#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2010 01:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι συνδικαλιστές ή δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ;Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν απεργία για τις... 29 Ιουνίου !!! Όταν δηλαδή θα έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα και θα έχει περάσει και το ασφαλιστικό!!!

Το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 30 χρόνια είχε μια ιδιότυπη σχέση με τον συνδικαλισμό, κυρίως με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και ορισμένα συνδικάτα κλάδων του δημόσιου τομέα. Σε γενικές γραμμές, κάθε φορά που ήταν κυβέρνηση έχαιρε της… διακριτικής αντιπολίτευσης με χλιαρές αντιδράσεις ακόμη κι όταν ο Ανδρέας ή ο Σημίτης έφερναν πολύ επώδυνα νομοσχέδια. Με λίγα λόγια, πολλοί συνδικαλιστές λειτουργούσαν σαν «εξαπτέρυγα» της εκάστοτε πράσινης κυβέρνησης, με ανταλλάγματα φυσικά. Δεν είναι λίγοι οι συνδικαλιστές που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και έβαλαν πλάτη στις δύσκολες στιγμές και το εξαργύρωσαν με βουλευτικές ή υπουργικές θέσεις ή το λιγότερο με καλές θέσεις και παχυλούς μισθούς στο δημόσιο τομέα. Μόνο μια φορά υπήρξε σφοδρή αντίδραση κι αυτή αφορούσε το ασφαλιστικό του Γιαννίτση, το οποίο και πήραν πίσω. Τότε, ακόμη και οι «πράσινες» πέτρες είχαν ξεσηκωθεί, άλλωστε αν δεν το έκαναν οι συνδικαλιστές θα τους έπαιρνε με τις πέτρες ο λαός.

Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ πήγαινε στην αντιπολίτευση φρόντιζε να έχει αγαστές σχέσεις με τα συνδικάτα, έστηνε το μηχανισμό και προκαλούσε μπάχαλο (δικαίως τις περισσότερες φορές) σε κάθε κίνηση της εκάστοτε κυβέρνησης. Η πλάκα είναι ότι ξεσήκωνε τον κόσμο ακόμη και για υποθέσεις ήσσονος σημασίας, έτσι όμως, το ΠΑΣΟΚ έφτιαχνε την εμπροσθοφυλακή του στην πορεία προς τα… Ανάκτορα.

Αυτές τις ημέρες, όμως, από τη μια το Μνημόνιο κι από την άλλη τα ντροπιαστικά μέτρα που εξήγγειλε ο Λοβέρδος για εργασία – συντάξεις έχουν προκαλέσεις οργή στα συνδικάτα. Οι «πράσινοι» Παναγόπουλος και Παπασπύρος έχουν βγει στα χαρακώματα και ακολουθούν κι άλλα συνδικάτα όπως αυτό στον ΟΣΕ και το μετρό ή στους εκπαιδευτικούς. Ένα μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα (βοηθούμενο κι από το ΠΑΜΕ) ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα επιχειρεί να ξεπεταχθεί, παρά τις συνηθισμένες «συνεννοήσεις» με την κυβέρνηση.

Όμως, καθώς οι εξελίξεις τους ξεπερνούν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να βγουν στους δρόμους, όποτε ο κόσμος το απαιτήσει. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση μέσω εφημερίδων θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την αντιπάθεια που έχει ο κόσμος για τον συνδικαλισμό, και σωστά. Θα προσπαθήσει να σπάσει το μέτωπο, βάζοντάς τα με τα συνδικάτα και κατηγορώντας τα για ιδιοτέλεια και για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας την ώρα που η οικονομία καταρρέει.

Ούτε είναι τυχαία η «σύμπλευση» του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επιτέθηκε στους συνδικαλιστές και άνοιξε πόλεμο με τον Γ. Μανώλη.

Διότι αν στο μυαλό της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη επικρατεί η λογική του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

Την υπόθεση πρέπει ο κόσμος να την πάρει στα χέρια του και οι συνδικαλιστές να πάψουν να λειτουργούν σα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 19/06/2010 01:25:20

  Για τους συνδικαλιστές μία λέξη μόνο:

  ΤΟΜΑΡΙΑ!!!

 2. thespieys avatar
  thespieys 19/06/2010 02:41:34

  H κατάντια της σημερινής Ελλάδας οφείλεται όχι μόνο στους πολιτικούς, αλλά στους συνδικαλιστές.

 3. δευτεροςασχετος avatar
  δευτεροςασχετος 19/06/2010 04:39:51

  έλεος ρε παιδιά.Λίγη τσίπα δεν υπάρχει? μα 29 ιουνίου ? έλεος.
  23 όλοι με το παμε!

 4. ΔΙΚΑΙΟΣ13 avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ13 19/06/2010 07:47:12

  Αντε και υπουργοί σε λίγο της τρόϊκας...

 5. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 19/06/2010 08:33:21

  ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ , ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ !
  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν εχουν λογο υπαρξης.Πρεπει να γυρισουμε σελιδα.

 6. λέων avatar
  λέων 19/06/2010 09:39:45

  Συμφωνώ απολύτως φίλε μου.Ακουσα σε συνέντευξη τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ένα ¨τύπο¨ που ονομάζεται Παναγόπουλος και έφριξα.Αυτός δεν είναι πρόεδρος των εργαζομένων αλλά των εργοδοτών και κυβερνητικός υπάλληλος.ΑΙΣΧΟΣ!!!ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ.

 7. evangelos avatar
  evangelos 19/06/2010 10:08:58

  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜ....

 8. ΜΤ avatar
  ΜΤ 19/06/2010 10:21:29

  ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ..........!!!!
  ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ......!!!!
  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ..........ΓΙΑ Ο Λ Ο Υ Σ !!!!
  ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑ ή ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε,
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..........ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ....!!!!

 9. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 19/06/2010 10:32:29

  Χαλάλι το γιαούρτομα του άξιζε, χρειάζεται όμως επανάληψη για να το εμπεδώσει.
  Τελικά θα αναγάγουν το ΠΑΜΕ σε πρώτο παίκτη.

 10. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 19/06/2010 11:29:35

  Δεν ξέρω για τον δημόσιο τομέα...

  Στον ιδιωτικό τομέα όμως, πρωτοβάθμια συνδικάτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εντάξει, υπάρχουν ορισμένα ως "σφραγίδες". Εν ύπνω. ΑΔΕΙΑ εντελώς. Και μεταξύ μας τι πρωτοβάθμια συνδικάτα να υπάρξουν αφού δεν υπάρχουν επιχειρήσεις; Και όπου τελικά υπάρχουν πρωτοβάθμια συνδικάτα είναι παγωμένα από τον φόβο τους. Είναι μια κατάσταση δεκαετιών. Οτι ακριβώς συμβαίνει και με τις αντίστοιχες πρωτοβάθμιες οργανώσεις των πολιτικών κομμάτων.

  Κι αφού δεν υπάρχουν πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, απορώ πως γίνεται και υπάρχουν τριτοβάθμιες (ΓΣΕΕ).

  Ο συνδικαλισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετέχει στην διάχυση της Ολιγαρχίας, της μασκαρεμένης σε δημοκρατία. Τα συνδικάτα λειτουργούν με βάση τον κοινοβουλευτισμό. Είναι βαθιά αντι-δημοκρατικοί μηχανισμοί. Τα συνδικάτα είναι μόνο χρήσιμα στα μεγάλα ξαδέλφια τους, τα κόμματα, και εκείνα μόνον εξυπηρετούν. Και μαζί τις φιλοδοξίες και ενίοτε τα οικονομικά συμφέροντα ημετέρων.

  Θραξ Αναρμόδιος

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/06/2010 11:56:11

  Αυτοί οι συνδικαλισταράδες, δεν ήταν που μαζεύτηκαν και υποστήριξαν όλοι μαζί τον ΓΑΠ για πρόεδρο; Από αυτούς τους "αμέτοχους" περιμένουμε όλοι εμείς την αντίδραση κατά των μέτρων; Αυτοί κατάφεραν να απαξιώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τώρα ποια υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κάθε λογής μέτρα.
  Άραγε ο Πρωτόπαπας θα το φηφίσει το νέο νομοσχέδιο;

 12. armageddon avatar
  armageddon 19/06/2010 12:09:25

  Χρειάζετε αλλαγή μορφής συνδικαλισμού .Συνδικαλισμός που
  να ενδιαφέρετε για τον εργαζόμενο,και όχι συνδικαλιστές οι
  οποίοι να πέρνου χρήσματα από τα εκάστοτε μόμματα ,όπως
  συμβάινει τώρα,και να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις εκάστοτε
  αδικίες των κυβερνήσεων .

 13. ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ avatar
  ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 19/06/2010 12:50:37

  ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΙ.
  ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
  ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟΣ.
  ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ.
  ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣΔΗΘΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

 14. ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ avatar
  ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 19/06/2010 12:57:15

  ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ = ΛΑΣΑΛΙΣΜΟΣ.
  ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.
  Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ.
  ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ;
  ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ;
  ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΛΕΡ;
  ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ...

 15. θανος avatar
  θανος 19/06/2010 14:02:57

  γνωστος ο ρολος τους,οι τυχοδιωκτες του πασοκ σε ολα τα επιπεδα.ο τυχοδιωκτισμος σε ολο το μεγαλειο.αλλα φταινε και αυτοι που τους ψηφιζουν.αραγε τι ιδεολογια εχουν ολοι αυτοι οι τυχοδιωκτες του πασοκ; καμια την ανελιξη τους και τα χρηματα ,μπας και γινουν υπουργοι να παρουν και αυτοι μιζες ,δεν βλεπεται τους συνδικαλιστες του πασοκ σε επιπεδο πρωτοβαθμιο ; οτι πιο τυχοδιωκτικο υπαρχει ,οτι πιοβρωμερο ,ειναι αυτοι .αυτοι κανουν κουμαντο στο δημοσιο τομεα,σκεφτειτε τους παραπανω τι απατεωνες ειναι;

 16. Factorx avatar
  Factorx 19/06/2010 14:13:10

  Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

  Σε απάντηση των χθεσινών ανακοινώσεων του κ. Γιάννη Μανώλη και της ΔΑΚΕ ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Επιμένω στις αρχικές μου θέσεις ότι η στάση των δύο συγκεκριμένων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ, που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής από την βαθμολόγηση των γραπτών είναι επιζήμια και για την παράταξη και τον τόπο. Προς τιμήν τους υπήρξαν και οι δυο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ οι οποίοι ψήφισαν κατά. Εξακολουθώ, όμως να μην έχω λάβει συγκεκριμένη απάντηση από την ηγεσία της ΔΑΚΕ, εάν επικροτεί τέτοιου είδους εκβιαστικές συμπεριφορές.
  Ως προς το ερώτημα «Εσείς που ανήκετε;» που θέτει η ΔΑΚΕ στη χθεσινή της ανακοίνωση, απαντώ ότι ανήκω στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία έχω εκλεγεί τρείς φορές βουλευτής στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Αναφορές περί βολεμένων πολιτικών είναι τουλάχιστον προσβλητικές για τους πολίτες που με στήριξαν με τη ψήφο τους.

  Τέλος, ως προς την πρόταση του κ. Μανώλη να περπατήσουμε μαζί στις φτωχογειτονιές της Β’ Αθηνών την αποδέχομαι με χαρά. Εξάλλου τις περπάτησα και στις δύσκολες εκλογές του 2009, στις οποίες ο κ.Μανώλης επέλεξε να μη δώσει τη μάχη για τη ΝΔ.»

 17. vassilis avatar
  vassilis 19/06/2010 18:37:40

  Τα μεγαλυτερα και οδυνηροτερα κτυπηματα τα δεχεται κανεις εκ'των εσσω.Ετσι και οι συνδικαλιστες εδωσαν το οδυνηροτερο και υπουλο κτυπημα στους εργαζομενους υπακουοντας στις εντολες της εξουσιας ,την οποια πιστα υπηρετησαν.Τους αξιζει οτι χειροτερο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.