#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι στρατηγοί της στρατιάς των… νεκρών

της effie B.

Κάπως έτσι μοιάζουν οι διεκδικητές της αρχηγίας της μεγάλης παράταξης του ΠΑΣΟΚ, μιας στρατιάς “νεκρών” πλέον στρατιωτών. Όταν ο Ισμαήλ Κανταρέ έγραφε το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του με τον πιο πάνω περίπου τίτλο, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι θα μπορεί πραγματικά να υπάρξουν διεκδικητές στρατιάς…νεκρών! Και επειδή πολλές φορές η φαντασία έχει αποδεδειχθεί πολύ κατώτερη της πραγματικότητας, σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο στρατηγός του Κανταρέ ειναι τελικά… πολλοί. Και κάθε μέρα εμφανίζονται και άλλοι πρόθυμοι, και δίνουν και μάχες στα χαρακώματα της πολιτικής για τη διεκδίκηση μιας αποστεωμένης στρατιάς του 11%, πιο λίγο, καθόλου, τελικά κανείς δεν ξέρει.

Το περασμένο καλοκαίρι, γράφαμε για τον έναν, τον πρώτο των πρώτων, τον κατ’ επανάληψη διεκδικητή, τον Βαγγέλη Βενιζέλο , τότε που η στρατιά κρατούσε κάποιες λιγοστές δυνάμεις. Από τότε έγιναν πολλά και η στρατιά φυλλορρόησε, αλλά οι διεκδικητές της περιέργως πολλαπλασιάστηκαν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος: Εμφανίστηκε δυναμικά με αξιώσεις, υψηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων και διάθεση για... μακελειό. Με ιδιαίτερη τάση για δραματοποίηση των γεγονότων και με έντονη ροπή προς την ...ηθοποιία, διακηρύσσει προς άπαντες ότι δεν «βούλιαξε τη χώρα αυτός». Και ποιος την βούλιαξε δηλαδή? Η θεια μου η Κατίνα από την Πάνω Πλατανιά που μάταια περιμένει την δεύτερη δόση κρυσταλλικής κορτιζόνης; Άντε τη χώρα δεν τη βούλιαξε ολόκληρη μόνος του, την υγεία όμως της έδωσε την τελευταία της σπρωξιά στο γκρεμό!

Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης: ο Τσακ Νόρις της ελληνικής πολίτικης σκηνής. Τελευταία μας πρόεκυψε βαθειά μεταμελημένος και ...αδιάβαστος. Δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο, γιατί ασχολιόταν με τον ΕΛΑ να δεις, και το ψήφισε με το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτή η εμμονή του ΠΑΣΟΚ με τα πιστόλια κάτι θα σημαίνει. Τα βάζουν πάνω στα τραπέζια, τα βάζουν στον κρόταφο. Ας τα αφήσουν να εκπυρσοκροτήσουν να τελειώνουμε επιτέλους μαζί τους!

Υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου: Θα προχωρήσει στη διεκδίκηση, δεν θα προχωρήσει, ειναι ενα θέμα. Δεν υπήρξε και προηγούμενο γυναίκας στρατηγού! Αφήστε που και αυτή ειναι αδιάβαστη, όχι γιατί δεν προλάβαινε αλλά γιατί δεν είχαν έρθει τα ...βιβλία. Βέβαια έχει και άλλα θέματα ανοιχτά με τα πανεπιστήμια, γιατί αφού έκανε το κομμάτι της με το νόμο για τα ΑΕΙ, ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Αλλά που να βρει καιρό να ασχοληθεί! Πρέπει να τρέξει και για την υποψηφιότητα της Α’ Αθηνών που δεν περιπατάει, και όχι μόνο στρατιά δεν θα βρει αλλά ούτε λόχο!

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής: καλά αυτός σκοτώθηκε νωρίς. Περιμένει την αποκομιδή των υπολειμμάτων των πάλε ποτέ ονομαζόμενων και Παπανδρεικών. Που το θυμήθηκα πάλι αυτό το όνομα!!!

And last but not least: George Andrea Papandreou, ex. Prime Minister. Ο νυν αρχηγός. Άμα τη αφήξει του από πολυήμερη ανάπαυλα στην Κόστα Ρίκα μετά διαλογισμού για το μέλλον του διεθνούς σοσιαλισμού, ενεφανίσθη ψύχραιμος έτοιμος να πατάξει απαξάπαντες. L'état, c'est moi! Δεν λέει και ψέματα άλλωστε, όταν διόριζε όπου ήθελε, ότι ήθελε και οποίον ήθελε, εις υγείαν των ιθαγενών κορόιδων. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια στρατιά, περί μαγαζιού πρόκειται, που το έχτισε ο πατέρας του. Κληρονομικώ δικαίω μιλεί ο χριστιανός. Απορώ πως όλοι οι άλλοι δεν τον σέβονται. Και στο κάτω-κάτω δικό του είναι ότι θέλει το κάνει. Το καίει, το πετάει, το διαλύει στην τελική. Αφού τους έχει όλους στο χέρι. Τους κρατάει και τον... κρατάνε. Αλληλοστηρίζονται!

Μέχρι πότε; Μέχρις ότου καταλάβουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ιθαγενείς ότι ελάχιστη σημασία έχει για τη χώρα η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ. Η πάλαι ποτέ κραταιή στρατιά ΠΑΣΟΚ πάει τελείωσε, διέλυσε, δεν υπάρχει πια, πέθανε. Και το ποιός θα είναι ο επόμενος στρατηγός μιας στρατιάς νεκρών δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν. Μόνο τους παραπάνω ανερμάτιστους που υποκριτικά πρότασσαν την Πατρίδα, πάντα για την παρτίδα τους.

Έπεσαν όμως οι μάσκες και φάνηκαν τα σκληρά, αδυσώπητα χαρακτηριστικά των κομπάρσων που ήθελαν να γίνουν στρατηγοί. Απογοήτευση; Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει εδώ και καιρό! Τριάντα χρόνια είναι άπειρος χρόνος. Δεν σηκώνει δικαιολογίες! Τώρα ας λουστούμε το μαζί τα... φάγαμε!

Κάπου στο μυθιστόρημα ο Κανταρέ περιγράφει μια δυνατή σκηνή: σ’ ένα γάμο ο στρατηγός που συμπορεύτηκε με τους κατακτητές κόντρα στους ντοπιους, προσποιείται ότι τελικά έγινε ένα μαζί τους. (Θυμίζει κάτι;) Μια γριά από το πλήθος παρουσιάζεται μπροστά του και τον αποκαλύπτει ρίχνοντας στα πόδια του ενα σακί με τα οστά ενός κατακτητή φαντάσματος. (Θυμίζει κάτι;)

Λίαν συντόμως, τις μέρες που έρχονται θα κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

Η κραταιή στρατιά ΠΑΣΟΚ τελείωσε, διέλυσε, πέθανε. Δεν υπάρχει πια. Μόνο η “γριά” που θα πετάξει στα πόδια τους το σακί με τα οστά των φαντασμάτων τους!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akis51 avatar
  akis51 30/01/2012 14:26:28

  Χμμ, για βαστάτε μικρό καλάθι, διότι τα τρωκτικά που έχει διορίσει 30 χρόνια ζούν και πληρώνονται κανονικά και θα δώσουν λυσσαλέες μάχες εναντίον όποιου καλοπροαίρετου επιτελείου εκλεγεί... Και είναι τουλάχιστον 20.000 χώρια τα καθάρματα των ΜΜΕ. Για προσθέστε και πολύ κόσμο που δεν ενδιαφέρεται να ενημερώνεται πολύπλευρα ή το κάνει επιδερμικά παραμένοντας στο σκοτάδι !
  Γιά προσθέστε και τούς άνω των 50-60 χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, άρα μη ενημερωμένοι για τόσες αξιόλογες πρωτοβουλίες πολιτών.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/01/2012 15:53:11

  Σωστή η effie B.
  Υ.Γ-Που χάθηκες εσύ;

  • effie B. avatar
   effie B. @ Strange Attractor 30/01/2012 16:03:40

   επανηλθα!
   ετοιμη για την μεγαλη ανατροπη!!

 3. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 30/01/2012 17:22:47

  Με αφορμή τις έντονες απαιτήσεις της Γερμανίας για την επιβολή επιτρόπου στην Ελλάδα, η υπουργός Παιδείας έκανε την...ακόλουθη δήλωση:

  «Η σύγκλιση απόψεων των πολιτικών αρχηγών είναι αυτονόητο καθήκον, αλλά πλέον - με όλο το σεβασμό - όχι αρκετό. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ουσία του, αλλά και την αμφισβήτηση των εταίρων δανειστών,
  χρειάζονται συγκεκριμένοι στόχοι, ποιοτικοί και ποσοτικοί, σε μια αποφασισμένη κυβέρνηση, η οποία θα ελέγχεται κάθε μήνα βάσει αυτών των στόχων, από τη Βουλή και από το λαό, έως ότου υπάρξει μια ικανοποιητική σταθεροποίηση».

  Συνεχίστε κα. υπουργέ: Χρειάζονται ΕΚΛΟΓΕΣ.
  Κυβέρνηση απο το λαό και όχι δοτοί πρωθυπουργοί!!!

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 30/01/2012 17:25:31

  Έφη, εξαιρετικό! Η στάση του μνηστήρων για την καρέκλα του ΠΑΣΟΚ δείχνει πόσο μικροί (θα ήταν) είναι ως ηγέτες.Να είσαι καλά...

  • effie B. avatar
   effie B. @ Νίκος Αργεάδης 30/01/2012 17:53:43

   Γεια σου Νίκο. Χαιρετισμούς!

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 30/01/2012 18:17:59

  Να τελειώνουμε Effie μας με αυτούς, γιατί αν δεν τελειώνουμε συντεταγμένα, που λέει και ο Φαήλος, θα τελειώσουμε μη συντεταγμένα και δεν το θέλω.

  • effie B. avatar
   effie B. @ victoria (true) 30/01/2012 18:32:58

   συντεταγμένα, ασύντακτα να τελειώνουμε, Victoria!

 6. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 30/01/2012 18:48:10

  Εξαιρετικά εύστοχο το άρθρο.
  Όλοι τους ένας κι ένας. Μπουμπούκια.

  Μια μικρή ένσταση έχω για τον νόμο για τα ΑΕΙ αφού είμαι μέσα σε αυτά και ξέρω τι γίνεται. Ο Ν.4009/2011 εφαρμόζεται κανονικά αν και τα περισσότερα ιδρύματα έχουν καταθέσει προσφυγές σε δικαστήρια για αλλαγές (με πρώτο το ΑΠΘ). Οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης θα γίνουν κανονικά αφού υπήρξε ο ωμός εκβιασμός περί μη χρηματοδότησης των ιδρυμάτων απο το Υπουργείο-νταβατζής.
  Απλά η Αννούλα του Πασοκ έκανε το κομμάτι της με την υπερψήφιση ενός προβληματικού νομοσχεδίου το οποίο με τις αλλαγές που θα υποστεί στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι παρά μια σκιά του αρχικού κειμένου. Με άλλα λόγια ; Μηδέν εις το πηλίκο. Μάλιστα η προσπάθειά της να ελέγξει τα συμβούλια των ΑΕΙ θα της βγει απο την ανάποδη αφού η επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή θα πατήσει πάνω στο νόμο και θα εγκαθιδρύσει διοικήσεις της αρεσκείας της.
  Για τον Χρυσοχοίδη τι να πούμε, ο άνθρωπος θέλει να λογοδοτήσει αλλά έχασε το δρόμο για το σκαμνί και βρέθηκε σε στούντιο ειδήσεων για να πει τον πόνο του.
  Λοβέρδος σωστά αναφέρετε πως αποτελείωσε την υγεία (εγώ θα πω πως συνέχισε το καταστροφικό έργο Αβραμόπουλου και Ξενογιαννακοπούλου)
  ΓΑΠ = ασχολίαστος
  Παπουτσής; Ακόμη οι νεκροί του Σάμινα ζητούν δικαίωση.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Κυαίστωρ 30/01/2012 19:06:03

   συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα!! (βρίσκομαι και εγώ στον πανεπιστημιακό χώρο)

   • Κυαίστωρ avatar
    Κυαίστωρ @ effie B. 30/01/2012 20:12:55

    Ξέχασα επίσης να αναφέρω πως σε πλείστα τμήματα που έχουν αρκετά μέλη ΔΕΠ στην βαθμίδα το λέκτορα έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εξπρές για ανελίξεις στην αμέσως επόμενη βαθμίδα, αυτή του επίκουρου καθηγητή. Ο λόγος ; Προφανής.
    Τελευταία τρέχουμε και δε φθάνουμε. Σε κάθε Γ.Σ έχουμε ανελίξεις, κρίσεις στο διπλάσιο που το κάναμε την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον.

    • effie B. avatar
     effie B. @ Κυαίστωρ 30/01/2012 20:32:52

     γενικώς και ειδικώς η τέλεια διάλυση!
     και ξεχάσαμε το πιο σημαντικό: πανεπιστήμια χωρίς χρήματα, χωρίς σάλιο που λέει και ο συνάδελφος Λοβέρδος!

     • Κυαίστωρ avatar
      Κυαίστωρ @ effie B. 30/01/2012 22:18:09

      Όντως δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για δείγμα. Ούτε για φωτοτυπίες δεν έχουμε, ούτε καν για αναλώσιμα για τα γραφεία μας. Τώρα και με το ενιαίο μισθολόγιο θα γίνει της τρελής.

     • effie B. avatar
      effie B. @ Κυαίστωρ 30/01/2012 22:23:10

      μάλλον δεν θα μπούμε!

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 30/01/2012 20:48:09

  Effie B, ολα τ'απολιθώματα μαζί στο άρθρο σου! Η συμπλεγματική και νοσηρή προσωπικότητα του ΓΑΠ και κατά συνέπεια οι χειρισμοί του, έχει και ένα καλό: ξεσκέπασε τον καθένα, αναγκάζοντάς τον να πετάξει τη μάσκα και να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Και όσο για μας, είναι βέβαιον ότι έχουμε τελειώσει μ'αυτούς και ούτε μας απασχολούν, υπάρχει όμως κόσμος αμετανόητος. Οταν η βλακεία και το κόμπλεξ περισσεύουν, πάντα θα υπάρχουν ύπουλοι και άθλιοι υποκριτές να τον χειρίζονται. Οπουδήποτε αλλού η κοινωνία θα τους είχε εξαφανίσει, ( αν ποτέ τους άφηνε να οδηγήσουν τα πράγματα σε τέτοιο τραγικό σημείο), εδώ έχουν το θράσος να προκαλούν και να μονοπωλούν τη δημόσια ενημέρωση.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Diamond Angel 30/01/2012 20:51:35

   Θα τους εξαφανίσουμε Diamond Angel οσονούπω!!
   τώρα πια τους γνωρίσαμε... the hard way!

   • Midnight Xpress avatar
    Midnight Xpress @ effie B. 30/01/2012 21:37:52

    effie B., επανέκαμψες πλησίστια!

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Diamond Angel 30/01/2012 21:10:00

   Διαμαντένιε Άγγελε,φοβερό το σχόλιό σου.Όσο για τη κεντρική ανάρτηση,εξαιρετική.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Komis Montechristo 30/01/2012 21:34:44

    Ευχαριστώ! Τηρείς μια στάση αναμονής, έχω την εντύπωση.....Οπως όλοι μας.

    • Komis Montechristo avatar
     Komis Montechristo @ Diamond Angel 30/01/2012 21:43:41

     Διαμαντένιε Άγγελε,θα συμφωνήσω με το φινάλε του σχολιασμού του Ιεροφάντη στην ανάρτηση ''Ο Τόμσεν να πάρει το μνημόνιο και να φύγει''.Αναμένουμε,αλλά όχι για πολύ ακόμη.

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 30/01/2012 20:56:04

  Να ευχηθώ χρόνια πολλά στη Διαμαντοπούλου, μέρα που είναι σήμερα, ή θα βγάλει φλύκταινες;;;;;;
  ΥΓ: Πολύ καλό το κείμενο!

 9. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 30/01/2012 22:33:44

  Ναι; Έχω λαλήσει όπως φαίνεται και έμεινα πίσω απο τις εξελίξεις. Τις προάλλες μας έκανε μια ενημέρωση η πρυτανική αρχή μας αλλά λόγω εξετάσεων δεν πρόλαβα να την παρακολουθήσω στο σύνολό της. Για σχολή μεταπτυχιακών σπουδών είναι νεφελώδες το τοπίο, όπως και για τα διδακτορικά, είχα ακούσει οτι θα αλλάξουν τα κριτήρια εισδοχής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.