#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2008 18:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι σκελετοί της διαπλοκής ξαναβγήκαν από τα ντουλάπια

Η  «Ελευθεροτυπία» επιτίθεται σήμερα από τη μια στο «γνωστό σαρκοβόρο δίδυμο, που πλασάρει, αποκρύπτει, διαπραγματεύεται ανάλογα με το τι συμφέρει την τσέπη του» και από την άλλη στην «κυβέρνηση και την πολιτική εξουσία, που συναγελάζεται, διαπραγματεύεται, συνεργάζεται μαζί του, για να αποκρύψει ή να συγκαλύψει τις δικές της αμαρτίες». Δεν μπορούμε παρά να συνυπογράψουμε. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Ε» αντιπαρατάσσεται με το  «σαρκοβόρο δίδυμο». Ανάλογα έχουν συμβεί και πριν από λίγα χρόνια, σε πολύ μικρότερη κλίμακα όμως, ως πρελούδιο μπορεί κανείς να πει των σημερινών.

Θυμάστε την σύγκρουση Κοντομηνά – Κουρή που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια και αποτέλεσε την πρώτη σοβαρή εκδοτική σύγκρουση της εποχής Καραμανλή; Πρωταγωνιστής και τότε ήταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος από τον  ALPHA του κ. Κοντομηνά επιτίθετο εναντίον του κ. Γ. Κουρή, του ALTER, με το οποίο συνεργάζεται τώρα. Γρήγορα οι αψιμαχίες Κοντομηνά – Κουρή εξελίχθηκαν σε μια ευρύτερης εκδοτικής σύγκρουσης, όταν ο κ. Τριανταφυλλόπουλος άρχισε να επιτίθεται εναντίον της «Ελευθεροτυπίας», που βαλλόταν τότε για τις σχέσεις της με τις επιχειρήσεις της οικογένειας Τεγόπουλου, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Σεραφείμ Φυντανίδη. Ο συνδυασμός Κοντομηνά –Alpha – «Πρώτο Θέμα» και οι φήμες περί των κρυπτόμενων όπισθέν τους πολιτικών επιχειρηματικών φιλοδοξιών δημιουργούσαν τότε την εντύπωση ότι έχει δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα εξουσίας. Έτσι η «Ε» επιτίθετο στη «Συμμαχία των κυρίων Μ» , εννοώντας τους κ. Μπόμπολα και Μάκη, ενώ ο εκδότης κ. Θ. Τεγόπουλος έγραφε σε άρθρο με τίτλο «βλακώδης σύμπλευση»: «Το θράσος της διαπλοκής ξεπέρασε κάθε όριο. Η παλιά τάξη της διαπλοκής του Τύπου και των ΜΜΕ συμμάχησε με τη νέα τάξη του τηλεφασισμού. Βρήκαν την ευκαιρία  οι ανόητοι…».

Η σύγκρουση των εκδοτικών συμφερόντων αφορούσε στο μοίρασμα της τεράστιας πίτας των κρατικών διαφημίσεων, των κρατικών προμηθειών και αποκρατικοποιήσεων, του ενεργειακού Ελντοράντο, του κρατικού τζόγου και τόσων άλλων που οδήγησαν τελικά, άλλους σε μεγαλεπήβολα όνειρα τηλεδιαπλοκής και άλλους σε πρόβες αυτοκτονίας στα μπαλκόνια τους. Ο ανταγωνισμός αφορούσε και την κυριαρχία στις χρυσοφόρες μικρές αγγελίες,  όπου οι «Νέες Αγγελίες» των κ. Μπόμπολα – Λαμπράκη είχαν μπει στο γήπεδο της «Χρυσής Ευκαιρίας» της οικογένειας Τεγόπουλου. Τότε ο κ. Ψυχάρης, από τη μια μεριά στήριζε τον παλιό του φίλο τον Γιώργο Κουρή στη σύγκρουση με τον Κοντομηνά, κι από την άλλη συμπορευόταν με τον κ. Μπόμπολα στις επιθέσεις εναντίον της «Ε». Από κοντά και το ΠΑΡΟΝ που έγραφε τότε  για «τηλεκόμμα – σφήνα στα πλευρά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Οι συγκρούσεις αφορούσαν επίσης και την μετοχική σύνθεση του MEGA.

Ποια εποχή γινόντουσαν αυτά; Αμέσως, μετά την ιστορία με τον βασικό μέτοχο εξαιτίας της οποίας το συγκρότημα του ΕΘΝΟΥΣ ήταν ο μεγάλος χαμένος. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς …Μητσοτάκης για να αντιληφθεί ότι οι ίντριγκες που κρύβονταν πίσω από τις διάφορες προσωπικές επιθέσεις και διαπομπεύσεις της εποχής επαναλαμβάνονται και τώρα, σε άλλη διάσταση και εύρος. Κάνουμε λάθος; Ίσως, αν και είναι λίγες φορές που έχουμε διαψευστεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως και όπως υποδεικνύεται τώρα το Μαξίμου έχασε μεν τον βασικό μέτοχο, αλλά βρήκε έναν Θέμο κι έναν Μάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.