ. της κατοικίας, το 6,1% σε αναψυχή και πολιτισμό και το 5,9% στην εκπαίδευση.

Αν λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία δεν κάνουν τους πολιτικούς με τις ντροπολογίες τους να συγκλονιστούν τότε καλύτερα να πάνε να κρυφτούν γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες. Αν αφήνουν έναν απόμαχο της ζωής να αυτοκτονεί και χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα να μην έχουν μέλλον, τότε η χώρα αυτή δεν έχει πλέον ελπίδες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 04/04/2012 13:38:21

  Το να υποστεί τα παραπάνω ο λαός μας δεν ήταν ούτε μοιραίο ούτε αναπόφευκτο. Ήταν και είναι συγκεκριμένη πολιτική απόφαση. Ακούει δε στο όνομα "εσωτερική υποτίμηση".

 2. ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ avatar
  ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ 04/04/2012 13:46:27

  1000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ 2010-2011.ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;ΞΥΠΝΗΣΤΕ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 04/04/2012 14:05:25

  Οι πολιτικοι μας δεν μπορουν να προβαλουν τα παραπανω σαν επιχειρηματα για να πεισουν τους Ευρωπαιους οτι οι Ελληνες εχουν φθασει στα ορια τους; Ή μηπως δεν υπαρχει πια καμια αντισταση προς τους ξενους και ακολουθουμε μια προδιαγεγραμμενη μοιρα. Και αν ειναι ετσι μηπως πρεπει να την αλλαξουμε;

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/04/2012 14:37:13

  Δανία του Νότου;
  Εγώ Αφγανιστάν βλέπω.

 5. νεφέλη avatar
  νεφέλη 04/04/2012 16:23:57

  Οσο για τα πολυδιαφημιζόμενα συσίτια, διανομές ρούχων και κλινοσκεπασμάτων, υπό το κήρυγμα του πάστορα σαλτοπρότο,
  αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα... απλά και πρόσκαιρα χαιδεύουν τις συνειδήσεις των κατεχόντων ενόχων κι αποκοιμίζουν τους θιγομένους!!!

 6. The Saint avatar
  The Saint 04/04/2012 17:51:37

  Ποιοί να ξυπνήσουν; Και γιατί; Το πλάνο εξαθλίωσης, και εν τέλει εξόντωσης του Ελληνικού λαού, βρίσκεται εν ενεργεία, και μάλιστα τυγχάνει επιτυχές!
  Οι οπαδοί της νεοταξικής νομενκλατούρας, πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς με τέτοιες εξελίξεις.
  Το θέμα επαναλαμβάνω είναι ότι ενώ μας είναι γνωστό το τί θέλουν, και τι επιδιώκουν, (και οι εντός και οι εκτός Ελλάδος ινστρούχτορες της νεοταξικής λαίλαπας) ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε; ΕΩΣ ΠΟΤΕ θα τα ανεχόμαστε απραγείς; Οταν σε λίγο χρονικό διάστημα απο τώρα τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της παρούσης εξοντωτικής πολιτικής μπούν στα σπιτια ΟΛΩΝ μας, θα είναι αργα....

 7. partyman avatar
  partyman 04/04/2012 20:59:23

  αν ήταν 15-20 του μήνα, σου έχει εξαντληθεί και το τελευταίο ευρώ της πενιχρής σύνταξης σου, θα σου έλεγα εγώ αν βοηθούν ή όχι τα συσσίτια και η διανομή τροφίμων..

  Έχεις πάει απο κοντά να ρίξεις μια ματιά ή απλά γράφεις ότι γράφεις?
  δεν θέλω να το δραματοποιήσω λέγοντας σου λεπτομέρεις..

  αντί να επαινούμε τέτοιες προσπάθεις, τις μουτζουρώνουμε..

  θα σου πω κάτι: στις τραγικά δύσκολες στιγμές που ζούμε, το μόνο που έχει απομείνει είναι η αλληλοβοήθεια, η ελληνική καρδιά και φιλότιμο

  Δεν είναι εδώ πεδίο για να βγάλουμε τα πολιτικά, θρησκευτικά ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο απωθημένα...

  χωρίς ίχνος προσωπικής προσβολής το μύνημα μου, οκ?

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ partyman 05/04/2012 14:44:56

   Ισως δεν το εξέφρασα καλά... συγγνώμη!
   Δίκιο έχεις partyman, ότι είναι σημαντική την παρούσα στιγμή η αλληλοβοήθεια.
   Ομως δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα...
   Οπου ναναι, αυτοί που βοηθάνε τώρα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση,
   θα βρεθούν κι εκείνοι στις γραμμμές των συσσιτίων!
   Και τότε ποιός θα βρεθεί, να τους ενισχύσει...
   οι τοκογλύφοι που θησαυρίζουν σήμερα;

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ βαγόνι 05/04/2012 14:48:57

    από νεφέλη το παραπάνω σχόλιο!
    (εκ παραδρομής χρησιμοποίησα το νικ άλλου εκλεκτού συνσχολιαστή...)

 8. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 04/04/2012 22:58:16

  Αφού στήριξαν με νύχια και με δόντια τον καταστροφέα ένος ολόκληρου λαού οι Μπάμπηδες με τι αντάλαγμα άραγε τώρα μαζέυουν αποφόρια και τρόφιμα για έναν περήφανο λαό που δεν θέλει ελεημοσύνη αλλά αξιοπρέπεια άραγε αυτοί οι τύποι θα πληρώσουν ποτε;..........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.