Οι συναντήσεις Σαμαρά με Καραμανλή και Ντόρα και η ενότητα της Κεντροδεξιάς
07/06/2014 08:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι συναντήσεις Σαμαρά με Καραμανλή και Ντόρα και η ενότητα της Κεντροδεξιάς

Οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη θα μπορούσε να σημαίνουν μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός για την επανένωση της κεντροδεξιάς.

Έχει πολύ πλάκα αυτό που γίνεται με την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ντόρα Μπακογιάννη και την «ραδιοαρβύλα» που έχει βγει ότι μπορεί να γίνει και τσαρίνα της οικονομίας. Από την αρχή γράψαμε στο antinews ότι ο σκοπός της συνάντησης, έπειτα από δύο χρόνια, ήταν η θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ την οποία η αγαπημένη μας Ντόρα καίγεται να πιάσει. Ο Σαμαράς, ως όφειλε, δεν της απάντησε, και η ζωή συνεχίζεται.

Αλλά πέρα από την πλάκα και τους συμβολισμούς που έχει μια τέτοια συνάντηση η οποία έβαλε φωτιά στα δημοσιογραφικά κι όχι μόνο γραφεία, άλλη είναι η ουσία της υπόθεσης. Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την κόρη του Μητσοτάκη θα μπορούσε άνετα να συνδυαστεί με το δείπνο του πρωθυπουργού με όλη την οικογένεια Καραμανλή και βεβαίως με τον πρώην πρωθυπουργό. Αν και το δείπνο ήταν γνωστό ότι θα γίνει ενώ το ραντεβού με την Ντόρα ξάφνιασε, θα μπορούσε να σημαίνουν αυτές οι κινήσεις μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός για την επανένωση της κεντροδεξιάς.

Για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα είναι απαλλαγμένη από το παρελθόν και που θα χαράξει μια νέα πορεία για το μέλλον, συνυφασμένη με την πορεία της χώρας.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Σαμαράς εδώ και μια πενταετία είναι κυρίαρχος στη ΝΔ. Άλλωστε αυτός έβγαλε το κόμμα από την αφάνεια και τη διάλυση και το έκανε ξανά κυβέρνηση, και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.

Κανείς επίσης δεν αμφισβητεί ότι έχουν ρόλο, λόγο, δύναμη και επιρροή και ο Κ. Καραμανλής και η Ντ. Μπακογιάννη, με τη δεύτερη ασφαλώς να έχει ελάχιστα από τα παραπάνω. Όμως, σε μια νέα προσπάθεια, σε ένα προσκλητήριο της κεντροδεξιάς κανείς δεν περισσεύει. Ακόμη κι αν πρέπει οι σχέσεις να είναι στα όρια αναγκαστικής ανοχής, όπως συμβαίνει με τον πρωθυπουργό και την Ντόρα.

Όλοι έχουν καταλάβει στη Νέα Δημοκρατία ότι ο μεγάλος εχθρός δεν είναι ο εαυτός τους, αλλά αυτή η ιδιότυπη αριστερή «συμμαχία» που έχει φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλο αυτό το παιχνίδι που παίζουν στην κεντροαριστερά για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα παίξει το ρόλο του «αντιπάλου δέους» στην κεντροδεξιά.

Έχουμε γράψει πρόσφατα ότι κάποια βασικά στελέχη του Πασοκιστάν, μαζί με δήθεν εκσυγχρονιστές της Αριστεράς, υφαίνουν ένα σενάριο συμμαχίας κομμάτων όπως η Ελιά, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με στόχο την κατάληψη της εξουσίας για πολλά χρόνια, όπως έκανε και ο Σημίτης.

Τα ραντεβού λοιπόν και τα δείπνα στην κεντροδεξιά καλώς γίνονται, όσο στο αντίπαλο στρατόπεδο παίζονται μεγάλα παιχνίδια. Αρκεί όσοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό να έχουν γνώση της θέσεώς τους και να συμβάλουν στην αναγέννηση της κεντροδεξιάς, φιλελεύθερης παράταξης. Πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς και αυτός θα τραβήξει το κάρο της νέας προσπάθειας. Το ακούει αυτό η Ντόρα ή να το φωνάξουμε πιο δυνατά;

Δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε με τον κ. Καραμανλή και με την Ντόρα, παραμονές ανασχηματισμού. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στη μάχη ο στρατός πάει με όλες του τις δυνάμεις. Με τακτικό στρατό και με εφεδρείες, με ό,τι διαθέτει προκειμένου να νικήσει. Και ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος διότι ξέρει να παίζει καλά την τακτική του πολέμου.

Ας αφήσει λοιπόν η Ντόρα την υπονόμευση και τις μυστικές κουβεντούλες με επιχειρηματίες και πολιτικούς και ας αφοσιωθεί στην αναγέννηση της παράταξης. Κι αν υπάρχει θέση γι’ αυτήν θα της δοθεί όταν έρθει η ώρα.

Κι ας αφήσουν και οι δήθεν Καραμανλικοί τα παιχνιδάκια, τα τουιταρίσματα και τις διαρροές που κάνουν κατά καιρούς. Ό,τι έχει να πει ο Σαμαράς το λέει απευθείας με τον Καραμανλή, δεν χρειάζεται μεσολαβητές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 07/06/2014 09:15:16

  Τελικά το μεγάλο πρόβλημα ήταν πάντα οι λεγόμενοι Ηρακλείς του Στέμματος . Αυτοί που είναι το περιβάλλον κάθε αρχηγού που προκειμένου να είναι αρεστοί στον αρχηγό , τάχα τον προστατεύουν από τους αντιπάλους του . Ποιός σας είπε ότι υπάρχει κανένας στην βάση που αμφισβητεί προσωπικά τον Σαμαρἀ ? Την ασκούμενη πολιτική αμφισβητούν . Και θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη γιά τους πολίτες , αλλά και γιά την παράταξη . Λένε κάποιοι σχολιαστές , ότι οι ξένοι δεν δέχονται τίποτα . Μα αν το δεχθούμε αυτό , τότε δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση και βουλή , αλλά αρκεί ένα mail στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι δανειστές θα υπαγορεύουν τους νόμους . Γενικά λοιπόν , οι συναντήσεις καλώς γίνονται . Αλλά η ουσία είναι αλλού . Και εκεί υπάρχει μεγάλο έλλειμμα .

 2. Greg avatar
  Greg 07/06/2014 09:16:28

  Πολύ φοβάμαι ότι ο προσεταιρισμός της Ντόρας και η συμμετοχή της στον σχεδιασμό της νέας Ελλάδας, μάλλον θα απομαζικοποιήσει τον επαναπατρισμό μας, παρά θα τον ενισχύσει.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Greg 07/06/2014 10:14:47

   Που είδες προσεταιρισμό με 2 χρόνια που έκανε να μιλήσουν; Αφού και για το θέμα της θέσης της επιτρόπου στην ΕΕ δεν απάντησε! Τι άλλο να κάνει ο Σαμαράς πια για να καταλάβουν κάποιοι ότι δουλεύει για το καλό της Ελλάδας; Θέλετε εμφυλίους και διχασμούς κάποιοι για να το παίξετε υπερπατριώτες; Ενωμένοι δε θα είμαστε ποτέ όσοι αγαπάμε την Ελλάδα; Οι απάτριδες γνωστοί. Οι προδότες επίσης. Οι πράκτορες ξεγυμνώθηκαν. Ας προστατεύσουμε όποιον Έλληνα πολιτικό έμεινε μπροστάρης γιατί μετά θα χτυπάμε τα κεφάλια μας σοτν τοίχο...

   • Greg avatar
    Greg @ Γεώργιος Τ. 08/06/2014 10:24:26

    Δεν σε καταλαβαίνω. Από τη μια θεωρείς ότι ο αρχικός εξοβελισμός της περί ου ο λόγος αποτελεί απόδειξη της ποιοτικής δουλειάς του Σαμαρά και από την άλλη, χαρακτηρίζεις εμφυλιοπολεμική την άρνησή μου στον προσεταιρισμό της. Αποφάσισε γιατί δεν σε καταλαβαίνω. Η στάση σου μοιάζει "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ"

    • my way avatar
     my way @ Greg 08/06/2014 10:35:18

     Με συγχωρείς αλλά βγάζει μάτι: ...της περί ης ο λόγος...

     • Greg avatar
      Greg @ my way 08/06/2014 22:53:14

      Σωστά.

 3. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 07/06/2014 09:19:33

  "...στη μάχη ο στρατός πάει με όλες του τις δυνάμεις. Με τακτικό στρατό και με εφεδρείες, με ότι διαθέτει προκειμένου να νικήσει." Ο στρατός της ΝΔ είναι η βάση της, η οποία εδώ και καιρό, από την εποχή των θεωριών του μεσαίου χώρου και τον προσεταιρισμό του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ από την τότε ηγεσία της ΝΔ, την έχει χαιρετήσει για αλλού. Με την υποψηφιότητα και την εκλογή Σαμαρά στην αρχηγεία της ΝΔ, πολλοί πίστεψαν, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, για αυτό και η πρωτοφανής συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης του ως αρχηγού. Μάταια όμως, μια από τα ίδια, ακριβώς αυτό που αντανακλούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών.

  • my way avatar
   my way @ Κώστας Σταματάκης 07/06/2014 10:21:12

   Για να είστε περισσότερο ακριβής, σας συμβουλεύω να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, στο bunner "ΕΚΛΟΓΕΣ". Μελετήστε όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, σε βουλευτικές, αυτοδιοικητικές και εκλογές ευρωκοινοβουλίου, από την αρχή της πολιτικής του "μεσαίου χώρου", το 1997, μέχρι την ήττα της Ν.Δ, το 2009. Έκπληκτος, θα διαπιστώσετε ότι αυτό που έχετε κατά νου δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Άριστα πράττει ο Α. Σαμαράς, με το ενωτικό του προσκλητήριο. Άργησε κιόλας αλλά ποτέ δεν είναι αργά για την εφαρμογή του ορθού.

 4. Azarias avatar
  Azarias 07/06/2014 09:54:26

  "Για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα είναι απαλλαγμένη από το παρελθόν". Σωστά. Με όλα τα ζωντανά σύμβολα του παρελθόντος μέσα. Ονειρεύομαι μου φαίνεται διαβάζοντας αυτά.

 5. my way avatar
  my way 07/06/2014 10:05:52

  " ...αυτός έβγαλε το κόμμα από την αφάνεια και τη διάλυση..." Ενώ το άρθρο σας τα λέει μια χαρά, υπάρχει αυτή η φρασούλα που προσκρούει στη μαθηματική λογική των εκλογικών ποσοστών και την ιστορική ακολουθία της καταγραφής τους. Μικρό το κακό, θα μου πείτε. Δεν χρειαζόταν σε ένα ενωτικό άρθρο, θα σας πω.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ my way 07/06/2014 10:16:37

   Έχασε με -10% ο Καραμανλής από τον ΓΑΠ και ο Σαμαράς κέρδισε τον νέο Πασόκ με τον Τσιπραντρέου σε διπλές εκλογές σε εποχές άκρατου λαϊκισμού και με 20 βουλευτές εκτός προ των εκλογών και με Ανελ και ΧΑ να "κλέβουν" ψήφους. Μικρό κατόρθωμα είναι αυτό;

   • my way avatar
    my way @ Γεώργιος Τ. 07/06/2014 10:20:27

    Δεν με πρόσεξες αρκετά.

 6. Α avatar
  Α 07/06/2014 11:07:46

  Ο Σαμαράς καλά κάνει και προσπαθεί να ενώσει την κεντροδεξιά. Το Μητσοτακέϊκο όμως; Πάντα να πατήσει επί πτωμάτων για ίδιον όφελος. Ο Κυριάκος υπουργός, η Ντόρα βουλευτής επικρατείας και τώρα επίτροπος, ο Κώτστας Μπακογιάννης περιφεριάρχης, η αδερφή της Ντόρας με ΜΚΟ που παίρνει λεφτά αλλά δεν φτιάχνει σχολεία, ο Ισίδωρος διορισμένος στην επιτροπή Ολυμπιακών αγώνων..... Μέχρι πότε ο Ελληνικός λαός θα ταϊζει από το υστέρημά του την Αγία οικογένεια; έλεος....

  • my way avatar
   my way @ Α 07/06/2014 13:12:24

   Θέλουμε δε θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, η Ντόρα διαθέτει πολιτικό όγκο. Απόδειξη ότι την ζήτησε ο ίδιος ο Γιούνκερ και την προορίζει για επίτροπο Εξωτερικών της Ε.Ε.

   • Α avatar
    Α @ my way 07/06/2014 13:28:31

    ποιος είναι ο πολιτικός όγκος της συγκεκριμένης; τι καλό έκανε που δεν το θυμόμαστε; Το μόνο καλό που κάνει αυτή η οικογένεια είναι να κοιττάει την τσέπη της... Ο κ. Γιούνκερ αν την θεωρεί μεγάλου όγκου, ας την πάρει να την πάει σε .... ογκολόγο...

    • my way avatar
     my way @ Α 07/06/2014 13:30:38

     ...θέλουμε δε θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει...

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ my way 07/06/2014 17:34:17

      Διαθέτει τον "όγκο" του 2,2% του ΔΗ.ΣΥ... Το 1/3 δηλαδή του "όγκου" του Βαλλιανάτου...

     • my way avatar
      my way @ Marcelos 07/06/2014 19:39:59

      Πολυμαθέστατε στοχαστή κι αυτό το ξέρεις; Μπράβο σου!

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ my way 08/06/2014 21:01:06

      :)

 7. Marcelos avatar
  Marcelos 07/06/2014 13:04:40

  Η ενότητα με τη συγκεκριμένη ΚΕΝΤΡΟδεξιά παρέα (Καραμανλής, Ντόρα κι επιπλέον και Αβραμόπουλος) έδωσε στο κόμμα 22% και αυτό είναι και το ταβάνι του συγκεκριμένου σχήματος. Εάν αυτό είναι το ζητούμενο της Ν.Δ τότε θα ξανακυβερνήσει ίσως όταν κατοικηθούν (τουλάχιστον πειραματικά) οι πρώτες αποικίες στον Άρη...

  • Lestrange avatar
   Lestrange @ Marcelos 07/06/2014 16:17:12

   Marcelos σωστά μιλάς και εγώ τους θεωρώ περισσότερο αρνητικά βαρίδια παρά κάτι θετικό, ανανεωτικό, ενωτικό, αλλά μην ξεχνάς κάτι όμως. Όταν ο Σαμαράς σχεδόν νεοεκλεγμένος προσπάθησε από μόνος του εντελώς χωρίς αυτούς, με νέα και ταυτόχρονα άγνωστα άτομα πήρε από τον θυμωμένο τότε λαό ένα 17-19%. Μας αξίζει ακριβώς αυτό που έχουμε.

  • ManosK. avatar
   ManosK. @ Marcelos 07/06/2014 16:28:09

   Δεν συμφωνώ...το 22% το έδωσε η συγκυβέρνηση με το πασοκ και η ασκούμενη πολιτική που δεν εχει αποδωσει τα αναμενόμενα....αντι να εστιάζουμε εκεί, γκρινιάζουμε μεταξύ μας επειδή γινεται προσπαθεια συσπειρωσης απ τον ΑΣ...μια ζωή η ίδια μίρλα στην παράταξη. Απ την άλλη μεριά αν νομιζουν οι πασοκοι, γιατί κατι τετοια διαβάζω τωρα τελευταία, ότι ο συνσπισμός της αποτυχημενης δημαρ με το πυροτέχνημα του ποταμιού και της ελιάς θα γινει "κολυμπηθρα του Σιλωάμ" για τα πρωην μεγαλοστελεχη του πασόκ που ψαχνουν εναγωνιως που να προσκολληθούν ειναι γελασμενοι. Το ποταμι υποτιθεται οτι ψηφιστηκε για κατι το εναλλακτικό (με το σακίδιο), η δημαρ αποδοκιμάστηκε και στην ελιά-πασοκ εχουν μείνει...ξέρουμε ποιοι...Εγω συμφωνω με τις κινησεις του ΑΣ ας σταματησουμε επιτελους την φαγωμαρα μεταξυ μας

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ ManosK. 08/06/2014 21:03:17

    ManosK, δηλαδή πιστεύεις αλήθεια ότι αν θα βγει η τετράδα "Σαμαράς, Καραμανλής, Ντόρα, Αβραμόπουλος" αγκαλιασμένη για να δείξει ενότητα όπως λες, θα δούνε αυτήν την εικόνα οι ψηφοφόροι και θα επιστρέψουν μαζικά στη Ν.Δ.;;;;;;;

 8. Lestrange avatar
  Lestrange 07/06/2014 13:07:41

  Ας κάνει και καμία κίνηση προς Καρατζαφέρη μεριά, διαφορετικά -3 στις Εθνικές εκλογές.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Lestrange 08/06/2014 21:03:50

   Πού σωστά!!!

  • airman avatar
   airman @ Lestrange 08/06/2014 23:21:02

   "Αλλού βαρούν τα κρούταλα κι αλλού χορεύει η αρκούδα"! Από την παράταξη λοίπουν και θα λοίπουν όσοι απέχουν. Όταν πεισθούν να αλλάξουν στάση, τότε θα αλλάξει και το πολιτικό σκηνικό. Και για να πεισθούν να αλλάξουν στάση δεν αρκούν κινήσεις τακτικής. Συνήθως όμως οι στρατηγικές επιλογές δεν μπορούν να γίνουν εύκολα και άμεσα αντιληπτές/κατανοητές, σε αντίθεση με τους τακτικισμολυς που είναι κατά κανόνα "εύπεπτοι". Στο κρίσιμο σταυροδρόμι, η επιλογή μεταξύ κινήσεων τακτικής ώστε να κερδιθεί χρόνος προς όφελος του στρατηγικού σχεδιασμού αναμετράται με τους κινδύνους που ελοχεύουν λόγω τακτικισμών στο βωμό του λαϊκισμού. Κι όλα αυτά με επίδοξο "τροχονόμο" τον κυρ-Φώτη, που προσπαθεί περνώντας σύριζα από ελιές και ποτάμια να πείσει ότι έχει βρει επιτέλους το δρόμο προς τη γη της επαγγελίας!

 9. panos kab avatar
  panos kab 07/06/2014 15:37:14

  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει ότι είναι γεννημένος ηγέτης, έχει βγει νικητής ειδικά στο πιο σοβαρό εθνικό ζήτημα ''σκοπιανό'', παρά τους παρασκηνιακούς χειρισμούς της αγίας οικογένειας, έτσι και τώρα οι αρχές και το ένστικτό του θα τον οδηγήσουν στην σωστή κατεύθυνση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

 10. ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ avatar
  ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 07/06/2014 15:48:29

  Τετοια να λετε & θα δειτε στις εθνικες εκλογες ποσοστα που θα τριβεται τα ματια σας.Ειμαι απο τους υποστηρικτες του Σαμαρα στις εσωκομματικες αλλα τωρα με αυτα που βλεπω τα αναιρω ολα. Εγω τον ψηφησα για να κθρισει το κομμα απο τ τζακια οπως ελεγε αλλα συνεχισε να κανει αυτο που κατηγορουσε τοτε. Οσον αφορα για τις εκλογες του 2012 εγω τον ψηφισα αλλα με αλλο προγραμμα γιατι μου ελεγε οτι θα κανει εξεταστικη για το πως φτασαμε στο μνημονιο,οτι δεν συγκυβερνα με το ΠΑΣΟΚ γιατι αυτο το θελουν τα συμφεροντα,οτι δεν κοβει μισθους & συνταξεις,οτι δεν κοβει τα δωρα,οτι θα καταργησει το χαρατσι κ.λ.π. Μπορει καποιος απο εσας να μου πει πιο απο τα παραπανω εγινε & εγω θα ξαναψηφισω την Ν.Δ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Η ΝΔ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

  • Fotini avatar
   Fotini @ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 07/06/2014 19:46:14

   Σάν πολλοί δέν ἔχετε μαζευτεῖ ἐδῶ στό ΑΝΤΙ πού ψηφίσατε ΑΣ γιά ἀρχηγό ἀλλά τώρα τόν ἀμφισβητῆτε; ῎Αν ψήφισες ΑΣ καί ΝΔ τό 12, ἐγώ ψήφισα UFO!

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Fotini 08/06/2014 20:58:23

    Ψηφίσαμε Σαμαρά για να φύγει η Ντόρα με τον Αυγενάκη και ο Αβραμόπουλος, να (ξανα)κάνουν δικά τους κόμματα και να πεθάνουν πολιτικά...

 11. dim avatar
  dim 07/06/2014 16:08:17

  Οι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται και στηρίζουν σχηματισμούς που κινούνται από το 5.1 έως το 10.0 του πολιτικού άξονα (κεντρώα με το βλέμμα όπως προς τη κεντροδεξιά, κεντροδεξιά, δεξιά, ακροδεξιά), έπαιρναν πάντα από 41% το χαμηλότερο (βλέπε 2009), έως 48% το υψηλότερο. Τώρα, από το 2012 εως και σήμερα κινούνται κάπου εκεί (45% - 47%). Όταν λοιπόν λέμε μια μεγάλη κεντροδεξιά εννοούμε με σχηματισμούς από το κέντρο, που να κοιτάνε όμως προς τη δεξιά πλευρά (φιλελεύθερες απόψεις ειδικά στα οικονομικά), έως και τη δεξιά... Αυτοί που πρέπει να αποκλειστούν είναι όσοι αυτοπροσδιορίζονται στο κέντρο αλλά με κλίση προς τα αριστερά, και φυσικά όσοι ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μετονομαστεί η ΝΔ. Ίσως είναι καλύτερο να υπάρξει μια κεντροδεξιά συμμαχία, όπως στην Ιταλία, με το τίτλο "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ", στην οποία θα συμμετέχουν αυτόνομα όλα τα κόμματα και θα εκφράζονται έτσι όλες οι επιμέρους ιδεολογίες του κεντροδεξιού χώρου. Προφανώς κεντρικό ρόλο θα έχει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Σαμαράς, καλύπτοντας τον μεγάλο κεντροδεξιό χώρο με την ιδεολογία του πατριωτικού συντηρητικού φιλελευθερισμού. ΛΑΟΣ - ΕΠΑΛ και λοιποί ανεξάρτητοι και των ΑΝΕΛ, θα καλύπτουν το χώρο της λαϊκής - πατριωτικής δεξιάς, και ΔΗΞΑ - ΔΡΑΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και λοιποί θα καλύπτουν το φιλελεύθερο κέντρο. Μια τέτοια λύση θα είχε δύο θετικά και δύο αρνητικά . Το πρώτο θετικό είναι ότι ο κάθε σχηματισμός εντός της συμμαχίας θα είχε τον διακριτό πολιτικό του λόγο και το πολιτικό του στίγμα, και έτσι θα ήταν πιο εύκολο να κερδίσει τους πολίτες που συμφωνούν μαζί του. Και το δεύτερο θετικο είναι ότι θα κερδιζόταν εύκολα η πρώτη θέση, αφού όσοι τώρα λένε δε ξαναψηφίζω ΝΔ (και είναι πάρα, μα πάρα πολλοί), θα μπορούσαν να στηρίξουν το κόμμα που θέλουν από την ευρύτερη συμμαχία. Ένα τέτοιο σχήμα που θα ένωνε όλους τους δεξιά του κέντρου ψηφοφόρους, πλην των ακροδεξιών, θα μπορούσε να πιάσει ένα 35% με 37% (αφού το υπόλοιπο 8% - 10%, από το 47% των πολιτών που ψηφίζουν πάντα προς τα δεξιά του κέντρουθα πάει προς τη ΧΑ), και άρα θα έπαιρνε με άνεση τη πρώτη θέση. Τα αρνητικά είναι πρώτον ότι ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει μπόνους σε συνασπισμούς κομμάτων. Και δεύτερον θα ήταν ίσως στην αρχή ειδικά κάπως ευάλωτο επικοινωνικά στη βάση ότι τόσο καιρό χλευάζαν όλοι το Σύριζα που ήταν συνασπισμός κομμάτων, και τώρα που ο Σύριζα γίνεται ενιαίο κόμμα, πάει η Κεντροδεξιά και γίνεται αυτή συνασπισμός κομμάτων.

 12. Fiscal avatar
  Fiscal 07/06/2014 16:40:39

  @Marcelos, Aπό που συμπεραίνεις ότι το 22,7% είναι το ταβάνι, με το συγκεκριμένο σχήμα , όπως λες; Θα σου θυμίσω ότι πριν δύο χρόνια το 18,8% του Μαΐου έγινε 29,9 σε 40 ημέρες. Τίποτα μην αποκλείεις λοιπόν.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Fiscal 07/06/2014 20:09:11

   Δεν υπάρχει "ταβάνι" για το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, γιατί έχει τη δυνατότητα με επιτυχημένες κυβερνητικές παρεμβάσεις και αλλαγή πολιτικής να ανεβάσει τα ποσοστά του. Το "ταβάνι" έχει νόημα για την αντιπολίτευση όμως, που μόνο να μειώσει ποσοστά μπορεί, αν προσθέσει έξτρα δόσεις λαϊκισμού και ψηφοθηρίας στην τακτική αντιπολίτευσης.

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ roadrunner 08/06/2014 20:54:06

    Roadrunner, με Καραμανλή, Ντόρα και Αβραμόπουλο, έπιασε ταβάνι στο 22,7... Με Ντόρα, Καραμανλή και Αβραμόπουλο δεν μπορείς να αλλάξεις πολιτική. Αυτοί μόνο "μία" πολιτική ξέρουν εδώ και 40 χρόνια...

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Fiscal 08/06/2014 20:51:45

   Fiscal, το συγκεκριμένο σχήμα αποτελείται από ανθρώπους "έρμαια" επιχειρηματικών και διάφορων άλλων συμφερόντων. Παίρνει 22,7% από τους διάφορους "εξυπηρετηθέντες" και από εμάς που το ψηφίζουμε για να μην γίνουμε η πρώτη κομμουνιστική χώρα μετά το πέσιμο του παραπετάσματος...

 13. airman avatar
  airman 07/06/2014 18:32:11

  "Ας αφήσει λοιπόν η Ντόρα την υπονόμευση και τις μυστικές κουβεντούλες με επιχειρηματίες και πολιτικούς και ας αφοσιωθεί στην αναγέννηση της παράταξης." Ποιος να αφοσιωθεί στην αναγέννηση της παράταξης; Η Ντόρα εννοεί "αναγέννηση της παράταξης" την ένταξη στην κεντρική πολιτική σκηνή του Κώστα Μπακογιάννη. Η Ντόρα εννοεί "αναγέννηση της παράταξης" τη δυνατότητα της οικογένειας να συμμετέχει εσαεί στη νομή της εξουσίας. Η Ντόρα εννοεί "αναγέννηση της παράταξης" εκείνη που θα την προωθήσει - μετά τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ - στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η Ντόρα "αναγέννηση της παράταξης" εννοεί την "αναγέννηση της οικογένειας στην παράταξη"! Μήπως είμαι υπερβολικός;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ airman 08/06/2014 20:47:10

   Η Ντόρα έδωσε εντολή να πέσει ΌΛΟΣ ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος με τα μούτρα στη δουλειά για να βγάλει τον Κώστα Μπακογιάννη περιφερειάρχη;;;;;; Μα "ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα";;;;;; Υ.Γ.: Μια χαρά τα λες airman. Το κόμμα το κάνει κουμάντο η παρέα της Ντόρας, του Καραμανλή και του Αβραμόπουλου.

   • airman avatar
    airman @ Marcelos 08/06/2014 21:29:47

    Η λογική της παρέας στο κόμμα είναι ο λόγος που μιλάμε για "μεγάλο ασθενή". Αυτός ο "μεγάλος ασθενής" θα οδηγηθεί στο μοιραίο παρασύροντας και τις παρέες εκτός και εάν απαλλαγεί έγκαιρα από τις παρέες. Τι είναι πιο εφικτό; Μάλλον όχι το δεύτερο. Υ.Γ. Ντόρα, Αβραμόπουλος και Καραμανλής σαφώς και δεν είναι στην ίδια παρέα. Όπως και δεν "βαρύνουν" το ίδιο οι τρεις αυτές παρέες. Κάποια είναι πιο "σφιχτή", κάποια άλλη πιο "soft", υπάρχει δε και εκείνη που εκφράζεται (κυρίως) από "μέλη" χωρίς "ταυτότητα"!

 14. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 07/06/2014 22:43:59

  Ο Καρατζαφέρης και η δημιουργία του ΛΑΟΣ ήταν κατασκεύασμα της Μαρίκας για να ροκανίσει τον Κώστα Καραμανλή να παραδώσει μια ώρα αρχίτερα στην κόρη της. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιήθηκε από την κόρη αμέσως μετά την μνημονιακή στροφή του Σαμαρά που σημαίνει πως πλέον εξαφανιζόταν οι ελπίδες της για την αρχηγία εις τον αιώνα τον άπαντα, αφού ο ΑΣ έγινε συστημικότερος και απ΄ αυτήν, για άλλους λόγους βέβαια από αυτήν αλλά δεν είναι της παρούσης. Για να τον ροκανίσει χαιρέκακα και μνησίκακα, να του χρεώσει το "μικρό κόμμα" κατά πρόσφατη δήλωσή της. Την ΧΑ την στήριξε αποτελεσματικότατα, ήτοι οικονομικά, όλο το κύκλωμα των βασιλοφρόνων και αποστασούντων, της γνωστής αποστασίας η οποία άφησε διευθύνσεις και ονόματα στην Ιστορία, εκλεκτή του οποίου ήταν η Ντόρα στις εκλογές του 2009. Δεδομένου πως παραμένει πανίσχυρο, μέχρι και τους Εβραίους χρησιμοποίησε να ζητήσουν από τον Σαμαρά να περιτυλίξει την ΧΑ στην φυλακή. Ας πρόσεχε. Με τους υποτελείς χειρισμούς του στο θέμα της ΧΑ έδειξε πως δεν είναι τόσο ψυχωμένος όσο απαιτούν οι άγριοι καιροί. Φυσικά και θα δώσει πλέον εξουσία στην Ντόρα, βλάκας δεν είναι, το πήρε το μήνυμα. Προσωπικά προτιμώ να της δώσει το υπουργείο οικονομικών από το να το δώσει στο καλόπαιδο τον αδερφό της. Μπορεί να είναι μ@λ@κισμένη αλλά είναι γυναίκα. Την ξεφτίλα με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο έστω και για λόγους αισθητικής θα την τακτοποιήσει όπως πρέπει, άλλωστε η οικογένειά της ξέρει από τακτοποιήσεις, και θα κερδίσει εσαεί τις ψήφους 300 οικογενειών. αμπώς.... Το μαλακομπούκωμα ο αδερφός της άμα πάει στο οικονομικών την επόμενη ημέρα θα καλέσει την frontex για να απωθήσει τις καθαρίστριες από το οπτικό του πεδίο.... Φυσικά δεν συμφωνώ με τίποτα να την στείλει στην Ευρώπη, όσο κι αν διασπείρει η ξιπασμένη πως την θέλει ο Γιούγκερ για Επίτροπο Εξωτερικών... Ας γίνει πρώτα ο Γιούγκερ πρόεδρος της ΕΕ.... Στην Ευρώπη θα κάνει τεράστιο κακό. Η τεμπελιά της και οι βυζαντινισμοί της θα μας ξεφτιλίσουν εις το διηνεκές.... και δεν είναι εποχές παχηών αγελάδων για να αντέχει η επιβίωσή μας τέτοια ξεφτιλίσματα..... "Les Grecs sont etonnants dans l΄ adversite"

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Βασιλική Κ. Σ. 08/06/2014 20:44:12

   Η Ντόρα πέθανε (πολιτικά πάντα γιατί αλλιώς μακάρι να ζήσει 100 χρόνια η γυναίκα) στις εκλογές του 2012 με το 2% του ΔΗ.ΣΥ! Βγήκε στη σύνταξη πολιτικά και ο λαός την έστειλε εκεί που θεώρησε ότι έπρεπε. Να περιφέρεται δηλαδή στα κανάλια ως πρώην πολιτικός όπως κάνει και ο πατέρας της. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, θεώρησαν στη Ν.Δ ότι έχουν μεγάλη ανάγκη την Ντόρα, τον Αυγενάκη και το 2% του ΔΗ.ΣΥ και ότι πρέπει να την "αναστήσουν" όπερ και εγένετο. Δεν πρέπει να έχει απολύτως κανένα παράπονο ο Σαμαράς από την συμπεριφορά της Ντόρας από τη στιγμή που την έβαλε ξανά μέσα στο κόμμα δερβέναγα μάλιστα στο Επικρατείας!!! Την ήξερε την Ντόρα ποια είναι δεν θα την μάθει τώρα... Όλοι την ξέραμε...

 15. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 08/06/2014 11:57:34

  Εκτός από τους χειροκροτητές των προσώπων υπάρχουν και οι υποστηρικτές των ιδεών και αυτοί είναι που πειθαρχημένα στηρίζουν την εκάστοτε ηγεσία. Σεβόμενοι τον Αρχηγό δουλεύουμε για την επίτευξη των στόχων της παράταξης και όχι για προσωπικά οφέλη. Σήμερα με τον Σαμαρά, χτές με τον Καραμανλή, προχθές με τον Μητσοτάκη .... Σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία, παραμένουμε σταθεροί στην Ιδέα της Φιλελεύθερης Δεξιάς Παράταξης ως "πιστά σκυλιά της Ν.Δ" και δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε στα παιχνίδια της εσωστρέφειας και της εσωτερικής έριδας γιατί είμαστε Περήφανοι και κανέναν εκτός από τον εαυτό μας και την Ιδέα της Παράταξης δεν υπηρετούμε.

  • Fotini avatar
   Fotini @ MantisKalhas 08/06/2014 20:03:22

   BRAVO! ῞Ολο τό concensus γιά τήν Πατρίδα καί τήν παράταξη! Μιά γροθιά ὅλοι γιά νά ἀντιμετωπίσωμε τήν ἀριστεροχρυσαυγήτικη λαίλαπα!!!

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Fotini 08/06/2014 20:36:06

    Φωτεινή, η συγκεκριμένη "γροθιά" που λέτε εσείς (με ΚΕΝΤΡΟδεξιά πολιτική και αιχμή του δόρατος τις παρέες του Καραμανλή, της Ντόρας και του Αβραμόπουλου), έπιασε ταβάνι στο 22%...

    • Fotini avatar
     Fotini @ Marcelos 08/06/2014 22:21:03

     ᾿Αναφέρομαι στήν κεντροΔΕΞΙΑ, καί πιό συγκεκριμένα στό ΚΚ καί ΑΣ. Οἱ παρέες ἔνθεν κι ἔνθεν δέν μέ ἐνδιαφέρουν. Προσωπικά, εἶμαι ᾿Εθνική Ριζοσπαστική ῞Ενωση, got that?

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ MantisKalhas 08/06/2014 20:31:27

   "στην Ιδέα της Φιλελεύθερης Δεξιάς Παράταξης"... Μάντη "πρέπει" να λες ΚΕΝΤΡΟδεξιάς παράταξης, μην το ξεχνάς... Η ιδέα της Δεξιάς Παράταξης είναι πολύ καλή αλλά όπως βλέπεις δεν έχει σχέση με τη σημερινή Ν.Δ. δυστυχώς. Όταν έγινε το ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη, βγήκε ο Κωστάκης Καραμανλής και είπε το αμίμητο: "εμείς είμαστε κατεξοχήν παράταξη του Κέντρου και δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα"! Από τότε άρχισε και η κατιούσα αν θυμάσαι...

   • my way avatar
    my way @ Marcelos 08/06/2014 21:07:16

    Επειδή τρολάρεις ασύστολα, πάρε και την λέξη-προς-λέξη απάντηση του Καραμανλή σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, στην τότε προεκλογική εμφάνισή του, στο MEGA: «Πιστεύω σε ισχυρές πλειοψηφίες. Δεν πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο και ότι τα αντικειμενικά δεδομένα οδηγούν σε αυτή την προοπτική», πρόσθεσε. «Έχω ξεκαθαρίσει την άποψή μου για το ΛΑΟΣ: δεν συνεργάζομαι με τα άκρα», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «συνεργασία δε γίνεται στη λογική, εάν ένα αποτέλεσμα δεν είναι όπως το επιθυμούμε, καθόμαστε και παζαρεύουμε». Σταμάτα, επιτέλους, την παραπληροφόρηση. Στην ιστορία της Ν.Δ, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά, δεν υπήρξε ποτέ Πρόεδρός της, που να αναφέρεται σε Δεξιά ή Κεντρώα Παράταξη. Ανεξαιρέτως όλων η αναφορά ήταν και είναι "Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.