#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2012 20:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι στόχοι της νέας οικονομικής πολιτικήςΜε αλλαγή της φιλοσοφίας για τις περικοπές δημοσίων δαπανών και το φορολογικό καθεστώς, καθώς και με νέα επιθετική στρατηγική για είσοδο ιδιωτών σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες, ξεκινά η αντεπίθεση για την ανάσχεση της κρίσης, με –κατ΄ αρχήν- την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Μια πρόγευση της νέας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αποτελεί η επιστολή του πρωθυπουργού προς τους ηγέτες της ΕΕ, ενώ η εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της Οικονομίας αλλά και της νέας κυβέρνησης γενικότερα θα γίνει στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές προτεραιότητες έχουν ήδη αποφασιστεί στις αλλεπάλληλες επαφές του πρωθυπουργού με τον κ. Στουρνάρα, με τον οποίο συμφώνησαν  επτά βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική, με προεξάρχουσα την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την ανάσχεση της ύφεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιδιωτικοποιήσεις που αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα του νέου προγράμματος θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών (πρόκειται για τον ΟΣΕ και την Αγροτική Τράπεζα), με στόχο να σταλεί μήνυμα στις αγορές και στους Ευρωπαίους εταίρους για ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Πέραν των επιθετικότερων και διευρυμένων αποκρατικοποιήσεων, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες:

Αλλαγή της φιλοσοφίας για τη μείωση των δημοσίων δαπανών, όπου οι δράσεις που θα αναληφθούν πλέον θα στοχεύουν κάθετα στο κράτος και όχι οριζόντια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, όπου η όποια περικοπή προερχόταν από μισθούς και συντάξεις. Για παράδειγμα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η επαναξιολόγηση των λειτουργικών δαπανών και η διαφάνεια του συστήματος προμηθειών αποτελούν βασικούς άξονες του εγχειρήματος.
Καθιέρωση ενός σύγχρονου και σταθερού φορολογικού συστήματος με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την απλοποίηση του συστήματος. Αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, δεδομένου ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα δεν πληρώνουν καθόλου σε αντίθεση με τη μεσαία τάξη, η οποία πληρώνει όλους τους φόρους.

Όλες οι προτεραιότητες θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα αποτελέσουν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με το κλιμάκιο της τρόικας που θα βρίσκεται στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 01/07/2012 21:18:12

  Για να δούμε.....οτι είναι να κάνουν να το κάνουν άμεσα. Μόλις έρθουν όλα τα εκκαθαριστικά η αγορά θα νεκρώσει τελείως, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, θα έχουμε ακόμη μερικές κατοσταριές χιλιάδες ανέργων. Καλή η διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ελαφρύνουν τα βάρη άμεσα και να κόψουν το λαιμό τους οι ξένοι. Αν επιμείνουν στη φορολαίλαπα δε θα μείνει τίποτε για να το διορθώσει η κυβέρνηση. Ψεύτης να βγω αλλά θα δούμε τραγικές καταστάσεις από Σεπτέμβρη. Ο Σαμαράς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι! Μέσα στη ευφορία της νίκης ξεχάσαμε τα τρέχοντα προβλήματα του λαού. Η θα γίνει ήρωας ο Σαμαράς ή θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ σιδεράκιας 02/07/2012 11:32:53

   Ο μόνος τρόπος να αντιστραφεί η φορολαίλαπα, είναι η δραστική μείωση των δαπανών. Κλείσιμο άχρηστων οργανισμών, ιδιωτικοποιήσεις και ναι, απολύσεις.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ σιδεράκιας 02/07/2012 11:35:34

   Γιατί όσο σκληρό και να φαίνεται, όσο και να χτυπήσει ο Σαμαράς το χέρι του στο τραπέζι, κανένα ευρωπαικό κοινοβούλιο δε θα ψηφίσει αύξηση των κονδυλίων για την Ελλάδα για την κάλυψη των επιπλέον ελλειμμάτων λόγω φοροελαφρύνσεων.

 2. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 01/07/2012 23:41:31

  Οι στόχοι είναι σε άμεση συνάρτηση με το ποιοι άνθρωποι θα αναλάβουν την υλοποίηση τους.
  Εμπιστοι άνθρωποι και κοντά στο περιβάλλον του Μαξίμου θα σηκώσουν αυτό το φορτίο.

 3. giorgos avatar
  giorgos 02/07/2012 07:43:14

  Οταν η Ελλαδα περιμενει να της δωσουν την αδεια για να διαπραγματευτει τι να περιμενεις.Τα 50δις της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων να πανε στην αγορα?

 4. lornion avatar
  lornion 03/07/2012 22:18:53

  ομηροι της υψηλής οικονομικής πολιτικής του ΓΑΠ.μας έδεσε σε άρμα συμπαρασύροντας τους πάντες στο πουθενά? η την καταστροφή?

  • lornion avatar
   lornion @ lornion 03/07/2012 22:19:59

   ναι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.