#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2008 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι σατανικές συμπτώσεις συνεχίζονται
______________________________________ 

Θ. Ρουσόπουλος, χθες
: « «Με φήμες δεν γίνεται πολιτική όσο και αν κάποιοι το προσπαθούν…Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε κατά πόσο από ΄δώ και πέρα εάν κάποιος περάσει από το σπίτι σας ή κάποιος βρεθεί να είναι εκεί που είστε κι εσείς και τυχαίνει να ασχολείται η Δικαιοσύνη μαζί του, έχετε κι εσείς κάποιου είδους βαρύτητα. Εάν λοιπόν κάποιος πέσει θύμα φήμης, δεν θα πρέπει να ψάχνουμε ποιος είναι εκείνος ο οποίος διακινεί τις φήμες και τι λόγους έχει;».

. «Ελευθεροτυπία», σήμερα: αποκαλύπτει ντοκουμέντα με τις διαδρομές υπουργού ,με τη συνοδεία πέντε ατόμων εντός Γερμανίας και τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν σε αυτόν και τη συνοδεία του δαπάνη του Μ. Χριστοφοράκου,  δηλαδή της Ζήμενς.

 Εντελώς συμπτωματικά το δημοσίευμα έρχεται στο φως μια ημέρα αφού έκλεισε η προανάκριση, στην οποία δεν επιμερίσθηκαν πολιτικές ευθύνες. Λες και ήξεραν ότι θα έβγαινε σήμερα το δημοσίευμα που καίει τον υπουργό και έσπευσαν να κλείσουν άρον – άρον την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 02/07/2008 13:20:01

  Ο Λιάπης διαψεύδει
  Την έντονη αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, προκάλεσε η φημολογία των τελευταίων ημερών και δημοσιεύματα του Τύπου περί εμπλοκής του στην υπόθεση της Ζήμενς και συγκεκριμένα ότι ήταν αυτός ο υπουργός που μετείχε στο ιδιωτικό ταξίδι που οργάνωσε από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2005 ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ζήμενς Μιχάλης Χριστοφοράκος.
  «Ως εδώ και μη παρέκει», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Λιάπης και συνεχίζει: «Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρ’ όλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα. Ο στόχος προφανής: Πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων».
  Και ο υπουργός Πολιτισμού επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά:
  «Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιό μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος». «Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: Όλα τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά», υπογραμμίζει ο υπουργός και καταλήγει: «Όλα τ’ άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά. Την πολιτική τρομοκρατία δεν θα την ανεχθώ. Γι’ αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Διότι δεν θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος την λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια».

 2. jkr avatar
  jkr 02/07/2008 13:44:00

  η πρώτη ουσιαστική αντίδραση της κυβέρνησης...κάτι λέει αυτό


  η περίοδος εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ένα αδιάκοπο μπραντεφερ

 3. Lara avatar
  Lara 02/07/2008 13:47:27

  Για το νρ. 2

  αντε μπραβο ετσι αγαπητοι μου σιγα σιγα αλλα σταθερα να ξεσηκωνεστε,
  οταν πια εχετε κατανοησει οτι αυτοι οι ανικανοι ειναι οι δικοι μας Υπαλληλοι
  και θα πρεπει εμας να Υπηρετουν
  και οχι τις Τσεπες τους.
  Λαρα

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 02/07/2008 15:40:55

  ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ «ΦΡΟΝΤΙΣΕ» ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΛΙΑΠΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ

  Το αναλυτικό πρόγραμμα Χριστοφοράκου για Λιάπη

  Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ


  Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου, καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες προκειμένου να κρύψει ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης μετείχε στο ιδιωτικό ταξίδι που οργάνωσε από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2005 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος της Ζίμενς, τα ντοκουμέντα την εκθέτουν.

  Τέσσερα έγγραφα που βρέθηκαν στο μυστικό αρχείο του Μ. Χριστοφοράκου και στη συνέχεια στη δικογραφία αποδεικνύουν ότι ο υπουργός και η συνοδεία του (έξι συνολικά άτομα) μετείχαν στο ταξίδι Μόναχο, Φρανκφούρτη, Λειψία, Ζάλτσμπουργκ, Αθήνα. Ολα ήταν κανονισμένα από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, δηλαδή οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία, οι λιμουζίνες και το σέρβις για εννέα συνολικά άτομα: έξι του υπουργού και τρία μέλη της οικογένειας Χριστοφοράκου.

  * Το πρώτο έγγραφο με τη φίρμα της Ζίμενς φέρει την υπογραφή της κ. Καλλίρη (γραμματέας Χριστοφοράκου), έχει ημερομηνία 15 Ιουνίου 2005 και απευθύνεται προς την εταιρεία ταξί του ΤΕΟ.

  Μ' αυτό η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου ενημερώνει την εταιρεία του ΤΕΟ ότι την Παρασκευή 17/6/2005 μεταξύ 13.15 και 14.15 θα πρέπει να παραληφθούν από το αεροδρόμιο εννέα συνολικά άτομα. Θα φτάσουν, γράφει, με ιδιωτικό αεροσκάφος στο Ζάλτσμπουργκ από τη Λειψία και πιθανόν θα πρέπει να γίνουν δύο διαδρομές, εάν οι επιβάτες αφιχθούν με δύο διαφορετικά αεροσκάφη, προς το ξενοδοχείο Intercontinental.

  Για την Κυριακή 19 Ιουνίου 2005, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Siemens, μόνο ο Μ. Χριστοφοράκος και τα παιδιά του επιστρέφουν. Αναχωρούν από το ξενοδοχείο όπου έμειναν όλοι μαζί με προορισμό το Μόναχο και με τη Lufthansa πετούν (19/05) προς Αθήνα.

  * Για «τον υπουργό» και την παρέα του (6 συνολικά άτομα) η Siemens έχει φτιάξει άλλο πρόγραμμα. Η υπουργική παρέα φεύγει από το ξενοδοχείο με προορισμό το αεροδρόμιο του Ζάλτσμπουργκ και με ιδιωτικό αεροσκάφος (ήταν άραγε του εφοπλιστή και μετόχου της Aegean Αθανάσιου Λασκαρίδη;) κατευθύνεται στη Φρανκφούρτη.

  Εκεί, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα made in Siemens, ο υπουργός και η συνοδεία του παραλαμβάνονται από το αεροδρόμιο και κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο Kempinski-Gravenburg. Ο οδηγός του ταξί έχει εντολή να παραμείνει στη διάθεση της υπουργικής παρέας μέχρι αργά τη νύχτα για να τη μεταφέρει από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και να τη γυρίσει πίσω.

  Την επόμενη ημέρα, 20 Ιουνίου 2005, το πρόγραμμα προβλέπει την επιστροφή του υπουργού και της συνοδείας του με ιδιωτικό αεροσκάφος (ποιο άραγε;) με αναχώρηση από τη Φρανκφούρτη προς την Αθήνα.

  Τα ερωτήματα

  Μετά λοιπόν το αναλυτικό πρόγραμμα της Siemens, που πλέον βλέπει το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης οφείλει να εξηγήσει

  πώς βρέθηκε με τη συνοδεία του στο κρυφό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου,

  με ποιας εταιρείας τις ιδιωτικές πτήσεις κινήθηκε σε Γερμανία και Αυστρία,

  γιατί στις τακτοποιήσεις των λογαριασμών φαίνεται ο Χριστοφοράκος,

  με ποιο αεροσκάφος επέστρεψε.

  Προς στιγμήν, κύκλοι του υπουργού ισχυρίζονται ότι ο κ. Λιάπης έφυγε με πτήση της Ο.Α., ενώ προ ημερών οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι το επίμαχο διάστημα ήταν στην Ελλάδα.

  * Στο δεύτερο ντοκουμέντο εμφανίζεται ότι για τη διαμονή στο «The Westin Leipzig» (16-17 Ιουνίου 2005) ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει κλείσει στο όνομά του οκτώ grand-deluxe δωμάτια και μία σουίτα. Σύμφωνα με το έγγραφο, τα δωμάτια τα πληρώνει ο ίδιος.

  * Στο τρίτο έγγραφο (9-6-2005), που στην ούγια γράφει Siemens, εμφανίζεται και πάλι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος να κάνει στο όνομά του κράτηση πέντε στούντιο με θέα στο βουνό. Το έγγραφο της κράτησης υπογράφει και πάλι η κ. Καλλίρη και αφορά το διήμερο 17 με 19 Ιουνίου 2005.

  * Στο τελευταίο ντοκουμέντο (με ημερομηνία 14/6/2005) η εταιρεία μίσθωσης λιμουζινών SIXT βεβαιώνει το γραφείο Χριστοφοράκου για τη διαθεσιμότητα ενός mini-bus για οκτώ άτομα από τις 16/6 μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας. Η παρέα μετά τον αγώνα θα αναχωρήσει από τη Λειψία με ιδιωτικό αεροσκάφος.

  Αυτό λοιπόν είναι το σουλάτσο του υπουργού και της συνοδείας του, βάσει του προγράμματος που εκπόνησε η Siemens και το οποίο η κυβέρνηση κάνει πως δεν το γνωρίζει.

  Λίγο μετά το ταξίδι αυτό άρχισαν να αποκαλύπτονται τα μαύρα ταμεία της Siemens και στην παρούσα συγκυρία η ταξιδιωτική συνεύρεση υπουργού της κυβέρνησης με τον διαχειριστή του άνομου πολιτικού χρήματος λαμβάνει δραματική διάσταση.

  Ο Μ. Λιάπης, που προφανώς δεν βρέθηκε εν αγνοία του στην εκδρομή Siemens - Χριστοφοράκου, τότε ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος μιας πλειάδας ΔΕΚΟ, από τις οποίες η Siemens διεκδικούσε και εξασφάλιζε γερές συμβάσεις.

  Οπως προκύπτει, ο κ. Λιάπης, προφανώς, δεν έκρινε απαραίτητη ούτε τη διατήρηση των αναγκαίων αποστάσεων από τους προμηθευτές. Και τώρα, μετά τις αποκαλύψεις, όλοι μασάνε τα λόγια τους για τα ταξίδια. Επαθαν αμνησία. Ανησυχούν, όμως, κυρίως για τις συμβάσεις εκείνης της εποχής. Και αυτές είναι πολλές. *

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/07/2008

  (: Εντυπωσιακή αυτή η κυρία Μπουγάτσου!)

 5. mareli avatar
  mareli 02/07/2008 18:28:21

  Η "εντυπωσιακή κυρία Μπουγάτσου" γνώριζε μέρες τώρα την "αλληλογραφία" της γραμματέως του Χριστοφοράκου. Άρα γνώριζε ΤΙ ΔΕΝ είπε η γραμματέας στον ανακριτή!!! Αφού, πρώτα αναρωτήθηκε γιατί δεν ρώτησε ο ανακριτής το όνομα του υπουργού (και δεν αναρωτήθηκε γιατί δεν το είπε η ίδια το όνομα στον ανακριτή), στη συνέχεια προχώρησε στην αποκάλυψη στοιχείων για το ταξίδι του "minister" προσθέτοντας το όνομα του υπουργού Λιάπη εκ του γεγονότος ότι αυτός είχε πάει να δει τον αγώνα (και κατά σύπμπτωση είναι ο τότε υπουργός Μεταφορών και εξάδερφος του Καραμανλή)!!!
  Ερωτήματα:
  1. Γιατί η Κα Μπουγάτσου δεν ανησύχησε που η Γραμματέας δεν είπε το όνομα; Γιατί η γραμματέας απέκρυψε το όνομα από τον ανακριτή;
  2. Γιατί η Κα Μπουγάτσου δεν πήγε η ίδια στον Εισαγγελέα να πει το όνομα, αφού η κατάθεση της γραμματέως έχει γίνει γνωστή εδώ και δύο τουλάχιστον εβδομάδες;
  3. Γιατί η Κα Μπουγάτσου δημοσίευσε τα στοιχεία της ΜΕΤΑ το τέλος της προανάκρισης;
  4. Ποιά είναι η σχέση της Κας Μπουγάτσου με το ρόλο των αποκαλύψεων της γραμματέως, που ΔΕΝ έχουν σχέση με τις μίζες;
  5. Γιατί η Κα Μπουγάτσου αναμάσησε τον Τέλογλου σχετικά με τις μίζες, δεν βρήκε ούτε μια μίζα, αλλά μέω της γραμματέως Χριστοφοράκου, ανακάλυψε τις οικοσκευές Μητσοτάκη, Τζοχατζόπουλου και τα ταξίδια του Λιάπη που δεν έχουν σχέση με τις μίζες που διερευνούσε ο Εισαγγελέας;
  6. Γιατί η Κα Μπουγάτσου δεν αναζήτησε την αιτία της μη αναγραφής του ονόματος του minister σε καμμιά αλληλογραφία; Μήπως έτσι τους ενοχοποιούμε όλους;
  7. Ποιός είναι ο ρόλος συγκεκριμένων δημοσιογράφων, εντύπων και blogs στη δημιουργία επικοινωνιακών αντιπερισπασμών;

  Θα απαντηθούν ποτέ αυτά;

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 02/07/2008 19:34:16

  έπρεπε πλέον να αποσιωπούνται. Αλλά να «χειρουργούνται» και όσα δεν ήταν στα νέα μέτρα και σταθμά…να διαστρέφονται. Όσοι δεν ήταν «πρόθυμοι» από τη διευθυντική ομάδα παραγκωνίσθηκαν καις τη συμμαχία των προθύμων λογοκριτών και προπαγανδιστών προσετέθησαν οι νέες μεταγραφές, δηλαδή η νέα ομάδα, απολύτως πρόθυμη για όλα, πλην της έντιμης δημοσιογραφίας. Όπως θα θυμόσαστε από πέρυσι το Μάρτιο είχε προαναγγελθεί ότι πρόκειται να απολυθώ και από τον ΣΚΑΪ – και από την «Καθημερινή». Το είχαν γράψει σε στήλες των media. Κάτι ήξεραν. Ένα χρόνο μετά και σε διάστημα 8 μηνών έχασα και τις δυο δουλειές, εν μέσω επαίνων για τον επαγγελματισμό, την εντιμότητα, το δυναμισμό μου κ.α., για να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται περί προγραφής. Κάποιοι δεν ήθελαν ούτε να αναπνέω στην «Κ», ενώ η ιδιοκτησία έγινε πλέον επιρρεπής στην κολακεία της εξουσίας, δεκτική στην παρέμβαση πολιτικών και επιχειρηματιών και για δικούς της λόγους αποφάσισε τη μετεξέλιξη του φύλλου σε light έκδοση ως προς όλα τα θέματα αιχμής. Στο περίγραμμα αυτό επί μακρόν εξελίχθηκε μια προσπάθεια απαξίωσης και προσβολής μου. Αφού μου δηλώθηκε ότι καταργείται το ρεπορτάζ που ήμουν χρεωμένη (ασφαλώς εγώ καταργήθηκα και όχι το ρεπορτάζ για το οποίο είναι και η μετάφραση ), μου προτάθηκε, υποτίθεται, να κάνω θέματα ποιότητας ζωής! Την προσχηματική πρόταση την απέρριψε και επειδή δεν ήθελαν να μου καταγγείλουν τη σύμβαση (εκτιμώντας την κατακραυγή που έτσι και αλλιώς εισέπραξαν από το εσωτερικό της εφημερίδας), έφτασαν στο σημείο να μου προτείνουν μέχρι και αργομισθία! Δηλαδή να πληρώνομαι αλλά να μην εργάζομαι και κυρίως να μην εμφανίζομαι στην εφημερίδα. Την περασμένη Παρασκευή υπέγραψα για την αποχώρησή μου, γιατί δεν ήθελα να επιβάλω την παρουσία μου αφού δεν με ήθελαν. Κυρίως όμως το έκανα για να προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου και τον επαγγελματισμό μου αλλά και τους συναδέλφους που από τις θέσεις που κατέχουν καθημερινά εμπλέκονται σε περιπέτειες και καλούνται να αποκαθηλώσουν ή να εξαφανίσουν θέματά μου. Δεν θα ήθελα να παραγνωρίζετε ότι ο διωγμός μου έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά (όχι κομματικά). Είμαι απ` αυτούς που δεν δέχονται παραγγελίες, δεν μισθώνονται και δεν επιθυμούν να κάνουν τους προπαγανδιστές! Πολύ δε περισσότερο δεν θα μπορούσα να γίνω όψιμος οπαδός του γλοιώδους νεοφιλελευθερισμού που λανσάρεται, διανθισμένος με υποδείξεις προς την κυβέρνηση, γιατί δεν τα ισοπέδωσε ακόμα όλα! Την Παρασκευή που ενημέρωσα τους συναδέλφους μου τους είπα ότι είμαι υπερήφανη για τη δημοσιογραφική δουλειά τόσων χρόνων και ότι αυτή δεν ανταλλάσσεται ούτε με γαλαντομίες ούτε με extra bonus που πρόθυμα και αυτοβούλως μου προσέφερε η επιχείρηση. Όταν χάνεις 2 δουλείες σε 8 μήνες, το bonus σημαίνει ότι κάποιοι προσπαθούν με αυτό να ξεπλύνουν την ντροπή τους και τη συνείδησή τους, αν και αυτή δεν έχει μεταλλαχθεί. Ως προς τις πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις, από τους προϊσταμένους μου (όσο υπήρχαν) πληροφορήθηκα ότι παρενέβησαν εις βάρος μου οι συναρμόδιοι υπουργοί για τα ΜΜΕ (Επικρατείας και Μεταφορών- Επικοινωνιών), κάτι που μου ειπώθηκε και από την ιδιοκτησία, ενώ με ιδιαίτερη μέριμνα εναντίον μου κινήθηκε ο πρόεδρος του ΟΤΕ αλλά και εισαγγελικός παράγων με πρόσβαση στην «Κ». Οι δυο πρώτοι «έδρασαν» μετά την προσθήκη και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στο επιχειρηματικό πακέτο του Ομίλου, ενώ από το μεγάλο διαφημιζόμενο ΟΤΕ για πρώτη φορά καταχωρήθηκαν στην «Κ» συγκαλυμμένα διαφημιστικά κείμενα, που έμοιαζαν με δημοσιογραφική ύλη! Και αυτό ήταν πρωτοφανές αλλά και η μανία φίμωσής μου, προφανώς επειδή είμαι και μάρτυρας σε δυο σημαντικές ποινικές υποθέσεις (υπερτιμημένα συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης, εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote) που κάποιοι τις σπρώχνουν στη λήθη. Όπως αντιλαμβάνεστε τη δική μου μάχη την έδωσα και είμαι ευτυχής γι` αυτό. Οι συνθήκες που κάθε μέρα γίνονταν και πιο αναξιοπρεπείς είναι γνωστές και τους συναδέλφους μου Κ. Παπαδημητρίου και Παντελή Μπουκάλα που με στήριξαν ενισχύοντάς μου την άποψη «κανένας συμβιβασμός». Δεν θα μπορούσα από μάχιμος δημοσιογράφος να μετατραπώ σε ταπεινωτικό και φοβισμένο ον για να εξασφαλίσω ένα μισθό, ούτε ήθελα να γίνω μισάνθρωπος. Δεν απευθύνθηκα στο πειθαρχικό, γιατί θα έπρεπε να συνεδριάζει επί έτη απασχολούμενο με τα έργα και τις ημέρες των Καλλίτσιδων και των Παπαχελάδων, που εκτός των άλλων είναι και δειλοί. Δρουν από το παρασκήνιο και τώρα μόλις άρχισαν με μένα, αλλά θα συνεχίσουν την απαξίωση και το διωγμό όσων δεν γίνουν όργανα…Ίσως δεν μπορούν να κάνουν καριέρα δίχως την υποτίμηση των άλλων, το διωγμό κάποιων, αλλά και την έλευση ελεγχόμενων και υποταγμένων στο Γκουαντάναμο και στον εκσυγχρονισμό τους. Δεν ζήτησα από την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει ή να κηρύξει απεργία γιατί θα ήταν ένα δράμα η επιβολή της παρουσίας μου στην «Κ» υπό την απεργιακή ή συνδικαλιστική απειλή. Μάταιη είναι και μια 24ωρη για την τιμή των όπλων, όταν μάλιστα η εργοδοσία δεν εισπράττει κόστος για τις αυθαιρεσίες της, με το να μην εκδοθούν για παράδειγμα τα φύλλα του Σαββατοκύριακου. Εξίσου καταδικασμένη είναι μια απεργιακή κινητοποίηση εφόσον δεν αποφασίζεται ταυτόχρονα και κλιμάκωσή της. Η τελευταία εμπειρία με την απόλυση της Ελ. Τράιου ήταν άκρως οδυνηρή. Νιώθω ένοχη γιατί σιωπήσαμε και γιατί στη συνέλευση κάποιοι ομιλούσαν περί του αν η απεργία θα κηρύσσετο παράνομη ή και καταχρηστική. Και εσείς πρέπει να κάνετε την κριτική σας γιατί η απεργία λύθηκε, επειδή ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ έλαβε προσωπικές διαβεβαιώσεις από το διευθύνοντα σύμβουλο της «Κ». Μήπως η ΕΣΗΕΑ πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται ως μονοπρόσωπη ΕΠΕ; Μήπως η αλληλεγγύη και ο συνδικαλισμός υποκαταστάθηκαν επικίνδυνα από μια συντεχνιακή φιλανθρωπία; Πάντως οφείλω να επισημάνω και τα καλά. Πέρσι, η δυναμική παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, μετά την επίθεση που δέχτηκα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης με αφορμή την έρευνα που ζήτησα να γίνει από την ΑΔΑΕ ως προς τις υποκλοπές που φέροντο να έχουν γίνει και σε δημοσιογράφους, ήταν μία ασπίδα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι λίγες ημέρες μετά την καταγγελία, η ΑΔΑΕ κατόρθωσε να διαβεί το άβατο της ΕΥΠ. Μπορεί να μην της επέτρεψαν να ερευνήσει την υπόθεση, όμως βρήκε το περίφημο βαλιτσάκι των υποκλοπών και υποχρέωνε την ΕΥΠ να το αποσύρει, επισημαίνοντας την ανεξέλεγκτη δράση του και τη συνταγματική εκτροπή από τη χρήση του.
  Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
  Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον που δείξατε. Είμαι σίγουρη ότι αντιληφθήκατε πως η επαγγελματική και προσωπική μου περιπέτεια έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Ζήτησαν από μια εκ πεποιθήσεως αριστερή να «επανενταχθεί και να μετατρέψει τη γραφίδα της σε σφουγγαρόπανο του συστήματος, που θέλει την δημοσιογραφία μια φτηνή πόρνη των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των κοσμικών εσχάτως και άλλων ευδοκιμούντων παρασίτων. Εγώ προτιμώ το original σφουγγαρόπανο και αυτό δεν το λέω εκ του ασφαλούς, καθώς από τις 16/3 τα εισοδήματά μου είναι στο μηδέν. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στην ‘Κ’. Είδα στα μάτια τους την αξιοπρέπεια και αισθάνθηκα αυτό που σε λίγο θα λείπει: την αλληλεγγύη.
  ΥΓ: Ασφαλώς και δεν δελεάστηκα από την ενισχυμένη αποζημίωση που μου προσέφεραν! Ασφαλώς και δεν χρησιμοποίησα την προσωπική μου σχέση με τον κ. Αριστείδη Αλαφούζο και άφησα τα πράγματα να εξελιχθούν.
  Με εκτίμηση, Αριστέα Μπουγάτσου».

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 02/07/2008 19:42:52

  ΣΥΓΝΩΜΗ, παίδες. Πάτησα το "σχολιάστε" κατά λάθος, ενώ επεξεργαζόμουν το κείμανο. Αναγκαστικά, τώρα, θα βάλω εδώ την αρχή του. Ζητώ την κατανόησή σας για το αντιασθητικό του πράγματος. Και πάλι, SORRY!..
  ***

  Η Αριστέα Μπουγάτσου, με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ, δίνει την δική της απάντηση στην πρόσφατη απόλυσή της από την «Καθημερινή», «φωτογραφίζει» πίσω από αυτήν Παπαχελά και Καλλίτση, ενώ εξηγεί, γιατί δεν δέχτηκε να υπηρετήσει την δική τους δημοσιογραφία, «που κατάντησε μια φτηνή πόρνη των πολιτικών». Η επιστολή έχει ως εξής:

  «21 Μαρτίου 2007
  Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

  Στις 16 Μαρτίου 2007 υπέγραψα τη λήξη της σύμβασής μου με την ‘Καθημερινή’ μετά από 14 περίπου χρόνια εργασίας. Θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες μια συναινετική απόφαση η οποία δεν θα χρειαζόταν να απασχολήσει το συμβούλιό σας. Ήταν όμως στ’ αλήθεια καταναγκασμός σε αποχώρηση, αφού προηγήθηκε ‘πόλεμος’ ενός περίπου χρόνου στον οποίο χρησιμοποιήθηκε κάθε βάρβαρο μέσο, προκειμένου να φιμωθώ, να παραγκωνισθώ, γιατί όχι και να διασυρθώ επαγγελματικά, βάσει ενός σχεδίου που είχε εκπονηθεί.

  Αρχικά ήλπιζαν ότι θα εξωθηθώ σε παραίτηση. Όταν αυτό δεν υλοποιήθηκε άρχισε η λογοκρισία, η απόρριψη θεμάτων πρώτης γραμμής, η αήθης και αβάσιμη αμφισβήτηση του ρεπορτάζ μου, ο αποκλεισμός θεμάτων μου πριν καν γραφτούν με την παράλληλη προσπάθεια της υπαγόρευσης γραμμής…κατεξοχήν κυβερνητικής προπαγάνδας. Θέματα έπρεπε πλέον να αποσιωπούνται.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/07/2008 20:44:35

  νήπιε, καλησπέρα,

  Περίμενα 5 με 5:15 και μπήκα μέσα... Αλλη φορά

 9. μπάμιας avatar
  μπάμιας 02/07/2008 20:47:53

  είπε η Αριστέα πράγματα για σχέδια που έχουν εκπονηθεί και μεθοδεύσεις. Αριστέα μου τα σκουλήκια έχουν μνήμη και θα πέσει φωτιά να σε κάψει.. αγάπη μου, θυμάμαι τι έγραφες...ιδίως αυτά που ήξερα πρωτογενώς...τσκ, τσκ.

 10. Φιδίας avatar
  Φιδίας 02/07/2008 21:05:06

  τέρατα και σημεία συμβαινουν σε αυτη τη χώρα

  (αφελής) Φιδιας

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 02/07/2008 21:45:50

  @archaeopteryx: Σ' ευχαριστώ πολύ, anyway! Το θυμήθηκα κατά τις 4:30΄, για να είμαι ειλικρινής, προλάβαινα, αλλά δεν ήμουν και τόσο σίγουρος πως θα σε βρω εκεί. Έκανε και πολύ ζέστη... Προς γνώση και συμόρφωσή μου αυτό, όσον αφορά τα λόγια σου. Την πάτησα, λοιπόν, αλλά θα έρθω την άλλη φορά.

  Να 'σαι καλά!

 12. jk avatar
  jk 02/07/2008 21:46:52

  @"νήπιος γέρων" Says:
  July 2nd, 2008 at 7:34 pm

  ...Οι δυο πρώτοι «έδρασαν» μετά την προσθήκη και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στο επιχειρηματικό πακέτο του Ομίλου, ενώ από το μεγάλο διαφημιζόμενο ΟΤΕ για πρώτη φορά καταχωρήθηκαν στην «Κ» συγκαλυμμένα διαφημιστικά κείμενα, που έμοιαζαν με δημοσιογραφική ύλη! Και αυτό ήταν πρωτοφανές αλλά και η μανία φίμωσής μου, προφανώς επειδή είμαι και μάρτυρας σε δυο σημαντικές ποινικές υποθέσεις (υπερτιμημένα συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης, εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote) που κάποιοι τις σπρώχνουν στη λήθη.
  ------------------------------------------
  Σύμφωνα με την σημερινή 02-07-08 ΑΥΡΙΑΝΗ,
  η U.S. Securities and Exchange Commission γνωστοποίησε στον ΟΤΕ ότι είναι "under investigation", 'υπό έρευνα', και ζήτησε να της καταθέσει ο ΟΤΕ τους φακέλους όλων των Συμβάσεων που συνήψε ο ΟΤΕ ἀπό γεννέσεως χρόνου῾.
  Ο ΟΤΕ ως γνωστόν είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και υπόκειται στην Αμερικανική νομοθεσία περί ελέγχου εταιρειών.
  Δεν μου είναι γνωστό αν και ο ΟΤΕ θα υποβληθεί στο ίδιο καψόνι όπως η Siemens, που υποχρεούται να εγκαταστήσει μονίμως στα κεντρικά γραφεία της ομάδα ελεγκτών για συνεχή παρακολούθηση των συμβάσεων της, και αναφορά στις Αμερικανικές αρχές...
  Εν πάση περιπτώση, όσο κι άν 'κάποιοι σπρώχνουν' τίποτα δεν θα καταλείξει στην αγκαλιά της θεάς Λήθης. θα γίνουν όλα φύλλο και φτερό, και δεν θάθελα να είμαι ούτε ψύλος στον κόρφο οσωνών είναι ανακατεμένοι σε πιτσικουλιές.
  Τα πρόστιμα που θα αρπάξει ο ΟΤΕ, και τώρα βεβαίως η Deutsche Telecom, θα κάνουν να κλάψει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
  "Keep your gunpowder dry" λοιπόν γιατί θα το χρειαστείς.

 13. thanos avatar
  thanos 02/07/2008 22:21:17

  Η ατακα της ημερας...Ο κυριος Υπουργος δηλωσε: «Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιό μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος»

  Και ο βλαξ Ελλην ερωτα,απο ποτε Η "SIEMENS" exei ginei kai "TRAVEL AGENT"???

  Η απαντηση αυριο απο το Γιωργο Τραγκα for sure...:-))))

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/07/2008 22:25:41

  η U.S. Securities and Exchange Commission γνωστοποίησε στον ΟΤΕ ότι είναι “under investigation”, ‘υπό έρευνα’,

  αν είναι αλήθεια και όχι πρωταπριλάτικο, νήπιε, είναι είδηση

  για το άλλο μην ανησυχείς, κάθε Τετάρτη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.