#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2012 22:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι συνεταίροι της κεντροαριστερής πολυκατοικίας έβγαλαν μαχαίριαΜε μια πιο νηφάλια ανάλυση των όσων «κατήγγειλε» ο Γιώργος Παπανδρέου για τα... συμφέροντα που τον χτύπησαν και τον έριξαν,  εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι άξιος συνεχιστής της οικογένειάς του. Άξιος Παπανδρέου δηλαδή που δε θέλει να παραιτηθεί, που θέλει να ελέγχει το κόμμα του μέχρι τέλους, που ποτέ δεν κάνει λάθη και που ποτέ δεν παραδέχεται ότι η ανικανότητά του είναι αυτή που έφερε την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού.

Και μέχρι τέλους, ένας ακόμη Παπανδρέου θα βασανίζει τον ελληνικό λαό.

Από τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον ΔΟΛ(ιο) Σταύρο Ψυχάρη που τον χτύπησε αλύπητα για ένα δάνειο 10 εκατ. ευρώ διαπιστώνουμε ότι μάλλον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Δηλαδή για ένα δάνειο καταστράφηκε το ΠΑΣΟΚ και δεν κυβερνά σήμερα;

Τα Μνημόνια, οι λάθος επιλογές, οι εγκληματικές καθυστερήσεις είναι όλα στη φαντασία μας; Ο Ψυχάρης και η παρέα του φταίνε γιατί επηρέασαν την κοινή γνώμη σε βάρος της κυβέρνησης Παπανδρέου;

Αστείες αιτιάσεις από έναν άνθρωπο που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Και σιγά την σκληρή κριτική και τα χτυπήματα του ΔΟΛ στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι το καλοκαίρι το Mega, Τα Νέα και το Βήμα λιβάνιζαν τον Παπανδρέου, αποθέωναν τις πολιτικές του Μνημονίου, ζητούσαν κι άλλα μέτρα, κι άλλες «μεταρρυθμίσεις» αδιαφορώντας για την καταστροφή που έφερναν στην ελληνική κοινωνία η τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.

Μάλιστα, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο ΔΟΛ και άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις λειτούργησαν ως ο Δούρειος Ίππος της τρόικας στην προσπάθεια για «άλωση» της Ελλάδας.

Πιο πολύ και πιο σκληρή κριτική άσκησε π.χ. η Ελευθεροτυπία η οποία έχει βάλει λουκέτο, επίσης για ένα δάνειο που δεν έλαβε από τις τράπεζες, παρά ο Ψυχάρης. Ο οποίος όταν κατάλαβε ότι το Μνημόνιο είναι μια αποτυχημένη πολιτική κι όταν αντιλήφθηκε ότι ο Παπανδρέου και η παρέα του είναι ανίκανοι, τότε μόνο το γύρισε το... τσάμικο μέσω του Mega. Γιατί μέσω των Νέων και του Βήματος ξανά προσπαθούσε να μας πείσει ότι η... ζωή είναι ωραία.

Με απλά λόγια ο κ. Ψυχάρης στο γνωστό δίπορτο παιχνίδι του στην προσπάθειά του να εκβιάσει και ταυτόχρονα να πάρει και το μεγάλο μερίδιο της εξουσίας (και των χρημάτων) που μοιράζεται πάντα στα μέσα ενημέρωσης.

Μετά από όλα αυτά θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε τις συνομιλίες με τον κ. Ταμβακάκη για το δάνειο στον ΔΟΛ;

Η εξήγηση είναι απλή και ουσιαστικά είναι η αρχή του κειμένου. Ο κ. Παπανδρέου φεύγει από την πολιτική ζωή του τόπου ως αποτυχημένος και επιλέγει να το κάνει με τη λογική του καφενείου.

Αντί δηλαδή να πει «απέτυχα, πάω σπίτι μου, θα βοηθήσω την πατρίδα φεύγοντας από το προσκήνιο», επιλέγει τις θεωρίες συνωμοσίες.

Αλλωστε, η ιστορία γράφεται και μετά από κάποια χρόνια ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε να μείνει η λογική του «με έριξαν τα συμφέροντα» παρά «έπεσα από το κακό μου το κεφάλι».

Αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πόλεμος των συνεταίρων της κεντροαριστεράς πολυκατοικίας. Ο Ψυχάρης ο ένας ένοικος, ο Παπανδρέου ο άλλος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 04/01/2012 22:38:12

  Μαχαίρια?? Στη "Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη" ??

 2. Orestios avatar
  Orestios 04/01/2012 22:43:31

  Απίστευτο. Υπήρχαν σχέσεις διαπλοκής μεταξύ ΔΟΛ & ΠΑΣΟΚ!
  Ποιος να το φανταζόταν;

 3. Y. avatar
  Y. 04/01/2012 22:58:54

  “…δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο ΔΟΛ και άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις λειτούργησαν ως ο Δούρειος Ίππος της τρόικας…”
  Υπερβολή είναι που δε γράφεις ότι λειτούργησαν ως ο Δούρειος Ίππος του πασόκ για τριάντα χρόνια
  (...προβλέπω ολονυκτία στο μέγκα σήμερα, με Ψυχάρη, Μπομπολιστάν κ Σία)

 4. S.K avatar
  S.K 04/01/2012 23:03:57

  Θέλω να φανταστώ τα μούτρα του Ταμβακάκη για τα κολλητάρια του!

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 04/01/2012 23:17:14

  "Μάλιστα, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο ΔΟΛ και άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις λειτούργησαν ως ο Δούρειος Ίππος της τρόικας στην προσπάθεια για «άλωση» της Ελλάδας."

  Όχι μόνον δεν είναι υπερβολή, είναι η καθαρή αλήθεια.

  Και μια ερώτηση. Από πού κι ως πού μια τράπεζα ρωτάει τον Πρωθυπουργό, ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ, τον πρωθυπουργό!!! της χώρας για το τι δάνεια θα δώσει;;;;

  Αν αυτό δεν είναι αθέλητη ομολογία των σχέσεων ύποπτης διαπλοκής που υπήρχαν μεταξύ Παπανδρέου και Ψυχάρη, αν αυτό δεν είναι αθέλητη ομολογία εμπλοκής του Μαξίμου ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στο τι δάνεια θα δοθούν και σε ποιον, τότε τι είναι;

  Δεν θα μας ομολογούσε, βέβαια, ο Παπανδρέου ότι έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Αρκεί όμως και αυτό που μας είπε. Διότι είτε "όχι" θέλει να πει κάποιος, είτε "ναι", μπορεί να το πει με τρόπο αψεγάδιαστο, ώστε κανένας να μην μπορεί να του προσάψει κάτι.

  Το ερώτημα είναι, γιατί να τεθεί το ερώτημα στον πρωθυπουργό της χώρας... Θα μας πει πάλι ο ΓΑΠ, οι άλλοι φταίνε που ρωτάνε, δεν φταίω εγώ. Όοοοοχι, ΓΑΠ. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κι άλλο παρασκήνιο στο ΓΙΑΤΙ ρώτησαν, που δεν μας το λες. Και είμαι σίγουρος, επίσης, ότι, πριν ρωτήσουν, ήξερες ότι με καθαρά τραπεζικά κριτήρια ουδέποτε θα έπαιρνε δάνειο ο ΔΟΛιος και διάλεξες ως καλός Παπανδρέου που είσαι να εκβιάσεις όπως ήξερες.

  Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε όλοι σας. Δεν ξέρω αν χαίρομαι πιο πολύ για την κατάρρευση του ΓΑΠ ή για την ηθική κατάρρευση του ΔΟΛ. Πιο πολύ θα χαρώ όμως για την Ελλάδα που θα αναγεννηθεί, πάλι, μέσα από τις στάχτες της.

  • Y. avatar
   Y. @ Διογένης 04/01/2012 23:57:55

   Του το είχε εγκρίνει αρχικά ο ΓΑΠ, και είπε του Ράπανου να τον ρωτήσει

 6. Παύλος avatar
  Παύλος 04/01/2012 23:19:32

  Αντί δηλαδή να πει «απέτυχα, πάω σπίτι μου, θα βοηθήσω την πατρίδα φεύγοντας από το προσκήνιο», επιλέγει τις θεωρίες συνωμοσίες........
  .......................................
  Έλεος ,
  Με ποιό δικαίωμα τον ... αφήνεις να πάει σπίτι του ;;

  Με ποιό δικαίωμα αφήνεις να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την πατρίδα , αυτός που αποδεδειγμένα (και δια ίδιον όφελος -βλ. Νίκος, βλ. CDS -) την πρόδωσε ;;;;;
  Και μετά ρωτάμε , τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε ;;

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/01/2012 23:22:55

  Ολα αυτά ,θυμίζουν συμμορία που τσακώθηκε στη μοιρασιά και άρχισε τα καρφώματα. Η συμμορία όμως , είναι πάντα συμμορία και στο τέλος τα βρίσκει με τα μέλη της, γιατί ο ένας ξέρει για τον άλλον αφ'ενός και γιατί το συμφέρον είναι κοινό, αφ'ετέρου....

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Diamond Angel 04/01/2012 23:29:40

   Ναι, με τη διαφορά ότι τώρα πια δεν υπάρχουν αρκετά για μοιρασιά!

   Και ίσως γι' αυτό είναι τόσο μεγάλη η οργή του ΔΟΛ. Διότι το "έργο" που αφήνει πίσω του ο εκπεσών ηγεμόνας είναι ακριβώς αυτό: Η πίτα μίκρυνε τόσο, που δεν φτάνει για όλους. Και σε λίγο δεν θα φτάνει για κανέναν...

   Τα σκουπίδια, οι "αποκρατικοποιήσεις" και το "άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων" είναι η τελευταία τους ελπίδα για "μοιρασιά". Γι' αυτό και λύσσαξαν για αυτά τα δύο θέματα...

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/01/2012 23:31:22

  O ΔΟΛ μιλησε στην ανακοινωση του για 90 χρονια και εχει δικιο.Δεν ειναι 30 χρονια που υποστηριζει το ΠΑΣΟΚ,ειναι 90 χρονια που υποστηριζει τους ψευδοδημοκρατες.
  Η καριερα του ιδρυτη Λαμπρακη αρχισε την εποχη του εθνικου διχασμου ως προβοκατορα του Βενιζελου που τον εβαλε να πυροβολησει ενα συμμαχο αξιωματικο ωστε το επεισοδιο να αποδοθει στους βασιλικους και να οδηγησει σε εκθρονιση του βασιλια.
  Απο τοτε αυτα τα 90 χρονια το Λαμπρακισταν υποστηριζει ΠΑΝΤΑ μια παραταξη.
  Οποιος απο τη ΝΔ νομιζει οτι μπορει να αλλαξει αυτη την τοποθετηση επειδη συγκυριακα τσακωθηκαν κανει λαθος.
  Η ΝΔ ΔΕΝ πρεπει να υποστηριξει τη δανειοδοτηση του ΔΟΛ και πρεπει να βαλει στοχο να κλεισει.Αυτο ειναι το συμφερον της.

  • Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
   Κωστας Ε. Χριστοδουλου @ ψυχραιμια 05/01/2012 02:02:16

   Άκούς , Ν.Δ. ???

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/01/2012 23:39:32

  Πταίσμα... Και να 'ταν μόνο αυτό... Από το 1996 και μετά μόνο τέτοια.

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 04/01/2012 23:43:27

  Νομίζω πάντως ότι ο ασκός του Αιόλου ήδη άνοιξε και δεν υπάρχει πια επιστροφή. Ο Παπανδρέου θα στριμωχτεί πολύ άσχημα από εδώ και πέρα και δεν αποκλείεται ένα βράδυ να φύγει με ψευδώνυμο ή ακόμη και με βάρκα - μια που τώρα, σε αντίθεση με το 1963, στα αεροδρόμια δεν γίνεται να πετάξεις με ψευδώνυμο. Οι δελφίνοι δεν θα τα βρουν ποτέ μεταξύ τους. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη τελειώσει. Και τελειώνει από μόνο του. Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

  Η ιστορία μου θυμίζει την κατάρρευση της έως τότε πανίσχυρης Σοβιετικής Ένωσης μέσα σε μια νύχτα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα με το ΠΑΣΟΚ. Σε λίγες εβδομάδες θα αποτελεί το θλιβερότερο κομμάτι της πολιτικής ιστορίας του τόπου από την επανάσταση του 21 και μετά...

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2012 23:51:22

  Μα πάντα οι τούρτες κόβονται με μαχαίρια.... ο κρατών μοιράζει απλά τα κομμάτια.

 12. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 05/01/2012 00:02:38

  Η κατάσταση θυμίζει την ταινία "Η Πτώση",όπου ο παράφρων Χίτλερ δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης του και για όλα φταίνε οι πρώην πιστοί συνεργάτες.
  ΓΑΠ, έρχεται η πληρωμή για τις πράξεις και τις παραλήψεις σου!!!

 13. Y. avatar
  Y. 05/01/2012 00:03:26

  Μ΄άρεσε ο υπιινιγμός σου!

 14. karenin avatar
  karenin 05/01/2012 00:22:56

  Πώ πώ, πώς κατάντησε έτσι η χώρα ρε παιδιά. Ο κυρ Σταύρος να μην μπερείνα βρεί δέκα ψωροεκατομύρια στην αγορά. Πάντως αν βρισκόμαστε στην φάση που το σύστημα δεν μπορεί πλεον να αλληλοτροφοδοτηθεί, υπάρχουν ελπίδες.

 15. Aris. A avatar
  Aris. A 05/01/2012 01:26:14

  Aπό μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.

  Η μεγαλύτερη προσφορά του Παπανδρέου στην Ελλάδα.

 16. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/01/2012 01:43:56

  Υπάρχει παράδοση στη κόντρα παπανδρεϊσμού-ΔΟΛ.Αρχίζει από πολύ παλιά.Το 1965,με τη γνωστή κρίση των Ιουλιανών,ο Χρ.Λαμπράκης,προς στιγμή,στήριξε τη λύση να προταθεί άλλος πρωθυπουργός από την Ένωση Κέντρου και να παρακαμθεί ο Γ.Παπανδρέου.Αυτό,όμως,δεν κράτησε για πολύ.Καλοκαίρι του 1965,μήνα Αύγουστο,καίγονταν φύλλα των Νέων στη Πλ.Συντάγματος και αναγκάστηκε ο Λαμπράκης ν'αλλάξει γνώμη και να συνταχθεί με τη παπανδρεϊκή πλευρά.Κατόπιν,όπως είναι γνωστό,οι σχέσεις ΔΟΛ-Αν.Παπανδρέου πέρασε από διάφορα στάδια.Στις εκλογές του 1974 και 1977 στήριξε Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις και ΕΔΗΚ αντίστοιχα.Από τις αρχές του 1978 άρχισε η ολόπλευρη στήριξη ''Νέων''-''Βήματος'' στο πασοκισμό.Όταν το 1981 ο πασοκισμός επικράτησε,ξεκίνησε μια κόντρα ανάμεσα σε Παπανδρέου-Λαμπράκη και το ημερήσιο ''Βήμα'' έκλεισε.Άνοιξε πάλι,μετά από πολλά χρόνια.Με όλο αυτό το μικρό χρονικό θέλω να δείξω πως η διαμάχη Συγκροτήματος-Παπανδρεϊσμού έρχεται από παλαιά και δεν μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.Ανάμεσα σε αυτές τις δυο φατρίες του κεντροαριστερού χώρου υπήρχε υπόγεια και μεγάλη διαμάχη μ'εκατέρωθεν χτυπήματα.Και έπεται συνέχεια,ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ,που ο πασοκισμός οδηγείται σ'εκλογικό αφανισμό....

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/01/2012 01:46:42

  ...οι σχέσεις ΔΟΛ-Αν.Παπανδρέου πέρασαν(ορθό)...

 18. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 05/01/2012 02:08:07

  O ΓΑΠ και το Πασόκ όζουν πολιτική πτωμαίνη.
  Για τον ΔΟΛ: είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να κλείσει. Το πιο ύπουλο και χυδαίο-σοβαροφανώς χυδαίο-συγκρότημα τύπου.
  Μια ζωή διαστρέβλωση, παραπληροφόρηση, προπαγάνδα, προβοκάτσιες. Τα τελευταία δύο χρόνια ξεσάλωσαν ως φουσκωτοί του αποτυχημένου Μνημονίου. Και δεν ντρέπονται. Νομίζουν πως ξεχνάμε...;
  Λουκέτο στον ΔΟΛ τώρα.

 19. kostas* avatar
  kostas* 05/01/2012 02:29:54

  Ημουν μικρος , αλλα οποιοι θυμουνται ή μπορουν να βρουν ομιλιες του Σαμαρα σαν προεδρου της Πολ.Αν. στην προεκλογικη περιοδο του 1996 ,στους λογους του κατακεραυνωνε την διαπλοκη ονομαστικα με το ονομα του Λαμπρακη ...Θα εβαζα και στοιχημα για οποιος θελει να το βρει ..

 20. Τσάμης avatar
  Τσάμης 05/01/2012 03:14:20

  Καλά τα λέτε, αλλά θέλω να κάνω μια διόρθωση. Ο Ψυχάρης δεν χορεύει τσάμικο αλλά καλαματιανό. Με καταλαβαίνεται φαντάζομαι...

 21. Κρης avatar
  Κρης 05/01/2012 03:49:33

  σαν απο την τριλογία του "Νονού" η φώτο
  h**p://img406.imageshack.us/img406/9628/psixarhs.jpg
  ( απο την εξόδιο ακολουθία του Λαμπράκη )

 22. Κρης avatar
  Κρης 05/01/2012 03:51:13

  η Σύζυγος και ο Υιός

 23. Παναγος avatar
  Παναγος 05/01/2012 07:02:59

  Και τελικα εγενετο φως!!
  Μια κουβεντα απο τον ιδιοκτητη του λαμπρακισταν και το γαπας ειναι τελειωμενο..

  Απολυτα φυσικο.Υπαρχει ανθρωπος που αμφεβαλλε γιαυτο?
  Οτι δηλαδη το γαπας ειναι δημιουργημα του λαμπρακισταν?

  Το "υποπτο" ερωτημα ομως παραμενει:
  "Γιατι αργησε τοσο το λαμπρακισταν"??
  Μια κουβεντα της "κ.τρεμυ" δυο χρονια πριν και το "ηγετης" γαπα θα πηγαινε στην Μινεσσοτα να δουλεψει σαν βοηθος βενζινοπωλη ξανα..
  (σε αλλον εργοδοτη,οχι στον ιδιο που ειχε πριν και που δεν ..εκτιμησε τις .."ικανοτητες του"!!)

 24. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 05/01/2012 10:58:01

  Αν βγούνε πραγματικά τα μαχαίρια στην κεντροαριστερή συμμαχία, να ετοιμάζεται και η κεντροδεξιά συμμαχία. Οι μπομπολολαμπράκηδες είναι πίσω και από τις δύο συμμαχίες, οι οποίες στην ουσία είναι μία συμμαχία...

 25. Tassos avatar
  Tassos 05/01/2012 11:22:33

  Αντώνη, μακριά από τη σαπίλα. Ουδέποτε όλη αυτή η διαπλοκή ψήφισε ΝΔ. Μόνο ο Θέμος ψήφισε κάποτε Πολ.Αν. Αλλά γενικά μακριά τους...

 26. blue nile avatar
  blue nile 05/01/2012 11:45:24

  Εγώ πάλι δεν ανησυχώ καθόλου με τη κόντρα ΓΑΠ-Ψυχάρη. Όσο πιο αγαπημένα τα ζευγάρια τόσο πιο έντονα τα καυγαδάκια.

 27. ΑΖ avatar
  ΑΖ 05/01/2012 16:57:13

  Κατι για τους νεοτερους:

  Στη φυλακή ξερετε γιατί σεβονταν οι ποινικοι τους πολιτικούς κρατούμενους??

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΡΦΩΝΑΝ! Αρα, οι περι ων ο λογος, ποινικοί και οχι πολιτικοί κρατουμενοι εσονται.

  ΑΖ

 28. Planki avatar
  Planki 05/01/2012 23:02:22

  ο Κρόνος της Διαπλοκής δηλαδή το ΠαΣοΚ τρώει τα παιδιά του, έφαγε την Αυριανή, έφαγε την Ελευθεροτυπία, τώρα ήρθε η σειρά του ΔΟΛ....ο ΔΟΛ όμως ειναί ο Δίας της Διαπλοκής....και απο τι βλέπω....θα χουμε σοου...πάντως εγώ το χαίρομαι!!!!! show must go on λοιπόν....δεν τελειώσαμε!!!!

 29. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 06/01/2012 22:37:55

  ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.
  ΓΑΠ.-ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΔΕΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.