18/06/2009 15:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «σεχταριστές» «κόβονται» στην «ένοπλη προπαγάνδα»

 Μια βασική αρχή της τρομοκρατίας που υπάρχει εδώ και αιώνες -ας ρίξουν οι «μαθητευόμενοι επαναστάτες» και μια ματιά στα εγχειρίδια των Γκεβαριστών, Τουπαμάρος, του Μαρινγκέλα, κ.ο.κ.- είναι ότι ο στόχος της οποιασδήποτε ένοπλης επίθεσης είναι το μέσον για την προπαγάνδιση των θέσεων των τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι αυτοσκοπός. Αυτό δηλαδή, που λέμε «Ένοπλη προπαγάνδα».

Η «Σέχτα επαναστατών», που μόνο και μόνον η ονομασία την οποία επέλεξε, παραπέμπει σε παλιομοδίτικους όρους της παράνομης αριστεράς του Μεσοπολέμου, με τη χθεσινή δολοφονία κόβεται σε αυτό το «μάθημα κορμού» του αντάρτικου των πόλεων.

Διότι, για την κοινή γνώμη η εκτέλεση ενός αστυνομικού, ο οποίος ήταν μόνος του και εμφανώς εύκολος στόχος (καφεδάκι κλπ) δεν μπορεί να θεωρηθεί ανδραγάθημα. Εάν ενδεχομένως επιλεγόταν στόχος με βαρύνουσα πολιτική ή οικονομική σημειολογία, τότε ίσως να «χωνευόταν» κάπως πιο εύκολα. Εάν επίσης γινόταν κοντά στον «Δεκέμβρη», όπως επιχείρησε να κάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας», ίσως να μην υπήρχε τόσο αρνητικός αντίκτυπος. Εκτός κι αν ο «επαναστατικός μιλιταρισμός», ίδιον της κάθε λογής πολιτικής παιδικής ασθένειας, τους αφήνει αδιάφορους για τον αντίκτυπο που έχουν στην κοινή γνώμη τα κτυπήματά τους.

Και μπορεί σήμερα να φαίνεται η «Σέχτα» ως το πιο ακραίο κομμάτι στον χώρο της τρομοκρατίας, όμως, εάν κρίνει κανείς και από τις επιθέσεις του ΕΑ, θα διαπιστώσει αντίστοιχη (αν και μικρότερη) ακρότητα και από αυτή την οργάνωση. Επίσης, θα διαπιστώσει και σημαντικό ερασιτεχνισμό.

Ανεξαρτήτως αυτού όμως, βέβαιον είναι ότι εάν η αστυνομία δεν καταφέρει να αποκαλύψει κάτι σοβαρό στην υπόθεση τρομοκρατία, το πολιτικό κόστος θα κληθεί να το αναλάβει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση. Πόσο μάλλον, διότι η δυσαρέσκεια των μεσαίων στρωμάτων για το κτύπημα αυτό καθ' εαυτό, σε συνδυασμό με -ενδεχόμενο- μηδενικό αποτέλεσμα στις έρευνες, θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για την κυβέρνηση. Εάν μάλιστα, συνεχιστούν οι επιθέσεις, πιθανώς και κατά πολιτικών ή άλλων στόχων, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές μέσα σε κλίμα μπαχαλοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 18/06/2009 16:14:46

  Και πως θα ζήσουν τώρα ο κάθε Σομπολος και Ντερμπεντέρης …..

 2. MaoMao avatar
  MaoMao 18/06/2009 16:17:24

  Ίσως η σέχτα να μην διαφέρει από το μεγαλύτερο μέρος των αναρχικών και αντιεξουσιαστών στο εξής:
  έχουν πειστεί απολύτως ότι ούτως ή άλλως απευθύνονται σε ένα 5, άντε 10% της κοινωνίας, το οποίο έτσι κι αλλιώς την πράξη θα την προσλάβει θετικά.

  Οι νεότερες γενιές δεν είναι 17Ν να κάθονται να γράφουν 70 σελίδες προκήρυξη από την οποία ούτως ή άλλως δεν θα επηρεαστεί θετικά ως προς την επανασταση κανείς, εκτός από όσους ήδη είναι θετικοί.

  Επίσης πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στη σύγκρουση αντιεξουσιαστών-μπάτσων η ικανοποίηση των αντιεξουσιαστών είναι ακριβώς ότι οι μπάτσοι φέτος είναι περισσότερο από ποτε ξεθεωμένοι, ταπεινωμενοι και ιδίως τρομαγμένοι.
  Αν δείτε από χρόνο σε χρόνο οι βάσεις εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές να πέφτουν κατακόρυφα, αυτό θα είναι μια "επιτυχία" του αντιεξουσιαστικού και ένοπλου επαναστατικού χώρου.

  Δεν θέλει να κάνει ένοπλη προπαγάνδα η σέχτα (παρότι πιθανότατα και να ήθελε, δεν θα μπορούσε).
  Θέλει απλά να επιτεθεί ακριβώς σε ό,τι μισεί.

  Καταλαβαίνω ότι έχει μια διαφορά από άποψη πολιτικής αποτελεσματικότητας να χτυπάς ένα στόχο όπως το Βαρδινογιάννη (17Ν) ή ένα απλό μπάτσο (Σέχτα). Έχω όμως τη βεβαιότητα ότι στο αντιεξουσιαστικό κίνημα των τελευταίων ετών ένας μπάτσος είναι κάτι πολύ πιο μισητό από ένα Βαρδινογιάννη.

  Ο αστυνομικός, για ένα μέρος του κόσμου, έστω ένα 10%, είναι ένα πρόσωπο αισχρό, και αυτή η αισχρότητα προκύπτει από την επιλογή του επαγγέλματος που έκανε. Δεν χρειάζεται να ξέρεις αν τον λένε Κώστα ή Δημήτρη, σου αρκεί που επέλεξε να καταστέλλει τους συμπολίτες του για να βγάζει ένα χιλιάρικο. Αυτό δεν το λέω απλώς εγώ, το έχουν δηλώσει από τον δεξιό αστό Οδυσσέα Ελύτη έως το αρχαίο ρωμαικό δίκαιο, το οποίο αποκαλεί συλλήβδην όλους τους αστυνομικούς και δεσμοφύλακες ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΙΣΧΡΑ (PERSONAE TURPES) και προειδοποιεί την κοινωνία να έχει το νου της, γιατί παρότι ένας δεσμοφύλακας είναι απαραίτητος, δεν παύει ως πρόσωπο να είναι κάτι αισχρό, εξ αιτίας και μόνο της επιλογής του να γίνει φύλακας.
  Το τί γνώμη θα είχε κάποιος σαν το Φρόυντ για κάποιον που επιλέγει να γίνει αστυνομικός καλύτερα να μη το γράψω, γιατί το πόστ μου θα διαγραφεί..

  Η αστυνομία είναι πλέον στόχος καθαυτή, και όχι επειδή αποτελεί όργανο ενός κλεπτοκρατικού καπιταλιστικού κράτους. Την περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες.

 3. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 18/06/2009 16:28:22

  ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΕΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.
  ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Η ΣΤΗΝ ΦΥΛΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ.
  ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ....ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ...ΔΥΣΗ.
  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΝΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.
  ΟΙ ΣΕΧΤΕΡΙΣΤΕΣ ....Η ΔΕΝ ΜΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ Η ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΜΑΤΟΙ Η ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ.
  ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝ ΤΊΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ,ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ....ΑΚΙΝΗΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

 4. MaoMao avatar
  MaoMao 18/06/2009 16:30:52

  Και μία συμπλήρωση:

  σε ένα κόσμο όπου ο παραδοσιακός βιομήχανος ή εκδότης τείνει να αντικατασταθεί από πολυδαίδαλα μετοχικά σχήματα υπεράκτιων εταιριών και πολύπλοκα δομημένων επενδυτικών προιόντων

  όλο και πιο προφανής ως στόχος και ως κάποιος που να ακουμπήσεις την οργή σου προβάλλει ο διάμεσος:
  μην σας κάνει εντύπωση αν η επόμενη ένοπλη οργάνωση που θα εμφανιστεί επιλέξει να χτυπάει μεγαλοτραγουδιστές, πρωινατζούδες, σεκιουριτάδες, και γενικά όλο το κομμάτι της κοινωνίας το οποίο διεκπεραιώνει τον μοντέρνο καπιταλισμό.

 5. ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
  ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 18/06/2009 16:31:48

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ Ή ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΡΙΧΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

  ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ.

  ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΣΕΧΤΑΔΕΣ ..... ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ !!

  ΑΗ ΣΥΧΤΗΡΗ....ΣΕΧΤΑΔΕΣ......ΩΡΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ!!!

  ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠ@@ΡΔ@Λ@ !!!!!

 6. john avatar
  john 18/06/2009 16:39:45

  Νομίζω το όνομα Σέχτα το πήραν μόνο και μόνο επειδή έκαναν κάποια ταξίδια στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής. Και μετά έκαναν κάποιες συναυλίες του τύπου ¨δώστε ό, τι έχετε¨ για να δείτε και πως περάσαμε με τους Ζαπατίστας και τους λοιπούς στις μπανανίες - χώρες τους. Τζάμπα διακοπές, για τζάμπα ιδεολόγους.

  Για τον ΜαοΜαο (@2) δεν ξέρω αν γουστάρει αυτά που γίνονται και αν ανήκει στο 10% (που ούτε γκάλοπ να είχε κάνει, τρομάρα του), αλλά θα του πρότεινα να σταματήσει λίγο την προπαγάνδα του.

  Όσο για τα περί μπαχαλοποίησης δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές, έχει έλθει εδώ και αρκετό καιρό.

 7. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 18/06/2009 16:43:32

  φάκτωρα, φτάνεις να λές σήμερα οτι μπορεί να μήν τους ενδιαφέρει καθόλου ο αντίκτυπος της ενέργειάς τους στην κοινή γνώμη (!) Σου φαίνεται πιθανό κάθε σενάριο, εκτός απο την σύνδεση αυτής της δολοφονίας με τη δίκη στο εφετείο του ΕΛΑ - που για σένα είναι τελειωμένη.

  Σάν να διαβάζω την Ελευθεροτυπία που εδώ και χρόνια προσπαθεί να απαξιώσει με ειρωνίες την Κυριακίδου (ακόμη και σήμερα : "μιά μάρτυρας με περίεργη μνήμη") και με φρασεολογία που θυμίζει έντονα αυτή του δικηγόρου που προσπαθεί να μειώσει το κύρος ενός μάρτυρα.

 8. Factorx avatar
  Factorx 18/06/2009 16:48:37

  @τσώφλι πασατέμπου Says:"φάκτωρα, φτάνεις να λές σήμερα οτι μπορεί να μήν τους ενδιαφέρει καθόλου ο αντίκτυπος της ενέργειάς τους στην κοινή γνώμη (!)". Που το γραφω αυτό;

 9. ΤΠ avatar
  ΤΠ 18/06/2009 16:49:36

  MaoMao

  ΕΙΣΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ!!!

  ΟΤΑΝ ΕΣΕΝΑ Ή ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΕ ΒΙΑΣΟΥΝ
  (ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ)
  ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
  (ΕΚΤΟΣ ΤΗς ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Φρόυντ για κάποιον που επιλέγει να γίνει αστυνομικός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ)
  ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ!!!

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

  Α.....ΡΕ ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΩΛΗΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

 10. MaoMao avatar
  MaoMao 18/06/2009 16:56:19

  @9

  και προφανώς αγανακτείς που δεν υπάρχει μια επιτροπή σεβάσμιων πυλώνων της κοινωνίας μας, που να μοιράζει αυτή τις συνδέσεις στο διαδίκτυο, και να μπαίνουν μόνο όσοι "χρειάζετε να ασχωλήται με το διαδίκτυο". (μεταξύ άλλων και για να διαδώσουν δια του διαδικτύου την καλή τους ορθογραφία)

  το ρωμαικό δίκαιο λέει επακριβώς ότι ένας αστυνομικός είναι κάτι απολύτως απαραίτητο για την κοινωνία, παράλληλα όμως προειδοποιεί ότι τα πρόσωπα που θα επιλέξουν να γίνουν αστυνομικοί, είναι πρόσωπα αισχρά. (και άρα η κοινωνία πρέπει να βρει τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους θα προστατευτεί από τους προστάτες της)

  αν εσύ κατάλαβες ότι εγώ προτείνω την κατάργηση της αστυνομίας, δεν μου προκαλεί κάποια εντύπωση...

 11. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 18/06/2009 17:12:59

  "Εκτός κι άν ο 'επαναστατικός μιλιταρισμός' τους αφήνει αδιάφορους για τον αντίκτυπο που έχουν στην κοινή γνώμη τα χτυπήματά τους"

 12. john avatar
  john 18/06/2009 17:14:35

  Το αν το φάρμακο για την κοινωνία μας σήμερα είναι να υπάρχουν αυτοί που θα μας προστατέψουν απότους «νόμιμους προστάτες»(και όπου νόμιμοι προστάτες εννοώ αστυνομικούς ή μπάτσους), τότε γιατί να μην υπάρχουν και αυτοί που θα μας προστατέψουν από τους «προστάτες» που μας προστατεύουν από τους «νόμιμους προστάτες»;

  Σαν να παίζουμε την κολοκυθιά μου φαίνεται. Μαομαο σοβαρέψου! Γίνεσαι αισχρός!

 13. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 18/06/2009 17:16:34

  αλλά και για την Ελευθεροτυπία, φάκτωρ, θα εκτιμούσα πολύ μιά γνώμη σου (όσον αφορά το θέμα της δίκης ΕΛΑ). Θα την διάβαζα πολύ προσεκτικά

 14. donaE avatar
  donaE 18/06/2009 17:27:02

  MaoMao
  και το ρωμαικο δικιο και ο Φρουντ ελεγχονται για την ορθοτητα τους.

 15. 321 avatar
  321 18/06/2009 17:45:49

  Εάν η γενικότερη έλλειψη διαφάνειας ήταν η αίσθηση σχεδόν όλων μας, σε ό,τι αφορά το μαύρο πολιτικό χρήμα, φαντασθείτε τι έχει να προκύψει σχετικά με το τελευταίο κτύπημα.

  Και μπορεί η κλασική αστυνομική ερώτηση: ποιός ωφελείται ή έχει κίνητρο, να είναι ένας οδηγός διαφώτισης. Ωστόσο, όλη αυτή η πολυπλοκότητα των συσχετίσεων (λόγω της διαπλοκής) που μάς έχει ταλανίσει, δεν πρόκειται να μάς αφήσει έτσι. Ήδη, μοιάζει αυτή η ιστορία να είναι ακόμη πιο σκοτεινή και βρώμικη από όσο φαίνεται. . .

 16. waghler avatar
  waghler 18/06/2009 18:12:14

  Η "ΣΕΧΤΑ" είναι μια οργάνωση απομίμηση της 17ης Νοέμβρη η οποία προσπαθεί (ή μάλλον αγκομαχεί) να βαδίσει πάνω στα μονοπάτια της προκατόχου της. Θέλει βέβαια να περάσει το μήνυμα ότι είναι πιο σκληρή στη δράση της με σκοπό να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στην κοινωνία. Σκοτώνει μόνο αστυνομικούς αναγνωρίζοντας τους ως μοναδικούς υπεύθυνους για τα κακώς κείμενα του κράτους και της κοινωνίας. Με αστεία ιδεολογική ταυτότητα, σκοτώνουν στα μουλωχτά σαν γυναικούλες και δείχνουν να το διασκεδάζουν.

 17. xyz avatar
  xyz 18/06/2009 19:04:47

  Το να επικαλείται κάποιος ότι το ποιόν των αστυνομικών είναι υπανθρώπων, είναι επιεικώς απαράδεκτο τη στιγμή που ξέρουμε ότι οι αστυφύλακες των πανελλήνιων είναι παιδάκια του Λυκείου 15-19 στη βαθμολογία τα οποία κάθε άλλο παρά της πιάτσας είναι. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αυτός είναι και ένας λόγος αναποτελεσματικότητας της αστυνομίας: ότι δεν έχει προσλάβει σχολιαρόπαιδα αντί για κομάντο από ειδικές δυνάμεις.
  Επιπλέον όλοι οι αστυνομικοί όταν εισέρχονται στις αστυνομικές ακαδημίες ανεξαιρέτως έχουν στο νου τους να προσφέρουν και όχι να καταστείλουν χωρίς λόγο. Θέλετε και άλλα;
  Ο φροϋδικός εγωισμός που επικαλείται ο φίλος δεν εφαρμόζεται μόνο στην αστυνομία αλλά σε κάθε έκφανση της ζωής, με τους προϊσταμένους δημοσίων υπηρεσιών, τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και των βιομηχάνων, δηλαδή αφορά όποιον αποκτά εξουσία.

  Ακούγεται όμως πολύ ρηχή και παρακινδυνευμένη η τοποθέτηση αυτή. Αν την δεχθούμε τότε πρέπει είτε να καταργήσουμε την ΕΛ.ΑΣ. και τη δημοκρατία παράλληλα, είτε να βάλουμε όλους τους αναρχικούς στη φυλακή.
  Στην αστυνομία θα βρείτε τόσους απαράδεκτους όσους και σε ολόκληρη την κοινωνία εκεί εξώ σε αναλογία.
  Απλώς πολλές φορές εμείς δεν έχουμε μάθει να ελεγχόμαστε και ζητάμε την αστυνομία για τους όλους τους άλλους, κυρίως του προύχοντες πλην εμάς.

 18. xyz avatar
  xyz 18/06/2009 19:06:48

  διόρθωση: το ότι έχει προσλάβει σχολιαρόπαιδα αντί για κομάντο (κάτι που το έχει αντισταθμίσει με το θεσμό των ειδικών φρουρών)

 19. Cicero avatar
  Cicero 18/06/2009 22:02:37

  Quis custodiet ipsos custodes?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Quis_custodiet_ipsos_custodes%3F

  Watchmen
  http://en.wikipedia.org/wiki/Watchmen

 20. Le canard avatar
  Le canard 19/06/2009 02:50:17

  @τσώφλι πασατέμπου 7 και 11

  Νομίζω ότι το επόμενο ποστ δίνει την απάντηση ("Κοινά χαρακτηριστικά τριών οργανώσεων ή μία στέγη;"):

  "Η Κυριακίδου δεν είναι ο μόνος «μάρτυρας» που απασχόλησε την «Σέκτα». Στην προκήρυξη της εξάλλου για την επίθεση στο Alter η «Σέχτα Επαναστατών» κατηγορεί ανοικτά τον καταδικασμένο για την 17Ν Βασίλη Τζωρτζάτο ότι «συνεργάζεται με την αστυνομία αποσκοπώντας σε ευνοϊκότερη μεταχείριση» και γι αυτό είχε δώσει συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία «μιλώντας για πράκτορες που διαβρώνουν τις ένοπλες οργανώσεις».

 21. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 19/06/2009 09:15:22

  Γι αυτό το λέω, canard. Είναι αφελές να λέμε οτι πρόκειται για κάτι αρπαγμένους με το φόνο του Αλέξη, που γουστάρουν αίμα κι άλλα τέτοια, ή οτι τους βόλευαν οι μουριές και διάλεξαν τον συγκεκριμένο φύλακα. Οι στόχοι τους μάλλον διαλέγονται μ'άλλα κίνητρα, πιό ρεαλιστικά απο τις αρλούμπες της προκύρηξης και μου φαίνεται οτι το θυμικό παίζει λίγο ρόλο στις σκέψεις τους. Γι αυτό και μου φαίνεται οτι στον πολύ δραστήριο σήμερα χώρο των "συμβολαίων", η οργάνωση αυτή θα διαπρέψει ! Μπήκε σε μιά ανερχόμενη αγορά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.